Megfejtették a szalamandra regenerációjának titkát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mainruler
Valóban? 😮
Ez nagyon érdekes...
<#rolleyes>

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

Draga, egyszeru lelkem! Ha csak olyasmibe fogtunk volna a civilizacio kezdete ota, amit azon mod be is tudunk fejezni, akkor egesz pontosan semmit sem csinaltunk volna. Mellesleg definiald mar, hogy mi lenne ebben az esetben az elerendo vegcel, es mennyi idot kivansz ehhez a kutatok rendelkezesere bocsatani! A be nem fejezett kutatasokrol ugyanis csak akkor beszelhetunk, ha ezeket ismerjuk.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

mainruler
😄
Hülyegyerek...

mainruler
Csak azokhoz a kísérletekhez nem kell felszeletelni senkit...

<#hehe><#hehe><#hehe>

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

majd próbálj 1-2 félévnyit tanulni felsõoktatásban, már ha felvesznek
talán segít, hogy ne legyél olyan sötét mint a neved háttere
Edison azt a sok-sok kisérletet nem kudarcnak fogta fel, hanem sok-sok módnak, hogy nem lehet villanykörtét gyártani.
Bocs a helytelen idézetért.

mainruler
Az ember általában azért fog bele valamibe, hogy véghezvigye, amit eltervezett...ja, elfelejtettem, 2009 van...kit érdekelnek a megoldások...a lényeg, hogy elfoglaljuk magunkat valamivel.
Köszi a helyreigazítást...tiszta konzervatív vagyok, hogy azt várom, eredmény szülessen akármiben is... 😊

Merthogy csak azok a kutatasok ertelmesek, ahol nullarol indulva azonnal kesz megoldast kapunk.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

mainruler
Akkor hadd foglaljam össze:

- A regeneráció nem õssejtszinten zajlik, egyszerûbb annál
- Ennek ellenére továbbra se tudunk sokat, hogyan is zajlik
- Folyománya: A jelenség nagyon érdekes, de emberek számára továbbra is elérhetetlen
- A kísérletben résztvevõ szalamandrák bizonyára nagyon örültek, hogy egyes végtagjaikat el-eltávolítgatták
- Semmiért
- Merthogy közelebb nemigen kerültünk

Gratulálok.

minek ez a kísérlet, Logannak meg Creednek már megvan a regenerációja lopjuk el tõlük 😄

NEXUS6
Ennél dúrvábban már csak a zevolúció mûködik, a retrovírusokkal, ugráló génekkel, meg mindenfajta kromoszóma többszörözésekkel, miegymással.

Az ilyen spontán mutációk ugyanis nélkülözik azt, ami az emberi beavatkozás sajátja, nevezetesen a célszerûséget.
Amelyik kicsit is mûködõképes az szaporodik mint állat, senkit nem érdekel, hogy mire jó.

Ezzel szemben a génsebészeti/mérnöki beavatkozásnak mindig is van célja, soxor pont az adott faj megmentése.
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Errõl azok a South Park részek jutnak eszembe, amikor összekevertek sok állatfaj génjeit, pl. az a többseggû majom. 😄DDD
A génsebészetet ahhoz tudnám hasonlítani,mikor valaki a forráskód pontos ismerete nélkül probálkozik nLite Windowst kreálni dll-ekbõl: valami majd csak összejön, lehet, h még mûködik is.. kicsit mutáns, kicsit kesze-kusza, de legalább nem kell új oprencert írni... ráadásul így meg lehet egy kicsit közelebbrõl is vizsgálni a zárt forráskódokon belüli rejtéjes mechanizmusokat.

sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?

Ugyan pityu, szívtelen sátán is képes magának új kart növeszteni..<#oooo>

pentium II 450 Mhz s3 trio extrém 64 mb sd rom seaget 10gb + 40 gb

dilofekete
Azért eggy teljesen jól funkcionáló végtag is többet ér a semminél és nagyon vicces lenne vele a kocsmában fogni a korsót.
😊

Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.

