110
  • Sir Ny
    hát valamit rohadtul félreértettél. a mcdonalc NEM használ transzzsírt, olvass vissza, ebben a témában volt róla szó.
  • uwu
    Nincs orvos, nincs kórház.
    Azt esznek emit találnak, tehát az egészségtelen életmódtól, és az alacsonyy higiéniás körülményektől.
  • Balumann
    Mitől halnának? :P
  • Balumann
    McDonaldsnak 2008 óta nem :P (link)
  • Sir Ny
    "És mégis ki a tökömnek érdeke, hogy ne használjanak transzzsírt, mond már el."
    a mekdonálcnak
  • Sir Ny
    "Természetben élő népeknél 70-80 évesen vadásznak, nem otthon fekszenek és nyögnek a tv előtt hogy nem tudnak kimenni WC-re."
    én eddig azt hittem, hogy 40 évesen meghalnak.
  • Balumann
    "Erről valami forást lökhetnél, mert azt tudom, hogy ez alapvető hittételed, meg szereted mondogatni, viszont szvsz sok köze nincs a valósághoz..."

A kőkor elveszett civilizációi (könyv) - Richard Rudgley, vagy dokumentumfilmek amik természetben élő népekről szólnak ;) Pl. Túlélés törvényeiben is találkozik bennszülöttekkel. Inkább az elsőt javaslom, ha érdekel valamennyire a természeti népek élete.

"hogy transzzsírsavból orvosok szerint 5g már sok, pedig az zsír, tápanyag, nem pedig vitamin, amiből alig-alig kell a szervezetnek. A szcik meg grammszámra zabálják."
    Olvasd már el legalább, hogy mi a transzzsír. Hidrogonézett olajok, aminek az a tulajdonsága, hogy keményebb és tartósabb legyen. Persze, hogy kellenek zsírok, de nem az erekbe, természetes állapotban lévő zsírokkal meg olajokkal semmi gond nincs.

"Magyarországon az összes halálozás 52 százaléka szív- és érrendszeri betegségek következménye, a halálozási ráta az unió átlagának közel kétszerese. Az utóbbi évek kutatásai egyértelműen igazolták, hogy a transzzsírok tönkreteszik az ereket, ezért elhagyásuk jelentős eredményt hozna a szív- és érrendszeri betegségek terén - hangsúlyozta Nagy András, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány elnöke."

"Csak észre kéne venni, hogy mekkora kurvanagy biznisz a pánikipar, és egy picit használni kell azt a bizonyos józan parasztit."
    És mégis ki a tökömnek érdeke, hogy ne használjanak transzzsírt, mond már el.

"nem ráparázni minden "lehet"-re, meg "okozhat"-ra... "
    Bocs, valakit lehet, hogy érdekel, mi az ami tönkreteheti egészségét, és megölheti 40-50 évvel hamarabb... Én mindig is törekedni fogok arra, hogy elkerüljem azt, amit lehet, és erre szeretnék mindenkit rávenni.

• dronkZero
    "Természetben élő népeknél 70-80 évesen vadásznak"

Erről valami forást lökhetnél, mert azt tudom, hogy ez alapvető hittételed, meg szereted mondogatni, viszont szvsz sok köze nincs a valósághoz...

"DronkZero (illetve más is) meg pont ennek az elelnkezőjéről próbált egyszer meggyőzni, hogy semmi szükség ezekre, mert mindenki megeszik annyit, hogy elegendő vitaminnal lássa el szervezetét."

Egyáltalán nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy túlzásba vinni, mint ahogy a szcik csinálják, az faszság. A vízben oldódó vitaminokból kurvára semmi értelme nincs annyit megenni, amennyit Lenkei mond, mert kipisálod, a zsírban oldódóak meg felhalmozódnak a szervezetben, és betegséget okoznak. Emellett ha nincsenek hiánybetegségeid, akkor meg kurvára mindegy, hogy eszel-e belőle többet, nem oszt, nem szoroz.

Még egyszer megemlíteném, hogy transzzsírsavból orvosok szerint 5g már sok, pedig az zsír, tápanyag, nem pedig vitamin, amiből alig-alig kell a szervezetnek. A szcik meg grammszámra zabálják.

