511
A titok - A vonzás törvénye
  • tigeroo
    nah, elemezzük azt a 2 mondatot amit a hozzászólásodban felvetettél

"ülök a szobámban és álmodozok és megkapom mindent"

"elhatározom, hogy ilyen és ilyen lesz az életem, és ezért keményen dolgozok"

a első mondat helytelen, álmodozással nem jutsz előbbre. a második mondat, hát ez már majdnem jó. az igazi válasz azonban mind a két mondatban bennevan, csak össze kell rakni. várj segítek:

"elhatározom, hogy ilyen és ilyen lesz az életem, és megkapom mindet" pont.
  • Vlala #150
    Tehát pl. a pénzhiányon nem segít a "e jó lenne sokat nyerni a lottón", mert ezzel gyakorlatilag azt táplálom, hogy nincs pénzem. A célnak kell a szemem előtt lebegnie, nem annak, hogy hogy jutok el oda.
  • hunbasser
    na tessék,végre egy ember,aki nem a vizet hibáztatja,ha nem tud úszni :) (Y)
  • hunbasser
    nem lettem ideges,ha ezt szűrted le az irásomból,az a te bajod,ezek szerint ehhez sincs valami jó érzéked :D egyébként nem félek attól,hogy nem nekem van igazam,mert nekem van igazam...törvényről beszélgetünk most,egy fizikai törvényről és nem pedig valami mondvacsinált dologról,de hát a magadfajták már "az igazat se veszik be" dipa szavaival élve :)
  • macselek #147
    Hihetetlen, hogy milyen rosszindulatú emberek gyűltek ide.:D

Amúgy, én is próbálkoztam vele, de sajnos túl pesszimista vagyok hozzá. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy ez igenis működik, csak bennem van túl sok hülye beidegződés.
  • Voldi
    Ezek a válaszok engem nem győztek meg.. sőt, látom, kissé ideges is lettél basser. Azért, mert félsz, hogy nem neked van igazad. Majd rájössz te magad. Magasról lehet nagyot esni..

Én is foglalkoztam a témával, már több könyvet is elolvastam, ez a Titok nevű csak egy kopírozása a Venice Bloodworth: Kulcs Önmagadhoz című könyvnek. Én is hittem ennek; úgy vélem, részben működik a dolog, nagyrészt viszont egónktól független erők alakítják életünket.
    Ja és eldönthetnéd, hogy most akkor az "ülök a szobámban és álmodozok és megkapom mindent" filozófiáját vallod, vagy a "elhatározom, hogy ilyen és ilyen lesz az életem, és ezért keményen dolgozok"-ét, mert ez a kettő nem ugyanaz. Az előbbiről szól a Titok féle ponyvák, az utóbbiról pedig például Napoleon Hill könyvei.

Ilyen zavaros fanatistákra minden vallásnak szüksége van..

