754
avagy a bűnözők.
  • Garfield
    Nem is lenne annyira gondom a cigánybűnözéssel, ha szociológiai értelemben használnánk, de ahogy ez a topik is megmutatja, egy borzasztóan átlátszó hivatkozási alap valami egész másra.
    Kissé más az olvasata a szónak egy részletes, tárgyilagosságra törekvő vizsgálati anyagban és két "dögöljön meg mind" stílusú hozzászólás közt.
  • Danny1987
    Szóval a siker alatt azt érted hogy a fekák hetente nem 150 fehéret ölnek meg hanem csak 13at?
  • HTS s3rg1nh00
    azokkal az a baj,hogy nem fognak megoldódni társadalmi nyomásra,a cigányproblémára sem valami nagy az esély,de arra legalább van...
  • immovable
    ennyi
  • Unreal1942
    Nem
    Viszont a Váradi Roma Café az nagyon színvonalas zenét játszik. Pl.
  • Garfield
    Egyszerű embereknek egyszerű, kézzelfogható problémák.

Mert ugye a korrupció és urambátyámozás (politikától függetlenül), a közbiztonság romlása, az anyagi bizonytalanság, a nővekvő adóterhek, munkanélküliség, stb. messze nem kommunikálhatók olyan könnyedén, szlogenszerűen, pedig bőven tartalmazzák az általad említett, állítólag fő problémákat.
  • HTS s3rg1nh00
    egyébként mi itt mind olyan BANánt fogunk kapni a seggünkbe ingyér' a modiktól,mint a huzat.(még jó,hogy 11 napra megyek nyaralni holnap hajnalban:D)
  • gfreak
    hogyne sikerült volna...nem ömlik a fehérek vége se a bronxban, se brooklynban, ezt el lehet felejteni

további jó vitát, ellépek haza ;)
  • Bala10
  • HTS s3rg1nh00
    van ennél jobb cigányzene,mint ahogy szarabb magyar is...
  • Sanyix
    Én utálom a cigányokat... nem a bőrszínük miatt, hanem ahogy viselkednek. Bunkók, üvöltöznek, lopnak, kötekednek, gyilkolnak, a nagy liberalizmusban állandóan csak sírnak mikor nem tesznek semmit, és nem is akarnak, innen származik a "megélhetési bűnöző" szöveg is.

Nem mind ilyen, hiszen én is ismertem 2 rendeset, jóban is voltam velük. De 99.9%-uk ilyen.
    Mert nem hajlandóak normálisan élni, ahogy bármilyen civilizált nép. Elvárják hogy a többség alkalmazkodjon hozzájuk. Most az elmebeteg libsik jóvoltából már úgy fröcsögnek a jogaikról, hogy habzik a szájuk, rááászistáznak mindenhol, olyan kijelentések mellett hogy "öld á mágyáárt!".
    A híradóban akármikor hallani hogy az iskolában egy szülő megtámadott egy tanárt, akár fogadni is lehet rá, hogy cigányok voltak, ugyanígy a "két család szóváltásba keveredett" eseteknél. Annyira tipikusak a bűncselekményeik, hogy mindenféle kutatás nélkül meg lehet mondani, hogy a nem fehérgalléros bűnözők nagy része cigány.
  • Garfield
    Senki sem vitatta a cigányság utálatát, senki sem mondta, hogy most kezdődött, azt viszont annál inkább, hogy azalapján, ami itt racionális érvként elhangzott. Mert nem arról van szó.
  • berlinboy6329
    Hááááát az,hogy a zenéjük is kiváló,aaaz szerintem erős túlzás...Dubcidubcidubcidubci,jááááááájjjj,zsámóóóóó....Remélem nem erre gondoltál...
  • trident
    2008.03.07 Célpont: cigánybűnözés

"Bűnözési mutatók a cigány kisebbség körében

Európában Magyarország kivételével – hazánkban 1974 és 1989 között a kriminálstatisztika külön számba vette a cigány származású bűnelkövetőket – nincs hivatalos statisztika e bűnözési formáról. 1970-ben Franciaországban Berry vidékén folytattak kutatást, mely 275 család kriminalitását vizsgálta.[15] 1977 és 1979 között a csehszlovák ügyészség átfogó vizsgálatot végzett a fiatalkorú cigány származású bűnelkövetőkről.[16] Finnországban 1977-ben Grönfors vizsgálta a cigányoknál előforduló vérbosszú jelenséget.[17]

2007-es olasz rendőrségi adatok szerint a lopások, gyilkosságok és nemi erőszak gyanújával letartóztatottak 75 százaléka romániai (többségében roma [18]) bevándorlók közül került ki.[19]

Magyarországon 1986-ban publikálták egy közel tíz évig tartó kutatás eredményeit.,[20] azóta hasonlóan átfogó vizsgálat nem zajlott, mivel az 1992-es adatvédelmi törvény[21] az európai gyakorlatnak megfelelően fokozottan védett személyes adatnak nyilvánította az etnikai hovatartozást, így az érintett hozzájárulása nélkül nem lehet nyilvántartani vagy közzétenni.

