117
-
Sir Ny #117 mitől lesz drágább. nézzük csak. erősebb gpu, erősebb cpu, gyorsabb memória, BDolvasó, ingyen multi. ebből ami egy játékosnak száámít az az ingyen multi, meg talán a BD olvasó, és az erősebb hardwerből logikusan következően szebb, de nem biztos, hogy jobb játékok. -
Etinger #116 A fél tonnás PS3 nem érzem hogy a külsejével olyan nagyon indokolná hogy drágább. Anyagok minősége? Ronda. Nagy és ronda. -
huanito #115 Ez így igaz! Sajnos nálunk csak akcióban lehet közel hasonló árakat látni, mint máshol normális körülmények között. Ezeket a helyeket is keresni kell, de azért akadnak ilyen boltok. Persze ők sem a magyar nagykerből szerzik be az árut, hanem külföldről rendelik. Ha valaki csak egy-egy játékot szerez be akkor magéri vásárolni ilyen boltokban. -
Asher #114 Ezért kell külföldről rendelni. Harmadanyiért hozzá lehet jutni. Nevetségessek a magyar árak. Mivel már szinte mindenkinek van internete, ezzel csak azt fogják elérni, hogy senki nem fog itthol softvert vásárolni. -
huanito #113 Arról nem tehetnek a gyártók, hogy Magyarországon az áfa magasabb,mint máshol. Ez az adóra is igaz, sajnos. -
huanito #112 Nálunk is van olyan hely, ahol lehet olcsóbban vásárolni, csak meg kell találni! Most olvastam egy reklámújságban( Auchan) 1TB külső Winyó 27 ezer Ft. Az előfizetéshez meg annyit, hogy neten 8-11000 Ft a gold az árfolyamtól függően. A játékokra ugyanaz vonatkozik, azt is meg lehet venni sokkal olcsóbban, mint a nagy áruházakban. -
Asher #111 :) Egy szakavatott szem. A VC szép, és stílusos, de technikailag a Uncharted 2 sokkal szebb. Relatív mi a szép. Tény, hogy szerintem is a VC szebb, de csak azért mert imádom a mangás cuccokat. -
#110 viszont mi ebben az országban élünk,szar de ez van,ehhez kell alkalmazkodni..egyébként itt is annyiba kerülnek a vinyók mint amit írtál,de való igaz,l*fasz se vagyunk európának. -
cateran #109 Tudom sajnálni, hogy szar hely hungary...épp ma láttam 1,5 Tb-os külső hdd-t 110 fontért, ha átdobom Huf-ba az olyan 35-40k..csak usb csatis (nincs külső táp) hdd meg 60 font és 320Gb-os...és mindezek a relative drágának számitó PC Worldben.
Fel kellene már fogni,hogy nem a porbafingó kis európai országokra terveznek a cégek (lásd Hungary,ami a büdös életben nem lesz számottevő lévén, nem nagy felvevőpiac..)
Hogy jobban értsd: az éves dija a gold-nak,nekem 1 napi keresetem...és én 1 utolsó melós vagyok... -
Sir Ny #108 "(lsd kötelező HDD/Forza3)"
nem lesz kötelező HDD a forza3-nál. ennyire ők sem hülyék. -
#107 jaaa...már értem,tehát én(aki kb 95%-ban online játékokkal nyomom)pont szart se érnék evvel az ingyenes szolgáltatással,amiben az online játék NEM elérhető,viszont csinálhatok szépszines avatárt,meg chatelhetek a haverokkal(amit online játékon kívül konzolon sose csinálnék,mer minek),stb...ergo kötelező a gold évi x ezer forintért ha multizni szeretnék...
Egyébként meg nekem még mindíg szímpatikusabb a "muszáj megvenned,akkor is ha nem kell" mint a "muszáj majd megvenned,még ha ezt az elején nem is közöltük" felfogás(lsd kötelező HDD/Forza3),mert így legalább nem érhet kellemetlen meglepetés x millió usert...Azt meg hozzá se teszem,hogy abből a 24(jóesetben okosba 20)ezer forintból amibe egy 120gb-os kerül,én rakok a gépbe egy 500-ast,legyen az külső vagy belső...ez a nemmindegy.
-
cateran #106 Még 1x,lassan,betüzve: a live ingyenes,csak a gold verzió kerül pénzbe...
nehéz volt megtalálni..
