6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
ahddub #2761 beütést írtál, az stimmt! -
ahddub #2760 azok mióta mongolok?XD keletbalti és turanid -
#2759 "A videoban csak az avarok voltak mongoloidok, a hunok és magyarok nem!"
Érdekes, én meg mernék esküdni, hogy 0:34-nél, és 0:58-nál erősen mongoloid beütésű arcokat látok. De nyilván hülye vagyok. -
#2758 -
uwu #2757 Ezt a sok pőszeséget -
ahddub #2756 a videoban csak az avarok voltak mongoloidok, a hunok és magyarok nem! minimális részben, csatlakozott mongoloidok biztosan voltak, de kétlem hogy magyarul beszéltek volna, inkább valamely türk nyelven! ugyanis a magyar európában alakult ki, és kivándorolt ázsiába egy része aki több hullámban hazatért. tán így érthetőbb, ha nem úgy is írsz :) -
MaRee #2755 Ebben azért én nem csak europid arcokat látok. -
ahddub #2754 árpád kori magyarok rekonstruált arcai! -
ahddub #2753 Jó anyag csak szokás szerint az előadás fele a hazug mta (mózes tudatmódosító alattvalói) csúsztatásainak ismertetésével telik... -
#2752 Dr.Bakay Kornél a pártusokról is. -
Zenty #2751 Az energia térről én is egyetértek, mert tuti van benne valami. Elég csak ránézni a Szentkoronára és egy megmagyarázhatatlan "érzést" ad. Persze nem mindenkinek és nem mindenki érzi. És az sem véletlen, hogy nem mindenki lehet király, vitéz stb. Az emberek mások képességekben és sok másban is... nem mindenki ugyanaz.
Például az sem véletlen, hogy Horthy nem koronáztatta meg magát annak idején, pedig minden lehetősége megvolt rá. Nem tartotta magát méltónak és inkább mást akart keresni. A vitézi rendet is részben ezért alapította, hogy a jövőbeni király mellet az arra alkalmas és méltó pár ezer vitéz helyesen irányítsa az országot.
Mostanság kutatók a vitézi rend után mert dédnagyapám is az volt és érdekes, hogy a témába is közbevág. A jelük például felettébb érdekes:
Pont az energiákról jutott eszembe, hogy a korona feletti ábrázolás lehet ezt sugallja.
Horthy beszéde is érdekes:
"Vitéz BAJTÁRSAIM!
Meghatottan nézek végig soraitokon. Szeretettel üdvözöllek Benneteket, mint nagy és nehéz idők közepette fajunk legjobbjait. Melleteken a csillogó érdemrendek idegen országok harcairól beszélnek és egy sincs közöttetek, akinek hőstette magyar helységnévhez fűződnék. Ez mutatja legjobban, hogy minket nem győztek le soha! A mi diadalmas fegyverünket nem is az ellenség, hanem saját áruló honfitársaink orozva, hátulról ütötték ki kezünkből, azután meggyilkolták, gúny tárgyává tették győzhetetlen, büszke hadseregünket, nevetségessé a magyar vitézséget.
Én pedig örökké égő oltárt emelek, mikor a nagy háború legjobbjait hozzákötöm a hazai röghöz, amely évtizedeken keresztül nemcsak tovább táplálja a hősök nemzetségét, hanem megteremti, fennen hirdeti és ápolja a magyar vitézség kultuszát is.
A Vitézi Rendnek hármas célja van: jutalmazni a vitézséggel párosult honfi erényt, megtartani a nagy idők legjobbjait és biztosítani a hősök nemzetségének fennmaradását, végül bennük és utódaikban a magyar fajnak olyan hatalmat biztosítani, amely rettentő erővel sújt le minden felforgató állam- és nemzetellenes törekvésre.
