511
A titok - A vonzás törvénye
-
#111 ez teljesen más. a titok nem egy vallás,ez a vonzás törvénye,fizikailag megmagyarázható,és talán ezért is foglalkozott vele annyi fizikus.
de abban igazad van,hogy minden vallás erre az ideológiára épül,csak hát helytelenül. amit az emberek istennek neveznek,az valójában az univerzum.csak hát a hívők azt nem tudják,hogy az univerzumhoz (a.k.a. istenhez) nem imádkozni kell,hanem kérni. és hány olyan van,hogy "kérlek istenem,ne engedd meghalni a fiamat!". 1. bevonzani másnak nem tudsz,csak magadnak 2.még ha sikerülne is,ezzel akkor is a halálra gondolsz,ergo ezt vonzod. szerintem azok a sikeres hívők,akik több tízezres hitgyülekezeteket hoztak létre és ebből élnek boldogan,azok ismerik a titkot,ha nem is olvasták a könyvet,de tudják,hogy mi hogyan működik.
egyébként azért sem vallás,mert a vallásban minden az istentől/istenektől függ,a vonzásnál pedig csakis tőled függ minden. ha úgy nézzük ez is hit,csak itt nem istenben,allahban meg jahveban hiszel,hanem magadban. -
#110 aki akar,az itt Magyarországon vagy Irakban is jól él,és bármilyen adót bevezethetnek,aki jól él,gazdagságban és sikerben fürdik,annak tökmind1,hogy milyen megszorítások lépnek érvénybe,neki azt semmi kifizetni,sőt,még lehet,hogy profitál is belőle(nagyon sokféleképpen,pl ez a bizonyos sikeres ember egy olcsó termékeket gyártó cég részvényese.a jólét miatt az emberek megvásárolhatták a jobbat,de a megszorítások miatt már a legolcsóbbat kell venniük-> emberünknek dől a lé).
a miniszterek pedig...azokat is mi vonzottunk. pontosabban én nem,mert én optimista alkat vagyok és nem úgy állok hozzá,mint az ország 90%-a : "bárki is lesz hatalmon,úgyis szar lesz". és tessék,a nép bevonzotta! a sok hasonló frekvenciájú gondolat gazdára talált. ugyan másoknak nem tudunk bevonzani,tehát pl nem tudom azt elérni,hogy te holnap épp találkozz életed nőjével,erre csak te vagy képes,viszont ha sok ember azt vonzza,hogy szar lesz,akkor bizony szar lesz mindenkinek.aki meg a jót vonzotta,na pl ők kapnak külföldről állásajánlatot,vagy a másik eset meg az,hogy attól függetlenül gazdagszik meg,hogy milyen a gazdasági helyzet.
mondjatok nekem egy (csak 1-et!) olyan hírességet,aki sikeres,tele van pénzzel,boldog,ám örök pesszimista és nincs meg benne a magabiztosság.egyet sem fogtok tudni mondani,mert ez üti egymást.ilyen nem létezik. aki pesszimista,az folyamatosan a rosszat vonzza,és vele érdekes módon sosem történik szerencse. de az én szótáramban nincs ilyen,hogy szerencse vagy véletlen,minden ami történik velem az miattam van,mert én vonzom. akár akarva,akár akaratlanul. -
Vlala #109 Utolsó bekezdéshez: Igaz. Régebben ezt hitnek nevezték, még előtte mágiának, mostanában vonzásnak, agykontrollnak, önpszichológiának, tulképp mindegy, minek nevezed.
A célt elérni akarnod kell, hinned kell benne, mert ha nem így teszel, a siker előtt feladod, kifogást találsz rá, vbagy bűnbakot kleresel, aki miatt nem sikerült. Pedig egy bűnbak van: önmagad, és a kis hited.
A legnagyobbak titka, hogy bíznak magukban. Tudják, hogy meg tudják csinálni, amire vállalkoztak - ehhez természetesen a helyes célmegválasztás is elengedhetetlen, nem tanácsos egyből a repüléssel, vagy a gondolat általi tűzgyújtással és fojtogatással próbálkozni - ezek sohasem jutottak túl Hollywood falain...
