Nocebo: lelki betegségtől a vudu-halálig

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A sok gyümölcs is csak akkor egészséges, ha te szeded le a fáról.

Kara kánként folytatom tanításom.

Balumann
"Be nem meséld már, hogy azért nem futnak az emberek, mert nem tudják, hogy egészséges!"
Ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy mennyire fontos, akkor a lustaság nem lenne akadálya, hogy tegyék. Aztán majd 70 év körül ha megélik, rájönnek, hogy jobb lett volna odafigyelni, akkor talán ki tudna még menni wc-re. Természetben élõ népeknél 70-80 évesen vadásznak, nem otthon fekszenek és nyögnek a tv elõtt hogy nem tudnak kimenni WC-re.
Legtöbben azon sem gondolkodnak el, hogy mennyire jó ha megõrzik egészségüket, "úgyis meghalok, nem mind1...?".

"Az egészséges kaják, meg drágábbak, nem mindenki engedheti meg magának, sokan még elég zöldséget, és gyümölcsöt se esznek."
Hát ez az, pedig az étrendünk nagyobb része ezeknek kellene legyen! Legtöbben még a megfelelõ folyadékmennyiséget sem isszák meg, stb.
De, ott vannak a vitamin kiegészítõk, PONT EZÉRT!
DronkZero (illetve más is) meg pont ennek az elelnkezõjérõl próbált egyszer meggyõzni, hogy semmi szükség ezekre, mert mindenki megeszik annyit, hogy elegendõ vitaminnal lássa el szervezetét.

"A rákról, meg kurvára keveset tudunk ahhoz, hogy megelõzhessük, mindenki csak kutatgat, meg találgat. A kockázatot lehet csökkenteni, de ez se titok az emberek elõtt."
Persze, mert bejött millió káros, nem természetes tényezõ, különbözõ szerek, akkor a különbözõ "kényelmet" szolgáló dolgok (autó, otthoni szórakoztató elektronika), aztán most lehet találgatni.

Nem titok, persze hogy nem titok. Annak akinek van nete és szeret ilyeneket olvasgatni, annak nem.

Be nem meséld már, hogy azért nem futnak az emberek, mert nem tudják, hogy egészséges!

Az egészséges kaják, meg drágábbak, nem mindenki engedheti meg magának, sokan még elég zöldséget, és gyümölcsöt se esznek.

A rákról, meg kurvára keveset tudunk ahhoz, hogy megelõzhessük, mindenki csak kutatgat, meg találgat. A kockázatot lehet csökkenteni, de ez se titok az emberek elõtt.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Balumann
"az erelmeszesedesrol nem sokat tudok"
valahogy gondoltam

Balumann
De könyörgöm, ez nem hit kérdése, tessék utána olvasni ezeknek és következtetést levonni, összerakni a dolgokat.
Csak egy példának, a rákról:
egy, kettõ, harom, négy, öt, és google

Összefoglalva, én errõl azt a következtetést vontam le, hogy a rák megelõzhetõ. Immunrendszernek nagy szerepe van, arra is rá lehet keresni, hogy hogyan lehet "erõsíteni".
Tény még, hogy (statisztika alapján) egyre több rákos beteg van (és egyre több infarktusos), ez alapján levonható, hogy korábban tényleg nem volt elterjedt, nagyon ritka betegség volt.

Ez mellett többszáz tényezõ van, ami hatással van, és biztosan segít az ilyenek kialakulásában (mint pl. szmog, elektromos szmog, különbözõ nem természetes anyagok (E-s számok) ételekben, és stb...).

De nem értem egyébként, hogy miért nevezel reménytelen hívõnek, mirõl próbáltatok egyáltalán meggyõzni?! Mikor még te is írtad:

"Nagyon sok betegség megelõzhetõ lenne egészséges életmóddal, de az emberek egyrészt lusták, másrészt az egészséges életmód drága is, errõl nem az orvosok tehetnek."

Erre írtam, hogy az emberek nagy részének fogalma sincs, hogy mennyire legyengül, ha nem tesz az egészsége érdekében. Kurva drága lemenni idõnként valahova futni, vagy tornagyakorlatokat végezni, meg idõnként tartalmasabbat táplálkozni, vagy pont ezért vannak a VITAMIN kiegészítõk, ha valakinek tényleg nincs pénze úgy táplálkozni (persze nem helyettesíti teljesen, idõnként azért muszáj az is). És az egészségügynek, orvosoknak ezeket is szem elõtt tartani, és ajánlani, tájékoztatni az embereket esetleges nem "jó" életmódjukról, stb..