A Vitézi Rendet a véráztatta televény magyar földbe ültetem; adja Isten, hogy mihamarabb gyökeret verjen benne. Legyen belőle hatalmas tölgyerdő, amely dacolhasson a második ezredév viharaival; legyen a Vitézi Rend turáni fajunk és hazánk büszkesége, de ha kell, élesen vágó kardja is.
Egész erőmet és véremet elárult, kifosztott, meggyalázott hazánk szolgálatába állítottam; tudom, hogy Ti, kiknek múltja tiszta, mint a kristály, kik bővelkedtek a férfi erényekben, kikre mindig büszkéséggel és meleg szeretettel gondolok, mindig lelkesedéssel haladtok velem a becsület és az önzetlenség útján.
Isten áldása kísérje a Vitézi Rend működését!"
-
remark #2750 Most fejeztem be az előadást, és csak röviden ennyit reagálnék: . Holnap nézem a másik előadást is... -
Solt #2749 Persze! Felfelé!! ;)
Ha van időd, tényleg nézd végig a videókat... akár egyesével... Neked nagyon jól fog az agyad, hallanál 1-2 olyan dolgot, amitől tátva maradna a szád! ;) -
remark #2748 Már csak azon töprengek, hogy merre van az előre? Ad-e erre vonatkozóan támpontot a Szent Korona tan? -
Solt #2747 Nem hiszem, hogy konkrétan bárki is leírná, hogy ennek mi az oka. Aki tisztában van a fentről érkező energiák, információk fontosságával, annak azonnal feltűnik, ha valaki ezen energiák, információk útjába akadályt gördít... nem kérdés, hogy nem a jó szándék vezérli...
Tibet azért más kategória... olyan mintha a Pilisből a Pálosokat külön kiemelnéd... Tibet nem az "átlag" kategória... Ráadásul ott is van hierarchia.
Egyébként mindenki beavatott... mindenki a teremtés része, bárkinek lehetősége van vissza találni a teremtőhöz.
Egy régi parasztember rendelkezett bőven azzal a bölcsességgel amire az élethez szüksége volt. Nézz meg egy magyar népmesét, nem egy alkalommal a paraszt "tanítja" a királyt.
Ha úgy érzed nem kaptál választ, jelezd. :) -
remark #2746 "Nem véletlen, hogy van akinek a templomban is el van takarva a korona csakrája."
Igen, már erre is gondoltam.
De ez most csak a mi spekulációnk, vagy van ahol konkrétan ez a kérdés ki van fejtve?
Valamint az is megfogalmazódott bennem kérdésként, hogy az oké, hogy királyból (legalkalmasabból) csak egy van, de az sose árt, ha az emberek szintén nyitottabbak a bölcseletekre (remélem érted a célzást). Szóval miért nem alakult ki az emberek "beavatásának" (mini-beavatásának) intézménye? Vagy kialakult?
Mert más kultúrákban ennek hagyománya van, hogy úgymond mindenki aki készen áll arra, az beavatottá váljon. Bár azzal nem vagyok tisztában, hogy ez a gyakorlatban mit jelentett mondjuk Tibetben, hogy hányan váltak "beavatottá" ilyen vagy olyan mértékben.
Hú remélem érthető hova akarok kilyukadni. -
Solt #2745 Értem én a logikádat, és azt is, hogy hova akarsz kilyukadni. Nem véletlen, hogy van akinek a templomban is el van takarva a korona csakrája... -
remark #2744 Ez nagyon érdekes! Remélem még lesz itt szó erről a témáról.
Annak egyedülállóságáról, hogy a magyar korona beavatókorona, arról tudna valaki angol nyelvű anyagot ajánlani? Szeretném a témát pár fogékonyabb külföldi (mármint kollégám) figyelmébe ajánlani. -
remark #2743 De most komolyan. Ez véletlen, vagy tudatos? Csak én kaptam volna fel rá a fejem? Mikor a mester azt mondta, hogy akár úgy is fogalmazhatna hogy a koronacsakrán keresztül kapcsolódunk az "isteni tervhez", majd azt mondta hogy fekete ruhába ne jöjjön senki mert az negatívan befolyásolja az energiát, akkor én a kettőt egyből összeraktam. Azóta is ezt próbálom kibogozni, hogy akkor most valóban van összefüggés, vagy csak én magyarázom bele?