Nekem mindegy egyébként, felőlem aztán rámehet az egészséged erre a nagy büdös egészséges életmód-témára, nekem aztán mindegy. Csak észre kéne venni, hogy mekkora kurvanagy biznisz a pánikipar, és egy picit használni kell azt a bizonyos józan parasztit. és nem ráparázni minden "lehet"-re, meg "okozhat"-ra...
  • Balumann
    Hát, az biztos, hogy egészségesebb, főleg ha még kukac is van benne :-P (+ fehérje)
  • teccikérteni
    Azért a hitet sem kell túlmisztifikálni...

Ha valaki szeretne elérni valamit, és hisz benne, hogy képes rá, akkor előbb-utóbb (talán) sikerül is neki.
    De ez nem a hite, hanem a ráfordított fáradtság miatt lesz. Persze ha nem hisz benne, akkor nem is tesz érte, és így el sem éri.

Tehát szerintem a hitnek "csak" ennyi jelentősége van...
  • Epikurosz
    A sok gyümölcs is csak akkor egészséges, ha te szeded le a fáról.
  • Balumann
    "Be nem meséld már, hogy azért nem futnak az emberek, mert nem tudják, hogy egészséges!"
    Ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy mennyire fontos, akkor a lustaság nem lenne akadálya, hogy tegyék. Aztán majd 70 év körül ha megélik, rájönnek, hogy jobb lett volna odafigyelni, akkor talán ki tudna még menni wc-re. Természetben élő népeknél 70-80 évesen vadásznak, nem otthon fekszenek és nyögnek a tv előtt hogy nem tudnak kimenni WC-re.
    Legtöbben azon sem gondolkodnak el, hogy mennyire jó ha megőrzik egészségüket, "úgyis meghalok, nem mind1...?".

"Az egészséges kaják, meg drágábbak, nem mindenki engedheti meg magának, sokan még elég zöldséget, és gyümölcsöt se esznek."
    Hát ez az, pedig az étrendünk nagyobb része ezeknek kellene legyen! Legtöbben még a megfelelő folyadékmennyiséget sem isszák meg, stb.
    De, ott vannak a vitamin kiegészítők, PONT EZÉRT!
    DronkZero (illetve más is) meg pont ennek az elelnkezőjéről próbált egyszer meggyőzni, hogy semmi szükség ezekre, mert mindenki megeszik annyit, hogy elegendő vitaminnal lássa el szervezetét.

"A rákról, meg kurvára keveset tudunk ahhoz, hogy megelőzhessük, mindenki csak kutatgat, meg találgat. A kockázatot lehet csökkenteni, de ez se titok az emberek előtt."
    Persze, mert bejött millió káros, nem természetes tényező, különböző szerek, akkor a különböző "kényelmet" szolgáló dolgok (autó, otthoni szórakoztató elektronika), aztán most lehet találgatni.

Nem titok, persze hogy nem titok. Annak akinek van nete és szeret ilyeneket olvasgatni, annak nem.
  • uwu
    Be nem meséld már, hogy azért nem futnak az emberek, mert nem tudják, hogy egészséges!

Az egészséges kaják, meg drágábbak, nem mindenki engedheti meg magának, sokan még elég zöldséget, és gyümölcsöt se esznek.

A rákról, meg kurvára keveset tudunk ahhoz, hogy megelőzhessük, mindenki csak kutatgat, meg találgat. A kockázatot lehet csökkenteni, de ez se titok az emberek előtt.
  • Balumann
    "az erelmeszesedesrol nem sokat tudok"
    valahogy gondoltam
  • Balumann
    De könyörgöm, ez nem hit kérdése, tessék utána olvasni ezeknek és következtetést levonni, összerakni a dolgokat.
    Csak egy példának, a rákról:
    egy, kettő, harom, négy, öt, és google

Összefoglalva, én erről azt a következtetést vontam le, hogy a rák megelőzhető. Immunrendszernek nagy szerepe van, arra is rá lehet keresni, hogy hogyan lehet "erősíteni".
    Tény még, hogy (statisztika alapján) egyre több rákos beteg van (és egyre több infarktusos), ez alapján levonható, hogy korábban tényleg nem volt elterjedt, nagyon ritka betegség volt.

