109
T_T
-
#29 Americas Army sorozat! Főként a 3. Az aztán k*rva nehéz multiban :) Aki nem próbálta nézze meg -
#28 Tisztázni kell mit értünk hardcore alatt. A már-már sport-szerűen teljesítményorientált, tudatos gyakorlást igénylő multiplayert (CS, TF2, ilyesmi), vagy pedig a nehezen tanulható, összetett játékmenettel rendelkező, sokáig szavatos singleplayer játékokat.. (RPG-k, szimulátorok, stb) -
RedRiot #27 Szimulátorok közt azért még van egy pár, ami életben tartja a hardcore szellemet. Az iRacing egy előfizetős autóverseny szimuláció, és bizony-bizony, ha a 11 éves Vérpistike apa bankkártyáját megcsapolva feltelepíti, és kipróbálja, garantált hogy 5 perc után a falhoz vágja a szülinapjára kihisztizett Logitech G25-öt. :)))
A hamarosan megjelenő "Rise Of Flight" is hardcore játék lesz. I. világháborús repülőszimulátor. A "Silent Hunter" sem egyszerű, ha az ember minden könnyítést kikapcsol: vállalkozó kedvűek papíron is kiszámolhatják az optimális torpedóindítási vektorokat.
A szimulátorok legjobbjai továbbra is egy szűk, fanatikus közönségnek készülnek, nem azért, hogy többet adjanak el mint az agyleépítő Simsből. Van még hardcore gaming. -
#26 *Azért szerintem az Age of empires még úgy ahogy hozza a formát. Bár a 3 ban 1 bányában nem csak 4000-5000 cuccos van hanem 100.000 és 10.000 meg nem kell 3 különféle ércet bányázni :D De azért még mindig hozza a formát szerintem. -
-
#24 Teljesen illuzió romboló. Nem csoda, ha az 5-6 éves gyerekek kiugranak az emeletről, hogy úgyis túlélem mer a játékba se hal meg a karakter. -
#23 Armed Assault pl elég hardcore szerintem. De nekem a legtöbb játékkal nincs ilyen kihívás beli problémám, pl a CoJ2 is elég meredek helyenként (mindent very hardon tolok :) )
Minden műfajban van amúgy "hardcore" játék, csak nem ez a jellemző. Azonban ez érthető is, hiszen a legtöbb játékos nem szereti két hétig tanulni az alapvető játékmechanikákat.. -
#22 ez pont nem így van. az internet elterjedése nyitotta meg az utat az igazi hardcore gaming előtt. -
#21 Hát igen DF, mikor hosszú percekig csak a pályát kúsztad körbe, hogy jobb rálátásod legyen az ellen fészkére, az volt ám az igazi móka, akkoriban volt egy Tseng márkájú kártyám és olyan szép 2D-s képe volt ,hogy azóta sem láttam olyat, miután bekerült a gépbe a TNT, csak lestem milyen csúnya lett a játék. -
#20 na ja... meg Fallout 3: mikor megtudtad h Little Lamplight-ba kell menned, és h az egy garázstól északkeletre van, azonnal megjelent a térképen a garázs helye, valamint a "quest marker" (szép magyar szavak ollé) ami oda mutatott Little Lamplight-ra. miért? a karakter hirtelen kiszopta a kisujjából valami helyét ami a térkép azon részén van ahol még az életben nem járt? mennyivel fílingesebb (szép magyar szavak újból) lett volna, ha körbe kellett volna kérdezned embereket, h merre is az a garázs, akik szépen elküldtek volna mondjuk Moira-hoz, és tőle meg tudod a helyet, majd kis keresgéléssel megtalálod ahova menni akarsz? akkora ostobaság ez az Forest Gump típusú játékmenet (értsd: retardált) h az hihetetlen...
egyáltalán nem vagyok benne biztos h Little Lamplight volt a helyszín, rég volt már. de a lényeg lejön -
#19 Na pont az ilyen nyersanyagos marhaságokat nem szerettem sose, de leginkább a Z-óta :) -
#18 Bezzeg a mai PoP? Meg sem tudsz halni AS?:DAS?:DAS?:D
fakkjee -
#17 Anno hardcore game az a Delta Force volt azthiszem. 1 golyó eltalált és meghaltál azt volt 200 ellenség :D Nomeg a Project IG! Nem volt mentés, könnyen haltál, tuti game volt! -
hapi #16 Sajna egyetértek a topic indítóval. estig tudnám sorolni a példákat. RTS még nem volt hát lásd warhammer 2. A teljes bázis építés kidobva. Vagy szinte bármelyik RTS-ben nyersanyagok száma max 2. AZ is magától folyamatosan jön nem kell bényászni sem. Hol van már egy rise of nations a maga 6-7 különféle nyersanyagával stb... -
#15 Wizardry 7-ben pl. térképet rajzoltunk annál a teljesen sötét résznél, meg ott amúgy sem volt semmilyen térkép az orkok városába a lejáratot tuti kerestem vagy 1 óráig, ha nem tovább. :) -
#14 de vannak játékok amiket lehet hárdkorrá tenni.
