6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Zenty
    És az a vicc, hogy a termőföldek többségét nem is használják ki manapság.
  • Zenty
    De a Duna "duzzasztásával" lehetne korrigálni a helyzeten. A Dunába van még tartalék. A Tiszába már kevésbé. És ott van még a viz energia lehetőségei is..
    De nem foglalkoznak ezzel az "okosok" a Dunát csak szennyvíz lerakónak nézik.
  • L Viper #2517
    Igen, ma afelé tartunk.
    Az akkori szakemberek megoldást kerestek még több termőföld létrehozására, áradások miatti károk enyhítésére.
    Akkor még nem láthattak előre ilyesmit. Klímaváltozást pl.

• Savaran
    A folyó szabályozások miatt fog a KM elsivatagosodni, látható a térképen hogy tiszta mocsár az Alföld, és ez így volt rendjén.
  • Zenty
    bizony
  • Zenty
    Nem csak a kifejezéssel van a probléma. Nagyon alacsony a tudás hányadosa, ez a fő probléma és ezért ilyen frusztrált is. De legalább jót lehet röhögni rajta

• L Viper #2513
    Messze földön bőséges "haltermésről" volt híres egykor hazánk.
    A Kárpát-medence vízrajza anno.
  • Zenty
    Egy dologban pontosítanék ( bár nem olyan lényeges)..
    halat sem "vadásztak" hanem bogyót gyűjtögetek. A hal egyébként se finnugor sajátosság.
    Szkíták is bírták a halat. Például a harcsa paprikás ősi magyar étel és a pontyról ne is beszéljünk, ősi Duna power :D
  • L Viper #2511
    Trágárkodással, anyázással magadat minősíted. Ha nem tudod magad normális, fórumhoz méltó stílusban kifejezni.
  • dronkZero
    A kutyámat többre tartom.

Egyébként mi bajod a gyönyörű magyar nyelvünkkel? Ezért szép.
  • L Viper #2509
    Jobb is ha mégy, ezzel a stílussal a kutyáddal beszéljél.
  • dronkZero
    Blablabla...

Bizonyíték, persze. Az a darab kő, amin van egymást metsző három vonal, amit CSAK magyarok készíthettek, az bizonyíték, ugye? A magyarokon kívül a világon senki más nem képes két párhuzamos vízszintes vonalat függőlegesen áthúzni egy harmadikkal, ugye? Na ne röhögtess már...

Ha bizonyítékok léteznének, akkor nem csak néhány önjelölt prófétát tudnátok itt egymásnak linkelgetni (akik egyébként férj, feleség, apuka).

Hagyjuk inkább, megyek. Nem vagyok kíváncsi arra, ahogy a Papp család farkát szopkodjátok...
  • L Viper #2507
    Azt nem értem, miért kerül akkor elő egyre több bizonyíték arról, hogy amit ma az Akadémia hivatalosnak vél, vagy inkább erőltet, az a marhaság.
    A genetikai kutatásokról nem is beszélve.
  • Savaran
    Nekem abszolute nincs kisebbségi komplexusom....csak nagyfokú az igazság érzetem! másrészt, én még véletlenül sem lennék finnugor:)
  • dronkZero
    Majd talán egyszer eljuttok oda, hogy felfogjátok, hogy az igazság nem mindig szép.

Ellenben a hazugságokkal és tündérmesékkel. Azok mindig szebbek és izgalmasabbak, mint a valóság.

És amint látom, kurvanagy igény van rájuk.
  • dronkZero
    Ja, értem, szóval kissebbrendűségi komplexusaid vannak, azért tetszenek a szép mesék.

Amikor ilyen kellemetlen érzések törnek rád, akkor gondolj arra, hogy azok a birodalmak eltűntek a süllyesztőben, mi meg még mindig itt vagyunk.

De mindegy, hagyjuk, ha hülye akarsz lenni, akkor ki vagyok én, hogy megakadályozzalak benne? Éljetek csak szépen az álomvilágban, úgyis manapság ez a divat.
  • dronkZero
    Nincs rokoni kapcsolat, csak a nyelvünk hasonló. Ez az, amit ti képtelenek vagytok felfogni.
  • ahddub
    Na éppen ez az, a genetikai és a nyelvi egyezés 2 külön, dolog! Épp most hazudtoltad meg magad!
    A szkítákkal VAN, a finnekkel NINCS rokoni kapcsolat!
  • Savaran
    Látom még mindig nem érted, a "finnugor ősnép" az egyik legszánalmasabb nép volt, kőkori szinten éltek......amikor mások már birodalmakat csináltak. Még az ó szlávoknál is hülyébbek voltak, pedig azokat nehéz volt überelni...szó szerint a "halvadászaton" kívül semmihez sem értettek.

