MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
LAN-ról beszéltük.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SötétBarom
Enemy Territory 128 fõs server!!!!!!4444444 <#idiota>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Sir Quno Jedi
Hülyék ellen nincs védelem ez nyilvánvaló. DE sokkal élvezetesebb átvágni kis csapttal egész seregeken.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

" AZ egymás ellen való kis létszámú csaták nemhogy nem látványosak, de baromi uncsik is" Ha mindenki megy a saját feje után úgy egész biztosan....
Sokkal élvezetesebb csaták fûzõdnek a kis létszámú lövöldékhet mint azokhoz mikor nagy létszámú össznépi pofozkodás megy mikor mindenki megy a húsdarálóba vagy egy helyen ugrálgat jumjettel és várja hogy arra tévedjen valaki.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Sir Quno Jedi
Alapból 4 fõs csapatokkal toltuk szingliben is. Az egy osztag. Mondjuk ha engedne több 4 fõs osztagot operálni a terepen, az nem vonlna rossz. Csak legyan sok-sok bopt és legyenek intelligensek és jól scripteltek, hogy legyen nagyszabású az akció.

Mint Star Wars Battlefront-ban, vagy Battlefield 1942-ben, vagy az Unreal Tournament-ekben. CSak úgy van értelme, hogy minima 64-64-ne küzdenek minden oldalról. Úgy 10-20 ember is jól mulat, meg 4-6 is, mivel a botok kiegészítik a csapatot.

Manapság viszont basznak erre és egyre kevesebb AI-s játék van. SÕT a LAN opciót is írtják ki a gammákból, márpedig csak onlány üzemmód az gáz.

[NST]Cifu
Ebbõl a szempontból pedig nagy elõny, hogy alapból Co-opra szánják az új MW játékot. Csak az bánt, hogy csak 4 emberesre... a L4D esetén is az volt a gáz, hogy összejöttünk 5-en, 6-an, és akkor jött az, hogy ki maradjon ki. :(

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sir Quno Jedi
Mert még mindig nem értitek. AZ egymás ellen való kis létszámú csaták nemhogy nem látványosak, de baromi uncsik is. Elmondtáttok miért. Ezért szeretem(jük) a kooperatív módokat minden gammában. Képzeljétek el, mikor lehetetlen küldetéseknek és elképesztõen népes csatáknak lehet nekimenni egy igen korlátozott tonnaszámú és felszereltségû csapattal. Nos ott mindent bele kell adni, apait anyait. Az az igazi taktikai MW játék, mikor le kell rohannni egy bolygót/várost/megerõsített települést/hadoszlopot, nem pedig az amikor nyílt terepen 3 tetves mech üldöz 3 másikat... Áhhh...

Klánban mi úgy szoktuk hogy elosztott csapat 3v3 4v3 5v4 ahánan vagyunk és megadott fix tonna alosztva teszem azt pl 250 és lehet megbeszélni ki mit hoz és no respawn. Na úgy rohadt jó meccseket lehet játszani.

nyilván lehet, de sajnos a tapasztalat azt mutatja hogy anno amikor ilyesmit probáltunk meg shu-sokkal ált a vége mindig az lett hogy négyen öten kergettük egymás "fun" mechekkel a nagy mapokon amíg meg nem untuk..., ami jópofa egyszer kétszer de azért nem "rendes" játék sajnos, mindenesetre ezt remélhetõleg majd az új rész valahogy kiküszöböli :)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

armageddon666
majd ha kijött ingyé' itt kitesznek a hozzáértõk valami balanszolt lores beállítást (limitek, etc), és aki innen kreál esetleg szervert, az azokat használja :) azért vannak itt elegen szerintem :S esetleg lehet hívni ismerõsöket...

