6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
polarka #3481 Gondolom ezt a nem természettud. témákra érted. -
Solt #3480 Mert nem tud újat mondani a témában, ebben biztos vagyok. Erre nem áldozom az időmet. Ezért kértem volna egy hangfelvételt, amit utána az ember meghallgat... de, ha nem, hát nem.
Az, hogy valaki adott témában mennyire jelentős emberke, arról sokat elárul a publikációinak, könyveinek, előadásainak a száma. Ha a neten ilyet nem is találni tőle ( ami manapság elég meglepő ), akkor legalább egy könyv cím, amit az ember könyvtárból kivehet...
Van bármi ilyen az úrtól ami elérhető? Ha igen szívesen veszem, ha nem, akkor fenntartanám a véleményemet arról, hogy a témában az úr tán nem annyira jelentős... -
polarka #3479 Próbáltam a te mércédet használni, de úgy néz ki, h alkalmazása előtt még ez is egy eldöntendő kérdés. Bocsi, h próbálkoztam, többet ilyet nem teszek, míg nem definiálod korrektül, h mi alapján méred fel, h ki mennyire "jelentős emberke".
"Mi baj van a "finnugor rokonság"-gal?" címmel szoktak futni a szokásos a finnugrista dumák? Én úgy véltem, h nem.
Én nem fogok felvételt készíteni, esetleg ha vki megdob egy állvánnyal és géppel. 1ébként volt már 2 előadás, ami esetleg kapcsolódik ide: egy a székely rovásírásról, egy pedig hun-magyar témában.
Sztem furcsa hozzáállás, h amikor lehetőség volna vitázni, ellenvéleményt megfogalmazni, akkor az a reakció, h "Nem tud újat mondani, ebben biztos vagyok!". -
Solt #3478 Jaj, neked nwo-n még tartozom egy válasszal... próbálom pótolni! :) -
lopbisz #3477 "Ezek mind "megettük reggeli" " Ezeket mind "megettük reggelire" -
lopbisz #3476 Szekta előadásokra minek mennyen az ember? Olvastam már a szkeptikus blogot és ép elég rémisztő ami ott megy. Képzelem mi mehet élőben.. a sok kocka elképzeli, hogy minden hazugság még a létezésük is az, aztán egymásnak bólogatnak :D
Egyébként a fórumon volt már szkeptikus, magát professzornak mondó, szimpla finnugor vallású és szimplán kötekedő emberkék. Ezek mind "megettük reggeli" érvekben, bizonyításban és szépen el is tűntek. Egy két kivétellel de azok se tudnak mit kezdeni a bizonyításokkal és az érvekkel.
Maximum akkor lenne értelme az újbóli társalgásnak, ha az ilyen szkeptikus félék valamit feltudnának mutatni és nem csak azt hajtogatnák "érvelésként" hogy ez nem igaz mert csak... -
ahddub #3475 igen kussolsz uwu! tudod , gént csak örökölni lehet, eltanulni nem! vagy csak sabbatolsz? -
ahddub #3474 Íme a honfoglalók DNSe a kockás Ázsia a sima Európa jég és kőkor, na ebbe is beleköt valami idetévedt evolúciós vicc?
medencei gén többlet a lovas sírokban is...
-
lopbisz #3473 Szkeptikus az egy vallás, ezért igazán nem lehet megérteni. Hasonlít a finnugor valláshoz. Mindent tagadnak és támadásnak vélnek, ami nem illik bele a csőlátású világképükbe. De van amelyik tudatosan csinálja mint solt is utalt rá. (a megélhetési ajvékolokra.)
De ahogy beszéltük régebben ezek olyanok mint a kaméleonok. Átalakulnak ha az érdekük úgy kivánja. Lehet például uwu lesz pár év múlva a legnagyobb szkíta rajongó. Ez sem lepne meg :D ( vicc) -
lopbisz #3472 Sőt az sg-én is volt téma :) Régebben azthiszem pont uwunak fejtegettük, hogy a régi generációk kihalnak akkor jön az új generáció ami megváltozhatja a posványt.
-
#3471 Szkeptikusilag felejtsük el a szkeptikusokat,
míg a szkeptikusok a szkeptikuságaikon szkeptikuskodnak:)
Inkább nézzük ezt :D
-
#3470 A szkeptikus társaságnak nem tagja-é a pénzkölcsönt reklámozó Vágó Istike? -
Solt #3469 Meg úgy általában minden mellőzésével... csak az az érv nekik, ami alátámasztja a mondandójuk, minden más áltudományos magyarkodás. -
Solt #3468 Ezt már hallottam PG-től is! :) -
remark #3467 Planck a kérdésről:
A new scientific truth does not triumph by convincing its opponents and making them see the light, but rather because its opponents eventually die, and a new generation grows up that is familiar with it.
Kb.: Egy új tudományos elmélet nem ellenzői meggyőzésével arat diadalt, hanem úgy hogy ezek az ellenzők kihalnak, és helyüket az igazságot ismerő új generáció veszi át. -
#3466 Kozmács és a hun fibula esete.
