6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #3201 Írtam volna neki, de annak idején kilátásba helyeztem egy elfajult vitánk után, hogy, ha nem áll le, akkor elküldöm a kurucra a fényképeit, adatait, meg a mocskolódását. Azóta nem vagyunk tárgyaló viszonyban, így provokálni sem akarom! :)) -
#3200 Fórumos szlenggel kifejezve a "WTF" és az "ikszdé" közé sorolnám az ipsét:) -
Solt #3199 Első hsz a lényeg... :D A szerzőjéhez már volt "szerencsém", uwu hozzá képest ajándék! :D -
Solt #3198 Besírtok.. :D -
ahddub #3197 amugy tényleg vannak finnugorok am agyar töriben, a mordvinok, a mongol horda előhadteste 1241 ben XD -
ahddub #3196 ez tipikus, nem érzed úgy mintha az oláhokkal vitáznál youtubon?:D
dákón román vagy hun vagy magyar téma, és amikor az evidence (bizonyíték) szóhoz érünk, átváltanak learn english bozgorra XD
ráversz 50 méteren 100at, és azzal jön hogy nagy a fejed! XD
na gyártottam is egy videot unalmamban :)
-
Zenty #3195 Egy fórumnál sem láttam olyat, hogy bárki is tökéletesen helyesen írna. A fórum chat-jelege miatt egyébként is gyorsan ír az ember.
Ennek ellenére az pofázik helyesírásról aki szarul is ír. Ez néha kiakasztó :)
De mindegy, kezdem már megszokni, hogy a net minél jobban terjed, annál több a bolond is. -
Zenty #3194 "Semmi új nincs a fórumon regóta."
Persze... mert én, Solt, ahddub és még sokan mások kivesézték a témát. Emelet kifejtettük saját véleményünket.
Te mit csináltál? Benyögtél egy szöveget, amit más által leírt. Aztán unalmadban benyögsz témától eltérően valamit, hogy mutasd még létezel. Ez szerintem szánalmas.
"Mondtam. Előbb tanulj meg magyarul, azután kéne csak írkálnod egy ilyen topikba. Szerintem ez igenis témába illő. ;)
A saját anyanyelvedet nem ismerve nulla hiteled van beszélni, írni az őstörténetünkről. Ne vedd személyeskedésnek, nem veled van bajom, hanem csupán irritál a helyesírásod.
Szorosabban a témával kapcsolatban pedig, csak ismételném magam többedszerre. Semmi új nincs a fórumon regóta."
Én is mondtam már neked, hogy az papoljon helyesírásról, aki tökéletesen is ír... neked nincs jogod hozzá.
Nem regóta, hanem régóta, "írkálnod"... Soroljam még a hibákat?
Jah és ne vedd személyeskedésnek seggfejkém..
Továbbiakban ignorálak mint uwut.
-
#3193 Részedről ezt enyhe kukacoskodásnak érzem!
Ha a címből jól látom ez nem helyesírás verseny, vagy tévedek?
Például én sem tudok tökéletesen helyesen írni, de ettől nem érzem magam rosszabb embernek! Sok magyarellenes diktátor biztos príma helyesírással írt, mégis ezreket lövetett le, nem attól leszel jó magyar mert jól tudsz írni. Ráadásul gépelés közben amúgy is sok a hibalehetőség amit az ember csak utólag vesz észre!
Nincs semmi új a fórumon?
Dehogynem! Csak "lapozz" vissza vagy 10 oldalt!
-
#3192 Mondtam. Előbb tanulj meg magyarul, azután kéne csak írkálnod egy ilyen topikba. Szerintem ez igenis témába illő. ;)
A saját anyanyelvedet nem ismerve nulla hiteled van beszélni, írni az őstörténetünkről. Ne vedd személyeskedésnek, nem veled van bajom, hanem csupán irritál a helyesírásod.
Szorosabban a témával kapcsolatban pedig, csak ismételném magam többedszerre. Semmi új nincs a fórumon regóta.
-
Zenty #3191 Témától eltérő böfögés-provokálás, témához csekély hozzáadás ( azt is másik által leírt sablon copy szövegekkel) tehát 0 saját gondolkodás, értelmezés, kifejtés.
Az ilyesmi viselkedés, semmivel sem jobb egy uwu félénél.
Ezért a jövőben nem látom értelmét, hogy olvassam a kommenteidet és válaszoljak rá.
