6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • uwu
    Mennyél inenn anyádba!
  • uwu
    Olyan sincs.
    Csak sémi.
    Nem megy a ragozás?
    LOL de butus vagy.
  • lopbisz
    "A történészek közt egyébként nagyon sok vita van az őstörténetünkkel kapcsolatban, de nem ilyen jellegűek."

Hát persze, hogy nem ilyen "jellegűek" mert a fingugrászok érdemi munkát nem végeznek.

Egy konferencia náluk körülbelül így zajlik:
    MTA: Az Uralba megyünk bogyót szedni? NEEEEEEE! Inkább mennyünk gyüjtögetni Északra.

jajj de jó, jajj de jó, már több száz éve olyan jó gyüjtögetni és most végre piros bogyókat is szedhetünk. És 200 év múlva a rózsaszin bogyókat is begyüjthetjük.....
    MTA konferencia vége!
  • Zenty
    bizony

• ahddub
    a kultúra a matriarhális társadalmakban a köznépé, patriarhálisban az uralkodó osztályé. esetünkben azért speciális, mert a köznép és az uralkodója egy azon kultúr kör.
  • Solt
    Ráadásul a logikája is csapni való! Akinek az a logikus, hogy a kultúránkat a környezetünkből "gyűjtögettük" össze, miközben szerves egésszé csak nálunk áll össze, azzal nem érdemes érdemben foglalkozni... ez kb olyan, mintha valaki különböző autógyártóktól "gyűjtögetne" alkatrészeket, és a végén sikerülne neki a különböző alkatrészekből autót építeni... akinek ez logikus...

Szóval továbbra is az a véleményem, hogy nemes egyszerűséggel át kell nézni rajta... eljátszott már minden bizalmat, ráadásul ő maga ismerte be, hogy politikai indokkal trollkodik...

( persze az sem érdekli, hogy az itt tárgyalt "elméletek" jó része több évtizedes... ő akkor is a jobbikhoz köti... )
  • remark #2273
    Futhatjuk itt a köröket vég nélkül, az eredmény ugyanaz: a témához intelligens emberhez méltó kulturált módon nem tudsz hozzászólni. Se itt, se más topikban.
  • ahddub
    de szemita van!
  • remark #2271
    Ez még mindig csak flame.
    Most próbáld meg újra leírni amit akarsz, de ezúttal ne legyen benne provokáció.
  • remark #2270
    Te még mindig nem látsz tovább az orrodnál... De legalább erről nem ott kell folyton megbizonyosodnom.
  • uwu
    Az nem lehet. Nincs is olyan magyar név, hogy mózes.
  • uwu
    LOL
    Mi is megy az NWO topikban mostanság?
    "Engem minden örömmel tölt el. Az is, hogy látlak téged itt vergődni. Mert biztos vagyok benne, hogy sokat tanulsz ebből... "
    Sokat kellett keresni:D
    Látom idilli topikká varázsoltad.

Ez nagy cumi volt
  • L Viper #2267
    Az esztergomi oroszlánok elképesztőek.
    Mind szimbolikában, mind kivitelben. Újabb örvendetes párhuzam. Roppant érdekes téma
  • ahddub
    igen, te mózes gyermeke vagy!
  • uwu
    Nem vagyok én jó keresztény, hogy ha kővel dobálóznak kenyeret dobjak vissza:)
    Gonosz vagyok. Nagyon. Ezért írtam.
  • uwu
    Én tényleg elhiszem.
    Ostobasg lenne azt feltételezni, hogy a kultúránkat a környezetünktől gyűjtögettük vándorlásunk során, és azért olyan változatos, meg gazdag, mert sok néppel találkoztunk.
    Sokkal hihetőbb, hogy mi hoztuk meg a kutúrát a sok ősembernek mikor végrehajtottuk a nem regisztrált vándorlásunkat kifelé a kárpátmerdencéből.
  • remark #2263
    Ez is csak flame.
  • ahddub
    beérkezések
    a hun-ogurok (Attila), avar-onogurok (Baján), szabír-onogurok (Árpád)
    bejövetelei ismertek
    de voltak korábban is.
    5500 éve: kurgánosok
    2700 éve: agatürsz, szügunna szkíta törzsek
    2100-2050 éve szarmata jazigok-jászok
    valamint 373 -ban Kattar és hunjai
  • remark #2261
    "Megnézted mire ment válasz?"
    Megnéztem. Ezért írtam azt, hogy ő téged minősített, te viszont általánosítva az itt tárgyalt elméleteket. Nem érted, hogy ez nem ugyanaz a kategória?

"Évekkel ez előtt leírtam nekik mi a helyzet."
    Nem azt tettem szóvá, amit évekkel ezelőtt csináltál, hanem amit most csinálsz. Most itt mit művelsz? Mert hogy nem a témához szólsz hozzá, az biztos. Hányadik topikot kell még szétvernetek a folyamatos személyeskedéssel? Az NWO topikban is bepróbálkoztatok, csak mivel olyan türelmes ember vagyok (és beáldoztam több tucat munkaórát arra hogy bebizonyítsam hogy fogalmad sincs hogy miről beszélsz) ezért ott már rend van. Az ide írogatók meg a legnagyobb bánatodra annál jóval intelligensebbek, semhogy hagyják hogy offtopik személyeskedésbe forduljon a vita.

