MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HGN-733c AC20, 2×ML, 3×SRM4,
JM6-DD, 4×AC/5, 2×SL

Mivel egy idõsek vagyunk, mondhatom, hogy öregkorodra megjöhetett volna már az eszed <#gun> <#vigyor1> , és bepótolhattad volna eme hiányosságot <#nezze> .
Addig is, amíg nem történik meg : <#banplz>
<#vigyor>

Kerdesem/keresem volna:
1K damage felett ki volt, es milyen vassal/fittel.
(nem a regi 6*PPC vagy AC20 ra gondolok)
Egy konyvet olvastam, kb amikor a MW elso resze kijott.
Lehet bannolni erte, hogy nem frissitem a tudasom :)
Ha olvastál könyvet akkor tudod,hogy abban is van hûtés valamenyire ami rajtuk van,de akkor is mind rövidnadrágban vannak,atlétában nem fullra beöltözve kesztyû,acélbetétes stb<#banplz>
Szerintem van benne hutes :D De ne terjunk el a targytol :P
A jelenlegi futes "arak" miatt erdemes hibrid fegyverzetet hasznalni 2 Large agyu felett.

Hozzá tenném,hogy abban a ruhában amiben az emberünk ül modellezés szerint a fülkében, egybõl el kéne kb ájulnia a magasabb hõségtõl:P
ui:
http://mwo.smurfy-net.de/#weapon_heatscale
ezt nezegesd, mert nem tesz jot az egeszsegnek, ha a fele meccset furdogatyaban ulod vegig a mechben, mert olyan melege van...
3. video
1.56-2.03: Sikerul 2 lovest leadni, mialatt szorja rad a srac az aldast. Megeri szerinted ?:)
3.35: megallsz a jagerrel szemben es celzol, majd losz... dezsavum van :P
7.20: amikor bejossz, akkor a HBK mellett en jobbra jottem volna fel, es a szemben levo CPT ratolok egy alphat, es azzal a lendulettel atmegyek a HBK mogott balra, es ugy kerulom, hogy oldalba kapjam. Igy viszont mire oda ertel volna, mar a 2 masik csapattag elintezte.
8.40: Atlas. A jobb mellkasat lodd, mert akkor nem fog visszaloni(1-2 energy+1-2 ballistic leesik neki). Jo is az a 4 laser egyszerre, csakhogy olyan heat penaltyt ad, hogy le fogsz allni mindig.
Adok egy tippet. 2 large laser melle tegyel fel 2 LB 10 est. En nem nagyon akartam hasznalni, mert az AC/5 ok nagyon jol szuperaltak, de mondom 4DPS egy fegyver, es ennek a legjobb a hutese, szoval egy probat teszek(na meg draga is volt). De a legjobb cseret tettem!!!!!
A 2 large laser pontlovo messzire. Amig oda nem jon, addig tolom laserekkel, amikor olyan 600m en belul er elkezdem az LB 10 ekkel osztani, szigoruan chain fireel, hogy folyamatosan razza a fulkejet.
Aztan amikor egeszen kozel van(mert mondjuk semmit sem latott es elakadt egy tereptargyban), es az atlasszal fole magasodok, akkor elkezd loni mint az allat, es tulmelegszik :) En olyankor laserrel nem lovok tovabb, mert az LB 10 nek olyan alacsony a hotermelese, hogy hasznalat kozben hul!!! Tehat egyszeruen a lekapcsolt mechet kivegzem.

Szerintem a legjobb, ha este feljossz TS re, es beszallsz a csapatunkba. 6-8 ember mindig fent van estenkent, es bizony eleg jol lehet tanulni toluk.
Waddiszno, KisZ, MaxSteelHun, NyanNyanCat, Kartal, Dudupapa...
Miutan meghaltam regebben, mindig beugrottam, es neztem, mit is csinalnak, hogy csinaljak. A fegyverzet ellenorzese, a celpont szeketalasa, a helyezkedes, stb... mindenre erdemes figyelni, mert abbol tanulunk.

Az elejen orultem, ha tuleltem egy meccset, most meg(1 honap kb) meg szegyelem, ha 400-500 alatt van a sebzesem.
(ui:amikor Orionnal jatszottam, akkor azon rohogtek, hogy 99% oasn jottem ki a csatabol a vegen 3-400 sebzes utan! Es nem mert olyan ugyes voltam, hanem mert ugy lovoldoztem, hogy ne en legyek a celpontjuk!)