A többi igaz,de ne feledd,ez hatalmas elöny hisz nagy különbség van a "muszáj megvenned,akkor is ha nem kell" és a "ha kell megveszed" között,illetve lélektanilag elfogadhatóbb a "részletfizetés" mint az egyben perkálni sokat:) -
#105 az xbox egyetlen előnye a moduláris felépítés,az ember vesz egy alapgépet 45ezerért elkezd vele játszogatni,majd észre sem veszi és elkezdi bővitgetni,valszeg kell bele vinyó(forza 3-nál ha jól tudom már kötelező lesz),esetleg szükség lehet wifi adapterre,előfizet live-ra,és máris ott a ps3 ára...Az illúzió megvan,hogy feleannyiba kerül,de mégsem...A dizájnt és a felhasznált anyagok minőségét ne is említsük,az extra funkciókat meg végképp ne..
Alapból egy ps3-al max az x360 elite van partyban,de az is 69e forint,ha jól tudom abban van egy 2e forintos HDMI kábel(ami számomra pl totális pézkidobás lenne),viszont nincs benne wifi,az megint 12-16e itthon...+ live előfizetés,kb 2 évvel is számolva egyértelműen drágább,úgy,hogy a közép-felsőkategóriás bluray lejátszó ott van a másikban....
Úgyhogy én azt mondom,a ps3 annak függvényében NEM drága,amit tud,más kérdés,hogy a gamer társadalom hány százalékának szükségesek ezek a funkciók..de ahogy a live népszerűségét nézem,nagyrészük már rég belefrocskölt plussz lét a kiegészítőkbe,csak nem számolt utána. -
FuryAlpha #104 mindez amit felsoroltal mar regota van boxon is,csak a multiert kell fizetni, ha pedig vasarolni akarsz ott a pont kartya v a *redvas* bankkartya megoldas/amit nagyon utalok/
-
FuryAlpha #103 legalabb neznel utanna te barom a live elofizunak.
10-15k egy evre ide haza.
35 font in UK.
-
cateran #102 Sigh..hacsak nem tévedek kapitálisat,a silver ingyenes,a gold meg 40 font/év..ja és itt a net a pcmen tele trailerekkel,demokkal meg mindenféle cool letölthető dologgal...plusz achievementek,meg mittudoménmégmi..(nem mintha reklámozni akarnám az Xbox live-ot..) -
Sir Ny #101 "Egy dolgot felejt el baromi sok ember."
ezt a dolgot nem felejti el senki, mivel nem is tudta soha senki, mivel nem igaz. -
#100 Egy dolgot felejt el baromi sok ember.
A PS3 netje ingé van, a mikrofosért meg havi 2500Ft körüli összeget kell perkálni.
Ez egy év alatt 30.000Ft!
Na akkor melyik is a drága? És PS3-on minden játékban vannak trófeák amiket meg lehet nézni egy egy játékosnál, a LittleBig Planet egyszerűen neten tolva iszonyat jó, ott a ps live, demók, videók, trailerek és mindez ingyen.
Most fogok venni egy nagyobb wincsit a ps3-ba mert a benne lévő 40Gb-os megtelt. Mindez garanciavesztés nélkül, mert direkt ilyenre csinálták.
Szóval nyugodtan tessék csak hozzászámolni a hálózatos díjakat és utána kiabálni, hogy így drága meg úgy drága.
-
cateran #99 Félreérted..a fizika azt jelent,hogy: autók mozgása..(ok,hogy nem szimulátor,de ne pattanjon már vissza a falról,mint 1 20-ad rangú NfS-ben..) plusz értékelném ha törnének azok az autók,legalább látszólag...
Illetve tetszik vagy sem a GT5p 1 nem teljes játék, ilyenformán nálam simán a demo kategória (hisz nem tartalmaz minden featuret ami a teljesben benne lesz..ha valaha is megjelenik..) Az egészről hangosan kiabál,hogy beetetés akart lenni,hogy vegye a nép a PS3-at:)
És de igen,az én szememben a Forza simán eléri és meghaladja a GT5p szintjét..DE lehet,hogy a végső GT5 jobb lesz..nem tudom,de per pill a prologuenál jobb a Forza (ismétlem: szvsz) -
Sir Ny #98 az unarchted 2 szvsz nagyon csúnya. tengernyi sokkal szebb játék van, de szerintem a legszebb az a Valkyria Chronicles. -
#97 igazad van,azt a gametrailers aggatta rá(akik azé valljuk be sosem voltak sony pártiak)...