-
#3190 Ezt hogy' érted? :) -
ahddub #3189 írd be youtube keresőbe h onogurs XD , ilyen számlám is van ?:D
uwu? -
Zenty #3188 nah a tartalmilag 0 gyerek is visszatért :)
Már csak uwu hiányzik -
#3187 Magyarul persze te is megtanulhatnál. -
Zenty #3186 Nah ide :D
Régen láttam a filmet és erre nem emlékeztem. A "honfoglaló" filmbe végig hazatérésről beszélnek és Attila ősök. Csak a film cimét cseszték el( hazatérésnek kellene lennie), de a tartalomról kijelenthető, hogy király. :D
-
ahddub #3185
TÓT TÖRI XD -
-
ahddub #3183 mit erőlködsz itt zsidó? nem tűnt fel hogy molylepkének rangsoroltunk be? tudod az a kis ízeltlábú alacsonyabb rendű élőlény ami zakót eszik! XD -
ahddub #3182 mi ez a Schindler listája?:D -
#3181 Kaba. -
ahddub #3180 gráciász Kaba vezér -
#3179 A második rész. -
ahddub #3178 sabiro-scytho-hunnico-oguro chronologia :D -
uwu 80 #3177 A harmadfélszáz az 16-ot jelent? -
ahddub #3176 Ez pedig a módosított térkép hozzá!
-
ahddub #3175 A szélsőségesen magyargyűlölő askenázi Hóman Bálint élete végóráiban, megbánván a valódi kiválasztott nép elleni bűneit, kiadta Ősemberek és Ősmagyarok című munkásságát, ahol a barszil népre felépített uráli maszlag helyett, már szabírokról és onogurokról írt. Kürt -Gyarmat törzs neve sem jelentett semmi egyebet, mint Kürt vezér gyarmatát...
Íme a pokol tornácán meg rogyott cionista művének egy részlete:
KÜRT ONOGUR-BOLGÁR BIRODALMA
A Türk Birodalom belső zavarait Attila fia, Irnik egyik kitűnő ivadéka maga és népe hasznára gyümölcsöztette. Az onogurok (uturgurok) a türkök megjelenése előtt húsz éven át voltak a bizánci császár szövetségesei a bolgárokkal (kuturgurokkal) szemben. Később – a türk uralom idején – az ő soraikból kerültek ki a perzsák és avarok ellen római részen harcoló türk segítőcsapatok. Félszázados szövetséges viszony fűzte őket Bizánchoz. Hérakleiosz császár idején ez a viszony még szorosabbá vált.
A hun Gyula nemzetségből sarjadt Kürt onogur fejedelem (619–678) túszként hosszabb ideig tartózkodott Konstantinápolyban, ott 619-ben megkeresztelkedett, s a császárral barátságos viszonyt tartott fenn. Hazájába visszatérve kiragadta a hatalmat a türk fejedelem kegyelméből uralkodó Ermi nemzetség kezéből. Alattvalóit felszabadította a türk uralom alól, részben keresztény hitre térítette, s ezek az alánokkal szomszédos bolgárok és ugurok a 680 táján bekövetkezett kazár hódoltság idejéig keresztények is maradtak. 630–635 táján a Donon inneni kuturgur-bolgárok is meghódoltak Kürtnek, aki a császárral szorosabb szövetségre lépett, egyfelől az avarokkal, másfelől a Perzsa Birodalmat megdöntő, s annak kaukázusi tartományait is meghódító mohamedán arabokkal szemben.
Az avarok félelmetes hatalma ez időben már leáldozóban volt. A nyugati tartományban – a mai Ausztria, Morva- és Csehország területén – a frank Samo szervezte meg az arab uralom alól szabadult szlovének szétszórt nemzetségeit, s önálló fejedelemséget alapított. Ugyanebben az időben a pannóniai bolgárok – az avarokkal idesodródott bolgár töredékek – is mozgolódni kezdtek, fellázadtak az avar kagán ellen, s helyére „saját népükből” akartak uralkodót emelni. E lázadás hátterében Hérakleiosz és Kürt alakjai tűnnek fel. A császár ez időben kezdte meg az avarok elszigetelését. 630 táján telepítette le az avarok délnyugati határára az Odera-Elba vidékéről behívott horvát és szerb törzseket. Öt évvel később pecsételte meg a császár és az onogur fejedelem régi szövetségét a szoros fegyverbarátság megkötésére. E frigykötést két esztendő múlva követte a pannóniai bolgárok lázadása, s vele egyidejűleg vagy talán már 630-ban az onoguroknak, a kuturgur-bolgároknak és a Volga-Don közi saragur-bolgároknak egy birodalomban, Kürt Onogur-bolgár Birodalmában való egyesítése.