• tigeroo
    nah, szerintem ilyen mentalitással te sikeres ember leszel az életben
  • gyuri12
    Ahogy itt olvasgatom a topikot kezdek rájönni,hogy ezt én már óvodás korom óta használom, persze úgy,hogy nem is tudtam róla...:O
    (Anyukám mesélte,hogy sosem nyafogtam semmiért,csak kijelentettem,hogy összejön,és tádááám, sikerült is)
    Én hiszek az ilyenekben,főleg azért,mert kb egy éve folyamatosan próbálok "jó" lenni, és mióta "jól" gondolkozok nem voltam beteg,sokkal egészségesebb vagyok,és sok dolog amit szerettem volna összejött,vagy sokkal közelebb kerültem azokhoz(az utóbbi egy évben általam kívánt összes dolgot megtudtam valósítani, nagyon kevés kivétellel).Meg állítólag van egy természetes,nyugtató kisugárzásom, ami miatt jó velem beszélgetni,lelket tudok önteni az emberekbe,stb. Mondjuk ez lehet,hogy más miatt van.:D
    Elfogom olvasni ezt a könyvet.
  • hunbasser
    ez nem belemagyarázás,hanem ez így van...a vonzás és a teremtés közti idő csak rajtad múlik,ha nagyon bele tudod magad valamibe élni és nagyon jól vonzod,akkor gyorsan jön,ha kevésbé,akkor lehet,hogy csak később kapod meg,amire vágytál.
  • Fbn Lx
    ha az általam ideálisnak tartott testsúlyt vonzanám magamhoz, akkor + ~10kiló izommal feszítenék :Ð
    volt egy időszak, amikor 62-63 kiló voltam, ez túl vékony volt nekem, hízni akartam minden áron. Nem ment. Eljött a tél, akkor már úgy voltam vele, hogy leszarom hány kiló vagyok. méregettem magam és spontán felkúszott 70-ig. Akkor, amikor már leszartam tényleg.
    De most ebbe bele lehet magyarázni, hogy amikor hízni akartam akkor biztosan átfutott az agyamon, hogy majd én télen 70-ig felmegyek.
  • hunbasser
    emberi természet + vonzás :) viszont a topikban itt sokan azt hiszik,hogy ez fizikát megcáfoló dolog és ők nagyon nagy tévhitben élnek.
    és kérnék mindenkit,hogy aki fikázni meg értetlenkedni jön be,az először olvassa már el előítélet nélkül értelmesen,alaposan,az agyával feldolgozva a könyvet és utána jöjjön ide észt osztani.

én se megyek be olyan topikba észt osztani,amiről fingom nincs ;)
  • Fbn Lx
    a futástól és a focizástól nem is nagyon fogsz lefogyni, csak ha mellette nem eszel rendszeresen. Sőt... ha sportolok, akkor hízok én is, ha meg ülök egész nap akkor fogyok, mert az étvágyam is kevesebb. Nem mindenkinél igaz, hogy az fog meghízni, aki csak punnyad... sok tényező befolyásolja.
  • hunbasser
    pontosabban a fittséget vonzod vagy a vékonyságot :) nemdagadtság és normáls testsúly között hatalmas a különbség,noha az emberek ugyanolyannak veszik. a gondolataid olyanok,mint a képek.azt,hogy valaki nem dagadt,azt nem tudod lerajzolni :D vagy hogy? rajzolsz egy dagadt embert,aztán áthúzod? :) rajzolsz egy normál embert nem? :) persze a szavak és a gondolatok közt hatalmas különbség vagy szerencsére,és te nem nemdagadtásot,hanem normál,az általad ideálisnak tartott testsúlyt vonzol :)
  • Fbn Lx
    most is jól bekajáltam, és csak 67 kiló vagyok. Van, aki kevesebbet eszik nálam, és 80, esetleg 90... Szerintem ez valószínűleg nem az emésztéstől függ, amit a genetika mellett az életmód és az idegállapot befolyásol, hanem vonzom magamhoz a nemdagadtságot.
  • hunbasser
    no,akkor most neked is elmondom :) én tipikusan az az ember vagyok,akire "ragadnak" a kilók :D volt egy időszakom,amikor csinálhattam akármit,futottam,fociztam,csak nem akartam fogyni. aztán elkezdtem vonzani,hogy mindig egyre vékonyabb vagyok. 2 hónap alatt 8 kg-ot fogytam úgy,hogy akkor már nem futottam és nem is fociztam (mert pont tél volt) és mindenki észrevette,hogy fogytam. pedig aztán én tényleg nem az a fajta vagyok,akiről el lehetne mondani,hogy ehetek bármennyit,akkor se hízok :D pont az ellentéte vagyok.
  • hunbasser
    tény,hogy egy 20 milliós házat el lehet érni kemény munkával is,meg el lehet érni úgy is,hogy akad valami zseniális ötleted,amivel gyorsan keresel 20 milliót hátradőlve,aztán abból építteted fel a házat.éppen ezért is függenek egymástól a gondolataid.ha egy házat vonzol be,a hogyant sosem szabad vonzani,viszont vonzhatsz mellette sok más mindent,ami lehet,hogy később összefüggésbe kerül a 20 milliós házzal.
  • Fbn Lx
    ja. a filmet is előítélet nélkül néztem megy. Mondjuk gyakorlatilag mégsem. Inkább pozitív előítélettel tettem azt. Ha ilyen témában olvasok vagy nézek valamit, általában eléggé szeretném, ha mindez igaz lenne... De a pozitív előítélet csak addig tart, amíg logikusan át nem rágom magamban az egészet.

