A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az ókor kezdetén a területi adottságoknak megfelelõen a folyómenti kultúrák domináltak. Ott élt a legtöbb ember ahol bõséges volt az élelem a könnyen megmûvelhetõ földek köszönhetõen. A kezdetleges technológiák miatt nem tudtak olyan területet megmûvelni, mint a kárpátmedence.
Késõbb ahogy a fémmegmunkálás elterjedté vált a hajóépítés volt a technológia csúcsa felvirágoztak a tengerparti civilizációk, a partmenti hajózással egy újabb lépcsõfokra hágott az emberiség.
A kárpátmedence tengerek híján ebbõl is kimaradt.
A bronzz és vaskor is sokkal késõbbre tehetõ a vidéken mint a nagy ókori civilizációk által érintett területen.
A megfelelõ élelmiszerellátottság hiányában nem indulhatott be a városiasodás. A népesség alacsony volt, nemzetségekbe, törzsekbe szervezõdve éltek az emberek. Szervezett állam sem volt akkoriban, az elsõ királyságok a római korban kezdtek feléledni, amelyek persze nem voltak hosszú életûek, a rómaiak hoztak némi stabilitást a környék életében, de határmenti helyzete miatt ez sem volt túl gyümölcsözõ. Serencsére nemsokkal utána megjörrünk mi, és megalpítottuk a magyar államot....

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Na ez a Semino féle teszt.
4 tesztet végeztek Magyarországon, Pest, Palóc rész, Alföld, és Dél-Nyugat Mo.
Pest világváros ott nyugat-európai r1b többség jött ki(sok tót és német miatt).
Dél-nyugat Mo. a délszlávokkal rokon hiszen ott fehér-szerbek(szlovénok) éltek elõttünk. I2a magas arra.
A többi elsöprõ r1a1, palócok és alföld is, elég "magyar" helynek bizonyult.
A palócoknál 60% r1a1 jött ki , ezt linkelted, õk turáni népcsoport,
Henkey szintén 60% körül talált közöttük turáni,pamiri,taurid,mongoloid,kaszpi jellegegyüttest.
4% volt a finnugor: lapponoid,baltid.

pontosítva nem mindegyik. De amelyikben magas az r1a az igen.

Jah és ami érdekes lehet a törökben kevés az r1a de az úgynevezett turani ( hunok stb) népek is az r1a styep nomád részébe tartoznak. Ezért van Ázsiában is annyi r1a

Jah és ez a lista nem teljes és nem a lényegesek vannak benne csak a lengyelek meg az ukránok dominánsak ebben a kérdésben.
A lenti ábra amit linkeltem pontosabb. Például az ujgrorokban és a perzsákban is rengeteg az r1a

Tetsuo
Minden irasoddal jelzed elso mondatreszed jelenteset. De akkor hogyan es miert vitatkozol? Miert nem csak kerdeseket raksz fel?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

"Nem értek hozzá" nah végre valami igazat is mondtál 😄

Elmagyarázom neked.
Lengyelek ukránok és akikben magas az r1a az igen r1a nép volt. Szóval igen rokonságban állunk, de nem mint szlávok vagy szkíták, hanem r1a õsi népbe vagyunk rokonok! Ugyanis az r1a-ban is voltak úgymond "bomlasztások" ( nyelvcserék). R1a egyik része szkíta lett és megtartotta õsi nyelvét ( ehez tartoznak a magyarok is) a másik rész meg elszlávosodott nyelvben stb. Ennyi lenne röviden a lényeg

Ezek szerint a lengyelek és az ukránok is szkíta hun rokonsággal bírnak,ahogy az indiaik és a pakisztániak is.....<#wow3>

Nem értek hozzá,utána néztem magyar viszonylatban egyetlen oldal találatot kaptam.
Akit érdekel:link
Idézem lopbiszt:
"Aztán mennyire érdekes a mostani magyarok többségében is r1a dominál. Csak a r1b és a I jóval kevesebb manapság . Feltehetõleg azok veszhetek mohácsnál. r1a õsi sztyep nép szkíták-hunok stb."

