The Secret / A titok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mindenki megveszi mert kíváncsi a Titokra, és épp ezért sikeres a könyv, de senkinek sem sikerült és mindenki "leragad" ennél a könyvnél...
pedig ez a könyv csak egy bevezetõnek lenne jó! ennél csak jobb könyvek vannak, amik a Vonzás törvényével foglalkoznak!
annyira nem jószívû senki, hogy leírja az egész dolgot EGY könyvben!
ha ez így lenne akkor nem 3000-4000 Ft lenne a könyv ára!
az úgy nem menõ senkinek sem, hogy kifizetsz 4000-et egy könyvért, elolvasod, megtanulod és alkalmazod azokat a dolgokat amiket leír, és éled az életed vígan és boldogan... ez nem így megy!
ha ez így menne, akkor nem így mûködne a világ!
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
ebben mindben szó van az univerzum teremtõ erejérõl.
te miket olvastál?
és mégegyszer mondom. ez nem így mûködik ahogy elképzeled. ha a célod harmóniában van veled, a gondolataiddal, akkor fog mûködni a bevonzás. nem csak annyi hogy rágondolsz. sok ember pedig a lottó utáni vágyakozással csak a mostani anyagi helyzetét erõsíti meg.
ilyen gondolatokkal hogy "de jó lenne megnyerni a lottót nem kéne dolgoznom" az a baj ezzel hogy ottvan a kéne...nem konkrét...
azt kell mondani hogy "sok pénzem lesz"... belegondolni hogy sok pénzed van. és emellett lottózni. akkor bejön.
kérlek olvass bele a könyvbe és megérted.
Igaz, a skandinávon, és nem sokat ért... de olyan jó kimondani!
tigertoo - te csak a Titok címû könyvet olvastad, vagy a Titok tanítóinak könyvét, esetleg egy csomó Vonzás törvényével kapcsolatos könyvet?
mert maga a Titok címû könyv nem elég, a film meg mégkevésbé!
ismerem ezt a könyvet, mivel MÁR a megjelenés napján (2007. Október) megvettem a könyvet, és azóta is sok Vonzás törvényével kapcsolatos könyvet veszek és olvasok, rengeteget foglalkozom ezzel a dologgal, de rájöttem, hogy a Titok címû könyvben semmi extra sincs - ez a könyv csak azt írja le, hogy a Top Secret dolog - A vonzás törvénye...
Van benne 1-2 értelmes dolog, de a nagy része ellentmondás a többi ezzel foglalkozó könyvnek, és a legjobb, hogy ide tartoznak a Titok tanítóinak könyvei is! ez a könyv csak egy jó bevétel az írónõnek (talán ezért is készül már a Titok 2!)... ezt nem úgy mondom, hogy most hirtelen a hasamra csaptam és kész - rengeteg információ kell ennek megértéséhez és alkalmazásához, maga a Titok könyv pedig ennek csak egy töredékét tartalmazza!
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
És milyen gyakran? Minden héten? Dehogy...
Ha mûködne a dolog, minden húzáskor több embernek lenne öt találatosa. De még bizony mindig a matematikai valószínûségszámítás az érvényes, tehát az esélyed a lottóra 1: 43 949 268-hoz. És ez így is van.
a könyvben említ a szerzõ egy festõt, aki nõtlen volt, a háza tele volt álmai nõjének a képével. na vajon hol a bibi? hiszen a cél a "szeme elõtt lebegett", nõzni akart... a könyv szerzõje javasolta neki hogy inkább azt fesse meg ahogy nõk társaságában van, és azokat a képeket rakja ki a házában. egy év múlva találkoztak. a nõk döglenek utána😊
"ülök a szobámban és álmodozok és megkapom mindent"
"elhatározom, hogy ilyen és ilyen lesz az életem, és ezért keményen dolgozok"
a elsõ mondat helytelen, álmodozással nem jutsz elõbbre. a második mondat, hát ez már majdnem jó. az igazi válasz azonban mind a két mondatban bennevan, csak össze kell rakni. várj segítek:
"elhatározom, hogy ilyen és ilyen lesz az életem, és megkapom mindet" pont.
ReaL MaDRid x siempre
ReaL MaDRid x siempre
Amúgy, én is próbálkoztam vele, de sajnos túl pesszimista vagyok hozzá. Ennek ellenére meggyõzõdésem, hogy ez igenis mûködik, csak bennem van túl sok hülye beidegzõdés.
Én is foglalkoztam a témával, már több könyvet is elolvastam, ez a Titok nevû csak egy kopírozása a Venice Bloodworth: Kulcs Önmagadhoz címû könyvnek. Én is hittem ennek; úgy vélem, részben mûködik a dolog, nagyrészt viszont egónktól független erõk alakítják életünket.
