MechWarrior Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Trebuchet: AC20, 2xmedlas
Highlander: AC20, 2xmedpulse, 2xSRM6, 1xSRM4
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A tieden milyen fegyok vannak?
Shilkor:
Celon tartast megtanulni! Pontlovo fegyvereknel kevesbe szamit, de lezereknel elet halal kerdese, hogy ugyanabba a testreszbe tudd pumpalni a sebzes minel nagyobb reszet. A tegnapi utolso meccsen, pont mielott teged is sikerult bevenni a buliba, majdnem 9xx sebzest osztottam ki, es jo adag szerencsevel, meg ugyes epuletek kozott bujkalassal egy Cataphract, es egy Atlas panceljat is sikerult atolvasztgatnom ket medpulse laserrel. Ezekkel pedig kell, hogy tudj nagyjabol ugyanoda loni. Egy sima lezer sugara egy masodperc(a pulse 0,75), ennyi ido alatt adja le a sebzeset. ha ezzel vegigvagsz az ellenfelen, akkor annyira szetterited a sebzest, hogy nem fogsz tudni eleg kart okozni.
Az eger erzekenyseg csokkenteset tenyleg erdemes lenne kiprobalnod.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Kozben 3 accom lett, hogy tenylegesen ki tudjam probalni a vasakat, egy Highlander mar tudtam venni, de a CTF-4X tetszik fura modon a legjobban eddig.
A trial Canturio mozgasban nagyon bejott, de a 2 med laser es smr nagyo ngyengen muzsikal nekem, 200 pont fole egyszer tudtam menni:(
Ez talán segít kicsit.
Ha van jumpjeted, így jobban tudsz fordulni is: mini ugrás és közben arra nézel amerre majd menni akarsz és megnyomod az F-et.
Azt hiszem, abban a többség egyetért, hogy különféle karakterisztikájú és töltési idejû fegyverek használata egy group-on belül nem túl bölcs dolog. Ha egy kicsit forróvá válik a helyzet, csak káosz és közel 0%-os találati arány lesz a vége , arról nem beszélve, ezzel szinte saját magad fogod megfõzni. Inkább különítsd el õket, és csak ésszel használd a tûzerõdet. Én a legtöbb mech-en háromféle fegyvert használok, egy kicsi gyakorlással hamar begyakorolhatod a használatukat.
A CTF-4X nekem is nagy kedvenc, nagyon hatásos AC-boatot lehet belõle építeni. 4xAC5 + 2xMedLas, DHS + EndoSteel kiépítéssel 1.5 körüli heat-értéket produkálhatsz, azzal már a legforróbb pályán is pukkantgathatsz kedvedre, nem fog bojlert játszani a gép ;-).
Próbáld meg úgy építeni a gépeket, hogy ne nagyon essen 1.3 alá a heat-érték, ellenkezõ esetben mindig visszatérõ vendég lesz a piros villogó képernyõ vészleállás közben. Olyankor vagy a legsebezhetõbb, az ügyesebb pilóták kényelmesen leszedegethetik a pilótafülkédet, annak meg hamar halál a vége.
Érdemes lehet még játszanod az egér érzékenységével, én inkább visszavettem és pontosabban tudok célozni, minthogy gyorsabban forduljon a torzó, de össze vissza ugráljon a célkereszt.
Szvsz rakd az egyik egérgombra az AC/5-ösöket, a másikra a lézereket. Abban semmi sem gátol, hogy "pontra viszed" a célkeresztet, elereszted a lézer, majd elõretartasz, és lõsz az AC/5-el.
Én legalábbis így csináltam az ilyeneket (de AC/20-al és MedLas-okkal).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Elõször Cifuhoz válaszolnék:
Valoszinuleg egy med vagy heavy mecchel konnyebb lesz elsajatitani, mint egy assaulttal, amivel inkabb egyhelyben topogok. Nyitottam egy uj accot, gyorsan osszelotem 5,5 millat es beleultem egy Cataphract CTF-4X be 4*AC/5 el. Az elso jatekon mar elveztem a szaladgalast, moge is sikerult kerulnom, es egesz jo sebzest vittem a jatek alatt(3xy, ami nekem jo :D).
Fegyverek: eddig a 2 large laser+2 ac/5 a bal egergombon kozelre, 2 ac/5 jobb gombon tavolra/sniperkedni+heat warning esetere is tudjak loni. LRM pedig E gombon.
