MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ximix
Atlas-al ki mennyi sebzést szokott kiosztani ?
[NST]Cifu
Miért? Nem csak ellenfél, bajtárs is több lesz...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Az oké,de az élet-halál harcok tovább tarthatnak,mint jelenleg

[NST]Cifu
Nem egyedül kell 12 ellenséget megölnöd...

Most tök jó a beállításom úgy érzem Cata A1-en,de attól félek ha bejön a 12 player akkor kevés lesz a lõszer...

A ballisztikus és az energia fegyvereknél a "range" oszlopban lévõ szám az a távolság, ahol a fegyver a maximumot sebzi. Azon túl arányosan csökken a sebzés egészen a "max range" távolság nullájáig.
csak a táblázatból néztem h vannak a minimumok ezeknél + Energy-nél is...

[NST]Cifu
Ha jól tudom egyik ballisztikus fegyvernek sincs minimum lõtávja. Az AC/2-nek lenne tán, de úgy tudom, hogy a játékban annak sincs.

Egyébként igen, valahogy úgy van, hogy PPC-nél 180 méter alatt egyre kevesebbet sebez, és tán 90 méteres távnál közelebbrõl már szinte semmit sem árt.

A ballistic fegyóknál a minimum lõtávon belüli sebzés is arányosan csökken,mint a maximumé?

[NST]Cifu
Sima engine-bõl is rakhatsz be könnyebbet, illetve a páncélzatból is áldozhatsz fel. De természetesen az XL engine nagy mozgásteret ad azért...

este valaki jönne?

Gausspulthoz mindenképp XL enginet kell venni? Standarddal nem fog menni? Mert ugye gondolom azért kell az XL, mivel elég nehéz a két gauss együtt (30 tonna), node ha én leszedek mindent a mechemrõl (2 medlas, 2 ppc, 12 heat sink) akkor már 28 tonnával könnyebb is, ugye kéne még 2 tonna a gaussokhoz meg még egy-kettõ a lõszerhez, más ugye nem kell. Az alap 260-as engine 16,5 tonnás, ha ezt lecserélem mondjuk a 210-es standadra, akkor egybõl van 6,5 tonnám amivel bõven elférnek a fegyverek és a lõszer.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Tegyük még hozzá, hogy jelenleg úgy mûködik a játék, mintha minden mechben C3 lenne. Szóval ha egy light elõrekommandózik és látja az ellent (tehát nem kell TAG vagy NARC), akkor a többiek hátulról tudják szórni lrm-mel. Erre is nagyon használhatók. A C3 a TT-ben célszám bónuszt jelent a NARC meg a TAG pedig a becsapódó rakéták számának növelését.
Köszönöm ez jó kis összefoglaló volt, így már világos 😊

[NST]Cifu
A gond az, hogy felszerelésed határozza meg a feladatodat igazán. 😊

Létezik felderítõ rohammech is (Banshee). 😊

A light mech-ek a leggyorsabbak, feladatuk elsõdlegesen a felderítés, de nagyon jók az átkaroló hadmûveleteknél is, gyorsan az ellenség hátába kerülhetnek, és két-három light mech gyakorlatilag bármilyen Mech-et szét tud kapni.

A medium mech-ek elviekben a legnépesebb család, általános támadó feladat az övék, de akadnak sniper/támogató, sõt, felderítõ Medium Mech-ek is, ahogy dedikált feladatú is (mint a városi harcra tervezett Hunchback). Az õ sebességük még mindig elég nagy, hogy bekerítõ hatmûveletekhez jól lehessen használni, és az ellenséges felderítõkkel elbánjanak.

A heavy mech-ek képviselik a valódi átütõerõt, komoly tûzerõ mellett már elég komoly páncélzattal bírnak ahhoz, hogy szemtõl-szembe harcnál ne rebbenjen meg a szempillájuk. A feladatkör itt is jellemzõen a harc, de immár specializáltabban (pl. az LRM-boat Catapult vagy Archer, vagy a Légvédelmi/távoli tûztámogató Rifleman és Jagermech).

Az assault mech-ek vagy áttörõ feladatot kapnak, vagy pedig a fõ vonal mögött mint mozgó fegyverplatform szerepében tetszelegnek általában, és jellemzõen a parancsnokok ülnek a pilótafülkében. Túl lassúak a komoly manõverekhez, így inkább védelmi, vagy frontális támadáshoz illenek inkább.

Ez a Battletech beosztás.

A valóság az MWO-ban ettõl azonban alaposan eltér.

A Light Mech elsõ sorban scout, a feladata a TAG / NARC célmegjelölõkkel a célpontok "megfestése" az LRM-ek számára, az ellenség mozgásának felfedése, és az ellenfél hátországának zaklatása (LRM-boatok). Ezen kívül õk elég gyorsak ahhoz, hogy visszarohanjanak a bázisra, ha az ellenfél egy felderítõje éppen nekiállt elfoglalni.