@

ezek mind megvoltak, de sajnos publicon ez szart sem ér tekintve hogy ahol komolyabb korlátozást beállítasz az a szerver üres lesz, ahol meg no heat, meg unlimited ammo van ott meg annyian vannak hogy bejutni is lehetetlen..., sajnos a mainstream itt is eléggé beüt... :/

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

[NST]Cifu
Itt jön elõ az, hogy a jó netkód nem sokat ér, komolyabb szerveroldali beállítások kellenének (tonnakorlátozás oldalanként, fegyverkorlátozás beállításának lehetõségei és a többi), bár õszintén szólva nem tudom, hogy milyen opciók voltak már MW4-ben. :()

hát ezeken a forced stock mech-el lehetett "segíteni", de igazából az az opció sose lett igazán népszerû sehol

a másik fõ gond ugye az volt hogy az is fegyvereket gyk senki se használta, mert a klánosokhoz képest sehol se voltak, ami ugye nagyjából stimmel is, csak ugye azért batteltechben rengeteg olyan dolog van az IS házak "mellett", amiket mw4-ben nemigen modelleztek le meg kétséges is mennyire lehet...

pl a klánok harcmodorára vonatkozó korlátozások , c3, a klánok minimum bv bevetésére törekvõ licitálásuk, stb...
ezek nagy részét szvsz public szerveren kb nem is lehet lemodellezni sehogy, max ligában... :/

[NST]Cifu
Nincs tapasztalatom e téren, de felteszem azon nem tudtak javítani, hogy pl. UAC2-est, UAC5-öst, SRM-2-est senki sem rak fel... stb. Egyszerûen van egy maroknyi fegyver, amivel lehet valamit kezdeni, és egy nagyobb adag, aminek nincs semmi értelme... :S

hát ligákban balanceot olyasmikkel próbálták javítgatni hogy nem lehetett crosstech, meg bv alján kellet lanceot építeni nem tömeg alapján (ami ugye nyilvánvaló baromság alapból), néhol még forced stock mech is volt, meg hasonlok, de sajnos ezek vagy nem lettek soha népszerûek, vagy nem sokat javítottak a helyzeten, és tény, sajnos ilyen megoldásokkal nem sokat lehet javítani ha alapvetõen a torka véres az egész balancenak

[NST]Cifu
azért tegyük hozzá, hogy az hogy ezt elbaszták nem azt jelenti hogy nem is lehetne kibalanceolni..., igazából azon kívül hogy nem volt túl közel az eredeti szabályokhoz a balance teljes hiánya volt a fõ probléma amit azrét meg lehet oldani ha kellõ figyelmet fordítanak rá...

Hát igen, valamilyen szinten törekedtek rá, lásd pont-rendszer, hogy legyen értelme legalább kisebb Mech-ekbe is ülni, de ez édeskevés volt. :S

amugy az lrm kb az mw4merc elsõ patchéig volt használható emlékeim szerint, onnantól az ams és a lams olyan erõs lett hogy akár ki is vehették volna az egész játékból mert értelmét vesztette...

Sajnos akkor már nem játszottam vele. :S

[NST]Cifu
Én is csak pár hónapig játszottam multiban, ahogy írtam is, a szörnyen kivitelezett balance miatt hamar rá lehetett unni a játékra (semmi sem kényszerített arra, hogy változatosabb fitteket szerelj a Mech-edre, stb.

A világ nagy kedvencem (ismét: cirka 3055-ig, szódával 3060-ig), de a játékokkal egy ideje nem játszottam. Ha kijön az MW4 pack, akkor persze semmi akadálya, hogy ránézzek egy kicsit komolyabban. :)

[NST]Cifu
Pontosan, az MW4 egyetlen hatalmas dobása a normális netkód volt, ami persze viszonylagos, én ha jól rémlik ISDN-en játszottam, hát az már haldoklott 16 fõs szervereknél. De sajnos itt kb. le is lehet zárni a pozitívumok listáját.

