A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
Igen ahogy a bodor, beder szó is ugyanazt jelenti, azaz peder, pödör, csavar, teker, kunkor. (van még?) Egy cselekvésre hét szót!!! Van-e ilyen nyelv még a Földön?
Ez igazolhatja Csaba vezér által nemrég ismertetett az Éden kert a Medence volt tanulmányt. Hiszen amikor a nagyvadak kihaltak-elvándoroltak a mezolitikumban (jégkor-kõkor közti idõszak-ekkor mentek északra a finnek) Nyugat-Magyarországon, a korábbi csontdárdás nép áttért a halászatra, a Balaton körül csak úgy hemzseg a kora kõkori település nyom! A kõrösiek betelepülésével veszi majd kezdetét a 9000 éves történet amit humán civilizésünnek mond a sápadt britt.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Elõre írom az eredeti szövegben szereplõt, utána csak a mássalhangzókat, ahogy azt a rovásírás szabályai szerint már említettem, aztán utoljára a mai verziót… (csak pár példa, az elsõ kettõ az okiratban is az elsõ kettõ)
BALATIN – BLTN – BALATON (közel 1000 év után!!!!)
TICHON – TCHN – TIHANY
SUMIG – SMG – SOMOGY
FUK – FK – FOK
ZILU KUT – ZLKT – SZILLKUT
MORTIS – MRTS – MARTOS
A mássalhangzók ( és ez a lényeg ) tökéletesen stimmelnek még ma is. Hisz az mindegy, hogy SZeGeD, vagy SZöGöD, tudjuk mirõl beszélünk...
www.smart-bus.hu
Több olvasatban is megegyezik, egyedül az elsõ szóban van minimális vita. Egyébként Varga Csaba is nagyon szépen szétbontotta a ligatúrákat és gyönyörûen látható és érthetõ az alkotó logikája.
Ami mindenképp elgondolkodtató: leírja a tárgy jellemzõit, funkcióját.
Ráadásul a rovás döntõ többségében fára történt, így ez már önmagában nem valami tartós.
www.smart-bus.hu
A titok abban rejlik, hogy a 11. század folyamán a rovásírás a kereszténységre való áttéréssel fokozatosan háttérbe szorult a latin betûs írás mellett. Az írnok, aki a fentidézett magyar kifejezést beiktatta latin szövegébe még a rovás szellemében gondolkodott és tökéletesen annak szellemében írta le mondanivalóját ábécés írásjegyekkel a mássalhangzós elemekre építve grafikáját.
A tihanyi alapítólevél példája átírás elõtt: Fe-He-Ru Va-aR-Ra Me-Ne-H Ho-Da iT-UR-A és ennek szabályos kiolvasása pontosan ’Fehérvárra menõ hadi útra’.
"És mi akkor a magyarázat arra, hogy ebbõl a korszakból nem nagyon van rovásírásos emlékünk (vagy legalábbis én nem tudok róla)? Mert akkor a Latin átírásos magyarázat csak úgy állná meg a helyét, ha párhuzamosan mindkettõ fellelhetõ."
Épp ezen dolgozom. De én a kõkorszakból merítek. Ezeket a magyar nyelvû a rovásleleteket, mivel a pusztítás idején még a föld rejtekében nyugodtak, nem tudták megsemmisíteni.<#smile>#smile>
Eleink hasonlóan ejtették a gyümölcs szót, mint ma.
Ha nem lenne érthetõ, itt le van vezetve szépen.
1:30-tól és 2:10-tõl érdemes figyelni, mirõl is írtam fentebb.
Azért elgondolkodtató, hogy mennyire máshogy fejlõdött a magyar nyelv. Még az eltorzult latin betûs nyelvemlékeinket is jobban értjük, mint egy mai angol az akkori angolt, de akár Shakespeare eredeti nyelvezetéhez is komoly felkészültség szükséges egy mai angolnak.
Egyébként valóban nehéz bármit is úgy bizonygatni, hogy pár ember képtelen utána nézni minimálisan is amiket linkelgetünk.
Aki kicsit is otthon van a rovásban, rögtön rájön ezekre az alapdolgokra. Szoros összefüggés van az õsvallási jelképek, a régi világmodell, a szimbolika és jeleink ismert jelentése közt.
Amit lehetett a régi múltból eltüntettek. Az Európai integráció akkor ezt kívánta meg, de még így is beszédesek azok a szövegek, amik elõkerülnek. (PL: szarvasi csont tûtartó, ami régebbi, mint az Árpád féle Honfoglalás.)
Erdélyben egyébként még templomfelirat is maradt ránk rovásírással.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Naddeo, na de jó! eheheheh

most egy kicsit nyugodjon le mindenki a kánikula is múlóban! inkább lessétek ezt a csodálatos sorozatot, amely 100% ig pontos támadhatatlan nyelvileg, genetikailag, kultúr antropológiailag, régészetileg és a szimbólumok követése révén a ki és hazatérések hullámai is lekövethetõek!
itt az autochton medencei nép
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az egészet egy olyan képpel kezdtem! Nem értem a problémát!
