A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kik nem a rokonaink
1.finnek,észtek,lívek,manysik,khantik
2.törökök,kazahok,mongolok
kik a rokonaink?
egész eu az indó moslék elõtt, egész közel-kelet a szemita moslék elõtt, egész kelet eu a szláv moslék elõtt, és az ujgurok😄
Savaran
Jaja ez van😊

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Békés letelepedés = nem gyilkoltak, nem raboltak! -felkiáltójellel akartam bocsánat

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Békés letelepedés = nem gyilkoltak, nem raboltak?

tök jó dolog szkítának meg neolitikus rovó õsnépnek lenni nem?😄
Azt, hogy egy nép nem tud ellenállni számottevõen annyira szét van már gyilkolva, nem mondanám békésnek.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Miért is?
Attól, hogy leírod nem lesz igaz.
Akkoriban itt nagy volt ám a rendetlenség, korántsem volt békés a környék.
Nem csak itt, európaszerte másról se szólt az élet mint a rablóhadjáratokról.
Nagy Károly, és az arabok persze csak a szent cél érdekében fosztogattak😄
A Vikingek meg mi, pedig a dicsõségért😄

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Savaran
1.Véget ért az a nemzetközi genetikai kutatás, amelyet egymillió-négyszázezer emberen végeztek el. A kutatás vezetõi, a méltán világhírû antropológusunk, Kiszely István professzor, valamint az Utrechti-, a Varsói Orvostudományi Egyetem rektorai és a Német Tudományos Akadémia elnöke a Világhálóra tették, és közölték a Science, és Nature tudományos lapokban is: A mitokondriális DNS-vizsgálat bizonyította: a magyarságnak genetikailag semmi köze a finnekhez, hogy genetikailag legközelebbi rokonaink a belsõ-ázsiai török népek. A finnek ennek ismeretében és az újabb nyelvészeti kutatásoknak köszönhetõen már 2003-ban átírták a tankönyveiket.

Savaran
A kiszorítódisdi játékodra ott az érvem hogy BÉKÉS letelepedést súgtak a feltárt temetõk.....

téged nem foglak visszaolvasni mert rád emléxem, tdantes a másik uborka, aki a földbe lett már alázva...
Savaran
Pontosan! a népemlékezet, a krónikás hagyományok, a régészeti leletek, egybevágnak a genetikai eredményekkel....

2000-ben járt itt, azóta eltelt 10 év, ma már SNP dns teszt eredményünk van, ami jóval alaposabb! és láss csodát mi jött ki? amit mi mond(t)unk, természetesen...
Olvass vissza.
Van ám érv, csak fel is kéne fogni.
Ide nem csak írni szoktak, néha olvasnak is az emberek.

No igen... neki nácizni is szabad, semmi következménye! Kíváncsi vagyok mit kapnék, ha én meg lezsidóznám...

www.smart-bus.hu

Te állítottad, hogy nem szoríthattak minket idáig a besenyõk, ha utána olyan erõsek voltunk, hogy késõbb portyáztunk nyugaton. Én cáfoltam, olvass vissza.
A logokai ellentmondásra is rámutattam az anyanyelves mondókáddal kapcsolatban.

Ha figyelmen kívül hagyod a cáfolatokat, tényleg nem lesz vita. De ezért te vagya hibás. Ölyan támában van szilárd álláspontod amihez nem értesz. Ezt a dajkamesét csak olyanok veszik be akik nem ismerik a történelmet.

A történészek közt egyébként nagyon sok vita van az õstörténetünkkel kapcsolatban, de nem ilyen jellegûek. Volna ám mirõl beszélni, de komoly témák helyett mindíg ezt a bugyuta demagóg szöveget hozzák ide.
De még ha új lenne megérteném😄 De folyton csak ugyanazt a képtelenséget hallani.. tisztára mint a holdraszállás topikban.

Savaran
Igen érdekes hogy az új kutatási eredményeket nem az MTA közli hanem különbözõ külföldi forrásokból kell megtudni, ez azért szégyen.....és az olasz Semino genetikust igazán nem lehet vádolni részrehajlással.

L Viper
Nehéz lesz megemészteni az Akadémián a zsíros állásukat féltõknek, hogy már külföldi tudósok is azt mondják amit a "turbómagyarok", a régi króniáink, a Tarihi Üngürüsz is, és a legújabb genetikai kutatások is.
kihaló faj, támad a fehérvérsejt! 😄
igen, érv semmi, nem baj. Larry Majka SNP tesztjei nem hazudnak, külföldrõl lesz megoldva a magyar (h)õsmúlt rekonstruálása.
az ördög szolgái pedig nyaljanak sót!
L Viper
Látom a stílusod még mindig a régi, s nem csak ebben a topikban.
no és melyik rész nem igaz?
Savaran
"Nézztél szét. Ne itt a fórumon, mert nem láthatod az embereket, inkáb menj el valamelyik turbómagyar elõadásra." --ez aztán komoly ellenérv volt

Azt hittem komoly emberekkel fogok normális hangvételû vitákat lefojtatni, tévedtem, én kérek elnézést!