A francia kutatás a következő megállapításokat tette:[15]

* A cigányok által elkövetett bűncselekmények általános képét a kisebb súlyú bűncselekmények jellemezték (lopások). A kiemelkedően súlyos bűncselekmények aránya nem magasabb, mint más népességben.
    * Leggyakoribb bűncselekménytípusok:
    o emberölések – legjellemzőbb féltékenységi indítékból
    o hivatalos személy elleni erőszak
    o vagyon elleni bűncselekmények

A csehszlovák felmérés szerint az összes cigány bűnelkövető aránya 3-4-szer magasabb volt, mint a nem cigány bűnelkövetőké. A fiatalkorú cigányok kriminalitása 10-szerese volt a nem cigány fiatalkorúak bűnözésének. A leggyakoribb bűncselekmények a lopás, testi sértés, megrontás, rablás volt.[16]

Magyarországon 1975 és 1979 között 10 000 lakosra jutó bűnelkövetők száma a nem cigányoknál 69,7, míg a cigányok esetében 133,3 fő volt. A fiatalkorúaknál ez a szám 118,3 míg a cigányoknál 342,7 fő. Tekintettel a két populáció eltérő korstruktúrájára, ténylegesen a cigányok esetében az összes elkövetőnél 2,2-szer, a fiatalkorúaknál 3,3-szor nagyobbak voltak ezek a mutatók.

1975 és 1979 között 5,1%-ról 5,6%-ra nőtt a cigány gyanúsítottaknak az összes gyanúsítotton belüli aránya. A fiatalkorúak aránya kétszer magasabb a cigány gyanúsítottak körében.[22]

1975 és 1986 között az összes gyanúsított száma 20%-kal, míg a cigány gyanúsítottak száma 70%-kal emelkedett.[22]

Ezeknek a statisztikáknak az értéke azonban erősen kérdéses. Dr. Póczik Szilveszter szerint:
    A kommunista időszakban bevett "cigánybűnözés" kifejezés megengedhetetlen módon szimbolikus kapcsolatot teremtett a roma etnikum és a bűnözés jelensége között, és sajnálatos módon ezt erősítette a 70-es és 80-as években készült külön cigány bűnügyi statisztika is. Ezek a statisztikák azonban diffúz módszertani bázisok miatt korábban is csak korlátozottan voltak használhatóak, a valóságban inkább azt mértek, hogy a rendőrség - a romló felderítési mutatókat kompenzálandó - mikor, milyen intenzitással dolgozott a cigányok körében.[4] Egy 2007-es felmérés szerint a büntetésvégrehajtási intézetekben a fogvatartottakkal foglalkozók átlagosan 54%-ra becsülték a cigány származásúak arányát. A legmagasabb arányt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Bv. intézet 90%-os értéke mutatja; a másik véglet Vas és Győr-Sopron-Moson megye: itt az elítéltek 26%-a cigány származású. A kutatás következtetése szerint a Magyarországon ismertté vált bűnesetek elsődleges motivációja a szegénység: az eljárás alá vont személyek száma drámaian megnőtt a kilencvenes évek elejétől, de túlnyomó többségük továbbra is az alacsony iskolai végzettségűek, a rossz szociális körülmények között élők, a szakképzetlenek, a tartós munkaviszonnyal nem rendelkezők, illetve a munkanélküliek közül kerül ki.[23]

Bár nemzetközi összehasonlítások nincsenek, mégis, Magyarországon szintén jellemző bűnözési forma az uzsora, vagyis extrém magas kamatra adnak kölcsönt a rászorulóknak. Az Ormánságban egy helybeli polgármester elmondása szerint a helybeli uzsorások 100%-ban cigányok.[24]"

wikipedia: cigánybűnözés
    (de tessenek tovább is olvasni, mert természetesen ez csak önkényesen kiragadott részlet).
  • Danny1987
    Pont ez az amerikában sem sikerült a feketéket szocializálni.
  • TheRock18
    eddig csak cigány kötött belém...felettébb érdekes
    de te miért véded őket?
    ilyenkor szoktam mondani,hogy fogadj örökbe egy párat,és élj velük CSAK 1 HETET...
  • HTS s3rg1nh00
    naná,és láttad már a legnagyobb adótartozások listáját?az ország győzője is fent van,múltkor valami 11 milla volt,amit "elfelejtett" befizetni.
  • TheRock18
    3 általános(doktori cím)-sal szted hova kellenek?
    nem ismered a kifejezést,hogy "ez cigány munka"?...nem véletlenül mondják a szar,összecsapott munkákra
  • Garfield
    Pont az ilyen liberális gondolkodás miatt tart itt az ország és a cigányság.

