MechWarrior Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hmm máris kezdõdik a információs hadviselés ? kémkedés stb <#vigyor>#vigyor>
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Annyit hozzá tennék,hogy amit Cifu is írt általános volt,hogy kevés pilóta tudta a mechjének fegyverzetét variálni mivel általában mindig fix volt a kiosztás.
Leginkább a zsoldosok tudtak ezzel élni illetve a nagyon védekezésre beosztott egységek(valamint a hírók😄) akik tudták a helyi viszonyokra specializálni az egységeket.
Az LRM cipelésrõl annyit hogy én nem vagyok nagy lrm barát😊 mech4ben se igen használtam õket(vagyis minimálisan mert ott nem volt minimum lõtáv 😄). Nekem a 2(3) leggyakrabban használt fegyver az LB 10x-Ac és a medium lézer,ez szerintem mindent elmond milyen fajta harcot szeretek😊 (zárójeles mint harmadik fegyver a PPC,bár eddig nemigen használtam az Awesome 8Q-n kívül az MWO-ban.)
Cifu,amúgy akkor lesz majd valami féle "játékos" adatbázisunk,általános adatokkal megspékelve?(én örülnék neki😊 )
A mechekek a régi BT világ szerint kerülnek a játékba az eredeti fegyverzetükkel mely viszonylag jól helytált a küldetések alatt.
Amikor a mechharcos elvállalt egy feladatott kb tudta mi az és hol, hideg, meleg bolygó ,védekezni, felderíteni, kísérni, támadni kell és ez alapján fegyverezted fel a mech-ket ez az ami Masakari-nak tetszett.
A mostani feladat, gyorsan lõjük ki egymást ezért mindenki e feladathoz alakítja a mech-jét aki közelrõl szeret harcolni az nem fog LRM-et cipelni fölösbe és fordítva.
Értem, hogy valamivel élvezetesebb csaták alakulnának ki vegyes fegyverzettel és majd egyszer remélhetõleg lesz egy olyan csata mód amikor mech csak az eredeti fegyverzetével tud nyomulni.
Mások szerint csak tudni kell használni, második vonalból tûztámogatásra nagyon fasza.
Amiben mindenki egyetért, hogy a hitbox a fejen nemkicsit el van méretezve 😊
Cifu,mind2 mechen ott az MG😉 (jelen esetben(MWO)ez nem sokat ér/jelent,de háttér történeti szempontból nézve megvan az oka->anti gyalogos fegyverzet)
Hogy a BT univerzum szerint reális vagy sem, az elméleti vita fiktív dolgokról.
A vegyes fegyverzet szerintem a lassú nagyobb mecheknél kötelezõ. Azok nem tudják megválasztani, hogy milyen helyzetben mennek bele egy küzdelembe. A gyorsaknak lehet egysíkú fegyverzete, mert el tud szakadni, a terepet jobban ki tudja használni, a fegyverzetének sajátosságait maximálisan ki tudja használni.
Wallentinus
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
4 med laser 1 large laser ha jól emlékszem.
Ha jól emlékszem már a 30-as években volt és a Dan Allard kapott egy ilyen jószágot. 😊
Kraken, 10x AC/2 és 4x MG.
Phoenix Hawk IIC, 2x UAC/10 és 2x MG
Mint említettem, téves az a nézeted, hogy csak mélyvegyes fegyverzet van a Canon Mech-eken...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A lancek valóban így vannak összerakva,de ott általában ugye van 1 csak scout lance,support lance stb.
De ha a fegyvereket is nézzük ilyeneket hogy csak srm/ssrm/ac nem fogsz látni,soha(max lrm mech,de azokon is szokott lenni lézer). Ha mégis mutass könyvet ahol volt ilyen(tabletop mechrõl se nagyon tudok ami ilyen)😊 (hacsak nem hozod fel a jagermech,rifleman,blackjacket mint ac mech de ott van náluk large és vagy medium laser is szóval nem only ac configok:p)
A "probléma" az, hogy a táblás játékban is jobb egy Awesome 8Q, mint egy Zeus pl., és itt is sorolni lehet a példákat. A táblás játékban is hatékonyabb vagy, ha van scoutod, LRM-boatjaid (de lehet tovább menni, Long Tom, Arrow IV., stb), és egy-két brawler mech-ed, akik megvédik az LRM-eseidet.
Pont ez a baj, hogy a "jó-mindenre-nem-jó-semmire" megközelítés max. egy zsoldosnál életszerû, aki olyan fegyvertársakkal rendelkezik, amilyeneket éppen össze tudott szedni.
Egy seregben viszont a Lance / Company összeállításánál teljesen jó, ha diverzifikáltak a Mechek...
A 4 fps nalam osszesen egyszer esett meg, miota jatszom vele.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Most néha olyan van, hogy kivág asztalra, és kilövi magát a játék, de eddig az is max 3-szor ferdült elõ.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
itt meg valahogy nagyon nem.
Center Torso: 320as XL engine(átrakva a 3M-bõl)
Right Torso:2 machine gun,AMS,Medpulse.
Left Torso:2 machine gun
Left Leg:1 Heat sink
Right Leg:1 Heat sink
(1 tonna ams lõszer,3 tonna machine gun lõszer,armor maxon amennyire csak lehet)
Szép lassan leszedtem 1 catapultot,meg közben jött 1 commando is. Miután eldõlt a Catapult látom a team chatben hogy "go peter" közvetlen utána eldõlt a Commando is(eléggé szét volt már lõve),én szakadok a röhögéstõl,csapatom röhög,ellenfél röhög.