Ja és eldönthetnéd, hogy most akkor az "ülök a szobámban és álmodozok és megkapom mindent" filozófiáját vallod, vagy a "elhatározom, hogy ilyen és ilyen lesz az életem, és ezért keményen dolgozok"-ét, mert ez a kettõ nem ugyanaz. Az elõbbirõl szól a Titok féle ponyvák, az utóbbiról pedig például Napoleon Hill könyvei.
Ilyen zavaros fanatistákra minden vallásnak szüksége van..
(Anyukám mesélte,hogy sosem nyafogtam semmiért,csak kijelentettem,hogy összejön,és tádááám, sikerült is)
Én hiszek az ilyenekben,fõleg azért,mert kb egy éve folyamatosan próbálok "jó" lenni, és mióta "jól" gondolkozok nem voltam beteg,sokkal egészségesebb vagyok,és sok dolog amit szerettem volna összejött,vagy sokkal közelebb kerültem azokhoz(az utóbbi egy évben általam kívánt összes dolgot megtudtam valósítani, nagyon kevés kivétellel).Meg állítólag van egy természetes,nyugtató kisugárzásom, ami miatt jó velem beszélgetni,lelket tudok önteni az emberekbe,stb. Mondjuk ez lehet,hogy más miatt van.😄
Elfogom olvasni ezt a könyvet.
ReaL MaDRid x siempre
volt egy idõszak, amikor 62-63 kiló voltam, ez túl vékony volt nekem, hízni akartam minden áron. Nem ment. Eljött a tél, akkor már úgy voltam vele, hogy leszarom hány kiló vagyok. méregettem magam és spontán felkúszott 70-ig. Akkor, amikor már leszartam tényleg.
De most ebbe bele lehet magyarázni, hogy amikor hízni akartam akkor biztosan átfutott az agyamon, hogy majd én télen 70-ig felmegyek.
és kérnék mindenkit,hogy aki fikázni meg értetlenkedni jön be,az elõször olvassa már el elõítélet nélkül értelmesen,alaposan,az agyával feldolgozva a könyvet és utána jöjjön ide észt osztani.
én se megyek be olyan topikba észt osztani,amirõl fingom nincs 😉
ReaL MaDRid x siempre
ReaL MaDRid x siempre
ReaL MaDRid x siempre
ReaL MaDRid x siempre
Csak még egy kérdés. A vonzástörvény mesterei miért halnak meg? Aki igazán nagy vonzó, az a tökéletes sejtregenerációt is magához vonzza!
Vagy inkább elsajátítja a teste sejtszintû irányítását, és pengékké vonzza az alkarját, mint a prototype-ban.
study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"
ReaL MaDRid x siempre
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Pontosan! Csakhogy ez a kemény munka filozófiája, és nem a vonzás törvényéé.
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
ReaL MaDRid x siempre
aztán ha végigolvastad és felfogtad mirõl szól,akkor gyere vissza 😊 a könyvben le van írva minden
ReaL MaDRid x siempre
megfelelõ gondolkodásmód és elõtte realizáció kell hozzá.
a vonzás törvénye igen is létezik.
mondok egy egyszerû példát: tuti van olyan ismerõsöd, aki annyit eszik mint egy állat, és közben nem hízik sehova sem, mondogatja : "én hiába eszek rohadt sokat, nem tudok meghízni"
pontosan ezt vonzza be, hogy nem tud meghízni.
az emberek pedig pontosan így gondolkoznak már évszázadok/évezredek óta. szerintem ebben semmi meglepõ nincsen. a háborúkat és éhinséget pedig pont a nagyravágyásukkal és kapzsiságukkal vonzzák be. (egyre több és több kell az embernek, mástól veszik el)
függetlenül ettõl még az erõsebb kutya baszik. ha volt az ókori hellászban egy rétor aki egész poliszokat tudott átverni a szónoki beszédével, akkor õ pontosan tudta a célját. a kisemberek meg sodródtak az árral
tehát: ha gazdag akarsz lenni, nem a pénzre kell gondolni, hanem el kell képzelned magadat ahogy dagobert bácsiként fürdesz a pénzben 😄
pl. elõhoztad az afrikai éhezõket példának. valóban segíteni szeretnél rajtuk? valóban sajnálod õket? vagy máskor is a "koktélszürcsölgetõ" pénzes emberekre mutogatsz hogy miért nem segítenek rajtuk?