A sniperkedesrol nagyon beletalaltal, pont azt szamoltam ki tegnap este valami oldalon, hogy ha 2 ERLarge lasert felteszek a 2 AC/5 melle, + LRM/20+LRM10 essel 200m tol 900 ig kb 20% os a sebzes csokkenesem.(500 40 sec alatt 2-400 mer kb, 400sebzes 990m ig kb).
Orulok, hogy ezt irtad, mert akkor helytallo a gondolatmenetem. meg kb kell 800 ezer az uj laserekhez, mert a DHS 1,5 millio volt. Az meg kellett a hely miatt.
Azt hiszem ez a sniper dolog fog nekem mukodni, es lassan az assaulttal megtanulom a mozgast, igy mire lesz 6-8 milliom uj mechre, addigra mar a mozgas alapjait/kozelharcot is kezdem elsajatitani. Az a Cataphract CTF-4X mozgatja a fantaziam, de mindenkepp kell gyakorlat/penz elobb.
Nagydog:
Nem, szinte eletemben nem is jatszottam konzolon :D De Q1-3 az ment sokat :D
Jo otlet a training ground, koszi szepen, ott fogom megnezni a mozgast.
A fegyverekkel kapcsolatban felvetodott egy problema: nem nagyon tudom rajta tartani a celon, inkabb agogy athalad a celkereszt, ugy elengedem a lovest. Ez sajnos a large laser eseten nem tul jo, mert a fele energia megy a levesbe. Az AC viszont talal. a masodik loves mar gaz lesz, mert a reload ido kulonbseg miatt az egyik vagy masik gyorsabb lesz, es az az athuzom a celkeresztet dolog nem mukodik, ezert idorol idore le kell allnom a lovessel, es bevarni a masik fegyvert.
Erdemes ezert ugy az energia/ballisztikus fegyvereket ujratoltesi idoben is szinkronizalni? Fokepp sniperkedeshez, ahol lehet, hogy egy loves ideig latom? Vagy ez teljesen felesleges, tanuljam meg inkabb a celpontot tartott szalkeresztet gyakorolni?
A fegyverek szetvalasztasa az otleted alapjan megtortent: hiszen ac szinte allandoan tud tuzelni,(maramig van loszer) a laser meg addig amig hideg van :) Kosz, hogy irtad, szinten megerosites.
Takony:
A videot meg fogom nezni, koszonom szepen!!!!
Azt a 8asokat nem igen ertem, de gondolom a vidijoban benne lesz.
A Cataphract nagyon foglalkoztat, a hero mechet lattam, hogy sokan 600-800 damageel fejezik be a palyat. A hunchback ezert tetszett nagyon, mert a vallarol ki lehetett loni. Gondolom ha oda 1-2 AC/10-5-20 menne, akkor lenne igazan utos a dombok mogul.
A gausson gondolkodtam szinten, de a suly/sebzes aranyban nem tetszett. A lovedek sebesseg jobbnak tunik, de mivel nincs penzem kiprobalni, ezert nem tudok mit mondani a tuzgyorsasag valtozasrol. Nagyon zavaro? Rosszabb lett?
Az UAC a programok szerint ugyanakkora sebzessel bir mint az AC. Tenylegesen mennyivel/mitol jobb?
Az uj accrol meg annyit, hogy azt hiszem marad ez: amig kitalalom es osszegyujtom a pent egy uj vasra, addig legalabb megtanulok sok mindent :)
Es atjott azert minden.
Koszonom a valaszokat, es elore is varom az ujabb kerdeseimre a hozzaszolasokat:)
üdv a fedélezeten.
Most nincs túlsok idõm írni, csak a mozgással kapcsolatban szereténkegy YT csatornát ajánlani, egy többszörös tournament gyõzteskoreai arcoktató videóit:
http://www.youtube.com/channel/UCGXWmu8K8s7xLDr-Zs5eyfg .
Az ugrálás közben lövöldözés már nem annyira mûködik, mert beremeg a célkereszt mikor felfele tartasz, de lefelészállás közben még jó.
A körberohangálásvalójábannem annyira menõ, ha mögé kerülsz, akkor inkáb8-asokat írj le az ellenfél mögött.
Mechek:olyat keress, aminek fent vannak afõ fegyvernyílásai, hogy minél jobban takarásból tudj lõni. Stalker, Cataphract 3D, Highlander, Jager ami jó.
Mediumok kicsit gyengék, de évvége felé jön 3 55 tonnás is.