A legviccesebb, amikor ilyen cikkek jelennek meg (nyilván ezt is megtaláltátok, rákerestetek), mikor a B vitamint ajánlják rák ellen.

az erelmeszesedesrol nem sokat tudok,de a masik kettonek nezz mar utana,mielott zoldsegeket beszelsz...
Ezt úgy mondod, mintha téged meg lehetne gyõzni.
A hívõkkel nem lehet mit kezdeni. Reménytelen vagy.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Balumann
érveket pls

"amik természetes körülmények, megfelelõ életmód mellett nem jelennek meg (rák, érelmeszesedés, infarktus, és szinte az összes olyan, ami egyre több áldozattal jár)."
Na ne zsongits...
sz4bolcs
"I want you back." <#miaz>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

<#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1>

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Meghalt Michael Jackson. Élt 50 évet. RIP.

Balumann
"Az osztálytársas hasonlítgatásnak semmi értelme, belátható okokból, nem részletezném."
Ez csak egy példa volt, a lényeg az, hogy antibiotikum nélkül is kigyógyultam belõle, most akkor kérdés, hogy mit ér az antibiotikum az ilyen egyszerûbb influenza ellen? Egyáltalán használ-e valamit, nem csak árt?

"Régen esélyed se volt meghalni rákban, mert megevett a farkas, vagy kaptál egy durva gyomorfertõzést, stb..."
Nem csak 40 év felettieknél fordul elõ rák, ahogy infarktus sem. Ha utánaolvasol egyébként láthatod, hogy növényi olajokat pl. 1900-as évektõl használnak olyan célokra, mint ma.
Rák meg ugyan úgy lehetett volna korábban is ennyire elterjedt betegség, mégis csak a XIX, XX. századtól ismert (és ez nem olyan betegség, amit eddig nem fedeztek volna fel...)

Persze, nagyon drága idõnként lemenni futni, vagy havonta 2-3 alkalommal elmenni úszni, és rendes ételeket fõzni idõnként... Lusta hogyne. Akinek nincs internete, legtöbb ilyen dologról nem is hall, mint amiket most is írtunk, ha utcán elkezdenék kérdezõsködni a transzzsírról, hánynak lenne fogalma róla? Nagyrészt azt se tudnák, hogy ez egy kockázati tényezõ...

Az osztálytársas hasonlítgatásnak semmi értelme, belátható okokból, nem részletezném.

A "modern betegségek" azért jelentek meg, mert nõtt az átlagéletkor, javultak a körülmények. Régen esélyed se volt meghalni rákban, mert megevett a farkas, vagy kaptál egy durva gyomorfertõzést, stb...

Nagyon sok betegség megelõzhetõ lenne egészséges életmóddal, de az emberek egyrészt lusták, másrészt az egészséges életmód drága is, errõl nem az orvosok tehetnek.

A homeopátia meg kamu, teljesen abszurd hülyeségek sorozata, nem értem hogy lehet benne hinni. Öreg nénik szoktak bedõlni ilyesminek, akik mindent elhisznek, csak hogy élhessenek még egy kicsit. Persze az érthetõ, szerintem én is nagy templombajáró leszek, ha közeleg a vég, addigra mindenki megtörik.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Balumann
Figy, a betegségeknek több forrása lehet.
-vírusok, baktériumok
-vitaminhiány, mozgáshiány, és jó lelkiállapot (tehát életmódból adódó, vagy hiánybetegség)
-örökölt betegségek

A vírusokat általában jól tudjuk kezelni orvosságokkal, antibiotikumokkal, stb. Gyakran feleslegesen írják fel, én pl. legutóbbi betegségembõl tavaly hamarabb kigyógyultam, mint az osztálytársam (én 5 nap, osztálytársam 3 hét) antibiotikummal. De sok ilyen betegséget hatékonyan lehet kezelni gyógyszerekkel. Ezek ellen az égvilágon senki nem mondja, hogy nem szabad gyógyszereket szedni.