Nézzük meg az oldal mit ír kikben mennyi r1a van:
R1a1 gén Hungarian 60%, Polish 56.4%, Ukrainian 54%, Udmurt 37.2%, Macedonian 35%, Croatian 29.3%, Czech and Slovakian 26.4%, Mari 13%, Greek 11.8%, Syrian 10%, Albanian 9.8%, Lebanese 9.7%, Saami 8.3%, Georgian 7.9%, Turkish 6.6%, German 6.2%, Italian 4%, Dutch 3.7%. Ethiopia 26%, Egypt 22% India, Pakisztan több pontján 60% (fõképp az avarok lakta részen)
<#wow3>

Kisendre
Kivételesen egyet kell értenem a többséggel, lopbisz, és fõleg ahddub hozzászólásaiból érzõdik, hogy valamennyire értenek a genetikához, engem jobban meggyõz, mint az "ez biztos nem igaz" szintû nyavajgás.

Kisendre
Te mi a francról beszélsz? Hol beszéltem neked genetikáról? Komolyan mondom az eszem megáll, képzeld nagyon jól tudom, hogy nem vagyunk mongolok, én is úgy gondolom, mint sokan mások, hogy egy nagyrészt hun, türk nép vagyunk.

XDDDDDDDDDDDD

BaLTáSGYiLKoS
Koszonjuk Emese, lehet hazafaradni a zsindexbe...<#idiota>

"Megl?tte szomszédját, mert telepatikusan er?szakolta feleségét " "Hívekkel verekedett össze a plébános Ausztriában"

by bye ugor elmélet <#levele><#eplus2><#levele>

hahahahahahahahahha
tudod azt kell megállapítanom te nem vagy szakértõ és a történelem szintû alap tudásod is kétséges!
Így mondhatni marhára nem mérvadó, hogy a te világképedbe mi illik bele!
És az sem érdekel, hogy te mit veszel igaznak. És ami a legfontosabb nem vagy egy súlycsoport, sõt egy finnugor sem az! Egy történészt sem láttam ebben a topicban a finnugor oldalon! Csak nyavalygó frusztrált index szintû gyerekeket meg idõs finnugor hívõket.....

Olyan mindegy mit mondasz, hiába mondogatod attól még nem lesz igaz.
Sosem fog belekerülni a történelemkönyvekbe😄

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

balabababbaba a vergõdésed nem érdekel! Olyan mint egy haldokló utolsó csapdosásai. A finnugrok most úgy beégtek, hogy ezt soha nem mossátok le magatokról!
"Talán nézz utána a kritikáknak is "
nah adjál forrást arra a kritikára, de valami normálisat! Pont ezt kértem lejebb!
Mutas végre valamit ne csak nyvavajogjál kis iskolás szinten! Legalább valami álltalános szintû ellenforrást adj a rengeteg finnugor elleni bizuonyitásra! Jah és ne tdantes degenerált blokkját linkeld, mert az nem szakértõ még közel sem 😄

Mivel ti leírtátok miben is kéne hinni, könnyû dolgom van, hisz csak be kell ezt illesztenem a világtörténelmi ismereteimbe. Mivel ez nem megy azt kell feltételeznem, hogy ti nem tudjátok azt amit én, mert akkor nektek sem menne. Van egy másik lehetõség miszerint az egész világtörténelem hazugság, és csakis a magyarok általatok hirdetett története az ami igaz, de ezt a lehetõséget a józan észre hivatkozva elvelvetettem magamban. Szóval gyúrjatok még, mert történelemben jártas embert ezzel meggyõzni nem fogtok,az tuti.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Egyenlõre nem én vagyok az aki beszopott egy áltudományos agymenést😄
Ha tanultál volna történelmet, ez nem fordulhatna elõ. Nem is kell magas szinten, az általános mûveltség és egy kis utánajárás is elég lenne. Talán nézz utána a kritikáknak is az "elmélettel kapcsolatban" Gyanítom történelembõl iskolás korodban nem muzsikáltál jól, és most aztán megmutatod a világnak, hogy tudsz te tanulni, ha nem kérdezik vissza, és a fantáziáddal kitöltheted a lyukakat😄