ReaL MaDRid x siempre
ReaL MaDRid x siempre
és képzeld,Irakban is vannak gazdagok,akármilyen hihetetlen.de ott is félelemben vannak tartva.de te most itt közösségrõl beszélsz,aki Irakban egy jó életet vonz be magának,az elõbb-utóbb kikerül külföldre és például orvosnak tanul és hülyére keresi magát.
érdekes módon Afrikában is aki mer remélni,abból hires sportoló vagy zenész lesz és járja a világot és szintén hülyére keresi magát,és az ilyenek adományoznak az afrikai országoknak.miért van az szerinted,hogy több száz millió afrikai lakosból azt a pár tízezer futballistát fedezik fel és aztán viszik Angliába meg Franciaországba meg Spanyolországba focizni? ugyanez Brazíliában,sok kisgyerek a Copacabanán focizik,vannak tehetségesek is,de csak azokból lesznek nagy focisták,akik célt tûznek ki maguk elé,és akaratlanul,de bevonzzák,hogy nagy futballisták lesznek,errõl álmodoznak,a csillogásról,a sok pénzrõl,a fociról,és érdekes módon bejön nekik,a másik 10-nek aki meg tehetségesebb volt,de volt ennyire álmodozó,az meg most is ott dolgozik Brazíliában minimálbérért,kösz.
amirõl meg beszélsz,hogy megfér-e szegény országban sok gazdag ember. egy ország annál gazdagabb,minél több a gazdag ember. ugye minél több a gazdag ember,annál kevesebb a szegény nem? és a vagyon is jobban oszlik el.
a katonák megint más tészta,de igen,aki meghal az bevonzza magának,aki meg túléli,az szintén.mit szoktak mondani,hogy a katonák? "kész vagyok meghalni a hazámért". kössz.
annyira nem vagy képben,és mégis okoskodni próbálsz. nem hogy ezzel nem vagy képben,de még a gazdasági dolgokkal sem. én sem ezt tanulom,de úgy látszik mégis nagyobb rálátásom van. alapvetõ dolgokat nem tudsz,és az a célod,hogy hülyét csinálj belõlem meg abból,aki hisz magában és abban,hogy bármit elérhetünk.én nem tehetek róla,hogy te pesszimista vagy és kurvára nem mersz álmodozni,mondván hogy nincs értelme,úgyse lesz belõle semmi,ha neked ez így jó,csináld.
engem viszont nem fogsz megrengetni a magamba vetett hitemben,sõt,csak erõsítesz benne.
ReaL MaDRid x siempre
szinte már nem is sajnálom a vakokat, akiket behálózott😊
viszont segíteni lehet azzal,hogy rávezetjük másokat a pozitív gondolkozásra. végülis a topik célja is valami hasonló nem?
ReaL MaDRid x siempre
Azért érdekes, hogy nyugaton jóval többen élnek jól, mint itt. Az is érdekes, hogy a kommunista országokban nem voltak milliárdosok, milliomosok, hanem mindenki egy szinten élt. Persze mindenki így akarta, ugye? És Irakban bombarobbanásokban akarnak meghalni az emberek, és nyomorogni akarnak? Afrikában meg szomjazni akarnak? És megfér egy szegény országban sok gazdag ember?
És szerinted a háborúkban a katonák mind meghalni akartak, akik meghaltak? Ezt vonzották be? A világháborúnak szerinted nincs köze a politikusokhoz, csak az emberekhez, akiknek fõ céljuk volt, hogy egymást öljék és meghaljanak, ugye?
Azért ez a Titok könyv se az afrikai éhezõkhöz jut el, hanem akinek van pénze rá, és nem két koktélszürcsölgetés közben mondogatják, hogy Carpe diem...
bár szerintem a legjobb ha arra gondolsz hogy a fiaddal vagy, és boldogok vagytok
az érzések a gondolatok felett állnak, vagyis: érzések >> gondolatok >> szavak
hiába gondolsz arra hogy "rohadj meg xy", ha közben szereted.
vagy pl. a hazugságok, szerintem mindenki tudja hogy a kimondott szavaknak sokszor semmilyen valós értéke sincs.
pl. ha az ember a fogyásra összpontosít, akkor a "fogynom kell" gondolattal pontosan a fogyásra gondolunk, így továbbra is olyan helyzetet teremtjük meg életünkben, ami megköveteli a fogyást (ergo kövérek maradunk)
ez a csavar az egészben.
ReaL MaDRid x siempre
Várj, gyakorlok: ha a "ne engedd meghalni a fiamat" helyett "engedd, hogy én megmentsem a fiamat"-ot kérsz, máris jobb a helyzet, hiszen magadnak vonzol, és jóra, a segítésre gondolsz?
ReaL MaDRid x siempre