Lehet hogy valaki kitalálta, hogy: "ha nem akarod hogy néped megérezze az isteni tervet, takartasd le a fejük tetejét fekete anyaggal". Nem? -
Solt #2742 Pap Gábor kommunikációja nem jó? :) Háááát... ízlések és pofonok, de a lényeg a helyes információ. Az már lényegtelen kitől jutsz hozzá... -
Solt #2741 Aki a korona csakráját eltakarja, ott már eleve gondok vannak... :) -
Solt #2740 Ez kizárólag a Magyar Szent Korona sajátossága. Csak az tekinthető valóban Magyar Királynak, akit a szertartás minden feltételének teljesülése mellett koronáztak meg. Az utolsó ilyen Mátyás volt. Tehát a Szent Korona jogrendje szerint az utolsó Magyar Király Mátyás volt.
A nyugati királyságok koronái, illetve koronázási szertartási teljesen esetlegesek voltak... nem volt kötött a hely, az időpont, a korona, stb...
Ami alapvető különbség, hogy a Magyar Szent Korona beavató korona. Ezt kizárólag koronázáskor lehetett viselni, utána vissza tették a ládájába, és a következő koronázásig nem vették elő.
Az európai koronák országló koronák, fejdíszek, ennyi. ( olyanok is voltak azok a királyságok )
Ilyen beavató koronára találunk analógiát keleten, az úgynevezett sámán koronák felépítése, és használata nagyon sokban hasonlít a Szent Koronához, de az a szint, amit a Szent Korona képvisel, az egyedülálló a világon.
Azért csak egy ember lehet egyszerre beavatott, mert a legalkalmasabb személynek kell a királynak lennie. Nincs olyan, hogy 5 legalkalmasabb... legalkalmasabból csak egy van.
-
Solt #2739 Ezek ilyen dolgok! :) Hogy miért nincs ez benne a történelem könyvekben? Te is tudod a választ. :)
Volt már a témáról szó, de teljesen kivesézve nem volt... ez olyan téma, amit erőltetni nem szabad... meg kell érni rá.
-
#2738 Koszi a cimet alabb (2012 blog). Erdekes.
A koronarol eloadast tarto informatikus srac nekem szimpatikusabb, mint Pap Gabor. Ez utobbi, lehet, hogy jo kutato, de nem jo a kommunikacioja, igy pedagogusnak csapnivalo.
Az eloadas(ok) hang es kepminosege is eleg zavaro, bar kibirhato, viszont erthetetlen, miert nem tartjak fontosnak a jo rogzitest.
A 2012 blogon elolvasva 4-5 temat, egesz jo.. -
remark #2737 Engem az is érdekelne, hogy vajon véletlen-e, hogy egyesek a koronacsakra helyén leborotválják a fejüket, mások viszont fekete anyaggal borítják, ami tudomásom szerint negatívan befolyásolja az energiaáramot. Ezekről van-e valami véleményed? -
szenyor Lopez #2736 Meglepő -
tpM #2735 Más királyok koronája nem szent korona. Csak egyetlen Szent Korona van, az pedig a miénk. :) -
#2734 "Minden másik király koronája is ezt tudta vagy ez a magyar korona kiváltsága?"
Jó a kérdés és érdekes a téma. Azok a művészek nem más, nemzet koronáját jelenítik meg, hanem a miénket.
A hsz. második felében a linkek. -
Solt #2733 Este válaszolok Urak, de most rengeteg a dolgom... -
szenyor Lopez #2732 Érdekes a koronázásról írtak. Minden másik király koronája is ezt tudta vagy ez a magyar korona kiváltsága?