Most neztem meg, hogy 355.621 az atlag sebzesem. Persze ez Atlas. De 2 LL+2 LB10 van rajta semmi tobb. Ami neked is lehet. Es igaz, hogy nagyobb a pancelom, de nagyobb is vagyok, es ha barki meglat atlast a csatateren, akkor arra fog osszpontositani :) Termeszetesen a tobbiek meg azonnal segitenek neki :D

Nem jegyzeteltem, csak a benyomásaimról írok.
Elõször is a játékstílusodról. Szerintem túl sok sebzést akarsz egyszerre bevinni, ezért pakolod tele a K2-est olyan fegyverekkel, amit nem tud lemenedzselni a hûtése. Ennyi ER fegyvert (ami ugye sokkal több hõt termel ugyanannyi sebzés mellett, minta standard változat, csak távolabbra hat, illetve a PPC 90m alatt is használható(?)) én nem használnék (illetve én egyet sem :-)), hosszú távon hatékonyabb a sima változat a kisebb hõteher miatt. A K2-est szerintem optimálisabb lenne 2xballisztikus + 2x energiafegyver kombóval használnod (2xAC5+2medlas), az igaz hogy egyszerre nem üt akkorát, de azt is vedd figyelembe, hogy pl. egy AC-lõszer robbanása rajtad elvakít téged is és nem tudsz tõle rendesen célra tartani. Ugyanígy van ezzel mindenki, tehát ezt a taktikai elõnyt akár Te is kihasználhatod ;-).
Sokat lõsz továbbá olyan ojjektumok mögül, amiknek a szélét/tetejét találod el (Cryengine hátránya), így nem viszel be sebzést, csak a mech-edet fûtöd fel vele. Ezen is kellene javítanod.
Sokszor elkolbászolsz a többiektõl, így téve magadat egy lassan mozgó, ECM-et nem használó, fedezéket rosszul keresõ, magányos célponttá. Még ha nem is értesz egyet a többség haladási irányával, ne tedd ezt, mert a vége mindig ez lesz...
Szintén egyet kell értsek Shilkor kartárssal, ne légy ennyire agresszív a legelejétõl fogva, ne rohanj így elõre, mert mindig azok halnak meg legelõször, akik nem gyakorolnak elég önfegyelmet és kitárt karral rohannak bele a kardba. Nézd meg a kommenteket a játékok során, a legtöbb nyavalygó ilyen stílusban nyomja, aztán meg nyekereg, hogy kifilézték 1 perc alatt. Mondjuk, Te legalább nem nyivákolsz :-), hanem magadban keresed a hibát, ez jó...
Szóval alapvetõ taktikai hibákat követsz el, amiken viszont könnyedén tudsz változtatni, ergo biztosan sikeresebb is leszel.
Ja, és ne célozz ilyen sokáig, sok-sok lehetõséget elszalasztottál a videók alatt, amit már nem fogsz kihagyni, ha tapasztaltabb leszel.

A szaggatásokról: én ugyanezzel a problémával küzdöttem és rájöttem, hogy kevés a memória a gépben. Mióta 8 GB RAM van benne, nincs ilyen akadozás, de még így is megállok a meccsek elején 360 fokban körbenézni a pályán, hogy betöltõdjön minden textúra a memóriába, ami kell. Ha nem teszem, a tûzharcok alatt fog megröccenni a gép, amikor nem kéne. Akármilyen erõs is a géped (az enyémnél százszor jobb, az biztos), a Cryengine miatt soha nem lesz olyan a játék, mint mondjuk egy Hawken alatt lehet. Egyszerûen rossz motort választottak a Piranha-sok, de ez már így marad, nyekeregni kár miatta, inkább nekünk kell megoldani az ilyen jellegû problémákat. Szerintem nyugodtan vedd vissza a részletességet, simábban fog futni.

Tõlem kapsz 1 kurva nagy mezei piros pontot mert a video alatt Two Steps from Hell szól!<#nyes>
2. video:
Mit kerestel annyira a tavolban? Maradj tobbet a csapattal.
(amugy az advanced zoomot en nem ajanlom, mert igy is tul sokat elbogaraszol a celzassal. Szerintem az assault class, amivel van ido molyolni, -bar pl a victor nem olyan- de heavy mar egy porgetosebb tipus. A jelenlegi jatekstilusodhoz inkabb lezer valo, hogy rajta tartsd a celon a fegyvereket. Es ugy korrigalni is tudod jobban a talalatot. Es majd akkor hasznalj PPC ket, ha tuti a celzasod(mozgas kozben is). Inkabb ERLL eket hasznalj. Kevesbe melegszik, es meg messzire is ello.)
MaReenak igaza van amugy: fogd be a celpontot:
1: tudod mi a fegyvere, esetleg visszalo e onnan.
2: latod, hogy serul-e, vagy mar serult
3: A csapat raketasai befogott celpontra tudnak fedezek mogul loni... mashonnan meg nem szeretnek, meg ugyis fedezek mogott vannak leginkabb.
3:10 losz, visszalonek, losz visszalonek... Ki kell mozdulni! Ha masert nem, akkor azert mert ha fedezekbe mesz akkor elvesztenek mint celpont. Es ha egy ECM haver van a csapatotokban, akkor sokkal tobb ido befogniuk teged.