Érvelõ vitára továbbra is nyitott vagyok, de amíg én mondok valamit és valaki ráírja hogy ez hazugság, ez hülyeség stb. addig azthiszem nincs értelme az egésznek.

Azt az egyet nem szeretem benned, hogy sokat hazudsz, de ezt leszámítva bírlak.

pontosan az atlantászok magyarelles judeoglobalisták, a finnugrászok fele tudja, hogy kamu lásd Hóman Bálintot aki halála elõtt beismerte, hogy marhaság a finnugrizmus!
a türkológusok is zsidók, õk Vámbérysták.
De szerencsére a valódi magyarok udják, hogy mi kárpáti köznép és szkíta uralkodóosztályok leszármazottai vagymunk!
1 et értek veled, jók a meglátásaid és genetikailag is korrektek!
Nézztél szét. Ne itt a fórumon, mert nem láthatod az embereket, inkáb menj el valamelyik turbómagyar elõadásra.

Az meg már tényleg beszarás amikor a népvándorlást is meghazudtoljátok...nem igaz.

Mikor lesz már olyan, hogy a magyarokra a gravitáció is másképp hat? Én már ezen se csodálkoznék.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

,,
Lényegre térve, elmondom az én álláspontom: az õstörténet kutatókat négy nagy csoportba sorolom:
1. Finnugrász-(Finnországban már nincs finnugor elmélet(!) oktatás)"

Csak tudnám miért kell folyton hazudni.

Ti rohadt nagy önérzetû magyarok, nem hallottátok azt a mondást, hogy a hazug embert hamarabb utol érik mint a sánta kutyát?!

Mert ez egyszerûen nem igaz! Nincs ilyen! Kitaláció! Hazugság! Finnországban is még mindig a finnugor elmélet van, és attól hogy ti folyton az ellenkezõjét hazudjátok nem lesz igaz!

És tudjátok miért hazugság? Mert tények más mondanak! Ti nem tudjátok a hazugságaitokat bizonyítani, viszont az ellenkezõjét meg igen is lehet! Ugyanis a finnek errõl még csak nem is hallottak! Ezt csak ti találtátok ki!

És az összes elméletetek ilyen. Tévinformáció. Hazugság. Téveszme. Nem bizonyítható baromság! De nektek aztán lehet beszélni...

Óh, bocsánat, én csak azért hiszek a TÉNYEKBEN , mert egy szemét hazaáruló , zsidóbérenc, libsi vagyok. Igen, mi már csak ilyen hülyék vagyunk, hogy a TÉNYEKBEN hiszünk, nem az áltudományos kamu hazugságokban!

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Tényleg nem érted mia LOL?
Akkor LOL.

Nem tûnik fel a logikai ellentmondás tlnyleg?

Szerinted hogy szorította ki egyik nép a másikat a népvándorlások idején?
A fosztogatás be volt tiltva mi? A puszta tömegükkel kinyomták õket😄

Mert ezt csepegtetik a kis buksijába nap mint nap...

www.smart-bus.hu

Komolyan nem értem miért kell mindent a bal-liberális-nacionalista szálra felfûzni...

"Gondolom kicsit sem gyanús, hogy az elmélet nem ez értelmiségiek közt terjed, mint általában a tudományos újdonságok, hanem a nacionalisták alulmûvelt rétegei közt, na meg azok közt akik szeretik a szép meséket."

Erre ha valami tudományos forrást ha mutatnál, mert neked bemondásra nem hiszem el...

Én mondtam! 😄

( az áltudományos kimaradt! 😄 )

www.smart-bus.hu

Savaran
1.) fosztogatásról szó sem esett.
2.) "és mivel apanyelv nemlétezik csak anyanyelv, a kis félbulgár kölök XD szlávul kezdett beszélni" ".....de viszont a magyarok megtartották"---ebbe nem tudom mi a LOL, te szlávul beszélsz?

3.) akkor cáfold meg írásom, de ne gyere nekem a liberálisok körében terjedõ maszlagokkal, kérlek!

Hamar túltetted magad azon, hogy az a vaslogikával felállított érv, miszerint a vándorló népek nem fosztogathatanak, megdõlt😊

Ne zavarjon az se, hogy akkoriban a fosztogatás mindennapos volt, senki sem élt békében.
Ezt meg gondolom csak viccbõl írtad:
"és mivel apanyelv nemlétezik csak anyanyelv, a kis félbulgár kölök XD szlávul kezdett beszélni" ".....de viszont a magyarok megtartották"
LOL
vaslogika

Számtalanszor írtam én érveket, magyarázatot, csak valahogy megfeledkeztetek róla.
Te meg csak ontod az áltudományos maszlagot. Amit ténynek fogadsz el, iszonyú távol áll ám a valóságtól.
Gondolom kicsit sem gyanús, hogy az elmélet nem ez értelmiségiek közt terjed, mint általában a tudományos újdonságok, hanem a nacionalisták alulmûvelt rétegei közt, na meg azok közt akik szeretik a szép meséket.