Ezzel szemben - amik a legtöbb halált okozzák, nem ilyen betegségek már mint korábban, hanem olyanok, amik természetes körülmények, megfelelõ életmód mellett nem jelennek meg (rák, érelmeszesedés, infarktus, és szinte az összes olyan, ami egyre több áldozattal jár). Az egészségügy feladata az kellene legyen, hogy ezeket tisztázza, mik azok amik ezeket okozzák, és megakadályozni (mint pl. a transzzsírok használatát, amit gyakorlatilag már az elején tudták hogy káros, mégis megvárták amíg miliók halálát okozza, vagy juttat korházba, és "lázadó orvosoknak" kell ezeket elterjeszteni), aztán kurvadrágán lehet megvenni a gyógyszereket. Arról nem beszélve, hogy csökkenthetõ az érelmeszesedés helyes táplálkozással (nemtom milyen vitamin, meg sok zöldség-gyümölcs) és testmozgás, mégis legtöbben újra meg újra korházba kerülnek. Akkor a rákkal kapcsolatban, érdemes rák-gyógyult forumokat olvasni, hogy mennyire hatékony önmagában a kemoterápia ha nem szednek mellette több B17 és egyéb vitaminokat - bár ahogy olvastam, a kemoterápia hatékonyságát is kérdõre vonják sokan, én nem tudom, nekem nincs ismerõsöm akinek rákja lett volna.

Amúgy én úgy értelmezem, nem minden zsír rakódik le, csak ezek a transzzsírok, elhízni nem csak ez miatt lehet (de az biztos, hogy az elhízottak túlzásba viszik a zsírfogyasztást, és biztos jut transzzsír is 😄).

"Valahogy én nem találom olyan világrengetõ felfedezésnek, hogy "ha elhízol, nagy esélyed lesz infarktusra"... Ebben teljesen egyetértek veled, elõzzük meg, nem szabad elhízni..."
Így van, szerencsére internet segítségével hozzájutottunk ehhez. Az emberek nagyobb százaléka mégis "elhízott", és ebben halnak meg legtöbben. Egyértelmû, ezekszerint számodra is. Akkor mi az istenért hal meg, vagy kerül kórházba még 1 ember is ez miatt??!!

A homeopátiával kapcsolatban nem nagyon tudok mit hozzászólni, kérdés, hogy a placebohatás miért mûködik kicsi gyerekeknél és állatoknál 😊 Mindenesetre, én nem sem látom szükségét, és tapasztalatom sincs benne. A cikket már korábban olvastam, kb. 100 üzenettel elõtted is volt már linkelve, arra egy válasz is volt. Mindenesetre nem bizonyított, döntse el mindenki maga, hogy hisz-e hatásosságában.

Egyébként vitamintúladagolásról beszélünk Lenkeivel kapcsolatban, holott külföldön van ahol 10x-es vagy nagyobb tömegben szedik, ott mutatható ki kártékony hatása (habár, valószínûleg azok az anyagok hiányoznak, amivel természetes táplálkozáskor bejut, mindent nem lehet pótolni sajnos ilyen kiegészítõkkel).

Azt elhiszem viszont, hogy a C vitaminból viszont túl sokat ajánlanak mindig.

Témával kapcsolatban még sok mindent fel lehetne hozni (több példát), esetleg majd ha túl leszek a felvételin és lesz idõm, most nem akarok ennél hosszabb dolgokba belemenni :S

dronkZero
"Ilyet az égvilágon senki nem mondott."
De folyton úgy beszélsz a gyógyszergyártásról, mintha a világ legszörnyûségesebb dolga lenne, a gyógyszerészek meg egyenesen Lucifer démonainak földi megtestesülései...

"Rengeteg gyógyszer van, ami csak placebo, vagy nem kezeli rendesen a betegségeket "

Na ez van, amikor valaki csak szcientológusoktól tájékozódik, meg nem használja a józan parasztit...
Mondok egy fiktív példát:
Van egy gyógyszer, ami jól mûködik, de csak az emberek 20%-án, genetikai okokból. Te, az orvos helyében felírnád a betegednek? Nincs rá módszered, hogy kiderítsd, hogy õ genetikailag befogadja-e az orvosságot! Ha felírod, idõ kell, míg kiderül, hogy van-e hatása, és ha épp nincs, akkor közben rosszabodhat az állapota! Na, felírnád neki? És ha van 5 ilyen gyógyszered, amivel le lehet fedni a lakosság egészét, hogy állnál neki a dolognak?
Ja, persze amíg tökölõdsz, addig a betegnek annyi jön le, hogy "áh bameg, az orvos már megint adott valami hatástalan bogyót"...
Ilyenekbe gondolj már bele, mielõtt köpködöd a "hatástalan" gyógyszereket...