Ha kijön az MW4 ingyen, akkor valószínûleg megnézem a Mektek.net-es packeket, de kb. ennyi. :S

amik elvileg hamarosan ingyenesen elérhetõek lesznek a battletech.com -on :)

azért tegyük hozzá, hogy az hogy ezt elbaszták nem azt jelenti hogy nem is lehetne kibalanceolni..., igazából azon kívül hogy nem volt túl közel az eredeti szabályokhoz a balance teljes hiánya volt a fõ probléma amit azrét meg lehet oldani ha kellõ figyelmet fordítanak rá...

amugy az lrm kb az mw4merc elsõ patchéig volt használható emlékeim szerint, onnantól az ams és a lams olyan erõs lett hogy akár ki is vehették volna az egész játékból mert értelmét vesztette...

és igen amúgy mw4 multi kódja nagyon ott volt a szeren, talán a mai napig az egyik legjobb amivel találkoztam ilyen téren..., nekem még modemmel is relative tûrhetõen ment, mai játékok meg csúcsnettel is ha már 50 a ping haldokolnak..., mw4ben anno 100-200as pinget szinte meg se lehetett érezni még...

Bucser
Már nem játszom véle. régen sokat ligáztam. a legaktuálisabb része mw: mercenaries és kiegészítõk.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Scottt
Gyerekek úgy látom jó emberek járnak ide(Cifu,Bucser)
Felhomályosítana valaki, hogy melyik most a legaktuálisabb rész amivel játszotok?
Mert még nagyon-nagyon régen haver mutatott egy ilye MW csodát,és jól elvoltam vele szerintem most is ellennék^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Bucser
Nem beszélve az LRm boat Madcat MKII-rõl meg a 7 ER laseres novacatrõl ami chainelve lõ és lassú mint a tetû.

Ligameccsek elõtt az egyik legfontossabb téma mindig az volt ventrilon, hogy milyen fittet vegyünk Reflective, reactive vagy FF páncélosat? (függött a pályától a választott mechektõl és persze a csapat ügyességétõl. Na meg attól, hogy ki milyen fog hacket használt (ugye a mecheket 800 méteren túl köd takarja azon túl csak a szenzorokkal látod).

Nem is volt jobb mint amikor az LBX-es thanatosok lekapcsolt radarral spawnrapelték a lépegetõ Novacateket reflective páncélban lunaron.

Azaz igazság, hogy akármennyire is elcseszték az eredeti szabályokhoz képest a játékot az MW4-nek volt egy hatalmas elõnye az MW3-al szemben. a normális multi kód. (512/128-as ADSL-el már viszonylag lagmentes 4v4-es multit lehetett hostolni míg az MW3-nál ugyanez a connection meghalt 2 fõvel)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Ez sajnos a szabad customizáció átka. Mindenki általában csak egy fajta fegyvert rak fel, és kész. Anno mi úgy játszottunk, hogy 3-4 Mech-es csapatunkból én voltam egy Mad Doggal LRM-boat (4x LRM-20 és 4x ER Medium Laser ha valaki a közelembe kerül), hogy a távolról Gauss Rifle-zõ emberkéket elkapjam, plusz a többiek páncélzatát megkezdjem, két (vagy három) gyors Jump Jetes Hellbringerek 2 darab LBX-20-asokkal rohant az ellenfélre, hogy lekapja õket. Ha meg tudtam gyengíteni õket, általában 1-2 LBX-20 találatnál többre nem volt szükség már. Effektív taktika volt, de gyilkoltuk keményen a világot a gyors és egyszerû játékélményért cserébe.

Miután már kezdett unalmas lenni ez a helyzet, elkezdtünk próbálkozni alternatív fittekkel, de értelme kb. nulla volt. ER PPC-kkel telepakolt Thanatosok és NovaCat-ek ellen szinte mindegy volt mivel megy az ember...

Szinte egy kezemen meg tudom számolni hány fegyvert használtak multiban a játékosok 99%-a (ER PPC, Gauss Rifle, LBX-20, Large Pulse Laser, Medium Pulse Laser). Ennyi. Pont. Egyszerûen nevetséges volt, hiába nagy kedvencem a világ, maga a multi egy szánalmas sz@r sajnos...