Amikor lotel a fegyvereddel, akkor huzodj vissza! Amig ujra tolt nem kell kintlenned, tok felesleges. Legalabb elvesztenek mint celpont, esetleg masra allnak at, es mire ujra kidugod a fejed vissza kell mozduljanak rad es mire celra tartanak ujra eltunhetsz.
Valamint: ha befogod akit loni akarsz, es visszahuzodsz, nem tunik el a befogas, es magat a celzast nem feltetlen kell befejezned. Foleg, ha latja mas is, akkor megmarad a kijeloles vegig, es latod ha elmozdul o is, mig fedezek mogott vagy, es tudod korrigalni.
Jelenlegi jatekstilusod nem rossz, de szerintem egy Highlanderre, Stalkerre vagy Atlasra.
Nehogy felre erts, nem megbantani akarlak, csak ravezetni, hogy ne legyen csalodasod, mert nem erted, hogy miert nem megy neked.
Raketa ellen nem hatralni kell, mert ha elveszt, akkor a fold felett vizszintes palyara kezd allni. Azaz pontosan az arcodba robban. Ha mar hatralsz, akkor legalabb jobbra vagy balra fordulj el, es akkor elotted lerepulnek.
4:50
Lovod a kicsit, jon a jager. Radnez, picit behatral. Elbujsz, kinezel, lo rad, te is losz. Elbujsz, es.... es nincs es :) El kell menni onnan. Ez nem a te harcod mar. Eygszer kineztel. olyan 20 armort szedett le. mondjuk megegyet kibirsz, a 3. mar Game Over lesz. Menj a tobbiek utan jobbra.
...es elindulsz balra. nyilt terepre, fedezek nelkul jager ele, aki nem is lasert hasznalt, hanem csak ballistic fegyvereket. Eselyed annyi mint az aszeroida mezonek Han Solo ellen :(
Hali!

Elso videot megneztem, es jegyzeteltem.
Irom az diot, es hogy szerintem mi a hiba:
1.37: a masik seggeben allsz, mikozben balra lent ott megy el egy mech, amire lehetett volna loni.
1.53: amikor szemben leesett a mech, te ott balra lenezhettel volna, es az aknan keresztul lehetett volna loni.
Nem csak "tiszta" lovesek vannak, tiszta helyzetekkel. 1-1 kapas alpha viszi fel a sebzest a vegen, es nem az, hogy latok egy atlast, ami masra figyel, es akkor en majd jol kuldom neki. Ha sokat losz valamit, akkor felfigyel rad. Inkabb sok kicsi, minden mechre 2 alpha sebzes, mint egybe pumpald az egeszet.
2.35: allsz es losz. kicsit elorebb mesz... Hat ez luxus. MAx ha oldalrol lonek. Itt viszont 2 en is voltak elotted, ergo mintha nem is mozdultal volna. 1 light+1 heavy mech vs te (es a lighton is 6 fegyver volt....) en rajuk szavaznek.
3.55 Minek mesz elore ? O.o ott a dombgerincen ha atmesz, akkor tuti a halal. Csodalom, hogy nem kaptal tobbet. Mindenki mogotted, es szep lassan elcsusztak jobbra, te meg ottmaradtal egy cimboraddal a centurion ra. Aki zombi, szoval lohetted a vallait, nem zavartatta... Ott latszott, hogy az ideg visz tovabb, mert semmit sem neztel, csak le akartad loni. Ha neked jon, akkor lepj vissza, csald a ti oldalatokra. Utana meg ne csodalkozz, ha a cimboraja hatulrol radlo.
4.30 5-6 loves kaptal, te 1 et adtal. Tul sokat celozgatsz, es ebben a helyzetben azt nem lehet. Nem eri meg ennyit kapni egy lovesert. Ahogy elkezdett kopogni az arcodon hatralni kellett volna.
6.50: meg mindig a centurionnal harcolsz, a tobbiek reg elmentek
7:20 ketszer ne nagyon tekintgess ki ugyanarrol a helyrol, ha mar egyszer visszalotek, mert varni fognak.
9:33 tul sokat nezelodsz!!!! Ennyi ido alatt a pilotafulket ki tudjak szedni gaussal.
10.04 Egy ferfias kuzdelem lett volna: lovod visszalo, lovod visszalo... akinek erosebb a fegyvere es nagyobb az armorja at gyoz? Kozben meg az ECM es pajti becserkeszett... mar az elso loves utan a jobb oldali "bunker" masik oldalara at kellett volna futni.

Amit en latok az az, hogy en tobbet helyezkedek az atlasszal, mint te ezzel a K2 vel. Ne az legyen a celod, hogy megold oket, hanem , hogy minel tobb sebzest bevigyel
minel tobb mechre, anelkul, hogy felfigyelnenek rad.
Te kit fogsz loni?
1. Aki nagy vagy aki kicsi?
2. Aki mozog vagy aki all....

A mereteden nem tudsz valtoztatni(max elhitetni hogy ez nem 10 cm :))
De ha folyamatosan mozogsz, akkor inkabb azt lovik, akit konnyebb eltalalni, es biztosabb a talalat.
Az ER PPC-vel közelrõl nem éri meg lövöldözni. Nem tudom már hogy van ennek a minimum range-e, elvileg nincsen, de régen is próbálgattuk, hogy közelre néha nem sebez egyszerûen. Utána azért haltál meg, mert szétlõtték a center torsodat. A jenneren ha jól látom 6 medium laser volt, a Cataphract meg néggyel lõtt rád a halál pillanatában, tehát mikor már narancssárga volt a torzód( asszem ilyenkor nincs már rajta armor), akkor kaptál bele vagy 8-10 lézert egymás után.

