Tovább csökken az Internet Explorer előnye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://isite.hu/internet_hirek/internet-explorer-6/20090724/hal%C3%A1l-az-ie6-ra
Nem hót mindegy, hogy ki mit használ? Valaki a BMW-re esküszik valaki meg a Mazda-ra. És a BMW-s szerint a Mazda szar és fordítva... Kit érdekel egy fanatista hívõ véleménye?
Meg azért az is érdekes, hogy a linux standart böngészõjei miért nem verik ki a biztit? Pl. a KDE alapértelmezett böngészõje többnyire a Konqueror. (lásd: Windows-é az Explorer) Természetesen mind a kettõt le lehet cserélni, de egy átlag user nem fogja. De még is, csak az IE veri ki a biztit.
Akinek nem tetszik lecseréli. Akinek meg tetszik az használja.
Verni a tamtamot, hogy az IE azért jobb mint az FF mert... asztán pár sorral feljebb olvasom, hogy az FF jobb mint az összes többi és így tovább...
Az itt fellelehetõ hozzászólásokból egyértelmûen látható: mindegyiknek vannak hibái, ergo: egyik sem lehet jobb a másiknál.
Chrome-t meg ne feszegessük mert akkor már inkább a w3m....
(mit keress FF bejegyzés egy olyan gép regjében ami csak IE-t és Chrome-t használt?)
Ellenben ilyen kijelentést, hogy ez vagy amaz a legjobb csak normális és részletes indoklás mellett tudnék elfogadni, ráadásul figyelembe veszem az iskolában rámragadt azon gondolkodásmódott, hogy olyan dolog NEM létezik aminek csak elõnyei vagy csak hátrányai vannak.
Gondolom az IE elterjedtségében az a két dolog, hogy ...
1. Be van építve a Windowsba.
2. Sokan csak ezt ismerik (de ezt is csak részben)
Az, hogy nekik az IE jobb az egy dolog, az pedig hogy sokan nem ismernek illetve nem akarnak ismerni mást az másik.. Elhiszem hogy sokan megszokták, és szeretik, de azért azt ne mond már hogy az IE a legjobb...
Mondhat bárki bármit, az ie a legjobb és az is marad!!!
üdv
Dehát ez csak a szokásos IE-s szarakodások egy része: még mindig lehet külön js-t és css-t írni erre a böngészõre...
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Azoknak, akik nem értik, mi a baj az IE-vel: pont a napokban futottam bele, hogy van egy olyan css stílus elem, hogy "position:fixed". Ezt _MINDEN_ böngészõ megeszi, kivéve az IE. Ha pl a jobb alsó sarokba szeretnél valamit tenni, akkor az így néz ki:
position:fixed; right:20px; bottom:10px;"
És hogy néz ki ugyanez IE-n? Hát így:
position:absolute; right: auto; bottom: auto;
left: expression( ( -20 - fixme.offsetWidth + ( document.documentElement.clientWidth ? document.documentElement.clientWidth : document.body.clientWidth ) + ( ignoreMe2 = document.documentElement.scrollLeft ? document.documentElement.scrollLeft : document.body.scrollLeft ) ) + 'px' );
top: expression( ( -10 - fixme.offsetHeight + ( document.documentElement.clientHeight ? document.documentElement.clientHeight : document.body.clientHeight ) + ( ignoreMe = document.documentElement.scrollTop ? document.documentElement.scrollTop : document.body.scrollTop ) ) + 'px' );
Hát de bazz. Ez a durva, nem a szamárszex.
Összes 30744 "user" böngészõ adatai:
Internet Explorer v6.0 6509 21,17%
Internet Explorer v7.0 6363 20,7%
Internet Explorer v8.0 286 0,93%
összesen? 42,8 %
Különbözõ Firefox verziók összesen: 50,85%
Azon gondolkodom, hogy vajon milyen lenne ez az arány, ha a windows alapértelmezett böngészõ nélkül jönne, vagy telepítéskor felkinálja a böngészõ választást..., ugyanis ugyanezen oldal látogatói 99,17% ban Windowst használnak.
Privát vélemény:
Fireofox kedvenc, és igen stabilan, jól mûködik, ha az addonokkal óvatosan bánunk.
IE. tulajdonképpen semmi bajom vele, sokkal jobb lenne a szájiz ha nem M$ termék lenne.
www.vvh.hu Vagány Vértesi Hegyivadászok COD2 és COD4
Az alternatív böngészõk legnagyobb problémája, hogy alternatívak!"