Csak még egy kérdés. A vonzástörvény mesterei miért halnak meg? Aki igazán nagy vonzó, az a tökéletes sejtregenerációt is magához vonzza!
    Vagy inkább elsajátítja a teste sejtszintű irányítását, és pengékké vonzza az alkarját, mint a prototype-ban.
  • moralosan
    Az az ember aki meg sokat eszik és nem hízik, véletlenül sem a genetikája miatt képes erre...
  • hunbasser
    úgy látom figyelmen kívül hagytad a mondandóm végén a smileyt... :D szerintem kettőnk közül én vagyok a higgadtabb :)
  • mila69en
    mivel mást nem lehet egy ilyen fú de nagy titokkal én nem hiszek ebben a maszlagban úgy látom belőled ez heves reakciókat vált ki:)
  • Fbn Lx
    "Ha valamit el akarsz érni, akkor megismered, ha tetszik elfogadod, azonosulsz vele és fáradtságot, félelmet, kételyt nem ismerve, kitartóan csinálod."

Pontosan! Csakhogy ez a kemény munka filozófiája, és nem a vonzás törvényéé.
  • mila69en
    semmivel sem hülyébb a szemlélete mint a tiedé:) az övé ez a tiedé meg emez ugyanúgy bele akarod magyarázni az ellen oldalba a szemléleted mint fordítva dehát emberek vagyunk
  • hunbasser
    egyébként akik most azt mondják,hogy faszság,azok komolyan azt gondolják magukról,hogy okosabbak,mint Newton vagy Edison? ők hittek benne,és el is értek pár dolgot,nem? de persze ők is vakok,be lettek,hülyítve,persze... :D
  • tigeroo
    ez valószínüleg sohasem működne :Dddd
    látom teis felfogtad a lényeget
  • hunbasser
    szerintem olvasd el a könyvet ELŐÍTÉLET NÉLKÜL. akinek nem megy az olvasása előítélet nélkül,az mondjuk bele se kezdjen,és törődjön bele a mostani életébe,de aki képes rá,az olvassa el a könyvet,nagyon ajánlom.
    aztán ha végigolvastad és felfogtad miről szól,akkor gyere vissza :) a könyvben le van írva minden
  • tigeroo
    figy, túl globálisan gondolkozol. amúgy mint már elmondtuk rengetegszer, nem lehet csak úgy a "kívánságaidat" bevonzani.
    megfelelő gondolkodásmód és előtte realizáció kell hozzá.

a vonzás törvénye igen is létezik.
    mondok egy egyszerű példát: tuti van olyan ismerősöd, aki annyit eszik mint egy állat, és közben nem hízik sehova sem, mondogatja : "én hiába eszek rohadt sokat, nem tudok meghízni"
    pontosan ezt vonzza be, hogy nem tud meghízni.
    az emberek pedig pontosan így gondolkoznak már évszázadok/évezredek óta. szerintem ebben semmi meglepő nincsen. a háborúkat és éhinséget pedig pont a nagyravágyásukkal és kapzsiságukkal vonzzák be. (egyre több és több kell az embernek, mástól veszik el)

függetlenül ettől még az erősebb kutya baszik. ha volt az ókori hellászban egy rétor aki egész poliszokat tudott átverni a szónoki beszédével, akkor ő pontosan tudta a célját. a kisemberek meg sodródtak az árral

tehát: ha gazdag akarsz lenni, nem a pénzre kell gondolni, hanem el kell képzelned magadat ahogy dagobert bácsiként fürdesz a pénzben :D