"és nem is kellene, megelõzni kellene ezeket, vagy a szervezetet támogatni, hogy "feltudjon lépni" ellene"

Az ugye feltûnik, miközben ilyeneket írsz, hogy azt javaslod, hogy "mondjuk meg az embereknek, hogy hogyan kell élni"? Kösz, nem kérek belõle.

Ja, transzzsírsav károsítja a szívet. Mert ELHÍZOL tõle, bakker!
http://www.richter.hu/HU/Pages/koszoruer.aspx
Lerakódik a zsír a koszorúereken, kevés vért kapnak a szívizmok, infarktus, szevasz.
Nem a transzzsírsav maga a gond, neki csak annyi a "bûne", hogy szeret a szívben lerakódni. Valahogy én nem találom olyan világrengetõ felfedezésnek, hogy "ha elhízol, nagy esélyed lesz infarktusra"... Ebben teljesen egyetértek veled, elõzzük meg, nem szabad elhízni...

Csak ez nemigen magyarázza meg azt a dolgot, hogy te valamiért el akarod venni a gyógyszert a már beteg emberektõl... Ez mondjuk amúgy is totál felfoghatatlan számomra...

"Azonban van egy pár ami tényleg hatékony"
Placebóhatásnál hatékonyabb alternativ medicina nem létezik. Ami a placebónál statisztikailag hatékonyabb, akár csak a betegek egy kis csoportjára is, és ez bizonyítható, onnantól nem alternatív, hanem hagyományos orvoslás, definíciószerûen.
Tehát a hatékony alternatív gyógyászat paradox fogalom.

A homeopátia egy nagyon sok embernél mûködõ placebó. Ennyi, nem több. Az alapjai totál teljesen szembemennek MINDENNEL, amit ma tudunk a világról, ráadásul ha egy kicsit kifejtjük az elméletet, orbitális faszságok vezethetõek le belõle. Épp most van cikk, olvasgass róla:
Homeopátiáról 2
(Az elsõ részét már linkeltem a fórumodba, olvastad?)

"Vitaminoknak egyébként nem sok köze van a szcientologiához, ahogy azt a "hülyeséget" sem õk találták ki, hogy vitaminokra van szüksége a szervezetnek"

Azt viszont már igen, hogy semmilyen vitamint nem lehet túladagolni, meg hogy több grammnyi napi C-vitamin bevitelére van szüksége egy embernek.
A richteres cikk pl azt írja, hogy napi 5 gramm transzzsírsav már nagyon soknak számít, pedig az tápanyag, nem "csak" vitamin. Szerinted?
Egyébként nagyon kíváncsi lennék egy szci vizeletének C-vitamin tartalmára, szerintem több van egy reggeli eresztésben, mint egy narancsban... 😛

"hogy egyáltalán semmit se érnének a vitaminok."
ehm.
Ilyet az égvilágon senki nem mondott.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

+halolajat is.

csak multivitamint?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Én egyébként szoktam multivitamint bekapni.
Nálam egyszerû a diagnózis: ha a köröm körül az ujjamon a bõr felszakadozik (kis csíkokban), akkor vitaminhiányom van.

Balumann
"azok csak azért gyártanak gyógyszert, hogy jól megmellékhatásoljanak minket."
Ilyet az égvilágon senki nem mondott. Rengeteg gyógyszer van, ami csak placebo, vagy nem kezeli rendesen a betegségeket (és nem is kellene, megelõzni kellene ezeket, vagy a szervezetet támogatni, hogy "feltudjon lépni" ellene, erre próbál mindenki rávilágítani!). Azonban van egy pár ami tényleg hatékony, és pl. a homeopátia, és vitaminok készítõi is felhívják a figyelmet, hogy csak kiegészítés képpen nyújtanak segítséget.

Vitaminoknak egyébként nem sok köze van a szcientologiához, ahogy azt a "hülyeséget" sem õk találták ki, hogy vitaminokra van szüksége a szervezetnek, amit sokan nem jutattnak be helytelen, nem elég változatos táplálkozás során. Nálunk a vitaminok beszerzésével kapcsolatban van szerepe, de ez nem indok, hogy egyáltalán semmit se érnének a vitaminok.

