MechWarrior Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Egy elementálcsillag? Poz. Az már veszélyes ellenfél egy Mech-nek.

De abban egyetértesz, gondolom, hogy ne kelljen már egyetlen B.A.-tól is laposkúszásba átmennie akár egy Atlasnak?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Bucser
Véglegesben lesz mechlab és a BA-k is erõsen át lesznek szabva véleményem szerint.

Ráadásul a többi ígért játékmódban nem lesz ilyen egyértelmû az LRM boatozás sem.

Véleményem szerint egész jól megtalálták a pajzs fegyver kombinációkat. és ahogy a BT-ben is egy Elementalcsillag símán szétkap egy mechet seperc alatt. De a BA-k vissza lesznek szorítva ha jól értettem a kommunikációs foszlányokat a fórumokon.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Érdekes kérdés, hiszen ez kb. olyan, mint amikor egy nagy taktikai játékban nincs tüzérség - mert akkor kiderül, hogy a harcoknak vannak kevésbé hõsies percei, mint amikor egy fal tövében azon imádkozol, hogy a következõ gránát ne melléd essen.

A TAG-elés benne van a táblás játékban is, és pro és kontra ki is lehet használni. Ha a pálya megfelelõ, a TAG-elés kijátszható, ráadásul TAG-elni azért annyira nem könnyû - ha próbáltad, tudod mirõl beszélek. Kell egy hidegvér, hogy egy Ravenben ülve rámosolyogj egy Awesome-ra és három ER PPC-jére, miközben a vörös pontot igyekszel rajta tartani.

A szomorú helyzet az, hogy TAG-elésnek is megvan az ellenszere, csak kevesen foglalkoznak vele. Ehhez kellene a csapatjáték. Fogod magad, lekapcsolt radarral széles ívben megkerülni a csatatér közepét, ahol pár önjelölt Cannon Fodder direkt azért csalinkázik, hogy rád ne figyeljenek, ellenben vonzó célpontjai legyenek a TAG-elõknek. Te pedig a jól látható rakéta-salvókat követve ráugrasz az LRM vagy Arrow IV. boatokra, és közelharci fegyverekkel három másodperc alatt ócskavasat csinálsz belõlük. A TAG-elõ srácok sem örök életûek, és ha kihullanak mögüle az LRM és ArrowIV boatok, a túlerõ hamar lenyomja õket. Innen már csak egy lépés, hogy az ellenfél bázisára szorítsd be az ellenfeleket, és itt kezdõdik a probléma, mert ha TE csinálod jól, akkor masszív Baserapeing következik, a nem is piros, de fekete karikás-korhatáros fajtából, ha viszont az ellenfelek elég jók, akkor a TAG-elõs B.A.-k és könnyû Mech-ek az LRM/Arrow boatok segítségével a bázis biztonságából tartanak kacsavadászatot.

Az elõre összeállított Mech-ek és jármûvek egyik elõnye, hogy nincs "ultimate" összeállítás, hiába van 4xLRM-20-as Vulture, és két ArrowIV-es Catapult, ezeknek nincs más fegyverük, ha rájuk rontasz, semmire sem képesek. Az LRM-ezõ Mad Cat II.-õk is ezért szánalmasak, mert egy Warhammer röhögve szétszedi õket, ha a közelükbe ér. A vegyesfelvágottak, mint a Mauler pedig túl gyengék, hogy igazán ütõsek legyenek...

Én az egész taggelést kivágnám a kukába. Csak olyan dolgoknak szabad bennmaradnia egy játékban, aminek van vmi ellenszere is. Azért mert van TAG, attól nem lett sokkal kooperativabb a játék... sokkal inkább szopatja azokat akik mechekkel akarnak játszani úgy, hogy nem agyatlanul eregetik a rakétákat a levegõbe és élvezik hogy nem is látnak semmit de jön a pont 😊

