63
-
#23 csak nehogy a terroristák kezére kerüljön. -
#22 Dehogy tökéletes... egy rémálom. -
Cat 02 #21 Gondolom ő arra értette, h munkahelyen h lehet :D -
Tripax #20 Win 7 teljesen korrekt. Ráadásul a pendrive- os megoldás, kifejezetten előnyös. -
#19 én elhiszem, hogy linux marhajó de én is a gépet játékra,programok,netezésre stb. használom.ráadásul a win7 nem is olyan rossz mint a kiforrott xp. -
neoG #18 Hogy lehet még mindíg "winFOS"-t használni?
Elég beszűkült a látásod.Tudod nem mindenkinek abból áll a szgép, amiket Te leírtál.Én speciel gépet netre, játékra, filmnézésre, zenére használom.A vinyót amióta megvettem a gépből ki nem vettem.Nem futkározok vele sehova.
Sokan vannak így a géppel mint én.Szóval ÍGY lehet MA 2009-ben Windows-t (ja igen: így írják helyesen:) )használni! -
#17 Ez mind nagyon szép amit írsz, de tényleg tulok stílusban teszed.
Egyébként, ha a cég tényleg ennyire megfigyel, akkor az első dolog amit letiltanak az az USB. -
Vantulok #16 [b]ha már itt tartunk, akkor mikor fog tudni olyat a winfos, hogy bedugom a 2 gigás pendrájvomat (ami mai viszonylatba már olyan kicsi, hogy kisebbet újonnan nem is nagyon lehet kapni) izomból bedugom a munkahelyi gépembe, amire winfos van feltéve és a cég keyloggerrel, meg minden szarral monitoroztattattattattattattattatja a dolgozóit, és felbútolok egy linuxot, használom, netezgetek vele, FULL ANONIM , TOR-on keresztül stb.. dolgozok vele, openoffice-szal, merthogy egy irodába ezt szokás munkának hívni, ha jön egy idijóta windows rendszergazda akkor felbútolok neki egy virtualboxban egy komplett windowst meg full megosztást is, vagy csak simán átSambázom neki a cuccot amit kér. Este elmentem a beállításaimat, átmegyek a fusi melóba , ahol a kliens gépén felbútolok ugyanarról a linuxról, úgy hogy a kliens gépén egy bit nem sok, annyit nem módosítok, vagy megjavítom a "gépét" , a lehalt winfosát , a szaros NTFS-re kimentett cuccosait, leölöm a linux alól a winfosra írt vírusok ezreit, kihúzom a pendrájvom, felbútolok a kliens gépén a szaros , megjavított winfosával, utána hazamegyek és még otthon is ugyanezzel az USB-vel bútolok fel a nap végén és feljövök az sg-re és mindezt megírom, itt örjöngve, hogy hogy lehet egyáltalán MA 2009-ben még mindíg winFOS-t használni ???? -
HENCIG #15 Mesélnél róla?
Az mi?
....nekem valami betegség jut eszembe róla!
LOL -
Vantulok #14 nem, hanem nekem, mint egy bites júzernak, fontos ez a dolog, a linux az tudja gond nélkül , a windózzal meg sz*pni kell, hogy tudja, tehát a windows egy szar. ez ilyen egyszerű. -
harcu #13 Baromi régóta tud a vindózer is CD-ről vagy éppenséggel USB-ről bootolni, nem kell miatta izgulni. Ha linux őrült vagy, tedd csendesen, de ne flame-elj! Az átlag mezei usernek tökéletesn a vindózer is. -
caprocorno #12 Nah kedves Vanek úr! Megkíméltél az írástól, elmondtál mindent amit akartam:) Aki próbált már egy OS-es merevlemezt egy másik gépbe átrakni az pontosan érti miről beszélünk. Torcipepe is teljesen érthető, mégis akad, aki nem fogja föl miről beszél:) de ez betudható az éjszakai időszaknak:) Linuxot meg annyira kár idekeverni, ez olyan mintha valahol beszélgetnek a repülős utazás rejtelmeiről, valaki meg benyögi, hogy ez a vonaton már mióta megoldott... -
Vanek úr #11 Nem tudom, ki hogy számol (az USB-s Windows-zal kapcsolatban), de jelenleg egy Windows egy konkrét számítógépre telepíthető fel egyszerre; vagyis nem háttértárra, hanem gépre (a rendszer figyeli az alaplap változását, a hálózati kártya változását, a VGA és CPU változásokat, és még ki tudja miket; amik bizonyos mennyiségű cseréje esetén dob egy újraaktiválást, ami OEM esetében sem biztos, hogy működik). És amíg a MS nem cseréli le ezt a fajta géphez kötött oprendszer szemléletét, addig esélytelen lesz az USB kulcsos megoldás olyan helyzetekre, amilyenekre érdemes lenne használni (hordozhatóság az USB kulcs legfőbb erénye). -
Vantulok #10 Linuxba már ez is milyen régóta milyen alap már ?! USBről , USBre telepíteni, vagy CDről/USBről felbútolni már vagy 10 éve
Te jó ég? a Microsofték még csak ezzel hokiznak? Még csak itt tartanak??? -
kistanko #9 Azért egy USB-hub-ot nem tart semeddig beszerezni...
