6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Savaran
    Mitokondriális Éva

• Cowie
    Az azért véletlenül se zavarjon össze, hogy a mitokondriális DNS-nek semmi köze az "X" kromoszómához és az se hogy kb. az 1940-es évekig nem igazán volt tiszta a DNS szerepe az öröklődésben. Gondolom mielőtt ezt tisztázták az "anyanyelvet" valahogy egészen máshogy hívták.
  • Savaran
    Mivel mitokondriális(anyai x kromoszóma) dns mintákat vettek ezidáig, és apanyelv nincs csak anyanyelv, ezért elég szorosa kapcsolat nem debár?
  • Solt
    Jaj...
  • fonak
    A nyelvnek mi köze is van a génekhez?
    Sajnos a nyelvészet a nyelvek összehasonlítása alapján dolgozik, nem genetikai vizsgálatokkal...
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2018.02.21. 21:03:50
  • Savaran
    Emlékszem évekkel ezelőtt a finnugor őrjöngőkre, azt hiszem ez eldőlt:

• Tetsuo
    Kb. minden AD 1850 előtti történelmi emlékünk erre utal és így visszakanyarodtunk az első hozzászóláshoz. :-)
  • Solt
    Jó reggelt kívánunk! :)
  • ManoNegra
    Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak, és a magyar az avarok nyelve lehetett
  • Solt
    Egy eltitkolt könyv...
  • Tetsuo
    Ifj. Tompó László: Sötét volt-e a középkor?
  • Tetsuo
    Szász Péter: Reneszánsz-e a Reneszánsz?

Szász Péter: A keresztény történelemszemlélet alapjai

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.21. 02:14:44
  • Solt
    Plusz reggelig lehetne sorolni azokat a pusztításokat amiket végrehajtott... Természetesen Jézusra hivatkozva!
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.02.20. 15:43:04
  • Savaran
    Az egész Judeo-Katolikus egyház egy kitalált vallás, az ősi monoteista vallások másolata, de mindegy is honnan nézzük, propagandának jó volt a római birodalom széthullása után a "barbár" királyságok valamilyen egységbe rendezésére, ez se több se kevesebb!
  • Solt
    Kicsit szedd össze magad szerintem...
  • Kara kán
    „ami pusztítást véghez vitt ezen a téren például a katolikus egyház, az példátlan és pótolhatatlan”
    Ja, és ha ez nem lenne elég, utána még jössz a festett kazettás mennyezetekkel.
    Arany bogaram!
    A reformáció során annyi templombelső (és iratok is!) semmisült meg, hogy azt el nem lehet képzelni. Vannak erről nagyon szomorú leírások, miért nem olvasod el őket, mielőtt ilyen baromságokat írsz?
    Nyilván, a kereszténység felvételekor a katolikus egyház is pusztíthatott el pogány emlékeket, de azok mennyisége eltörpül a reformáció rombolása mellett. És akkor nem beszéltem arról a kb. 20 millió emberről, amelyet a vallásháborúk során meggyilkoltak Európában.
    Szóval, sürgősen fejezd be a római katolikus anyaszentegyház szidását, ne legyél a gonosz eszköze!
  • Savaran
  • Palinko
    Nem követtem az előadót, de az árulkodó, hogy ha eddig tudott valamit az új videóban meg már ignorálta azokat, ez így direkt ferdítés.
  • Tetsuo
    Azt mondjuk nem értem, hogy hogy képes valaki elb@szni az oldalarányt feltöltésnél; azután pedig nem ellenőrzi... Reméljük az előadás alatt nem voltak ilyen szarvashibák.
  • Tetsuo
    Még nem hallgattam meg, de a témát érinti, akár Kozsdi Tamás kritikaként is:
  • Solt
    Úgy látom nem csak én nem értettem egyet vele... :) LINK
  • Solt
    „Később jól ismert hazai tudós lett belőle, kinek naplója, amit múzeumunk őriz, sok felvilágosítást ad arról a korról, melyben történetünk lefolyt. Ő maga a többek között arról lett nevezetes, hogy a világ minden nyelvét a magyarból származottnak tüntette fel, s adataival bebizonyította, hogy Ádám ősapánk is magyar volt, és csupán e nyelven beszélt; nem is lett volna oka más nyelven is beszélni, miután az ördögök (tudvalevőleg idegenek) csak később származtak be a paradicsomba. De Éva anyánk már tudott németül; mert különben a kígyóval hogyan diskurálhatott volna?”

Kivonat innen: Mór, Jókai. „Névtelen vár.”