Savaran
Folytatás:

Egészet összefoglalva: Mai magyarság: kirajzások-hazatérések.

(ez véletlenül lemaradt😊

Savaran
@uwu "Egy szóval sem mondtam, hogy a magyar állam megalapítása elõtt nem voltak magyarok😊" igazad van tényleg nem mondtad....de el tudom képzelni mire gondolsz (mansi chanti stb.) ami egyébként nem baj mert én nem azért "vitázok" ezen a fórumon hogy bárkit is meggyõzzek, mert 100%-os objektív véleményt senki sem tud mondani, hanem azért hogy közösen elgondolkodjunk, logikus tények/érvek alapján, "az igazság szabaddá tesz"!

Lényegre térve, elmondom az én álláspontom: az õstörténet kutatókat négy nagy csoportba sorolom:
1. Finnugrász-(Finnországban már nincs finnugor elmélet(!) oktatás)
2. Türkológus-(mindenki türk, türk és türk)
3. Szíriuszbolygóatlantisz- (sajnos õk tesznek a legnagyobb kárt az eredetkutatásnak ugyanis miattuk bagatelizálják el az emberek az egészet)
4. Az igazságot kutatók csoportja. (ha nem is egyeznek meg véleményeik de kb. mind ugyanazt mondja: kirajzások-hazatérések)

Lentebb többen említették az õs KM eredetet, nos erre van egy kevésbé tudományos de logikus érvem, amikor a Bulgárok akik valamiféle türk nyelven beszélhettek létrehozták az országukat kb a mostani helyén, meghódították a primitívebb szláv népeket, és mint katonáskodó vezetõ réteg szláv köznéppel éldegéltek....nos tudni kell hogy klasszikus értelemben vett honfoglalások nincsenek ugyanis lehetetlen, a nép sosem települ át, csak a sereg+kiszolgáló személyzet és esetleg azok családaik
50 000-fõs sereghez legalább 150 000 többlet hozzájön. A súlyos létszámhátrányban lévõ vezetõ réteg férfi tagjai elébb utóbb szláv lányt vettek feleségül, és mivel apanyelv nemlétezik csak anyanyelv, a kis félbulgár kölök XD szlávul kezdett beszélni és a folyamat vége az lett hogy a Bulgárok elvesztették nyelvüket.....de viszont a magyarok megtartották, ebbõl két eset lehetséges: vagy mi voltunk többen és asszimiláltunk mindenkit, na ez teljesen kizárt ugyanis akkor több millióan kellett volna leniük Árpádéknak, ha mi voltunk kevesebben akkor két további eset lehetséges: vagy "magyarizálódtak" Árpádék, vagy õk is rokon nyelven vagy azonos nyelven beszéltek az itt élõkkel, ez az utóbbi a legvalószínûbb hiszen a köznép nem kelt fel Árpádék ellen, ugyanis a temetõ maradványok békés letelepedést súgnak!

A magyar nyelvet hajdanán sokkal többen beszélhették a világon és ez mindenre magyarázatot adhat!

Egészet összefoglalva: Mai magyarság: kirajzások-haz

Készülj fel uwu-ra... ne lepjen meg, ha nem arról beszél, amirõl szó van, és az se lepjen meg, ha feltett kérdésekre elfelejt válaszolni. Õ az, akinek itt mindent lehet, tehát ne ugorj a provokációira... bõven elég, ha tényekkel jössz... az olyan neki, mint vámpírnak a napfény... olyankor elpárolog, esetleg délibábos magyarkodónak titulál... ( jobb esetben! ) 😄

Szóval sok sikert... mi már nem figyelünk rá... ha visszaolvasol jó pár oldalt, megérted miért! 😉

www.smart-bus.hu

Egy szóval sem mondtam, hogy a magyar állam megalapítása elõtt nem voltak magyarok😊

Hadsereg az nincs magától, tenni kell érte. Ha nincs rend nincs sereg se.
Teljesen mindegy, hogy milyen rendszerû a sereg, azt a sok embert ösze is kell szedni. És képzeld pont így szokott ez lenni, hogy valaki összerek egy nagy sereget, és elmegy zúzni.
Vöröshadsereg se az õsidõktõl kezdve létezett.
Napóleon grand army-ja se.
A fekete sereg se.
A mongol hordák se.
A vikingek se.
Az arabok se.
Az egyiptomi sereg se.
A rómaiak se.
A perzsa sereg se.
Úgy gondolod, hogy a kalandozó magyarok igen?