"thats hilarious" ill "we have the next cheese config" beírások csapattól 😄 komolyan kurva vicces ez a config,hiába nem sokat sebez a machine gun azért jó ez(fõleg 3 tonna lõszerrel 😄DDD)
Ráadásul PUG csapatban is voltam úgy, mikor ki akartam próbálni mennyire lenerfelték az LRM-et, hogy feldobtam 1*20+2*15 LRM-et a Katira, és bementem vele játékba a kíváncsiság miatt, (bár elõtte, amikor még ûbertáp volt soha nem próbáltam ezt a configot)...aztán mikor meccs közben megtalált egy Cica, csak benyögtem, hogy pls help, és két commandó máris elkezdte levakarni rólam, amíg nekem egyet nem kellett mozdulnom, csak ontani a rakétákat tovább.
Szóval jelenleg érdekes, és változatos, remélem nem fogják bekorlátozni a configurálási lehetõségeket. Arra ott lesz a Hawken.
Érdekes a szövegértésed 😊
itt írtad😉
A konzervdoboz meg..😄 nagyon sokan sírnak érte a forumon csak nem tudom miért,ha be is raknák max a river cityn lenne használható sehol máshol,nem elég hogy fegyver alig megy rá,de mellé még tetû lassú is. Az 100% városi mech,ember tömegek megfékezésére,mech elleni harcra totálisan alkalmatlan.
ha jól tudom te is oda vissza vágod a BT világot tehát érted jól te is mirõl beszélek😊 én is értem mirõl beszélsz nem kell a mech példákat hoznod,régóta olvasok játszok bt-vel😊
ui:vettem 1 Cicada-3c variánst,rádobtam 4 machine gunt(ppc-t rajta hagytam de lehet lecserélem másra majd),rég röhögtem ennyit 1 mechen mint ezen😄 2 lábon járó légvédelmi üteg érzete van😄
Amit itt mondasz, arról írtam 'túlzásba vitt', illetve elbaszott specializáció címszó alatt 😊
Tehát való igaz, nehezen alkalmazkodom. Másrészt meg miért tegyem, ha nem létfontosságú, és nem kell kompromisszumot kötnöm.
\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal
\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal
jelen példát nem hozok fel mert a végén én leszek a totál hülye.
A könyvben is vannak "idióta" fittes Mech-ek, és hogy tovább ne menjek, az Awesome AWS-8Q is "idióta", hiszen a 3x PPC-n túl csak egy Small Laser-e van, az is a gyalogság ellen.
Lehet pro és kontra érveket felhozni, vagy ne lehessen fittelni (vagy qrta drágán), és akkor ez meg van oldva -> MW:LL megoldás.
Ha viszont van Mechlab (Márpedig már a Mechwarrior elsõ részében is volt), akkor viszont elkerülhetettlen ez a probléma.
Tabletop-ban pont hogy életszerûek mert ha olvastál könyvet,akkor tudod jól, hogy sose lehetett tudni hogy lesz-e gyalogság tankok stb,és emiatt minden féle fegyver kellett a mechre.
Mint említettem, tele van a tabletop spéci Mech-ekkel, amelyek egy feladatra koncentrálnak. Például egy UrbanMech életképtelen nyílt terepen (pláne az AC/20-as verzió), míg pl. a Bombardier mech közelharcban életképtelen.
A hagyományos BT sokféle fegyveres elképzelése nevetséges. Sokféle fegyver az sokféle lõtáv, sokféle célzási mód stb - elviekben jól hangzik, hogy pl. "minden lõtávra fel van készülve", de a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fegyverek felét nem tudod optimálisan használni.
Ez mûködhet többé-kevésbé egy erõsen randomizált táblás játékban, de a 'valóságban' (ami alatt azt értem, hogy nem egy pár kockadobásra leegyszerûsített játékban, hanem egy viszonylag valósághû szimulációban) mindig a specializáció a nyerõ.
Lehet persze rosszul csinálni, és túlzásba vinni, pl nem felkészülni arra, ha az ellenfél közel jön (full lrm loadout muhaha), vagy ha kifogy a lõszer, stb. Ennek ellenére a specializáltabb loadout az életképesebb, és az is lesz mindig.
AC/2nél ez ugye 720/2160 szóval ha kb 1km-re lövök akkor nem nagyon kell még korrigálni .
AC/20 meg 270/810 így ott ha max távra lõsz akkor már figyelembe kell venni bullet dropot.
vagymittomén.
A konvoj védés valóban fasza lenne,1 gond lenne vele. A védõknek esélye nem lenne.
ezt melyik AC-al tapasztaltad ? mert AC/2-l lövöldöztem Én bõ 1km-re is de hogy nem kellett a célpont fölé céloznom az biztos.
van egyáltalán bullet drop ?
szóval nem igazán számít hogy a táblás játékban mi volt.
mondjuk mókás lenne betenni ilyen plusz játékmechanikai elemeket. pl konvojt kellene kísérni egyik csapatnak másiknak meg megsemmisíteni stbstb.
Amúgy lehet hogy a homogén fegyverzet a legjobb koncentrált tûz esetében de a Gauss-t leszámítva olyan hõt termel hogy nem teljesen célra vezetõ. Érdekes módon nekem sikerül kevert fegyverzettel túlhevülés és leállás nélkül végig menni 1 kört és emiatt szétszedni több mechet is,akkor ne akard már mondani hogy ez csak véletlen lehet.