511
A titok - A vonzás törvénye
  • hunbasser
    hát ja,mondjuk fényév vagy ilyesmi...:Ddddddddddddd
  • tigeroo
    ok, a fény erősségét tudod mérni. ez csak egy attribútum. mivan a tömegével, rezgésével, nagyságával? úgy ámblokk, tudod hogy mi egy egység fény? nem a fényerősségére, nem a fény sebességére gondolok...
  • hunbasser
    de amúgy newton is fasz volt biztos,nem értett ő hozzá,áááhhh... :D meg még jó néhány fizikus ismerte a titkot :D
  • tigeroo
    jah fotocella vagy akármi biztos , nem értek hozzá :D
    de sztem mértékegysége tuti nincs
  • mila69en
    kandela
  • hunbasser
    a relativitás elméletével lehet kisérletet végezni? nem,viszont bizonyítva van az elmélet.
  • mila69en
    a fényerősséget lehet mérni kandela cd a jele
  • Fbn Lx
    Ezekről a dolgokról vajmi keveset tudok, de lehet velük TUDOMÁNYOS KÍSÉRLETET VÉGEZNI, ergo BIZTOSAN LÉTEZNEK.
    a vonzás törvényével nem lehet tudományos kísérletet végezni, legalábbis én még nem hallottam ezzel kapcsolatos mérési eredményekről.
    A fénynek van definíciója, van sebessége és mozgási energiája, valamint élettani hatásai is mérhetőek, emellett már csak azért is rossz példa, mert szabad szemmel is látható. A fekete lyukakat és a sötét anyagot kísérletek igazolják, és MÉRHETŐEK. A vonzás törvénye pusztán elméleti áltudomány, NEM MÉRHETŐ, és SOHA SENKI nem végzett vele tudomásom szerint eredményes kísérletet, amivel ezt a fajta rezgést bizonyítani lehetne.
    "Amúgy miért várod el hogy mértékegységet, értéket adjunk meg a rezgés/bevonzáshoz?"
    Talán csak azért, mert minden rezgés fizikailag leírható folyamat.
    Kivéve a vonzás törvényét.
  • gyuri12
    Van pedig fényerősségmérő, ezt biztosan tudom. Magát a mértékegységet nem,ahogy mást sem róla,mert igazából nem érdekel.
  • tigeroo
    a fény sebességének esetleg.

vagy te tudod hogy most 5 "egység" fény vagy 10 "egység" fény jut a szemedbe? megtudod mérni? hagyjuk már
  • gyuri12
    A fénynek is van mértékegysége.
  • hunbasser
    azt hiszem a vonzás törvénye c. könyvben ezek le vannak írva,ott inkább a fizikai részével foglalkozik,ahogy ismerősöm mondta,de erről pumpa szerintem többet tudna mondani,mert ő olvasta is.

egyébként definíciót meg mértékegységet nem tudok mondani,ugyanolyan elven működik mint a mágnes,és ha a pólust megfordítod,akkor taszítás van.ugyanezen az elven vonzod a dolgokat.
  • tigeroo
    Fred Alan Wolf kvantumfizikus, több tudós közül őis foglalkozik a vonzás törvényével

Tessék, kis olvasmány:
    Taking the Quantum Leap, Parallel Universes, The Dreaming Universe, The Eagle's Quest, The Spiritual Universe, Mind into Matter, Matter into Feeling ,The Yoga of Time Travel: How the Mind Can Defeat Time

Amúgy miért várod el hogy mértékegységet, értéket adjunk meg a rezgés/bevonzáshoz?

A fényt pl. mivel lehet mérni? Tömeg nélküli elektromágneses hullám.
    Vagy te a fekete lyukakban/féregjáratokban/sötét anyagban sem hiszel?