Savaran
Köszönöm😊

Légy üdvözölve köreinkben! 😉

www.smart-bus.hu

Savaran
Itt nem az évek számháborújáról van szó, ha 100 éves lenne a magyarság, és az lenne az igazság akkor azt vallanám, de nem az, sõt azt az ezret amit említettél az is 1100- hisz a közelmúltban ünnepeltük Magyarország 1100 éves fennállását.....legalábbis hivatalosan.

Nyilván elõtte nem is léteztünk csak hipp hopp lettünk, és a besenyõk bezavartak minket a km-be és ijedtünkben 100 évig jártak magyar hadak Európában szinte veretlenül (55 sikeres hadjáratból csupán 3 kisebb vereség)----Ugye mennyire logikátlan az egész?
Természetesen léteztünk elõtte is, csak Szabír, Sabir, Savar, Savaran, Stb. Stb. névváltozatokkal, azóta vagyunk magyarok mióta felvettük a vezetõ szabír törzs nevét mint önelnevezést, ez volt Árpád törzse.

Ha a szabírok szerepét megvizsgáljuk a történelemben, mindig valahol feltûnnek és eltûnnek, pl. a Szasszanida perzsákkal karöltve, vagy elõtte a Pártusoknál, vagy mint Pártus....de volt önálló szabír állam is a Kaukázusnál.

Azok is olyank, csak õket ami kis hazánk nem érdekli, nekik ott van a "szent föld"

Tetsuo
A zsidokra gondolsz?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Nekem ez az ezer év, amióta tutibiztos itt is vagyunk, kielégító indok, hogy itt éljek, és úgy érzem jogos is az erre való igényem😊
Van akiket 5000, vagy még annál is több évvel érvelve lehet csak megygõzni.
Ilyen emberek az elmélet kitalálói, és terjesztõ is.
Külföldön rosszabb a helzet. Egy igazán szálsõsége nacionalistát, bármelyik szomszédból miztos hogy nem hatná meg 1 milliárd év sem. Ehhez képet a mieink nagyon jó fejek.

Savaran
Sziasztok!

Csak egy kis érdekességet szeretnék megosztani veletek:

HONFOGLALÁS VAGY "HAZATÉRÉS"...?