A Medium Mech elsõ sorban az ellenfél bekerítésére jó, hagyni kell a heavy/assault mech-eket elõre menni, és mögöttük a célpontot megközelítve annak a hátába kerülve komoly sebzést leadni. Persze lehet LRM-boat Hunchback-at is gyártani. Ahhoz is elég gyorsak, hogy az ellenfél könnyû Mech-eitõl megvédjék a snipereket és LRM-boatokat.

A Heavy Mech-ek már elég vastagok ahhoz, hogy frontvonalban is jól szolgáljanak, és elég tûzerõvel bírnak, hogy komolyan félni kelljen tõlük (lásd SSRM-boat vagy Gauss-boat Cata).

Az Assault Mech-ek fegyverzettõl függõen nagy távú támogatók (LRM-boat Awesome és Atlas), vagy pedig "áttörõ" mech-ek (közelharcos Atlas, MPulseLas-boat Awesome AWS-8Q).

ximix
Tegnap én is sikeresen elértem az Atlas-ig DC vettem meg 2db LBX-10 és 3db SRM6 van rajta, közelharci masina csak csak az ellenfélig ügye el is kell érni egy darabban 😊
Ennél ilyen problémával nem találkoztam a páncéllal kapcsolatban.
A motoron gondolkozom xl-300 vs xl-360.

Valaki esetleg letudná írni röviden az egyes mech típusok(úgy értem light,med,heavy) szerepét?

Mert már párszor le lettem oltva játék közben, hogy nem azt csinálom, amit kéne. Light-ként gondoltam a scoutolás a fõ feladat, de most is ilyeneket írtak nekem, hogy a long range supportot kéne védenem meg isten tudja, nem a többi light mechel kergetõzni <#nemtudom> Hiába pug, azért én szeretnék hasznos tagja lenni a csapatoknak, úgyhogy segítsetek légyszi.

in game a chat színét lehet valahogy változtatni?Nagyon zavar ez a szín alig lehet látni ezt a kéket

huh
6 kill új rekord😊

De legalább közben rájön magától és nem mindenben mástól várja a választ😊
Torzonborz
jól elbeszélgetsz itt magadban 😊

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

erre is rájöttem sry...

Most mást nem értek cplt A1-en 6 rakéta slot van 2xLrm 15el.C4-en csak 4 mégis 2xLrm 20al van szerelve+lézerek?Csak nekem fura?És a1-re nem tudok Lrm 20at tenni mivel 5 slotos és 1 karon csak 3 van...

közben rájöttem

Pilot Lab-ban az Elite és Master képességeket csak prémesek kaphatják meg?Vagy azokkal mi a helyzet?

[NST]Cifu
Nagyságrendileg 600 méteres távolság és tiszta rálátás kell ahhoz, hogy befogd. Jelenleg ezért népszerûek a Gauss-boatok, mivel ott nem kell befogni a célt. Hõkamerával meglátod messzirõl, és már tudod is lõni...

Bug. Turelem!

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

De akkor valaki már spotolta,és rá tudsz váltani R-el.Én arra gondolok,mikor 1edül vagyok 1 oldalon,más nem láthatja,csak én és áll mondjuk 8-900m-re.Akkor csak látom,de mégse tudom spotolni+targetelni.

Érdkes, nekem még úgy is befogja a célt, ha egy domb vagy épület van köztünk és 1000+ méterre van.

ÉS a tergetelés milyen messzirõl mûködik?Sokszor hiába látom a célpontot nem targeteli be,vagyis gondolom van 1 bizonyos távolság aminél igen.De akkor ez osztályonként eltérõ lehet?És hiába nyomok rá az R-re akkor sem targetel.

Jockey
na lol osszegyujtottem atlas as7d-re a penzt, erre akarmit csinalok akarhanyszor teszem vissza ra mindig leveszi menteskor az armor-t a geprol..nem tudom kiprobalni erdemben mert papir..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

jó akkor fogalmazok másként(nehéz eset vagy remélem tudod). Alapvetõen a center torzót célozza az ssrm,tehát ha szembõl rohan rád vki és úgy lövöd akkor a nagy része a center torzót fogja eltalálni,de nyilvánvalóan!!!!!!ha valaki rohangál körülötted akkor a rakéták nem fognak neked 25000000000 másodpercig röpködni amég tökéletesen telibe kapják a center torzót hanem a legrövidebb úton repülnek a "cél" felé,ez azt jelenti hogyha oldalról lövöd akkor nyilván a kezet és oldalsó torsót kapja el stbstbstbstbstbstbstb remélem most már érthetõ???!!!

(ezt akarják javítani hogy random legyen mint az srm)
Mondjuk éppen emiatt gondolkodtam el azon, hogyan lehetne egy helyben állva a fordulás sebességével játszani... ha közel köröz a commandó/jenner, akkor bizony igencsak nehéz rajta tartani a célkeresztet, hogy a befogás megmaradjon. Ha ehhez még némi szintkülönbség is társul, akkor pláne.
Ha folyamatosan nyomom a kanyart, akkor néha túlfordulok rajta, ha meg egy pillanatra megszakítom,akkor néha annyira túlszalad a light mech, hogy akkor meg már azért nem tudom befogni. Pedig sokszor tényleg csak egy villanásra engedem fel a gombot.