mert én nem a cigányokról beszéltem hanem rólad és az összes liberális semmirekellőről

Szóval akkor el kéne dönteni, miről is beszélsz.
  • berlinboy6329
    A topik elolvasása után,már nem emléxek itsztán mindenre,de szerintem te hülye vagy,má' nem azé.:C

Elekzdetd azzal,h magyarbűnözés,meg becsületsértés,meg gazdasági bűncselekmény,meg hogy ezt magyarok csinálják,az miért nem baj?Erre dodo visszaírt neked,h az nem fáj senkinek,abba nem hal meg a 80éves néni/bácsi,a sikkasztás nem vágja el senki torkát,meg veri agyon 200ft-ért....Aztán te meg visszaírtál valami frontális autóbalesetről..Hol volt az téma?Csak tereltél,de nagyon..Semmi szó nem esett autóbalesetekről meg oszlopracsavarodásokról...
  • Danny1987
    Ezek szerint a feketék nem egyenlőek a fehérekkel.Akkor a romak milyen szinten lehetnek?
  • armageddon666
    190 centiddel meg nemtom hány kiló csupaizmoddal nem mentél oda rájukköszönni? :C
  • gfreak
    gyúlöld a trógert aki kirabolt, és ne a származását..
  • TheRock18
    2 dolog van,amit megkell tőlük tanulni

1. összetartás
    2.pénz csinálás úgy,hogy valójában azt hiszi róluk mindenki,hogy buták

de annyira nem lehetnek buták,ha tudják,hogy kell pénzt csinálni
    győzike is buta,mint a segg,de tud pénzt csinálni ebből
    ehhez kell ész,hogy add el magad és pénzed legyen belőle
  • akyyy
    Én még nem halottam olyat, hogy egy cé dolgizni akart volna de elküldtlék, olyat viszont hogy nem akarnak dolgozni, tiszta tény!

Jó persze ne egy gazgatói poszta jelentkezzen, ahova 3 diploma meg 4 nyelvvizsga kell, hanem végzettségéhez megfelelőt.
  • Hegi90
    Am mesélek most egy történetet, elég friss: kórházban voltam most egy hetet, de a felnőtt részlegen nem műtenek olyat, ami nekem kellett (de ez most mellékes). Szóval volt egy cigány kissrác. Először nem örültem neki, aztán az egyik éjszaka a szobatársának volt valami baja, az meg odament megvigasztalni meg ilyenek :D (a nővérkék gondolom elmentek cigizni/kávézni/aludni). Pár napra rá jött még1 cigánygyerek, ugyanabba a szobába. Az első srác személyisége szinte gyökeresen megváltozott. Nem fogadott szót sose, stb.

Mindenki vonja le a következtetéseit :|
  • gfreak
    és amit ott elértek, az is az oktatásnak volt köszönhető túlnyomó részben...és saját tapasztalatom, hogy egyetemi nyelvtanár nem adta meg a szót többször az egyik padtársamnak, mert a srác cigány volt...meg hogy egyetemista srácok kiabáltak egy szintén cigány kiscsaj után hogy a testvérei hulláján kefélik szét...csak mert a lány nem állt velük szóba (tök jó fej, normális, csendes kiscsaj volt, és most szocmunkásként dolgozik egy fiatalokat segítő központban valahol pesten)
  • Unreal1942
    Azért az világosan látszik, hogy sokan itt nagyon elvadultan állnak a cigányokhoz.
    Én a magam részéről nagyon sok jó cigány embert ismerek. Sőt a legjobb barátom is félig az.
    Természetesen egyetértek a cigánybűnőzés fogalmával. Ez létezik. Viszont ne essünk át a ló másik oldalára.
    Nekünk Magyaroknak is lenne pár dolog amiben példát vehetnénk róluk.
    A zenéjük is kiváló.
    Cigány és cigány között hatalmas különbség van. Nem szabad mindenkire rásütni a bélyeget a származása miatt.
    Mielőtt megkapom, hogy liberális vagyok...Jobbik szimpatizáns és már szavazójuk is vagyok.
  • Garfield
    Magyarázkodásról pampogsz? Ahogy gondolod, játszd a hisztis kislányt, mert valaki ellent mert mondani neked. Csak az igazságot ne hangoztasd, mert az objektivitásodon még van mit csiszolni.
  • trident
    Vehemencia? Igen, mert ilyen (társadalmi) visszhangot kelt a téma.