Balumann
Tényleg ennyire nehéz elhinni mamár, hogy vitaminhiány, és bizonyos anyagok okozzák ezeket a betegségeket? Mindig lesznek olyanok, amikrõl páran állítani fogják, hogy káros az egészségre, a klórozott vízrõl is tényleg lehet sok rosszat olvasni - azonban ezt ahogy láthatod, nem is igazán tudnak statisztikára hivatkozni, nem tudják bizonyítani. Azonban, arra kérlek, keress egy káros hatását vitató cikket a transzzsírról, és gondolokozz el azon, hogy miért tiltották be (vagy csak erõsen korlázozták) néhol. Egyébként nem minden olaj, zsír káros - ebbõl is látom, hogy nem igazán olvastál eddig utána.

Egy idézet.
"Azt tudni kell, hogy a margarinban (csak a folyékony margarin nem hidrogénezett), egyes süteményekben, sõt a legtöbb bolti fehérkenyérben is sok a transz-zsírsav. Ezzel "stabilizálják" a süteményeket, hogy szobahõmérsékleten is stabil halmazállapotúak legyenek.

A transz-zsírok mesterségesen elõállított, folyékony olajból készült, szilárd zsírok. Az elõállítás folyamatát nevezzük hidrogenizációnak. Ennek során a folyékony növényi olajokhoz hidrogén atomokat adnak, s így azok szilárd zsírokká, transz-zsírokká alakulnak. Gondoljunk csak a margarinra."

A transz-zsírok szívbetegséget okoznak (a magyar nemzeti szívalapítványon!!) Statisztikailag világosan kimutatható, hogy egyre többen halnak meg szívbetegség miatt. És ne gyertek azzal, hogy 80-90 év körül már könnyen okozhatja több minden, nálunk pl. ez a vezetõ halál okozója 80 évnél fiatalabbak között is, és mégtöbben kûzdenek ilyen problémával.

Vicces, most látom egyébként, hogy a McDonald's-ban 2008 óta ez miatt mást használnak (link)... nem kellett volna lemondanom egy mai sajtburgerrõl 😛

dronkZero
Ja, gyógyszeripar, kedvenc témám.

Amikor majd megszakadnak, hogy meggyõzzenek róla, hogy a gyógyszergyárakat maga az Antikrisztus üzemelteti, és azok csak azért gyártanak gyógyszert, hogy jól megmellékhatásoljanak minket.
Ellenben a például a szcik meg a homeopaták milyen jófejek, hogy szabályozatlan, ellenõrizetlen, klinikailag nem tesztelt készítményeket adnak nekünk szinte ingyen, a saját _gyógyszergyár_aikból... (Persze azok a jógyógyszergyárak, a többi meg a rosszgyógyszergyár.)

És akkor még én vagyok a hülye, hogy "nem törõdöm az egészségemmel", meg hogy "hogy tudhatom, hogy nem jó, ha nem próbálom ki"... Hát, õszintén, nem szívesen vagyok kísérleti patkány, akármilyen jó fejnek is látszik az illetõ...

sz4bolcs
Jól jövedelmez a gyógyszeriparnak, jól jövedelmez a természetgyógyászatnak és az altereseknek, jól jövedelmez az egyszerû kuruzslónak, a bioboltoknak, és értelmes(nek tûnõ) elfoglaltságot biztosít a kevésbé kreatív kisembernek. Hát kell ennél több?

dronkZero
Ja, mert az egészség a világ legjobb üzlete, és a legjobban azokat lehet lehúzni, akik azt is elhiszik, hogy majd pont nekik fog sikerülni örökké élni. Igazából ez az egész pánikipar felfogható egyfajta hülyeségadónak is, akinek van esze, az más hobbit választ magának, aki meg hülye, attól beszedik a pénzt örömmel. Úgyhogy igazából semmi baj nincs ezzel...

dronkZero
"Olyanoktól halnak meg ÁLTALÁBAN 70-80 év alatt, amiktõl már rég nem kellene. Ezt lehet modern középkornak nevezni."

Elárulom, hogy régen is kurvára ugyanezekbe a dolgokba haltak bele az öreg emberek, csak akkoriban "magához szólította a Jóisten", nem pedig "hasnyálmirigyrák szövõdményeként leállt a májmûködése". Ennyi.