Ezekről is vajmi keveset tudunk.
  • Fbn Lx
    azt a jó büdösmocskos.... barátom, neked rendesen belemosta ez a sok könyv a szart a fejedbe.
  • Fbn Lx
    ennek a fizikai törvénynek mi a tudományos definíciója, és miféle mennyiségekkel írható le? jele, mértékegysége, stb. van? Számolni hogyan kell vele?
    Gondolom ha egy fizika törvényről beszélünk, mint már annyiszor hangoztattad, akkor ezeket a dolgokat nem titok elárulni.
  • mila69en
    aha meg 1 bolond százat csinál:)
  • tigeroo
    sok lúd disznót győz :P
  • mila69en
    amúgy hogy van az, hogy mondjátok itt az univerzum teremtő erejét (ez ok bizony van teremtő ereje az univerzumnak, csillagok bolygók galakszisok születnek/halnak meg) hozzá kapcsoljátok az ember teremtő erejét:) hogy lehet az hogy itt a földön sem csinálunk semmi mást csak pusztítjuk a bolygónkat és ebbe ti a "titok" ismerői is beletartozok:)
  • mila69en
    én egy tál somlói galuskát! most nemrég:D
  • Voldi
    Na akkor mondjad pumpa, te mit vonzottál be?
  • TBTPumpa
    és ez mind ezoterikus könyv volt igaz?
    főleg olyanok, amik a Vonzás törvényéről és a Teremtésről szóltak...
  • TBTPumpa
    A karmának nincs humorérzéke című könyvhöz ajánlott egy jó régi igazi Biblia is, amit még Károli Gáspár fordított!
    mivel a könyvben rengeteg dolog a bibliából van kiszedve, így hogy meggyőződj róla, utánanézhetsz a Bibliában ha van egy régi típus belőle!
    a papok és az egész egyház is tud róla, csak ők nem akarják, hogy úgy alakítsd az életed ahogy akarod, mert az Tudatos teremtés, és őszerintük Istenen kívül senki sem teremthet! ez pedig hatalmas tévedés...
    és az egy nagy átverés, hogy az Istent (amit nevezhetünk: Univerzumnak, Őrangyalnak, Jézusnak, Buddhának stb, ez vallásonként változik, de az értelme ugyanaz!) a templomban kell keresni!
  • gyuri12
    Ez a " meg kell venned,hogy megértsd" dolog nem igaz. Rengeteg könyvet vettem már ki a könyvtárból, vagy kértem kölcsön,mégis teljesen megértettem őket.
  • TBTPumpa
    fantasztikus, csak nehéz beszerezni őket, mivel sokan nem szeretnék, hogy mindenki szert tegyen ezekre a dolgokra...
  • TBTPumpa
    első három olvasmány?
    1. Florence Scovel Shinn - A karmának nincs humorérzéke
    2. James Redfield - A mennyei prófécia
    3. Venice Bloodworth - Kulcs önmagadhoz

az első könyv a legjobb! ez rengeteged segített nekem is! a kimondott szó ereje!
  • TBTPumpa
    ilyen ezoterikus könyvet nem érdemes kölcsönkérni...
    egyrészt nem a te energiáid vannak rajta, mert nem te olvastad és nem is te vetted, és mivel nem fizettél (nem adtál) érte semmit, így semmit sem fogsz megtudni belőle! azért, hogy kapj, adnod is kell! így ha kifizeted (adsz érte valamit), akkor meg is kapod a belőle szükséges tudást, amivel újabb ismeretekre tehetsz szert, ez az egésznek a lényege)!
    ezért van az, hogyha valamilyen könyvet kölcsönkérsz, az általában nem is tetszik, és végig sem olvasod, mert uncsinak tartod, mivel nem adtál semmit sem érte, az élet úgy alakítja, hogy NEM IS VAGY RÁ ÉRDEMES, hogy a benne lévő TUDÁSRA szert tegyél!

egy másik lényeges dolog, pedig hogy a leírt szavak, mondatok mögé is kell látni! erre Csernus Imre is utal és nem véletlenül!