Van még ilyen téma, ilyen például a fehérgalléros bűnözés. Csak ugye a korrupció, le és szétprivatizálás, képviselőink kis ügyei máshogy csapódik le. De ha ez alapján indítasz egy topikot, hidd el, ott is lesz vehemencia, stílus.:D

#451-re: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1246963412&no=250]#250[/URL].

(ráadásul ha a társadalom néhány százaléka akkor vajh mit jelenthet ha a büntetés végrehajtás intézményeiben mondjuk 60-70%-os arányban ülnek például? Ha pedig a bűnelkövetés eleme a brutalitás az természetesen nagyobb figyelmet - ellenállást szül.

Nem soviniszta attitűdöket kell a kérdésben keresni, hanem elfogadható megoldást)
  • Bala10
    Szerintem, sokan egyetértenek, hogy ma Magyarországon 2 fő probléma van. az egyik a politikai "elit", a másik a cigányok.

és igen Garfield, ha a cigányság is ugyan úgy viselkedne mint a többi itt élő kisebbség, nem kapna nagyobb figyelmet. nem lennének ilyen topikok sem. remélem ezzel te is egyet értesz. védheted őket, de ez nem véletlen. nem csapta fel senki a kisebbségek lexikonját és hopp, most a cigányságot utáljuk Magyaroszágon. ezt csakis maguknak köszönhetik, meg a kedves politikusoknak. részemről be is fejeztem. :)
  • Szolnokboy1
    reménykedhetünk benne, de kétlem, hogy a jelenlegi helyzeten bármit is segítene.

csgery: pont ez a probléma forrása.
  • homeless
    "Hogy miből szűrtem le? Talán abból, hogy leliberálisozod azt, aki nem cigányozik bő nyállal."

Akkor most elolvashatod azt a wikipédiás cikket a szalmabáb érvelésről, amit az előbb linkeltél valakinek.
  • TheRock18
    erre tudod mit tudok mondani?
    azt,hogy amíg nem raboltak ki,nem foglalkoztam velük,nem féltem tőlük,sőt fel sem tünt,hogy léteznek...azóta,viszont szivemből gyűlölöm őket...és mondhatom,hogy okkal
  • HTS s3rg1nh00
    nnna
    #423:ott a pont
    #449:pont fordítva.ha valaki genetikailag egy fasz,nem tudod sehogy az életben megnevelni,az naivság.
    #451:nálunk meg el akarták zavarni a rendőrkapitányt,mert kimondta a tényt:az utcai lopások 100%-át cigányok követik el.kérdés?(persze,tudom van másik csoportja is a bűnözésnek,és hidd el,ott is jelentős a részvételük,csak valamit ne feledjünk:ha feltesszük,hogy 50%-át x bűncselekménynek "magyar" követi el,meg 50%-át cigány,akkor hoppá van,mert ők 10x kevesebben vannak,ergo 10x gyakoribb a bűnöző...remélem azért ezt átlátod:))
  • Danny1987
    Nem csak volt most is ugyanaz minden 3ik fekete szembekerül a törvénnyel.
  • csgery
    Nem fognak sajnos, mer a kormány, és minden más valahogy őket segíti... persze hogy nem mennek tovább, amikor itt mindent megkapnak, és mindent megcsinálhatnak bűntetlenül.:/
  • Garfield
    Hogy miből szűrtem le? Talán abból, hogy leliberálisozod azt, aki nem cigányozik bő nyállal.

Mellesleg pedig hogy belinkelsz egyetlen hírt, túrót nem jelent. Nyílik neki topik gombamódra az interneten? ... Akkor meg miről beszélünk?
  • gfreak
    írtam korábban is...a másodlagos szocializáció ugyanúgy sorsdöntő a gyermek fejlődésében, mint az amit otthonról hoz
  • Szolnokboy1
    nyilván nem tudok számokat mondani, ez már korábban említve volt. te most csukott szemmel járkálsz vagy mi van? ember, ez van, ezt mutatja a tapasztalat. vagy az már nem is ér semmit, csak a hivatalos kimutatások? hagyjuk már!

"ami meg az országukat illeti, az nincs, ez a korábbi vándorló életmódjukból következik."

már kurvára itt vannak elég régóta, igazán tovább vándorolhatnának akkor, híven az őseikhez.