Fokozatosság, mértéktartás, tudatosság. Emberi elme. Nincs benne semmi hókuszpókusz. -
#108 A minisztereket a miniszterelnök választja meg, nekünk ebbe nincs beleszólásunk. Sőt, most már a miniszterelnök személyét sem volt jogunk megválasztani.
Jó, tegyük fel, hogy megváltozik az ország, átalakul a rendszer, és akkor azok, akik csak a hatalmat akarják, és csak rombolják a többiek környezetét, nem kerülhetnek hatalomra. Ekkor viszont ők hiába akarják a hatalmat, nem érik el, számukra nem fog működni a vonzás törvénye, tehát mi meggátoltuk, hogy elérjék, amit el akarnak érni.
Tehát a vonzás törvényét más szándékok ellen használnánk. Tehát valakik mindig szívnak, és nekik nem fog működni. A társadalomban mindig meg lesznek azok a csoportok, akiknek a környezet miatt nem sikerül elérni azt, amit akarnak, azért, mert mások vágyaival az övéik ellentétesek, és ugye az erősebb győz.
De ugyanúgy meg van az emberen belül is ez a harc. Az ember tudatszintjeinek is eltérő vágyaik vannak, és ugye mikor melyik győz... Ha egyetértésben vannak, akkor már tényleg van esély a sikerre.
Az a helyzet, hogy az embert belülről olyan erők irányítják, amikről jelenlegi tudati szintjén nincs tudomása... és ugye hiába erőlködik, gyakorolja a "vonzást", csodálkozik, hogy nem sikerül neki. Pedig megvan az oka..
-
#107 a gazdasági minisztert ki választja meg? és akit ő nevezi ki, őt ki választja meg?
pont ez itt a probléma. mindenki beletörődik a politikába is.
4 évente kimozdul a kaptárból és amelyik nagyobbat ígér arra húz egy ikszet...
az a baj hogy amúgy ez így van. csak a felső vezetők pontosan tudják hogy mit akarnak (~ hatalmat) és el is érik ezt. a kis emberek meg mutogatnak egymásra, hogy ki cseszte el. jó példa erre a hírhedt "magyar mentalitás" -
#106 "
Mindenki maga teremti meg a saját valóságát a gondolataival és az azokhoz kapcsolódó érzéseivel, így mindenki azt kapja, amire gondol, és amit érez - akár akarja, akár nem."
Már csak az a kérdés, mi az, hogy saját valóság!
Mert például nem tudok hatni az ország gazdasági folyamataira, viszont egy gazdasági miniszter már annál inkább, és ott fenn bizony eldönthetik, hogy milyen életkörülmények közt élek. Elmehetünk Irakba, és játszhatjuk, hogy bevonzzuk a gazdagságot, meg jókedvet, csak nem megyünk vele semmire. Az életünket jóval inkább felsőbb erők irányítják, mint mi magunk. Az egyik a földi hatalom, amit a társadalom veetői irányítanak, a másik a túlvilági hatalom lehet, amiről csak tapasztalataink vannak, de nem tudjuk, pontosan kik irányítják. -
#105 Örömmel láttam, hogy indult egy ilyen topic.
Azután látom, hogy teli van fröcsögéssel...
Hölgyek/ Urak!
A vonzás törvénye létezik és működik.
Valaki hisz benne, valaki nem.
10-20-30-40-50... akárhány éves lehetsz, azért nehéz eleinte eszerint élned, mert - kevés kivételtől eltekintve - nem ebben a szellemben neveltek. Nem így nőttél fel. Sokan emiatt gondolják divatirányzatnak.
Minden fokozatosan lesz azzá, ami. Te is lépésről-lépésre lettél az, ami. És (?) lépésről-lépésre lehetsz azzá, amit 1) elképzeltél magadnak 2) elfogadtál 3) kipróbáltál 4) fokozatosan napi tevékenységgé teszel 5) azonosulsz vele, ezért automatizmussá válik az életedben.
Amin gyakran járatod a gondolataidat és ehhez amilyen belső érzelmeket kapcsolsz, ahogyan érzed magad és ezeknek összegeként ahogyan cselekszel, az vagy ma, és ami fontosabb: az leszel holnap.
