MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki tapasztal olyat rajtam kívül hogy olyan fél másodperces "lag"? tehát futok valaki után,tangózunk meg minden és emiatt a kis visszadobálás miatt rendszeresen bele akadok dolgokba meg mellé lövök,eddig ezt nem csinálta.
Simán,a konkurenciára rá kell küldeni a ROM-ot😄DDD
Torzonborz
"Cifu,amúgy akkor lesz majd valami féle "játékos" adatbázisunk"

hmm máris kezdõdik a információs hadviselés ? kémkedés stb <#vigyor>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Igen tömören jól látod😊

Annyit hozzá tennék,hogy amit Cifu is írt általános volt,hogy kevés pilóta tudta a mechjének fegyverzetét variálni mivel általában mindig fix volt a kiosztás.

Leginkább a zsoldosok tudtak ezzel élni illetve a nagyon védekezésre beosztott egységek(valamint a hírók😄) akik tudták a helyi viszonyokra specializálni az egységeket.

Az LRM cipelésrõl annyit hogy én nem vagyok nagy lrm barát😊 mech4ben se igen használtam õket(vagyis minimálisan mert ott nem volt minimum lõtáv 😄). Nekem a 2(3) leggyakrabban használt fegyver az LB 10x-Ac és a medium lézer,ez szerintem mindent elmond milyen fajta harcot szeretek😊 (zárójeles mint harmadik fegyver a PPC,bár eddig nemigen használtam az Awesome 8Q-n kívül az MWO-ban.)

Cifu,amúgy akkor lesz majd valami féle "játékos" adatbázisunk,általános adatokkal megspékelve?(én örülnék neki😊 )
ximix
Ezen kár ennyit rágódni.
A mechekek a régi BT világ szerint kerülnek a játékba az eredeti fegyverzetükkel mely viszonylag jól helytált a küldetések alatt.
Amikor a mechharcos elvállalt egy feladatott kb tudta mi az és hol, hideg, meleg bolygó ,védekezni, felderíteni, kísérni, támadni kell és ez alapján fegyverezted fel a mech-ket ez az ami Masakari-nak tetszett.

A mostani feladat, gyorsan lõjük ki egymást ezért mindenki e feladathoz alakítja a mech-jét aki közelrõl szeret harcolni az nem fog LRM-et cipelni fölösbe és fordítva.

Értem, hogy valamivel élvezetesebb csaták alakulnának ki vegyes fegyverzettel és majd egyszer remélhetõleg lesz egy olyan csata mód amikor mech csak az eredeti fegyverzetével tud nyomulni.
Van akinek nem tetszik, hogy lassú mint egy atlas, csak nem olyan páncélozott, és tûzereje sincs akkora, ráadásul a fõ fegyverzet a két nem túl acélos karban van.
Mások szerint csak tudni kell használni, második vonalból tûztámogatásra nagyon fasza.
Amiben mindenki egyetért, hogy a hitbox a fejen nemkicsit el van méretezve 😊
Valaki vett Cataphractot? érdekelne a mechrõl 1 általános vélemény./szarkazmus on/ Szerencsére a Dev-ek voltak olyan jófejek hogy a peccsel berakták a trial mechek közé az 1ik variánsát hogy legalább azt ki lehessen próbálni és valami tapasztalatot szerezni a mechrõl./szarkazmus off/
Ha jól rémlik a Wolfhound az a Kell kopók privát mechje,máshol nem található meg(utána olvasva is csak a Dragonyosoknak adták át a terveket valamikor,szóval gyk privát mech).

