6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
polarka #2881 ez egy öv díszítés? mikorra datálható?
és amit később betettél avar hadviseleti rekonstrukciós videót és amiket elmondtál részleteket, azok a későbbi leletek alapján mind jellemzőek voltak a később érkező magyarokra is?
1ébként a hun hadviselet is érdekelne.
Nincsen olyan weblap, ahol össze volnának gyűjtve dátummal az egyes leletek képei? vagy ezek ilyen múzeumokban rejtegetett dolgok és az átlag magyar a neten nem érheti el, mert a történészek csak maguknak tartogatják ezeket? -
ahddub #2880 naon helyesXD bármi van kérdezzetek, nem saját anyagból dolgozom, de nagyjából vágom melyik prof. műve ad választ az adott kérdésre, belinkelem, ha meg nincs fenn akkor a könyvét. -
Solt #2879 Értem én, és egyet is értek, csak felhívtam arra a figyelmedet, hogy ezt most félreértetted. Nem elhitte, csak kérdezett. ;) -
remark #2878 Jelenlegi, meglehetősen töredékes tudásom alapján ezt a választ adtam: válasz. -
remark #2877 Ki mondta hogy elhiszem? Nemrég linkeltem be pl. azt is, hogy mit írnak rólunk angolul. Szerinted azt is elhiszem amit ott írnak? Nem, csak épp tájékoztatom a téma után érdeklődőket, hogy milyen történetek vannak terjedőben erre meg arra. -
ahddub #2876 értem én, nincs is bajom a személyével. az zavar kissé ha van egy kitaposott ösvény a fény felé, és mindenféle az ellenségeink által kreált alaptalan, buta, primitív mellékágakat kerülnek felszínre ,mert van aki letér a főútról miattuk. a szíriuszi, atlantiszi, kazár zsidó, török, urali, maja és egyéb mesterségesen a jó lapok közé kevert ökörségek, azért vannak hogy nevetségessé vagy lopottá tegyék az egyébként tényleg mesébe illő múltunkat! -
ahddub #2875 amikor egy birodalom tágul, az nem feltétlenül Róma jellegű imperialista hódítás következménye. egy gazdag vidék szivacsként vonzza a primitív elemeket. így lett európa árja a közel kelet pedig szemita. a turániak a sztyeppére szorultak, ami a medencében kezdődik és kóreáig tart. -
#2874 Nem találtam meg szerencsére..... -
#2873 Egyetértek:) -
ahddub #2872 az a baj, hogy kre 2300 ban a szemita kecske pásztorok elözönlötték a ragozós nyelvű közel-keletet , lopták a tudást a vallásuk is szumír eposz..
így minden pre -szkíta népben nyomot hagytak, pl. babilon, asszírok.
ez olyan mint mikor ma magyarnak nevezik magukat a cigányok...
csapódott, beépült, bekeveredett elemek, homok a gépezetben, de nem homokszem, hanem sivatagnyi mennyiségre gondolj.. -
Solt #2871 Nem mintha nem lenne elég dolog amin húzhatom magam, de azért csak belelesnék! :D Köszi... -
#2870 kb. féléve olvastam de nem volt gyomrom áthámozni részletesen...megpróbálom megkeresni -
Solt #2869 Komolyan??? Megvan az a tanulmány? -
Solt #2868 Nem hitte el! Remark korrekt módon kérdez, ha valamihez nincs meg a kellő infója... ezért is jött ide! ;)
( Azon ritka fórumozók egyike, aki kizárólag abban a témakörben bocsátkozik vitába, amiben tájékozott! Én becsülöm őt. ) -
ahddub #2867 Tehát a 3 kabar törzs onogur volt, volt 3,5 szabír törzs akik meg magyarok, meg egy fél barszil a kürt. Szumír napisten imádat és keresztény vallás keveréke volt a miénk. Legalább is a sírokból előkerült keresztekből utóbbira is lehet következtetni! Menóra, fityma, dávid csillag, és pénztárca nem került elő....XDXDXD -
#2866 ( azért döbbenet, hogy miket ki nem találnak... mi lesz a következő? a Szkíták is zsidók voltak? ) -sajna azt kell mondjam ez már létezik....olvastam egy tanulmány hogy végülis a zsidók azok a szkíták...jó mi? :) -
ahddub #2865 dehogy voltak zsidók...Levédia nem létezett! Konstantinos találta ki Bulcsúék a Lebetto asszír szakkifejezéséből kreált személyt (Előd volt Leved..) és határőrvidéket!