[NST]Cifu
Ez elviekben szépen hangzik. A gyakorlat az, hogy a Marshes pályán egy fa (!!!) mögé bújt B.A.-val semmit sem tudtam kezdeni a Medium Laserrel vagy PPC-vel. Kidugta az orrát, rálövök, visszabújik, elkezdem megkerülni a fát (kidönteni nem sikerül), erre ugyanúgy oldalazik, mint én, hogy a fa folyamatosan kettõnk között legyen. Mondom jó, ott hagyom, erre ahogy elkezdek hátrálni, nyomja a JJ-t, és közben lõ rám (nem tudom megfigyeltétek már, de a könnyebb mech-eknél sikeresen ki tudják lõni a pilótafülkét (fejet) 2-3 lövésbõl). Ráfordulok, újra tüzelni kezdek rá, már rohan is a következõ fa mögé. Megpróbálok elrohanni, erre a hátamat lövi izomból, és pattog mint a nikkelbolha.

Na most oké hogy játékegyensúly, meg minden, hogy egy B.A. TAG-el, vagy aknát rak egy Mech-re, még oké. De a fentiektõl felforr az agyvizem.

A bázisoknál meg inkább legyen az hogy onnan lõdöznek a rakétások (amit lehet korlátozni)

Pro és kontra mindkettõben volt részem. A Baseraping sem szép, sõt, de a bázisról való ArrowIV. / LRM eregetés sem szebb nála...

xblades
A B.A.-ra a csapat munka a lényeg, hogy nem mész el egy társad mellet ha látod hogy küzd egy gyalogossal hanem segítesz. Volt olyan hogy ellenséges mech-re alig volt idõm mert B.A. kelet lõdözni.

A bázisoknál meg inkább legyen az hogy onnan lõdöznek a rakétások (amit lehet korlátozni) mint ami legutóbb volt, hogy nem elég hogy beszoritotak minket de percekkel késõbb visszavonulást színlelve hátrébb mentek majd lekapcsolták a radarjukat. Ezután aki kimerészkedet arra össztüzet zuditottak.<#levele>

A Tag leírást köszi.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

[NST]Cifu
BA téma: A BattleArmorok jelenleg eléggé overpower dolgok, fõleg, hogy rakétával nem lehet befogni õket, lézerrel meg nehéz eltalálni, így szinte csak az MGun, Flamer és az LBx fegyverekkel van esélyed ellenük. Ehhez még hozzájön, hogy 200 méternél messzebbrõl nem is látod õket a radaron, kivéve ha egy társad a közelébe van, és C3-al rendelkezik.

Baseraping: A bázis lerohanását ki akarják javítani, erõsebb védõfegyverzetet akarnak rakni oda. A dolog fonákja viszont az, hogy így meg a bázisról való rakétázás válik túl erõssé. Ez ugyebár az, amikor mondjuk egy ArrowIV-essel szerelt jármû vagy Mech a védett bázis közepérõl eregeti a rakétáit a társai által megTAG-elt célpontokra...

TAG-elt fegyverek: Két fegyver való a TAG-elt célpontok ellen, az egyik az LRM (ELRM és CLRM is), illetve az Arrow IV.. Az elöbbi ismert, olyan 1500 méterig megy el a rakéta, nem kell befogni a célpontot, csak nagyjából a cél irányába lõdd ki õket. Az Arrow IV. mókásabb, hatótávolsága 3000 méter, így nagyon messzirõl is kilõhetõ. A TAG jelzést radarodon láthatod, kb. 10 óra irányban, a külsõ körön, egy TAG feliratú jelzés, mellette van a NARC, ami hasonló hatással bír. Ahogy fent írtam, a TAG és NARC esetén nem kell befogni a célt, ha látod a TAG/NARC jelzést, akkor elég elindítani a rakétákat irányba, és a többi már a TAG-oló ugyességén múlik. TAG esetén ugyebár akkor is látod a TAG jelzést, ha a TAG lézer nem a célpontra, hanem a vakvilágba mutat.

xblades
Azt tudja valaki hogy mivel és hogy tudom azt az ellenséget lõni amelyiket a társaim tag-olnak?
Mert láttam hogy két Madcat MK II. a bázis bejáratából lõdöz majd a rakéták célra tartanak.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Hát azért a nagyobb számú szervereken eddig mindig kisegítik egymást a mech-ek ha valakire ráakaszkodik egy B.A.
Engem legalábbis nem egyszer kisegítetek és én is igyekszem segiteni másoknak.

