754
avagy a bűnözők.
-
Dodo55 #554 De ki beszél itt a médiáról? Arról nem a TV-ből értesülök, hogy kiraboltak, hanem a saját szemeim és egyéb érzékszerveim segítségével. Arról meg sehonnan nem értesülök, meg más sem, hogy áfát csaltak el tőlem, mert az lehetelen, nem én vagyok az állam, innentől nekem az mit számít? Amúgy sem arra költi az állam az adókat és járulékokat, amire kéne, akkor meg hol érdekeljen, hogy valaki nem fizette be?
Úgyhogy szerintem te félreértettél, én nem a médiahangsúlyról beszéltem, hanem arról, hogy szerintem nem sok olyan mai fiatalt találnál, aki 90kg-nál könnyebb, és még nem rabolták ki legalább egyszer. -
#553 mi az,hogy normális bűnözők? xD
a bűnözés maga már NEM normális dolog...
mitől normális egy bűnöző?attól,hogy életben hagy?vagy nem töri el a csontom,nem vágja el a nyakam? -
#552 Mindig is lesznek normális bűnözők. De a cé bűnözés sokkal de sokkal tobb. Ha csak normális bünözök lennének, és nem lennének cék ezerszer élhetőbb lenne az ország. -
#551 off:
"Annyira mégsem lehet rokkant"
nekem fogalmam sincs, hogy miert roki az illeto, de nekem volt kollegam akire ugyanugy rosszindulatilag ramondhattad volna a kibulizast(ameddig nem kapott gipszet, lasd lennt)...
-> cukros volt -> vesedializis plusz -> mivel ugye megkapta az immuncsokkento gyogyszereket ugye nyista immum -> belelepett veletlen egy szogbe -> elfertozodott -> kisujj levag(menthetetlen volt sajnos) plusz raadasul joval utana el is tort a laba, mivel cukros azota gipszben van folyamatosan(vagy a laba repul, cukor miatt nem akar gyogyulni, vagy miaszosz)... van ez igy :(
szoval fogalmazzunk ugy, hogy nem minden roki igazolvanyos "bulizta" ki maganak a tortenetet... :)
( viszont van egy fogadasom, hogy a belvarosban roki igazolvannyal parkolok java resze mindennemu altalanositas nelkul kamus) ;) -
#550 amúgy a topik simán mehetne tovább,de mivel ez internet,és egy kulcsszóval könnyen ide találnak a google-ből,így törölni fogják...
nem azért,mert gyűlölnek minket a modik,vagy ST...egyszerűen nem akarnak bajt maguknak...fogalmam sincs,hol lehet fórumot,vagy chatet nyitni ennek
de ezt a sok eszmefuttatást érdemes lenne lementeni,és elküldeni a kuruc-nak,ő biztos értékelné,és lenne egy kis statisztikája arra,hogy mennyire kedvelik a "brazilokat" -
Dodo55 #549 Így van.
A cetek pusztítanak, a zsíros bálnák meg röhögnek a markukban, hogy a végén minden az övék lesz. -
#548 Nem is ő a vicces, hanem a 'véletlen' mint érv használata. Véletlen nincs, főleg nem matematikában, ő meg ugye arányokról is beszélt.
...fenti társadalmi réteg és a cigányság metszete kiugróan nagy,
De nekem mindegy is, én nem akarok meggyőzni senkit. Tudom, hogy nincs igaza, nekem ez elég. ;) -
#547 :S -
#546 a politikusok? -
#545 Így van, egyetértünk, rohadt gátlástalan parazita dolog visszaélni a társadalom nyújtotta lehetőségekkel, pláne ha amúgy nem lenne valaki rászorulva.
Abban is egyetértünk, hogy minden bűnözőt el kell kapni, én is szeretnék biztonságban élni. És békében.
Abban nem értünk csak egyet, hogy ezeket kizárólag a cigány emberek csinálják, hogy ezek csak rájuk jellemző dolgok. Ha engem kirabolnak az utcán (próbáltak már egyébként, a Blahától nem messze, csak megjegyzem hogy pont nem cigány volt), rohadtul nem érdekel, milyen színű a bőre, vagy milyen nyelvet beszél.
