65
-
valentine2 #65 Remélem az IE6-ot haszbálók száma is egyre inkább visszaszorul....
http://isite.hu/internet_hirek/internet-explorer-6/20090724/hal%C3%A1l-az-ie6-ra -
MacropusRufus #64 :) és ismét azért szar valami mert nem én használom... :)
Nem hót mindegy, hogy ki mit használ? Valaki a BMW-re esküszik valaki meg a Mazda-ra. És a BMW-s szerint a Mazda szar és fordítva... Kit érdekel egy fanatista hívő véleménye?
Meg azért az is érdekes, hogy a linux standart böngészőjei miért nem verik ki a biztit? Pl. a KDE alapértelmezett böngészője többnyire a Konqueror. (lásd: Windows-é az Explorer) Természetesen mind a kettőt le lehet cserélni, de egy átlag user nem fogja. De még is, csak az IE veri ki a biztit.
Akinek nem tetszik lecseréli. Akinek meg tetszik az használja.
Verni a tamtamot, hogy az IE azért jobb mint az FF mert... asztán pár sorral feljebb olvasom, hogy az FF jobb mint az összes többi és így tovább...
Az itt fellelehető hozzászólásokból egyértelműen látható: mindegyiknek vannak hibái, ergo: egyik sem lehet jobb a másiknál.
Chrome-t meg ne feszegessük mert akkor már inkább a w3m....
(mit keress FF bejegyzés egy olyan gép regjében ami csak IE-t és Chrome-t használt?)
-
Inquisitor #63 Azért csalóka lehet az ilyen statisztika, nekem pl. IE "álcával" megy az Opera, de ismerek oplyat akinek meg FF álcával. Igaz soha nem fogom megérteni, hogy egyes oldalak miért csak így működnek jól. Picit olyan mint pár régi játék, ami megnézte milyen VGA kártyád van, aztán ha a szponzor kártyája volt bent, akkor csili vili volt, ellenkező esetben direkt elszúrta vagy rondává tette a grafikát ... csak hát volt szoftver amivel át lehetet verni. -
Inquisitor #62 Eszembe jut erről a mondás az egymilliárd légy és a sz*r viszonyáról, de hagyjuk.
Ellenben ilyen kijelentést, hogy ez vagy amaz a legjobb csak normális és részletes indoklás mellett tudnék elfogadni, ráadásul figyelembe veszem az iskolában rámragadt azon gondolkodásmódott, hogy olyan dolog NEM létezik aminek csak előnyei vagy csak hátrányai vannak.
Gondolom az IE elterjedtségében az a két dolog, hogy ...
1. Be van építve a Windowsba.
2. Sokan csak ezt ismerik (de ezt is csak részben) -
Reg5 #61 "nem kapok prémiumot! de ha trágyalé lenne mint mondtad, akkor miért használ még mindig az emberek 75%-a ie-t. talán azért mert jobb??????"
Az, hogy nekik az IE jobb az egy dolog, az pedig hogy sokan nem ismernek illetve nem akarnak ismerni mást az másik.. Elhiszem hogy sokan megszokták, és szeretik, de azért azt ne mond már hogy az IE a legjobb... -
donceleger #60 nem kapok prémiumot! de ha trágyalé lenne mint mondtad, akkor miért használ még mindig az emberek 75%-a ie-t. talán azért mert jobb?????? én úgy tudom, hogy az a jobb megoldás, amit sokan használnak, mert úgy néz ki, az beválik. akik írkálnak, hogy ie alatt nem megy, nem jelenik meg, ők nem tudom mit barmolnak el, de nálam mindig minen tökéletes, a legbonyolultabb oldalaktól a beépülő modulokig minden!!!
Mondhat bárki bármit, az ie a legjobb és az is marad!!!
üdv -
Drawain #59 IE8 grrr... Pár hete írtam egy elég egy kis JavaScript (jquery) alapú ajaxos eseménynaptárat. Pöpecül megy is minden böngészőben, kivéve IE8-ban ami mindenféle hibaüzenet helyett csak szénné-fagyja magát. Ott annyira felbosszantottam magam, hogy azóta se volt még erőm javítani :)
Dehát ez csak a szokásos IE-s szarakodások egy része: még mindig lehet külön js-t és css-t írni erre a böngészőre... -
Turdus #58 Nekem sincs bajom az FF-el, pedig használom Linuxon (most épp 3.0.11), MacOSX-en és windowson is (3.5). Annyi a trükk, hogy nem szabad agyatlanul add-onokat telepíteni.