Ami engem zavar az a hangárok védtelensége egy két pályán, ha olyan ütemet kap el a játék akkor az egyik fél könnyen beszorítja a másikat a hangárjába.
Ami marha faszán hangzik olyan csökött elméjûnek aki azon éli ki magát hogy bemegy az ellenfél hangárjába és agyaggalamb lövészetet játszik. De ezzel rontanak a játék játszhatóságán mert a beszorított fél játékosai bent állnak a hangárban vagy kilépnek a játékból az másik fél meg állhat a bejáratnál várva hogy kijöjjön valaki.
Én voltam mind a két oldalon és érdekes amikor az én oldalam szorította be az ellenséget vissza tudtunk vonulni megfelelõ távolságra, hogy kitudjanak jönni.

kifli
igen, aztán már rájöttem 😊
de ott hirtelenbe kiugrottam 😄
Aztán mikor hûtöttem má kinyirt, jobb volt a rohangálós taktik 😄
Olyan este 9-10 környékén szoktam fentlenni, hátha összefutunk.
Egyébként tényleg gyakorlás kérdése, én már volt hogy a másodikon 2x is le tudtam szedni egy körben egy ellent 😊
Aztán az volta az ultimate, amikor egyszerre két csákót löttem ki (egy awesome meg egy tank) - jött is a "woot" a csapatomtól. 😊 Igen családias a hangulat 😊

Bucser
MIért ugrassz ki ha túlhevül a mech? C-vel tudod hûteni....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

kifli
na ki is próbáltam, játszottam egy sráccal, hét 1x szedtem le 😄
akkor is túlhevült a mech, kiugrottam és rakétával elpicsáztam XD
aztán jött a csúnya alázás 😊
De most toltam elõször, teccik, rem többen leszünk holnap...
kifli
repülök 😄
Amúgy a modról: nekem is nagyon tetszik, nagy rajongója vagyok az MW sorozatnak és tényleg igényesen megcsinálták a modot. Már igy bétában is jól játszható - sajnos még nem volt alkalmam nagy csatákban kipróbálni, de 3vs3 ill 4vs4-ben is poén.

Ami nagyon nem tetszik benne, az a gyalogosok - eleve, mi az hogy egy Mechwarrior kiugrál a gépbõl, de hogy utána egy mech szinte semmit nem tud kezdeni a röpkõdõ gyaloggal, az kicsit brutál 😊

Akinek nincs eredeti Crysis-a, az is ki tudja próbálni a játékot.
Sajnos a Hamachis megoldás elég macerás, mivel csak 16-an férnek egy szobába, és a hivatalos fórumokon emlegetett szobák vagy televannak (inaktiv emberekkel 😞 ) vagy nem lehet tudni hogy egyáltalán van e szerver az adott hamachi szobában.

Azért itt a topik: http://www.mechlivinglegends.net/forum/index.php/topic,6298.0.html

Viszont: van egy tunngle nevezetû program - kb ugyanaz mint a hamachi, csak éppen nincs korlátozva hányan lehetnek a Mechwarrior szobában. Úgyanúgy ingyenes, pofonegyszerû felrakni. Instrukciók alább:
http://www.mechlivinglegends.net/forum/index.php/topic,7192.0.html

Az utóbbi pár napban éjjelente vagyunk fenn páran (6-8 ember), nyilván nem olyan zsúfolt - még -mint a hivatalos, aki viszont szeretné kipróbálni mert szereti a mecheket az jöjjön 😊

Bucser
Szerintem legalább 1 év még.

kifli
mikor jön már ki a végleges nemtudja valaki? Nem akarom most sima crysist aztán meg warheadet is megvenni 😄
[NST]Cifu
Nem lekapcsolt radarral lõttem, csak lekapcsolt radarral kerültem a hátukba. 😊

xblades
Kösz ezt végig probálom.