A havas pályán elég sokáig bírtad, pedig az nem egy sniper barát map. Ha ez megnyugtat, engem a fele lövés megölt volna XD A Centurion (nem light mech, hanem medium, jobban bírja) pedig azért futott el szintén, mert túl közelrõl lõtted az ER PPC-vel, az nem jó közelre, az õ fegyveri viszont nagyon is.

A rakétás kérdést nem értem, miért ne találhatna el úgy, hogy alacsonyabban van? A rakéta nem egyenesen megy a legrövidebb úton, hanem felszáll az égbe, és onnan zúdul lefele. Azért találhatott el egy-kettõ, mert nem a torony mögött álltál, hanem a sarkában, tehát nem voltál teljesen kitakarva. Az Atlasszal pedig nem állunk le szembõl lövöldözni, írták is pár hsz-szel lejjebb, hogy hátba kell lõni, úgy hamarabb megmurdel. Neki úgyis több armorja van mint neked, egyébként gyakrabban fogd be R-rel az ellenségeket szerintem, mert úgy jobban látni mi a helyzet velük.

Második videón túl messze történnek a dolgok, nem tudom kivenni. A végén pedig nagy szopás, pont túlhevült a meched, mikor elkezdett lõni a Jéger (asszem). Halál után ott a damage report, ultra ac5 meg ac2-vel lõtt. Egyébként annyira nem lõtted szana-szét, mert egyet lõttél bele a 4 lézereddel, aztán le is álltál.

3:30-nál én sem értem miért nem robbant fel a Jéger, pedig nem nagyon lõttél mellé. Mondjuk a végén nem találtad el a torzóját, hanem a karját meg a vállát.

Összességében te nem vagy még hozzászokva eléggé a játékhoz, de jó lesz az. Egyébként vegyél egy advanced zoom modult, nagyon megkönnyíti a célzást, fõleg ha ilyen sniperes messzirõl lövõs játékstílust játszol, akkor must have. A heatre figyelj jobban, mert gyakran leállsz, ez egyes pillanatokban halálos, mint pl a másodk videóban. Ja, és a túlhevülés is sebez.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Bucser
Be tudod postolni milyen settingekkel jatszol? (options-> video-> advanced config)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ne' ma, uj map is van!

Az elso halalod teljesen rendben volt 2:35-kor fogyott el a pancel a torzodrol, utana mar gyorsan megy. Ami nem stimmel, az az, hogy tobbszor tisztan telibetalaltad a Jennert, es alig erezte. Szerintem nalad a hitreggel van problema, es erzesem szerint ugyanaz a forrasa, mint a szaggatasnak. Ha azt ki tudjuk bogaraszni, akkor szerintem a tobbi is megoldodik. Nekem nagyon ritkan elofordul ilyen, par percen keresztul vissza-visszater, majd elmulik. Talan ha haromszor talalkoztam vele eddig.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Te akartad! :D
Tõlem nem tanulni lehet, hanem max elhülyülni.xD
Nem igen hiszem, hogy bármi újat tudnék mutatni.

Én most olyat írok ide, hogy szerintem egybõl kivágtok ebbõl a fórumból. xD

Készítettem 3 db videót. A videókkal kapcsolatban annyit, hogy ez nem vágott. Simán elindítottam és felvettem ahogy játszom. Szerencsére látható minden probléma amit Én itt felsoroltam és próbáltam rá magyarázatot lelni. Lentebb ki is fejtem pontosabban mire gondolok.
A zenék. Ment a Jetaudio és vette azt is. Mivel különbözünk ezért eltér a zenei ízlésünk is. Szóval bocsi, ha nem passzolunk.
23:55-tõl kezdve hajnal 05:35 lett mire az utolsó bit is felmászott a Youtubra. Szóval ezek után nézzétek végig. Elemezzétek ki. És fejtsük meg közösen, hogy gyík vagyok! xD
Jól bírom a kritikát, úgyhogy mondjátok nyugodtan, hogy mit is cseszek el.

Lássuk az Elsõ videó anyagát:

Az elsõ 3 percben már is túl sok esemény történik. A csapat hihetetlen összhangja 1 percen belül 2x is megmutatkozik. Csóka megáll a feljárón tájat nézni. Az nem baj, hogy addig minket agyonlõnek. Õ ott elvan. :D Aztán rá nemsokkal az egyik jóképességû 01:50-nél meglátja az enemyt és erre elszalad. Király vagy cimbi! Nah semmi gond. Jön a áksön.
Alulról jövék egy robi. Mozgásából ítélve egy light mech. Annak ellenére, hogy 6 ER PPC kapja telibe kb 50-100 méter között. Semmi baj nincsen. Ez normális?? Szerintem nem. A képen látszódik, hogy megkarcoltam a páncélját. Persze ami rajtam van ERPPC kb majdnem 1 db nehezebb mint maga a light mech.
Utána ott a szaggatás. Errõl beszélek. Megy a játék szépen. Erre megáll a kép meg akad meg ilyenek. És ez nem a gép hibája. Az nem csinál ilyet. A fraps miatt meg nem megáll a kép, hanem csak lelassul. Amit itt csinál az kb 0-3 FPS között tapasztalható.
Nah de mennyünk is tova. Ahogy lövöldözöm a kis robit. Egyszer csak szörnyet halok. Az hogy történhetett?? Nekem ez sem kóser. Jó lenne, ha ezt elmagyaráznátok. Volt armor. Volt a testnek is még "élete". Nem értem. Láttam, hogy ott egy nagyobb robot. Viszont hogy kaptam akkor sebzést?