Ez mellett többszáz tényező van, ami hatással van, és biztosan segít az ilyenek kialakulásában (mint pl. szmog, elektromos szmog, különböző nem természetes anyagok (E-s számok) ételekben, és stb...).

De nem értem egyébként, hogy miért nevezel reménytelen hívőnek, miről próbáltatok egyáltalán meggyőzni?! Mikor még te is írtad:

"Nagyon sok betegség megelőzhető lenne egészséges életmóddal, de az emberek egyrészt lusták, másrészt az egészséges életmód drága is, erről nem az orvosok tehetnek."

Erre írtam, hogy az emberek nagy részének fogalma sincs, hogy mennyire legyengül, ha nem tesz az egészsége érdekében. Kurva drága lemenni időnként valahova futni, vagy tornagyakorlatokat végezni, meg időnként tartalmasabbat táplálkozni, vagy pont ezért vannak a VITAMIN kiegészítők, ha valakinek tényleg nincs pénze úgy táplálkozni (persze nem helyettesíti teljesen, időnként azért muszáj az is). És az egészségügynek, orvosoknak ezeket is szem előtt tartani, és ajánlani, tájékoztatni az embereket esetleges nem "jó" életmódjukról, stb..

A legviccesebb, amikor ilyen cikkek jelennek meg (nyilván ezt is megtaláltátok, rákerestetek), mikor a B vitamint ajánlják rák ellen.
  • cateran
    az erelmeszesedesrol nem sokat tudok,de a masik kettonek nezz mar utana,mielott zoldsegeket beszelsz...
  • uwu
    Ezt úgy mondod, mintha téged meg lehetne győzni.
    A hívőkkel nem lehet mit kezdeni. Reménytelen vagy.
  • Balumann
    érveket pls
  • cateran
    "amik természetes körülmények, megfelelő életmód mellett nem jelennek meg (rák, érelmeszesedés, infarktus, és szinte az összes olyan, ami egyre több áldozattal jár)."
    Na ne zsongits...
  • sz4bolcs
    "I want you back."
  • Sir Ny
  • Epikurosz
    Meghalt Michael Jackson. Élt 50 évet. RIP.
  • Balumann
    "Az osztálytársas hasonlítgatásnak semmi értelme, belátható okokból, nem részletezném."
    Ez csak egy példa volt, a lényeg az, hogy antibiotikum nélkül is kigyógyultam belőle, most akkor kérdés, hogy mit ér az antibiotikum az ilyen egyszerűbb influenza ellen? Egyáltalán használ-e valamit, nem csak árt?

"Régen esélyed se volt meghalni rákban, mert megevett a farkas, vagy kaptál egy durva gyomorfertőzést, stb..."
    Nem csak 40 év felettieknél fordul elő rák, ahogy infarktus sem. Ha utánaolvasol egyébként láthatod, hogy növényi olajokat pl. 1900-as évektől használnak olyan célokra, mint ma.
    Rák meg ugyan úgy lehetett volna korábban is ennyire elterjedt betegség, mégis csak a XIX, XX. századtól ismert (és ez nem olyan betegség, amit eddig nem fedeztek volna fel...)

Persze, nagyon drága időnként lemenni futni, vagy havonta 2-3 alkalommal elmenni úszni, és rendes ételeket főzni időnként... Lusta hogyne. Akinek nincs internete, legtöbb ilyen dologról nem is hall, mint amiket most is írtunk, ha utcán elkezdenék kérdezősködni a transzzsírról, hánynak lenne fogalma róla? Nagyrészt azt se tudnák, hogy ez egy kockázati tényező...
  • uwu
    Az osztálytársas hasonlítgatásnak semmi értelme, belátható okokból, nem részletezném.

A "modern betegségek" azért jelentek meg, mert nőtt az átlagéletkor, javultak a körülmények. Régen esélyed se volt meghalni rákban, mert megevett a farkas, vagy kaptál egy durva gyomorfertőzést, stb...

Nagyon sok betegség megelőzhető lenne egészséges életmóddal, de az emberek egyrészt lusták, másrészt az egészséges életmód drága is, erről nem az orvosok tehetnek.