Lehet haragudni a világra, csak mi a faszom értelme van? Kelted a feszültséget fölöslegesen.

sz4bolcs
Ha rákeresel az ivóvízre, meg a vitaminokra, akkor láthatod, hogy közel sem olyan "lehet, hogy kockázati tényezõ." Mindig van valami éppen soros dolog, amire rá lehet fogni az aktuális tragédiákat.
Mert nagymama elõtte biztosan nem azzal az olajjal fõzött...

Balumann
Valóban, idõs korban jóval kevésbé ellenállóbb a szervezet. De hányan élnek 90 évig egészségesen?! 40 évesen csodának számít, ha nem kell valamilyen gyógyszertõl függenie, meg nem volt jópárszor kórházban. Kûzködünk olyan betegségekkel, amikre nagyon is jól tudni hogy mi okozza, és simán meg lehetne ELÕZNI.
A középkorban a halálozások nagyrészt vírusok miatt voltak, a civilizációkban könnyen elszaporodtak, nem tudtak védekezni ellenük (mint tudjuk ugye, nem is nagyon foglalkoztak ezzel, elég Semmelweisre gondolni, hogy korábban természes volt, hogy hullaboncolás után mentek szülésben segíteni, tisztálkodás nélkül, vagy korábban a skorbut "ellenszerének" felfedeztetése - amit indiánok "tanítottak" meg a felfedezõknek). Manapság a vírusok jóval kevesebb ember halálát okozzák (és ha okozzák, akkor is valamilyen más betegség miatt legyengültség miatt, ami elkerülhetõ lenne). Olyanoktól halnak meg ÁLTALÁBAN 70-80 év alatt, amiktõl már rég nem kellene. Ezt lehet modern középkornak nevezni.

meg sok vírus meg féreg
...ráadásul sok eltérõ konfig van.

Van egy rossz hírem. Illetve több is, de most csak egyet fogok elmondani. (A jókat meg máskorra tartogatom, mert olyanok is vannak.)

Az emberi szervezet, ellentétben pld. egy robottal, rendkívül instabil.
Élhettél te a legegészségesebben 90 évig, mindig az utolsó pár hó számít. LIFO, vagy hogy mondják erre a számteches vermelõk.
Szóval, ha életed utolsó hójaiban elszúrsz valamit, akkor a szervezet nagyon gyorsan le tud épülni. Alacsony a hibatûrés, na. De azért annyira nem rossz az egész, jól össze van rakva. :-)

Balumann
Sok minden összefügg sajnos, és nagy valószínûsége, hogy ezek együttesen vezetnek ahhoz, hogy az amúgy elég tûrõképes szervezet nem képes idõ után helyreállítani az "egyensúlyt". Azonban ha rákeresel a transzzsírra, láthatod, hogy ez közel sem olyan, hogy "lehet, hogy kockázati tényezõ". És nézd meg, hogy mit írt elõzménynek.

sz4bolcs
Ezt utálom az egészségiparban. Idõnként rávetik magukat a vitaminokra, az ivóvízre, a zsírokra, aztán fél óráig az az Atyaúristen.

sz4bolcs
Jaj ne már. Ha éppen a klóros vízrõl olvastál volna, akkor azt linkeled be ide, mint a Nagymamája halálának az okát?

Balumann
Nah igen, a rendelt ebéd hiba volt. Érdemes elolvasni pl. ezt, vagy utána nézni a transzzsírnak, ami valószínûleg a nagymamád halálát is okozta (és még emberek nemtomhányait).
És ez csak 1 példa a sok áldozatot követelõ "betegségek" közül, amit simán el lehetne kerülni!
És akkor talán reggelig lehetne sorolni, hogy mennyi minden van, amirõl átlagosan pl. nem is hallanak (pl. tej, cukor, stb.)