Azoknak, akik nem értik, mi a baj az IE-vel: pont a napokban futottam bele, hogy van egy olyan css stílus elem, hogy "position:fixed". Ezt _MINDEN_ böngésző megeszi, kivéve az IE. Ha pl a jobb alsó sarokba szeretnél valamit tenni, akkor az így néz ki:
position:fixed; right:20px; bottom:10px;"
És hogy néz ki ugyanez IE-n? Hát így:
position:absolute; right: auto; bottom: auto;
left: expression( ( -20 - fixme.offsetWidth + ( document.documentElement.clientWidth ? document.documentElement.clientWidth : document.body.clientWidth ) + ( ignoreMe2 = document.documentElement.scrollLeft ? document.documentElement.scrollLeft : document.body.scrollLeft ) ) + 'px' );
top: expression( ( -10 - fixme.offsetHeight + ( document.documentElement.clientHeight ? document.documentElement.clientHeight : document.body.clientHeight ) + ( ignoreMe = document.documentElement.scrollTop ? document.documentElement.scrollTop : document.body.scrollTop ) ) + 'px' );
Hát de bazz. Ez a durva, nem a szamárszex. -
jin #57 ém az operát úgy dobtam, hogy csak repült. Köszüönőviszonyban sincs a rókával, de még a Chromemal sem. -
paksi #56 Egy magyar WEB-oldal statisztikai adatait szedtem gyorsan össze:
Összes 30744 "user" böngésző adatai:
Internet Explorer v6.0 6509 21,17%
Internet Explorer v7.0 6363 20,7%
Internet Explorer v8.0 286 0,93%
összesen? 42,8 %
Különböző Firefox verziók összesen: 50,85%
Azon gondolkodom, hogy vajon milyen lenne ez az arány, ha a windows alapértelmezett böngésző nélkül jönne, vagy telepítéskor felkinálja a böngésző választást..., ugyanis ugyanezen oldal látogatói 99,17% ban Windowst használnak.
Privát vélemény:
Fireofox kedvenc, és igen stabilan, jól működik, ha az addonokkal óvatosan bánunk.
IE. tulajdonképpen semmi bajom vele, sokkal jobb lenne a szájiz ha nem M$ termék lenne. -
Inquisitor #55 "Nos, Internet Explorer 8 a legjobb. Safari szar, opera nem rossz de nem éri el az ie szintjét, chrome egyenesen gagyi, firefox pedig szintén szar! A legjobb még a Netscape volt, de az sem múlta felül az internet explorert!
Az alternatív böngészők legnagyobb problémája, hogy alternatívak!"
Ha ezt így leírtad és visszaolvastad mit is írtál, gondolom tisztában vagy vele(?), hogy a Netscape volt az első és EGYETLEN böngésző évekig, ezért már az IE is max. "alternatív" cucc lehet, másrészt megdöbbentő módon sok böngészőt még az IE léte elött kezdtek fejleszteni. Én az összes böngészőt próbálgatom folyamatosan, de nem sok olyan dolgot találtam amit ne lehetne mindegyikben megoldani. -
#54 valami oldal kell, ahova a beágyazott képek nem akarnak letöltődni. Úgy behomokórázik mint az állat. Amíg le nem töltődnek a képek homokóra van, semmit nem lehet csinálni az ff-el. Ha jó lassú a szerver, percekig lehet várni. Ilyenkor jön a folyamat leállítása. -
#53 fura nálam mindent jól jelenít meg az opera...
mellesleg az operánál is működik az leállás után ugyanonnan folytatás, mellesleg megjegyzem jóval előbb működött az ff előtt. Bár szükség nincs rá igazán, 1 hónapja feküdt ki, a 10-es alpha utoljára. FF-nél megértem hogy kell, melóban az van csak (ie mellett), és tény hogy egy instabil fos :) -
#52 miért mit gondolsz a weboldalak természetazonos bifiduszeszenzises oldalak, nem szintetikusak? :D -
#51 hát persze, ezt hívják cache-nek :D és kb minden programnál így van ez. -
#50 Nekem sikerült. Egyes oldalakon a Flash videó vagy MP beépített modul (vagy mi a túró az?) lejátszakor konstans CTD volt a végeredmény, de akkor is, ha quicktime formátumban akartam online nézni egyes videókat. Nem nevesincs oldal, az egyik ilyen pl. asszem a Gamershell nálam. Az XP64 lehet a ludas, mert a legújabb flash van fent. -
Alfa Of NS #49 Én mostanában váltok IE 8-ról Safari 4-re. Még kevés a tapasztalatom, de az szembetünő, hogy a Safari számottevő mértékben gyorsabb az IE-nél. -
#48 Ezaz -
#47 Ezért a hozzászólásért prémiumot kapsz?
Én az FF-et tartom a legjobbnak, de nem nevezném pl a Safarit alternatívnak. Tudod van a windowson kívül is oprendszer bármilyen meglepő.
Alapvetően az ie8-cal nincs gondom, mert nem kell kivételt programozni rá a weboldalakon. A gondom az, hogy az emberek fele - és a weboldal-megrendelők 75%-a - még mindig ie6-ot használ, ami egy trágyalé. És ezek az emberek nem is akarnak frissíteni - nemhogy ff-re (vagy operára, safarira, chrome-ra), de még az új ie-re sem.
-
donceleger #46 Nos, Internet Explorer 8 a legjobb. Safari szar, opera nem rossz de nem éri el az ie szintjét, chrome egyenesen gagyi, firefox pedig szintén szar! A legjobb még a Netscape volt, de az sem múlta felül az internet explorert!