Mai 09.03. patch nagy PPC és Gauss neft volt, szóval valamiveltöbb lesz a Large Laser/Medium laser +SRM buildmeg sok AC20-ra számíts, illetve az UAC5 nemrég kapott buffot, kevesebbet ragad be (15%).
Nemsokára valamikor lesz tonna limit a meccsekben/party-ban, ezért érdemes medium+heavy-re is gyúrni.
A cbillmost nagyon gáz, én pl ezért nem játszom, egyszerûen csak szétvet azideg mikor meglátom hogy egy 4 kill 5 assist 3saviour kill 529 damage meccs végén 130k-t kerstem, mikor korábban ez még premium time nélkülis legalább 180k lett volna...
Ha mégnem költöttél pénzt, javaslom hogy tanuljezen az accounton, aztán mikor már okénak érzed magad, csinálj újat ésazon kezdd el"igazából".
Kicsit öszefüggéstelen lett,de remélem valamennyire átjött :)
Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun
Nem jatszottal te tul sokat konzolon? <#hehe>#hehe>
Talan segit, ha gyalogtankkent tekintesz a gepedre. A torzs a torony, a labak a tekno. Hasznalhatsz armlockot az elejen, vagyis a kezeket a torzs mozgasahoz rogzitheted, de kozelharcban hatranyban leszel.
Fegyverzet ugyben: Kard es tor. Dontsd el, mi lesz az elsodleges fegyverrendszered! Alapvetoen ez lesz, amivel artasz masoknak. Ezen kivul, legyen valamid, amivel meg tudod vedeni magad, ha az elsodlegessel valami gebasz van. (Tulmelegit/elfogyott a loszere/megsemmisult).
En valahogy meztelennek erzem magam AC20 nelkul. Masodlagosnak kozepes lezert, SRM-et, SSRM-et hasznalok. Ahogy Cifu is mondta, nem erdemes tulsagosan sokfele fegyvert cipelned, mert mindegyiknek mas a karakterisztikaja es a menedzselesuk nagyon gyorsan komplikaltta valik.
Ja, es alakits ki egy huto groupot, ha melegedesre hajlamos meched van. Ez olyan, vagy annyi fegyvert jelent, amivel viszonylag folyamatosan tuzelve is kepes vagy hulni.
Teszteleshez hasznalhatod a training groundot, bar a celpontok nem mozognak, a manoverezest es a celzast tudod gyakorolni.
Irányítás: én úgy tudom, hogy nem lehet úgy irányítani, ahogy szeretnéd, szóval marad az, hogy WASD a torzó irányítás.
A körbetáncolás nem annyira bonyolult, nyomod a W-t, és közben az A-val vagy S-el mindig kicsit rásegítesz a fordulásra. Ha belejössz könnyen fog menni, de persze a light mech-eknél egy külön világ ezt jól elsajátítani...
Fegyverek: Szerintem ne nagyon keverd, legfeljebb két különálló fegyvertípusod legyen, és azt rakd a bal és jobb egérgombra. Csak ez az AS7-D-nél sajnos nehezen kivitelezhetõ, hiszen a kezek és a torzó között oszlik meg a ballistic és energy slotok aránya, így sokszor nem egy helyre megy a lövés.
De ez esetben pl. 2x LRM-10 vagy 2xLRM-15, valamint két ER PPC. Ha AC/5-öt már próbáltad, akkor a sniperkedést is próbáld ki, ez kifejezetten arról szól, hogy megpróbálod a másikat nagy távolságból megszórni. Ha ilyen téren van sikered (eltalálod), akkor megpróbálhatnád a Gauss Rifle-t és/vagy az ER PPC-t, ER Large Laser-t. Persze ennek hátránya városi harcban kiütközik, ott ezek nem fénylenek annyira szépen.
Bele-bele olvastam az utolsó hozzászólásokhoz, és gondoltam megosztom a véleményem, mint kívülálló, ugyanis kb 1 hete kezdtem játszani.
Anno a MW1-2-3at talán végig is vittem, ebbe azonban haverom megjegyzése miatt nem mentem bele, mert hogy nagyon béta lett.
Jelenleg egy Atlast vezetek, mint Vérpistike.
Egen, ahogy jött a pénzem elõször egy Hunchback, gondoltam a lézeres fajta jó lesz, de bele is futottam a heat problémába, 2 lövés ok linkelt fegyókkal, 3 lövés viszont már sok a rendszernek. Így egy Highlander vagy Atlas volt a célom.
Miért?
