107
-
NexImpera #27 haaahhaaahaa roflmao, ezen jot rohogtem...
Na persze pont mi vagyunk a vilag kozepe, mennyien belebuktam má ebbe -
#26 És ez hogyan jön ahhoz, hogy az evolúciót tagadja valaki? Amit írtam csak egy péda volt.
Pontosan az evolúció a bizonyíték arra, hogy mitől lesz valami összetett. Azok a tulajdonságok is öröklődnek amik nem lényegesek már, a túlélés szempontjából irrelevánsak. Pl. emiatt van elhízásra való hajlamosság. Még a történelem hajnalán előnyös volt, ha valaki képes volt magán tartalékot felhalmozni. Ma erre már nincs szükség igazán... -
#25 LOL
Azert azt hozza kell tenni, h nagyon sok mindent meg nem tudunk pontosan az emberi testrol, ugye..
Meg azt is, h pl 1db izuletet sem tudnak pontosan utanozni, ill "legalabb" olyan jora keszieni, mint ahogy egeszseges emberben kialakult.
Az emberi testben minden-mindennel osszefugg, kicsit komplexebb mint ahogy te gondolod. -
#24 Ez mindig és mindenre feltehető, hogy mi volt előtte. Ehhez nem kell tudományos megközleítés... -
bvalek2 #23 A Nagy Bumm elméletet Georges Lemaître belga katolikus pap alkotta, abból a célból, hogy természetes magyarázatot találjon az Univerzum eredetére. Továbbá a babona, és minden ezoterikus dolog a katolikusoknál bűnnek számít. A világ megismerésére kizárólag a tudományt, és a racionális gondolkozást használják (Isten megismerésére nem, mert a teológusok szerint ez csak akkor lehetséges, ha Isten nyilatkozik).
Esetleg a buddhistákra igaz lehet amit ez a Balogh ír, de a katolikus világnézettől teljesen idegen. -
Azorut #22 <sarcasm>
Mind el vagytok tévedve. Ez egy ninja pók és a kage bunshin no jutsu-t alkalmazza.
Szomorú, hogy mindenki a tudományokban és a vallásban keresi a választ, amikor az itt van az orrunk előtt egy animében.
</sarcasm> -
who am I 7 #21 "h nem tuti" szarul fogalmaztam te AGYTRÖSZT...és nem azt írtam, hogy mivel véletlen, hanem hogy TÚL SOK a feltételezett véletlen ahhh omgroflol -
Rotcsa #20 És igazad van ezzel kapcsolatban.
A tudományt és a vallást, illetve a mögöttesen meghúzódó ezoterikával összhangban kellene alkalmazni, talán akkor jutna valamire ezzel kapcsolatban a világ.
(By:Balogh Béla: A végső valóság) -
Rotcsa #19 Én úgy gondolom, hogy az élet eredete visszavezethető tudományos alapokra, de nem hiszem, hogy minden esemény/jelenség leírható egyszerűen egyenletekkel.
Ugye a most a "Nagy Bumm" az elfogadott tudományos berkekben.... Mitől lett a bumm? Hogy nagyon nagyon sűre összehúzódott az anyag-válaszolnák. Mitől húzódott össze? Hülyeség az egész.... csupán a műszaki fejlődés szintjén tudjuk megmagyarázni a dolgokat. Ennél fogva sosem kaphatunk választ a tudománytól. -
bvalek2 #18 Ezek nem vallásosak hanem szektások. Érdekes módon a nagy világvallások képviselői jó viszonyban vannak a természettudományokkal.
Például a Vatikán évente rendez konferenciát az evolúcióról, még II. János Pál pápa ismerte el Darwin munkásságát, az új pápa pedig különösen tudománypárti (vatikáni obszervatórium, egyetemek, stb.). A iszlám hasonlóan gondolkozik a kérdésről, és tudtommal a buddhisták sem érzik fenyegetve magukat a tudománytól.
Csak a szektások fröcsögnek az evolúció ellen, mert nekik kellenek az elbutított fanatikusok követők, ugyanis belőlük élnek meg -
#17 A delfineknek szükségük volt ekkora intelligenciára?
Attól még van. Az emberi farokcsonta és vakbélre szükség van? Ezek szerint a tervező egy pancser volt. Az ondó és húgyvezeték asszem egymásra vannak tekerve. Egy elsőéves gépészmérnök logikusabban felépített embert tervezne...