Ó igen a szokásos Jumpernúbok :) Igen érdekes egy állatfajta, teljesen beszûkült látókörû. Fogj egy gyorsabb gépet figyeld meg hol ugrál, passzív szenzor szerelkezz fel lb20-akkal és lepd meg hátulról :) Thorral szoktam így ferro páncélos jumpersnipereket darabokra szedni mint a legót pedig a legtöbbje assault gépekkel ugrál de semmi esélye :D Simán kimanõverezi õket az ember egy heavyvel mert csak ugrálni tudnak.

azért ez erõsen map függõ is :)
illetve mw4 verzió függõ is, sajnos az egyre újabb patchekel és kiegekkel csak egyre jobban elszúrták a balance-ot :/

Hmuda
Mondjuk multipalyerben lehet tényleg a kötött konfig lenne a nyerõ.

Nemrég felkerekedtem és kipróbáltam a MW4MERCS multit és kábél 10 perc múlva ki is léptem, megfogadva, hogy a büdös élebben nem megyek fel többet.

Az egész arról szólt, hogy ki tud erõsebb és messzebbre hordó lézert/PPCt/Gaust/anyámkínját rakni a mechjére és ki tudja kevesebb lövésbõl leszedni az ellent. Közelharc, vagy bármiféle taktikusabb konfrontáció totálisan el van felejtve. Mindenki sniperkedik, aki meg nem azt pillanatok alatt szétszedik a pálya másik végébõl.

Ilyen körülmények között még én is támogatnám a "stock-only" meccseket.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Hát nem tudom. Aki akarja az rakhassa össze magának a járókáját, aki meg nem akarja, azoknak meg legyenek ott a canon configok. Probléma megoldva.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Bucser
Azt a slot típuskorlátozást tüntessék el.. semmi köze a BT/Mechwarriorhoz...

Hmuda
Aham, köszi. :)

Én a magam részérõl reménykedek a mechlabban, slot típus szerinti korlátozással.

Gundark 1 1
Nekem tetszettek az elõzmények is, mint a Harcos trilógia, vagy a Szürke Halál Légió sorozat. Ott valahogy még érték volt a mech, nem úgy mint amikor megjöttek a klánok, mindenhol mekkek :)
És még betétként ott van a csillagok ura. Az kissé különálló.

Fenrir
<#eljen>

A halál csupán a kezdet...

Na Kerenszkij vére után a helyes sorrend:
Farkastörvény
Veszélyes feladat
Született Harcosok
Sötét Ármány
És Klánok Alkonya Sorozat.

[NST]Cifu
Egyáltalán nem elfogadott canon szerint, de az MW:LL készítõi ezt a köztes megoldást hozták fel.

A bûnös a Mechwarrior 2, az etalon az MW játékok között, amely csinált egy nem túl kicsi csalást:

Függetlenül attól, hogy Omni vagy nem Omni, minden 'Mech 100%-osan customizálható volt. Nem csak a fegyverzetet, de a reaktor méretét és a páncélzat mennyiségét is szabadon változtathatta a játékos. Ez egyáltalán nem felel meg a canon világnak, hiszen a nem-Omni mech-eket legfeljebb intenzív és hosszú munkával, gyári szinten lehetne módosítani, az Omni Mech-eknél pedig csak a fegyverzet és a kiegészítõk módosíthatóak, a reaktor és a páncélzat nem. Viszont a játék egyik legnépszerûbb motívuma mégis a szabad kezet kapott customizáció lett, és sok játékos a mai napig a MechLabban való átépítést a játék egyik nagy pozitívumaként éli meg. Mechwarrior játékot Mechlab nélkül készíteni istemkáromlás a játékosok jó részének szemszögébõl, ám kissé odavág a canon világnak. Az MW:LL készítõi tehát átvágták a gordiuszi csomót: van customizáció, de bizonyos szintig lekorlátozva, például az adott esetbe csak a két "karra" (ahol az eredeti Catapult modellen az LRM-ek vannak) lehet szabadon pakolni, a törzsben lévõkre pedig csak legfeljebb "medium" méretû cuccok kerülhetnek.