A segély-témára meg, a ma elítélt hapsi aki szombaton rendőrt akart rúgdosni, 35 éves(!) rokkantnyugdíjas. Annyira mégsem lehet rokkant, ha nekimegy a rohamrendőröknek - lám, fehér ember is kibulizhatja magának a segélyt :) -
#544 mert magyar...tehát rasszista,fasiszta,hungarista,náci,nyilas...stb.stb. a szokásos rizsa...azért :) -
High end PC #543 Lopnak, csalnak, hazudnak!
Ide egy új Adolf Hitler kell, aki csak őket írtja! A világ is jobb hely lesz utána. -
#542 mondjuk ez nem vicces ha belegondolsz... Amit Lacee leirt, kb fel eve hallottam radioban, egy szociologus ecsetelte a gengsztervaltas utani munkanelkuliseget stbstb... addig volt az iskolazatlan honfitarsunknak is munkaja(akar kotelezoen ugye), de utana nyista-Pista :(
bar erre en azt szoktam mondani, hogy munka mindig van, csak neha lejjebb kell adni(ho-ho! hanyszor adtam lejjebb... persze kirabolhattam volna a kiskozertet, mert az a konnyebb ut, de nem vitt ra a lelek, meg nem ugy neveltek :) inkabb bevallaltam a prosztobb melot) -
#541 legnépszerübb topikot miért zárnák be? XDD -
mistermiskolcz #540 vajon mikor törlik a topikot... -
#539 -
#538 NEM A CIGANY NEP, A MAGYAR NEP LEGFOBB ELLENSGE, HANEM EGY MASIK.
AKIKNEK A NEVUKET SEM SZABAD LEIRNI..
AKIK RABSZOLGASORBA HAJTJAK AZ ORSZAGUNKAT..
AKIK URALKODNAK FELETTUNK ES MAS NEPEK FELETT IS.. -
#537 Ángliaban is tilos pakikrol beszelni v eppen buzikrol.. (tipikus rendorallam lesz ez is). -
#536 ami itt megy az egy vicc. csak az védi őket aki:
a. az
b. nem jár utcára, nem olvas ujságot meg néz tévét és híreket (megfelelő szellemi cenzurával levonja a következtetést)
c. valami álomvilágban él
mert reális nem tud lenni, és nem is tudom neki megmagyarázni hogy hülyeségeket beszél, mert egy kis pöcs aki nem dolgozik, nem gondol bele hogy a fizetésemnek(ha lenne neki akkor az övének) a felét állambácsi elveszi, és ilyen tetveknek adja, akik azt el is várják mint jogos jussukat, meg csinálják a kölyköket orrba-szájba mert akkor több jár. és mint hallottam rokonságon belül még jobb gyereket csinálni mert a nyomiért még több jár. Én meg fizetem neki az egész életét, a zabálnivalóját, a ruháját, a piáját-drogját, a betegellátását, és ezek mellett még rettegjek is tőlük mikor szembe jönnek az utcán. nem sántít ez valahol? ÉN MIÉRT NEM KÉRHETEK SEGÉLYT? HA ŐK KAPNAK, ÉN MIÉRT NEM KAPHATOK? mert fehér vagyok? ha azt csinálnám amit ők, és basznék dolgozni, rövid uton éhen döglenék. ők miért nem tudnak? Rohadt, gátlástalan, parazita népség akiket már évszázadokkal ezelőtt rendre kellett volna tanítani, de nem, mert nekünk jobb ha valami szomszéd ország seggét nyaljuk hogy azok uralkodjanak mert nekünk ugysem megy. Ez a probléma, birka nép a magyar, és amig pofán nem lesz baszkodva (lassan azért eljutunk odáig) addig ez így fog menni. sebaj, addigra ugyis többség lesz kisebbség helyett :( ez a legszomorubb -
#535 Tehát szerencsétlen véletlen. :DDDDDDDDDDDDDDD -
Bala10 #534 amúgy szerintem ausztriába beszélnek Magyar bűnözésről, németeknél török bűnözésről, angliába arab bűnözésről, amerikába néger bűnözésről/najó, ott talán nem, mert nagyon liberálisok, de attól még van. Európa ilyen. nem Magyar sajátosság ez. -
#533 "sokkal nagyobb kárt okozhat"
hmm ezt lemerted colostokkal, muti hogyan!? ;)
"hogy a túlnyomó többségük nem kap olyan hangsúlyt a médiában és nem szembesülsz velük nap, mint nap"
na latod! az ideirok tobbsegenek pont ez bassza a csoret, hogy probalnak a mediaban csusztatni, illetve elhallgatni(akar kompletten az esetet) az elkovetok szarmazasat jol eltitkolni ;)
"lakásmaffia-ügyet hogyan mérsz össze egy aluljárós zsebkipakoltatással?"
