29
  • NullZ3r0
    Bullshit Generátor

És egy saját gyártmány: diverzivikálnunk kell a portfólió árspecifikus orientációindexének reflexált környezetre gyakorolt tranzitív hatásait.
    Szép, mi? Köszönet a BME Menedzsment tanszékének amely kb ilyen hasznos dolgokkal készíti fel az életre az informatikus hallgatókat.
  • NullZ3r0
    "gyülekeznek a mobok az utcán, lesz itt pvp"

<kocka>loller, a mobok nem is tudnak pvp-zni!!! EPIC FAIL, mekkora n00b!!!444négy XD </kocka>
  • Sanyix
    na igen, inkább a mánágerizmus bullshitszavai károsak, és főleg idegesítőek pl "portfólió" "míting" "projekt" "paradigma" "ritél" "monitoring" "iterál" "sztenderd" "menedzsment" "korporét" "front ofisz", stb.
  • Lobster
    Netlszeng téma: vajh miben rosszabb a COOL mondjuk a baró és kafa szavaknál? Miért más a RULEZ mint a pöpec? Felfújt baromság.
    Az mondjuk tény, hogy az internet és a szocializáció igencsak új utakre tévedt, de a nyelvromlás "rémét" igencsak nevetséges erre húzni.
  • Sanyix
    Ennél egyébként szerintem sokkal rosszabb, amikor az erősen modoros emberek, jól hangzó idegen szavakkal (latin, angol) teszik a szövegüket tudományos hangzásúvá, miközben a szöveg szart sem ér. (pl márketíng-mánágeristák) Emellett erőltetett és unalmas is. De hát a "bankbullshittiális multikapitálmánágerizmus"-os diktatúrában ezek a sikeres emberek...
  • Sanyix
    Haverokkal szoktunk lolozni, roflozni, meg faszlámázni, mert vicces. lineage-ben meg ventrilon direkt kockául beszélünk, holott a legtöbbünk nem kocka, mert egyszerűen vicces.
    pl l2 ventrin, mindenféle téma megy: Mondja az egyik, hogy tegnap a szórakozóhely előtt leütött egy gyereket, és 1 ütéstől feküdt. Mire én: biztos "criticalt" ütöttél.
    Vagy pl a tüntetésekkor is mindig mondjuk hogy: na gyülekeznek a mobok az utcán, lesz itt pvp.
    Senki sem téveszti össze a valóságot a játékkal, egyáltalán idiótaság ilyet feltételezni, hiszen csak pár beteg állat téveszti össze, de azok a tv-vel is megtehetik ugyanezt. Egyszerűen poén a kockanyelv.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát pedig élőszóban is nyomják a 12-18 évesek is. Szánalom.
    A 'LOL'-tól kezdve a 'vok' és 'h' (azaz így ejti ki: hö)-n át a ROFL-ig...
    Amikor ilyen emberkét hallok a közelemben (könyvtár, utca), azonnal kikapcsolom a figyelmemet és próbálok másra fülelni, mert egészen agyromboló a jelenség.
    Ha optimista akarok lenni: hiszem, hogy kinövik...
    Ha realista: jaj nekünk, közép- és nagy generációsoknak!
  • Vorpal
    Ja és Roflmao.
  • Vorpal
    Raj az aki nagy rajokban található meg hazánkban - a fehér is rajban él - egyértelműen nem rasszista.