Nem azért mert az a legdrágább és akkor tuti jó. Mert minden lelövés után néztem, hogy ki hogyan játszik, és rájöttem, hogy egy commandot vagy spidert nem tudnék irányítani. Elõször a mozgást kell megtanulnom, ami nem egy nap lesz. Aztán meg a célzással is gondom van, a finom mozgások helyett nekem nagyot ugrik a célkereszt: mintha a z Atlasom törzse nagyot fordulna.(esetleg valami config beállítás vagy smooth kell?)
A heat miatt mindenképp hibrid fegyverzet kellett, és mivel nem tudok ugrándozni, körbetáncolni még senkit, így inkább a nagy vért volt a célszerû változat. Ezért lett Atlas AS7-D változat.
Kicsit variáltam rajta, ahogy lett pénzem. 2*AC/5, 2*Large LAser, 1*LRM10+artemis, AMS van rajta. A raksi ad egy alap sebzést, legalabb nem 0 val fejezem be a jatekot:D
Olyan 430 damage korul volt eddig a legjobb jatekom.
A fegyvereket nagyon elvezem, UAC/5 volt eloszor, de inkabb kisebb legyen a dps , minthogy arra az egy masodpercre amig celra tudok tartani(:D) addig a fegyver ne mukodjon:)
(Javaslatot, hozzászólást elfogadok fegyverkezes teren, sot kerek is, de beszolast, leszolast nem, mert 1 hete jatszom, nem mindent tudtam kiprobalni, es nem is a te stilusod jatszom.)
Szerintem(nekem ugye uj, nem tudom milyen volt) a fegyverek nem rosszak, folyamatosan torom a fejem, hogy medium vagy large laser legyen, energy vagy ballistic, raksi kozelre tavolra, stb... a palyak miatt egyszer jolly jokernek erzem magam, maskor meg varom, hogy vege legyen mar az egesznek, vagy lojenek le es nezzem, hogy ki hogyan aprit.
Apripo: utalom a pvpt. Mindenhol. Probaltam sok mmot, es jatszom is(Eve, lotro, wh40k, wartune, swg,swtor, megannyi ingyenes browseres jatek, stb...) mindig kerultem a pvpt, sosem erdekelt, csak bosszantott, idegesitett. Mert 90% ban arrol szol, hogy
1, mindenkepp tuleroben, legyengitett ellenfelre tamadjuk
2, en op legyek valami miatt.
Hat itt nem erzek ilyet. ELVEZEM a pvpt! Eloszor(ui 37 eves vagyok, nem ma kezdtem...)
Kiegyensulyozottnak latom, es tartom. Egyszer a spideres kaszal, egyszer az atlasos. Vagy a raven, vagy a HM... de számtalan Cataphract, vagy catapult missileboat.
Itt az a jo, aki gyakorol, aki erzi, es aki a szamara megfelelo mech-et ossze tudja tenni mind mozgasban, mind fegyverzetben. Ez a csodaszep.
Lehet, hogy keves a palya, vagy unalmas 12-12 ellen jatszani folyamatosan, de a fegyverzetre es mechekre nem lehet panasz.
Az biztos, hogy a penz most gyengen jon, mert kb egy ejszakas jatekbol van 1 millam. De ez azt jelenti, hogy 10 nap alatt vehetem meg a legdragabb vasat. Ettol fuggetlenul persze topa leszek benne valoszinuleg, mert a legtobb penzt addig a trial missileboat-tal tudom osszeszedni. MEg amugy is teljesen mas az iranyitas.
Egy kerdesem lenne: a legjobbak(vagy szinte mindenki) megrobalja korbejarni az ellenfelet kozelharcban. Hat nekem nagyon nem megy ez meg. Valahol lehet gyakorolni? Vagy az iranyitast at lehet-e tenni, hogy a WSAD kombinacio ne gyorsitas-lassitas balra-jobbra forgas legyen, hanem tenylegesen az aktualis iranyba valo nezestol fuggoe elore hatra balra jobbra mozogjon a mech?
de optionsben kapcsolbe hogy alapból belsõ nézetben kezdjél(engem is idegesít a külsõ nézet).
iracing the 'real' race.
iracing the 'real' race.
@Masakari: lehet velem van a baj, de én tegnap csak egy próbát tettem a 12 vs. 12 miatt, ám mindkét csapat jó fele Assault Mech-ekbõl állt...
War Thunder Open Beta :)
Igaz nem mech, viszont durván kiforrottabb, és igazi adrenalin gyár, azonnal rákattantam.
