A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és egy kis magyarázat hozzá.
link
link2
link3
link4
link5

mi vagy te Tdantes fake számlája? "áltudományos maszlag" hû de ismerõs valahonnan....
Érdekes ha bárki konkrétummal elõ áll valamelyik okoska elõugrik az áltudomány szövegével. Evvel tudod az a probléma, hogy te nem hozol fel semmi konkrétumot ellenérvet ( pontosabban megint nem) csak siránkozol.
Mondtam már neked, hogy ebben te nem tudsz objektív lenni. Mert a régi rendszerben agy-mostak téged a neoliberalizmus alap mentalitásra. És ha javasolhatók valamit genetikában se nagyon kekeckedjél mert ebben is elbuksz mint a többi östöri kérdésében is.

Egyébként kárpátiról szó sem volt, de mondjuk az is hozzátartozhat, de az egy másik téma.

Roszak a forrásaid.
Ughyanolyan elfogult megközelítés mint ha valaki csak nyelvészeti bizonyítékok alapján kreál õstörténetet. Amit írsz, csak áltudományos maszlag, egy genetikai elemzés ennél jóval összetettebb, és nem ennyire egyértelmû. Nagyon sok az átfedés, a genetikai jellemzõk csoportosítása nem ennyire egyszerû, statisztikai elemzést igényel, ez amit leírsz nem lehet tudományos forrás, csak azz új hívõk lelki világának megnyugtatására elég, ez a pár kód a tudatlan népeknek elgendõ, mert úgyse értik😄
Igazából grafikon hegyeket kéne hoznod, és elõfordulási valószínûségeket összehasonlítani, csak sajnos ezek önmagában köztudottan nem elegendõek semmiféle elmélet felállítására😊

Az elméleted figyelmen kívül hagyja a történelmi leletek tömbkelegét amivel nyomonkövethetõk az itt élõ emberek élete a kõkortól a bronzkoron át a vaskorig, és nyelvészeti szempontból sem állja meg a helyét. Az õskárpáti elmélet tökéletes példája az áltudományos szemfényvesztésnek. Tényleg szép történet, de sajnos nem igaz.

Még a Csabakirályfis mondáknak is több köze van a valósághoz, annak legalább van történelmi alapja.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

persze mert a mesében nem így tanították mi?
Ugye olyanról is hallottál a napközis nénitõl, hogy a magyarok mongolok voltak? Tényleg?
A "honfoglaló" magyarságban 0.1% mongol gén sincs.
Tele van r1a, r1b és I-vel. Aztán mennyire érdekes a mostani magyarok többségében is r1a dominál. Csak a r1b és a I jóval kevesebb manapság . Feltehetõleg azok veszhetek mohácsnál. r1a õsi sztyep nép szkíták-hunok stb. R1b az r1 mutálódott változata a másik mutáció az r1a.
R1b a szelekta és az I graiviti kultúrán keresztüli õsi Kárpát-medencei nép.
Nah ilyet hol tanultál a suliban? Sehol! Még is igaz. A genetika pedig nem hazudik pláne az õsi genetika nem.

Kisendre
Ez így nem igaz, a hadjáratok alkalmával csak végigpusztítottak a területeken, nem volt semmiféle katonai ellenõrzés.

Pluskast
Azért ennyire nem vagyok hülye. Én is tudom, hogy a "kalandozások" tudatos katonai hadjáratok voltak valamely európai uralkodó megbízásából. De ez a dolog, hogy az ellopott avar meg hun kincseket vették vissza dolog, ez kissé erõs....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

BaLTáSGYiLKoS
akkor gondolom neked az is új, hogy pl. "katonai ellenorzes alatt tartottak egesz Europat"

valoszimuleg tyukot mentek lopni a "csizma sarkaba" is...<#idiota>

"Megl?tte szomszédját, mert telepatikusan er?szakolta feleségét " "Hívekkel verekedett össze a plébános Ausztriában"

A zsindex kifejezést most hallom elõször.
Jóllehet bizonyos vonatkozásokban nagyon durva dolgok is megjelenhetnek rajta, más vonatkozásokban viszont valóban elõfordul az , hogy nagyon gyenge és átlátszó ürüggyel kimoderálják az embert.
Pluskast
Ezt ugye nem gondoltad komolyan?<#wow3><#wilting>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

akkor rosszul kerestél egy külön könyv mindenképpen van a témáról és méghozzá nem is régi.

Tetsuo
az indexet nem veletlenul hivjak zsindexnek..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Kisendre
Az velük a baj, hogy a google által kiadott cikkek, írások stb-k csak megemlítik a dolgot, és semmilyen forrást nem jelölnek meg, könyvet meg nem találtam.

akkor utánanézek az angol verzióknak mert régen volt valami errõl.
Egyébként nem tudom mi a baj a magyar forrásokkal pláne a könyvekkel?

