MechWarrior Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lõszerspórolás viszont valóban mûködik. Én is használom.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun
\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal
Auto repair OFF: ha egyesével javítod meg a végtagokat a mechlabban, sokkal olcsóbb a javítás. Kb. feleannyi, 17.000 creditet spóroltunk vele egy Atlason, mert a kézi javításnál a páncél javításáért nem kér C-Bill-t.
Auto rearm off: rakétás (srm, lrm, ssrm) mecheknél jön jól, nincs lõszerköltség ha nem töltöd fel a mechet, ennek ellenére (nekem) stabil 78 % -nyi lõszerrel lép be a gép a játékba.
\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Én ilyen régi vágású vagyok 😄DDD
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Amúgy ez vicces lesz de ha lesz is majd Masakari a játékban max dísznek fogom megvenni 😄 mikor a nevet elkezdtem használni csíptem csak utána rájöttem nem annyira jó a cucc mint elsõ ránézésre,nevet meg utána már lusta volt változtatni....<#nemtudom>#nemtudom><#vigyor>#vigyor>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
3000-ben csak létezett valami érzékelõ ami pityegett egy párat, hogy hé mókus vadász ha így nyomjuk felkenõdünk a pléhkasznira ott szemben, esetleg még az irányt és a sebességet is tudta korrigálni, álló mech-nél ütközés esetén meg súlypontot módosítani konkrétan betartani ezzel megpróbálni elkerülni a perecelést.
Persze ezt a játékban kivitelezni nem egyszerû, de a sérülést javíthatnák ütközés után annak mértékével arányosan tonnát és sebességet figyelembe véve ( pl WoT)
Más a játék, de pl két Atlas egymásnak koccanna az oldalával ha nem is rögtön hanyatt esnének és nem is a páncél sérülne pirosra elég volna ha mondjuk 5 másodpercig nem tudná mozgatni a karját mert sérülne a mozgatómechanika, ugyan ez ha beleszáguld egy light sérülne egy kicsit és valamelyik érintett mozgató mechanika pár másodpercig nem mûködne.
"Valahol rég, egy messzi-messzi galaxisban... Nehéz idõk járnak a lázadókra"😊
Egyébként van egy régi topic a méretarányokról errefelé, és itt aztat írja Dennis de Koning (art director), hogy az Atlas magassága a játékban 18 méter, a teaser trailerben látott (hozzá viszonyított) technikus pedig 1,9 méter magas.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A Commando és a Jenner kb. a derekáig ér az Atlasnak, pont ez a baj, ha melléáll, akkor az Atlas nem tud normálisan célozni, és kb. esélye sincs eltalálni a könnyû mechet.
A páncélzatnál a térbeli növekedést lehet pro és kontra tekinteni. Ugyebár az FF páncélzat pont, hogy kitölti a belsõ teret, vagyis könnyebb, de több helyet foglal (itt az olyan Level2 tech még ki is marad, mint a Blaser armor és társai).-
A páncélzat meg pont fordítva hat a méretre, ha azt veszed a relatív nehezebb anyagból készült dolognak a mecheken. A nagyobb páncélzat így nem okoz akkor térbeli növekedést.
Wallentinus
Wallentinus
Ne feledjük továbbá, hogy a legsúlyosabb dolog a páncélzat, egy Assault Mech-nél akár 16-18 tonnát is nyomhat pusztán a páncélzat.
Pár viszonyítási alap:
A TRO 3039-bõl
A Commando és az Atlas arányai az MWO rajzokon
A méter/tömeg terén nincs probléma az MWO-ban az eddigiek alapján...
Wallentinus
Másrészt nem az zavar, h nehéz eltalálni, hanem az, hogy ahhoz képest mennyit kibír a páncélja.
Levezetem a problémát:
meg kellett ugye csúnyán növelni a páncél értékeket, hogy mûködõképes legyen a játék (az ok nyilvánvaló, a játékos tud célozni, táblásban random hová megy a találat.)
Viszont táblásban egy rohangáló kis mechet nem annyival nehezebb eltalálni, mint itt a szimulációban az élõ játékosnak.
Szóval értitek - egyforma arányban nõtt a páncélja minden mechnek a tábláshoz képest, viszont a találat nehézsége nagyobb arányban nõtt a lightokkal szemben - ezért borulnak a táblásban már szépen belõtt mechek közötti erõviszonyok.