én pl a gta 4 et toltam most radar nélkül és nehezített játékmenettel pl erősebb fegyverek és hasonlók. -
#13 Prince Of Persia volt olyan játék ahol nem mutatott semmit, hogy merre kell menni meg mit kell csinálni. Azok jó kis játékok voltak. Napokig ültem rajta, hogy hogy kell továbbjutni :D -
#12 Szerintem egész egyszerűen az a helyzet, hogy a nagy többség csak szórakozni akar leülni (WII-nél állni is lehet, vagy mit tudom én) és em akar szenvedni ,hogy miért nem tudom már 10. próbálkozásra sem leverni azt a páncélos izét, vagy már 5x estem le ugyanott. Hanem egyszerűen szórakozni akarnak kikapcsolni nem gondolkodni ami valahol érthető, az egész napi hajtás után. Mindazonáltal én sem örülök ennek a mindent leegyszerűsítő tendenciának, nem véletlen ,hogy nem jönnek az újabbnál újabb Commandos klónok, vagy álom csupán némi újítást is felmutató akció stratégiák (utolsó amire emlékszem az a Helldorado, az is jó régen volt már). Ezért menő a COD széria 3 ahol pár gombot nyomkodunk végig, filmszerű az egész és az első 2-3 nehézségi szinten gyakorlatilag meghalni is művészet. (én is szeretem a COD szériát, várom az új részt is, de HOL VAN A COMMANDOS új része?) -
#11 mennyivel jobb lett volna az oblivion is, ha csak annyit mondanak. te figyimár kéne ebből a caveből ez meg ez, úgytudom valahol skingard keleti kapuja környékén található, de Grumm Brog a kocsmáros talán többet is tud mopndani. csíptem volna az ilyet, a térképes dolgot szarnak tartottam, mindamellett használtam. -
#10 Van olyan, hogy "Hardcore gaming"? -
#9 a kevés gomb egy játékban, nem feltétlenül zárja ki a hardcore fogalmát szerintem.
Persze igazad van abban, hogy rohadtul egyszerűsítenek, amit rohadtul nem értek. a nyolcéves pistike ne gta-zon meg fps-ezzen, hanem vágják ki a pályára focizni, vagy menjen a homokozóba. -
#8 h Down kóros józsika is jól szórakozzon, mert "'óóózsika me' tudaaaa csináááni a jááátéékoot!"? igazándiból semmi.
a legrosszabb h már hozzá is szoktam én is. nemrég elővettem valamelyik régebbi GTA-t (jó, SA volt - és rossz. de ez már részletkérdés) és szívtam a fogam a GPS hiányán.
de amúgy tényleg rettenet... Oblivion, Fallout 3 meg hasonló "szerepjátékokban" is ha valami teljesen ismeretlen helyre kell menned, akkor is mutatja a térképen h merre. miért? mi értelme ennek? mi baj volt azzal h a játékosnak ki kellett sokszor következtetnie a dolgokat, mint a régi RPG-kben? Fallout első részében kibasztak a pusztába egy tippel h merre indulj, és rohadtul megvolt a sikerélmény amikor végül visszatértél befejezve a főszálat. Baldur's Gate-be dettó, mondott Gorion egy dolgot mielőtt löncshúst csináltak belőle, aztán előre, találd ki mi a fenét csinálj - és hopp, minden idők messze legjobb RPG lett. hova tűnt ez mostanra? gyakorlatilag mész és követsz egy nyilat. -
#7 hc gamingnek azóta leáldozott mióta szélesebb körben elterjedt a számítógép és az internet. Egyszerűen többen vannak a casualok, belőlük él meg a játékipar nem pedig a kockákból. Hogy miért az egyszerűbb játékokra van igény? Csak kapcsold be a TV-t és nézd meg milyen műsorok mennek, móanika show, joshi barát show, jerry springer show, 069090909090 betelefonálós show... -
#6 Hát az ilyenek nélkül nem is forogna a föld... -
#5 Akkor játsz szimulátort, RTSt, Armát, OPFet, Armyt. FPShez régen még ennyi gomb sem kellett, RPG nem változott, kalandjátékokhoz elég egy egér is, autóshoz kormány vagy gamepad, vagy tudod mit? talán keress más hobby hogy ha a gémingből kiégtél. -
#4 gondolom az hogy majd dicsekedsz a kis haverjaidnak hogy 2 nap alatt végigvitted a gta IV et. kb erre jó. ha már arra is életképtelen hogy végigvigyen egy játékot akko az ne is üljön géphez. -
#3 Most jelentették be az e3-mon...
Mi értelme? Na ez az... :D
Gondolom az, hogy a 6 éves pistike végig tudja vinni a játékot fél óra alatt... max ha jön egy boss, "autopilot" üzemmódba csapja a wii-t, aztán... nézi :D -
Monoton #2 "ha elakadsz valahol, nyomsz egy gombot, és a játék végigviszi helyetted a nehezebb részeket"
Ez nekem új, mi értelme? :D -
#1 Nem, nem poénból nyílt a topik :D
Szerintem már mindenkinek feltűnt, hogy manapság minden játék leegyszerűsödik, mindenben segítenek...
Nézegetem a top játékeladásokat, top10-ben Sims + 9000 kiegészítő, Wii fittness, Wii Sport, Wii tökömtudja, játékok amikhez elég 2-3 gomb...
Ha már Wii, gondolom sokan hallottátok az új feature-t: ha elakadsz valahol, nyomsz egy gombot, és a játék végigviszi helyetted a nehezebb részeket :/
Tényleg erre van igény? A toplisták szerint ezeket veszik az emberek :/
...és ha ebben van a pénz, akkor valszeg egyre kevesebben fognak belekezdeni egy olyan projectbe, ami kicsit komolyabb :S