6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Palinko
    Igen részben ezoterikus, de sokan tulajdonítanak beavató szerepet az általunk ismert koronának is.
  • fonak
    Érdekes, de amikor többszörre emlegetett "energiakiáramlást" vagy mit a liliomos koronával kapcsolatban, inkább feladtam.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.09.15. 11:43:50
  • Tetsuo
    Ezeket eddig is tudtuk. A Wikipédián is ott van, hogy az első ábrázolása 1555-ös, ezenkívül a cikk több elméletet felsorol, egyik sem bizonyítható.
  • Palinko
    Először korabeli pénzérme nagyításokat mutat, már azokon látszik, hogy nem egy zárt koronát ábrázolnak, később különböző címereket hoz fel példának, pl a Rákóczi címeren is hasonló korona látszódik mint a pénzérméken. Ne kelljen külön linkelgetni tekerj 19:30-ra pl, ott láthatsz egy pár példát. Nekem az jött le a videóból hogy 1490 után jött be a ma ismerthez hasonló korona ábrázolás és nem tudjuk honnan jött ez, de lehet hogy nem az eredeti. Az ötvösmunka nem tudom miért triggerelt, később kifejti, hogy milyen részleteken tűnik úgy, hogy eléggé összetákolt munka és nem királyhoz méltó valami.

Ennyi legyen elég ajánlónak, most nem lenne sok értelme ha leírnám 1:1-ben a videóban elhangzottakat.

Azt írtam a fantazmagória kategóriába, hogy lehet, hogy megetettek velünk egy kamu koronát valamiért amihez igazából nem sok közünk van. Persze most ez a videó tűnhet inkább hülyeségnek, de nem tettem volna be ha nem lenne elgondolkodtató.
  • Solt
    Igen? Mutass példát rá, hogy konkrétan melyikre gondolsz, megnézem. A fantazmagóriás megjegyzést meg nem igazán értem... mire/kire gondolsz konkrétan?
  • Palinko
    az hogy hiteles történelmi dokumentumok alapján vet fel jogos kérdéseket, nem fantazmagóriák után megy.
  • Solt
    Mi benne az érdekes szerinted? Én kinyomtam akkor amikor ötvös tárgynak nevezte, most nincs ehhez türelmem, de ha tényleg van benne érdekes, akkor később végignézem.
  • Palinko
    Szerintem érdekes interjú/előadás

• Solt
    Júúúúj... :))
  • fonak

:)

Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.05.13. 17:34:24
  • Solt
    Igen, az is érdekes adalék... :)
  • Tetsuo
    A kereszt is a másik irányba dől.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.05.13. 15:34:25
  • Solt
    Nocsak, kivan a Szent Korona elején! :)

S. találta tegnap egy 2006-ban reprintben kiadott, de 1848-as könyvből.
    A forrásról ezt írja: "A kiadvány, amiben találtam a Magyar Törtenelmi Archívum névre hallgat. Az Archív Kiadó kiadványa. Ezen belül volt egy Batthyány Lajos miniszterelnök kinevezése részben volt. Ebben a kiadványában minden részhez tartozott nehány fakszimile kiadvány az eredeti, kapcsolódó dokumentumokról. Amennyire én tudom, az anyagok eredetije a Magyar Nemzeti Levéltárban van. "
  • Csaba vezér
    Természetesen amiket DantesHun összehord az marhaság. Az alábbi elemzés a kazárosító Vékony Gábor agymenéséből született. Bizonyítani tudom, hogy Vékony Gábor a nagyszentmiklósi kincs 6. számú korsójának alján lévő feliratot rosszul hangzósította az általa kitalált abc segítségével. A később bemutatásra kerülő bizonyítékkal a többi ostoba olvasata is megbukik.
    A reláció jel valóban nem székely, de ilyen jelet használtak a hunok és az etruszkok is a K hang jelölésére.
  • DantesHUN
    Természetesen amiket a blog összehord az marhaság. Nem az szerepel ott feliratként és az Kárpát-medencei rovásírás.