505 Sabirs from Pannonia begin to immigrate to North Caucasus and Itil valley

azaz: 505 ben a szabírok pannóniából észak-kaukázus és etelköz térségébe vándorolnak.
Priszkosz rétor, Priskos, Priscus (Panion, Thrakia, Kr. u. 410-420 között – Konstantinápoly?, Kr. u. 472 után) Görög történetíró

A nevét kísérõ „rétor” (szónok) jelzõ magasabb, szónoki és jogi iskolázottságára utal. Magas rangú méltóságviselõk kíséretéhez tartozott, s így fontos követségekben is részt vett. 8 könyvbõl álló kortörténeti monográfiája elveszett ugyan, de fontos töredékeket megõriztek belõle VII. Konstantin bizánci császár gyûjteményei. Ezek közé tartozik rendkívül érdekes beszámolója annak a bizánci követségnek az útjáról, amelyik 449-ben Attila udvarában járt. Ez a hun történelem legfontosabb forrása, mivel szemtanúként írja le megfigyeléseit (Ezeket egyébként Gárdonyi Géza is felhasználta „A láthatatlan ember” címû regényéhez). Stílusa archaizáló, s helyenként retorikus szinezetet mutat, ez azonban történetírói szavahihetõségét nem csökkenti. Az eredeti mû valószínûleg a 411 és 472 közötti idõszakot dolgozta fel.
450 Per Priscus, Sabirs conquered lands of Onogurs, Saragurs and Ugors in steppes around north-western Caspian coast.

magyarul: 450 ben a szabírok elfoglalják az onogurok földjét, szaragurok és ugorok a sztyeppén az észak kelet kaszpi térség körül.
még jó, hogy viháncolok mikor egy álltalános töri szint tudást sem mutattál fel. Ennek ellenére egy komoly genetikai kutatásra rávágod nem igaz meg áltudomány.....
Jah és történész hallgató vagyok, de sebaj 😄.
Azért erõlködjél még hátha a sok nem bizonyítás dumától lesz valami csoda 😊
Egyébként gondolom fájdalmas lehet neked, hogy porig aláztak érvelésben és forrásokban is, de tudni kell veszíteni is

nos akkor nézük a szabírok(magyarok) elsõ kapcsolatát az ugorokkal(nyelvtolvajok)!Per Priscus jóvoltából!

450 Per Priscus, Sabirs conquered lands of Onogurs, Saragurs and Ugors in steppes around north-western Caspian coast.

453 To Ellak, eldest of brothers, Atilla’s sons, was given ulus (Oguz) of a horde called Sabirs. To Tengiz (Dengizik), was given ulus (Oguz) of a horde called Kutrigurs. To Bel-Kermek (Hernach), youngest, was given ulus (Oguz) of a horde called Utigurs.

454 Coalition of Germanic clans defeats and kills Ellak in battle. Sabirs without Ellak retreat to the East, through Pontic Steppes, to Daghestan. Kutriguri and Utiguri under Bel-Kermek (Hernach), fell back to 'Ugol' place that corresponds to Bessarabia.

469 Western Hunnish clans retreated. Utigurs to Azov-Taman SE of Sea of Azov. Kutrigurs to between Dniepr and Don Rivers, NW from Sea of Azov Utigurs. Sabirs in Daghestan SE of other two Hunnic hordes, between Daryal Gorge and Kuma River on the Caspian Sea.
505 Sabirs from Pannonia begin to immigrate to North Caucasus and Itil valley

505 Sabirs created a powerful federation of akin tribes, "Kingdom of Huns". They were populous and had an army of 20,000 well equipped cavalrymen. They were masters of art of war and build siege machines unknown even to Persians and Byzantines.
7-8 000 éve az uralnál, max a rénszarvasok mûalkotnak, a zuzmóebédjük után!😄
még mindig nem bizonyítasz ne tereljél.
"Egyébként már korábban leírtam miért lehet torzítani a genetikai kutatás eredményeit." az csak pár mondat volt és nincs semmilyen forrás rá. a másik cáfoltam is. Csak vissza kell olvasni

Egyébként nem olvastad el mire írtam a neoliberalizmust. A régi rendszerben és a mostaniban is belenevelték, hogy kicsinyesen gondolkozzál és túlságosan szélsõséges liberálisan minden kérdésben. Lehetõleg minden magyar bizonyítékot köpd le és hasonlók. És a legfontosabb, hogy az idegeneknek mindig igazuk van. Ez a neoliberális történelem szemlélet ami a finnugort is jellemzi.