NEXUS6
Cs.N.Ö.T.K.K!!!
<#eplus2>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Szerintem már próbálták, csak az a gond, hogy a szalamandra mérgezõ, és mire kinõtt volna a levágott farkuk, addigra meghaltak szalamandramérgezésben!;DDD

kozik
Altalanosan jo taktika, hogy ha leforditod a beidezett angol szoveget. Elozekeny gesztus azok fele, akik nalad rosszabbul tudnak angolul. Akik jobban, azok meg max kijavitanak, de azzal is tobbet tudunk meg.

Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.

Igen, de látom nem sikerült elolvasni a beidézett szövegrészt: The cockroach's ability to withstand radiation better than human beings can be explained through the cell cycle. Cells are most vulnerable to the effects of radiation when they are dividing. A cockroach's cells divide only once each time it molts

A csótány azért bírja jobban a sugárzást, mert a sejtjei csak vedléskor osztódnak - szemben az ember ill. az emlõsök sejtjeivel amik folyamatosan, nagyjából azonos ütemben osztódnak.

Xd lol
Az kicsit másabb XD
Attól vszeg csak megfõne.
Ha lenne csotanyom, most kapna egy nagyobb adag mikrohullamu sugarzast. (:
Persze, nem teljesen sugárzásállóak, mint ahogyan semi se.
De azért sokkal jobban bírják 😊
A csótányos dolog tévhit.

Cockroaches are only 5 times stronger than humans. Cockroaches do indeed have a much higher radiation resistance than vertebrates, with the lethal dose perhaps 6 to 15 times that for humans. However, they are not exceptionally radiation-resistant compared to other insects, such as the fruit fly.

The cockroach's ability to withstand radiation better than human beings can be explained through the cell cycle. Cells are most vulnerable to the effects of radiation when they are dividing. A cockroach's cells divide only once each time it molts, which is weekly at most in a juvenile roach.

"a végén gyíkemberek leszünk" <-a kis szürkék állítólag nem képesek önmaguktól szaporodni, mert beleavatkoztak saját genetikájukba. Írónia lenne, vagy ez vár ránk is? Netán õk mi vagyunk? <#alien2>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Már el is képzeltem a jövõben közvetett híradót, ahol mondják mondjuk, hogy szép nyaralni való idõnk van, mert az uv-b sugárzás 10-es erõsségû és Geiger-Müller számláló is 3/4-én 😄

akinek levágják a karját az általába elvérzik mielõtt segíteni tudnának rajta
ezt hogyan oldják meg<#fejvakaras> a végén gyíkemberek leszünk
yo cucc
Szerintem a legjobb az lenne ha elkezdenék legalább minden mesterséges megtermékenyítésnél kicsit módosítgatni a géneket, aztán pár évtized múlva szépen elterjedne a földön <#idiota><#idiota>
Persze olyanokra gondolok hogy csótányból a fehérje sugárzásállóságát átrakni, meg a szalamandrából a regenerációt, meg ilyesmiket.
Aztán már azzal se lenne gond hogy az ûrbe nagy a sugárzás, vagy felrobban 1-2 atomerõmû<#idiota><#idiota>
Csacsis
Rofl! <#banplz>

Vajon mennyi manába kerül a szalamandrának újranövesztenie egy végtagot?
Garrett27
Nah magam elé képzeltem egy vicsorgó ráncos homlokú és mindig kezét tördelõ tudós öregembert, aki körmét rágva ült a szalamandrája fölött és várta amíg annak visszanõtt egy agy-darabkája <#idiota>

Amúgy télleg érdekes felfedezés, de valamilyen oknál fogva ha az sg-n olvasok híreket, rögtön ilyenenk meg hasonlók jutnak az eszembe.. (tán a sok flémnek köszönhetõ, amelybõl van elég mindegyik cikk alatt)

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

Szegény szalamandrákat mit szadizhatták. Hogy jöttek rá arra, hogy a tüdejük újranõ vagy az agy darabkájuk?