Egyébként meg szerintem is jó ötlet, a hw-kulcs meg maga a flashdrive simán...
Ha nem formázod le, jónéhányszor telepíthetsz róla, bár az oprendszer-használatát kötném inkább a kulcshoz mintsem a telepíthetőségét, de ezt 'ott fenn' úgyis tudják... -
torcipepe #8 én mindössze azt emeltem ki, hogy más nagyságrendű probléma egy telepítő-cd tartalmát felmásolni USB kulcsra, amit én is tettem, hogy netbookra telepítsek és más a kernel futtatását megoldani. ugyanis gyári formában órákat vesz igénybe egy telepített rendszer áthelyezése.
hw-kulcsként meg nem lenne a legjobb alkalmazni, netbookon általában 3-4 usb port van, ami nagyon kevés, ráadásul nem is bővíthető, mint egy PC. tehát pont a célterületen nem lenne alkalmazható. -
kvp #7 "ez csak telepítő, már XP-t és Vista-t is telepítettem USB-ről. az viszont egy másik probléma, hogy arra lehessen telepíteni és hurcolászhasd."
Lehet. A winnt kernelek telepitoje ugy mukodik, hogy betolti a teljes kernelt es az alatt fut a telepito alkalmazas. Ha a kernel be tud tolteni usb-rol, akkor a teljes rendszer is. Masik cikkhez irtam hogyan lehet megcsinalni xp es vista eseten. A win7 pedig hivatalosan is kepes lesz ra (legalabbis az enterprise valtozat).
Az viszont fontos, hogy usb-s esetben lehet akar az usb kulcs a vedelem lenyege is, hiszen egy par gigas usb-s flashdrive melle befer egy hardverkulcs is, igy elvileg halozat es aktivacio nelkul is telepitheto lenne a windows, csak benne kellene hagyni az usb kulcsot a gepben. Akar a teljes rendszer (nem csak a telepito) is mehetne a meghajtorol, hiszen a licensz a kulcsban lenne es csak azt kellene ellenorizni. Idalis esetben az usb kulcs merete lehetne akkora mint egy usb-s dugo, mar leteznek ilyen flash drive-ok es radios adapterek, igy mivel nem log ki, a meghajto nem lenne zavaro ha fixen benne maradna egy laptopban. -
torcipepe #6 ez csak telepítő, már XP-t és Vista-t is telepítettem USB-ről. az viszont egy másik probléma, hogy arra lehessen telepíteni és hurcolászhasd.
ha ki akarod próbálni, hogy működne a win hordozható formában, akkor csak annyi a dolgod, hogy egy HDD-t amire win van telepítve átteszel egy más konfigurációjú PC-be. annó mikor lap+proc+vga cserét hajtottam végre nem akartam újratelepíteni, úgyhogy elindítottam a meglévő XP-t, 1-2 óra eltelt telepítésekkel, újraindításokkal, mire megnyugodott, pedig nem egy gyenge gépre tettem. -
AndRobid #5 Ez a cikk azt mondja, hogy a telepítő jön ki USB kulcson. Direkt azokra az eszközökre szánva ahol nincs cd/dvd meghajtó. -
kvp #4 Ezek utan jo vicc, hogy sokan azt allitottak tegnap, hogy a windows nem futhat usb-rol. :-) Ennel hivatalosabban meg nem egtek... -
#3 Az mire jó, hogy külső meghajtóra telepíted?
Az USB-s megoldás jó ötlet, csak kérdés kérnek-e felárat érte, mivel egy használható pendrive jóval drágább, mint egy DVD lemez. De ettől függetlenül jó lenne lassan elfelejteni az optikai adattárolókat. -
Theodora #2 Akkor már meg kellene oldani azt is, hogy külső USB/eSATA HDD-ről is fusson! -
amdrula #1 Jó ötlet, csinálják meg.