A homeopátia meg kamu, teljesen abszurd hülyeségek sorozata, nem értem hogy lehet benne hinni. Öreg nénik szoktak bedőlni ilyesminek, akik mindent elhisznek, csak hogy élhessenek még egy kicsit. Persze az érthető, szerintem én is nagy templombajáró leszek, ha közeleg a vég, addigra mindenki megtörik.
  • Balumann
    Figy, a betegségeknek több forrása lehet.
    -vírusok, baktériumok
    -vitaminhiány, mozgáshiány, és jó lelkiállapot (tehát életmódból adódó, vagy hiánybetegség)
    -örökölt betegségek

A vírusokat általában jól tudjuk kezelni orvosságokkal, antibiotikumokkal, stb. Gyakran feleslegesen írják fel, én pl. legutóbbi betegségemből tavaly hamarabb kigyógyultam, mint az osztálytársam (én 5 nap, osztálytársam 3 hét) antibiotikummal. De sok ilyen betegséget hatékonyan lehet kezelni gyógyszerekkel. Ezek ellen az égvilágon senki nem mondja, hogy nem szabad gyógyszereket szedni.

Ezzel szemben - amik a legtöbb halált okozzák, nem ilyen betegségek már mint korábban, hanem olyanok, amik természetes körülmények, megfelelő életmód mellett nem jelennek meg (rák, érelmeszesedés, infarktus, és szinte az összes olyan, ami egyre több áldozattal jár). Az egészségügy feladata az kellene legyen, hogy ezeket tisztázza, mik azok amik ezeket okozzák, és megakadályozni (mint pl. a transzzsírok használatát, amit gyakorlatilag már az elején tudták hogy káros, mégis megvárták amíg miliók halálát okozza, vagy juttat korházba, és "lázadó orvosoknak" kell ezeket elterjeszteni), aztán kurvadrágán lehet megvenni a gyógyszereket. Arról nem beszélve, hogy csökkenthető az érelmeszesedés helyes táplálkozással (nemtom milyen vitamin, meg sok zöldség-gyümölcs) és testmozgás, mégis legtöbben újra meg újra korházba kerülnek. Akkor a rákkal kapcsolatban, érdemes rák-gyógyult forumokat olvasni, hogy mennyire hatékony önmagában a kemoterápia ha nem szednek mellette több B17 és egyéb vitaminokat - bár ahogy olvastam, a kemoterápia hatékonyságát is kérdőre vonják sokan, én nem tudom, nekem nincs ismerősöm akinek rákja lett volna.

Amúgy én úgy értelmezem, nem minden zsír rakódik le, csak ezek a transzzsírok, elhízni nem csak ez miatt lehet (de az biztos, hogy az elhízottak túlzásba viszik a zsírfogyasztást, és biztos jut transzzsír is :D).

"Valahogy én nem találom olyan világrengető felfedezésnek, hogy "ha elhízol, nagy esélyed lesz infarktusra"... Ebben teljesen egyetértek veled, előzzük meg, nem szabad elhízni..."
    Így van, szerencsére internet segítségével hozzájutottunk ehhez. Az emberek nagyobb százaléka mégis "elhízott", és ebben halnak meg legtöbben. Egyértelmű, ezekszerint számodra is. Akkor mi az istenért hal meg, vagy kerül kórházba még 1 ember is ez miatt??!!

A homeopátiával kapcsolatban nem nagyon tudok mit hozzászólni, kérdés, hogy a placebohatás miért működik kicsi gyerekeknél és állatoknál :) Mindenesetre, én nem sem látom szükségét, és tapasztalatom sincs benne. A cikket már korábban olvastam, kb. 100 üzenettel előtted is volt már linkelve, arra egy válasz is volt. Mindenesetre nem bizonyított, döntse el mindenki maga, hogy hisz-e hatásosságában.

Egyébként vitamintúladagolásról beszélünk Lenkeivel kapcsolatban, holott külföldön van ahol 10x-es vagy nagyobb tömegben szedik, ott mutatható ki kártékony hatása (habár, valószínűleg azok az anyagok hiányoznak, amivel természetes táplálkozáskor bejut, mindent nem lehet pótolni sajnos ilyen kiegészítőkkel).

Azt elhiszem viszont, hogy a C vitaminból viszont túl sokat ajánlanak mindig.