Talán szokatlan, hogy ennek a fejezetnek a címét egy kérdéssel adom meg, de az elhatározást erre egy köztiszteletben álló és igen megbecsült tudósunk- dr. Makay János - írása adta meg, amit az "Új Demokrata" ez évi 14. számában így olvastam: "Summa summarum, a múlt század végén parlamenti törvénybe iktatott honfoglalás-elmélet a kiegyezés utáni liberális konstrukció. Néhány érdeme ellenére nemcsak liberalizmusa miatt járt el felette az idõ, hanem életkora miatt is. A tudományok rohamos fejlõdésének évtizedeiben elméletek a maguk teljességében nem maradhatnak változatlan érvényben száz évig...
..a magyar õstörténetet, a honfoglalást és további sorsunk útját egy másik, valóban magyar nemzeti elmélet jobban le tudja írni. Ez nemcsak nyelvünk eredetét veszi figyelembe, hanem bonyolult etnikai és embertani származásunk minden ágát-bogát, sõt még az 1896. VII. cikkellyel törvénybe iktatott, liberális tudósok által kifundált honfoglalásmodell egy részét is.
Ez a millenniumi elmélet azt mondja, hogy talán még 894 õszén, de legkésõbb 895 elején a magyar törzsek, élõkõn Árpád fejedelem lovasságával a Vereckei-hágón át leereszkedtek az Alföldre, aminek emlékét a magyar hagyomány mint Árpád diadalmas honfoglalását õrizte meg. Ez a százéves honfoglalásmodell uralja mindmáig a tankönyveket, nemzeti tudatunk jó részét és a tudományos közéletet, csak errõl tud az esetenként némileg azért gyanakvó külföldi. Mai liberálisaink is ezt fogadják el nemzeti alaptantervük számára, hiszen jórészt liberális elõdeik csinálták, bár felgyülemlett tudományos buktatóin és magyarságán csak mosolyognak, sõt egyre inkább gúnyolódnak.
(Lásd éppen a millenniumi emlékmûvel vagy a Feszty- körképpel kapcsolatos gyalázkodásaikat.) Felmerül tehát a kérdés: nemzetünk eredetével bárki származása és igénye szerint és a tényektõl függetlenül azt csinálhat, amit akar? Legújabban a kora Árpád-kori tömegekbõl, a köznépi temetõk magyarjaiból Kristó Gyula egyszeriben csak úgy szlávokat gyárthatott? Megindult volna a végsõ támadás a magyar létezése ellen? (MAKKAY JÁNOS Demokrata 1996/14)
Ebbõl a közleménybõl én azt értelmezem, hogy dr. Makkay a magyar létezést a történelmi igazság, vagy jobban mondva igaz történelmünk ismeretének és tudásának függvényévé teszi, és ez igaz!
Ugyanis a "honfoglalás" definíciót a minket elnyomó Habsburg hatalomtól kaptuk és ugyancsak õk engedték meg azt, hogy a "Vereckei szoroson" szivároghattunk be Atilla földjére, miután a történelmi ködbõl elõvarázsolt besenyõkkel jól megzavartatták õseinket.
Ezt nevezi dr. Makkay "honfoglalás-modell"-nek, mely máig is uralja a tankönyveket.
De ebben a - történelemnek tanított - "honfoglalás- modell"-ben igen nagy hézagok vannak, és ezek érvényét igen fellazítják. E "lazaság" következményeként teszi fel dr. Makkay azt az idõszerû kérdést, hogy: "nemzetünk eredetével bárki származása és igénye szerint és a tényektõl függetlenül azt csinálhat, amit akar?"
A "tényeket" ismerve, jelen írásomban javaslatot teszek ebben a "honfoglalás-modellben" észrevehetõ a történelmi folytonosságot megszakító és a logikát nélkülözõ adatokban lévõ hiányok betöltésére. Olyan hézagok ezek, amelyeket a feltett kérdésekre adott történelemhû feleletek tudnak csak betölteni, és így alaposan megváltoztatják az eddigi hiányos "honfoglalás-modell" erõszakos megállapításait.
Igen nagy szükség van igazságos és hiteles történelmünk tanítására. Olyan történelemre, mely nem a judai- kereszténység szemszögébõl nézve értékeli ki a hajdani eseményeket. Szinte figyelmeztetésként mondom ezt, mert a Magyar Katolikus Püspöki Karnak az 1100. évfordulóra adott körlevelében így olvasom:
"A magyarok letelepedését segítette az európai népek mélységes válsága is. Kelet és Nyugat keresztényei között szakadás támadt. Róma és a pápaság politikai krízisektõl szenvedett, Nagy Károly keresztény birodalma szakadozott. A történelem ura nagy megrázkódtatások között készítette elõ Európa megújulását. A keresztény nemzetek vallási megtisztulása, az új nemzetek Krisztus hitére való megtérése ebben az évszázadban vajúdott és született meg. E folyamatban lett a kalandozó magyar nemzetségekbõl országot alapító keresztény nemzet. A magyar nép megtérése hozzájárult Európa békéjéhez, megújulásához, és új rendjének megszilárdításához.
A magyar honfoglalás és letelepedés ideje egész Európa evangélizációjának nagy korszakához tartozik... Egykor a honfoglaló magyarok közé bátor és áldozatos misszionáriusok érkeztek. Ma arra van szükség, hogy a magyar keresztények papok és világiak - áldozatos szeretettel segítsenek mindenkit, aki hazánk polgára és vendége, vagy aki itt talál menedéket."