Na mindegy, én is offtopik vagyok, ezért leállok.
  • uwu
    Na most már elhiszem.
    A Magyarok kultúrája tette emberré egész belső Ázsiát nem vitás.
  • ahddub
    a magyar őstörtének pofon egyszerű!
    ősünk a medencei rovó,ragozó,állattal vontató, földművelő őslakosság, és az ide beérkező szkíta népek ötvözete!
    a szkíta népek uralkodóink voltak, hatalmuk megdöntése után egy részük beolvadt a köznépbe, a többiek a fekete-tengerhez vándoroltak, őseik földjére!
    őstörténeti szempontból a kaukázus-mezopotámia közti szubartu, és a tarim medence érdekes még.
  • Zenty
    Jah és van még a "Zürichi Magyar Történelmi Egyesület írásai"
    könyv
  • ahddub
    a mai magyarság anyai vonalon tehát a medence neolitikus őslakosságától származik, ez a x. századi köznépet jelenti az uralkodó osztály közel-keleti szabír és kelet-európai onogur ága kiveszett, az ázsiai elemekkel egyetemben!
    és honnan tudjuk ,hogy ők magyarul beszéltek? egyedül innen van rovásírásos lelet, a bükkből és erdélyből! az uraltól ló--sz sincsen!
    mezopotámiában folytatódik a rovás lelet-blau táblák.
  • Zenty
    Jó, úgy is találtam pár új ingyenes könyvet amig még nem olvastam:
    "Orbán Árpád: NIMRUD KIRÁLY NÉPE - A magyarok őstörténete

"A pár év előtti, esztergomi ásatások, eddig alig figyelemre méltatott "felbecsülhetetlen" értékű uj bizonyító anyagot hoztak a magyar őstörténet megállapítására, mely anyag egy részének feldolgozása itt olvasható először.
    A vizsgálódások és a kutatások alapján kimutatható ugyanis az, hogy az esztergomi Árpádházi, 1000 éves királyi palota falán talált ősi árpádházi címer nem más, mint Nimrud városában, a szumirok birodalmában élt szumir királyok cimerének egyik változata.
    Ez által az új felfedezés által és a később felsorakoztatott számtalan bizonyíték alapján most már igazolni lehet azt az 1000 évesnél is régebbi magyar hagyományt, mely szerint a magyarok valóban "Nimrud" szumir király népétől származnak!" - írja Orbán Árpád az 1942-ben Csikszeredán megjelent könyvében.

Terjedelem: 54 oldal.
    Minősítés: DOKUMENTUM !"

könyv
    ---------------------------------------------------------

"A Magyar Őstörténeti Könyvtár keretében itt e helyütt ma már ritkaságszámba menő remek szakirodalmat találhat, mely elősegítheti a valós alapokon nyugvó magyar őstörténeti kutatás fellendülését és gazdagodását. Mindamellett az egyszerű olvasó hozzájuthat a mindig is ismert tényekhez, melyeket ma már elhallgatnak előle a 'hiavatalos' oldal művelői."

Sebestyén Gyula: A magyar rovásírás hiteles emlékei (1915)
    Oldalszám: 210
    könyv

---------------------------------------------------------------------

Somogyi Ede: Szumirok és magyarok (1903)
    Oldalszám: 274
    könyv
    ---------------------------------------
    Nagy Géza: A Skythák (1909)
    Oldalszám: 748
    könyv

-------------------------------
    Szabó Dezső: Küzdelmeink a nemzeti királyságért 1505-1526 (1917)
    Oldalszám: 229
    könyv
    ------------------------------------------------------------

Sándor Klára: A Bolognai rovásemlék

"A Bolognai Rovásemlék, a székely rovásírás egyik legrégebbi emléke a bolognai Egyetemi Könyvtár Marsigli hagyatékának egyik kötetében található. A szerző minden részletre kiterjedően próbálja bemutatni és elemezni eme nyelvi- és kultúrális emléket."

könyv
    ------------------------------------------------------------------

És milyen érdekes, hogy már 1900-as években is tudták ezt.
    Jó olvasgatást ;)
  • ahddub
    ami pedig a szkítákat illeti annyira irániak, mint simon peresz!
    az andronovoi kultúra r1a1-k közel-keleti ragozós (szavar) uralkodó osztály alá kerül, és urali,iráni,altáji törzseket olvaszt be!
  • ahddub
    az a buta aki nem képes felfogni, hogy ma már olyan dns vizsgálatokra van lehetőség (snp teszt) amely az emberré válás (modern, azaz sapiens sapiens)pillanatáig mintegy 60-70 000 évre visszamenőleg képes meghatározni a populációk és archeo minták keletkezésének helyét és idejét! régen erre nem volt lehetőség, ezért kutatták a nyelveket!
    de a mi nyelvünk ősnyelv, a nyelvcsaládok kialakulása előtti időkből, így rokonai már rég kihaltak, és a dns köszönő viszonyban sincsen az erőszakkal rokonnak hazudott ,kultúrálisan teljesen más népelemekkel!
    a ma élő magyarság apai vonalon

