35
  • RapidZone
    #35
    Dinamikus és Fix IP:
    Szolgáltatók nagy része ugyan szerződés szerint dinamikus IP-ét ad, azonban azt csak havonta egyszer változtatja. MAC cím megváltoztatásakor ugyan új IP-ét kapsz, csakhogy nem biztos hogy ez azonnal meg is fog történni. Tavaly a T-com által biztosított kábelnet elérés valódi dinamikus IP volt még nálunk(azóta nem tudom, szolgáltatót váltottam),újracsatlakozással új IP címet kaptál.

    Letöltéskezelő:
    Free User-ként sem kell a gép előtt ülnöd és várni mint a jó gyerek. Vannak erre specializálódott letlötéskezelők.
    -CryptLoad 1.1.6
    -jDownloader 0.6.193
    -FreeRapid Downloader 0.82 stb..
    A felsoroltak egyrészt magyar nyelvű kezelő felülettel rendelkeznek, másrészt kivárják helyetted a várakozási időt és töltik a következő file-t(a végén még a gépet is kikapcsolják, nemcsak a torrent kliensek). No és a hab a tortán hogy nemcsak a RS-t, de többek közt a MediaFire-t és a MegaUpload-ot is támogatják valamint lehetséges az IP újrakérés akár Router-rel is(persze csak ha "valódi" dinamikus IP-éd van) illetve proxy használat lista alapján.

    RapidShare.com:
    Letöltésnél gyanítom hogy nem mindenki figyel arra honnan is tölt(..tudom a rapidról), csakhogy nem mindegy melyik szerverről. Nálam általában a Level3 és TeliaSonera szerverek voltak a leggyorsabbak, a Cogent és Cogent #2 szerverek viszont katasztrofálisan lassúak Free-ként. Másrészt ami gyorsíthat a letöltésen hogy éjfél és dél között érdemes tölteni, akkor nagyobb a szabad sávszél.
  • opeca
    #34
    Ezek a fritzek mekkora egy idióták! Micsoda buzgómócsing, álszent bagázs...
    Biztos tejelnek a szotvercégek rendesen emiatt.
  • Justil
    #33
    valszeg azért olyan népszerű a rapidshare, mert - még mindig - ezen található meg a legtöbb érdekes anyag, pár olyan feltöltőtől eltekintve, akik másra esküsznek, jóval több érdekes és hasznos tartalom van rapiden, mint a többi hasonlón. ha saját fájlokat kell megosztanom, az ftp szerveremet használom, de amikor keresek valamit, azt sokszor rapiden találom meg, sőt, sokszor gyorsabb mint a torrent, mert van, hogy torrenten is megtalálom ugyanazt, csak éppen kaka seeddel.
    úgyhogy jó ez a rapid, bár ez megint olyan dolog, hogy mindenki használjon amit akar, saját szájíze szerint, fikázni felesleges.

    ui.: ja, persze premium acc az nem árt, anélkül én sem bírnám idegekkel :)
  • FZoleee
    #32
    Megaupload és Mediafire forever, rapidról csak akkor töltök, ha muszáj :)
  • FoodLFG
    #31
    Ha van seed, akkor a torrent a legkényelmesebb.
    Nincs kedvem kódokat keresgélni, beírogatni, meg kitömörítgetni. Ráadásul elég lassan is jönnek a cuccok ezekről a fájlmegosztó szolgáltatásokról. És az is előfordulhat, hogy nem is az van a nagy nehezen leszenvedett rar-ban, mint a mit ígértek..
    Macera az egész.