Bucser
"3. Don't forget to buy C8/Inferno charges! C8 does a LOT of damage towards vehicles they are attached to. Press G to throw said grenades. They will stick to enemy vehicles. Press H to change your grenade type (from C8 to Inferno to Narc ). Inferno charges do little damage to vehicles, but have a wide radius that is deadly against BA. It will also deal a good amount of heat damage to vehicles. Narcs act as a homing becon for ALL missles."

A Beta forumból.

xblades
A bázison megveszem a gránátokat ok, az egér görgövel váltom a fegyver típusokat Ppc => lézer => rakéta vetõ , eddig ha sikerült gránátot dobni azt a jobb egér gombbal sikerült, de most azzal se. Te a "tûzváltás"-nál melyik billentyûre gondoltál?

Bucser
C8 és infernohoz gránát fajtát kell választani. (kiválasztod a rakétakilövõt és ott tûzváltás ha minden igaz)

xblades
Én azért be szoktam segíteni ha látom hogy egy B.A. éppen ráakaszkodot egy gépre, már ha ép nem egy mech akarja szétlõni a segem.
Tegnap pl. megint kinyírtam egy Shadowcat-et az Extremity pályán, bele lõttem a két kis rakétám majd felrobbant, na mondom valamit csúnyán eltalálhatam.
Már csak az Infernó rakétát és a C8-at kéne tudnom használni a B.A.-nál.

Bucser
Elvileg ha lekapcsolt radarral lõsz akkor nem fogja a Narc és a Tag jelet. (azaz nem tudod mikor tagelnek) és elvileg késõbb sem áll rá a signalra. bár ki tudja valóban így mûködik-e.

Ha közvetlen LOS-od van valakire és mondjuk az illetõ stationary akkor telibe lehet kapni ugyanis ott csapódik be a rakéta ahova célzol. (LRM-el lehet így szívózni 1500 méterig😄 ugyanis az 1000 méteres hatótáv arra vonatkozik, hogy mennyin fogja be a radar)

HA BA-ban vagytok akkor meg vegyetek hozzá C8 charge-ot. Mech hátpáncélján iszonyatos pusztítást csinál!

JA és persze a flamert is érdemes vinni csak vigyázzatok ne szaladjatok bele a saját lángotokba 😊

xblades
Már ha valóban az volt, csak ketten nyomták rajta órákon át.

xblades
Most játék közben látam hogy egy zárt szerver neve Joystic test, remélem jól sikerül beállitani mech-ekre is és kirakják valahova letöltésre.

Fenrir
Engem meg a katapultáló pilóták örjítenek meg a Battle Armoruk-ban amikor kilõnek a mech-edbõl te meg csak szenvedsz, hogy egyszer rá tudj lõni.

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Pedig az LRM és ELRM még humánus eszköz az Arrow IV.-hez képest. A 3km-es hatótávolsága miatt kb. a legideálisabb anti-LRM eszköz. Az egyik pályán párszor csúnyán beszorítottak minket a hangárba Atlas-al és más csúnyaságokkal. De lekapcsolt radaros Arrow IV.-es Catapultal sikerült 1x a hátukba kerülni, és az Atlas mindösszesen 2x2 Arrow IV. után szétesett... 😊

Bucser
Sírnak is mint a fürdõs kurvák az lrm-ek és a tag/narc miatt a fórumban, hogy vannak akik megállnak egész pálya alatt a bázis elõtt és küldözgetik az lrm-eket míg 1 ember megy elõre tagelni😊

és hogy ez milyen rohadékság😊

Fenrir
Nah tegnap azért 3-an összejátszva már elég jól lehetett irtani, fõleg amikor én tag-eltem a Raven-embõl a többiek meg LRM-eztek a tankokból 😊

Ha van valakinek kedve velünk játszani akkor meg tudok adni egy TS3 címet is a kommunikációhoz.

xblades
"Az Extremity pályán jármûvel NEM érdemes menni"
Ott én mech-eket (könnyû) szedtem szét gyalogosan<#vigyor>, sok mech-hez ragadt küzdõt a gépével.
"A VTOL-ok és az Aerospace fighterek csaknem irányíthatattlanok, be kell üzemelni a joyomat."
Bulcser is írta hogy a joystic még nem az igazi (remélem csinálnak jó portot), igy én azzal is küzdötem. De nyilván gyakorlás kérdése.

