32
  • Atkamon
    Amúgy szerintem nem muszály, hogy mindenképpen ilyen játkok legyenek, hogy öltöztetni meg trendizni kell, pl a Mirror's Edge is tökre tetszik nagyon sok lány ismerősömnek, mert lány a főszereplő.
  • dilofekete
    Nem baj :) Az erő velem van.
  • Sir Ny
    te beteg vagy.
  • Gamecube86
    "Én mindig is ki szerettem volna próbálni, hogy milyen lehet egy családias beállítottságú, átlagos, hétköznapi világban egy industrial/sci-fi railgunnal vérfelhővé loccsantani a világ nem-cyberpunk lakóit"

Ha jól emlékszem a sims 1-ben csináltam azt hogy körbefalaztam a lakókat, majd beélesítettem néhány tűzijátékot. Nem egy Railgun de jó móka volt:D .
  • kvp
    A belinkelt kisallatos jatek aranyos, ugy nez ki, hogy oda lehet adni egy kisiskolas kislanynak. A vicc az, hogy nekem a world of warcraft pet rendszere jutott rola eszembe. A railgun-os poenrol meg a neocron mmofpsrpg, ahol az npc-k (es a nem harcos jatekos karakterek) jo resze tenyleg fegyvertelen jarokelo volt es le lehetett oket loni. A fiatal lanyokat pedig jelenleg a babazgato jatekok tudjak lekotni, tehat barmi ami hasonlit egy amerikai tini szappanopera es egy sztar reality show vilagara. Erre jo pelda a sims sorozat.
  • Sir Ny
    "Mi az, hogy "úgysem lesz új játék a piacon"? Kész, vége, felszámoltad a játékipart?"

nem, hanem a piacot számolta fel, mától kizárólag boltban szabad vásárolni. és még mielőtt az írnád rá, hogy rasszista, közlöm, hogy a feketepiacot nem számolta fel, az él és gyarapszik.
  • dronkZero
    Nem tudom, milyen cuccot tolsz, de én is kérek belőle! Mi az, hogy "úgysem lesz új játék a piacon"? Kész, vége, felszámoltad a játékipart, mától nem adnak ki egyetlen új játékot sem? :P :D
  • dilofekete
    Az a kocsi amire te gondolsz, ami mindenre jó, az a bevásárló kocsi, ami már a neten is fellelhető, igencsak nagy létszámban és bárki használhatja, legálisan, ha vannak papírok, amik meg nagyon kékek, itt nálunk Magyarországon. :)
  • dilofekete
    Csinálnak eggy babázgatós játékot kislányoknak és a pedofil, perverz emberkék csak ezzel fognak játszani, mégis mi a célközönség? A szeméjgépkocsi vagy a nyerges? Nem véletlenül vannak osztályozva a jogostíványok, mert muszáj korlátot szabni, hogy az idióták ne öljenek meg mindenkit az utakon. A kislányok meg biztosan érzékeny természetűek, mint eggy bicikli gumibelső.
    Elnézést a hasonlatért, de szerintem ez eggy erőszakos játék lenne, habár úgyis betiltják őket, nemde? Akkor meg mindeggy, hogy miket találnak ki, úgysem lesz új játék a piaicon.
  • Lost Lont
    "Nem fér össze a 2 dolog"
    Én mindig is ki szerettem volna próbálni, hogy milyen lehet egy családias beállítottságú, átlagos, hétköznapi világban egy industrial/sci-fi railgunnal vérfelhővé loccsantani a világ nem-cyberpunk lakóit . (Tudjátok amolyan kössük hálózatba a Doomot a Sims-szel.) (És ne tessék vérengzős, brutális gyilkosnak titulálni ezért, ez csak játék! :P )
  • sz4bolcs
    Nem "Fiatal lányokat gyúrnak.." véletlenül?
  • Balintos
    Ja, meg milyen hülyeség már, hogy az autóiparban is csinálnak teherautókat, meg városi autót, meg női bevásárlóautót, családi kombit, terepjárót stb. Miért nem csinálnak egyféle autót ami mindenkinek jó?
  • psishock
    /meghaltam.