    Egyébként a legkényelmesebb az a mediaifre. Jó a feltöltő alkalmazása is.
    www.mediafire.com
  • pasi29uk
    #30
    Szerintem egyszerűbb beülni kocsiba elviszel 3-4 munkát pendrájvon, helyben nyomnak mindből digitálissal egy proofot és nyugodtan hazajövök. De a nyomdák döntő töbségének 99.9% saját FTP van külön ügyfél könyvtárakkal. Megosztani jó a rapidshare, de nyomdáknak anyagot küldeni...
  • [HUN]FaTaL
    #29
    Óriásmelléklet szerintem jobb és mindenképpen olcsóbb.
  • [HUN]FaTaL
    #28
    Ülj le, egyes. Kábelnetnél általában modemrestartnál kapsz új ip-t (vagy még akkor sem), ADSLnél is teljesen random, a szolgáltató állítja, volt, hogy 3 hétig ugyanaz volt az ip-m. Mellesleg nem kevés fixip cím van.
  • WoodrowWilson
    #27
    Nekem ugyan dinamikus az ip-m, de írhatok én akármit a parancssorba, vagy akár ki is kapcsolhatom a modemet, ugyanaz lesz az ip-m egy hétig.
  • Griphons
    #26
    Ülj le fiam, egyes.
    A szolgáltatók állítják be az Ip címedet a modem mac address-e alapján. Akárhogy pörgeted az ipconfig-odat, a megújításnál ugyanazt az ip címet fogod visszakapni, amig a szolgáltatónál le nem telik a ciklusidő (24 óra, 1 hét, 1 hónap), amikor újrakeverik az ip-ket. Ez így van adsl-en, és upc-nél is.
    Volt rá példa a digikábelnél, hogy a kapcsolatukon direct ip-t osztottak ki, az meg lehet újítani, de azóta jobban figyelik az ilyen jellegű kalózkodást, és már náluk sem lehet.

    Amúgy én nem tartom olyan rossznak a rapidshare-t, volt már hogy álldoztam rá néhány eurót, hogy egy hónapig gyorsabban tölthessek. Sok oldal épül a rapidshare-ra (és csak arra), hogy tartalmakat osszanak meg.
    Én munkámból kifolyólag sokszor küldök nagy fájlokat (100Mb+) nyomdáknak, és ilyenkor a legegyszerűbb a rapidshare-t igénybe venni.
  • atomjani
    #25
    Ha nagyon akarják, megtudják azt oldani, hogy minden ellenőrizve legyen. Először megnézik a tartalmat, aztán jóváhagyják. A jelszavasakat meg nem engedik, hacsak a feltöltéskor nem csatolták, hogy ellenőrizhessék.
    A torrent oldalt is támadták nagyon, elég csak a piratebayre gondolni. De azt is meg lehet támadni, csak kicsit kell változtatni a törvényeken.
  • visnait
    #24
    Kb. 1 éve van Rapidom és azóta a p2p dolgokat kerülöm. Nem kell várni, fullgáz és ahány szálon akarom. A saját letöltõjük a RapGet elég gyerekes, de most találtam meg és meg is vettem (99 Cseh korona :-)) a Rapid RS programot, ami automatikusan váltogat kontótól Free -re ha éppen szabadletöltés van + Traffic pontok használata.
    Mellékesen ez a "ipconfig /release" "ipconfig /renew" ADLS routeren felejtõs. A szolgáltatók(T-Com) általában min. 24 óráig hagyják élni a dinamikus IP-t vagy tovább ha nincs restart. És modemet restartolni azért, hogy új IP-t kapjon elég idegölõ!
  • Narxis
    #23
    ADSL-nél biztos, de legutóbb olvastam, hogy a T-sek nagy részének fix ip-je volt 1 hónapig.
  • B0nFire
    #22
    Javítsatok ki, ha tévednék, de tudomásom szerint Magyarországon az egyéni felhasználók/internet-előfizetők többségének dinamikus az IP-címe. Sőt, annyira az, hogy a vállalatoknak, iskoláknak és egyéb intézményeknek (akiknek muszáj azonosíthatónak lenniük) külön fizetni kell a statikus IP-ért. Tehát egyelőre a dinamikus IP-ből van több. Csak vannak olyanok, akik a saját kényelmük érdekében még a weben is lusták utánaolvasni a témának és kettő hasznos parancsot megjegyezni. Tudom első kézből, a családból van ilyen érdekeltségű fél. Inkább várakozik negyedórát, 20 percet, minthogy begépelné a parancssorba az "ipconfig /release" "ipconfig /renew" utasításokat. Ezt egyszer kell kipróbálni és rögtön kiderül, hogy dinamikus-e az IP, vagy sem. Rám aztán tényleg nem lehet fogni, hogy geek vagyok, de azt a néhány hasznos dolgot megtanulom, ami szükséges a boldoguláshoz.