Nem vagyok vallásellenes, de felmegy bennem a pumpa mikor a tudományos tényekkel szembemenve csak hittel jönnek. Az evolúció olyan hosszú és lassú folyamat és akkor egyedszám játszik, hogy azt emberi ésszel alig lehet belátni. -
#16 mivel véletlenül alakult ki az élet, ezért nem véletlenül alakult ki? logika rulez -
who am I 7 #15 De mivel túl sok "véletlen" van/volt az élet kialakulásához stb-hez..abból egy halovány sejtés lehet, h nem tuti, hogy véletlen alakultak ki dolgok...én is ezt mondanám egyébként, mindennek van OKA... -
bnfront #14 "Aki meg elhiszi az sajnos vagy korlátozott a gondolkodásában, vagy rettentően elvakult."
Az evolúciót nagy számokkal kell elképzelni, év milliók alatt trilli-csilli-millió pók születik/mutálódik, épp hogy te vagy korlátozott a gondolkodásodban.
-
#13 "És ezt még mutációnak se lehet nevezni, mert az mindig információ veszteséggel jár (mint ahogy az utódnemzés is), azaz nem lehet egy ennyire kifinomult védelmi rendszert a véletlennek tulajdonítani."
Amíg hülyeségeket írogatsz, addig persze, hogy nem fog tudni senki meggyőzni. Azért mert te ezt kitaláltad magadnak, attól még nem így van. -
#12 Hmm, a delfinekre vonatkozó kérdést szerintem sok mai emberre is feltehetnénk.
Amúgy nem szükséges teremtéselméletben hinni ahhoz, hogy megcsodálja valaki a természetet (még ha úgy nagyobb esély is van rá). -
blessyou #11 Azért, mert nem tudjuk rá a pontos választ, még nem feltételezi az intelligens tervezés tényét. Olyan mechanizmusok állhatnak a háttérben, amikről fogalmunk sincs, és magyarázatot adhatnak a megválaszolatlan kérdésekre. Hiszen magának az örökítőanyagnak nagy részét kitevő "hulladék-DNS" pontos funkciójával sem vagyunk tisztában (nem állítom, hogy ez áll ennek a konkrét jelenségnek a hátterében, csak példaként mondom). Szóval még bőven van mit megismerni a világról. -
cateran #10 Nem vagy kicsit egoista? Az emberiség a világegyetem központja,mi? Minden csak értünk van...hehh kicsit el vagy szállva pajtás:) -
blessyou #9 Ki nem állhatom a pókokat, de el kell ismerni, azért tudnak valamit. -
who am I 7 #8 Nem baj, a lényeg, h te látod -
Tecnamo #7 Érdekes, minden tudós az ilyen "ösztönök" kialakulását a véletlennek tulajdonítják. Biztos 1000000 év alatt rájött a pók h ez neki jó, akkor gyorsan belekódolta a génjeibe, és a máris itt tart a faja ahol most... Logikusnak hangzik, de teljesen lehetetlen... És ezt még mutációnak se lehet nevezni, mert az mindig információ veszteséggel jár (mint ahogy az utódnemzés is), azaz nem lehet egy ennyire kifinomult védelmi rendszert a véletlennek tulajdonítani. Ezzel minden biológus tisztában van, mégis állandóan ezt a hülye elméletet erőltetik... Aki meg elhiszi az sajnos vagy korlátozott a gondolkodásában, vagy rettentően elvakult.
Más megközelítésben minden értelmet fog nyerni. Valaki bele kellett programozza a pókba ezeket az információkat, valaki meg kellett mondja, miként védje meg magát, és hogyan hozzon utódot. Ezeken a pók sose gondolkodott el, mint ahogy ezer meg ezer állat sem. Szerintetek a méhek, termeszek maguktól alakították ki azt a tökéletes társadalmukat? A delfineknek szükségük volt ekkora intelligenciára? És még lehetne sorolni, de itt senkit nem fogok tudni meggyőzni...
Ezek az élőlények mind azért lettek megteremtve, hogy minket lenyűgözzenek, csodáljuk bennük Istennek a hatalmas erejét... Kár, hogy ezt csak kevesen látják... -
Gyurry #6 Azért azt hozzátenném, hogy az evolúció lényege éppen nem a véletlen, hanem az, hogy arra van a legnagyobb esély.
A mutáció a véletlen, amitől pl egy élőlénynek élesebb látása lesz, az evolóciónak az mondható, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel lesz életképesebb egy ilyen egyed és örökíti tovább a géneket. -
DooDoo #5 -
LizardX #4 Ezen ne múljon.
Ez nem Isten műve, hanem egy véletlenszerű evolúció eredménye.
Szívesen! -
dzsagon #3 És még mondja valaki, hogy ez nem Isten műve, hanem csak egy véletlenszerű evolúció eredménye. -
who am I 7 #2 csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön.... -
primo #1 ravasz jószág