Akit megérint, az úgyis foglalkozik vele. A világ - tetszik, vagy sem - percről, percre változik. Te döntöd el, hogy követed-e ebben a változásban és ami fontosabb: hogyan, milyen irányban követed.
Gondold végig, ha elértél valamit az életben, akkor az csettintésre az öledbe hullott, vagy sem. Ha nem, akkor azt fusd át fejben, hogy mit tettél annak érdekében.
Hétköznapi nyelven a vonzástörvényének szabad fordításai: szerencse(csillag), mázli, mák, malac, szerencsés egybeesés, véletlen, védőangyal, jóisten - vagy - balszerencse, pech, rossz csillagzat, sátán.
Minél többször olvasol a témában - nem feltétlenül a Rhonda Byrne könyvet - annál többet fogsz fel az egészből. Ez nem olyan, mint egy lecke, vizsga, előadás, beszéd stb. "Arra felkészülök egy nap alatt, oszt' jó' van." Ebben a témában, mindig fedezel fel új dolgokat. Nincs vége, csak ha abbahagyod.
Beszélj olyanokkal, akik letettek valamit az asztalra. Ha "szerencséd" van, elmondják, hogyan. :-)
Persze az más kérdés, hogy te személy szerint milyen következtetésre jutsz belőle.
Nagy kedvencem az, amikor nagy koponyák, vagy sportolók példáját illetik erős intrikával (értsd: fikázzák): "Peeeersze! Ha én is ennyit foglalkoznék a témával, vagy ennyi időt gyakorolnék, ugyanezt el tudnám érni"
A poén az, hogy ez így van! :-) Ha valamit el akarsz érni, akkor megismered, ha tetszik elfogadod, azonosulsz vele és fáradtságot, félelmet, kételyt nem ismerve, kitartóan csinálod.
Over and Out. -
Ben C #104 A könyv írója mégsem tudta magától bevonzani a sikert, csak úgy ,ha Ti megvettétek ezt az áltudományos szenzációvadász maszlagot :) -
Vlala #103 Eleve elrendelés?
-
Fbn Lx #102 Barátnőmmel én is hasonlóképp találkoztam. Szóval arra is rá lehetne fogni akár, hogy bevonzottam, de minek? Ha már a hitnél járunk, én a vonzás törvényében nem hiszek, de a sorsszerű találkozásokban igen. Bizonyos emberekkel, akikkel egy húron pendülsz, vagy akiktől tanulnod kell valamit, vagy akiknek meg kell mutatnod egy utat, úgy hiszem mindenképp találkoznod kell. Vannak emberek, akik között alapvetően szélesebb a csatorna. Velük semmiképp sem tudod a megismerkedést elkerülni. Sőt, valamit már akkor érzel, amikor az ilyen emberekre először ránézel. -
#101 nem lehetnek mindenkinek ugyanazok a céljai :D -
#100 titok:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!már nem -
Vlala #99 Ehhez nem kell legfensőbb titok meg anyámkínnya, ez egyszerű alapigazság.
A siker a célok megfelelő megválasztásánál kezdődik, mert a helyesen megválasztott, a képességeidhez és lehetőségeidhez racionálisan igazított cél elérése sikerélményt ad, amely növeli az önbizalmat, és a következő, eggyel nagyobb kaliberű cél (hű, de sokan félre fogják ezt érteni...) kitűzésére sarkall.