Cifu,mind2 mechen ott az MG😉 (jelen esetben(MWO)ez nem sokat ér/jelent,de háttér történeti szempontból nézve megvan az oka->anti gyalogos fegyverzet)
Ezzel a 4xAC2 (+ 2xML, 1xSSRM2) fittel eddig még csak pár kört toltam. Ezzel a fegyverzettel közép- és nagytávolságra tûztámogatásra nagyon erõsnek tûnik. Közelharcban vegyesen szerepel. A kis gyors mecheket maximum elijeszteni tudja, de a nagy lassúakat bedarálja. Ez a 16dmg/s kicsit erõs. Ha sérült a célpont, akkor nagyon sok criticalt lõ. Plusz a pilótafülke rázkódása. Nekem ezzel van gondom. Túl erõs az AC2.

Hogy a BT univerzum szerint reális vagy sem, az elméleti vita fiktív dolgokról.

A vegyes fegyverzet szerintem a lassú nagyobb mecheknél kötelezõ. Azok nem tudják megválasztani, hogy milyen helyzetben mennek bele egy küzdelembe. A gyorsaknak lehet egysíkú fegyverzete, mert el tud szakadni, a terepet jobban ki tudja használni, a fegyverzetének sajátosságait maximálisan ki tudja használni.

Wallentinus

Na, úgy látszik a Command chair fórumban felújították a 'mi jön' threadeket content és feature roadmap néven.
Torzonborz
"Kraken, 10x AC/2 " omg bakker ez mit rendezne itt le ? 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Wolfhound:
4 med laser 1 large laser ha jól emlékszem.
Ha jól emlékszem már a 30-as években volt és a Dan Allard kapott egy ilyen jószágot. 😊
[NST]Cifu
Csak két példa fejbõl:

Kraken, 10x AC/2 és 4x MG.
Phoenix Hawk IIC, 2x UAC/10 és 2x MG

Mint említettem, téves az a nézeted, hogy csak mélyvegyes fegyverzet van a Canon Mech-eken...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

8Q addig veri a Zeust amég nyílt tereprõl beszélünk. Minden egyéb esetben a Zeus esélyesebb véleményem szerint,kevésbé kell tartania a túlmelegedéstõl amit a 8Q esetében elég egyszerû összehozni és onnantól kezdve el van döntve a dolog.

A lancek valóban így vannak összerakva,de ott általában ugye van 1 csak scout lance,support lance stb.
De ha a fegyvereket is nézzük ilyeneket hogy csak srm/ssrm/ac nem fogsz látni,soha(max lrm mech,de azokon is szokott lenni lézer). Ha mégis mutass könyvet ahol volt ilyen(tabletop mechrõl se nagyon tudok ami ilyen)😊 (hacsak nem hozod fel a jagermech,rifleman,blackjacket mint ac mech de ott van náluk large és vagy medium laser is szóval nem only ac configok:p)
[NST]Cifu
Cifu amiket írsz mechek azok mind kb szélsõséges/speciális configok 1 szerep körre. ugye 8Q sniper,Bombardier long range support,de ide mondhatnám akkor a Catapultot illetve akár a Longbowot is(csak hogy ne soroljak több LRM mechet).

A "probléma" az, hogy a táblás játékban is jobb egy Awesome 8Q, mint egy Zeus pl., és itt is sorolni lehet a példákat. A táblás játékban is hatékonyabb vagy, ha van scoutod, LRM-boatjaid (de lehet tovább menni, Long Tom, Arrow IV., stb), és egy-két brawler mech-ed, akik megvédik az LRM-eseidet.

Pont ez a baj, hogy a "jó-mindenre-nem-jó-semmire" megközelítés max. egy zsoldosnál életszerû, aki olyan fegyvertársakkal rendelkezik, amilyeneket éppen össze tudott szedni.

Egy seregben viszont a Lance / Company összeállításánál teljesen jó, ha diverzifikáltak a Mechek...

A a CtoD valoszinuleg memory leak. Felzabalja maga alatt a memoriat, aztan osszedol. Megelozheto, ha idonkent ujrainditod a klienst.
A 4 fps nalam osszesen egyszer esett meg, miota jatszom vele.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Ez érdekes egyébként, nekem kb. 2 hete elmúlt ez a 4 fps hiba, és azóta egyszer sem jött elõ. (kopogok, mint a harkály). Pedig a VGA maitt jöttek-mentek nálam a Catalist driverek.
Most néha olyan van, hogy kivág asztalra, és kilövi magát a játék, de eddig az is max 3-szor ferdült elõ.