Hogy mit eszik, na ez már fogas kérdés.
  • B0nFire
    Nem rassz topic; te vetetted föl, én reflektáltam. (Júj... le szabad ilyen csúnya idegen szót itt írni? ) Én nem engedem őket 50 méternél közelebb magamhoz és kész. Tőlem lakhatnak a Holdon is.
  • who am I 7
    Aham, és?Akkor ők a holdon élnek?Vagy ez most rassz topik, és csak fehérekről van szó?Mert akkor nem szóltam dik
  • B0nFire
    A rajság egyfajta népcsoportnál divat. De ott nagyon. Jóízlésű fehér ember nem raj.
  • who am I 7
    de loál vagy manga13
    Ilyen begyöpösödött felfogással, mehetnél vissza tüzet csiholni az őskorba..Láttad már a 16 évesek idióta myvip regjeit?????Idézzek onnan?Nézzél szét, van pár nagyon komoly "still" arch, vágcsika? :D Szóval, ez a cikk nem teljesen up-to-date, mert a 16-17eseknél már gyomorforgató mód mennek a szavak, és nem ilyen van, h lol..meg ilyenek.Egyébként én is használom élőben, és pont annyira értelmetlen, mint amikor azt mondod, hogy ez : de király! Mert nyílván NEM EGY KIRÁLY van ott, hanem átvitt értelemben..Nyílván a lol-t, sem úgy kell érteni , hogy DE JÓLKINEVETLEK vagy, hanem mint egy jelző.De mondom, nézz szét a myvipen, pislogni fogsz...hányinger ami ott van a kicsik körül...Minél kisebben, már minél nagyobbnak akarnak látszani...és most már egyre jobban, elfajul az egész...JAh, és a RAJokról még nem is beszéltem OMG
  • B0nFire
    Húúúú! Változik a kor, változik a világ! Jaj, nekünk, jaj, most mi lesz velünk??? Kipusztul az emberi faj, elolvadnak a jéghegyek. Vissza kéne csinálni! Vissza kéne menni a barlangba, sőt a fára!!! Besszarábia!
  • Icegod
    A beszélt nyelvben nem sok netes rövidítést találunk (vagy csak én nem találkozok ezekkel). Az olyanok, mint a szal, vagy szasz az internet nélkül is kialakultak (volna) - egyszerűen kényelmesebb kiejteni ezeket. A többi rövidítés viszont csak írásban jelenik meg. a 66ós-t hathatósnak olvassa az ember, ahogy a jó8-t is jóéjtnek, stb - a beszélt nyelvre ezek nincsenek hatással.

A többi netes kifejezést (LOL, ROFL, XD, stb.) pedig értelmes ember nem használja szóban - aki mégis, abban vagy teljesen összekeveredett a 2 világ, vagy csak feltűnési viszketegségből ilyen 'laza'.
  • Ferrer
    Volt, hogy államnyelv volt a latin, és bizonyos rétegekben rengeteg ilyen szó honosodott meg, de azért mára nem maradtak meg olyan mértékben egyáltalán. Persze vannak szavak, amik simán beépültek, mint a persze is. Persze sokan azt hiszik, ez színmagyar szó. :D
  • tomcsa4
    Nem? Szerintem meg van akkora hatása. Nem kimondottan a "kockasággal" van gond, de sok személynél köze van hozzá.

De elég elmenni egy egyetemre és meghallgatni a doktorátusival rendelkező embereket. Hát, nem fűznék hozzá semmit. (Egyesek annyira csúnyán beszélnek. Passzív szókincsüket használják állandóan. Meg amit ki lehetne fejezni magyarul, latinnal helyettesítik. Például a "Van valakinek még kérdése" mondatot "Van valakinek még -itt latinul kérdése-?" mondattal mondta. Ezt még csak csak értem, holott magát a latin szót nem ismerem. De volt sok esetben pislákolás a részemről. )
  • Ferrer
    Ez a téma már régebbre visszanyúlik, az sms elterjedésénél felfigyeltek rá sokszor. De nem hinném, h valaki élőben olyat mondana, hogy "Jól vok" (am neten is szerintem elég tróger rövidítés) Persze van ezeknek hatása a nyelvre, de azért nem akkora, hogy bármilyen veszély fenyegesse :)
  • Lost Lont
    Nem a kockaszlengre gondolok, hanem általános magyar nyelvre, de én is azt mondom, hogy rettentően tudatlan módon tudnak az emberek magyarul írni/beszélni, pedig csak egy kicsit kellene odafigyelni rá. De ilyenkor meg jönnek, hogy "változik a nyelv", rendben kérem de ne igénytelen irányba.
  • Tsol
    He?
  • P3h3ly
    Ebbe szerintem ne menjünk bele, attól hogy kocka tájszólásban beszél valaki még olvashat sokat.
  • Ruley
    "ez de lol". ez ugye olyan, mintha azt mondanánk, "ez de nagy nevetés". szóval..."