A mindig oda megy effektet én nem tapasztalom... nekem bizony sokszor megy mögé, és olyan is volt, amikor rányomtam az alfa-strikra a 6*ssrm catapulton a körülöttem szaladgáló, de egy pillanatra a sziklánál felakadó commandóra, akkor utána csak a torzó és a két láb rohant tovább, tökéletesen lecsupaszítva. Mondjuk villant a középsõ torzó is, de még csak be sem pirosodott...

Illetve ütközéstõl felborult jennerrel is jártam így, de az is tény, hogy volt, amelyik azonnal totálkárt szenvedett. Ezért én nem örülök neki, ha megpiszkálják az ssrm célzást, mert én nem tapasztalom azt, hogy nagyon egy pontba menne mindig.

Torzonborz
szerintem be is kell targetelni hogy megkap a spot-ot.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Igazából csak pénzszerzésre van most ez, de tényleg elég lassú alap engine-nel, kb 94 kph a max sebesség. Mondjuk meg vagyok vele elégedve, szépen lehet osztani az áldást. Néztem ezeket az xl engineket és elég sokba kerülnek, ha meg a javításuk olyan horror mint amit lentebb írtatok, nem veszek mert nem tudnám mibõl javítani. Akkor egyelõre marad így, majd ha végre meglesz az áhított cata fullosan, utána fejlesztgetem tovább ezt 😊

A scoutolásnál amúgy nem nagyon értem mikor kapok pénzt, ha én látom meg elõször az adott mechet? Elég ha csak már simán látom, vagy R-rel be is kell targetelni?

Torzonborz
kinek mi , xl nélkül lassú de nagyon . xl-el jennerrel is lehet tartani a tempót így nem tudnak meglógni + nagyobb vas körül is szépen lehet kõrözni. szóval jó az nagyon is.
cserébe drága. akinek nem elite commando az elsõdleges annak nem éri meg.
nekem igen 😛

Jó az XL nélkül is, úgy jobban hozza a pénzt 😊
Sok kicsi sokra megy + az ssrm mindig a center torzóba megy,és azért 1 lightnak az fáj(meg minden másnak is fõleg ha hátulról találja el.)
Torzonborz
tegyél bele XL engine-t , gyorsabb lesz + némi tömeget is nyersz ahová mehet még vagy hs vagy ammo késõbb még egyéb modul.

Nem számít, hová célzol, ha automatikusan befogta, akkor tudsz lõni...az meg, hogy hol találod el, a szerencse kérdése, elvileg a közepét kellene, de valamiért a fejlesztõk azon rugóznak, hogy ez így nem jó, mert szerintük túl imba, ha két kis semmi rakéta véletlenül egy pontba megy.
Biztos nem próbáltak vele kilõni soha egy körbe-körbe rohangáló lightot, aminek nem hogy a közepét nem lehet vele eltalálni 20 méterrõl, de nekem rendszerint bõven mögélõ, csak úgy porzik a domboldal. Úgyhogy én már annak is tudok örülni, ha bárhol felvillan rajta a találatjelzés...

Nem bírtam kivárni míg összejön a pénz a Catapultra, a trial mecheket meg már unom úgyhogy vettem egy COM-2D-t, azzal nyomom addig. Felraktam rá három SSRM 2-t, meg fért mellé még egy TAG, bár annak eddig nem sok hasznát vettem.

Van valami amivel esetleg tudnám még pimpelni kicsit? Meglepõ módon elég jól bírja akkor is ha eltalálják, a sebzés persze nem valami eget rengetõ, de a többi light mechet szoktam úgyis kergetni vele inkább.

Egyébként rakétánál számít hogy hova célzok vele? Mert én úgy vettem észre mindig ugyan oda csapódik be, de nem nagyon értem ezt a sebzés dolgot, mert van, hogy egy lightba bele lövök egy csomót és semmi baja, de van amikor pár lövés után leszakad a karja vagy ilyesmi.

Nem fáj az ha szétnézel a FAQ-ban esetleg a Mechfactoryn hogy mire jók,és nem még nem mûködnek csak be vannak rakva.
A Guardian ECM és a Beagle Active Probe-mire jók,és ellátják már a feladatukat?Köszi

Elvileg még hangolják a javítási költségeket és a kapott C-Bill mennyiségét, jó eséllyel még változhat. A mechek/fegyverek/felszerelések ára maradni fog.

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Értem, kösz az infót!😉Itt írták, hogy megy, de a honlapon semmi infó, ezért megzavart, hogy megy vagy nem az open béta.
Jó drága, de ez azt jelenti hogy minden meccs után ahol sérül, ne adj isten megsemmisül a mech, ki kell perkálni ilyen sok pénzt? Mert egy gyõztes meccsért én most olyan ~110k-t kapok, ami nem sok a javítási költséghez viszonyítva 😄 Vagy késõbb több pénzt kapunk, vagy hogy van ez?

Úgy látszik a yen-lo-wang lesz a befutó a hero mechre
http://i.imgur.com/ilv4R.jpg
Kösz!

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

xblades
Sérülés mértékétõl függõen néhány tízezerrel több nálam a Xl 220-as. Most nagyobbam nincs.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...