A következõ felvonásban nagyon jól látható ismételten a képmegállás. Tuti nem a gép hibája, mert akkor a zene is szaggatna vagy megállna. Szóval itt valamit a játék szarakodik. Amúgy itt Én rontottam el, de azért elég jó móka volt. Viszont nem értem, a találatokat itt sem. Az a kis vakarék robot elfut 2 ERPPC után úgy, hogy már füstölt. :D ( persze lehet nem oda lõttem ez benne van csak fura ) A félre lövés mikor külön ment a 4 db ERPPC az az ideg és az akadás miatt volt. A Többit elbénáztam simán. xD

A 3. részletben pedig no comment. Hogy talált el a rakéta a torony mögött? Mikor a kiindulási pontja alacsonyabban volt mint Én. Az Atlas meg kapott mindenhova. Világított a feje, szeme, de az nem akart megdögleni. Pedig itt már 2db ERLL és 2 db LRG PL volt fent. Ami nem kis sebzést ad. Arra meg nem térek ki, hogy a kis nyomi robi hogy kicselezett. :D Itt is elcsesztem. :D

A játék szaggatás pedig keményen elõjön megint. Érdekes, hogy mikor az Atlas-al csépeljük egymást meg sem röccen pedig MEGY A FRAPS meg 1524 EFFECT ZAJLIK LE!!! Viszont mikor a kis nyüzüge robi után fordulok meg megáll a játék.

Lássuk a második videó anyagát:

Itt is voltak pillanatok. :D A Catapult-ot 3x vágtam telibe a lézerrel és nem esett le a keze. Pedig pontos volt mind.
A rakéta az komoly volt. Nem értettem, hogy hogy a francba talál még el, de pörgött az agyam és azonnal leesett, hogy bal oldalról jöhet enemy és azonnal levágtam, hogy ott áll egy és mér befele. Aztán ott is volt a kis sunyi. :D
Az is érdekes volt. Szanaszét lõttem a lábát. Még meg sem sántult, hanem elfutott mintha el sem találtam volna.

Utána jött a behemót. Az szerintem hihetetlen. Szanaszét lõttem az összes lézerrel. Semmi baja nem lett neki. Õ meg szétkapott 100%-ról kb 4 mp alatt. És õ nem is hevül túl. Nem tudom mivel lõhetett, de tuti nem AC/20-al. Szóval az kicsit OP vagy nem tudom, de gusztustalan volt az tuti. Mondjuk enyém ment 1x mellé, de akkor is.

Lássuk a harmadik videó anyagát:

Ez egy kis sikerélmény. Voltak benne bõven hibák, de nah. Ezt már nem kommentelem. Annyit, hogy itt nem volt játék hiba. Ment simán. Az elején megakadt, de annyi. Jah! Itt már 4 db ERLL volt fent. Azt mondjuk nem értettem, hogy 03:30-nál volt egy robot. Agyon volt már lõve. Semmi Torso szinte, de a lézereim még sem ölték meg. Azt nem igazán értettem. Valaki esetleg mondja már meg, hogy mért nem.

Mikor a gépet lekapcsolom a havas pályán. Akkor elvileg gyorsabban hûl ugye?

A videókban remélem látjátok a pontosságomat. ( jó szar xD )
Meg nem lövöldözök ész nélkül. Inkább várok. Lehet ez is nagy baj.

Amúgy elég tortty a minõsége még 1080-ban is. Pedig ami itt van a gépen videó ( ami fel lett töltve ) az kristály tiszta. Gondolom a youtube ront rajta kicsit.

A Videókkal kapcsolatban még annyit, hogy lehet, hogy Én vagyok a béna ( sõt tuti ) . Csak éppen Én nem veszem észre. Lehet, hogy az úgy van jó ahogy történik. Nem tudom.

Rólam annyit, hogy az össz játékidõm a MWO-val kb 6-7 nap. A mostani accal 3 napja játszom ( szóval a másik accal volt 4 ) . Itt van egy kép a pontosságomról . Ez ma reggelig nézett ki így. Végzek az írással és megyek lerontom kicsit. xD

Szeretnélek benneteket megkérni, hogy amennyiben van energiátok, kedvetek, elszántságotok. Úgy tekintsétek már meg a videókat és olvassátok már el a kommentet! xD
Válaszoljátok már meg azt a pár ( számomra ) érthetetlen dolgot.
Annak is nagyon örülnék, ha elmondanátok, hogy mi a véleményetek úgy összességében. Minden érdekel. Ezzel szerintem nem csak nekem segítetek, hanem az újaknak is akik most kezdik és esetleg olvassák a fórumot. No meg feldobjuk a forumot kicsit. :D

Bocsi a hosszú írásért.
Ingame videót tudsz csinálni? Talán úgy jobban tudnánk segíteni, ha látnánk is, mi történik Veled!
Meg hátha tudsz valami újat mutatni a sok bepunnyadt kocavadásznak :-)....soha nem lehet tudni :-)...