:)))
  • Solt
    Pedig vannak tények... Szántai Lajosnak van pár előadása a témában. Tény, hogy ő hajlamos elrugaszkodni, de ettől eltekintve rengeteg olyan dolgot mutat be, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Bakay Kornél munkásságát ismerem, köszönöm! ;)
  • ManoNegra
    Megtámadták Őt is, ahogy mindenkit, aki kapcsolatot merészel feltételezni a magyarok és hunok, avarok, szkíták között. Ezért is, csak olyanról beszél tényként, amit alá tud támasztani hitelesen. Tényleg nem semmi ember. :-)
  • Savaran
    Kedvencem Bakay! Őt hallgatom a legszívesebben, de amitől frászt kapok az az, hogy konkrétan csak körbejárja a dolgokat nem nyilatkoztat ki, és sajnos nem foglal állást semmiben! Mindenre csak sejtelmesen utalgat, de amúgy hatalmas forma az öreg!
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.09.20. 18:23:01
  • ManoNegra
  • ManoNegra
    A pártus jézus témák miatt. Egyáltalán nem hallottam tényeket ezzel kapcsolatban, inkább csak spekulációkat. Erre pedig a magyar őstörténetnek - szerintem - nincs szüksége.

A Pap Gábor videókat láttam, ha elfogadod, én is ajánlanék, elsősorban Bakay Kornél előadásokat. Bár, a legjobb, ha ezt a három részes sorozatot szerzed meg, sok érdekes információ van bele sűrítve, a lehetséges (!) őstörténetünkkel kapcsolatban.
  • Amiga
    Nem értettelek félre. És én sem arról beszélek, hogy van-e Isten, hanem arról, hogy a vallás "szigorú szabályaival" vigyázni kell. A "hit" szól rólad, Istenről, a vele való kapcsolatodról és a másokkal való kapcsolatodról. A "vallás" a hatalomról szól és sajnos nagyon kevés köze van a hithez (leginkább kihasználja). Ez az én véleményem.

Galilei és Kopernikusz neve az inkvizícióval összefüggésben merült fel bennem. Természetesen volt idő, amikor a "vallás" jelentette a tudományt is, sőt a műveltséget és tanultságot is, de mára nem árt különválasztani a kettőt.

De elég offos a téma valóban.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.09.20. 11:22:44
  • Solt
    Mert sokatokban a kereszténység egyenlő a katolicizmussal, ami miatt azonnali a tévút. Nézd meg az #5985-ben linkelt előadást és érteni fogod, hogy ezek miért "utalnak" a kereszténységre. Rengeteg az analógia a Kereszténység (tehát Jézus tanításai) és a Szkíta ősvallás között. Egyébként nem csak András, Fülöp is "térítette" a Szkítákat... már, ha kellett őket téríteni, és Jézus tanításai nem eleve ebből a kultúrkör származtak. Jézus pártus (ők is szkíták voltak) származása mellett pedig elég sok tény szól...

Miért vagy egyre szkeptikusabb?

Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.09.19. 21:47:41
  • Tetsuo
    Először is, félreértetted a leírtakat (ezen persze nem lepődök meg). Nem arról folyt a vita, hogy miben higgyünk, illetve van-e Isten, hanem hogy milyen egy "hívő" (vallásos) ember hozzáállása a dolgokhoz.
    Mindkét mélyen hívő katolikus, Galileo Galilei és Nikolausz Kopernikusz (aki mellesleg, kanonok volt) neked tudnának sok újat mondani pont arról, amit írtam, miszerint "A tudomány egészen a materialista tanokig szerves része volt a vallásnak".
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.09.19. 20:55:28
  • Tetsuo
    Igazad is lehetne, ha egy-két ilyen lelelt lenne, de én az esetek túlnyomó többségéről beszáéltem, nem egy-két leletről. Csak a gyakorlat az, hogy a leleteket nem mutatják be a publikumnak. (Egyébként ezt már leírtam ott, "amire" válaszoltál...)
  • ManoNegra
    Azzal nem értek egyet, hogy a turul, a szarvas és a tarsolylemez motívumok a kereszténységre utalnának. A mellkereszt az egyértelmű.

András apostol elvileg Szkítiába ment hirdetni a jézusi tanokat, tehát lehetnek kapcsolódási pontok.

A többire egyelőre nem reagálok, sajnos egyre szkeptikusabb vagyok, és feleslegesen nem akarok vitát generálni. Bakay Kornél könyvében találtam pár érdekes információt a korai kereszténység és az ősmagyarság esetleges találkozásáról, de a szkenneremet nem bírom életre kelteni, bepötyögni pedig sokáig tartana.