Kisendre
Az jó lenne.

Kisendre
Ezért mondtam, nyugodtan felvetheted ezt az indexen, ott van pár olyan ember akit már lehet szakértõnek nevezni, de borítékolhatod hozzá azt a választ amit tõlem kaptál.

miért keresek neked? Te nem veszed valósnak...
Egyébként tudod miért nem linkelek? Mert a Rundstedt17 féle provokátorok és a hasonló fajtársai már régebben kaptak egy csomó linket és arra is csak ugattak. Ileneknek én nem fogok segíteni.
Maximum privátba küldök majd linket.

megint nem jól olvasol nem azt mondtam hogy gõzöd sincs hanem szakértelmi szinten nincs.
"Ha valaki józanul gondolkodik, akkor nincs szüksége szakértelemre ahhoz, hogy megállapítsa mekkora blödség amit állítasz."
Nem tud józanul gondolkodni ha nincs meg a történelmi alapja. Maximum csak érzelmi szinten tud siránkozni, hogy ez nem igaz.

Ne is kérd forrást kapni nem fogsz.Egy "nemzeti" oldalon találta ki valami nagy magyar elolvasta és most ezt hajtja,a forrás persze sehol.

én tudom, de neked fogalmad sincs. Bár lehet az index etikettben az a normális ha minden alap nélkül beszólogatunk mindenre.

Kisendre
Keresi a f...om, ha valamit állítasz illik alátámasztani.

Kisendre
Ha valaki józanul gondolkodik, akkor nincs szüksége szakértelemre ahhoz, hogy megállapítsa mekkora blödség amit állítasz. Azt nem mondtam, hogy gõzöm sincs az egészhez, csak tudod nem mind1, hogy valaki érdeklõdik a hadmûvészet, haditechnika iránt, vagy a foglalkozásához szorosan kapcsolódik.

Szerintem vesd fel a kérdést a haditechnikai topikon, vagy jobbat mondok, az index katonai topicjában, kíváncsi vagyok vajon milyen válaszokat kapsz rá.

Tudod hogy mit jelent a történelem kutatás módszertana?

ha már Amerikáról beszélünk akkor nem angolul kéne keresni? Egyébként kétlem ,hogy egyiknél se lenne forrás. Minimum könyvet aljának.

Kisendre
Ezek nem források, magyar oldalak írnak ugyanarról amirõl te, forrás nélkül.

hazudsz! vissza lehet olvasni, hogy nem igaz.
És lejjebb írták nagyon helyesen ez nem az index fórum ahol a degeneráltak finnugrok seggét nyalják és minden értelmes kijelentés törölnek. Le kéne szoknod errõl "neoliberális" provokáló sz@rol amit itt folytatsz. Itt ez nem szokás

olvass vissza hol írtam, hogy szakértõ lennék a haditechnikában? Csak , hogy foglalkozok vele ez írtam. Te viszont elõtte kijelenteted, hogy ki mit fog mondani hozzáoszlásomhoz. Mikor saját bevallásod szerint szakértelmi szinten gõzöd sincs ehez, de azért kijelented. Akkor talán nem magadba kéne nézned?

<#sniffles>

nálad annyi nyilvánvaló, hogy szentehén vagy és szakértelmed sincs azt nem is kell hangoztatnod.

Nem seggnyalás,tények.Soha nem adtál még linket a forrásaidhoz....

googlnél minden megvan. Bulcsú hadjárata, stratégiája stb.

Agursburgot is beleveszik mivel egy hatalmas stratégia hiba volt.

Nos nekem nem szakterületem ez a korszak,de még számomra is nyilvánvaló hogy orbitális baromságokat jelentesz ki mindenféle alap nélkül

mi van? kicsit segget nyalsz? végre nem egyedül vagy mi? 😄

régebben is mondtam már olyanokat magasról leszarok akik nem mutatnak fel egy minimális történelmi tudás szintet, és csak ellenkezve nyavalyogni tudnak. Ezek közé tartozol te is! Fejlõdjél és próbálj ne fizetett provokátor lenni és akkor még linket is kapsz talán.

Mert nyitott vagyok én bármilyen elméletre ha van forrás amivel bizonyítható,mert írni bármit lehet de ha nincs forrás akkor az csak mese és NEM TÖRTÉNELEM

Kisendre
Foglalkozol haditechnikával is? Hehe. Képzeld hobbi szinten én is foglalkozom vele, de nem tartom magam akkora szaktekintélynek, hogy kijelentsem, én értek a hadmûvészethez és a hadtörténelemhez, tudod mit jelent az, hogy valaki ért valamihez?