Na ezt rakták a nyakunkba hunsdorferék, irígykettek és elvették a szkíta múltat ennyi, és azóta meglett a végeredmény, a magyar emberek nagy többségéből dolgozó robotgépek lettek, akiket semmi sem érdekel, totálisan alulképzett filozófiai értelemben mindenhez és könnyen befolyásolható, azonfelül rendületlenül hisz a mindenkori államhatalom igazában bármilyen téren, számító és másokkal kíméletlen, csak a maga előrelépésével foglalkozik.....stb. Mára ezért tartunk itt! Ahogy a drágajó szomszédaink 300 éve kipattantak a sz@rból, most virágzanak, mi meg Mohács óta csak egyre jobban süllyedünk.
  • L Viper #2500
    Hunfalvy és társai, mint a nemzet érdekeit képviselő igazi magyar tudósok. Khömmm.
  • L Viper #2499
    Felesleges ebbe belefolyni is.
    Megint csak ezt tudom idézni:

[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1246959372&no=2421]#2421[/URL]
  • Savaran
    Az a tündérmese, és pont azért találták ki hogy ne legyünk rá büszkék
  • dronkZero
    Nos igen. És éppen most próbálják elhazudni a gyökereinket, kicserélve az egészet egy tündérmesére. Ti meg tapsoltok hozzá.

Nem értem, hogy miért kell román/szlovák szintre süllyedni. Nekik nincs történelmük, perszehogy kitalálnak maguknak valami szép mesét.

Nekünk VAN történelmünk, miért tagadjátok meg?
  • Zenty
    fölösleges
  • Zenty
    És a nemzet megmaradásához is alapfeltétel az igaz történelem tanítás.
    De hát fölöslegesen egy olyanak mondani aki büszkén világpolgár és nincs múltja. Ilyen nem értheti :D
  • L Viper #2494
    Amoda ment volna...
  • L Viper #2493
    1. Nem mindegy.
    2. A nemzet felemelése ott kezdődik, hogyaz iskolákban a mindig tudott és nem ránkerőltetett származás elméletet tanítják.
  • Savaran
    Akinek nincs múltja, nincs jelene, és nem lesz jövője! Ha a fa gyökerét elveszed, elvész a fa is! Ha a nemzetnek elvész az önbecsülése, elvész a nemzet is!
  • dronkZero
    Azt csak ti hiszitek, hogy nyelvrokonság=genetikai rokonság, mert így könnyen tudtok fikázni. Nyelvész és genetikus körökben, ahol komolyan is foglalkoznak a kérdéssel, nem csak blikk szinten, ott ez fel sem merül.

De nekem aztán kurvára mindegy.

De egy komoly kérdésem is lenne:
    NEM KURVÁRA MINDEGY, hogy mi volt itt 1000 éve? Trianon óta teljesen telibebaszottul kurvára indifferens a hősi múltunk, mi a faszomért ilyen központi kérdés ez nálatok?
  • ahddub
    Ez a nyelv vs genetika rész.

nyelv vs dns video
  • ahddub
    Ó azért ne keseredj el gyermekem, nyiss egy finnugrász topicot!
    Lelet ááá, Genetika a habokban, de legyünk finnek mer azok olyan édik címmel!
    Habzburg powa!
  • L Viper #2488
    Vajon mennyi "nem kívánatos" leletünk rejtőzködik múzeumok pincéjében?

Ritka kivétel, a lelkes kutató embereknek köszönhetően a kiskunhalasi rováspálcák.
  • Zenty
    Direkt agyon csiszolták, látszik a durva nyomokon is. Azért milyen gerinctelenek...
    Mindesetre annyi tanulsága van az egésznek, hogy bármit is talál az ember a múzeumokat stb kerülje el. Vagy maxiom akkor engedje a közelükbe ha három tanú jelentétébe jegyzőkönyvet, filmet és ezer fényképet készitenek a leletről.
  • L Viper #2486
    Ahogy annak idején Hunfalvy eltüntette Szentkatolnai Bálint Gábor jó szándékkal az Akadémiának adományozott gyűjteményét, sajnos manapság is folytatódik ez az esztelenség , tudatos, rombolás, bizonyíték megmásítás, szakszerűtlenség? Hívja úgy mindenki, ahogy akarja.

Még egy kis anyag Szentkatolnai Bálint Gáborról.
    A Habsburg elnyomás így dolgozott akkor.
  • Zenty
    Ez is jó Paptól. Főleg amikor az első movi végén mondja, hogy a Szkíta feltárásokat, hogy őrzik és miért nem engedik a vizsgálatokat.
    előadás
  • Savaran
    http://www.youtube.com/watch?v=_UsNekL0rEI "Pilis szindróma" Papp Gábor előadása
  • dronkZero
    Hjah, mert a fasznak van kedve vallási fanatikusokkal iszapbírkózni...

De azt látom, hogy kurvára élvezitek a dagonyázásást ebben a szellemi posványban.

Na léptem is, nem is zavarok tovább.
  • Tetsuo
    Hm. Miota ez a cim? Es ki rakta ide azt a kepet?
    Ami nem is rossz.. :)
  • ahddub
  • ahddub
    Na uwukám nyomjál már be te is pár régészeti, genetikai vagy rovás képet ami a te álláspontodat igazolja, kezd irtózatosan egyoldalúvá válni ez a vita! Na addig nem lépünk misem tovább, leülünk cigizni egyet addig!