E körlevél a Szent István-i térítés után 1000 évvel is "pogánynak" minõsíti Árpád hazatérõ népét, és nem ismerik el ma sem, hogy õseink Jézus-hitû, igazhitû keresztények voltak, és 1000 év után is segítik és elõnyben részesítik a "vendégeket", akik nem magyarok.
Ajánlom itt a "Betlehemi Herceg - a Pártus Jézus" címû könyvemet olvasásra, melyben ismertetem õseink Jézussal megújult vallását is.
Itt most a következõ kérdésekre fogok feleletet adni:
I. Mi volt "Álmos" eredeti neve, mert ily nevet hagyományaink nem ismernek. Ezt az utókor adta, hivatkozva Emese álmára
2. Ki volt ennek az "Álmosnak" a felesége, vagyis ki volt Árpád édesanyja? - Valószínûleg a "rovásfákon", melyeket I. István térítése elégetett, ez mind rajta volt, és ezek az adatok talán nagyon hátráltatták a "térítés" menetét. Tehát el kellett pusztulniok.
3. Ki volt Árpád felesége? - Igaz lehet-e Padányinak az a feltevése, hogy kétszer nõsült?
4. De megkérdõjelezem az Árpádi honfoglalás útvonalát is. Valóban "Verecke híres útján" jöttek be a Kárpát-medencébe? -Lehetséges ott olyan ökrös szekerekkel átjönni, mint amilyeneket a Feszty-körképen látunk?
Hát ezekre a kérdésekre keresem a feleletet. Jó forrásadatokra támaszkodom. De - ha nagyon ellenkeznek állításaim az eddigi ismeretek adataival -, vegye az olvasó egyszerû "forgatókönyvnek" írásomat, hisz a "Honfoglalás" megfilmesítésére legalább féltucat "forgatókönyv" van készen, mindegyik a saját történelmi "nézetével". Elõadom tehát itt hézagtöltõ javaslataimat az alábbiakban.
ÁLMOS
Az a történelmi személy, akit ilyen néven ismerünk, Kárpát-medencei létünk legfontosabb alakja. A hiedelemmé vált "Turul hagyomány" megtestesítõje, az isteni eredetû szakrális nagykirály. Tehát lényegtelen a valóságot feltáró történelemszemléletben az, hogy szülei milyen nevet adtak neki, de õsi nyelvünk szerint a nevekben rendszerint ott van a hivatásra való rendelés is. Így talán többet megtudhatunk ennek a "nagykirályunknak" valóban hézagos történetébõl akkor, ha az eredeti nevét is megismerjük. Azért gondolok itt a névben fellelhetõ hivatásra, mert szinte párhuzamos szándéka az Emese álmára vonatkozó és abban gyökerezõ "Álmos" elnevezés, melyet talán a rovásfákat elpusztító, idegen érdekû történelemírás munkájának gyaníthatunk.
Nagy Sándor Kászon szerint Álmos eredeti neve: "Ögyéd" (Egyed?) Nyelvészetileg elemezve ez összetett szó, így: "ögy(egy)+éd(ed)". "Egy(ögy)" jelentése ma is "egy". "Éd(ed) sumer-magyar nyelvünkön: "kiválasztott"-at jelent. (Akkád "elu". Innen a fõpap - "elu-kalu", mely a mai "elõkelõ" õse. [L. 381.))
Tehát "Ögy-éd"(Egy-ed)jelentése: "egyetlen kiválasztott", és ez a név tökéletesen jelzi a mai "Álmos" nevû szakrális királyunknak a hivatását, amit õ életében, csodálatos bölcsességgel, be is töltött.
Hogy a 2. pont kérdésére felelni tudjunk, megint Nagy Sándor Kászon kinyilatkoztatásához kell nyúlnunk, ahol õ Álmosnak (azaz Ögyéd) feleségét "Mártának" nevezi, aki görög származású és ez a Mária Árpád édesanyja. -Tudom, hogy igen nagy meglepetés az olvasónak ez az adat, de már hivatkozhatunk egy másik feltevésre, amit Padányi ír le a "Dentumagyaria" c. könyvében, ahol a "történelmi logikára" hivatkozva állítja, hogy "Álmos valamelyik onogur törzs uralkodójának a lányát vette feleségül, és így biztosította a politikai szövetséget".
E sorok írójának véleménye az, hogy az "onogur" elnevezés önkényes, és ez a nép azonos volt Dentumagyaria szabírjaival. Nem "onogurok", hanem "unug-uri" (azaz a sumír Uruk városból származók), és itt nem volt szükség "politikai szövetségre". - Talán forduljunk Bizánc felé. Ugyanis a Kaukázustól a Donig elterülõ DENTUMAGYARIA hatalmas és vitéz harcos nép Bizáncnak és a talmudista államcsínnyel zsidó állammá változott Kazáriának volt ellensége. Amikor aztán Harun al Rasid utóda - Mamun Kalifa - 825-ben megveri a kazárokat, valószínûleg már létezik egy arab-szabír megegyezés a kazárok ellen, mert Álmos apja, Ügek, még az arabok Kazária elleni támadása elõtt elfoglalja a Krím-félszigeten lévõ SZUROS-t a kazároktól, és 834-ben a kazárok már védelmi vonalat építenek ki az alsó-Donon a szabírok, azaz dentumagyari hatalom ellen. Ne felejtsük el azt, hogy a század eleje óta Kievben hatalmas szabír kovácsipar létezik, ahol a "mágikus kardokat" gyártják a szabir "tarjánok" (kovácsok). Ezt külön törzs, a "tarchán" (tarján) végezte, és éppen ez a "kardszállítás" az alapja az arab- szabír baráti viszonynak. A kardgyártás biztosítására Ügek Kievet erõddé alakítja át 838-ban (Egyesíti az eddigi Csák, Keve és Geréb nevû várakat), és megfelelõ helyõrséggel látja el minden esetleges támadásnak kivédése ellen. Ez fontos is, mert a kardgyártás hatalmas ütemben folyik. A következõ évben kiélesedik a bizánci- szabír ellentét, és így Ügek 839-ben támadást intéz az aldunai bizánci települések ellen és azokat elfoglalja. Itt sok bizánci foglyot ejt, köztük az aldunai települések kormányzóját is, aki a bizánci császári ház egyik tagja.