Témával kapcsolatban még sok mindent fel lehetne hozni (több példát), esetleg majd ha túl leszek a felvételin és lesz időm, most nem akarok ennél hosszabb dolgokba belemenni :S
  • dronkZero
    "Ilyet az égvilágon senki nem mondott."
    De folyton úgy beszélsz a gyógyszergyártásról, mintha a világ legszörnyűségesebb dolga lenne, a gyógyszerészek meg egyenesen Lucifer démonainak földi megtestesülései...

"Rengeteg gyógyszer van, ami csak placebo, vagy nem kezeli rendesen a betegségeket "

Na ez van, amikor valaki csak szcientológusoktól tájékozódik, meg nem használja a józan parasztit...
    Mondok egy fiktív példát:
    Van egy gyógyszer, ami jól működik, de csak az emberek 20%-án, genetikai okokból. Te, az orvos helyében felírnád a betegednek? Nincs rá módszered, hogy kiderítsd, hogy ő genetikailag befogadja-e az orvosságot! Ha felírod, idő kell, míg kiderül, hogy van-e hatása, és ha épp nincs, akkor közben rosszabodhat az állapota! Na, felírnád neki? És ha van 5 ilyen gyógyszered, amivel le lehet fedni a lakosság egészét, hogy állnál neki a dolognak?
    Ja, persze amíg tökölődsz, addig a betegnek annyi jön le, hogy "áh bameg, az orvos már megint adott valami hatástalan bogyót"...
    Ilyenekbe gondolj már bele, mielőtt köpködöd a "hatástalan" gyógyszereket...

"és nem is kellene, megelőzni kellene ezeket, vagy a szervezetet támogatni, hogy "feltudjon lépni" ellene"

Az ugye feltűnik, miközben ilyeneket írsz, hogy azt javaslod, hogy "mondjuk meg az embereknek, hogy hogyan kell élni"? Kösz, nem kérek belőle.

Ja, transzzsírsav károsítja a szívet. Mert ELHÍZOL tőle, bakker!
    http://www.richter.hu/HU/Pages/koszoruer.aspx
    Lerakódik a zsír a koszorúereken, kevés vért kapnak a szívizmok, infarktus, szevasz.
    Nem a transzzsírsav maga a gond, neki csak annyi a "bűne", hogy szeret a szívben lerakódni. Valahogy én nem találom olyan világrengető felfedezésnek, hogy "ha elhízol, nagy esélyed lesz infarktusra"... Ebben teljesen egyetértek veled, előzzük meg, nem szabad elhízni...

Csak ez nemigen magyarázza meg azt a dolgot, hogy te valamiért el akarod venni a gyógyszert a már beteg emberektől... Ez mondjuk amúgy is totál felfoghatatlan számomra...

"Azonban van egy pár ami tényleg hatékony"
    Placebóhatásnál hatékonyabb alternativ medicina nem létezik. Ami a placebónál statisztikailag hatékonyabb, akár csak a betegek egy kis csoportjára is, és ez bizonyítható, onnantól nem alternatív, hanem hagyományos orvoslás, definíciószerűen.
    Tehát a hatékony alternatív gyógyászat paradox fogalom.

A homeopátia egy nagyon sok embernél működő placebó. Ennyi, nem több. Az alapjai totál teljesen szembemennek MINDENNEL, amit ma tudunk a világról, ráadásul ha egy kicsit kifejtjük az elméletet, orbitális faszságok vezethetőek le belőle. Épp most van cikk, olvasgass róla:
    Homeopátiáról 2
    (Az első részét már linkeltem a fórumodba, olvastad?)