Ez is inkabb csapatban jo. A mar megnyuzott mechekre lehet vele szorni a criticalokat, ha itt is ugy mukodik, mint ahogy a tablast leirtak.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Amúgy ja,de direkt ezt vettem mert tudtam hogy mást nehezen lehet belõle kihozni(többi cicada gyk ugyanaz), 2 ac2 meg jónak jó de nem sok lõszered lesz hozzá meg nem is a legjobb szerintem cicadára, ez meg így fun meg mittom én 😄 szóval kicsit feldobja a hangulatot 😄 (most is csapattársam valami kick ass config beszólást nyomott 😄 4 fps miatt nemigent tudtam figyelni....).
Torzonborz
egyébként pont itt jön képbe az amit mondtál. táblás játékban ennek a konfignak lenne értelme és használható ( gondolom Én aki nem játszott táblással ) .
itt meg valahogy nagyon nem.

Olyan szempontból sokat ne remélj tõle hogy a 4 machine gun nem fog neked levinni 1 atlast vagy akár 1 hunchbacket se normál körülmények között(de még a lightot is max hátulról:p) 😄 De trollkodni tökéletes meg 1-2 poén killt be lehet vele vinni😊
Torzonborz
köszi akkor majd megnézem ezt a konfigot is . 😉

Ahogy észre vettem eddig sorba rakták be a mecheket bejelentés szerint. Szóval a Stalkernek kéne a következõ mechnek lennie.
Szóval

Center Torso: 320as XL engine(átrakva a 3M-bõl)
Right Torso:2 machine gun,AMS,Medpulse.
Left Torso:2 machine gun
Left Leg:1 Heat sink
Right Leg:1 Heat sink
(1 tonna ams lõszer,3 tonna machine gun lõszer,armor maxon amennyire csak lehet)
A stalkerról lehet tudni, hogy Kb. mikor emelik be a játékba?

amint letolom a mostani kört beírom mi van rajta.
Torzonborz
pontos konfigot adsz róla ? pont a 3C-el szenvedek bár én 2 db AC/2-t pakoltam rá , emiatt 80al döcög mert kis reaktort pakoltam bele szóval elég lassú és úgy kb elég fos egy valami 😄

Ugye említettem a 4 machine gun-os Cicadám😄 (most a PPc-t lecseréltem 1 medpulsra mégiscsak jobb,ha már közelharci a cucc).
Szép lassan leszedtem 1 catapultot,meg közben jött 1 commando is. Miután eldõlt a Catapult látom a team chatben hogy "go peter" közvetlen utána eldõlt a Commando is(eléggé szét volt már lõve),én szakadok a röhögéstõl,csapatom röhög,ellenfél röhög.
"thats hilarious" ill "we have the next cheese config" beírások csapattól 😄 komolyan kurva vicces ez a config,hiába nem sokat sebez a machine gun azért jó ez(fõleg 3 tonna lõszerrel 😄DDD)
Valóban,egyetlen dolog ami nagyon random és megölheti a tervet.Az pedig a map,mert ugye 1 river cityn a hajadra lehet pl kenni az LRm-et és a sniper loadoutot.
Igazad van, de ezt inkább úgy mondanám, hogy csapatban sokkal szélsõségesebben lehet specializálni a loadoutokat, mert a szorosabb és jobb együttmûködés a csapattal befoltozhatja a fitted gyenge pontjait.
detto😉
Mondjuk a sokfegyveres config jelen esetben a PUG-oknál hozhat némi elõnyt, mert nem tudni, kikkel rakja össze a gép. Full csapatban, ahol mindenki tudja, mi a dolga, és azt is csinálja, ott probléma mentesen használhatóak az egyenfegyveres buildek, és igencsak jól lehet koncentrálni velük a tûzerõt.