Most Itt következik talán a legnagyobb történelmi hézag, mert Ügek fia- Álmos (Ögyéd) - megnõsül, 840-ben már Kiev ura, ahol 841-ben születik elsõ fia, Árpád. És a kievi kovácsipar kardjaiból Bizánc is kap. A történelemírásunk nem közöl errõl semmit, és talán ezért panaszkodik Moravcsik, hogy a magyar történelemkutatás elhanyagolja a bizantologiát és nem foglalkozik a bizánci okiratok olvasatával.
Talán azért teremtõdött meg ez a negligencia, mert van egy császári oklevél, a St. Danis-i papirusz. mely hivatkozik "császári szinten" létesített "turk- bizánci" kapcsolatokra.
Ha ezt az adatot hozzákapcsoljuk Nagy Sándor Kászon írásához, akkor készen van a forgatókönyvbe is beillõ történelmi esemény, melynek innen is látható részlete az, hogy Álmos feleségül veszi az aldunai bizánci települések foglyul ejtett kormányzójának a leányát, aki mint a bizánci császári dinasztia tagja, személyesen kéri Álmostól édesapjának szabadon bocsátását. Közismertek voltak szépségükrõl a bizánci hercegnõk, és történelem nincs romantika nélkül. Így viszi Álmos Kievbe feleségét, Mária görög hercegnõt, aki 841-ben megszüli elsõ fiát, Árpádot, -Azt hiszem, meg kell változtatni a "krími háború" nevezetû esemény indokait. Errõl azt tanítja történelemtudományunk. hogy Bizánc és a szabírok között történt és a szabírok elfoglalják az egész Krim-félszigetet. Itt valójában Bizánc remek politikája érvényesül, mellyel biztosítja Krím birtokolását és megóvja attól, hogy azt az arabok elfoglalják. Bizánc tudja, hogy Dentumagyaria és a kalifák között békés megegyezés van, és így a szabír birtokot képezõ Krím nem fog kapni arab támadást. Tekintve, hogy ez az idõpont (860.) már Árpádnak nagykorúsági idejébe esik, ez valószínûsíti Árpádnak szoros kapcsolatát a bizánci császársággal és érthetõvé teszi az ún. "Honfoglalás" megtörténtének körülményeiben a bizánci szövetséget, de nem úgy, amint azt történészeink kiagyalták. Ennek részletezése elõtt azonban talán a 3. kérdésre kell feleletet adnunk és közölni "forgatókönyvünkben" Árpádra vonatkozó történéseket, melyek alapjául azt a tényt kell vennünk, hogy édesanyja bizánci hercegnõ, és így a császári házzal rokonságba került idegen fejedelmeknek megvolt a "helyük" a bizánci udvar protokollja szerint létezõ ún. "uralkodók családjában". Ebben a méltóságban elfoglalt helyüket a császár részérõl õket megilletõ megszólítások különbözõ árnyalatai határozták meg. (Testvérem, barátom, fiam stb. - de lehetett "komes" vagy "dux" Is.) Valószínû az, hogy Árpád címe a bizánci császári házban "dux" volt, mert a bizánciak ezt használták még az István által felnégyelt Koppányra is: "dux Kopan".
De éppen itt kell egy összehasonlítást végeznünk a dentumagyariai magyarság hitvilági minõsítése tekintetében. Miképpen lehetséges az, hogy Bizánc, ahol a császár nemcsak a világi hatalom legfõbb birtokosa, hanem bizánci felfogás szerint Krisztus földi helytartója is, aki a patriarcha és a klérus felett áll, kinevezi a püspököket, zsinatot is õ hív egybe... sohasem nevezte Dentumagyaria lakóit "pogánynak", és annak ellenére, hogy Bizánc közös világi és egyházi feladata volt a "térítés", Dentumagyarla "furk" népét sohasem nevezte "pogánynak" és "megtérítése" érdekében semmiféle intézkedést nem tett?
Ugyanekkor Róma a Kárpát-medencébe visszatért Álmos-Árpádi véreink ellen a legkegyetlenebb inkvizíció segítségével végzi a "térítést", miután I. István meglazult dereka meghajolt a "kereszténységnek" nevezett római vallás elõtt. Ez csak úgy értelmezhetõ, hogy Bizánc felfedezte a szabír- magyarság istenes hitében a jézusi tanításoknak a doktrínáit, és ez azonos volt a bizánci kereszténységnek az ún. "képrombolási" idõszakában érvényesített vallási felfogással, így a "turkok együtt imádkoztak a bizánciakkal". III. Michael császár 843-ban kelt rendelete visszaállította a képek, szobrok tiszteletét ugyan, de a két nép közös formájú imarendszerén ez már kevés változtatást hozott addig, míg népünk "hazatérési" és az ázsiai visszamaradottaknak az elrendezõdési mozgása megkezdõdött.