De itt most nem arról van szó hogy oda állsz elé, rámutatsz hogy "na ide figyelj Béla,én most megfoglak és eldoblak a picsába mert megtehetem" hanem 1 nekifutásos becsapódásról jelen esetben.jó elég esélyes Bélát így is áthelyezi a szoba másik vége felé 😄 de a mechek ilyet nem tudnak.
A felkészüléses dolog itt most ugye abban kimerül hogy olyan nincs,mert nem tudod mondani a mechednek/játék enginenek hogy na most figyelj mert nekem fognak jönni szóval ne essél el.
Álló helyzetben sík terepen, a kicsi a legtöbb esetben szerintem tuti taknyolni fog, ha nem is akkor csúnyán össze kéne törnie(kétlem hogy így lesz).
Ha a domborzatot is bele keverjük a ki megy neki a másiknak játékba és a fentrõl neki/bele és a többi dolgot nézzük akkor már bonyolultabb a dolog,de ott is jó eséllyel kéne csúnyábban sérülnie a könnyebb mechnek(súlykülönbségtõl függõen természetesen). És itt most elég sok dolgot bele lehetne még keverni ebbe a képletbe de a mechekre jelen játékban úgy kell tekinteni mint 1 rohanó zsák.
na ez például nem egy elhanyagolható momentum ha pl a bázist kempeli valaki és már a vége felé jár a foglalás, belerohansz és így szépen kiütöd..mondjuk magadat is de ez már másodlagos na meg persze akkor jó ha 1 ellen foglal bázist és már úton van a segítség.
szóval ilyen finomságokra is lehetne használni ezt a fícsört.
majd egyszer...egy messzimesszi galaxisban <#vigyor>#vigyor>
Btw: A vasaggyal 50 kilos japan mester altal tartott aikido szeminariumon mondtak nekem hogy dobalni fogja a bo 100 kilos izomembereket is, de en tamas voltam az ugyben. Dobalta oket. Es ez nem a varazs es balett szakag volt. Bar a mechekre kolatozottan vonhato le tanulsag az ugybol.<#zavart1>#zavart1>
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Mechek esetében a futás közbeni súlypont változtatást ki lehet húzni a képletbõl mert olyan nincs.illetve azt hogy a térdhajlatába rúgsz mert ugye olyan sincs(de ebben az esetben is minimum elesnél a valóságban,vagy elkezdesz forogni mint 1 körhinta és ha nagyon mákod van nem taknyolsz el). Szóval itt arról van szó,hogy mivel a mech lába szigorúan a törzs alatt van minimum fél oldallal/vállal veszed le a másikat.
És mondom az ember fizikuma olyan dolgokat is lehetõvé tesz, amit egy mech nem tud megtenni. Pl gerinc, csípõ, kar oldalirányú emelése. Ahhoz ne hasonlítsd.
Wallentinus
Amúgy megint bele futottam ebbe a "szellem mech" jelenségbe,most 1 Jennerrel esett meg,leállt mert túlmelegedett 1 helyben állt,telibe lövöm hátulról,zéró dmg.......
Illetve amit azthiszem Paladin(vagy MaRee) írt hogy esett neki az fps, Az a vicc hogy a tegnap esti "hotfix" után nekem megint csak szarabb lett mint elõtte volt. Pedig pont a keddi patch elõtt raktam újra és akkor tök pöpecül futott,most meg megint 15 fps alatt szarakodik.........
De nem tudom felûnte hogy pont ezt írogattam.hogy minimum 3 dolog kell hogy bele számítson abba mi alapján lesz ez az egész,erre te leírod még1szer....grat
pedig nem ártana , most lightként úgy lehet rohangálni mint a meszes mert nem számít milyen terepakadály van elõtted. mielõtt kiszedték ütközést azért biza figyelni kellett mert egy kisebb szikla vagy más egyéb miatt 10 pontos taknyolást lehetett kivitelezni 😄
Wallentinus
Wallentinus
Pedig de. Nem egyértelmû, hogy a kicsi borul fel. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy egy kis autó nem tud összetörni egy nagyot, csak mert az nagyobb és inkább az töri a kisebbet.