A GT5p-t lehet emlegetni,már csak azért is,mert az egyetlen olyan játék kinézetileg,ahol az autók tényleg fotórealisztikusak(hisz grafikáról beszélünk,ugye),és mozgásban is azok maradnak! Ugyanis hiába fasza a forza 3 állóképeken,ha mozgásban előjön az a müanyag érzet,mint megannyi autós játékban,egyszerűen vagy a megvilágítás az oka,vagy a mozgásuk,de nincs meg az a realitás mint ami akár már a GT4-et is jellemezte ha ránéz az ember...Az meg,hogy szépen fodrozódik a tenger,meg minden kutyatej külön hajladozik a pálya szélén, engem speciel nem érdekel,mert egy autós játékban az autók a föszereplők,azokat látom legtöbbet...Ettől persze a forza 3 még lehet jó játék,csak a GT5 látványvilágát bármennyire is szeretnék a fejlesztők de nem érik el...
Demót kiadni pénzért meg szemétség,de a GT5p picit több mint demó,amiben van 1 pálya,2 autó,30perc limit...ráadásul vmi miatt mégis működik,mert azért csak eladtak belőle 3,5m darabot..
A minden kategória pedig annyit jelent,hogy TPS,FPS,platformer,racing(többféle változatban),sport....sorolhatnám..
-
#96 Azért egyre inkább az a véleményem nekem is, hogy a GT5P-t szinte semmilyen szinten nem szabad komolyan venni.
A múltkor valahogy próbálgattam, nézegettem a pályákat, megálltam, visszamentem megnézni valamit, erre az összes ellenfél nyílegyenesen belém jött, meg ilyen apróságok.
Kár ezen vitatkozni!
Most az hogy mennyire gyomorforgató ezért pénzt kérni? Hát istenem nem kötelező megvenni! -
#95 Most tényleg kicsit technikai szemmel nézve, a PS3 exkluzívok valami eszméletlen pixel-shader szintet mutatnak. Van persze amiben az X a jobb, de az Uncharted még néhány hónapig biztos namberván lesz konzolon, egészen a második rész megjelenéséig!;)
Aztán mondjuk pl. a KZ2 megvilágítás effektjei bexarás szinten vannak, még PC-s szemmel is! A textúrák ugyan kicsit már alacsony felbontásúnak számítanak, de az utólag kiadott KZ2 "interaktív reklám" már az upgradelt motorral készült, tűéles textúrákkal. A KZ3 valszeg tényleg olyan lesz, mint a játék elején látható animáció! -
ppista #94 Az túlzás,hogy egy "fizetős demo".
Annál azért lényegesen több. Bár ez is relatív.
Lehetne azt is gyomorforgatónak nevezni,hogy az ms pénzt az online szolgáltatásáért. Bár nem egy ökör ára,de szerintem azt a pénzt játékra is tudná költeni a becsületes játékos. -
ppista #93 "Bár ez biztos csak valami összeesküvés dolog!"
Persze. Biztos a Sony lefizette őket.:) -
#92 Ez a "gyenge GPU" dolog manapság már nem trendi.
Érdemes megnézni a wikipedián mostanában mit írnak a PS3 és az X360 GPU-járól.
A legtöbb paraméterben az RSX-nek jobb adatai vannak!!!
Bár ez biztos csak valami összeesküvés dolog! -
cateran #91 Hehe anélkül,hogy csorbitanám az Uncharted 2-t (mert tényleg szép) "csak" 3 dijat nyert ÉS a legjobb látvány nem volt köztük:D (best of show,best console,best of action/adventure) ÉS még nem jelent meg..majd akkor derül ki,mennyire jó (bár tény és való,hogy kibebaszott durván megagigahiperszuperül néz ki..:D)
A GT5p-t nem kellene emlegetni..a Sony egyik leggyomorforgatóbb húzása volt,hogy pénzért kezdett árulni 1 demot...és még milyet! A fizikája visszarepitett vagy 10 évet a múltba..és a Forza csukott szemmel,széllel szemben lenyomja (persze a végső játékra állati kiváncsi vagyok,mert a 4. résszel nagyon sokat játszottam PS2-n)
plusz a "minden kategóriában" az pontosan mit jelent? -
#90 sztem egyáltalán nem drága a gép,annak függvényében amit nyújt....Ömlenek rá a játékok,kiváló bluray lejátszó és médiacenter,és mindehhez igényes a dizájn, jó minőségű anyagokból készült,ergo becsületesen össze van rakva...Hátránya,hogy a mai helyzetben a warez ismét nagy hangsúlyt kap,na ez itt nincs jelen(és remélem nem is lesz)...Tehát a taknyok és warezpistik maradnak boxon...