-
homeless #98 Ha ez így van, akkor te miért az sg-re írogatsz fél 1-kor és miért nem dubaiban iszol hennessyt valami 5 csillagos szálloda bárjában? -
#97 nem nyomorék magyarázkodás. ez ezesetben tényleg így van. egy másik, ezzel kapcsolatos könyvet olvastam (Legfensőbb titok talán a címe), és ott szépen leírta, hogy szépen kicsiben kell kezdeni. Mert ha el is olvastad a könyvet, tudsz róla, nem fog rögtön sikerülni, mivel marad egy kis racionális rész az agyadban, ami mindig szépen azt mondja, hogy á ez úgysem fog sikerülni. Kell választani egy nagyon pici célt, erősen gondolni rá, és várni hogy teljesüljön. Ha fog (márpedig fog), az a kis része az agyadnak kezd elhalkulni. És sok ilyen apró dolog után teljesen elhalkítod, és egy idő után minden sikerülni fog úgy ahogy akarod - még a lottóötös is. -
homeless #96 Ez ugyanolyan nyomorék magyarázkodás, mint amit a keresztények csinálnak. Ha valami jó történik azt istenre fogják, ha valami rossz, akkor "isten útjai kifürkészhetetlenek". -
Nuki #95 Én olvastam, nem hiszek benne, ugyanakkor nagyon pozitív dolognak tartom egy ilyesfajta 'vallás' megjelenését, tetszenek a dolgok amik le vannak ott írva. -
#94 Nem teljesen értek egyet veled. Sok mindenben igazad van, de pl. az én életemben több ilyen "bevonzás" is történt, de ezek közül kettő abszolút nem azért történt meg velem, mert én máshogy viselkedtem. Az egyik ilyen dolog találkozás egy meghatározó emberrel az életemben - ez olyan szinten véletlen volt, hogy annál véletlenebb nem is lehetett volna. Mégis amikor megtörtént, akkor tudtam, hogy igen, ő lesz az az ember. A másik dolog is hasonló szituáció. Ezért a kettőért én soha, semmit nem tettem, nem csináltam másként, nem változtam meg. Pusztán kb. 2-5 éven keresztül "ábrándoztam", vagy ha úgy tetszik nagyon sokat gondoltam rá. És megtörtént, mind a 2 szituáció. És az életem igen komolyan változott mind a kettő hatására. -
#93 az a baj hogy akit nem vonz az ezotéria meg a különböző spirituális dolgok azok kiröhögik a vonzás törvényét is csípőből.
például osho, agykontroll, ezek is a vonzás törvényéhez hasonló dolgok. csak ezekkel nem lehet "pénzt kérni", a vonzás törvényével igen, és minden nem hozzá értő egyből felkapja a fejét ha a pénzről van szó, de a "kontárkodásával" nem jut egyről a kettőre, és jön az "átverés-humbug" szöveggel.
-
#92 pl. amit más szeretne bevonzani magának...az az embertől független (embert úgy értettem mint egyén) -
#91 mert nem vágysz rá igazán szerintem. magát a nyereményt akarod, nem pedig a lottó megnyerését. -
Fbn Lx #90 mert mindig van valaki, aki nálad jobban tud vonzani, és magához vonzza az összes többi ember veszteségét :D -
Fbn Lx #89 Arra még nem gondoltál, hogy ezek a dolgok azért jöttek össze, mert nagyon igyekeztél, ráálltál a dologra, ami eddig hiányzott?
Mint mondtam, az ember teremtő ereje abban rejlik, hogy képes saját magát megváltoztatni, ez pedig az életében bekövetkező változásokat vonzza magával. Ez a gondolkodásnál kezdődik. A gondolkodásod kihat a testedre. Már pusztán az is, ha optimista vagy és van önbizalmad, szépnek, jófejnek tartod magad, sokkal vonzóbbá tesz téged mások szemében. És állítom, hogy nem azért, mert láthatatlan hullámokat bocsájt ki az agyad, ami hozzád vonzza az embereket. Hanem azért, mert a gondolkodásod egy sor biológiai folyamatot beindít benned, aminek észrevétele az emberi tudatalatti érzékelésén alapul, a köznyelvben egyszerűen csak kisugárzásnak hívjuk.
De ha jobban megfigyeled a dolgokat, biztosan te is észrevetted, hogy a változások, amiket leírtál egytől egyig a te testeden mentek végbe, és nem közvetlenül a helyzetedet változtattad meg, amiben élsz. Az a második lépcső, ami azért jön létre, mert a már megváltozott éned másképp képes cselekedni.