Most mérgembe feltettem 4 db ERPPC-t. :D 180 damage. Pedig mindent lõttem és talált is. Most erre mit mondjak.
Jagerrel készülj fel, hogy nagyon-nagyon hamar megfekszik, elég bujkálós sunnyogós játékstílus kell hozzá, de fasza tûzereje van.

Nekem a PPC az olyan semminek tûnik. Pedig annyira tetszik. Tök látványos meg jó a hangja is.

Szerintem veszek egy JagetMech-et. Azon van a legtöbb Ballance. Amúgy Assault közül melyik a legjobb? Mert ahogy néztem az Atlas gyakorlatilag überel mindent.
Próbálkozhatsz pulse laserrel, azzal szerintem könnyebb célozni.

Próbálkozz ballisztikus fegyverekkel, vagy ppc-vel. A laserekkel egy adott pontra csak akkor tudod bevinni a teljes sebzést ha az ellenfél áll.

Szerintem sosem tudsz teljes sebzest laserrel bevinni mozgo light mechre, szoval azzal ne szamolj!
Nevetséges. Mi az a fegyver ami 2-3 lövésbõl kiszedi a Torso-t elõröl?? Valaki árulja már el. Én is akarok ilyet. Mert mikor meghalok a fej egységet sértetlennek mutatja. Csak a torso hiányzik. Az meg 100% és egyszer csak meghalok.

Ha a kezet lövöm. Van különbség, hogy hajlatba vagy éppen a vállán lövöm? Vagy egy és ugyan az? Mert 3 ER large laser képtelen volt 3 találatból leszedni az orion kezét. Persze az szétvágta a torso-t azonnal. Nem értem, hogy ez hogyan mûködik.

Az a gyakorló pálya meg jó nagy kamu. Meccsen a robotok messze nem olyan páncéllal bírnak. Gyakorlón mikor elnyomom a 3ERLL-t meg a ML-t akkor a Jenner lába leszakad. Csata közben ott állt a jenner. Telibe nyomtam és vígan futott tovább. Legalább a gyakorlóban is a legfullosabb páncéllal lennének. Mindegy. A hitbox-t viszont meg lehet nézni szépe. :) Az Azlas nekem gyakorlón 3ERLL+ML és utána még egy ML és elborult. Bár szerintem ez meccsen 3x ennyi. :D
Értem, köszi. Amúgy meg AC5-öm van nem 2, hülye vagyok.

Át lehet szerelni, akár a fegyvereket.

Jól bont a 4 AC2 is, csak qrva szokatlan, hogy heavy létére azonnal fekszik szinte mindenetõl, és bújkálni kell vele.

Advanced opticsot (vagy zoom nem jut eszembe a neve) ha megveszem akkor az kivehetõ és berakható a többi mekkbe is, vagy mechenként meg kell venni?

A k2 rol Dodmaster25 ot kerdezd. 2 erlarge laser+2 ac/5 ot hasznal, es nagyon jo sebzest ad le.
Utolsó infóim szerint a fej pár mechen:

Atlas: bal szem
Catapult: pilótafülke üvege
Jenner: pilótafülke üvege
Centurion: a keskeny "szemrés" közepe
Catapracht: a pilótafülke nagy, álló téglalap alakú része
Awesome: a keskeny "szemrés" körben
Cicada: a keskeny "szemrés"

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Lui76
Viszont magasan van a fegyver rajta , és a 3 UAC5 elég jól bont - amíg él...

Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun

Qrva gyenge ez a Jéger, egy-két véletlenül bekapott LRM szalvótól fekszek. Legrosszabb mech amiben eddig ültem.

Azt nem Írtad, hogy két napja játszol. Ha így nézzük elég szép eredmény a 200 körüli dmg. Emlékszem anno én sokkal rosszabbul kezdtem. Próbáld ki a gausst vagy tegyél fel 2 ac 5-ot és próbálj meg nem szem elõtt lenni. :)

A mech farán érdemes 15% armort rajtahagyni (a hátba szurkálós light mechek miatt, illetve a friendly fire miatt sem árt).

Szerintem is a helyezkedés a bajom. :( Nem akarom, hogy azt higgyék, hogy kihúzom magam a balhék alól, de ezek szerint Én egy sunnyogós robit választottam. :P

Masakari: Szép eredmény grat! :)) Nekem ilyen nem lesz soha. Amúgy amit linkeltem az 2 napos. Ez lesz a 3. napja, hogy játszom vele.

