Az internet hatása a nyelvre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És egy saját gyártmány: diverzivikálnunk kell a portfólió árspecifikus orientációindexének reflexált környezetre gyakorolt tranzitív hatásait.
Szép, mi? Köszönet a BME Menedzsment tanszékének amely kb ilyen hasznos dolgokkal készíti fel az életre az informatikus hallgatókat.
<kocka>loller, a mobok nem is tudnak pvp-zni!!! EPIC FAIL, mekkora n00b!!!444négy XD </kocka>
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Az mondjuk tény, hogy az internet és a szocializáció igencsak új utakre tévedt, de a nyelvromlás "rémét" igencsak nevetséges erre húzni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
pl l2 ventrin, mindenféle téma megy: Mondja az egyik, hogy tegnap a szórakozóhely elõtt leütött egy gyereket, és 1 ütéstõl feküdt. Mire én: biztos "criticalt" ütöttél.
Vagy pl a tüntetésekkor is mindig mondjuk hogy: na gyülekeznek a mobok az utcán, lesz itt pvp.
Senki sem téveszti össze a valóságot a játékkal, egyáltalán idiótaság ilyet feltételezni, hiszen csak pár beteg állat téveszti össze, de azok a tv-vel is megtehetik ugyanezt. Egyszerûen poén a kockanyelv.
A 'LOL'-tól kezdve a 'vok' és 'h' (azaz így ejti ki: hö)-n át a ROFL-ig...
Amikor ilyen emberkét hallok a közelemben (könyvtár, utca), azonnal kikapcsolom a figyelmemet és próbálok másra fülelni, mert egészen agyromboló a jelenség.
Ha optimista akarok lenni: hiszem, hogy kinövik...
Ha realista: jaj nekünk, közép- és nagy generációsoknak!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hogy mit eszik, na ez már fogas kérdés.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Ilyen begyöpösödött felfogással, mehetnél vissza tüzet csiholni az õskorba..Láttad már a 16 évesek idióta myvip regjeit?????Idézzek onnan?Nézzél szét, van pár nagyon komoly "still" arch, vágcsika? 😄 Szóval, ez a cikk nem teljesen up-to-date, mert a 16-17eseknél már gyomorforgató mód mennek a szavak, és nem ilyen van, h lol..meg ilyenek.Egyébként én is használom élõben, és pont annyira értelmetlen, mint amikor azt mondod, hogy ez : de király! Mert nyílván NEM EGY KIRÁLY van ott, hanem átvitt értelemben..Nyílván a lol-t, sem úgy kell érteni , hogy DE JÓLKINEVETLEK vagy, hanem mint egy jelzõ.De mondom, nézz szét a myvipen, pislogni fogsz...hányinger ami ott van a kicsik körül...Minél kisebben, már minél nagyobbnak akarnak látszani...és most már egyre jobban, elfajul az egész...JAh, és a RAJokról még nem is beszéltem OMG
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A többi netes kifejezést (LOL, ROFL, XD, stb.) pedig értelmes ember nem használja szóban - aki mégis, abban vagy teljesen összekeveredett a 2 világ, vagy csak feltûnési viszketegségbõl ilyen 'laza'.
LZ forever
De elég elmenni egy egyetemre és meghallgatni a doktorátusival rendelkezõ embereket. Hát, nem fûznék hozzá semmit. (Egyesek annyira csúnyán beszélnek. Passzív szókincsüket használják állandóan. Meg amit ki lehetne fejezni magyarul, latinnal helyettesítik. Például a "Van valakinek még kérdése" mondatot "Van valakinek még -itt latinul kérdése-?" mondattal mondta. Ezt még csak csak értem, holott magát a latin szót nem ismerem. De volt sok esetben pislákolás a részemrõl. )
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
LZ forever
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Abba a hibába esel, hogy nyelvtani rendszert feltételezel egy olyan nyelvváltozatban, aminek éppen az az igény a fõ kiváltó oka hogy legyen egy MINDEN kötöttséget nélkülözõ kommunikációs mód.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
Más szemében a szálkát is...
Fura, hogy épp tõled kapunk efféle intelmeket, ígérem, hogy ezentúl mégjobban fogok ügyelni a beszédemre. 😊
Én is így érzek. Egyet használok élõszóban, az az szvsz. Többit még írásban sem, vagy nagyon ritkán. Még játékokban sem szinte.
Az a baj, hogy nagyon csúnyán beszélnek az emberek. És keveset vagy semmit nem olvasnak és meg is látszik rajtuk.
Kihat a párkapcsolatokra is.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
nem mondom, h én nem szoktam ezeket a szavakat használni, de a rofl, lol, és társait inkább mellõzöm. viszont írásban én is mindig rövidítek. hogy=h, szerintem=szvsz (szerény véleményem szerint), szal=szóval és az összes többi netes szlengduma. (itt sg-n a g helyett a k írása, pl.: mekhalt)
de ha pl. játékban írni kell, én sem fogok mindent kiírni, ha 1x egyszerûbben is leírhatom úgy, h mindenki érti mirõl beszélek. (pl.: pill és re, kicsit afk)
szal szerintem csak arra kell ügyelni, h mit és hol használunk. a való életben nem csak, h lustaságra utal az ilyenfajta beszéd, de a szegényes szókincsre is. meg nem mindenki bitagyú, h értse ezeket a kifejezéseket...
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
Aki élõben nem tetszik ugyanúgy otthagyom a gcc-ben.
Tény hogy vannak hátrányai meg elõnyei a neten való beszélgetésnek, de ez megint csak egy helykitöltõ cikk nulla információtartalommal.
...
Holnap pedig jön majd a cikk, hogy a számítógépezés káros az egészségre.
Ennek mi köze a nyelvhez?
Másrészt a nyelv alakulása mindig is az egyszerûsödés irányába mutatott - kivéve, amikor belepiszkáltak egyesek (lásd: nyakterkerészeti melfekvenc).
PSN: berghold
"-Lol figyi de zsír!
-De milyen dps-t tol már ez a kocka?
-Kajakra sztem egész király, csak pvp-ben gagyi a sok interrupt miatt.
-LolXD a noob tauren hogy belaggolt, milyen kicsi lett az fps-e.
-Rofl ezt a lúzert!"