"Vitaminoknak egyébként nem sok köze van a szcientologiához, ahogy azt a "hülyeséget" sem ők találták ki, hogy vitaminokra van szüksége a szervezetnek"

Azt viszont már igen, hogy semmilyen vitamint nem lehet túladagolni, meg hogy több grammnyi napi C-vitamin bevitelére van szüksége egy embernek.
    A richteres cikk pl azt írja, hogy napi 5 gramm transzzsírsav már nagyon soknak számít, pedig az tápanyag, nem "csak" vitamin. Szerinted?
    Egyébként nagyon kíváncsi lennék egy szci vizeletének C-vitamin tartalmára, szerintem több van egy reggeli eresztésben, mint egy narancsban... :P

"hogy egyáltalán semmit se érnének a vitaminok."
    ehm.
    Ilyet az égvilágon senki nem mondott.
  • Epikurosz
    +halolajat is.
  • Sir Ny
    csak multivitamint?
  • Epikurosz
    Én egyébként szoktam multivitamint bekapni.
    Nálam egyszerű a diagnózis: ha a köröm körül az ujjamon a bőr felszakadozik (kis csíkokban), akkor vitaminhiányom van.
  • Balumann
    "azok csak azért gyártanak gyógyszert, hogy jól megmellékhatásoljanak minket."
    Ilyet az égvilágon senki nem mondott. Rengeteg gyógyszer van, ami csak placebo, vagy nem kezeli rendesen a betegségeket (és nem is kellene, megelőzni kellene ezeket, vagy a szervezetet támogatni, hogy "feltudjon lépni" ellene, erre próbál mindenki rávilágítani!). Azonban van egy pár ami tényleg hatékony, és pl. a homeopátia, és vitaminok készítői is felhívják a figyelmet, hogy csak kiegészítés képpen nyújtanak segítséget.

Vitaminoknak egyébként nem sok köze van a szcientologiához, ahogy azt a "hülyeséget" sem ők találták ki, hogy vitaminokra van szüksége a szervezetnek, amit sokan nem jutattnak be helytelen, nem elég változatos táplálkozás során. Nálunk a vitaminok beszerzésével kapcsolatban van szerepe, de ez nem indok, hogy egyáltalán semmit se érnének a vitaminok.
  • Balumann
    Tényleg ennyire nehéz elhinni mamár, hogy vitaminhiány, és bizonyos anyagok okozzák ezeket a betegségeket? Mindig lesznek olyanok, amikről páran állítani fogják, hogy káros az egészségre, a klórozott vízről is tényleg lehet sok rosszat olvasni - azonban ezt ahogy láthatod, nem is igazán tudnak statisztikára hivatkozni, nem tudják bizonyítani. Azonban, arra kérlek, keress egy káros hatását vitató cikket a transzzsírról, és gondolokozz el azon, hogy miért tiltották be (vagy csak erősen korlázozták) néhol. Egyébként nem minden olaj, zsír káros - ebből is látom, hogy nem igazán olvastál eddig utána.

Egy idézet.
    "Azt tudni kell, hogy a margarinban (csak a folyékony margarin nem hidrogénezett), egyes süteményekben, sőt a legtöbb bolti fehérkenyérben is sok a transz-zsírsav. Ezzel "stabilizálják" a süteményeket, hogy szobahőmérsékleten is stabil halmazállapotúak legyenek.

A transz-zsírok mesterségesen előállított, folyékony olajból készült, szilárd zsírok. Az előállítás folyamatát nevezzük hidrogenizációnak. Ennek során a folyékony növényi olajokhoz hidrogén atomokat adnak, s így azok szilárd zsírokká, transz-zsírokká alakulnak. Gondoljunk csak a margarinra."

A transz-zsírok szívbetegséget okoznak (a magyar nemzeti szívalapítványon!!) Statisztikailag világosan kimutatható, hogy egyre többen halnak meg szívbetegség miatt. És ne gyertek azzal, hogy 80-90 év körül már könnyen okozhatja több minden, nálunk pl. ez a vezető halál okozója 80 évnél fiatalabbak között is, és mégtöbben kűzdenek ilyen problémával.

Vicces, most látom egyébként, hogy a McDonald's-ban 2008 óta ez miatt mást használnak (link)... nem kellett volna lemondanom egy mai sajtburgerről :P
  • dronkZero
    Ja, gyógyszeripar, kedvenc témám.

Amikor majd megszakadnak, hogy meggyőzzenek róla, hogy a gyógyszergyárakat maga az Antikrisztus üzemelteti, és azok csak azért gyártanak gyógyszert, hogy jól megmellékhatásoljanak minket.
    Ellenben a például a szcik meg a homeopaták milyen jófejek, hogy szabályozatlan, ellenőrizetlen, klinikailag nem tesztelt készítményeket adnak nekünk szinte ingyen, a saját _gyógyszergyár_aikból... (Persze azok a jógyógyszergyárak, a többi meg a rosszgyógyszergyár.)