Köszönöm a segítségeteket. Megpróbálom úgy ahogy mondjátok. Az Atlas elõl meg elfutok. xD Mondjuk a bibi ott kezdõdik, hogy hátul 0 az armor. :D Szóval amint hátat fordítok meghaltam. :D
Nem kötekedés képen de szerintem nem a legjobb a találati arányod a fegyverekkel. Összehasonlítás képen az azonos fegyverek statisztikái nálam (fegyver,lõtt,talált,találtai arány).

MEDIUM LASER 26,937 25,216 93.61%
LARGE LASER 1,442 1,328 92.09%
GAUSS RIFLE 2,274 1,592 70.01%
LRG PULSE LASER 299 283 94.65%
ER PPC 1,903 1,369 71.94%
Bucser
En anno AC20 K2-t mastereltem ki majd adtam el, Szerintem az egyik legfunabb mech:) emberes front armor +JJ es lehet vele kozelrol apritani. a lenyeg, hogy mindig jol idozits. ne probalj elore menni koran. vard amig felpuhulnak az ellenfelek. ha mar sarga a torzo akkor egyszerre mehet a 2 ac 20. 2/3 salvo+med laser es pusztul gurul minden.

Sajnos statjaim nincsennek mar hozza, mert mire bejottek a statok eladtam a catapultokat a founder mechemet kiveve, de emlekszem jo par meccsre mikor 5-6 killel vegeztem a tabella tetejen. jo 700-900 damage kozott.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ui Atlas:
Lodd a jobb torzojat, mert ha leszeded, akkor kb a fegyverzet 3/4 et elveszti!
Jo estet mindenkinek!
Probalok a K2 el tanacsot adni. Igaz, nincs K2-m, de van egy srac aki minden este fel szokott jonni, k2se van, ppc-gaussal nyomja es 4-600 kozott osztja mindig. Teljes sniper.
Amit en tudok javasolni,az2 dolog miatt. Az egyik, hogy Orionnal jatszom, ami szintugy heavy mech, es a karjai miatt nehezebb is loni vele. Valamint mert Atlasokat is kixpztem, es most is ha 5-600 fole akarokmenni, akkor a DDC be ulok.
Eloszor is: Az Atlas a 2. legkemenyebb mech,csak a Stalker kemenyebb nala, ne vedd atlag mechnek!
2: Menj be a teszpalyara, ott keresd meg az atlast es lodd fejbe. Meglatod, hogy a feje nem a feje. Minden amit fejre losz, az bizony a Center Torsora megy. A bal szeme a feje. Oda kell belonod. Laserrel nem tudod annyi ideig tartani rajta(18 armor) tartani, gaussal csak 15 ot sebzel, PPC meg nagyobb teruleten oszlik el ahhoz, hogy egyszerre bevigyel 1 nel tobb lovest.
3: Assault es heavy class teljesen maskepp jatszando.
Lasd a Stalkert, ami totyog, es ertelme sincs fegyveren kivul mast feltenni ra. Es nezd meg a heavy class VTR jet, ami inkabb GTR, mert 80-90 kozotti sebesseggel szaladnak a sniperek!
4: szerintem a 200 sebzes atlagban keves. Foleg amikor csapatban vagyunk, es estenkent 4 en nagyon konnyu ugy lenni, akkor mi 4 en szoktuk a meccset vinni a hatunkon, 400-800 sebzes atlagban.

Szerintem rosszul helyezkedsz, az lehetseges problema.
Sokszor a sniperek lemaradnak, hogy hatrebb legyenek, es akkor ha megtalaljak oket, akkor annyi. Inkabb maradj egy Atlas kozeleben, mert akkor ot lovik amig el :D

Az orion forumon kerdeztem a sracoktol, hogy mit csinalnak, hogy csinaljak, hogy 700 damage fole menjenek. MErt Csak 680 korul volt a legjobb nekem.
Ezt a valaszt kaptam:

"700+ Damage should be no problem , but to not get cored in the first engagement, that is the challenge with the Orion! You just need to play them like a Skirmisher - Hard Strike and then return to cover/to your mob. And don't forget to permanently torsotwist and use arms to shield your CT. Just don't stay in a 1on1 fight, strike hard and get to another target, while leading the opponent to your mob and let them deal with him. You can return to him later. Just dance around and avoid incoming damage as good as you can. You should have at least 2 Weapons that can shoot over long Range.

just played a round, if my whole team was not killed off completely already, maybe i could have done up to 1K Damage."
Lui76
Elméletben én is tudom hogy hátba kéne lõni mindet csak a második lövésre mindig elfordítja a testét a mocsok , meg most hogy 12 mech szaladgál nehéz egyre koncentrálni.

Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun

A 4×AC5 egy hihetetlen erõs build. Egy körben 600-800 dmg-t simán ki lehet vele osztani 3-5 killel. Az atlasokat hátba kell lõni. Szemben bárkinél tovább bírják.

Csináltam funból egy 4 AC5-ös Jaegert, kb 8 9 direkt alpha strike egy Atlas torzó/fejébe, semmi hatás. Két lövés tõle, meghaltam <#mf1>

A 3 ERLL miatt hamar túlmelegedhetsz. Nem csak a fegyver sebzése számít, hanem az is, hogy milyen gyakran tudod elsütni õket.

