A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

londonban van, a brittish muzeumban, utána néztem. google be ezt ird: "blau monuments tablet". nem tom ménem enged linkûni a fórum, émmá megleltem.
Kopiati
Ki tudja vajon egy-két építkezésen mik tûnnek el Magyarországon...

az ajánlott könyvet könyvjelzõztem, (sajna ma-holnap útóvizsgázok környezetvédelembõl, aztán nehezen veszi be a májam onnan azt a sok zöld marhaságot is...) emiatt majd máskor olvasom el.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
Igen, így már látható. (engem nagyjából meggyõztél, azért csak nagyjából, mert szkeptikus vagyok, ez ami 4 év latin tanulás, meg ókori bölcseletek után rám ragadt, kételkedni mindenben...)

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

L Viper
A bombázások miatt rengeteg fel nem tárt lelet is megsemmisült, sajnos örökre.
Kopiati
Hát sajna sokat olvastam róla mennyire "áldásos" volt amerika megjelenése irakban a bagdadi nem zeti múzeum gyûjteményére(a helyiek elvitték a sumér kincsek egy részét), és a katonai bázisok építése során, máig feltáratlan területeket dozerral megdolgozták. Ezért szerintem megérdemlik, ami a katonáikkal történik úgy mellesleg, mert lennie kéne egy határnak amit nem lépnek át, már ha a földrajzit átlépték, és a földben lévõ a világ egyik legidõsebb civilizációjának kincseit csak így elpusztítani valahol már vérlázító. Ez kicsit off volt...

L Viper
Beleolvasni nem elég. A végén megjelöli a forrásokat.
Az elsõ oldal picit indulatosabb a mai helyzet miatt, de utána tények és bizonyítás.
british museum blau monument -google képek az lesz az, meg tatárlaki korong, tabletts of tatárlaka. e 2 jelei egyeznek.
menj el akkor irakba a múzeumba és lesd meg :d
blau monument, table próbáld így.
Kopiati
Ám ha nagyon visszafejtjük a dolgokat, oda jutunk, hogy mindenki ugyanonnan származik, (bár voltak elméletek arra, hogy az homo sapiens több helyen egyszerre alakult ki de ez eléggé "extrém" állítás.) tehát végül is, szerintem teljesen mindegy, hogy kitõl származunk, vagy mik vagyunk, mi döntjük el, hogy mik akarunk lenni, és az az igazság "menõbb" különbözni a többitõl mint egynek lenni a sok közül... ezért vannak népek, nemzetek

Kopiati
Nem a tényeidet vontam kétségbe, csak arról a jemdet nassr kultúráról csak angolul találtam infót(de ott a magyar rovásírásra hasonló jeleket nem láttam említve) amit akkor hirtelenjében magyar forrást, találtam ott meg már a honlapcím nélkülözött bármi objektivitást... a téma érdekes mindenképp, mert ez itt igazából a kultúrák keletkezése és így tovább szempontjából kivetíthetõ, hiszen ahogy az etruszkok se tûntek el a "rómaiak" esetében, úgy elég nehéz szerintem azt feltételezni, hogy (ez sarkított) de a magyarok találták fel a genocídiumot, és levágták az õslakosokat, mint rossz villanyszerelõ a biztosítékot...

Mondjuk ha már a "rómaiakat" szóbahoztam, az õ eredet, mondáik, történeteik is a bevándorlás-együtt élés története...

az ilyen nyelvekre alapozott hipotézisekben az a baj, hogy egy lábon asztal sem áll meg.
a franciák múltja sem rómába vezet, hanem galliába, pedig kelták és nem latinok!
egy amerikai néger sem brit szigeteki õsöktõl származik...
én tényeket közlök , genetikai, régészeti bizonyítékokat amelyek a népemlékezet által mindig is vallott medencei folytonosságot bizonyítják.
Kopiati
Az a gond most hirtelen nem találtam olyan magyar forrást ami picit sem tûnik elfogultnak...