Én inkább úgy mondanám, hogy nincs múlt és nincs jövõ...szálak vannak, te választhatod ki melyik tetszik, és azon végig csúszol.

scs17
"a sötétben is hallani fogunk"

no comment <#banplz>

"Semmi komolyabb betegséget nem tudunk 100%-osan gyógyítani"

Te mirõl beszélsz? A betegség csak addig komoly, amíg nem tudjuk gyógyítani. Lásd pestis: ma megtudjuk gyógyítani, ezért már nem tartozik a komoly betegségek közé, viszont 14. században milliók haltak meg benne...

Gondolkozz, mielõtt vmi hülyeséget írnál...

nearo
Én most is hallok a sötétben 😮

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Ja, meg repülni is fogunk, mint a madár, meg a sötétben is hallani fogunk, mint a denevér, sõt a vadludakból átinjektálják a navigáció képességét és többé iránytû és GPS sem kell. Ugyan már, nem kell mindent bevenni. Ez egy érdekes kutatás, mint sok minden, de én úgy érzem, hogy az orvostudományban még most sem vagyunk sehol, legtöbbször csak a tüneti kezelésre és a fájdalom valamint láz csökkentésére vagyunk képesek. Semmi komolyabb betegséget nem tudunk 100%-osan gyógyítani és talán ez így is van jól. Ha valakinek ez van megírva (ateista vagyok egyébként), akkor ez van megírva.

Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090

Sanyix
CS.N.T.K.K!

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Jó kis fícsõr ez. Jól nyomja ez a kis állatka.

@TheZsenyka : <#hehe>

https://twitter.com/foodlfg

Ezért az eredményért kellet ennyit kutatgatni? Nagy az Isten állatkertje!

Tehát egy napon az ember is képes lehet majd különféle szervei visszanövesztésére? Hát ez igazán jó hír. Olyanról esetleg nincs szó, hogy képes lenne majd "bizonyos" szervét továbbnöveszteni? <#eplus2>

kozik
nehogy azt hidd, hogy nem tunik el az egesz elobb a katonai, majd a medikalis sullyesztoben. sajnos nyugodtan kiindulhatunk ebbol, mint alapbol. de hatha az unokaink mar latnak belole valamit.
tovabba utalok idegen tollakkal ekeskedni, de:
csak nehogy a terroristak kezebe keruljon. vagy gardistakeba, vagy filecserelokebe, vagy kismamakeba.
valamit roviden osszefoglalava a cikket:
x-men origins: salamandra

Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.

Nincs más tennivaló, sok szalamndrát kell enni. Még senki nem evett a világon napi 3x1 szalamndrát nyersen, ezért nem nõtt még vissza a keze senkinek. Persze a finnyásabbak megkaphatják intravénásan is<#crazya>
ez most kicsit beteg, de kiskoromban nekem is voltak ilyen dolgaim... elméletileg ez azt jelenti, hogy a reinkarnálódást nem befolyásolja a tér-idõ... lehetséges hogy lelkek újjászülethetnek a távoli múltból és a jövõbõl egyaránt. Ahol viszont már nyilván tényleg vissza fognak nõni a levágott végtagok, és az embereknek annyira természetes lesz, hogy már csecsemõkorban megkapják a megfelelõ injekciókat, vagy már elõtte, a génmódosításokat.
B0nFire
Emlékszem, milyen csalódott voltam, amikor néhány éves koromban láttam egy csonka kezû embert, és nagy ártatlanul megkérdeztem apukámat, hogy "És a bácsinak mikor nõ vissza az ujja?" Erre apukám felvilágosított, hogy sose, én pedig el voltam keseredve, mert azt hittem, a végtag is úgy visszanõ, mint a köröm, meg a haj. <#schmoll2> Jobban meglepõdtem, mint amikor megtudtam, hogy nincs Mikulás. Hehe!

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Hm...
Nem is rossz ötlet, hogy egy napon az emberek visszanöveszthetik a hiányzó végtagjukat.
Így tovább <#eljen>

Az ilyesmit kéne tömni pénzzel...
de azért szegény kis szalamandrák.