Linkeltem régészeti leletet, a pécsi sisak, írtam róla fél oldalt!
Inkább itt: http://www.michelangelo.cn/ (nyisd meg a pdf. formátumú szövegeket is, mert ott lesz a lényeg!)
A Halotti beszéd és az Ó magyar Mária siralom latin betûkkel van írva, amik valószínûleg egy õsi, rovásbetûkkel írt szövegbõl lettek átírva. A latinban nincs GY így lett az imággyuk-ból (imádjuk) vimagguc, nincs CS így lett a paradicsomban szóból paradisumben, nincs SZ így lett a választból walasth, nincs NY így lett az anyát-ból aniath stb.
Ezek a latin betûvel leírt nyelvemlékek nem tükrözik az akkori nyelv kiejtését. Megtévesztõek. Vannak viszont több ezer éves rovásbetûkkel írt nyelvemlékek, melyeket még ma is bárki el tud olvasni.
De elvárható... az õstörténelem téma folyamatos információ kutatás. Ha erre nem vagy képes és jár a szád akkor inkább kussolj ( téged idézve)
Ésa ha valóban érdekel a téma de nincs meg a kellõ tudásod akkor alázatosan kérdez, azt szabad. De a nagypofájú trollkodás az üldözendõ.
Egymás helyett a témával foglalkozzatok...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezek szerint ( szerinted ) akkor a halotti beszedben megtalalhato nyelv 300 ev alatt alakult ki. Eleg rovid ido nem gondolod ?
Nem is ertem hogy mibol kovetkeztetsz arra hogy nem beszelhettek magyarul ( osmagyar ) 7ezer evvel ezelott .
Mar az nagy hiba hogy egy nyelv 7ezer vagy akar 13ezer evvel ezelotti formajat a maihoz hasonlitod.
Ilyen forman az alakjat ami egyedulallo csak a magyar nyelv orizte meg.
Vegyuk az angolt:
"Ezzel szemben az angol ezer évvel ezelõtt beszélt változatát, az óangol nyelvet a mai angolok már egyáltalán nem is értik; nyelvtanában, hangtanában és szókincsében egyaránt átalakult."
ゾルターン
Autocthon néprõl nem találtam semmit, még ezen lelet kapcsán sem.
Itten azt írják, h a kora kérdéses és azt állítja a prof, h 7ezer és nem 13ezer éves. Ráadásul már nem is lehet a korát megállapítani. Aztán meg mi bizonyítja, h magyarul beszéltek a készítõi? Ráadásul milyen magyart? Ha a Halotti beszédben leírtak szerint beszélne ma vki az is tök érthetetlen volna, pedig az nem is volt ehhez képest olyan régen.
ゾルターン
Ezek után mit várjon az ember?
nem egy filmben.
Peldaul : amikor egy magyar faluban a Bisztro-ban!!!!! a frocs mellett oroszul nezik a hireket. Vagy amikor arabul beszelo emberekrol allitjak hogy magyarul beszelnek ; de van eset amikor terkepen egesz Magyarorszag egyszeruen eltunik vagy Bukarest ugyan az mint Budapest.
ゾルターン
Egy faqnak nem disszertációnak kell lennie, vagy saját publikálásnak, hanem egy információ gyûjtemény halmaz. Tehát lényegében egy adminisztratív feladat. Aki stréber az írhat saját összegzésû magyarázatot de az nem kötelezõ egy faqnál.
De ha nem lesz semmi akkor egy mondattal lerendezem és összegyûjtöm a fórumomba bemutatott linkeket és ennyi.
Aki saját véleményes dumát akar az írjon.
www.smart-bus.hu
Magyar õstörténet (pdf)
Magyar õstörténet utószó (pdf)
Itt is érdemes szétnézni.
Minap olvastam Julius Oppert alltal vegzett munkarol par sorban ahol megjegyzik a szkita(magyar)-sumir volnalat amit a kep es szotagirashoz kot.
Matyas Florian MTA nyelvesz hatarozottan kijelenti hogy az Oppert alltal feltart mezopotamiai lelettek mennyire hasonlitanak az osi magyar nyelv szavaihoz.
Oppert ugyan csak kijelenti hogy az ott talalt szotagiras szkita. (1856)
Korabban az 1850-es evek elso feleben is H.C. Rawlinson munkajaban leirja hogy a mezopotamiban feltart sumir irasos leletek kozul a legregebbi irasos leletek szkita nyelven irodtak.
ゾルターン
No de én sem vagyok a téma szakértõje. <#smile>#smile>
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"