Nekem így egyébként, beleolvasva L Viper által linkelt olvasmányba, az eddigi ambivalens hozzáállásom csak jobban polarizálódott, mert eddig is rühelltem azt, hogy a történelem könyvek, stb egymásra hivatkoznak, meg úgy kb a tankönyvek jó része tanárom egyszer egy eget rengetõ baromságra világított rá a bioszkönyvben, ami kb 30évre visszamenõleg, könyvek sorozatain végigment, a forrásig...szerettem a történelmet mindig is de az igazság szerintem az, hogy mese habbal, és a cseresznyét minden ország maga teszi rá...ahogy bárki a világon rátette a magáét, úgy itt is rátettek valami marhaságot, de én nyugodt vagyok, mert tudom biztos jól kerestek vele😊

Olvas vissza... mind a nyelv mind pedig a genetika le lett már írva.

tibeti kapcsolatról nem tudok , de a sumér jemdet nassr kultúra blau-tábláin magyar rovás betûk vannak, ugyanolyanok mint a tatárlaki korongon ami idõsebb és erdélyi!
L Viper
Ha van kedved, olvass vissza, esetleg olvasd el ezt :
Itt már linkeltem.
meg a dátumokat is félre értette, kre 5000 helyett kre 2000 et mondott, de aki tud angolul annak merem ajánlani az elõadást.
Kopiati
Azt csak viccnek szántam.

L Viper
Nagyon nem errõl volt szó mint amit Szaniszló magyaráz.
Õ az Árpád háztól és elõdeitõl indul, meg politizál. Ez nem érdekel.
L Viper
Láttam az elõadást.
A tolmács csajszi picit gáz volt, fõleg mikor nem esett le neki hogy a Pleiadokról beszél a prof.
Kopiati
A származás vagy a nyelvcsalád a téma? Mert a cím zavaró ebbõl a szempontból.

Mivel a nyelvcsalád szinte biztosan finn-ugor, a származás meg a magyarok esetében elég "vicces" kérdés, hiszen kb sztem már nem is létezik olyan ebben az országban akinak kb genetikai köze lehet az õsmagyarokhoz(azt leszámítva, hogy õk is emberek voltak😄.... állítólag) jó ott le van írva, hogy igen, DE a székelyek meg a honfoglalás elõtt csatlakoztak feltehetõleg a magyarokhoz, tehát nem éppen a kezdet kezdete óta rótták az õsmagyarokkal akik tibetet is nyilván megjárták Lásd:ITT ez mondjuk már vérlázítóan nagy baromság...

Egyébként szerintem nem az(lenne) a lényeg, hogy honnan jöttünk, hanem, hogy hová is tartunk...

igen vele levelezek, youtubon van fenn angelonaddeo néven, ha gondolod írj neki. e mailt is adott. és a videojai is fenn van youtubon 6 részben.
michelangelo naddeo the origin of hungarians ezeket tallózd.
kicsit úgy érzem magam mintha egy vakon született embernek kellene elmagyarázni a kék színt, tanár nem lennék az fix :d
L Viper
Tessék itt van neked egy: Turbómagyar olasz.
Vannak még rajta kívül is.
<#eljen><#eljen>

www.smart-bus.hu

Ez ám a bizonyíték.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Le van írva a #2038-ban.
Had ne másolgaddam ki belõle!

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

mindenki az, de ettõl még 2 dimenziós ábrákkal ábrázolva lehet populációk közötti genetikai távolság meghatározást végezni.
a mai magyarság anyai ágon a medencét lakja isten emlékezet óta.
apain pedig a magas (elsõ mérés, semino 60%, legutóbbi szintén olasz csapat munka 59% r1a1 haplocsoportal szkíta és szarmata mintákkal áll kapcsolatban.
a régészet egyértelmûen szkíta, a népemlékezet is.
a nyelv ragozós nyelv és medencei keletkezésû anyai eredetû anyanyelv, iráni és ogurhun szavakkal.
rovás leletek, és az etruszk egyezések bizonyítják utóbbit.
esetünkben a 2 kiveszett X. századi uralkodó osztály is figyelemre méltõ mert bár genetikailag átalakultak egykor innen származtak el. szabírok és onogurok voltak.
L Viper
Ez ám a bizonyíték.
Tekintettel arra, hogy rád nem vonatkoznak az sg szabályai, a továbbiakban teljes mértékben levegõnek tekintelek!

www.smart-bus.hu

Sehogy, az kamu.