Így érthetõ meg az, hogy Álmos (Ögyed) és fia, Árpád, a bizánci császári családban keresztény uralkodókként kapták meg helyüket és az ezzel járó tiszteletet és támogatást is. Ez a helyzet pedig még jobban megerõsödött akkor, amikor 867-ben a Makedon dinasztia kerül uralomra, melynek elsõ uralkodója a lovászfiúból lett I. Basileus volt. Pedig az õ címe "divus imperator", azaz "szent" volt, aki egyenlõ az apostolokkal. VI. (bölcs) Leó (886-912) is fenntartotta ezt a kapcsolatot, és majd látni fogjuk, miként segíti a Kárpát-medencébe hazatérõ népünket. Az arabok bizonyos "fékentartása" volt a dentumagyariak válasza Bizánc kedvességének viszonzására, és ez Álmos és Árpád politikai éleslátásának és államférfiúi nagyságának bizonyítéka. Ebben viszont az araboknál garancia volt a kazár-szabír ellenséges viszony is, hiszen egyrészt szabír fegyverekkel voltak a kalifák seregei felszerelve, másrészt a szabír-magyarok nemcsak ellenségei voltak a kazároknak, hanem a kazár felkelõket, a talmudi törvények bevezetése ellen fegyverrel tiltakozó szabadságharcosokat is támogatták. Így addig, míg Dentumagyaria létezett, az arabok mérsékelték Bizánc elleni magatartásukat és az elzsidósodott Kazáriát háborgatták.
De Álmosnak a bizánci császári házba való "benõsülését" akarta a zsidó kazár kagán ellensúlyozni, amikor a Bíborbanszületett Konstantinhoz sikerült zsidó leányt feleségül szerezni. E sorok írója itt látja a gyökerét mindannak a "turk"ellenességnek, melyet - jó 100 év elmúltával - ez a "Bíborbanszületett" a turk néprõl mond és ír.
Ezért nem lehet bizonyítéknak elfogadni Konstantin írásait a magyar múltra vonatkozóan, de az elmondott bizánci kapcsolatunk azt is megmagyarázza, hogy a finnugoros történetírásunk lapjain Árpád és népének "hazatérése" egy üldözött és szervezetlen népség menekülésének van feltüntetve. A végnapjait élõ zsidó Kazária viszont "hatalom" itt ebben a "magyar" történetírásban. és az a bolgár cár- Simeon-, akit a Hóman-féle Magyar Történet "vaskezûnek" említ, majd csak a 10. század elején foga az agyondicsért bolgár "virágkort" fokozatosan és lassan kibontakoztatni. Árpádról csak annyit tudunk, hogy fiai: Levente. Tarhos, Üllõ és Jutas. Feleségérõl sehol adatot nem találunk. Egyedül Nagy Sándor Kászon írja, hogy "Árpád felesége sabír- magyar fajtából való" (õ "médgyõr"-nek nevezi), de azt is megtudjuk tõle, hogy "Árpád beszélte a bizánciak nyelvét", tehát tudott görögül.
Ez a bizánciakkal való közvetlen tárgyalások lehetõségét biztosítja, ami annyit jelentett, hogy Árpád - minden tolmács nélkül - közvetlenül magával a császárral tárgyalhatott, hiszen mint "dux"-nak ehhez joga volt a bizánci törvény szerint. De Árpádnak Zsolt nevezetû fia majdnem 20 évvel késõbben születik az élõ és legfiatalabb gyermeke után. Ebbõl következteti Padányi, hogy Árpád felesége meghalhatott, és õ özvegyen maradva másodszor is megnõsült. Miután pedig Zsoltnak a születése ideje (893) közvetlenül a normannak nevezett vikingeknek Kievben való megjelenése után következik be, és Zsolt kinézésében is rájuk hasonlít, az északi viking faji külsõségeket mutatja, Padányi úgy véli, hogy Árpád második felesége (Zsolt anyja) viking hercegnõ volt. Ez lehetséges is, hiszen közvetlenül Zsolt születése után indul meg hatalmas népünknek átcsoportosulása, nagy részének a Kárpát-medencébe való "hazatérése", és az eddig féltve õrzött KIEV, világhíres kovácsiparával a vikingek õrizetére és kezelésébe megy át, de a tarjánoknak nagy része ott marad továbbra is, hiszen 100 év múlva még Géza is innen, Kievbõl kapja a mágikus kardokat. Megerõsítik ezt az arab írók is, akik szerint a kievi magyar kardokat a vikingek szállították le a kalifátusoknak. Árpádnak ez a második házassága- viking részrõl- egy jól elõkészített és politikai célokat is szolgáló elgondolásnak lehetett a megvalósítása, ahol a feleségnek szánt "hercegnõ" már készülhetett erre, hiszen a krónikák arról emlékeznek, hogy Zsoltnak az édesanyja magyarul beszélt. Persze a "forgatókönyvünkbõl" nem hagyhatjuk ki a romantikát itt sem. és ne csak "politikai házasságra" gondoljunk, hanem egészséges és szeretõ szívek találkozására is.

Tetsuo
En mindig nezem, mik az ervek, de uwu egyre inkabb hadilabon all veluk..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Vannak dolgok amik nem változnak... 😉

www.smart-bus.hu