Akkor továbi jó viháncolást.
A tudatlanság boldogít.
Bár lehet, hogy rajtad is mosolyogna egy történész csak úgy szolidan magában😊
Egyesek a relativitáselmélet eredményét cáfolják a pitagorasztétellel felvértezve, mások még összeadni sem tudnak, de avilággazdasági rendszert élesen át vélik látni, ti is hasonlót mûveltek a történelemtudományban.

5500 éve már megtörtént a fésûs és a kurgán kultúrák érintkezése, ekkor történt a rovás és a nyelv átadása. ill. ekkor már biztosan, de 7-8 000 éve még nem beszélte a finnek õse a magyari nyelvet! 7- 8 000 éve viszont már kapcsolatba léptek a bug-dnjeszter(kurgán), thesszáliai (vinca-egyébb balkáni) az õs-vonaldíszes és a tardenoisian kultúrák. mezopotámia -szubartu kultúrája a hassuna ekkor.
Ennek semmi köze a neoliberalizmushoz. Elvileg tudományról beszélünk, bár ha a ti elméleteteket tekintjük, inkáb politikáról van szó.
Alapvetõen nem lenne baj, hogy erõsítitek a nemzeti öntudatot, de én azt az elvet vallom, hogy a cél nem szentesíti az eszközt.
Egyébként már korábban leírtam miért lehet torzítani a genetikai kutatás eredményeit.

Tényleg tetszetõs, hogy a töbi nagy ókori civilizáció szintjére próbáljátok emelni a magyarságot, de ez tudományos eszközökkel nem fog menni. Bõségesen van mire büszkének lennünk, semmi szükségünk hazugságokra, nem kell lealacsonyodni a szomszédaink szintjére.

már mint neked maszlag 😊

hát arról, hogy maszlag nem tehetek jár a témának utána. Egyébként ez egy kis részlet videó...
Az avar kincsek pontját egy hadtörténész állapította meg aki a filmen is rajta van ha jól rémlik. Szerezd be az egész videót ha nem hiszed és ott van még a könyv. az még részletesebb.

bizonyára ezt a kijelentésedet komolyan is lehetne venni ha lenne fogalmad az egészrõl. De amig nem mutatsz fel semmit ahogy mondtam. rajtad röhögve
hahaahhaahahahahaahahahhaahhahaahaahahahahahahahhahaahahhaahahahahahahha <#idiota>

a finnugor népek az udmurtot és a lappot leszámítva rendelkeznek egy n1c1 bázis mutációval, ez pedig jóval a szubárja népekkel történt érintkezés óta azon a földrajzi területen volt. a fésûs cserepes kultúra markere. 60% a finnekben, de ez a csapat még feltehetõen más nyelven beszélt. hiszen ekkortájt a kárpátmedence -ukrajna-anatolia-mezopotámia térség beszélte a magyartot, és rótt már nagyban. a hosszú házas vonaldíszes kultúra, a tatárlaki korongot megalkotó vinca, a tripolje és a kurgán kultúrák kezdeményei, al ubaid, jemdet nassr, és subartu népe a szabírok, már uralták a terepet kultúrával, nyelvvel amikor a fésüs kultúra még elzártan halász-vadászgatott. és utóbbiak a mi õseink!
Pluskast
Aha. Ez nekem maszlag. Hallgasd csak meg amit mond a történész. Hagyomány ágazat, történeti monda, mondai hagyomány. Marhára tényszerû és alátámasztható. Ergó ezen az alapon hitelesnek kell tekintenem a csodaszarvas történetet is vagy mondjuk a kalevalát vagy a gilgames eposzt vagy Romolusz és Rémusz mondai hagyományt is. Azért ezt nem kéne. Amúgy meg azt a rabló, fosztogató bandát meg úgy hívtág, hogy Frank Birodalom és Nagy Károly. Érdekes ezt nem említik. A dolog másik részével nincs semmi bajom, a tudatos hadjáratokról már rég tudni ezzel újdonságot nem mondtak nekem.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