ez a A karmának nincs humorérzéke című könyv olvasásakor tudatosult bennem! ez az a könyv ami MEGVÁLTOZTATTA AZ ÉLETEM és a MENNYEI PRÓFÉCIA a másik, de még a Vonzás hatalma és a Kulcs önmagadhoz is sokkal, de sokkal jobb könyvek, mint a Titok!
    AJÁNLOM MINDENKI FIGYELMÉBE!
    A Mennyei prófécia 8800Ft-t! ezen mennyi Titok könyv kijön??? :-D
    nem véletlenül ennyi ez sem, ha csupa faszsággal lenne tele, mint a Titok, akkor ezt is 1-2 ezer forintért dobálnák!
  • Palinko
    köszönöm szépen! jó hogy TBT rátalált a topicra és tud hasznos tippeket adni, hogy melyik könyvek érdekesek még a témában.
  • tigeroo
    uh! az a poén hogy ezek közül szinte mindegyik megvan anyámnak :P

ez dejó! köszönöm. és melyiket ajánlod első 3 olvasmánynak?
  • TBTPumpa
    azt pedig ne mondd, hogy a kimondott szónak nincs ereje... pedig ENNEK van a legnagyobb ereje, akármilyen hihetetlen is (csak ez a Titok című könyvből nem derül ki)!

lehet hogy azt gondoltad, hogy a Titok című könyv nagyon jó, de nem akartam elvenni a kedved! anno nekem is nagyon tetszett, de mikor sikerült szert tennem más ilyen könyvekre megváltozott a véleményem!

Ennyit olvastam, illetve van 1-2 ami kimaradt... most így hirtelen nem találom... pedig nagyon jó könyvek azok is!

James Redfield - A mennyei prófécia
    James Redfield - A mennyei látomás
    James Redfield - A tizedik felismerés
    Florence Scovel Shinn - A karmának nincs humorérzéke
    Venice Bloodworth - Kulcs önmagadhoz
    Lynn Grabhorn - A vonzás hatalma

Bob Proctor - Gazdagnak születtél
    John Assaraf és Murray Smith - A válasz
    Esther és Jerry Hicks - Kérd és megadatik!
    Joe Vitale - A Kulcs
    Joe Vitale - Vonzásfaktor
    Shakti Gawain - Teremtő képzelet
    Richard Webster - Teljesítsd be vágyaidat!
    Michael J. Losier - Így működtesd a vonzás törvényét!
    Louise L. Hay - Éld az életed!
    Dr. Henry Cloud - Isten titkai
  • tigeroo
    tess

(nekem amugy megvan boltból, de itt a "biztonsági másolatom" )
  • Palinko
    megvan a könyv közületek valakinek ebookban? akkor szívesen elolvasnám, jó lenne magyarul :)
  • TBTPumpa
    a Titok nem éppen a legjobb könyv...
    mindenki megveszi mert kíváncsi a Titokra, és épp ezért sikeres a könyv, de senkinek sem sikerült és mindenki "leragad" ennél a könyvnél...
    pedig ez a könyv csak egy bevezetőnek lenne jó! ennél csak jobb könyvek vannak, amik a Vonzás törvényével foglalkoznak!

annyira nem jószívű senki, hogy leírja az egész dolgot EGY könyvben!
    ha ez így lenne akkor nem 3000-4000 Ft lenne a könyv ára!
    az úgy nem menő senkinek sem, hogy kifizetsz 4000-et egy könyvért, elolvasod, megtanulod és alkalmazod azokat a dolgokat amiket leír, és éled az életed vígan és boldogan... ez nem így megy!
    ha ez így menne, akkor nem így működne a világ!
  • tigeroo
    olvastam a: kérd és megadatik, őrangyalod üzenetei, beszélgetések istennel, osho - érzelmi jólét c. könyveket.
    ebben mindben szó van az univerzum teremtő erejéről.

te miket olvastál?
  • tigeroo
    de nem fogod fel, hogy az emberek a nem a lottót akarják megnyerni, hanem a pénzt. ha nem lenne nyeremény akkor senki sem foglalkozna vele. így hiába is koncentrálsz a lottó megnyerésére, ha neked csak a pénz kellene igazán belőle...