pl. előhoztad az afrikai éhezőket példának. valóban segíteni szeretnél rajtuk? valóban sajnálod őket? vagy máskor is a "koktélszürcsölgető" pénzes emberekre mutogatsz hogy miért nem segítenek rajtuk?
  • hunbasser
    parodizálni meg gúnyolódni akarsz,de még csak sejtésed sincs,hogy a topik miről szól,mert biztos,hogy nem arról,amiről te beszélsz... :D
  • Fbn Lx
    az a legérdekesebb eddig az egészben, hogy egyik hívő sem magyarázta még meg, hogy hogyan és miért működik úgy ahogy, ellenben mindenki szereti hosszasan taglalni, hogy márpedig ez így és így és így van, meg még úgy is.
  • hunbasser
    rólad meg ne is beszéljünk,ahol a te nevedet emlegették,csakis a hülye szemléletedről beszéltek :) eléggé hiteltelen lettél a szememben
  • hunbasser
    szerinted a kommunista országokban nem voltak milliomosok? :D ne röhögtesd már ki magad.egyébként a kommunizmus pont a lelki terrorral hatott az emberekre: tudatosították bennük,hogy vezetőik vannak,és azt kell csinálni,amit mondanak,és ez így is volt.az optimizmus csíráját is kiölték az emberekből.ellentétben nyugattal,ott pedig ezért lett jólét.
    és képzeld,Irakban is vannak gazdagok,akármilyen hihetetlen.de ott is félelemben vannak tartva.de te most itt közösségről beszélsz,aki Irakban egy jó életet vonz be magának,az előbb-utóbb kikerül külföldre és például orvosnak tanul és hülyére keresi magát.
    érdekes módon Afrikában is aki mer remélni,abból hires sportoló vagy zenész lesz és járja a világot és szintén hülyére keresi magát,és az ilyenek adományoznak az afrikai országoknak.miért van az szerinted,hogy több száz millió afrikai lakosból azt a pár tízezer futballistát fedezik fel és aztán viszik Angliába meg Franciaországba meg Spanyolországba focizni? ugyanez Brazíliában,sok kisgyerek a Copacabanán focizik,vannak tehetségesek is,de csak azokból lesznek nagy focisták,akik célt tűznek ki maguk elé,és akaratlanul,de bevonzzák,hogy nagy futballisták lesznek,erről álmodoznak,a csillogásról,a sok pénzről,a fociról,és érdekes módon bejön nekik,a másik 10-nek aki meg tehetségesebb volt,de volt ennyire álmodozó,az meg most is ott dolgozik Brazíliában minimálbérért,kösz.
    amiről meg beszélsz,hogy megfér-e szegény országban sok gazdag ember. egy ország annál gazdagabb,minél több a gazdag ember. ugye minél több a gazdag ember,annál kevesebb a szegény nem? és a vagyon is jobban oszlik el.

a katonák megint más tészta,de igen,aki meghal az bevonzza magának,aki meg túléli,az szintén.mit szoktak mondani,hogy a katonák? "kész vagyok meghalni a hazámért". kössz.

annyira nem vagy képben,és mégis okoskodni próbálsz. nem hogy ezzel nem vagy képben,de még a gazdasági dolgokkal sem. én sem ezt tanulom,de úgy látszik mégis nagyobb rálátásom van. alapvető dolgokat nem tudsz,és az a célod,hogy hülyét csinálj belőlem meg abból,aki hisz magában és abban,hogy bármit elérhetünk.én nem tehetek róla,hogy te pesszimista vagy és kurvára nem mersz álmodozni,mondván hogy nincs értelme,úgyse lesz belőle semmi,ha neked ez így jó,csináld.
    engem viszont nem fogsz megrengetni a magamba vetett hitemben,sőt,csak erősítesz benne.
  • mila69en
    azt mondja a pali hát én úgy gondolok a titokra mint egy mágnesre! mert a mágnes vonzza a dolgokat,(taszítja is) viszont most ide raktam egy mágnest a filctollam hoz és türelmesen várom mikor kezdi el vonzani! vagy lehet aza baj hogy nem hiszek benne? hogy a mágnesem tényleg magához fogja vonzani a filctollamat?
  • winnie
    nem semmi kommentek, de ez is mutatja, hogy milyen sikeres koncepció a The Secret.