Szabírok voltunk a kazár időkben, önálló független, állammal, amely az arab kalifátus iszlamizációs törekvései elől menekült a Kaukázustól északra. Kuma Magyaria volt a neve, a vatikán mai napig őrzi a levelezéseket...a mongolok pusztításáig 2 Magyarország létezett.
A Don Donyec közti részen még csak onogurok sem éltek, ők ugyanis barszilok voltak! Kabarok sem lázadó kazárok, hanem Kuber (magyarul Csaba vagy Khaba)visszahúzódó székely onogurjai voltak 3 törzzsel XD
A kazárokkal katonai és nem vallási szövetség volt, amely felbomlott, mikor kiszakítottuk tőlük a határőr népeiket, és nyugatra mentünk!
A besenyő támadás sem akkor és ott történt, hanem majd Etelközben...
Összevissza hazudnak minden eget verő marhaságot, amit te meg naívan elhiszel... -
#2864 -
#2863 Megfigyelhető a láncvért, a kopja a "magyar stílusú"-sisak -
Solt #2862 Ez a mániája. Már többször el lett neki magyarázva, hogy a Kazár birodalomban a zsidó vallás kizárólag az "urak" hóbortja volt... nem volt népvallás.
E mellett a honfoglalás korabeli sírok meghatározó lelete a mellkereszt. Ha valaki látott már zsidó vallásút keresztel a nyakában, akkor az látta már a Yeti-t is. És akkor még a Mária kultuszról szó sem esett... ez kicsit régebbi nálunk mint Árpádék... nem nagyon emlékszem olyanra, hogy zsidó vallásúaknál ilyen előfordulna!
Ezen kívül a Corpus Juris-ban I. Endre rendelkezéseinél egyértelmű hivatkozás van az ősi Szkíta vallásra.
„Scythicus, gentilis et ethnicus ritus” Törvényben utasítja a magyarságot, hogy hagyja el az ősi Szkíta, népi, nemzeti szertartásrendet. I. Endrének én jobban hiszek, mint Harcu-nak...
( azért döbbenet, hogy miket ki nem találnak... mi lesz a következő? a Szkíták is zsidók voltak? )
E mellett jó lenne már, ha az akadémia is eldöntené, hogy görbe lábú pogányok, vagy zsidó ivadékok vagyunk-e. Megjegyzem, ha utóbbira bármiféle nagyon halovány tényecske is lenne, hidd el, már rég ezt harsognánk mindenhonnan... -
#2861 Igen tényleg bocsánat, nem figyeltem oda akkor küldök egy többé kevésbé korabeli ábrázolást. -
#2860 Amit linkeltem kép, azon sajnos van több pontatlanság példának okáért egyenes pengéjű szablya.....meg az idétlen kék zászló.....de a lamellás vértezet és a lánccsukja, az hitelesnek mondható.
Figyelemre méltó hogy europid a harcos, kis turáni beütéssel! közel áll az igazsághoz! -
#2859 Bedobta már párszor a közel-keleti topikban (is).
Ezt az elméletet még olyan "csúcs" akadémikusok sem kutatják, mint Glatz, vagy Róna-Tas.
-
remark #2858 Nem ismerem harcu-t, és ezt a zsidós elméletet is most hallom először. -
#2857 Ez neki egy régi rögeszméje.
Nem kell rá reagálni. -
remark #2856 Szintén érdekességképp, hogy mik vannak: Álmos és valszeg Árpád is zsidó vallásúak voltak, mint ahogy illett annak lennie minden magyar törzsi vezetőnek is. -
#2855 Sziklakarcok. -
#2854 Ezek a rajzok régészeti leletek alapján készülnek, noha maga a ruha nem igazán időtálló, de sok rész mégis megmarad. Övek, csatok, szíjvégek, zsinórozás, gombok, fibulák. Sokszor maga a szövet is. A szövés technikája is innen ismert.