Kürt restaurálta Irnik Don-vidéki birodalmát. Keze mindenesetre benne volt a pannóniai bolgár töredék lázadásában is, mely saját véréből való uralkodó után vágyva bizonyára Kürtre gondolt. Célja – úgy látszik – a családja őseként tisztelt Attila egykori birodalmának helyreállítása volt. Szempontjai közt talán ott szerepelt a hatalmukban meggyengülve is veszedelmes türk-kazárok és a Kaukázusban mozgolódó arabok közeléből való elköltözés gondolata is. Törekvése megértésre és helyeslésre talált császári szövetségesénél, aki bizonyára szívesebben látta volna a vele szövetséges keresztény Kürtöt Pannónia és Dákia birtokában a birodalomnak sok bajt és gondot okozó pogány avar kagánnal szemben. Az avarok a Morva-mezőtől és a Bécsi-erdőtől nyugatra és a Kárpátoktól keletre eső tartományaikat végleg elvesztették, de Duna–Tisza-vidéki bolgár alattvalóikon győzedelmeskedtek.
Az avar győzelemmel Kürt nagyra törő álmai szertefoszlottak. Néhány évtizeddel később birodalma is megdőlt, a kazárok támadása következtében. A nyugati Türk Birodalomból kivált chazarok, vagy kazárok 670 és 680 közt uralmuk alá vetették az ez idő tájt elhunyt Kürt birodalmának keleti tartományait, majd a Don folyón is átkelve megalapították harmadfélszáz évig virágzó Volga–Dnyeper közi birodalmukat.
Kagánjuk a Volga deltájában – a szavirok földjének elfoglalás után – I. Kosru perzsa király által épített, Itil, vagy Kazaran városából kormányozta a 8. század végén már az Urál folyótól a Dnyeperig, a Szura felső folyásától a Kaukázusig terjedő birodalmát. Saját népén túl neki hódoltak a Kaukázus-vidéki alánok, a szavirok és más kis népek, a volgai bolgároktól délre, a Volga jobb parti erdővidékén élő burtászok, a mordvinok és a cseremiszek ősei, s a dnyeperi szlávok. Ezektől délkeletre, a Don két partján tűnnek fel a 9. században az ugyancsak kazár birodalmi kötelékben élő magyarok, akiket a görögök a kazárok régi nevén „türk”, a szlávok és nyugati népek „ungri” vagyis „onogur”, az arabok „besgur” vagy „baskír” és „madsar” néven emlegetnek, s akiknek még a régi „szavir” neve sem merült feledésbe.
A magyarság a kazár uralom idején szorosabb kapcsolatba került több türk-kazár törzzsel, melyek közül a Kürt törzs – úgy látszik – a magyar Gyarmat törzzsel lépett életközösségre, a „kabarok” három törzse pedig a „hétmagyar” nép nyugatra költözése után csatlakozott nyolcadik törzsként annak népéhez.
A türk-kazár korszak emlékét a Bizáncban divatos „türk” népnév, a 10. századi magyar nép kétnyelvűségéről szóló értesítés, a kazár eredetű „kende” vagy „kundu” méltóságnév, Anonymusnak Mén-Marót Kazárországáról szóló elbeszélése s a magyar nyelv honfoglalás előtti köztörök, vagyis türk-kazár jövevényszavai tartották fenn. Míg a magyar nép egykori hun-bolgár kapcsolatainak az emléke az alán-szavir kapcsolatokéval együtt az Árpád-ház keletről hozott ősi eredetmondájában és nyelvünk bolgár-török jövevényszavaiban maradt fenn. A magyar fejedelmi család Attila hun királyban és Magyar onogur királyban tisztelte őseit, de arra is emlékezett, hogy egykor az alánokkal és a bolgárokkal együtt éltek, és velük össze is házasodtak. A névadó ősök a mondában Dula alán király vitézei Belár, vagyis Bulgár király leányait rabolták el és vették nőül. -
szenyor Lopez #3174 Na ez már sokkal korrektebb megnyilvánulás. Nem feltétlenül kell, hogy nehézlovasságról beszéljünk, ha a toprongyosság ellentét keressük. Pl. lásd a kuruc reguláris erők... És sajnos volt egy réteg, akik főképp habsburg hibából pénz híján a végeken nélkülözve kellett, hogy küzdjenek. Őrájuk illhet a leírás, hogy nincs egységes öltözet, stb. De itt sem a vitézséget fikázzák a történészek... -
#3173 Persze lehet, hogy mindez a római birodalom és kultúra hatása volt, hiszen a tröténetek szerint Aineasz trója pusztulásának napjn 20 hajóval indult útnak és végül Itáliában állapodott meg. Pl. Julius Cezar is tőle származtatta le magát....