Sokan emlegetik itt a gyenge gpu-t,ami bár igaz,azt azért ne felejtsük el,hogy minden kategóriában kimagaslóan szépek a ps3 exkluzívok(GT5p,KZ2,Uncharted),ami 2 dolgot jelenthet:
- a Sony maga alá hajtotta a világ legjobb programozóit,akik tényleg pengék,és minden kategóriában tudnak "legszebbet" programozni(van benne igazság,mi csak nyerünk vele,hogy a cég 15 éven keresztül építette a saját studióit,beolvasztva megannyi régi nagy fejlesztőt)
- hozzáértő kezekben a cpu tényleg sok esetben segíti a gpu-t,ergo nem hülyeség amit a sony hablatyolt...
Azért minő véletlen,hogy az E3-on bemutatott rengeteg játék közül ismét egy ps3-as játék, az Uncharted 2 söpört be minden díjat...köztük a legjobb látványt is...
-
kvp #89 Hardverben negy versenyzo van:
-wii: o a leggyengebb, de cserebe gyerekjateknak nez ki, ami a legtobb vasarlonak pont beleillik a konzolrol alkotott kepebe (kisgyereknek a masik kettot nem is lehet odaadni)
-ps3: cpu-ban bonyolult, gpu-ban gyenge, csaladi jatek nem nagyon van ra (viszont a forditott aranyossagu jutalmazas pszichologiai hatasa miatt nehanyan elvbol vedik)
-xbox360: cpu-ban atlagos mai pc tudasu, gpu-ban egy kisse elmaradt, viszont nepszeru a tizenevesek koreben (lehet, hogy gagyi, de olcso es vannak ra kaloz jatekok is)
-pc: cpu-ban es gpu-ban is jelenleg ez vezet (mert mindig van belole ujabb, nem kell generaciovaltasra varni), masik elonye, hogy lehet rendes pc-nek is hasznalni (keves fanatikus van, akik konzolrol forumozik, azok is leginkabb wii-rol teszik ezt) -
Sir Ny #88 a leggyengébb? ez azért merész kijelentés, leggyengébbnek titulálni valamit kettő közül... -
Sir Ny #87 mármint Gyurkity Péterre gondolsz, a SONY hivatalos szóvivőjére? -
InterFoxSOFT #86 Érdekes, nekem szar állásom szar fizetésem van, mégis tudok havi 1 játékot venni.
A BR meg csak annak nem ad semmi újat akinek nincs.
Vagy akinek warez az élete és már az a ciki ha valaki eredetit vesz.
Megérdemled a 360-at, pont a magadfajta igénytelen PC-ről leszakadt vérpistikéknek való. -
#85 Ezt jól megbeszéltétek.
Amúgy van már valami közötök is a géphez, vagy csak a szokásos fika? -
#84 Ez van!
Bár valszeg nem kifejezetten a magyar piacra hajt, lásd pl, hogy még mindig nincs minimális magyar store sem. -
fade2black #83 egen egyetértek.
Sony nagyon elszurta a PS3at -
Unreal1942 #82 Nekem mostanában kellett döntenem, hogy 360 vagy ps3. Egyszer már volt 360 as konzolom és nagyon nem szerettem.
Aztán mégis újra a 360 mellett döntöttem. A válasz egyszerű. Mivel online nem akarok játszani konzolon. Nem fogok 10-15 ezret adni az új játékokért. Bluray nekem semmi többletet nem ad. A kontrollere jobban kézre áll a 360 nak.
Vehettem arcade packot. + még egy kontroller. És 5x ezresből megvan az egész.
A ps3 egyáltalán nem rossz. Csak a 360 jelenleg jobban megéri a Magyar valóságban. -
#81 Hol élsz te ember??Pc-re évek óta csak a hulladék ömlik.Láttál te már konzolt? -
cateran #80 "2. Konzolra nincsenek normális játékok, csak pc-re. "
Ez 1:1-ben baromság...pl. roppantmód sajnálom,hogy nincs Pc-re Fable 2...az 1. rész valami félelmetesen jó (persze szvsz) Vagy Forza...vagy GT...vagy...és a lista kurva hosszú:) -
#79 a multiplatform játékoktól ne is várjunk csodát.a sony saját fejlesztői meg azért megleptek pár olyan megoldással,játékkal ami szerintem használja és látszódik is:)De a GPU valóban kicsi:) -
#78 "A CPU az a bizonyos Cell power:) "
Igen AZ A bizonyos Cell power amiből még nem láttunk semmit :)
Szerintem sony kicsit elszabta a cell mellé egy hozzá illő videokártya kellett volna BD lejátszás nélkül és most is a csúcson lennének.