Kange
Nagyszerû cikk, már hiányoltam vmi ehhez hasonló, fõleg ilyen késõi órákban! 😊

Azért ne keverjük ide a vallást, az ég világon semmi köze sincs ehhez. Hinni sok dologban lehet. 😉 Meg sztem a politikához sincs köze. 😊

Velem jó és rossz ehhez hasonló dolog is történt. Rossz sajnos Nagymamám halálával végzõdött. Nagymamám 80 éves koráig egy percet sem öregedett, egyedül élt Pesten (Mi vidéken). Aztán felköltöztem hozzá, jött a nagy 5let, hogy kíméljem, rendeltük az ebédet. Így már látható volt a változás, de nem jelentõsen. Aztán kórházba kellett vinni, szívritmus zavarral. Ezután sok gyógyszert kellett volna szednie, de nem tette (jól is volt), ezért a család úgy döntött, hogy leköltöztetik vidékre, ott azért mégis csak Velük van, nem kell semmit sem csinálnia, valamint lehet felügyelni, hogy beveszi e rendesen az orvos által elõírt gyógyszereket. Ezek után olyan rohamosan romlott az állapota, hogy 2 hónapon belül elment, ráadásul máj problémák miatt. (Egész életében egy kortyot sem ivott!) Röviden, volt egy idõs nõ, aki egész életében dolgozott, fõzött, ellátta magát, aztán jó szándéktól vezérelve ezeket "elvettük" Tõle, így teljesen feleslegesnek érezte magát.

A jobb az meg csak annyi, hogy adott vagyok Én. 3 évvel ezelõttig nem volt rendes magánéletem (csak rövid, zûrõs kapcsolatok), normális munkahelyem, satöbbi. Állandóan beteg voltam, elkaptam mindig mindent. Ráadásul allergiás is lettem! Aztán magánéletem helyre állt, rendes munkám is lett, azóta(3 éve!) egyszer sem voltam beteg és az "allergiámnak" is nyoma tûnt 1 csapásra(Semmi vitamin, vagy ilyesmi). Senki sem érti, hogy mi a fene történt.

Gondoltam megosztom Veletek, elnézést, ha unalmas voltam!

Steam acc: kange82

Balumann
Nos, én elég sokat foglakoztam evvel a témával az elmúlt idõben, és az alapján én abban hiszek, hogy a betegségek (mint pl. a rák) az egészségtelen életmód, egészségtelen étrend, és rossz lelkiállapot miatt alakulnak ki.
A rákból nem gyógyul ki szinte senki csak kemoterápiától, azonban kemoterápia nélkül már nagyon sokan (msot hogy a hit, vagy a b17 és egyéb vitaminok miatt, nem tudom pontosan, de ezek közül a hit a legfontosabb, az nélkül nem lehet!).

Egyébként régen sokat jártam orvoshoz, viszont az elmúlt 4 évben nem mentem el egyszer sem, betegség miatt (mikor legutoljára voltam, akkor is antibiotikumot kaptam, amit nem szedtem, és 4-5 nap alatt meggyógyultam). Egyébként bár csak visszamehetnénk az õskorszakba, lehet, hogy sokat tanulnánk az akkori emberektõl 😛

Amúgy, nem mondtam, hogy nem kell orvoshoz menni, persze hogy sok dolog van, amihez nagyon fontos a kezelés is, illetve csak az tud segíteni (és van egy kevés, amit megelõzni sem lehet... talán). De nagyon sokszor a kezelés teljesen felesleges, ha a beteg nem is hisz már abban, hogy egészséges lehet.

"legtöbb esetben egyértelmû, hogy a hit (avagy akarat) az egyik legfontosabb dolog egy betegségnél, és több múlik azon, mint a különbözõ kezeléseken."
Igy-igy,elore (azaz vissza)a kokorszakba..szerintem orvoshoz ne is menj,csak lengess meg 1 doglott csirket es higgyj....
Nem vitatom,az akarat roppant hatasos segitseg lehet (es ezzel egyutt a gyogyulasba vetett hit) de hogy tobbnyire csak ezen muljon a gyogyulas...hat oregem....
Nekem felolvastál, hol a pénz? Na erre süss ki valamit!(egyébként nem de lehetett volna.)
A szép az hogy egy gyíkot nem lehet beképzelni, de el is pusztulna.

"A rossz hírek rossz fiziológiát eredményeznek."

régen ki is végeztették a roszz hírt hozókat... lehet hogy tudtak valamit 😄
Hoppá! Nyeretem 10 millát az elõbb! Nem mondtad hogy kitõl kapom. Mégsem mûködik!<#smile>
Balumann
Ezt a 10 milás dolgot szerintem hagyni kéne, nagyon nagy hülyeség. Az hogy nem kapja meg a 10 milát az aki nemo lvassa el, nem bizonyítja, hogy a gondolataink, tudatunk hatással van egészségünkre, gyógyulásunkra, stb.