Szal érdekes. -
#3172 Nem ehhez a hsz-hez kapcsolódik, de lusti vagyok keresgetni....
Érdekes volt az Ős-Budáról szóló írás (még nem olvastam teljesen végig).
Máshol is olvastam róla, hogy vannak legendák, melyek szerint trójaiak vonultak észak felé. Többek közt a francia királyokat is trójai vértől származtatták. Ezek szerint feltételezik, hogy a régi Magyarország területén is áthaladtak, sőt lehet, hogy le is telepedtek? Vagy csak mítosz? -
#3171 A fekete sereg az más, azt azért nem merik kikezdeni ott a huszárok az alábbi képen látható módon keményen be voltak vasalva. Csak azért voltak fürgébbek mert nem gótikus lovagi páncélban voltak mint a lovagok,
Néhány akkori európai országban örültek volna ha a saját lovagjaik elérték volna a magyar huszár "könnyűlovas" szintjét páncélzatban. A Hunyadi féle nehézlovasságról nem is beszélve, csak a gazdagabb eu-s királyok/országok engedhették meg maguknak, franciák, németek, velenceiek és nem utolsósorban magyarok....
igen a gerilla hadviselés jó módszer ha toprongyos a sereg lásd vlachok győzelme 1330-ban a magyarok felett. (nyílt csatában esélytelenek)
ezekkel én is tisztában vagyok, csak nagyon sokszor általánosítanak -
szenyor Lopez #3170 Nem igaz. A pontos megfogalmazás az, hogy néhol toprongyosnak írták (pl.egyes végvárak), néhol pedig jó kiállású vitézeknek (pl.fekete sereg, mohácsi csata, egyes más végvárak). És tény, hogy voltak gerilla hadviselést felvonultató csaták Magyarországon, ahol néhány valóban toprongyos egyén elpáholta a jól felszerelt ellenséget. Mi ezzel a gond? -
#3169 A török korról hadászatilag toprongyos stílusban írnak, például ilyen beskatulyázások történnek magyar huszár=könnyűlovas, lengyel huszár=nehézlovas, holott az egész hóbelebancot Báthory István csinálta a lengyeleknek(ők ezt tudják is és büszkék Istvánra) Báthory pár száz székely "könnyűlovassal" ment át királynak...
-
szenyor Lopez #3168 Nem érdekel a honfoglalás jelen pillanatban. A török hódoltsági időkről beszéltünk. Arról löktél egy képet is (hagyományőrzők).
Nem vagyok finnugor hívő. Sőt -veletek ellentétben- semmilyen hívő... -
#3167 fényévekkel vagy lemaradva, olvasd vissza az összes hozzászólást!
a toprongyos stílusú írás amblokk igaz mindkét vizsgált korra. Zenty írta is hogy ugye a finnugrer stílus magában foglalja a fürdőköpeny prémsapka vonulatot is, És ha jól tudom a töri könyvekben nemcsak a honfoglalásról írnak, nem tudom mit kötözködsz csak gondolkodnod kéne, tudom nem egyszerű sokaknak. -
szenyor Lopez #3166 "keress egy tankönyvboltot és nézd meg a "honfoglalókról" mit írnak"
Gratulálok a történelem tudásodhoz. Igazán nagyot alkottál. Arról az igazán apró csúsztatásról azért ne feledkezzünk meg, hogy a XVI-XVII.századról volt szó. -
uwu 80 #3165 Az nem elég kihívás hogy megmagyaráztd mi okból kéne a történészeknek csdak szépet és jót találni a múltban? -
Zenty #3164 Igaz... kéne már valami kihívás. :D -
szenyor Lopez #3163 Te igazán kedves vagy Zenty. -
Zenty #3162 Dehogy vagyunk egy súlycsoportban. Néha az udvari bohócom vagy és akkor ember számba veszlek. Egyébként nem :D