lol😄 nah ez kamu a javából😊

tehát 1 mutáción belül számtalan almutáció létezik, a tocharian lenne az ujgur amúgy m73, de anatoliában is kialakult egy allél, a többi nyugat európai marker.
lol 😄 nah ez részletes a javából 😊

badarság, 300 évekre meg lehet határozni egy mutációt! nézzük az r1b -t.
r-r1 és r2,r1-r1a és b, r1b pedig tovább bontva :
M18
R1b1a (R1b1a)
11,000 ybp
Levant, Sardinia Phoenician, Druze
M73
R1b1b1 (R1b1b)
9,500 ybp
Central Asia Tocharian
M269
R1b1b2 (R1b1c)
9,500 ybp
Western Europe Italo-Celto-Anatolian
L23/S141
R1b1b2a
7,000 ybp
Western Europe Italo-Celto-Anatolian
L11/S127, P311/S128, P310/S129
R1b1b2a1
5,000 ybp
Western Europe Italo-Celto-Germanic
M405/S21/U106
R1b1b2a1a (R1b1c9)
3,000 ybp
Frisia, Benelux, England, Austria, northern Italy West Germanic (Frisian, Anglo-Saxon, Lombard)
M467/S29/U198
R1b1b2a1a1 (R1b1c9b)
1,800 ybp
Southern England + northern Germany Germanic (Anglo-Saxon)
P107
R1b1b2a1a2
1,800 ybp
Germanic
L1/S26
R1b1b2a1a3 (R1b1c9a)
1,800 ybp
Southern & eastern England, Norway, southern Germany, and Spain Germanic
L48
R1b1b2a1a4
Germanic
L44 => L47
R1b1b2a1a4a
Germanic
L5
R1b1b2a1a5
1,800 ybp
Germanic
L6
R1b1b2a1a6
1,800 ybp
Germanic
P312/S116
R1b1b2a1b
4,500 ybp
Western Europe Italo-Celtic
M65
R1b1b2a1b1 (R1b1c2)
3,500 ybp
Basque country Basque
M153
R1b1b2a1b2 (R1b1c4)
3,350 ybp
Basque country and Gascony Basque
M167/SRY2627
R1b1b2a1b3 (R1b1c6)
2,850 ybp
Spain (esp. Catalonia), Western France, Cornwall, Wales Basque, Catalan, Gascon, Breton, Cornish
S28/U152
R1b1b2a1b4 (R1b1c10)
3,500 ybp
Rhine & Meuse region, Alps, northern Italy Alpine Celts (Hallstatt-La Tène), Italics
M126
R1b1b2a1b4a (R1b1c3)
2,500 ybp
Found in Germany, England and Ireland Celtic
M160
R1b1b2a1b4b (R1b1c5)
2,000 ybp
Found in Germany and Switzerland Alpine Celtic
L2/S139
R1b1b2a1b4c
2,500 ybp
Found in Italy, Germany, Belgium, Britain, Ireland, Norway Alpine Celtic
L20/S144
R1b1b2a1b4c1
1,800 ybp
Found in England, France and Italy Alpine Celtic
M228
R1b1b2a1b4c1a
Found in northern Italy Alpine Celtic
L3
R1b1b2a1b4c2
Found in Germany and England Alpine Celtic
L4
R1b1b2a1b4d
Found in Latvia and Poland
S68
R1b1b2a1b5 (R1b1c11)
3,500 ybp
Sweden and Scotland Germanic
L21/S145
R1b1b2a1b6
4,000 ybp
Ireland, Britain, France, Germany Celtic, Brythonic, Gaelic
M37
R1b1b2a1b6a (R1b1c1)
3,000 ybp
Ireland, Britain, France, Germany Celtic
M222
R1b1b2a1b6b (R1b1c7)
3,000 ybp
North-west Ireland and west Scotland Scottish Irish
P66
R1b1b2a1b6c (R1b1c8)
2,500 ybp
? ?
L7
R1b1b2a1b7
? ?
L8
R1b1b2a1b8
? ?
L9, L10
R1b1b2a1b9
? ?
a hit egy esetben van, hogy te mindent tagadsz mert ahogy mondtam a neoliberális eszme-hit nem engedi az igazsághoz közelebbi verziót neked és egyes emberkéknek.
Egyébként én mutattam genetikai adatot, magyarázást, ábrát és saját magyarázást is!
Te megint jössz a nem igazzal.... érvelés és ellen bizonyítás nélkül!
Gondolom ezért megérted ha a továbbiakban csak röhögök rajtad? Szerinted van értelme, hogy én bizonyítok te meg csak óbégatod, hogy nem igaz? Méghozzá úgy, hogy nem mutatsz fel semmi ellen bizonyítást, hogy miért is nem lenne igaz? Nem szóban mondjad, hogy csak nem igaz bibibbi.. hanem rendes forrást nyújtsál