Ráadásul PUG csapatban is voltam úgy, mikor ki akartam próbálni mennyire lenerfelték az LRM-et, hogy feldobtam 1*20+2*15 LRM-et a Katira, és bementem vele játékba a kíváncsiság miatt, (bár elõtte, amikor még ûbertáp volt soha nem próbáltam ezt a configot)...aztán mikor meccs közben megtalált egy Cica, csak benyögtem, hogy pls help, és két commandó máris elkezdte levakarni rólam, amíg nekem egyet nem kellett mozdulnom, csak ontani a rakétákat tovább.
Szóval jelenleg érdekes, és változatos, remélem nem fogják bekorlátozni a configurálási lehetõségeket. Arra ott lesz a Hawken.

Kifejtettem, hogy miért nevetséges. Többet nem tehetek.
Nem,példát hoztam fel ha szerinted nevetséges akkor kb ezt jelenti,ilyen szempontból a te szövegértésed is érdekes😉
És ebbõl te azt vontad le, hogy ac20-szal kell szerintem lõni gyalogságra? 😊
Érdekes a szövegértésed 😊
"A hagyományos BT sokféle fegyveres elképzelése nevetséges."

itt írtad😉
Cifu amiket írsz mechek azok mind kb szélsõséges/speciális configok 1 szerep körre. ugye 8Q sniper,Bombardier long range support,de ide mondhatnám akkor a Catapultot illetve akár a Longbowot is(csak hogy ne soroljak több LRM mechet).

A konzervdoboz meg..😄 nagyon sokan sírnak érte a forumon csak nem tudom miért,ha be is raknák max a river cityn lenne használható sehol máshol,nem elég hogy fegyver alig megy rá,de mellé még tetû lassú is. Az 100% városi mech,ember tömegek megfékezésére,mech elleni harcra totálisan alkalmatlan.

ha jól tudom te is oda vissza vágod a BT világot tehát érted jól te is mirõl beszélek😊 én is értem mirõl beszélsz nem kell a mech példákat hoznod,régóta olvasok játszok bt-vel😊

ui:vettem 1 Cicada-3c variánst,rádobtam 4 machine gunt(ppc-t rajta hagytam de lehet lecserélem másra majd),rég röhögtem ennyit 1 mechen mint ezen😄 2 lábon járó légvédelmi üteg érzete van😄
Hol írtam én ilyet? 😊
Amit itt mondasz, arról írtam 'túlzásba vitt', illetve elbaszott specializáció címszó alatt 😊
Ez nem újdonság. Ha elolvasod a hozzászólásom, láthatod benne, hogy azzal kezdtem: "nekem"

Tehát való igaz, nehezen alkalmazkodom. Másrészt meg miért tegyem, ha nem létfontosságú, és nem kell kompromisszumot kötnöm.

*kitéríteni

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Meg lehet oldani valahogy hogy a karok egyszerre mozogjanak a torzóval, ne lehessen õket kitérteni?

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Az neked mért nevetséges hogy nem az Ac20-al lövök a gyalogságra hanem Flamer/machine gun/small laser-rel,mechekre meg tankokra largelaser/ac10 stbstbstb???stbstb érdekes elképzelésed van az "életszerû"-rõl.

jelen példát nem hozok fel mert a végén én leszek a totál hülye.
[NST]Cifu
Minden egyfegyverre épülõ loadout idióta nálam,a bajom annyi ezekkel hogy a könyvben sose találkoztál ilyennel.Nem tehetek róla túlságosan ragaszkodok a normál BT felfogáshoz.

A könyvben is vannak "idióta" fittes Mech-ek, és hogy tovább ne menjek, az Awesome AWS-8Q is "idióta", hiszen a 3x PPC-n túl csak egy Small Laser-e van, az is a gyalogság ellen.