navarjal! az elso idezetemben 'valszin te le tudtad merni! mutasd meg neki, hogyan! ;)
(bocs, de probalom felvenni a ritmust 'orszámtin ^^)
-
#532 miért, egy wikipedia-szócikkhez mit kéne hozzáfűzni? Egyébként ott az idézett szakasz végén az azt megelőző statisztikák kritikája is:
" Ezek a statisztikák azonban diffúz módszertani bázisok miatt korábban is csak korlátozottan voltak használhatóak, a valóságban inkább azt mértek, hogy a rendőrség - a romló felderítési mutatókat kompenzálandó - mikor, milyen intenzitással dolgozott a cigányok körében.[4] (...)
A kutatás következtetése szerint a Magyarországon ismertté vált bűnesetek elsődleges motivációja a szegénység: az eljárás alá vont személyek száma drámaian megnőtt a kilencvenes évek elejétől, de túlnyomó többségük továbbra is az alacsony iskolai végzettségűek, a rossz szociális körülmények között élők, a szakképzetlenek, a tartós munkaviszonnyal nem rendelkezők, illetve a munkanélküliek közül kerül ki."
annyi lenne itt a lényeg, hogy nem azért bűnöznek, mert cigányok, hanem a leszakadó/lecsúszott rétegek sokkal nagyobb arányban fordulnak a társadalom által elítélt formákhoz (gyk bűnelkövetés), tekintet nélkül az etnikumukra.
Az egy szerencsétlen véletlen, hogy nálunk (és persze más országokban is) a fenti társadalmi réteg és a cigányság metszete kiugróan nagy, de attól még ez nem ok-okozati az összefüggés. Ezért nem kellene ilyen faji dolgokat belemagyarázni. -
Garfield #531 Azért álljunk már meg: ha számbavesszük, hogy "magyarbűnözés" (magyar = nem cigány) mit ölelhet át, akkor ez a megállapításod kapásból bukik:
"egy átlagembernek sokkal nagyobb esélye van egy utcai bűncselekmény áldozatául esnie, mint az általad említett "magyarbűnözés" áldozatául,"
A hipotetikus magyarbűnözés sokkal több embert érinthet, sokkal nagyobb kárt okozhat, csak az a gond belük, hogy a túlnyomó többségük nem kap olyan hangsúlyt a médiában és nem szembesülsz velük nap, mint nap, mert csak a bűncselekményi statisztikákba kerülnek be, hozzád már nem jutnak el. Arról nem is beszélve, hogy egy lakásmaffia-ügyet hogyan mérsz össze egy aluljárós zsebkipakoltatással? -
#530 őket közelről ismertük :S sajna -
#529 Érdekes a nagy jogvédők az #500-as hozzászóláshoz már nem tudnak mit hozzáfűzni. LOL -
Bala10 #528 -
Garfield #527 Nem, te azért nem vagy hajlandó szóba állni velem, mert az általánosságok puffogtatásán kívül nincs más mondanivalód, mellesleg vicces, hogy általánosításra hivatkozol. Ezt minek neveznéd: "amit meg is értek, ha közülük való. én is védem az én "fajtámat". Jó durcizást! -
Dobronski #526 Erről van szó.