34%-ban szkíta és hun
    18%-ban germán
    16%-ban neolitikus kárpáti
    13%-ban kelta
    10%-ban szláv (szláv nyelvű elemek hoztak germánt és keltát is)
    4,5%-ban mezopotámiai
    0,5%-egyiptomi
    4% egyébb

anyai ágon a kárpáti és a balkáni-nordikus markerek vezetnek!

az ogur típusu nyelv és a kárpáti ragozónyelv metszete a mai magyar, ezért hajaznak ránk a finnugor nyelvek, iráni szavaink pedig a szkíták iráni törzseitől vannak!
  • uwu
    Megnézted mire ment válasz?
    Érdemi dolgot csak Savaran írt a témáról kapcolatba mostanában.
    A többi csak hozza a szokásos formáját. Évekkel ez előtt leírtam nekik mi a helyzet. Nem érintette őket érzékenyen ,elsiklottak felette, és ontották a butaságot amit az orruk előtt cáfoltunk meg.
    Én nem vagyok olyan mint ők, hogy ha nincs foganatja az írásomnak, leírom még egyszer. Azt kapják amit kiharcolnak maguknak.

• uwu
    Végül is tányleg nem baj, hogy ilyesmibe hisztek, szerintem jó irányba vagytok terelődve, csak gondoltam szólok, hogy nem igaz.
    Néha butaságok is szolgálhatnak jó célokat. Nem kell mindenkinek műveltnek lennie.
  • remark #2251
    Csak onnan kezdve gyanús nekem itt valami, hogy te kezdtél el nacionalistázni ott, ahogy érveknek kellett volna állniuk. Mások sorolják az érveiket te meg érv helyett bedobsz egy ilyen gumicsontot:

"Gondolom kicsit sem gyanús, hogy az elmélet nem ez értelmiségiek közt terjed, mint általában a tudományos újdonságok, hanem a nacionalisták alulművelt rétegei közt, na meg azok közt akik szeretik a szép meséket."

Meg is kértelek azonnal hogy támaszd alá valamivel az állításodat, mert tőled én bemondásra semmit se fogadok el, annál azért jobban ismerlek...
    Azóta is hallgatsz.

És ne gyere azzal, hogy Solt kezdte. Õ rólad beszélt, te meg az itt közölt elméletekről mondtál véleményt. Nem ugyanaz.
  • L Viper #2250
    Alulművelt réteg, ez jó. Na ez is egy tipikus provokátor ferdítés.
  • remark #2249
    uwu-t én leszarom, a magyarázatod meg érthetõ.
    Maradjunk a tényeknél (a valóság leírásánál) az mindig működik.
  • Zenty
    Sőt "magyarozni" is lehet ahogy lentebb olvasható...
    de hát ugye a magyargyülölőknek mindet szabad.
  • Zenty
    Esetleg nem vetted észre, hogy minden topicba beirnak a provokátorok?
    És nem azért, mert valami polihisztorok lennének.. mert ahhoz ugye tudás sem ártana. Az pedig bizonyitottan nincs nekik!
    Szimplán azért csinálják, hogy hergeljék a népet, mint mondjuk az indexen csinálják.
    Egyébként itt a topicban már elhangzot olyan, például uwutól, hogy politikai okok miatt jártattja a száját. ( keresőbe elég beirni "pártkatona")

Remélem elég érthető a magyarázat. Jah és pont ezért javasolható, hogy a provokátorokat magasról le kell tojni. Úgyse figyel rájuk igazán senki és unalmasak is.
  • Tetsuo
    Erre azert ne vegyel merget! ;)
  • uwu
    A propaganda, és a demagóg elméletek szorosan kötődnek a politikához.
    Csak ennyi.
  • remark #2244
    Na majd megyek haza 3 hétre és akkor szétnézek.

De azt ugyanúgy nem értem, hogy neked miért kell nacionalistázni, és aki neked válaszol, meg másnak is, miért kell libsiznie. Mi köze ezeknek a tényekhez, meg az igazsághoz? Vagy most már így működnek otthon a dolgok, jobb ha felkészülök rá? Hogy van az igazság, az a nacionalista-libsi (esetleg bal-libsi) vonal, és van a hazugság, ami a libsi-nacionalista vonal (tehát attól függ hogy ki adja elő a mondandóját, úgy lesz a libsi vagy épp a nacionalista az igazság jelzője, és az ellenkezője meg a hazugságé).

Jaj. Ebből már ennyi is sok nekem.
  • Savaran
    Kiszely szokott trükközni akarom mondani türközni:)
  • ahddub
    belső ázsiai török népek nem a rokonaink, kultúr sokk érte őket általunk, ennyi.
  • Savaran
    Valóban! azt könnyebb megállapítani kik nem:)
  • Savaran
    Frappánsan fogalmazol! XD