A leleteket összevetik pl a Kínai krónikákban is látható ábrázolásokkal (hunok) és egyéb fennmaradt rajzokkal. Továbbá maradtak fenn olyan (arany) műalkotások is, melyeken korabeli harcosok vannak teljes fegyverzetben.
Ezen dolgok miatt ismerjük például akár azt is, hogy nézett ki:
Egy teljes lovas, lószerszámokkal, a ló díszeivel együtt. -
polarka #2853 Most nézem, h a neten még autentikus ruhák leleteit/ábrázolásait sem találom.
A hadi felszerelés, akkor szerinted egy autentikus, átlagos magyar harcos felszerelését tükrözik az alábbi képeken?
ui.: Köszi a könyvajánlást, de nem akarok annyira elmélyedni a témában. csak kíváncsi lennék vmi objektív képre, h hogyan nézhettek ki, hogy vmilyen ma hitelesnek tartott kép megmaradhasson az emlékeimben. -
polarka #2852 ezek nekem úgy tűnnek, h jelenkori illusztrációk
esetleg nem végeztek még idehaza ilyen koponya alapján kigyurmázott rekonstrukciót, mint amiket néha ism. terjesztőkben is csinálnak? -
#2851 Csak ajánlani tudom ezt a könyvet, ez a kedvencem: -
#2850 Azt nem állítom hogy az "Osprey"-könyvek 100%-ig hitelesek, de szubjektív véleményem szerint, a "neten" általánosságban fellelhető képek fantasy szintjénél, lényegesen hitelesebbek. -
#2849 -
#2848 Osprey Publishing - Military History Books -
polarka #2847 Kérlek adj linket olyan ábrázolásra, ami az adott korszakkal egy időben készült vagy esetleg akkor élő ember leírása. -
#2846 Rosszul írtam: még köszönő viszonyban sincsenek a *valósággal.
és *péknek egy kellett volna írnom:) -
#2845 A rajzokon a "magyar" és "hun" harcos ábrázolások még köszönő viszonyban sincsenek egymással, a mongoloid pék-nek ábrázolt Attilától meg a hajam égnek állt...... -
remark #2844 Érdekességképp egy példa hogy mi olvasható rólunk angolul: Ancient Hungary -
#2843 """ Közeledik a tél, a kiegészítő tevékenységek és a háttérmunkák időszaka. Ilyenkor több idő marad a felszerelés, a fegyverzet fejlesztésére, javítására, kiegészítésérte. Fel lehet dolgozni az év közben szerzett tapasztalatokat, vagy éppen pótolni az elmaradt dokmentációkat. Az utóbbi célt tűzte maga elé Varga Zoltán (FALCONFILM) is, aki nem adta fel történelmünk nagyságához és jelentőségéhez méltó minőségű, szakmai szempontok alapján is elfogadható tartalmú film elkészítését. Jól tudja, hogy először csak kis lépésekben lehet haladni, vágóképeket, kisebb jeleneteket megvalósítnai. A tartalmi elemeket, látványvilágot előkészíteni. A munka megkezdésétől viszont jelenleg már nem korszakok, évek, csupán hetek vagy hónapok választanak el minket. Elérkeztünk arra a szintre, hogy - ha legalább csírájában is, de - van mit mutatni. Megkezdődhet a vázlatok és tanulmányok készítése. Ehhez a munkához keresünk most együttműködő partnereket. Olyan lovasokat és gyalogosokat, akiknek megjelenésükben és gyakorlottságukban a korhűség fontos szerepet játszott vagy legalábbis ebbe az irányba haladnak. Keressük a kapcsolatot a 2008-as és a 2010-es KURULTÁJon megjelent páncélkészítőkkel és viselőkkel akik színvonalas munkát végeztek. Mindenkivel aki hajlandó és képes ilyen irányú, szakmai együttműködésre. Célunk nem magunk, hanem harci kultúránk értékeinek beutatása. Jelentkezéseket várjuk a KURULTAJ.COM és a LOVASHARC.HU oldalak elérhetőségeire! """ -
lopbisz #2842