• Palinko
    szerintem meg kell nézni, hogy milyen anyagból vannak azok a keresztek, teljesen hülyeségnek tartom egyébként az álláspontot hogy zsákmányolták. biztos faragott követ mentek rabolni, aha persze. ha meg mondjuk arany azt is beolvaszthatták volna, csak nem nézem annyira hülyének őket, hogy ne tudnák, hogy vallási jelkép.... és beolvasztották volna, hogy saját jelképeiket öntsék.

ráadásul a rablást nem magyarázza hogy miért van annyi sírban és miért akart volna valaki egy ismert idegen vallás jelképével temetkezni, ha nem az volt a saját vallása.
  • Solt
    A tarsolylemezeken és a hajfonatkorongokon található motívumvilág (pl Turul -> Emese álma) is a "Kereszténységre utal". Ez nem azt jelenti, hogy ezek a motívumok a Kereszténységből következnek, hanem azt, hogy maga a gondolatvilág, a mondanivaló az nagyon közeli analógiát mutat Jézus tanításaival. Most abba inkább nem megyek bele, hogy a véleményem szerint Jézus is ebből a gondolatvilágból (szkíták) következik, mert akkor egyből jönnek az ilyen "perszejézusismagyarvolt" megjegyzések, amikhez már öreg vagyok! :)

Ezekhez hozzáveszed még az egészen egyedülálló Szűz Mária kultuszt, vagy a nyelvünkben fellelhető "elszólásokat", amik érdekes módon csak nálunk nyernek értelmet, akkor azért egy elég kerek egész rajzolódik ki.

"Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne" (Jn 6,56)

Összeolvasva ugye csak nálunk lesz ebből Testvér... :)
  • Solt
    Minden verzión érdemes elgondolkodni amik a rendelkezésre álló információk alapján logikusan következhetnek. Minden tiszteletem mellett a tűzimádat nekem nem ilyen, de ettől még természetesen én is tiszteletben tartom a véleményed! ;)
  • ManoNegra
    Jellemző lelete, de ezen kívül még rengeteg más jellemző lelete van a honfoglaláskori síroknak. Tarsolylemezek hajkorongok, a lovas temetkezés stb. Van sok mellkereszt, de nem az dominál.
  • Savaran
    Elfogadom érvelésedet,mert nem tudom minden kétséget kizáróan bizonyítani saját elgondolásomat, szerintem azért érdemes ezen is elgondolkodni, természetesen a te véleményedet is tiszteletbe tartom!
  • Solt
    Az a baj, hogy mára a Keresztény inkább már szitokszó lett, köszönhetően a katolikus egyház ámokfutásának, ráadásul teljesen egybemosódott a két kifejezés, holott régen attól, hogy valaki nem volt katolikus, még nyugodtan lehetett Keresztény. Ha a mellkeresztektől eltekintünk, a Szűz Mária tisztelet azért egy elég nyomos érv... sőt, már maga Gellért megírta anno, hogy a magyarok másképpen tisztelik a Szűz anyát! Szó szerint a királynőnknek tekintettük már akkor! Ezek a dolgok nem alakulnak ki egyik napról a másikra...

Az esztergomi oroszlánok "csak" a sumér vonalat erősítik, de ez még nem zárja ki azt amit írtam! A katolikust nem szabad összekeverni a Kereszténnyel! Ha mindenképpen analógiát akarunk keresni, akkor a Manicheizmus az ami a fennmaradt adatok alapján a legközelebb állt a "magyar" kereszténységhez. Nem azonos a kettő, csak vannak analógiák, például a Szent Koronán is.

Hogy konkrétan mi volt, hogy volt, soha nem fogjuk megtudni sajnos, mert ami pusztítást véghez vitt ezen a téren például a katolikus egyház, az példátlan és pótolhatatlan. Ami megmaradt belőle, azt jól példázzák a festett kazettás mennyezetű templomok, és azok üzenetei.

Elnézést a sok Pap Gáborért, de az az igazság, hogy az elmúlt 10 évben jobbat nem találtam nála... :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.09.19. 16:03:31
  • Savaran
    Igazából, tisztába vagyok hogy már István előtt is voltak keresztény magyarok, keleti keresztény matriarchális elemekkel keveredve, de ha a vezénylő törzsek útját követjük, főként a megyer törzsre gondolok, akkor bizony a kaukázus két oldalában de legelőször a délebbi részében kell gondolkodni, ott pedig tombolt a Zoroasztriánizmus, Egy szó mint száz ez csak egy eszmefuttatásom, de logikusnak hangzik, inkább mint a ne vedd magadra de a keresztény bullshit, 1, lejegyzett tűzimádat, 2, földrajzi egyezés, 3 ahogy megénekelte egy nemzeti zenekar: "esztergomi falon festett oroszlánok",
    amit amúgy direkt eltussoltak a navajonkik :) Lekaparták és tönkretették, mivel a keresztény bullshitbe nem passzol Leó :)
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2016.09.19. 15:48:37
  • Solt
    Most erre mit mondjak? Lehet sok szer tűzet láttak... :) Nekem a Boldogasszony - Babba Mária - Szűz Anya kultusz erősebb érvnek tűnik. Azt persze tisztázni kell, hogy Kereszténység alatt nem a katolikus ágat értem.