Forrás az amit nem fogsz tõle kapni.
Komolyan mondom én nem kötekszem vagy provokálom,csak kérnék tõle egy linket de ahányszor kértem egyszer sem kaptam csak a provokátorozást....
A legtöbb amit eddig amit írt az néhány homályos utalás egy-egy könyvre,de internetes semmi anyag.

"nah és szerinted mennyire sz@rok a te "nem igaz" kijelentésedre?
Keressél te! Linket nem érdemelsz"

Ennyit a hülyeségeidrõl,levegõbe irkálsz kitalált dolgokról.Hozzáírhatjuk ezt is a listához.
Eddigi esetek a teljesség igénye nélkül:
-Állítás:Japán történész szerint mi a japánok rokona vagyunk és általuk csodált nép. Forrás:Kiderült hogy kitalált személy az a történész

-Állítás:A japán iskolákba a magyarokat rokonuknak tanítják. Vizsgálat:Linket adni nem tud,rákeresés után sincs forrás

-Állítás:Külföldön már rég nem ismerik el a finnugor elméletet. Vizsgálat:egyetlen egy külföldi sem fogadja el a magyar sumér rokonságot

Kisendre
Na azt mondd, hogy nézzem meg, hanem mutass valamit, ugyan hol a fenében nézzem meg az amerikai katonai akadémiák részletes tananyagát? Egyébként gondolom a tananyag kisbetûs részében ott virít, hogy a magyarok, ha akarták volna elfoglalhatták volna ezzel a stratégiával egész Európát, de õket nem érdekelték a gazdag területek, csak a kincsük.
Azt nem tanítják, hogy Bulcsú egy kb fele akkora sereg ellen hogyan kapott ki Augsburgnál?

"akkor nézd meg miért tanítják az amcsi tiszteknél Bulcsú hadjáratának stratégiát."
Linket vagy nem is igaz

nah és szerinted mennyire sz@rok a te "nem igaz" kijelentésedre?
Keressél te! Linket nem érdemelsz<#idiota>

én foglalkozok haditechnikával is. Szóval evvel nem ugrottál elõre. És maximum akkor lenne röhögés ha hangoztatnád ezt a kicsinyes felfogásodat történelmi kérdésekben is. A mai kicsinyes hadi stratégiák nem egyeztethetõ össze a múlt történelmi helyzetével.

"nagyhatalmi super hatalom"
lol<#idiota>

"akkor nézd meg miért tanítják az amcsi tiszteknél Bulcsú hadjáratának stratégiát."
Linket vagy nem is igaz

pff akkor nézd meg miért tanítják az amcsi tiszteknél Bulcsú hadjáratának stratégiát. És az, hogy voltak vereségek az mindenhol elõfordul, de többségen nagyhatalmi super hatalom volt az akkori Magyarország. Nem mostani kicsinyes gondolkodással kell felmérni az akkor helyzetet.

Én elvileg nyitott vagyok mindenre, sõt kifejezetten érdekelnek a hivatalos akadémiai állásponttól eltérõ elméletek ( amennyiben azok nincsenek tündérmese-szerûen elrugaszkodva a valóságtól).
Ami viszont a katonai vonatkozásokat illeti : a nyilazás, a rövid és görbe szablya és a max. bõrbõl készült "páncél" tényleg nem tetszik és nem is érdekel.
Õ majd meg jól le finnugorozza õket<#idiota>

Kisendre
"de a józanoknak és akik értenek a történelemhez azoknak az igazsághoz vezetõ út."

Viszont aki ért a hadmûvészethez, és a hadtörténelemhez az valószínûleg majd jól kinevet, ha elmondod neki az Európa elfoglalós sztoridat.

Kisendre
Ad1: Akkor mi volt Merseburg és Augsburg? Hiba a Mátrixban?
Sõt ezek a csaták elõtt, után és között is voltak vesztes csatáink délkeleten és nyugaton egyeránt.
Ad2: Egy ekkora terület elfoglalásánál szerinted mekkora helyõrségekre van szükség, ja és majd biztos mindenhol hagyják magukat elnyomni.
3 nagyhatalom: Nyugati Frank birodalom, Keleti Frank birodalom, Bizánci birodalom,biztos semmiség lett volna õket elfoglalni + még ott van a többi is<#idiota>

Neked az mert finnugor szentehén vagy, de a józanoknak és akik értenek a történelemhez azoknak az igazsághoz vezetõ út.

Mégis minek neveznéd a saját elfogult történelmi álomvilágod?