Az alternatív böngészők legnagyobb problémája, hogy alternatívak! Vagyis nem helyettesítik az eredetit. Ezáltal az ie a legjobb, kellőképpen gyors, biztonságos, nincs benne felesleges dolog, és mindennel kompatibilis!
Firefox-al és a többi alternatív szeméttel gyakran előfordult, hogy bizonyos oldalak nem jelentek meg! Tehár nincs megfelelő támogatás. Viszont érdekelt az újdonság, de ma már tudom, a legjobbnál úgysem lehet jobbat csinálni.
IE8 - a legjobb -
donceleger #45 Kíváncsi lennék, hogyan használod a böngészőket windows nélkül???!!!! Szerintem mindegyikhez előbb meg kell venni a windowst, és csak utána tudod használni!!! Jézusom!!!!!!! Bocs, de ez kiakasztott! -
#44 Hogy kell a Firefoxot kiakasztani, vagy összeomlasztani? Mondja már el valaki, mert én még soha nem találkoztam a jelenséggel. Ha minden programom olyan stabil lenne, mint a FF, teljesen meg lennék elégedve mindennel. -
sh0x #43 Chrome 3.0át probaltad mar??? Kurva jo:)) -
Inquisitor #42 Van fent FF, Safari, IE8 a gépen, de Opera 10-et használok. Nekem rejtélyes módon nem voltak olyan hibáim az oldalakon mint amit páran leírtak, leszámítva a flash reklámok néha előforduló duplázódását. IE8 nem rossz, de legalább is nem fagy szét egy rakás oldalon flash hibákkal, mint az IE7. (A jó öreg IE6 nem csinált ilyet, de az meg olyan lyukas biztonságilag már mint az XP, sőt.)
Safari se rossz, de semmi olyat nem találtam benne amiért át kéne szoknom. -
Inquisitor #41 A "Webfejlesztők" fejlesszenek basszus HTML meg SHTML szabványra. Azt kéne ütni aki olyan f*st csinál, ami egy adott bőngészőn megy csak. Az nyilván NEM szabványos. -
atomkrumpli #40 lynx a zisten akárki akármit mond -
#39 rosszul fogalmaztam, használhatóbb:) -
djw #38 a webfejlesztőknek fontos, hogy éppen melyik szabványhoz kell jobban igazítani a weblapok kódját :D -
#37 ezen jót röhögtem, kösz -
#36 Semmiben nem jobb... -
#35 Az IE6-osokat kene mar letiltani mindenhonnan a fenebe... -
SW0RD FISH #34 Nálam a 2.7-es FF futott a legjobban azóta minden újabb verzió lassabb és időnként ki is fagynak. -
sh0x #33 nem az alapjan dontottem, kepzeld el. Hasznaltam mindent, operat ff-t meg chromeot. Operat nagyon sokaig, fft keves ideig. Most chromeot nyustolom, de igazad van biztosan. -
#32 2-es firefox sokkal jobb 3 és 3.5-nél... -
#31 about:config-ban volt elállítva, mostmár visszaállítottam google-re ezt is, szóval minden rendben. az azért még mindig kiváncsi vagyok, h az ff 3.5 állítana be ilyet magától (kétlem), vagy valami windows update vagy hasonló háttérben futó szaros microsoft dolog állította be ezt a fost csak úgy.. -
kisedi #30 Chrome-ot használtam eddig, most kipróbáltam a FF3.5-öt. Hát. Mintha trabantba ülnél a merci után...akkor már IE8. Alig lassabb az FF-nél, és nem zabálja agyon
a HDD-t böngészés közben. Nagyon zavar hogy a Fox ÁLLANDÓAN a HDD-n matat, fóleg a 3.5-ös. Xp-n 4GB rammal. 10 fület használva már 2.5x több memóriát zabál mint a chrome és iszonyatosan belassul! Csalódtam a rókában. Persze a konzervativabb szelleműeknek jó és stabil böngésző lehet, tudom sokan vagy 10 éve csak ezt használják. Szerintem Chrome 2.0 forever! -
#29 köszönjük az értelmes hozzászólást, <80 iq-t igazoló "retardált" okiratot feladtuk postán, mostmár leülhet.
egyébként akinek ff 3.5-je van nyugodtan kipróbálhatja: valami bullshitet beírsz a cím helyére (tökmind1 mit, csak ne valós cím legyen, aztán nyomsz egy entert). nálam a szaros binggel keres rá ilyenkor. kiváncsi vagyok, hogy csak nálam van-e ez, átállítható-e esetleg, vagy ez valami új "feature". -
Justil #28 "valahogy többször belefutottam, nemrég a kezdőoldalam is az lett és az alapértelmezett kereső a böngészőn belül (pedig ff-et használok), pedig biztosan nem kattintottam ilyesmire"
muhaha megint csak bebizonyítottad, hogy egy ostoba alak vagy -
mamo33 #27 Ha te a szintetikus benchmarkok alapján döntesz, akkor meg is érdemled! -
jin #26 Chrome a legjobb, utána FF 3.5 Az Opera túró.