Az új Mechwarriornál amennyire most lehet sejteni, feltehetõen nem lesz Mechlab, vagy legalábbis lebutított. Persze ez még egyetlen játékbeli videóból még nem szûrhetõ le tökéletesen, csak az Atlas C és a Jenner D jelölések alapján történõ feltételezés.

nekem is bele telt majdnem 10 perc google-ba, valahogy triviális keresõszavakra nem dobott ki használhatót :D, ez is csak kb-ra van asszem

Fenrir
Végre, egy ilyen táblázatot kerestem eddig <#worship>

Bucser
Itt megtalálod a teljes listát. megjelenési sorrendben. A Stackpole könyvek inkább politikaiak unalmas béna harcokkal viszont ez tartja össze az egész univerzumot ez a kánon. A Többi meg cannon fodder. Stackpole pár könyve jó pár meg szar.

Fenrir
Fenrir
Akkor a következõ kérdésem az lenne, hogy a harmadik rész után melyik az a könyv ami közvetlenül folytatja a szálakat?

Bucser
Természetesen. Stackpole majd minden könyve szorosan kapcsolódik, hisz õ hozta létre z egész politikai szerkezetet. (bár a Malicious Intent után eléggé 0)

Fenrir
A Kerenszkij-triológia után van olyan könyv ami folytatja a megkezdett történeteket vagy utána már teljesen szétbomlik az összes ágra?

Hmuda
Nézegettem LL videókat és szeme szúrt, hogy a végleges modban elvileg tetszés szerint lehet majd összerakosgatni a mecheket, mintha a legtöbb testre aggatott álláb omni lenne (illetve nem teljesen, de ennyi erõvel omni is lehetne). Ebben a videóban például egy Catapultra rakott lézereket a rackek helyébe.

Mennyire elfogadott dolog, hogy egy Catapultról leszedjék a rakétákat és teszem azt, PPC-t rakjanak a helyükre?

Mondjuk ez félig meddig klappol egy, általam már MW3 óta áhított dologgal, mégpedig azzal, hogy kicsit nézzen már ki máshogy egy mech ha különbözõ fegyvereket rakok rá. Kicsit érdekesen fest ha egy Mad Dog orrán levõ omni slotba rakétákat rakok és még mindig olyan mintha gépfegyver lenne ott.
Remélem, hogy a rebootban már látható lesz a különbség. Ha 4 machinegunt rakok egy ballistic slotba akkor ne egy bazinagy csõ legyen látható, mintha egy Large Gauss Rifle csücsülne ott.

táblásban tudtommal csak akkor lehet ekkora pukk ami kihat szomszédos hexekre ha dupla engine crit van elgalább egy kör alatt és utána min 12-est dobunk 2 kockával..., szal nem gyakori :)

Hát ha a 3 at veszem alapul ahol viccbõl ráraktam egy Annihillatorre 6 ERPPC-t és lõttem egy alfát aminek az eredménye az lett hogy hagytam magam mögött 3 halott szakasztársat és egy 3 méteres krátert.... <#eplus2>
Amúgy lentebbiekhez, táblás szerint ha jól tudom a gépek ritkán detonálnak be de gondolom a trailerbe kellett valami nagybumm a végére hogy látványos legyen :) Meg 3015-ben próbálják nem reaktorig szarrálõni a másikat hiszen a technológiai hanyatlás javában tart még és a legtöbb gépet már nem is tudják gyártani így a roncsoknak igen nagy értékük van vagy alkatrészként vagy helyrepofozva teljesen a gépet ahogy lehet.

Bucser
MW4-ben is az egyik legveszélyesebb a meleg pályákon a fullflameres raven vagy osiris:) (jó sokat ökörködtünk vele anno:)

persze az MW4-ben eléggé kis mértékû volt a splash damage.

Hmuda
Kösz, furcsa lesz megszokni, hogy sokkal nagyobb távolságot kell tartani mint régen. Érdekes lesz ha egy szûk helyen, közelharc közben üt be a krach.

[NST]Cifu
Nem a 65k-s méretre gondoltam, hanem az 1600 pixeles magasságra. :)