Innen tolja valaki?
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Matusy, másik VGA drivert próbáltál, illetve más grafikai szintet?
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Most h újra el kezdtem játszani, egy érdekes grafikai hiba jött elõ nálam.
A Winter city-n nekem minden fehér és a falak oldala meg a barlang fala is fekete. A mechek mind feketék.
Az összes többi pálya okés, próbáltam állítgatni a grafikát de semmi. Annó régen is találkoztam már ezzel és vhogy meg lehetett csinálni. Vki esetleg nem tudja a megoldást?
Szvsz értelmetlen hülyeség a 3PV, max arra jó hogy a camo/festést nézegesd training groundon. Szerencsétlen kezdõk mire megtalálják hol lehet kikapcsolni :)
Néha körülnézni talán jó de túl sok idõ, seismic úgyis mutatj a lényeget.
Viszont az összes faxom bekaphatják a cbill nerf miatt.
Szóval egy korábbi kérdésre: midenki csendben szenved.
Nincs mit venni, és ha vennék, sose jönne vissza a cbill.
Szóval nekem gyakorlatilag csak pár meccs esténként amíg a cbill meg nem javul.
Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun
Azok mûködtek rendesen, sebességet a billentyûn vezéreltem.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
meg a többi része is hiába van beállítva nem nagyon akar semmit csinálni.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Anyjuk csipáját.
Egy f**talicska ez a patch... gyakorlatilag játszhatatlan, mert bármikor lefagyhat.
A nyomorék heat penalty miatt meg több buildet nem lehet normálisan átépíteni, fax kivan. Highlander 732-rõl leveszek 1 PPC-t, a helyére rakoklézert, fölös tonnám marad de helyem nem, srm/lrm-et rátenni nincs se hely se crit. Nagyszerû.
Új peccs van, újabb remények:D
iracing the 'real' race.
Rá lennél kényszerítve, hogy jobban használd ki a terepadottságokat, és jobban támaszkodj a csapatmunkára.
Csak gondolj bele, hirtelen tényleg lenne értelme a Scout-oknak, hiszen már az is roppant hasznos, ha tudod, hogy merre mozog az ellenfél, és ejnye, micsoda erõt képviselhet az LRM-boat, ha valaki scout-ol neki. Vagy milyen hatékony tudna lenni egy AC/20-as Mech, hiszen egyetlen lövéssel kilõhetné ezeket a felderítõket, viszont a távoli ellenfelek ellen a saját csapattársai védelmére szorul. Vagy belegondolhatnánk abba, hogy tényleg lenne értelme vegyes fegyverzetû Mech-eket építeni, hiszen közeli célpontok ellen hirtelen még egyetlen MedLas is hatékony (figyelem, egy átlag közepes Mech a CT-n olyan 20-as páncélzattal bír! Vagyis 4 MedLas találat után már a reaktorát tudod nyalogatni...). Arról nem is beszélve, hogy hirtelen lenne értelme az MG-nek, AC/2-nek, Small Laser-nek, és nem csak boat-típusú Alfa sebzés esetén...
A távoli ellenfeleket elég csak csiszolni egy AC/2-vel, amire közel érnek, már bekaptak 4-5 találatot, ez pedig már a teljes páncélzatuknak közel egy tizede (akárhol is találod el). Aztán ha közel ér, már csak a megdolgozott részekre kell koncentrálnia a csapattársaidnak... Már ha olyan ostoba az ellenfél, hogy ezek után nem vonul vissza...
Igen, egy F2P játékban, ahol aztán tényleg mindenkit ki kell szolgálni, ez életképtelen megoldás. Sajnos.
Meg amitõl még idegbajt kapok, az a 2 ERPPC-s Jennerek, vagy az AC20-as Raven (bár ez legalább alig tud lõszert vinni). Nagyon hiányzik a slotméretezés, ami szerintem jobb volt a 4-ben.
Apropó, csak én találom el újabban megint nehezen a lightokat? Egy idõben elég jól szedtem már õket ac20-al, mostanában megint képtelen vagyok eltalálni õket rendesen!?
iracing the 'real' race.
Egyetlen AC/20 találat szinte bármelyik közepes Mech bármelyik részérõl lehántja a rajta lévõ páncélzatot, és nagy eséllyel az alatta lévõ belsõ szerkezetet is jelentõsen megrongálhatja (kritikus sebzés).
A táblás / táblás játékot követõ Mechwarrior játékokban...