Miért csak egy ember lehet egyszerre a beavatott? A logika számomra azt diktálná, hogy több ilyen képességű vezetőre lenne szükség egyidejűleg, hisz nagy az ország. -
remark #2731 Engem ez most meglepett, hogy nem kellett a reikin keresztül eljutnunk a megkoronázás lényegéig. Meglepett, hogy kapásból nekiálltál helyeselni, hogy hát "adott emberből a koronázási szertartás a lehető legjobb énjét hozza ki".
Engem ez annyira meglepett, hogy most nem találok szavakat és lehet hogy össze-vissza fogok írni ebben a hsz-ben mindenfélét, mert annyi minden jutott erről így hirtelen az eszembe.
Kezdhetném azzal, csak minek, hogy ha ez valóban így van, akkor erről az alapvető lényeges dologról hogyhogy nem olvastam a történelemkönyvekben, és hogyhogy nem mondják be a hírekben minden rádió és TV csatornán óránként? Persze, mivel öreg NWO motoros vagyok, én ilyenen már nem is csodálkozok, mert a kérdésre amit fel se teszek, egyértelmű a válasz.
Ti egyébként ezt a vonalat itt már megtárgyaltátok? Mert ugye ez valahol mindennek az alapját képezné. Tehát pl. ha valaki megkérdezné, hogy mire jó az ha van egy királyunk, vagy hogy mire jó a királyság, akkor a legelső amit elmondanék, hogy hát ezért, hogy egy "beavatott" irányítsa az országot. Persze még véletlenül se gondolom azt, hogy ez az átlagemberben "aha!" érzést okozna, de bennem ezt okozott, ezért is csapongok most itt össze-vissza.
Vagyis mégsem, mert inkább most abbahagyom, aztán majd jelentkezek, ha már megnyugodtam kicsit. Legközelebb viszont szóljatok előbb, hogy itt ilyen fontos dolgokról van szó! -
#2730 Addig nincs gond, amíg helyes összefüggésekre világítanak rá, de sokan már minden mögé ezt képzelik.
Egyébként kevés az időm nekem is mindent elolvasni, meg annyi szabadság mindig lesz a világban annak, aki nem hagyja magát átlag kereskedelmi TV nézőig elhülyíteni.
-
Solt #2729 Ha lesz időm és energiám, ígérem belekóstolok... :) Egyelőre nekem "sok"... túl sok a kijelentés, aminek nem látom az alapját. Persze lehet, hogy én vagyok földhözragadt! :) -
remark #2728 Szerintem az NWO az részben ugyanaz a téma mint amiről itt szoktatok beszélgetni, csak épp nem kizárólag a magyarokkal kapcsolatos. Én se véletlen keveredtem ide az NWO topikból, mert amit kutatok, annak a magyarokra vonatkozó részéről itt nagyon sokat megtudtam eddig... pedig még csak most kezdek el igazán foglalkozni azokkal az anyagokkal, melyeket ajánlottatok.
Egyébként meg tudnék nagyon sok olyan NWO-s témát ajánlani, amivel szerintem akár magyarként, akár úgy általánosságban emberként mindenkinek dolga van/lesz. De itt abba is hagytam, elnézést az OFF-ért. -
remark #2727 Köszönöm az ajánlást, meg fogom nézni az anyagot! -
Solt #2726 Részemről annyi, hogy soha nem foglalkoztam vele, így szinte minden szó idegen számomra... egyszerűen nem érzem, hogy dolgom lenne vele...
De mondhatnám úgy is, hogy még annyi tény sem áll a rendelkezésünkre, mint a történelmet illetően... -
remark #2725 Nekem nagyon fúrja az oldalam, hogy vajon mi lehet az, ami ennyire egységesen nem tetszik nektek az NWO vonallal kapcsolatban. Röviden leírhatnátok, persze nem itt, hanem ott.