Csomó egyéb dolog befolyásolja. Kicsinek alacsonyabb a súlypont, gyorsabb súlypont áthelyezési képesség. Az ütközés jó eséllyel a súlypontjának mozgási vektorához képest kicsit fog eltérni, ergo perdülési hatás nem lesz. A nagyobb jellemzõen perifériás részét éri az ütés, ami nem csak arább löki, hanem meg is forgatja. És jellemzõen a támaszt jelentõ lábat éri az ütés, ami még hátrányosabb. Az erõhatás mértéke mindkettõnél ugyanakkora, de lehet, hogy a kisebb mech jobban tud reagálni. Mondjuk a nagyobb tömegre kisebb gyorsulást jelent ugyanazon erõhatás, szóval annak sem kell feltétlenül elborulnia.
A botlás meg nem számít. Én is pofára esek a küszöbön néha.
Wallentinus
Egyrészt azt írtam hogyha a Cicada rohan neki az Atlasnak akkor annak fel kell borulnia!
60 Tonna különbség van az Atlas javára,kétlem ha te neki rohansz 1 több mint 2szer nehezebb embernek akkor õ fel fog neked borulni. Kivéve ha õ is mozgásban van/emelkedõrõl rohansz neki stb(tudod testek súlypontja,fizika).
És csak hogy ellent mondjak neked, A korábbi borulásoknál amikor volt ilyen,volt hogy tolattam az Atlasommal és a mögöttem rohangáló Jennerre ráléptem,ami szánalmas volt azaz,hogy én felborultam õ meg nem....Na most itt ha én felbuktam akkor neki tuti hót ziher hogy szintén fel kellett volna borulnia.
A felborulás már bonyolultabb kérdés,itt szerintem figyelembe kéne venni azt hogy milyen mech megy milyen mechnek,melyik mech milyen irányba mozog éppen,illetve a szintkülönbséget ami a mechek adott pozícióját jelenti(és merre megy,tehát pl dombról lefele/felfele stb).
illetve ami a sérülést jelenti,nem minden mechnél látom hogy zuhanás után sérülne a láb,de szintén Cicadával volt 1 vicces eset a Forest Colonyn amikor már eldõlt a csata és csak egyedül maradtam berohantam a barlangba sérült lábbal(vörös),mivel jöttek utánam gyorsan kellett cselekedni ha nem akarom magam kilövetni,szóval nem lementem a rámpán hanem leugrottam a sarokba és azonnal nyomtam a leállítást a mechre,csak épp a földet éréskor hallottam azt is,hogy a lábam ami vörös volt totál szétment<#idiota>#idiota>szikra esõ,hangeffekt meg minden 😄 ott is erõsen röhögtem,de szerencsére aki jött utánam azt hittem csak elvesztette a kijelölést mert hallottam hogy elrobog mellettem,nem is vett észre ott a sötét sarokban<#whatever>#whatever>
Vegyünk egy 100 kilós jóembert és 50 kilós kutyát. Ha neked rohan 60-nal akkor te is seggre esel. És mivel te vagy a nagyobb a te esésed során is nagyobb erõk hatnak, azaz jobban összetöröd magad.
Akkor ne essen el egyik sem, de sérüljön mindkettõ. Jenner esetében a CT, HEAD, míg Atlas esetén a Leg.
Wallentinus
En nem varom, hogy minden esetben felboruljon. Vagy felborul, vagy nem, de a panceljen igenis latszon az utkozes nyoma.
Meg most is inkább az van hogy nem fullra megállnak a mechek ha egymásnak mennek hanem lecsúsznak egymásról,ami nem éppen "valós" reakció 1 ilyen esetben.
De ha az említett 3 dolog bent lesz/rendben lesz akkor valóban nem lesz mirõl beszélni mert lelõhetõek lesznek a kis rohadékok<#taps>#taps><#eplus2>#eplus2>
Ha oda megy a loves, ahova tenyleg celoz az ember, es ugy nem tudnak leloni nyolcan, az mar igazan az o bajuk. Igy van ertelme a lightoknak, mert kulonben csak ingyen frag lenne barkinek, aki arra jar egy nagyobb puskaval.
Ha normalizalodik a halozati resze a jateknak, es visszateszik az utkozeseket is (nem kell, hogy mindentol boruljon a mech, de hulljon az a pancel), akkor en elegedett leszek.
Paladin,én pont tegnap érzékeltem ezt a jelenséget,hogy állt azt hiszem 1 commando/jenner nekem háttal,rálõttem mindennel és erre magától arrébb teleportált!!!! ilyen már nem tudom mikor láttam utoljára(ja igen akkor amikor volt borulás és az éppen felálló mech ide oda ugrált). Aztán persze elrohant és ennyi.