Csak meg kellet volna nézned legalább lenti ábrát, de az igazság túlságosan fájdalmas mi?

éppen az új tudományos eredményekrõl van szó 😊

Az a vicces, hogy az ujgorokal jössz... pont õk bizonyítják legjobban a Kárpáti elméletét egyébként. Ugyanis nemcsak népmûvészetben hanem hasonlóan a magyarhoz r1a , r1b a domináns genetikájuk (és ez mind Kína mellet közvetlen pontosabban már Kínában sajnos..)
Az r1a pedig nem ott alakult ki hanem Ukrajna területén. R1b pedig nyugat Európában. Vagyis az ujgorok lennének a keletre kivándorolt testvérnépek.

Pedig az az egyetlen valamire való bizonyíték az elméletre, a többi kamu. De a genetikai "bizonyítékok" is félremagyarázás eredménye, és abból adüdik a látszólagos bizonyítás amit már a 1538-ban is említettem.
Dehát mit is várhatnánk egy áltudományos módszerekkel összetákolt elmélettõl...

Aki szekeptikus a témában és utánajár, sohasem fogja elfogadni ezt az elméletet. Ehhez már hit kell, és hinni bármiben lehet, még Csabakirályfi verhetetlen seregében is akik feltámadnak és visszaadják a Székelyeknek ami az övék.

ujgurok r1b és r1a1 nép. a finnugor õsnép sosem létezett, nyelvi kölcsönhatások voltak. a hurrit a legközelebbi nyelvrokonunk de sajnos ma már csak mi beszéljük az õsnyelvet, és a torzított verzióit a velünk érintkezõk.
És legalább ennyi bizonyíték hever távolkeleten is.
Az ujgurok népmûvészete igazából 1:1-ben székely....

A finnugor elméletet alatt sajnos mi nem ugyanazt értjük.
Abban az irányban is vannak szélsõségesek, rájuk teljesen igaz amit összehordtok, de nem az a tuományosan elfogadott álláspont.
Azok is pont ugyanolyan vad dolgokat állítanak mint ti, csak ellentéteset.
Talán meg kéne elõbb ismerni a legújabb tudományos eredményeket mielõtt olyan elleln ordítoztok ami nem létezik.

sorry a végét elírtam.
A mesét Árpád esetében arra értem, hogy a finnugrászok mondják, hogy a "csunya" Árpi a keleti népeivel betört a Km-be.

nem hagyok én semmit figyelmen kívül csak próbálsz ferdíteni 😊
És nem mondtam azt, hogy csak genetikai igazolás lenne a finnugor ellen 😊 A r1a stb egy része az bizonyításnak. Jah és gondoltam, hogy nem nézed meg a forrásokat..... és az ábrát