szinte már nem is sajnálom a vakokat, akiket behálózott:)
  • mila69en
    pontosan! és ez a nagy titok, ők tudják:)
  • Voldi
    Lényeg: a néphülyítésből meg lehet élni..
  • hunbasser
    a fiadat megmenteni nem tudod azzal,ha te vonzol neki,neki kell vonzania,másnak nem tudunk bevonzani,mi is lenne a világgal,ha tudnánk ilyet... :D

viszont segíteni lehet azzal,hogy rávezetjük másokat a pozitív gondolkozásra. végülis a topik célja is valami hasonló nem?
  • Voldi
    "aki akar,az itt Magyarországon vagy Irakban is jól él..."

Azért érdekes, hogy nyugaton jóval többen élnek jól, mint itt. Az is érdekes, hogy a kommunista országokban nem voltak milliárdosok, milliomosok, hanem mindenki egy szinten élt. Persze mindenki így akarta, ugye? És Irakban bombarobbanásokban akarnak meghalni az emberek, és nyomorogni akarnak? Afrikában meg szomjazni akarnak? És megfér egy szegény országban sok gazdag ember?

És szerinted a háborúkban a katonák mind meghalni akartak, akik meghaltak? Ezt vonzották be? A világháborúnak szerinted nincs köze a politikusokhoz, csak az emberekhez, akiknek fő céljuk volt, hogy egymást öljék és meghaljanak, ugye?
    Azért ez a Titok könyv se az afrikai éhezőkhöz jut el, hanem akinek van pénze rá, és nem két koktélszürcsölgetés közben mondogatják, hogy Carpe diem...
  • tigeroo
    igen kb.
    bár szerintem a legjobb ha arra gondolsz hogy a fiaddal vagy, és boldogok vagytok

az érzések a gondolatok felett állnak, vagyis: érzések >> gondolatok >> szavak

hiába gondolsz arra hogy "rohadj meg xy", ha közben szereted.
    vagy pl. a hazugságok, szerintem mindenki tudja hogy a kimondott szavaknak sokszor semmilyen valós értéke sincs.

pl. ha az ember a fogyásra összpontosít, akkor a "fogynom kell" gondolattal pontosan a fogyásra gondolunk, így továbbra is olyan helyzetet teremtjük meg életünkben, ami megköveteli a fogyást (ergo kövérek maradunk)

ez a csavar az egészben.
  • hunbasser
    az a baj,hogy ha a fiad haldoklik,ott neki kellene vonzania azt,hogy él és meggyógyul. te max rásegíthetsz azzal,hogy vonzod,hogy meggyógyul és hogy életben van.viszont a beteg emberek 99%-a már elfogadja a halált és rákészül,és ezért gyorsan el is mennek.meg vannak olyanok is,akik sikeresen felépülnek,mert volt lelki erejük és optimisták voltak.
  • Vlala #113
    Van ebben valami. Mindent elérhetsz, csak tudni kell kérni. De kérni nem a felszínen kell, hanem odabenn, legbelül is, különben nem működik...

Várj, gyakorlok: ha a "ne engedd meghalni a fiamat" helyett "engedd, hogy én megmentsem a fiamat"-ot kérsz, máris jobb a helyzet, hiszen magadnak vonzol, és jóra, a segítésre gondolsz?
  • hunbasser
    és szerinted az miért van,hogy egyes emberek meg tudják találni azt a társat,akivel egész életüket le tudják élni? :) és nem erőlködve,hogy "őt bizony el kell viselni". vannak olyanok,akik 50 év házasság után is szerelmesek egymásba. elárulom miért van ez: mindenkinek van egy ideálja,nőknek is,férfiaknak is. egyszerű: bevonzzák egymást. külső és belső értékek alapján. ez nem sors. sorsnak azt nevezik,amikor meg van írva előre az életed,ilyen nincs. ezért is született meg az a közmondás,hogy mindenki a maga szerencséjének kovácsa. az életed "sorsa" percről percre változhat,csak rajtad múlik.