[NST]Cifu
Most viszont bementem az Inferno pályára, és 4-bõl 4x nem tudtam elhagyni a hangárt. Se Mech-el, se jármûvel, a padló alá beesek... :S

Bucser
Marshes pályán kidõlnek a fák ha a max tempóval mész neki mechel😊

Teherautó fennragad a fán😊

Aerospace és Vtol gyári hibás bár vannak akik nagyon jól használják õket.

Jó joystick beállítás kérdése az egész. nekem nincs ilyenem úgyhogy szenvedek velük elég rendesen😊

[NST]Cifu
Kis tapasztalatok:

-Az Extremity pályán jármûvel NEM érdemes menni.
-A Clearcut pálya a leggyönyörûbb az egész játékban. Egyszerûen lélegzetelállító, itt a fák ki is dõlnek, a Marshes pályán nem dõlnek ki. A fák között átszûrõdõ fényhatás mindent visz, plusz a nap-éj változás... 😊
-A TAG plusz LRM v. Arrow IV. alaphangon nagyon-nagyon tápos a legtöbb pályán, viszont ha ügyes vagy, és passzív radarral az ellenség oldalába, hátába kerülsz egy tápos mech-el, az nagyon durva.
-A VTOL-ok és az Aerospace fighterek csaknem irányíthatattlanok, be kell üzemelni a joyomat. 😊

Fenrir
Pénteken éjszakás mûszakban voltam :\

[NST]Cifu
A mocsaras pályán, fõleg Hollandernél és Vulture-nál fordult elõ, jármûnél például sose.

Itt van hasonló esetrõl hivatalos fórumban bug report.

A másik idegesítõ dolog a falon átesés, ez is hasonló probléma, ennek itt a bugreport topicja. A kínos az, hogy a hírek szerint ez a Crysis Warheadnél is probléma, tehát az engine áll a háttérben...

[NST]Cifu
Vazzeg, pénteken felmentem, csak Vokál volt fent, éppen rombolozott, én meg lagoltam. 😊

Este leszek. 😊

xblades
Kösz sikerült.

Bucser
kel lennie egy képnek. nézd meg, hogy a popup blocker letiltott-e valamit vagy szimpl,án próbáld explorer alatt.

xblades
Na akkor nyomjuk megint hajnalig.<#nyes>

xblades
Nem enged regisztrálni a fórumon ezt dobja ki:

xblades
Ez nálam is volt, ilyenkor azt látom hogy a mech lába bele van süllyedve a talajba.
Én ki szoktam lépni az adott szerverbõl majd vissza.(és a rangodat is megtartja)

Fenrir
Néztem is az elõbb a szerverkeresõben, hogy vannak olyan szerverek amik más verziósak mint az én játékom.

Fenrir
Cifu gyere ts-re és menjünk osztani a klánosokat 😊

Bucser

Bucser
Melyik pályán?

szvsz ez annyira minimális probléma, hogy nem is foglalkozom vele. Hangárajtóba még soha nem akadtam bele, falon meg nem szándékoztam kimenni😊

De valóban idegesítõ bug lehet😊

[NST]Cifu
Engem inkább az zavar, hogy átsétálok a hangár falán, de a hangárajtón nem tudok kimenni... :S

Fenrir
Jaja, ahhoz képest, hogy béta1 eléggé össze van rakva a mod. Mondjuk szorulni már szorultam be pár helyre ahonnan kijönni nem tudtam.

Bucser
Szerintem a bugok száma is erõsen minimális.