és mégegyszer mondom. ez nem így működik ahogy elképzeled. ha a célod harmóniában van veled, a gondolataiddal, akkor fog működni a bevonzás. nem csak annyi hogy rágondolsz. sok ember pedig a lottó utáni vágyakozással csak a mostani anyagi helyzetét erősíti meg.
    ilyen gondolatokkal hogy "de jó lenne megnyerni a lottót nem kéne dolgoznom" az a baj ezzel hogy ottvan a kéne...nem konkrét...

azt kell mondani hogy "sok pénzem lesz"... belegondolni hogy sok pénzed van. és emellett lottózni. akkor bejön.

kérlek olvass bele a könyvbe és megérted.
  • Voldi
    Szerinted? :)
    Lényeg, hogy bégethet valamire. (lásd : Állatfarm)
  • Vlala #156
    Nekem már volt ötösöm a lottón.
    Igaz, a skandinávon, és nem sokat ért... de olyan jó kimondani!
  • TBTPumpa
    ideje volt már egy ilyen topiknak is... nem éppen ez a név kéne neki, sokkal inkább kellene a Vonzás törvénye, mint a Titok...

tigertoo - te csak a Titok című könyvet olvastad, vagy a Titok tanítóinak könyvét, esetleg egy csomó Vonzás törvényével kapcsolatos könyvet?
    mert maga a Titok című könyv nem elég, a film meg mégkevésbé!

ismerem ezt a könyvet, mivel MÁR a megjelenés napján (2007. Október) megvettem a könyvet, és azóta is sok Vonzás törvényével kapcsolatos könyvet veszek és olvasok, rengeteget foglalkozom ezzel a dologgal, de rájöttem, hogy a Titok című könyvben semmi extra sincs - ez a könyv csak azt írja le, hogy a Top Secret dolog - A vonzás törvénye...
    Van benne 1-2 értelmes dolog, de a nagy része ellentmondás a többi ezzel foglalkozó könyvnek, és a legjobb, hogy ide tartoznak a Titok tanítóinak könyvei is! ez a könyv csak egy jó bevétel az írónőnek (talán ezért is készül már a Titok 2!)... ezt nem úgy mondom, hogy most hirtelen a hasamra csaptam és kész - rengeteg információ kell ennek megértéséhez és alkalmazásához, maga a Titok könyv pedig ennek csak egy töredékét tartalmazza!
  • gyuri12
    Azt azért igazán hozzátehetnéd,hogy az embernek meg kell bizonyosodnia a célja helyességéről, és kételynek nem szabad lennie. Én itt rontom el sokszor,hogy nem vagyok valami magabiztos,és az elhatározás hiába van meg,ha néhány helyzetet nem bírok(nem merek) kihasználni.
  • Voldi
    Hány öt találatos van egyszerre a lottón? Hm, egy? Igen!
    És milyen gyakran? Minden héten? Dehogy...
    Ha működne a dolog, minden húzáskor több embernek lenne öt találatosa. De még bizony mindig a matematikai valószínűségszámítás az érvényes, tehát az esélyed a lottóra 1: 43 949 268-hoz. És ez így is van.
  • tigeroo
    igen, bele kell képzelned magad a helyzetbe, akkor vonzod be eredményesen.

a könyvben említ a szerző egy festőt, aki nőtlen volt, a háza tele volt álmai nőjének a képével. na vajon hol a bibi? hiszen a cél a "szeme előtt lebegett", nőzni akart... a könyv szerzője javasolta neki hogy inkább azt fesse meg ahogy nők társaságában van, és azokat a képeket rakja ki a házában. egy év múlva találkoztak. a nők döglenek utána:)