A pénzt, a sikert és a hírnevet sem úgy vonzzuk be, ahogy azt sokan gondolják. A "vonzás törvényének" hatásköre a saját tested! Itt megy végbe a változás. Ha ráállítod a tudatod, természetes, hogy olyan emberré válsz, ami az éppen adott, elképzelt cél eléréséhez szükséges. És nem közvetlenül a célt vonzod magadhoz - hanem megteremted magadban azokat a belső, vagy külső tulajdonságokat (az eszközöket) ami az adott cél eléréséhez szükséges. Ebben meg ugye nincs semmi misztikum. -
#88 Maga az alapkoncepció nem hülyeség, nem vicc és tényleg működik, de nem úgy, ahogy az a filmben, enyhén szólva szenzációhajhász módon elő van adva. De a "bevonzás" az működik - saját életemből tudom. És nálam mégcsak nem is volt tudatos (eddig). -
#87 na most végeztem a filmmel...erre csak azt tudom mondani, hogy múúkogy -
#86 És ha nem gazdag akarok lenni, csak nyerni szeretnék? Az nem menne? -
#85 Mert a módszert nem te választod, hanem az univerzumra bízod. A lottó meg egy módszer. Ne a lottónyereményt tartsd szem előtt, hanem az eredményét, a gazdagságot. -
#84 Nem, tesóm nyomta a kezembe, aki hisz minden ilyen "ezoterikus" faszságban, és azt mondta, hogy nagyn jó! Olvassam el és megváltozik az életem:D Hát tényleg megváltozott, röhögtem egy kurvajót:D -
#83 A lottózásnál szerintetek miért nem működik a vonzás törvénye? -
#82 a vonzás törvénye működik, nem egyszer tapasztaltam már én is, mióta olvastam a könyvet és láttam a filmet használom is. szóval jó dolog. ajánlom mindenkinek én is a könyv elolvasását vagy a film megnézését, habár a film elég röhejes sok helyen, de persze teljesen érthetően elmondja a dolgot. hajrá -
#81 voltál olyan hülye h megvetted? :D -
#80 Én elkezdtem olvasni, aztán amikor a 4. oldalon is csak azt ismételgették, hogy: Mi is a titok? Ebből a könyvből kiderül... Akkor kiröhögtem, és kidobtam a picsába:D Pozitív rezgések...jah. MY ASS! -
#79 ez egy nagyon jó dolog volt h megnyitottad ezt a topicot :D
énis már kb egy éve ismerem ezt az egész vonzás dolgot... és mindig beválik
először nekem is nehéz volt elfogadni h mi csak is mi irányítjuk az életünket senki más. és minden egyes hibát is mi magunk vonzzunk be az életünkbe bármennyire is hihetetlen. ezt az elején nagyon nehéz volt elfogadni...
Most megyek és megint elolvasom a könyvet :D
( mert sztem a film nem anynira találó, akik csak azt látták nem hitték el mert sztem kicsit gagyi lett) -
msstz #78 Én sem tudok más hangnemben hozzá(d)szólni. Kemény materialista vagyok, és csak az érdekel, hogy ez az egész hogyan hat az univerzumra. Kíváncsi vagyok, hogy (szerintem) mekkora hülyeség létezik a világon. -
#77 lásd #69 " attól függetlenül működik, hogy hiszel-e benne, vagy sem." -
#76 neharagudj, de már megint teljesen másról beszélsz. csupán annyit kérdeztem, hogy miből gondolod, hogyha pl. nem képzelted volna el magad folyton az ideális testsúlyoddal DE egyébként mindent ugyanúgy csináltál volna, akkor nem fogytál volna le. szerintem ez egy egyszerű kérdés, de a válasz sokmindent elárul. egyébkéntis ha valaki le akar fogyni, akkor ki ne képzelné el magát az ideális testsúlyával? -
#75 Milyen gondolatok függetlenek az embertől? -
#74 Szerintem csak arról van szó, hogy a potitív gondolkodástól kitartóbban próbálkozik valaki, akkor nagyobb esélye van elérni a várt eredményt, és a nagyobb kontrollba vetett hit miatt jobb az ember közérzete is. -
#73 de ezek a gondolatok az embertől függetlenek.
a szemléleted majdnem jó: a világ változtat általa saját magán
ez fedi is a titkot. de #69
-
#72 en csak a filmet lattam
de anyu olvasta a konyvet
egy "darabig" csinaltam