Szerintem egyébként az NWO-val kapcsolatban is kb. ugyanannyi a félreértés és a ködösítés mint a magyar történelemmel kapcsolatban. Vagyis több, mert a téma maga is nagyobb, hiszen a teljes világtörténelmet magában foglalja, no meg esetleg még annál többet is. -
#2724 Érdekes, szellemi síkra terelődött a téma.
Megnéztem én is az anyagból elég sokat és osztom Solt véleményét. Az előadó mond jókat, meg pongyolaságokat is és túl pesszimista, NWO-s.
Nekem a Pálosok jutottak eszembe, hogy miért is üldözték, pusztították őket Magyarország ellenségei annyira.
Akit érdekel a téma, nézzen utána, hogyan zajlott egy Pálos beavatás valamikor. Szántai Lajos írásai, előadásai ajánlottak pl.
Úgy hirtelen ezt találtam.
A tanítások szerint Dobogókő a föld szívcsokra. De érdekes a hasonlóság a csakra szóhoz. Maga a magyar elnevezése a helynek is. ...de valahol közösek a gyökerek, szerintem megér egy órát ez a filmecske is. -
Solt #2723 No a végére értem... az nwo-s részt leszámítva összességében tetszett.
Ami a magyarság történetét illeti, abban sok dologban egyetértek vele. Vannak apróságok, amiket én másképpen látok, vagy tudok, de a 90%-t adom. A Krisztusi út, a végjáték, a gyógyító szerepünk a világban, szerintem is így vannak...
Abban nem értek vele egyet, hogy megszűnünk létezni. Bármennyire is szar a helyzetünk, a magyarság elpusztíthatatlan idegen kézzel. Ő is említi a skorpiósságot. Ennek a lényege, hogy a skorpiót kizárólag egy másik skorpió, vagy önmaga képes elpusztítani. Mivel másik nyilas-skorpió nemzet rajtunk kívül nincs, így veszéllyel kizárólag a saját házunk tájáról kell számolnunk. Ez ellen pedig tudunk tenni, és bármennyire is szar a helyzetünk, a javulás már beindult... ez még itt az sg-n is követhető... ( egyébként voltunk már ennél nagyobb kakiban, tehát a csüggedésre semmi okunk )
Ami a reikis kérdésedet illeti. A reiki egy "mezei" behangolás, egy rezgés szám növelés. Erre a világon bármelyik ember képes... bárkinek nyitható a koronacsakrája, és onnantól érzékenyebb lesz az univerzumból érkező dolgokra... tölcsérként tudja magába gyűjteni az energiákat, és mindenféle szempontból a javára válik neki is, és a környezetére is.
A Szent Korona ehhez képest, egy leírhatatlanul magasabb szint. Nagyon durván egyszerűsítve úgy képzeld el, hogy adott emberből a koronázási szertartás a lehető legjobb énjét hozza ki. A szertartás alkalmával a személyisége lebontódik, és újjáépül a belőle kihozható maximum szerint...
Irdatlan energiák működnek ilyenkor, nem véletlenül vannak szinte védőöltözetben azok, akik részt vesznek benne. Arany szálas palást, arany sarú, stb... ezek nem a fényűzést szolgálták.
Akárkinek nem kerülhet a fejére... nem véletlen, hogy pár habsburg belebolondult... ezt ugye ő is említi.
A megkoronázottnak szó szerint az agyára hat a korona, mégpedig a rajta lévő képi program alapján. Egy arra alkalmas személy, akit a Szent Koronával koronáznak meg, a Földi síkon elérhető maximális szellemi szintre jut... szó szerint felülről kapja onnantól kezdve az információkat...
Analógiának jó a reikis hasonlatod, de a reiki ehhez képest egy porszem...
Hogy mennyi ebből a valóság? Több mint az sokan hiszik!
-
tpM #2722 A magyarság küldetéséről itt van ez a remek előadás.