Sztem ezzel nem mondtak semmi újdonságot.

Balumann
Szerintem hasonló történetei mindenkinek vannak, és legtöbb esetben egyértelmû, hogy a hit (avagy akarat) az egyik legfontosabb dolog egy betegségnél, és több múlik azon, mint a különbözõ kezeléseken.

Nekem anyukám testvére került agyi infarktussal korházba (cukorbeteg, túlsúlyos, idõs, 3. alkalommal volt ezzel korházban!), és épült fel annak ellenére, hogy az orvosok azt mondták, hogy szinte semmi esélye, de ha túl is éli lesznek "fogyatékosságai". Azóta otthon van, fogyatékosságok nélkül (persze, most ki tudja, hogy a kezelésektõl, vagy azért, mert szcientologus unokája mindent megtett érte, szed vitaminokat, stb., de a szcientologiában is az elsõ, hogy elhiggye a beteg, hogy tényleg tud rajta segíteni meg energiát átadni meg tökömtudja, és akkor ugyan ott vagyunk, mintha akár Istenben hinne).

A lényeg, hogy nagyon sok mindenbõl csodálatos módon ki lehet gyógyulni hittel, és a legegyszerûbb dolgokba is bele lehet halni, ha feladja az ember, vagy nem akar tovább élni.

Jó cikk volt.

mi van akkor, ha a tudatában van?

Addig oké, hogy a nagyapád meggyógyult azért, mert bízott benne. És, hogy ez mással is így mûködhet, mert az agy befolyásolja a test mûködését. Nade a 10 milla meg a feleség már nem ez a kategória : )

sz4bolcs
Elgondolkodtató cikk. Mi van olyankor, ha egy hipochonder akkora pszichés energiával rendelkezik, mint a nagy jógik, és ennek nincs tudatában?

dronkZero
Na ez az a típusú anekdota, amibõl nem lehet következtetéseket levonni a világ mûködésére vonatkozólag. Persze tanmesének tökéletes.

Elmesélek egy történetet, ami nagyapámmal történt.
Vastagbélrákot diagnosztizáltak nála és még 5 másik embernél is, akikkel egy szobába került a kórházban. Õ nagyon hitt a gyógyulásában ( és a mai napig az egészségében). Úgy volt hogy 6 hónapja van hátra, aztán kakukk. Õ nagyon hitt a gyógyulásában, azt sem engedte meg, hogy a belét kitegyék oldalra. Egy "hagyományos" mûtétbe beleegyezett, amivel a rákot távolították el a belébõl, de ez nagyon kockázatos volt. A dolog lényege, hogy az orvosai is csodálkoztak a mûtét után, mert még senkit sem láttak ilyen gyorsan felépülni. Azóta is él és virul, azonban a szobatársai sajnos már mind meghaltak, annak ellenére hogy fiatalabbak voltak. ja és a kemoterápiát sem engedte. Az a lényeg hogy azokra a dolgokra kell összpontosítanunk amiket szeretnénk, nem pedig annak a hiányára, mert abból fogunk kapni.

Ami a 10 millát illeti: neked sosem lesz 10 milliód, ha annak a hiányára összpontosítasz, ezzel a kommenteddel is egyre távolabb sodrod magad a célodtól. A kérdés az, hogy valóban ezt akarod? Pénzt nem kérünk az univerumtól, inkább egy szép autót egy gyönyörû lakást, egy jó feleséget (azt is lehet) Ezeket könnyû bevonzzani az életünkbe mert érzésekkel vannak felruházva. A pénz pedig legtöbbször negatív érzéseket kelt.
Kiállok a véleményemért, mert TUDOM, hogy a dolgok így mûködnek, ezt nagyapám hite bizonyította nemegyszer és az én életemben is túl sok az úgynevezett véletlen. Ha pegíd valaki mást hisz, akkor is IGAZA van. Vigyázz mit kívánsz mert megkaphatod!

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

dronkZero
Például a nagymamám tutira 100%, hogy nem olvasta.

Na hozzad csak azt a 10 millát a nagyinak, de tüstént! 😄 😛

Ilyenkor áll a mondás: vigyázz mit kívánsz, mert megkaphatod!

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.