Abba a hibába esel, hogy nyelvtani rendszert feltételezel egy olyan nyelvváltozatban, aminek éppen az az igény a fő kiváltó oka hogy legyen egy MINDEN kötöttséget nélkülöző kommunikációs mód.

• gojszi
    "bitagyú" omg lol
    Más szemében a szálkát is...
    Fura, hogy épp tőled kapunk efféle intelmeket, ígérem, hogy ezentúl mégjobban fogok ügyelni a beszédemre. :)
  • tomcsa4

Én is így érzek. Egyet használok élőszóban, az az szvsz. Többit még írásban sem, vagy nagyon ritkán. Még játékokban sem szinte.

Az a baj, hogy nagyon csúnyán beszélnek az emberek. És keveset vagy semmit nem olvasnak és meg is látszik rajtuk.

Kihat a párkapcsolatokra is.
  • Sadun Tryst
    ez a tipikus bitagyú wow-buzi jelenség. nekem a szőr feláll a hátamon mikor élőben hallom, h LOL és a társai. ráadásul a sok bitagyú nem elég, h a digitáls világot összekeverik a valódival, de még ezt a szót rosszul is használja... "ez de lol". ez ugye olyan, mintha azt mondanánk, "ez de nagy nevetés". szóval...

nem mondom, h én nem szoktam ezeket a szavakat használni, de a rofl, lol, és társait inkább mellőzöm. viszont írásban én is mindig rövidítek. hogy=h, szerintem=szvsz (szerény véleményem szerint), szal=szóval és az összes többi netes szlengduma. (itt sg-n a g helyett a k írása, pl.: mekhalt)
    de ha pl. játékban írni kell, én sem fogok mindent kiírni, ha 1x egyszerűbben is leírhatom úgy, h mindenki érti miről beszélek. (pl.: pill és re, kicsit afk)

szal szerintem csak arra kell ügyelni, h mit és hol használunk. a való életben nem csak, h lustaságra utal az ilyenfajta beszéd, de a szegényes szókincsre is. meg nem mindenki bitagyú, h értse ezeket a kifejezéseket...
  • TorrenteXY
    Fasság.

Aki élőben nem tetszik ugyanúgy otthagyom a gcc-ben.

Tény hogy vannak hátrányai meg előnyei a neten való beszélgetésnek, de ez megint csak egy helykitöltő cikk nulla információtartalommal.
    ...
    Holnap pedig jön majd a cikk, hogy a számítógépezés káros az egészségre.
  • djw
    "A szülők gyakran ingatják a fejüket, amikor azt látják, hogy a gyermekük barátja 200 méterre lakik csak, de a két fiatal mégis inkább online tartja a kapcsolatot egymással."

Ennek mi köze a nyelvhez?

Másrészt a nyelv alakulása mindig is az egyszerűsödés irányába mutatott - kivéve, amikor belepiszkáltak egyesek (lásd: nyakterkerészeti melfekvenc).
  • amdrula
    Ez hülyeség azt, hogy hathatós így kell írni: 66ós :D
  • NullZ3r0
    Azért vannak akik már élőben is így beszélnek:

"-Lol figyi de zsír!
    -De milyen dps-t tol már ez a kocka?
    -Kajakra sztem egész király, csak pvp-ben gagyi a sok interrupt miatt.
    -LolXD a noob tauren hogy belaggolt, milyen kicsi lett az fps-e.
    -Rofl ezt a lúzert!"