Annyit tudok javasolni, hogy miután elpatkolsz figyeld a többi catapultos játékost hogy vezetik a saját gépeiket. Sokat lehet belõle tanulni.

Ááháá! Elírtam. Nahszóval. A Catapult K2 fegyverei: 3x ER Large laser, 1x medium laser 1x AC/20. Ezek találhatók meg a fegyver arzenáljában. Szerintem azért ez nem olyan gyenge fegyverzet. Valószínû, hogy Én bénázok valamit, de a találati arányok nem ezt mutatják az adott fegyverekkel. :P Bár Ti jobban értettek hozzá.

Cobra:
A gépem config-ja: Proci:
AMD Athlon x4 750K 3,4 Ghz
Vga: Shappire HD 7770
memo: 4 Gb corsair Vangeance
Ennek a konfignak vinni kell ezt a játékot. Nem 90FPS-el, de nagyon gondod nem jelenthet neki ez a játék.
Mivel a beta az csak beta és változik és nem stabil. Így Maradjunk inkább annál, hogy a full a jobb. :) Mert az már tesztelt és stabil. Szóval nekem inkább a 13.9 mint a 13.10 beta.
Elég combosnak néz ki.

Közben ingame meg innen-onnan összeszedett tanácsok alapján felpakoltam a Centurionra egy AC2-t,2 MPL-t, meg 3 SRM6-ot, de még mindig nem az igazi, mondjuk jócskán kijöttem már a gyakorlatból.

Cobra.
Devione, írd le a géped konfigját, akkor meg tudjuk mondani mi a gond. Egyébként driverbõl a 13.10 beta jobb, mint a 13.9.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Bucser
Large lasert a teljes beam idejére a célon kell tartani, mert szórja a sebzest. K2-vel meg vagy ppc vagy gauss vagy ac20 való. A többi konfig suboptimalis.

AC/20 33 83 49 59.04% 02:49:04 999

MEDIUM LASER 77 1,189 646 54.33% 06:45:34 1,697

ER LARGE LASER 53 990 773 78.08% 04:29:45 3,956

LARGE LASER 7 172 122 70.93% 00:33:50 705

PPC 3 26 15 57.69% 00:13:19 121

LRG PULSE LASER 5 105 75 71.43% 00:37:00 455

ANTI-MISSILE SYSTEM 42 0 0 0.00% 03:46:37 0

GAUSS RIFLE 23 106 46 43.40% 02:06:17 687

MACHINE GUN 28 4,352 1,227 28.19% 02:23:08 114

LRM 15 16 5,115 1,045 20.43% 01:33:21 1,039

Szerintem nincsen szégyellni valóm. ER Larg lasert használok. A medium nem fontos az csak van egy kis extra sebézért. Az AC2 pedig ritkán van használva. :) A Catapulton ezek vannak.
Bocsi a dupláért.
112-118-as a ping. A két érték az fix. Sem alá sem felé nem megy. Amúgy a szerver hol van? Nekem a WoW-ban a latency az home 25ms. A World pedig 30ms. Persze nem egy kategória a két fejlesztõcég, de na. Szóval ennél lentebb nem tudom vinni. A netem meg nagyon jó mert 20/10 mb-os Digim van. És biza a 20 mega az 20 mega itt. Szóval nem is szolgáltató hiba.

Catapult K2-vel játszom. Az ugye heavy osztály. Ezek szerint ez ilyen sunnyogós robot. Bár többnyire azt szoktam, hogy bebújok egy assault mellé. :D Volt egy meccsünk mikor engem lõtt mindenki és volt mellettem egy Atlas. Kegyetlen módon ledarálta mindet. Mind rám figyelt. Az meg ledarálta õket. Az jó móka volt. 5 mech-et nyírtunk ki 2-en úgy, hogy életben maradtunk. Jah csak mi voltunk már 2-en.xD Iszonyat mák is volt benne, de azért na. :P Szóval akkor a 200 az szar. :D
Sok ötletem nem maradt az FPS dropra, rakd újra a játékot. :)

A találatok észlelése nagyban függ az FPS-tõl és a lagtól. Néz meg mekkora a pinged. Én 120-s pinggel játszom 60-90 fps körül és mikor spectator nézetben vagyok gyakran látom, hogy magasabb pinggel a játékosok folyamatosan "mögé" lõnek a célpontnak, de õk úgy látják, hogy bevitték a találatot. Az atlas fülkéjét nem könnyû eltalálni, bár állítólag most növeltek rajta, ballisztikus fegyverrel érdemes próbálkozni.
A mwomercs oldalon lépj be és ott a statisztikák között látod a regisztált találati arányaidat fegyverekre lebontva.

Ha random játékosokkal játszik az ember, sajnos gyakran elõfordul az ilyesmi, ettõl függetlenül érdemes szólni, elég ha páran reagálnak.

200 dmg attól függ milyen mech osztályt vezetsz. Egy light-nál az egész jó, gyakorlással fel lehet tolni az egekbe (600-700 körönként). Alaptörvény az is, hogy általában minél tovább maradsz életben, annál több sebzést tudsz kiosztani.