De akkor röviden: Nézd meg az r1 hol alakult ki és mikor....
A jégkorszakban elválik r1 nép és ennek lett két beltenyészet mutációja r1a keleten ( szkíták-hun stb.) a másik r1b nyugaton ami majd bejön a Kárpát-Medencébe és az I is.
Szóval teljesen mindegy, hogy te azt állítód a magyarok beköltöztek más helyére ( ami maximum jó kis idegen propaganda) de ha még is így lenne. Az R1a szkíta-hun-szabír nép, az r1b pedig a nyugati rokona. Vagyis ha Árpád tényleg bejött hódítani akkor is igaz a szkíta múlt és a krónikák mind igazak! Ugye azt mondják szkíták jöttek be a Kárpát-medencébe és a "fõ" múltja a magyaroknak! A genetika azt is igazolja, hogy több rokon hullám lehetett Attilával-avarokal stb km-be. ( vagyis R1a hullám a KM-be)
Az r1a és az r1b rokonságba pedig igazolhatja a kárpáti elméletét is. És mivel r1b teljesen csatlakozott a magyarsághoz, rokona az r1a-nek és részese volt Kárpát-medence történéseinek! Ezért igenis magyarnak veszem ahogy az I is! Jah és mégegyszer: több feltárás igazolja, hogy már az õsmagyarok nagy része is r1a volt. szóval nincs semmilyen asszimiláció mivel a keleti népek voltak az r1a! És a keleti Árpád népei voltak akik bejöttek a mese szerint a km-be.. õk az r1a akik csatlakoznak az r1b rokonukhoz a KM-be. Bukott a szlovák, román elmélet ezzel, de ezt is csak mellékesen mondom. 😊
És az egésznek leglényegesebb lényege, hogy mindenhogyan bizonyítható, hogy a finnugor bizony sehogysem bizonyítható! 😊 Mint õstörténet és mellékesen egy baromság is!

semino nevû olasz genetikus a turanid palócoktól vett dns mintát, r1a1 népnek bizonyultak! te lehet hogy asszimiláció vagy, õk nem!
Végül is figyelmen kívül hagyhatod 10000 év történelmét, csak hülyeség😄
És itt nem csak a magyarság történetét kell érteni...

Ez az elmélet azt a tényt lovagolja meg, még a népvándorlások korában is voltak olyan emberek akik maradtak a helyukön akármi is történt velük, kivéve, ha meg lettek ölve😄 Komplett falvak maradtak érintetlenül egy-egy zavaros idõszak után, de nem ezek az emberek alkották a többséget, és asszimilálódtak. Minden esetben a többség számít, és az, hogy melyik kultúra domináns. Hiába élnek pl. jelenleg kínaiak, és arabok nálunk, mégsem mondható adabnak, se kínainak, se rokonnépnek egyik sem.

Kicsit korhûbb, és pontosabb képet ad, ha megnézed a törökök történelmét ott is hasonló figyelhetõ meg. Õk is olyan nép akik beköltöztek mások helyére, ha úgy tetszik õk is hont foglaltak, csak náluk ez eltartott pár száz évig. A törökök helyén hellenizált néplek éltek túlnyomó részt mikor azok odamentek, így aztán pont annyi alapod van a mindenkori kárpátmedencei népességet magyarnak nevezni, mint a törökország területén élõket görögnek.

Ezt honnan vetted, hogy csak genetika igazolással cáfolják az ugrot?
Van régészeti, krónika, rovásírásos leletek, néptánci, mondák, ... , ...
egy sem igazolja az ugrot és mást bizonyít. Sõt már nyelvileg is cáfolják a finnugor õstörténelmi elméletét.

krasznojarszknál találtak szkíta csontokat, 11 tõl tudtak sikeresen ydns mintát venni ebbõl 10 r1a1 volt és egy g2a. az r1a1 bennünk 60%. az uráli népek n1c1 nép ez pedig bennünk 1%. a közel keleti térségben élõ ragozós nyelvû népek alakították ki a szkítákat, szubárják vagyunk. sabartoi aspaloi, azaz subar-tu-i. a finnugor népek nyelvcseréltek, nem volt nehéz hiszen kelet-szkítia határos a dél-urállal..
több mint 60 honfoglaláskori csontból vettek mtdna mintát, és ez alapján szintén a közel-kelet-kaukázus-ukrajna térjég lett belõve, valamint egy kisebb kaszpi térség.