Ha ezt így leírtad és visszaolvastad mit is írtál, gondolom tisztában vagy vele(?), hogy a Netscape volt az elsõ és EGYETLEN böngészõ évekig, ezért már az IE is max. "alternatív" cucc lehet, másrészt megdöbbentõ módon sok böngészõt még az IE léte elött kezdtek fejleszteni. Én az összes böngészõt próbálgatom folyamatosan, de nem sok olyan dolgot találtam amit ne lehetne mindegyikben megoldani.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
mellesleg az operánál is mûködik az leállás után ugyanonnan folytatás, mellesleg megjegyzem jóval elõbb mûködött az ff elõtt. Bár szükség nincs rá igazán, 1 hónapja feküdt ki, a 10-es alpha utoljára. FF-nél megértem hogy kell, melóban az van csak (ie mellett), és tény hogy egy instabil fos 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én az FF-et tartom a legjobbnak, de nem nevezném pl a Safarit alternatívnak. Tudod van a windowson kívül is oprendszer bármilyen meglepõ.
Alapvetõen az ie8-cal nincs gondom, mert nem kell kivételt programozni rá a weboldalakon. A gondom az, hogy az emberek fele - és a weboldal-megrendelõk 75%-a - még mindig ie6-ot használ, ami egy trágyalé. És ezek az emberek nem is akarnak frissíteni - nemhogy ff-re (vagy operára, safarira, chrome-ra), de még az új ie-re sem.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Az alternatív böngészõk legnagyobb problémája, hogy alternatívak! Vagyis nem helyettesítik az eredetit. Ezáltal az ie a legjobb, kellõképpen gyors, biztonságos, nincs benne felesleges dolog, és mindennel kompatibilis!
Firefox-al és a többi alternatív szeméttel gyakran elõfordult, hogy bizonyos oldalak nem jelentek meg! Tehár nincs megfelelõ támogatás. Viszont érdekelt az újdonság, de ma már tudom, a legjobbnál úgysem lehet jobbat csinálni.
IE8 - a legjobb
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Safari se rossz, de semmi olyat nem találtam benne amiért át kéne szoknom.
HP+
a HDD-t böngészés közben. Nagyon zavar hogy a Fox ÁLLANDÓAN a HDD-n matat, fóleg a 3.5-ös. Xp-n 4GB rammal. 10 fület használva már 2.5x több memóriát zabál mint a chrome és iszonyatosan belassul! Csalódtam a rókában. Persze a konzervativabb szellemûeknek jó és stabil böngészõ lehet, tudom sokan vagy 10 éve csak ezt használják. Szerintem Chrome 2.0 forever!<#love11>#love11>
egyébként akinek ff 3.5-je van nyugodtan kipróbálhatja: valami bullshitet beírsz a cím helyére (tökmind1 mit, csak ne valós cím legyen, aztán nyomsz egy entert). nálam a szaros binggel keres rá ilyenkor. kiváncsi vagyok, hogy csak nálam van-e ez, átállítható-e esetleg, vagy ez valami új "feature".
muhaha megint csak bebizonyítottad, hogy egy ostoba alak vagy <#banplz>#banplz>
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
FF alatt netezek legtöbbet, de opera alatt nézek gázos oldalakat, és még nem volt semmi gondom vele. Igaz tûzfal, vírusirtó is van de nem árt ha a böngészõ sem enged be sok mindent. Chrome jó biztonságilag sokak szerint, de valsz csak azért mert kevesen használják még.
Safari nekem win alatt nem tökéletes ezért nem is használom csak kipróbáltam párszor. De mindig volt vele gondom.
Teszteket nem nézek csak használom a böngészõket. Ha így megy, és behozza az oldalakat akkor nekem megfelel😄
Én fel löktem nem régiben az operát kipróbálni.
Hát pipázós cuccokat kihagyja néha gombokat nem rak oda.
Meg van hogy az oldalaknál aminek a két szélén ugyanolyan díszítõ elem van végig pl: nCorenél hát egyik oldalán nincs valamikor meg van hogy nem jól rendezi bele a dolgokat elmozdulások stb..
Firefoxal ilyen gondom sose volt mindig mindent megjelenít a megfelelõ helyen!
Oprera meg már idegesít hát nem tud egy oldalt rendesen megjeleníteni.. :S 10-bõl kb 3-at hibásan.
Firefox ha lefagy akkor újra összeáll és ugyanott folytathatom ahol abbahagytam akár most ennél az írásnál is lefagyna ugyanígy jönne be betûrõl betûre.
FF így tovább!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.