Lehet pro és kontra érveket felhozni, vagy ne lehessen fittelni (vagy qrta drágán), és akkor ez meg van oldva -> MW:LL megoldás.
Ha viszont van Mechlab (Márpedig már a Mechwarrior elsõ részében is volt), akkor viszont elkerülhetettlen ez a probléma.

Tabletop-ban pont hogy életszerûek mert ha olvastál könyvet,akkor tudod jól, hogy sose lehetett tudni hogy lesz-e gyalogság tankok stb,és emiatt minden féle fegyver kellett a mechre.

Mint említettem, tele van a tabletop spéci Mech-ekkel, amelyek egy feladatra koncentrálnak. Például egy UrbanMech életképtelen nyílt terepen (pláne az AC/20-as verzió), míg pl. a Bombardier mech közelharcban életképtelen.

Nem értettelek félre, csak az életszerû definíciója más nálad 😊
A hagyományos BT sokféle fegyveres elképzelése nevetséges. Sokféle fegyver az sokféle lõtáv, sokféle célzási mód stb - elviekben jól hangzik, hogy pl. "minden lõtávra fel van készülve", de a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fegyverek felét nem tudod optimálisan használni.
Ez mûködhet többé-kevésbé egy erõsen randomizált táblás játékban, de a 'valóságban' (ami alatt azt értem, hogy nem egy pár kockadobásra leegyszerûsített játékban, hanem egy viszonylag valósághû szimulációban) mindig a specializáció a nyerõ.
Lehet persze rosszul csinálni, és túlzásba vinni, pl nem felkészülni arra, ha az ellenfél közel jön (full lrm loadout muhaha), vagy ha kifogy a lõszer, stb. Ennek ellenére a specializáltabb loadout az életképesebb, és az is lesz mindig.
Torzonborz
hmm ez lehet hogy az optimál/max lõtáv miatt van.
AC/2nél ez ugye 720/2160 szóval ha kb 1km-re lövök akkor nem nagyon kell még korrigálni .
AC/20 meg 270/810 így ott ha max távra lõsz akkor már figyelembe kell venni bullet dropot.

vagymittomén.

Sejtettem hogy valaki elõ fog ezzel jönni😊 természetesen igazad van,de szerintem te is érezed jól én mirõl beszélek.

A konvoj védés valóban fasza lenne,1 gond lenne vele. A védõknek esélye nem lenne.
van. ac20-nál biztos. a többit nem tudom
Torzonborz
" AC-val meg sokszor rendesen elé kell tartani, esetleg kicsit fölé is célozni a lövedék esése miatt"

ezt melyik AC-al tapasztaltad ? mert AC/2-l lövöldöztem Én bõ 1km-re is de hogy nem kellett a célpont fölé céloznom az biztos.

van egyáltalán bullet drop ?

Torzonborz
jó de itt nincs gyalogság , harckocsik meg egyebek csak ellenséges mechek. tehát ha úgy vesszük akkor ezek a egyenfittek az MWO-ban életszerûek és használhatóak. még az lrmboat is ha csapatban van az ember van tag és figyelnek rá a többiek.

szóval nem igazán számít hogy a táblás játékban mi volt.

mondjuk mókás lenne betenni ilyen plusz játékmechanikai elemeket. pl konvojt kellene kísérni egyik csapatnak másiknak meg megsemmisíteni stbstb.

Az ha nem tudod a különbözõ fegyvereket kezelni arra utal hogy nem tudsz alkalmazkodni,ennyi.
Amúgy lehet hogy a homogén fegyverzet a legjobb koncentrált tûz esetében de a Gauss-t leszámítva olyan hõt termel hogy nem teljesen célra vezetõ. Érdekes módon nekem sikerül kevert fegyverzettel túlhevülés és leállás nélkül végig menni 1 kört és emiatt szétszedni több mechet is,akkor ne akard már mondani hogy ez csak véletlen lehet.