    Próbáltam már a letöltésvezérlők közül néhányat (rapidost pont nem), de általában egyik sem működött nálam. Lehetséges, hogy ez tényleg csak az előfizetőknél működik, ahogyan az a legtöbb ilyen oldalon le is van írva. Ingyentöltés nem támogatja a letöltésvezérlő használatát.
  • szombi
    #21
    csak nem az ingyenes letöltőknél...
  • passatgt
    #20
    azért ezeket a fájlmegosztókat nem csak illegális tartalomra használják

    és rapidos linket letöltésvezérlőbe is belehet rakni, szóval megálíltani, elindítani, gépet kikapcsolni itt is lehet:)
  • [HUN]FaTaL
    #19
    Főleg fixipvel.
  • B0nFire
    #18
    Miért kéne negyedórát várnod? Fél perc alatt megújítod az IP-det, aztán már csak a 80 s visszaszámlálást kell kivárnod.

    Nekem a rapid még viszonylag az elfogadhatók közé tartozik. Igaz, én ilyesmire soha nem fizetnék elő egy fillért sem; inkább 10 percenként megújítom az IP-t és kézzel vezérlem a letöltést. Amúgy is nagyon ritkán folyamodom ezekhez a fájlmegosztókhoz. Jobban szeretem a torrentet. Ingyenes, full sebességen jön, nem kell felügyelni, ha megszakad a letöltés onnan folytatja, ahol abbahagyta, sőt, ha beteszem a pipát a megfelelő helyre, elmegyek aludni, és amint végzett a letöltéssel kikapcsolja a gépet.

    De hála istennek, hogy ezt is megértük, hogy most az egyszer nem a torrentet basztatják, hanem az FTP-t. Eddig is csodálkoztam, hogy miért maradnak ki a "jóból", holott legalább annyi jogvédett tartalom van rajta (ténylegesen is) mint amihez a torrent csupán "hozzáférést biztosít". A torrentoldalon nincs jogvédett tartalom, csak a torrent-fájl. Mégis, torrentoldalak ellen folyik a vendetta, meg a p2p ellen. Az FTP-n meg ténylegesen ott van a film, a zene. Ha ott lefoglalnának egy-két szervert, ténylegesen találnának is közvetlen terhelő bizonyítékokat.

    Arról nem beszélve, hogy míg a torrentezőket minduntalan bűnözőnek próbálják beállítani, holott senki nem fizet senkinek egy fillért sem az "áruért", addig ezek az FTP-k faltól-falig hirdetésekkel reklámozzák, hogy fizess elő, mert cserébe milyen jó szolgáltatásokat kapsz tőlük. Aki pedig előfizet, az igenis a valódi kalózok malmára hajtja a vizet; véleményem szerint bűnrészes. Mondom: véleményem szerint.
  • passatgt
    #17
    és a többin nincs semmi:)
  • JL666
    #16
    ha előfizecc rá, a többi ingyenes...
  • passatgt
    #15
    rapidról többszálon lehet tölteni, és a 15-ös netemmel jön 1800-2000kbit/s-el
  • zola2000
    #14
    A megaupload nekem is a kedvencem, ha valaki a rapidra tölti fel az animéket rá is szokok szólni, hogy miért azon a szaron van ^^, a megauploadon ha regisztrálsz (ingyen), akkor csak 25 másodperceket kell várni, nem 45öt, és gyorsabban jön a cucc, mintha vendégként töltenél le, ja és nem 300 megát, hanem egy gigás fájlok vannak fenn egyszerre, és a kedvencem, ha pl egy 800 megás divx fájl van fenn, akkor persze le is lehet tölteni, de meg is lehet nézni a megvideón (view on megavideo), és sokszor egyszerre nézem a filmet, és persze töltöm is le, hogy meglegyen ^^
  • zola2000
    #13
    Mégcsak nem is eloado-szamcim.zip, hanem eloado-szamcim.mp3 is van ^^
  • Alexease
    #12
    Amirol a vita folyik, azok a file-ok, amelyeket teljesen lama modon egyertelmuen neveznek el (eloado-szamcim.zip):))