És akkor még én vagyok a hülye, hogy "nem törődöm az egészségemmel", meg hogy "hogy tudhatom, hogy nem jó, ha nem próbálom ki"... Hát, őszintén, nem szívesen vagyok kísérleti patkány, akármilyen jó fejnek is látszik az illető...
  • sz4bolcs
    Jól jövedelmez a gyógyszeriparnak, jól jövedelmez a természetgyógyászatnak és az altereseknek, jól jövedelmez az egyszerű kuruzslónak, a bioboltoknak, és értelmes(nek tűnő) elfoglaltságot biztosít a kevésbé kreatív kisembernek. Hát kell ennél több?
  • dronkZero
    Ja, mert az egészség a világ legjobb üzlete, és a legjobban azokat lehet lehúzni, akik azt is elhiszik, hogy majd pont nekik fog sikerülni örökké élni. Igazából ez az egész pánikipar felfogható egyfajta hülyeségadónak is, akinek van esze, az más hobbit választ magának, aki meg hülye, attól beszedik a pénzt örömmel. Úgyhogy igazából semmi baj nincs ezzel...
  • dronkZero
    "Olyanoktól halnak meg ÁLTALÁBAN 70-80 év alatt, amiktől már rég nem kellene. Ezt lehet modern középkornak nevezni."

Elárulom, hogy régen is kurvára ugyanezekbe a dolgokba haltak bele az öreg emberek, csak akkoriban "magához szólította a Jóisten", nem pedig "hasnyálmirigyrák szövődményeként leállt a májműködése". Ennyi.

Lehet haragudni a világra, csak mi a faszom értelme van? Kelted a feszültséget fölöslegesen.
  • sz4bolcs
    Ha rákeresel az ivóvízre, meg a vitaminokra, akkor láthatod, hogy közel sem olyan "lehet, hogy kockázati tényező." Mindig van valami éppen soros dolog, amire rá lehet fogni az aktuális tragédiákat.
    Mert nagymama előtte biztosan nem azzal az olajjal főzött...
  • Balumann
    Valóban, idős korban jóval kevésbé ellenállóbb a szervezet. De hányan élnek 90 évig egészségesen?! 40 évesen csodának számít, ha nem kell valamilyen gyógyszertől függenie, meg nem volt jópárszor kórházban. Kűzködünk olyan betegségekkel, amikre nagyon is jól tudni hogy mi okozza, és simán meg lehetne ELŐZNI.
    A középkorban a halálozások nagyrészt vírusok miatt voltak, a civilizációkban könnyen elszaporodtak, nem tudtak védekezni ellenük (mint tudjuk ugye, nem is nagyon foglalkoztak ezzel, elég Semmelweisre gondolni, hogy korábban természes volt, hogy hullaboncolás után mentek szülésben segíteni, tisztálkodás nélkül, vagy korábban a skorbut "ellenszerének" felfedeztetése - amit indiánok "tanítottak" meg a felfedezőknek). Manapság a vírusok jóval kevesebb ember halálát okozzák (és ha okozzák, akkor is valamilyen más betegség miatt legyengültség miatt, ami elkerülhető lenne). Olyanoktól halnak meg ÁLTALÁBAN 70-80 év alatt, amiktől már rég nem kellene. Ezt lehet modern középkornak nevezni.
  • andersh
    meg sok vírus meg féreg
  • Epikurosz
    ...ráadásul sok eltérő konfig van.
  • Epikurosz
    Van egy rossz hírem. Illetve több is, de most csak egyet fogok elmondani. (A jókat meg máskorra tartogatom, mert olyanok is vannak.)

Az emberi szervezet, ellentétben pld. egy robottal, rendkívül instabil.
    Élhettél te a legegészségesebben 90 évig, mindig az utolsó pár hó számít. LIFO, vagy hogy mondják erre a számteches vermelők.
    Szóval, ha életed utolsó hójaiban elszúrsz valamit, akkor a szervezet nagyon gyorsan le tud épülni. Alacsony a hibatűrés, na. De azért annyira nem rossz az egész, jól össze van rakva. :-)