Akik képesek ilyesmit beszopni a lakosság 15-20%-át teszik ki.
Most aztán döntsd el ki is megy szembe a forgalommal😄

L Viper
Kevert nép? Akkor hogy a búbánatban õrizzük oly nagy százalékban azokat a Kárpát-medence õslakosaira jellemzõ géneket?
Most nem azért, de a #2038-ban le van írva, hogy kuvára kevert nép vagyunk, és ebbõl mindenfélélt le lehet vonni, csak azt nem, hogy melyik nép, honnan hová vándorolt. Ezért ironizáltam.
Olvasd el még egyszer.

www.smart-bus.hu

egyre zavartabb vagy, menj aludj inkább! 😄
Amennyiben a Kárpátmedence Ázsiában van akkor bizony igazad van mégis<#zavart2>

Látom tanulsz, csak így tovább<#hehe>

mármint azen népek ragoznak a mai napig, míg a többiek már hajlítanak.
"nyelvileg finnugor" ezt inkább úgy fogalmaznám a ma finnugornak nevezett kultúrálisan és genetikailag is különbözõ népek nyelvi õse.
európaiak genetikailag", igen mivel a medence az õshazánk, és nem belsõ-ázsia vagy az urál, és mezopotámia sem. az összes ma élõ európai nép keresztül ment nyelvcserén, de genetikailag õslakók az adott helyen.
kivétel, baszk, kelta, magyar, finn, észt.
"A köznépi temetõkbõl származó csoport inkább a modern magyar populációhoz közelebbi, az európai populációkhoz hasonló genetikai összetételt mutat. "
PSG 1
http://www.es.hu/?view=doc;26181
ezt olvastam eppen es azert szurtam be..rasko istvan irta ..

\"one shot one kill..\"

L Viper
Nem sok az amit a #2015-ban linkeltem. De gondolom nem vagy hajlandó elolvasni.
L Viper
"Szerencsére õseink építészeti, mûvészeti emlékeink és a múzeumokban látható egyéb értékeink mellett a génjeiket is, mégpedig nemcsak örökített formában, hanem ténylegesen, az ásatásokkal feltárt csontokból kinyerhetõ DNS anyagi valóságában hagyták ránk. Miután a régészeti leletek szépségével a „genetikai" leletek nem vehetik fel a versenyt, a csontoknak mint régészeti értékeknek a felismerése az utóbbi idõben vált valósággá. Az eredmények az archeogenetikának mint egy új tudományágnak a megalapozásához vezettek"

Tömören megint: A nyelvészkedést végre szétválasztjuk a genetikától.
S bizony a régészeti leletek is ez utóbbit igazolják.
A Habsburg idõkig pont a folytonosságott hirdették õseink. igazuk is volt.
Nem bonyolult, csak a kis egoista lelke nem képes feldolgozni, hogy éveken át az orránál fogva vezették...

Nem az a baj, amikor valaki valamit rosszul tud, hanem az, amikor az egoja még azt sem engedi, hogy legalább egy pillanatra kételkedjen önmagában...

www.smart-bus.hu

Igen tudom, sík hülye vagyok! Neked természetesen pedig megint igazad van!

www.smart-bus.hu

mi bonyolult ezen?
mintát vesznek a csontokból és összehasonlítják ma élõ népekével , és kijön, hogy nem vagymunk fing-ugrók.
Kár, hogy nem érted az írott szöveget.
Pont az a lényege, hogy a genetikai megközelítés csöppet bonyolultabb minthogy olyanokat olvassanak ki belõle mint a hantamestereitek😊
Elég jó összefoglaló volt szvsz, kár hogy nem értetted meg.

a medence magyarul beszélõ köznépe az õsünk genetikailag.
az Árpádok pedig kelet-európai onogur, közel-keleti szabír és egy ázsiai türk törzs elegye voltak. van dns minta, Raskó istván.
Azért ez ennél egy csöppet bonyolultabb...

( kérnénk azért az információ forrását is, ha szabad! 😉 )

www.smart-bus.hu