    Normalis helyeken semmitmondo betuk-szamok keverekevel nevezik el a file-okat, igy nehez/nem lehet kiszurni. Nem hinnem, hogy mindenbe beleneznek. Es persze lehet titkositani is (normal RAR pass), aztan ennyi. Igy a feltoltes helye, weboldala, feltoltoje is fix, nem terjed csak ugy a neten.

    A Rapidshare teljesen jo, minden van, es abszolut gyors. Csak persze, aki nem csak a "termeket" szeretne ingyen, hanem letolteni is, annak mar nem biztos;) Mi mindig befizetunk 1 evre, fejenkent 3-4000 Ft, es semmi gond a letoltesekkel (nem kell varni, max-on jo, barmennyi szalon).
  • szombi
    #11
    Ja, és tiltott/jogvédett fájlok megosztásánál a titkosítás alap.
    Haladóknál a Kremlin Encrypt a menő: http://www.kremlinencrypt.com/
  • szombi
    #10
    Mintha a Rapidshare lenne az EGYETLEN fájlmegosztó.

    itt van még:
    http://www.mediafire.com
    http://www.savefile.com
    http://www.speedshare.org
    http://www.zippyshare.com

    Ezek a számomra ismert legjobb ingyenes megosztók. Elég gyorsak, egyszerre több fájlt is lehet tölteni tudtommal, nincs 2-3 perces várakozás, és fájlletöltés után nincs negyedórás holtidő(mint pl. rapidshare).

    És van még a megaupload:
    45 másodpercet számlál vissza, 4 karakteres CAPTCHA-védelem, de megosztható 200-300 megás fájl is, csúcsidőn kívül sokkalta gyorsabb mint a rapid, ezért az egyszálas letöltés nem is akkora para.

    Aztán van a zshare:
    Időnként elég lassú és 20-40 másodpercet számol vissza.
    Cserébe SOK SZÁLON tölthetők a fájlok, nekem eddig egyszerre 20 letöltés ment zshare-ról...

    amit nem ajánlok:
    depositfiles, badongo, rapidshare, easy-share
  • KillerBee
    #9
    A Rapidshare igen népszerű fájlmegosztó, sok helyen csak megadják a linket és a jelszót. Ez így egyszerűbb és talán olcsóbb is, mint ha mindenki saját FTP-szervert üzemeltetne.
  • kissssss
    #8
    :-D érdekes én még le tölteni sem tudok róla mindig azt írja ki hogy már elkezdtem le tölteni mikor még nem is csináltam semmit sem az oldalon .
  • nkmedve
    #7
    Ez a szép, az ilyen oldalakat egyszerűen felszólitják hogy tüntessék el az árut, magánszemélyeket (családanyákat) pedig megfizethetetlen összegekkel büntetik.
  • Sir Ny
    #6
    de miért használják? most olyan nehéz nyitni egy ingyenes tárhelyet, föltölteni ftp-n keresztül zip tömörítéssel?
  • Mighty
    #5
    Gondolom azért, mert akik szeretik, nem az olcsójános free letöltési lehetőséget használják :)
  • passatgt
    #4
  • szombi
    #3
    a rapidshare egy f*s, nem is értem miért olyan elterjedt...
  • roliika
    #2
    Elég beletenni egy jelszavas rarba. És 546548 vagy hasonló nevet adni neki...nade aki rákeres az nem fogja megtalálni.
  • haxy27
    #1
    és ah én egy saját algoritmussal kódolom a fájlokat? Akkor hogy ellenkörzik a tartalmat.