"Mikrobuszból árulják az élelmiszert a Nógrád megyei Szátokon, miután a település roma lakosainak fenyegetőzése miatt két hete bezárt a helyi közért. Erre a sorsra jutott két éve a falucska kocsmája is, a cigányok emiatt a környező települések sörözőit látogatják az ottani vendéglátók nagy bánatára.
Az érintett kocsmatulajdonosok rettegnek a szátoki cigányoktól, akik inzultálják a vendégkört, és legtöbbször fizetés nélkül távoznak. Azt mondják, ez a védelmi pénz – írja a Magyar Nemzet."
Védelmi pénz?AKKKKKURVAANYÁTOKAT!!! -
#525 ÁÁ ez nem igaz csak szélsőjobbos propaganda. -
Dodo55 #523 Gyűlölöm, ha kiforgatják a szavaimat.
Az értékrendemről meg annyit, hogy az előző hozzászólásomat nem az értékrendem szerint írtam, hanem a véres valóság alapján, mivel hogy arról beszéltem, hogy mi árthat jobban egy egyszerű átlagembernek.
A sebességkorlátozásokat legalább egyszer MINDENKI megszegi, 10000000 férőhelyes börtön meg ugye nincs, úgyhogy nincs miről beszélni. Suzukival(klasszikus Swift) meg igenis életveszélyes autópályára menni, mert ha jól tudom a karosszériát(0.3-as lemez :C) maximum 90km/h-ra tervezték, nagyobb sebességgel való ütközésnél rommá törik. Persze a japánok azok japánok, úgyhogy a motorral nem spóroltak.
Egyszóval fogd fel: egy átlagembernek sokkal nagyobb esélye van egy utcai bűncselekmény áldozatául esnie, mint az általad említett "magyarbűnözés" áldozatául, ráadásul szerintem egy rablás lelkileg is jobban megviseli az embert, mint egy lökhárítófényezés, mert nem adták meg az elsőbbséget. De ott még mindig az is figyelhet, akinek elsőbbsége van, és megúszhatja a dolgot, viszont ha valakit 8-an állnak körbe, ott már nincs menekvés.
Persze aki A8-assal jár, és rá se mernek nézni az utcai bűnözők, azt biztos jobban zavarja, hogy valami szerencsétlen vállalkozó elcsalt egy kis ÁFÁ-t, mert különben éhen halt volna, ezért még egy hónapot kell várnia, hogy megvegye az új rózsadombi házát. Aztán persze megbünteti a vállalkozót, aki ezért elterjeszti mekkora szemétláda az A8-as emberke, neki meg ez bassza az image-ét, ezért bepereli becsületsértésért, éppen megy az M7-esen, már halál ideg, mert közbe megtudja, hogy az üzlettársát lecsukták okirathamisításért, egy Hondás meg úgy dönt, hogy ő már pedig siet, és leszarja, hogy A8, ha már 130-al lehet menni, és 150-ig nem büntetnek, akkor előzzük már meg azt az A8-ast, csak hogy ez nem tetszik az emberkénknek, mert az ideg már szétbassza, és különben is az csak egy Honda, odalép a gázra, csak épp nem veszi észre, hogy előtte 80-al megy egy nyergesvontató, és belecsattan.
Na igen, őt biztos jobban zavarja a "magyarbűnözés".
9000000 embert viszont más zavar... -
Garfield #522 Ha ettől jobban alszol, beleköthetsz, bár nagyon jól tudod, miről van szó. -
#521 Nincs ciganybűnőzés és a magyarok rasszisták.
Viszlát mindenkinek. -
Bala10 #520 kapsz is érte -
Dobronski #519 Uhh reggel indítottam ezt a topikot... -
Bala10 #518 ugyan azt csinálja, mint ami ellen szót emel. általánosít. ezért nem vagyok hajlandó vele társalogni:) -
#517 De akkor minek kell itt azt írni hogy nem veszik fel őket sehova. felveszik őket, nem küldik el. -
homeless #516 "és két "dögöljön meg mind" stílusú hozzászólás közt."
Hány ilyet találtál az 500 hsz között? -
Garfield #515 Társadalmi nyomásra a cigánykérdés pláne nem fog megoldódni. -
Bala10 #514 azért nem mindegy:D