Komolytalan az egész erőlködés. Ilyen és ehhez hasonló érveik vannak, az ősvallái jelképrendszerek és alapok tudásának teljes mellőzésével.
-
Solt #3465 Nem. Azért nem megyünk el, mert a könyökünkön jön már ki az a sok hülyeség amit az unalomig ismételgetnek. -
Solt #3464 Tehát engem mint hobbi érdeklődőt egy doktorátusi címmel rendelkező mukihoz hasonlítasz publikációt illetően? Hááát...
Nem tud újat mondani, ebben biztos vagyok! Jön majd a szokásos finnugrász duma, aminek az a lényege, hogy aki mást mond, az magyarkodó áltudományos. A "tények" meg kimerülnek pár száz szóösszevetésben... hogy minden más gyökeresen eltér, az nem számít.
De ismétlem, szívesen meghallgatom az anyagot, ha felveszed... amennyiben vitára érdemes tények lesznek benne, a következőre el is megyek...
-
#3463 Ezt a finnugor blablát nem is érdemes tovább ragozni.
Nyelvi kapcsolat van, genetikai nincs.
Azért az utóbbi években a csökönyös finnugoristák is kezdenek máshogy beszélni. Már finomítottak itt-ott a dolgaikon, mert kénytelenek voltak a genetikai vizsgálatok miatt.
-
polarka #3462 *végső igazságod -
polarka #3461 a nyelvtud. közleményekben csak 1 cikkét látom. -
polarka #3460 1szerű, pont azért mert nem jöttök el a szkeptikusra (vagy más előadásokra) és mondjátok meg a frankót. Underground toljátok a témát. -
polarka #3459 Ha 2 ember van és elakarod dönteni, h melyik ért jobban egy témához, akkor a végső igazságot az alapján hozod meg, h mennyit beszélt és írt vagy az alapján, h meghallgatod és beszélsz vele?
1ébként te mennyi publikációnál jársz már? :x
Én úgy látom, h a nyelvintézetben többször is előadott. 2006-ban doktorált. -
Solt #3458 Amíg élnek a dogmák képviselői ( akik ugye ebből élnek ) addig fogcsikorgatás is lesz. No meg, amíg ugye igény van rájuk fentről... -
#3457 Tudjátok mit nem értek?
Miért nem olyan előadás van a szkeptikusoknál, hogy miért erőltették ránk az osztrákok a finnugor maszlagot, ami ellentmond minden azelőtti dologgal amit mi és Európa is tudott rólunk. Miért nem emelkedik már hivatalos szintre a mundérvédők és egész életművüket a politikai nyomásra ránk erőltetett hazugságot védők eltüntetése? -
Solt #3456 Tévedsz! Totál hülye vagyok hozzá, csak a szám jár. Én kérek elnézést, hogy ezt a figurát nem ismerem... ahogy az előadásinak és könyveinek számát látom, jelentős emberke. -
polarka #3455 Én a Szkeptikus Konferenciákról beszéltem. Azt nem tudom, h ezen ember, hol és mikor tartott már előadást.
De nem te kéne tudjad? Hiszen a témában jártas vagy (vagy tévedek?) és azért egy MTA-s nyelvészről akkor csak tudsz valamit, nem? -
polarka #3454 Azt nemtom, h élőben futtatnak-e majd chatet. Lehet rosszul emléxem, de mintha volt már ilyen alkalom. -
Solt #3453 Igen? Hol? Gondolom nem az első előadása az Úrnak, mutass tőle valamit légyszíves. -
polarka #3452 Általában van élő közvetítés és neten is megnézhetők utólag az előadások.
De ha szeretnél hozzászólni, akkor az előadás utáni kérdezz-felelek szekcióban megteheted. Illetve e-maillel is zaklathatod őket, h esetleg szóba kerüljön még az előadásban az, amit szeretnél.
Hajrá! Kíváncsian várom, h miben mondasz nekik újat. -
Solt #3451 -
remark #3450 De szépen mondtad! :-) -
Solt #3449 Mindig elfelejtem, hogy te ideiglenesen nem itthon vagy... :( -
remark #3448 Jó ötlet! (De most komolyan.) Csak az az 1400 km ne választana el a helyszíntől... -
Solt #3447 Kerestem én is, de az említett Úrtól semmit nem találtam! :( Lehet el kéne menni csoportosan az előadásra! :D -
remark #3446 Tényleg, uwu, a "szkeptikus verziót" honnan lehet letölteni? Meghallgatnám azt is! Nincsenek valahol előadások a neten? -
Solt #3445 Uwu!
Ha elmész vedd már fel légyszíves az előadást! -
Solt #3444 Gyakorlatilag előre borítékolom neked az "érveket", már a könyököm jön ki! ;) Ha valami újat tudsz majd mondani az előadás után, azonnal elnézést kérek tőled! :) -
uwu 80 #3443 Sejtettem, hogy senkit se érdekel mit mondanak a tudósok.
A soviniszta cumi való nektek tényleg, nem a történelem. -
Solt #3442 Most nyúzom az idegesvezetőt, hogy sürgesse a turpistákat, mert oda akarok érni! :D