@Warhola: alapvetően más beállítottságú egy lány mint 1 fiú lelke. A lányok családias beállítottságúak, átlagos, hétköznapi szórakozásokra vágynak és szeretik ha legtöbbször emberekkel vannak körülvéve. Egy fiúnak adsz egy railgun-t egy industrial/sci-fi világban és boldogan fogja vérfelhővé loccsantani a cyberpunk karakterek testét, 2 jump-pad közötti szabadmásodpercben. =)
    Nem fér össze a 2 dolog, vagy te másképpen látod?
  • ldavid
    mikirálymár
  • Warhola
    Ezen a területen belül kiemelt figyelmet szentelnek a 2-12 év közötti lányokra.. Gondolom, hogy Ti azért idősebb fiatal lányokra gondoltatok:D Kár, hogy ők nem. Én, mint idősebb fiatal lány azt mondom: nem babázgatni kell meg ilyenek. Az tényleg elég kötött. Meg amúgywse tudom elképzelni, hogy egy 2éves beül a számíógép elé, és benyom egy CD-t a meghajtóba, majd elkezd játszani. El nem tudom képzelni ennek a Littlest Pet Shop dolognak mi lehet a lényege. Biztos rohadtul "izgalmas" játék. Inkább fejlesszetek nagyokosok tényleg valami szuper nagy dolgot, mint a Sims! Valami globálisabb dolgot kéne csinálni ám! Még ezzel a divat dologgal lehetne kezdeni valamit, ez még talán egy-két hím egyedet is vonzana
  • dzsagon
    én is fiatal lányokra gyúrok, csak nem adok ki játékokat
  • Narxis
    sálálálá, Táltos Paripám 2 játékot nézzétek meg XD
  • dilofekete
    lállálalalalláá :)
  • dilofekete
    Na, mostmár a neten fognak eggymással babázni az ovis kiscsajok. Hová butulunk még? Ebédelni is a monitorban fogunk és jóllakunk? á, ez kezd fájni, ez olyan, mint eggy nagyon lebutított wow játék.
  • Azorut
    Hááát...nem tudom.
  • szily3
    "Fiatal lányokra gyúrnak a játékkiadók" - én is XD
  • Ruley
    Most ne arra a szemétre gondolj hogy "fúj, de idétlen, ki akarna ezért fizetni", mint amiket a cikkben is említenek, hanem azokra a jó kis Angry Video Game Nerd, meg RosszPCjátékok -féle végigjátszhatatlanul nehéz, bugos, ronda, értelmetlen szarokra amiket csak azért adtak ki hogy hátha egynél több apuka is megveszi a kisgyerekének.
    Az ilyenek szerintem tényleg csökkennek.

• Azorut
    "Elemzők kiemelik, hogy maga a piac is változóban van, ma már nem lehet minden szemetet eladni"

Én ezzel nagyon nem értek egyet.
  • Sir Ny
    há' hol lennének? há' a Nintendóóóóban!
    azaz, hogy előtte, és nyúzzák egész nap a Charm Girls Club-t.
  • Vorpal
    De hol vannak a fiatal lányok?:)
  • Hoz_Hun
    Mi játékkiadók, sokan vagyunk. :)
  • QuippeR
    én is a cikk címéből tudtam meg, hogy játékkiadó vagyok.
  • Hoz_Hun
    És ezzel még csak vitatkozni sem tudok.
  • mamo33
    Vagyunk így ezzel páran! :D
  • Sir Ny
    Fiatal lányokra gyúrnak?
  • mamo33
    Ott a pont!
  • Ruley
    Nagyon jó, én mindíg is támogattam hogy a játékok szélesebb rétegnek szóljanak.

Csak az a baj hogy pár fejlesztő nem látja a fától az erdőt, és azt hiszik hogy ha egyszer egyes játékok, pl. Sims, Wii Sports, nem csak kockáknak jöttek be, hanem többek között tinilányoknak is, akkor az a megoldás minden problémájukra hogy szélsőségesen lányos játékokat csinálnak.

A csapda az, hogy lányból kb. ugyanannyi van mint fiúból. Egy ilyen "zsé kategóriás" imagine játék pont akkora költségből készül mint egy "Alien Shooter 9", és nagyjából úgy is fogy, szóval ugyanott tartanak.

Közben például a Sims remek példa arra ahogy egy játékot vesznek fiatalok, öregek, fiúk, lányok, mert a témája mindenkinek szól, és emiatt lehet hatalmas sikere.
    Ezt az irányvonalat kéne erősíteni, hogy ne úgy szerezzék meg a közönséget hogy mindenkinek elkészítik a maga kis rétegjátékát, hanem tessék zseniális játékokat készíteni amik az egész világot meghódítják.