A Betűk balról jobbra: D S J V ? (talán KÜ?) T V (talán I, vagy Y) Kettő nehezen olvasható. Ugyanis, a kettes képen ahová szépen átvannak rajtolva a jelek Némi kis hamisítás. Az első képen , bár nehezen kivehető, de látszanak a vésetek, és bizony kettő kivételével a -KÜ és az I - mindegyik jel egyértelműen leolvasható és beazonosítható.
    Nézzük sorban
    Az első jel( mint a reláció jel) az ,,hegyes D" Ilyen jel a székel-magyar rovásírásban nincs, ez Kárpát-medencei rovásírás betűkészlete
    A második jel: (kör, benne kis vonal) az a ,,bezárt S"
    Harmadik fordított D, azaz ,,bezárt J"
    Negyedik jel, vonal rajta val oldalén két ferde rövid vonal: Nyitott V
    A következő jel nehezen olvasható, ha fordított B lenne, akkor az KÜ. De ez nem biztos
    Az azt követő jel a furcsa X, az a nyitott V. És nem egészen úgy néz az ki, ahogy a második képen átvan rajzolva
    Ismét nyitott V
    Majdpedig: az ezt követő jel, leginkább a Y-ra De a vége ismét nehezen látható Mindenesetre ez az utolsó jel, és nem a ,,homokóra" forma, amit önhatalmúlag berajzolt oda a második képen. Mindenesetre ez a jel pedig a Q lenne.

Mindenesetre szó nincs U meg N hangok összevonásáról , se G se N nincs benne.
    Amit a negatív képen is mutat, X-re emlékeztető jel, és szépen be is nyilacskázza, az nem M, ahogy állítja és hamisítja hanem ,,T"

Nézzük a második leletet.
    Törött, tehát nehéz eldönteni, hogy mi az első jel, de talán ismételten ,,D"
    Azt követő jel talán ,,CS" lehetne. A többit nehéz azonosítani.

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rp%C3%A1t-medencei_rov%C3%A1s%C3%ADr%C3%A1s

http://nimrud.eet.bme.hu/hosszu/fonts/code_chart_Rovas_karpat-medencei.pdf

Akinek van szeme láthatja az igazságot.
  • Tetsuo
    https://kuruc.info/r/3/156014/
    Az egyedülállóan ritka és értékes leleteket hagyjuk elpusztulni... :-(
  • Csaba vezér
    Türk nyelvű imát! :(
  • Solt
    Kiváncsi leszek mit hoznak ki ebből hivatalosan.
  • Csaba vezér
    A Kárpát-medencei magyavarok.
  • Tetsuo
    Egy népi motívum stílizált iparművészeti alkalmazása, csupán díszítőelemként.
    A szocializmusban előszeretettel használtak efféléket.
  • Solt
    Így semmit nem látok belőle, pedig engem is érdekelne... :(
  • Drubowski
    Ez volt a legnagyobb amit találtam.
  • Solt
    Üdv,

Nem tudnál nagyobb képet linkelni róla?
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.02.08. 21:35:09
  • Drubowski
    Üdv

Hátha itt akad valaki aki tudna nekem segíteni. Az alábbi képen, a széken látható motívum miféle lenne? Úgy néz ki mint egy japán mon, de kétlem hogy az lenne, máshol nem nagyon láttam ilyet, ebből gondolom hogy ez nem egy tradicionális motívum, de akkor mi?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Politika nélkül, köszönöm.
  • Tetsuo
    Végül kiderül, hogy a szlovákok eredetileg magyarul beszéltek, csak mi elloptuk a nyelvüket. :-D
  • Savaran
    Kicsit OFF: de azért érdemes elolvasni! A spoiler gomb megnyomása csak saját felelősségre :)

Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.01.10. 07:48:02
  • Solt
  • Csaba vezér
    A Képes Krónika ősi jelképei
  • Solt
  • Solt

Urak, valakinek nincs meg véletlenül a teljes interjú?
  • Tetsuo
    Ebben a hozzászólásodban sincs semmi releváns a topik témáját illetően és amúgy sem.
    Mit vársz? Hogy a vulgáris, gyűlölködő és személyeskedő hozzászólásaid megőrizzük az utókornak?
    Az sg-n még nem tudtál érvelni rendesen egyik regeddel sem, gondolom nem lesz váratlan (számodra sem), ha hamarosan bannolnak megint. :-)
  • Savaran
    Pontosan!
  • Tetsuo
    Gondolom a kitörölt trollra, Taranthiel 2-re értetted. ;-)
  • Savaran
    Van egy régi indián mondás: -csak akkor szólalj meg, ha a mondanivalód értékesebb mint a csend... (na ez nem teljesült)
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.11.10. 15:57:17
  • Solt
    Szűkszavú voltam, most a Raffayra értettem, de természetesen te is az vagy! :)))))
  • ManoNegra
    Ezt írja le ő, az ő szájából ez dicséret!
  • Solt
    Náci!
  • ManoNegra
    Meg tudod fogalmazni, hogy pontosan mi a bajod Raffayval? Már azon kívül persze, hogy teljesen más politikai nézetet vallotok.

A munkássága teljesen rendben van, aprólékos kutatómunkával írta meg a könyveit.
  • Solt
  • Tetsuo
    Ma, Magyarország akadémiájának működése és hasonló érdekességek: