Nocebo: lelki betegségtől a vudu-halálig
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ismerek olyan embert aki az RDA 2-3 szorosa C-vitamintól még skorbutos volt.
gyk. az hiánybetegsége a C vitaminnak.<#wow3>#wow3>
Mellesleg a természetes védekezõképességnek segít, igen hatékonyan.
Báer nálad nem használna ner már kiölted a jóóó sok antibotikummal,
mellesleg attók MINDEN baci fölfordul, azaz azok is amik az emésztésben "segitenek"
azaz a hatékonyság legnagyobb részéért felelõsek.
Nesze neked <#eplus2>#eplus2>
Itt van róla szó. Antarktisz jegének összetételébõl következtetnek rá.
Ez a kép meg a kibocsájtás változása, és nem mond semmit az abszolút szintekrõl. Meg azt sem tudjuk meg belõle, hogy akkor ma van-e még CFC kibocsájtás. Úgy rémlik, hogy nagyon gyorsan leálltak a használatával, miután kiderült, hogy gáz van vele. (Höhö, gáz van a gázzal. 😛)
Mindenesetre azt még nem tudjuk biztosan, hogy a hatásai pontosan mik lesznek.
Mondjuk az a 360ppm nem hangzik túl jól, pláne, hogy az tényleg csak a széndioxid.
Ellenben alig 10000 éve volt jégkorszak, még jó, hogy melegszik az idõ. Elõtte 60000 évig volt hideg, és kb annyi idõ van még a következõ jégkorszakig...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Kara kánként folytatom tanításom.
"Az emberi beavatkozás elõtti 200–280 ppm-es szén-dioxid koncentráció az 1700-as évek óta rohamosan növekszik a szerves szenet tartalmazó kõzetek kiaknázása (a szén, a kõolaj és a földgáz kitermelése) és elégetése miatt. Ma a légköri szén-dioxid koncentrációja eléri a 360 ppm-et, és a nemzetközi összefogás ellenére sem várható, hogy a növekedés hamarosan megálljon. "
Egyébként ha jól látom wikipediaról vetted a képet, én ilyet is találtam:
Amúgymeg ha jól olvastam, nem csak a CO2 koncentrációja okozhatja, hanem több más üvegházhatású gáz.
Mondjuk MÉG nem abnormális a jelenlegi görbe, teljesen ugyanolyan, mint az elõzõek... 150ezer éve meg ugye nem volt még ipar, aztán mégis ugyanilyen volt a CO2 koncentráció.
Ha belegondolsz tényleg lehet abból gond, abból ,hogy amit a természet a légkörbõl évmilliók alatt a föld alá juttatott, mi kiszabadítjuk egy pillanat alat.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Te ugyanazt mondod a homeopátiáról, amit elõtted már sokan mondtak a koponyalékelésre, meg a piócákra, antidepresszánsokra, akupunktúrára, meg egy rakás dologra.
A pszichiáterek jó része sem pénzért hisz abban, amit csinál, szóval ez még nem jelent sok mindent. Én nem is azt mondom, hogy a homeopaták, akupunktõrök, meg a többi pénzéhes kapzsi emberek lennének, akiket csak a pénz hajt.
Koponyalékelést már szerintem mindenhol lesöpörték, piócázást is másra használják már (véralvadás ellen esetleg). Homeopátiát jól védik, jól kitalálták a magyarázatokat hogy miért nem lehet tudományosan bebizonyítani hatástalanságát. Vannak, akik tényleg hisznek benne, nem csak a "pénz" miatt csinálják, ahogy az egyéb gyógymódok.
"Menj be NWO topicba, ott majd tényszerûen alátámasztja neked valaki, hogy csak a felsõbb körök szeretnék, hogy ezt így gondoljuk, amúgy meg kamu."
Hogy az emberi tényezõk miatt gyorsabban változik az éghajlat, mint kellene? Hát ennek cáfolatára kíváncsi leszek, majd benézek. Remélem a terjeszkedést, hódításokat nem akarják megcáfolni.
Persze, a mindenholi hõmérsékletváltozás, sok helyen elsivatagodás, korallok tömeges és fokozatos pusztulásam nyilván csak úgy tûnik, mintha ezek miatt lenne...
Amúgy meg épp a placebo, meg ez a necebo vagy mi tehet arról, hogy még a koponyalékelést, meg a piócázást sem lehet ennyire egyszerûen lesöpörni az asztalról, mint ahogy teszed.
Ez az egészségmizéria már inkább hasonlít valami tömegpszichózisra, mint értelmes dologra. Mint az a betegség, amit éppen múltkor láttam a tv-ben, hogy vannak emberek, akik étkezés közben folyamatosan azt figyelik, hogy hány kalóriát visznek be a szervezetükbe, meg az a heppjük, hogy a szénhidrátot, meg a fehérjéket a tényér két külön felére csoportosítják (nem tudatosan).
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
"1800-ból, Hahnemann kútfejébõl származik. 200 éves"
Sry, tényleg. Legalábbis õ dolgozta ki meg írta le.
"Csak példaképp említettem, hogy nem mûködõ módszerek is simán fennmaradnak, sõt, népszerûekké válnak."
Fõleg nálunk 😄 De a placebo hatás az mûködik mindenképpen.
"A szubjektív tapasztalatokból meg nem lehet helyes következtetést levonni."
Valószínûleg így maradt fennt a mágia is (táncok, dobolás meg mindenféle más módszer). Egyébként legjobb példa, hogy a hódítások idején hogyan gyógyították meg a skorbutos felfedezõket. Nyilván nem volt náluk sûrû betegség, mégis tudták a módszert, hogy nemtommit kell enni (ami mint tudjuk utólag C vitamint tartalmazott). Szükség van-e ilyenkor tudni, hogy pontosan mi okozta, ha egyszer tudják a megoldást?
Számos ilyenre lehet tudni tapasztalatból, hogy mit kell csinálni.
Akkor náluk természetes, hogy mondjuk szülésben segítés elõtt nem szabad hullákat boncolni meg egyéb dolgokat csinálni (és olyan körülmények között a fertõzés esélye is kisebb), ez nálunk Semmelweisig nem volt egyáltalán gondolatban sem.
Ezért vonok le olyan következtetéseket, hogy tapasztalat útján sok mindent meg lehet tudni, viszont a civilizációkban nagyon sok mindent primitívnek vettek, elvetettek, vagy majd "Isten dönt hogy életben maradj". Elég csak belegondolni néhány dologra, amitõl már sokkot kapunk, hogy hogyan oldottak meg dolgokat.
"Bizony, a mi, emberek, homo sapiens hülyesége."
Az, hogy milyenek vagyunk, attól függ milyen környezetben élünk, hogyan nevelnek minket. Az ilyen emberek teljesen másképp gondolkodnak, legtöbbnél nincs olyan kifejezés sem, hogy "enyém" meg "tied", csak "miénk", nem érzik magasabb rendûeknek magukat semminél, még az élettelen dolgoknál sem. És nincs olyan, hogy kitalál valami baromságot amirõl egyértelmûen látja hogy nem hat (mint pl. koponyalékelés, vércsapolás), és mégis azt fejleszti ki. Egy ilyen népnél sem lehet ilyeneket találni.
"Te meg olvashatnál mást is azon a két-három könyvön kívül..."
Mivel érdekel a téma, természetesen nem 1 könyv alapján vontam le ezt a következtetést. Sajnos nagyon sok a feltételezés, amiket a saját gondolkodásmódunkból, és a sötét középkor, illetve az utána következõ korok alapján próbálnak következtetni. És ahogy tanulmányozzák õket, egyre több meglepetés ér mindenkit.
Egyébként szívesen várom az ötleteket, hogy mit érdemes elolvasni.
Ehehe, peeersze. 1800-ból, Hahnemann kútfejébõl származik. 200 éves, és már a kezdetek kezdetén sem mûködött. Annyiból igazad van, hogy tényleg nem õsi módszer. Csak példaképp említettem, hogy nem mûködõ módszerek is simán fennmaradnak, sõt, népszerûekké válnak.
"Értsd már meg, hogy teljesen más az ilyen emberek filozófiája. Nem bizonyítékokat keresnek, hanem tapasztalatokra építenek."
Te nem érted a szavakat. Ezzel ugyanazt mondtad. A valós tapasztalat bizonyítékokon alapszik. A szubjektív tapasztalatokból meg nem lehet helyes következtetést levonni.
"Nincs olyan, hogy valamit kitalál, és akkor is azt fogja csinálni ha látja, hogy semmi haszna. Ezek a mi hülyeségeink."
Bizony, a mi, emberek, homo sapiens hülyesége. Földrajzi helyzettõl és technikai fejlettségtõl függetlenül. Emellett ott a probléma, hogy nem látja be, hogy semmi haszna.
"A könyvet meg olvassátok el, aztán õt (õket) cáfoljátok meg, ne engem."
Te meg olvashatnál mást is azon a két-három könyvön kívül...
Véletlenül sem lehet, hogy esetleg ti gondoljátok rosszul.
Ausztráliában tényleg nagyon rossz körülmények vannak, és nincsenek egyáltalán érintetlenül (nagyrészüket kiírtották, kereskedtek velük, és sok földjüket elvették. Nemrég olvastam, hogy sertés influenzában halt meg egy, vajon honnan jutott be oda, és honnan tudták ezt egybõl, ha elszigetelten élnének.
Mert az nem, hogy a civilizált emberek hülyeségei alapján feltételezzük, hogy a természetben élõ népek tök hülyék voltak és csak ész nélkül furkálták az emberek agyát minden féle okból. Fõleg, hogy látszik, hogy elkezdett gyógyulni, és még fertõtlenítették is (olvasd el amit linkeltem).
"Jellemzõbb a gonosz szellemek kieresztése, a belébújt ördögnek kiskapu nyitása, vagy egyéb totál agyament babonás faszság. "
Valóban, szellemhit volt a jellemzõ, meg babonák (õseik szelleme). Rájöttek, ha körültáncolják, meg dobolnak meg zenélnek a beteg mellett, több eséllyel felépül (placebohatás), ez mellett igenis használnak gyógynövényeket, és korábbi tapasztalatokat, amik a többezer év alatt továbbadódtak.
"A MAI NAPIG alkalmaznak olyan "gyógymódokat", amiknek SEMMI ÉRTELMÜK! Errõl is beszéltünk már annyit... Homeopátia, akkupunktúra, rinocéroszszarvval faroknövelés, meg hasonlók."
Homeopátia az ókori rómaiaktól származik, akkupunktúra meg Keletrõl. A természetben élõ népeknél zenével meg táncal (mágia) próbálnak gyógyítani, a gyógynövények meg ilyesmik mellett.
"hiába hatástalan egy "gyógyító" módszer, aki feltette rá az életét hogy megtanulja, az foggal-körömmel ragaszkodni fog hozzá, minden tény ellenére. Ez van, ilyen fasz az emberi természet."
Értsd már meg, hogy teljesen más az ilyen emberek filozófiája. Nem bizonyítékokat keresnek, hanem tapasztalatokra építenek. Nincs olyan, hogy valamit kitalál, és akkor is azt fogja csinálni ha látja, hogy semmi haszna. Ezek a mi hülyeségeink.
"Ja, nyilván, az a tény meg ne zavarjon, hogy megállt a fejlõdés, és maradtak az õskorban..."
Nem zavar, nem volt szükségük fejlõdésre. Jelenlegi szintükre fejlõdés is csak azért kellett megtörténjen valószínû, mert másképp nem élhették volna túl a kb. 75000 évvel ezelõtti vulkánkitörés (és az az miatti lehülést, meg egyéb hatásokat) nem tudták volna másképpen átvészelni.
Az egyébként tény, hogy ahogy a modern civilizációk terjeszkednek, mostmár éghajlatváltozást is gyorsítanka, egyre rosszabb körülmények közé sodorjuk (pl. az eszkimók nem tudnának ott megélni már segítség nélkül, és már eleve kevés helye van az ilyen népeknek/törzseknek), ráadásul a vírusokat is beviszik mert "tanulmányozzák" õket, meg tanítják...
A könyvet meg olvassátok el, aztán õt (õket) cáfoljátok meg, ne engem.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Szakad meg a lelkem a bennszülöttek miatt, akiket úgy elnyom a fehér ember.
-Hát persze persze, azt olyan egyszerû...
Nem jellemzõ. Én is láttam valami tudománytörténeti dokut, ott volt szó errõl a koponyalékelésrõl, de az illetõ orvos korántsem volt ilyen optimista.
"Mi ez, ha nem modern?"
Korrekt hentesmunka. Emellett csak feltételezés. De az egyéb "gyógyító" praktikákból kiindulva elég valószínûtlen, hogy valóban hatásosan gyógyítottak is vele. Jellemzõbb a gonosz szellemek kieresztése, a belébújt ördögnek kiskapu nyitása, vagy egyéb totál agyament babonás faszság. Pl az ókori görögök igencsak elöl jártak az orvostudományok terén, de nem tudták mire jó az agy.
"Ha próbálkoztak is ilyesmivel, arra egybõl rájöhettek, hogy semmi értelmük."
Eheh, eheheh. Bazdmeg, A MAI NAPIG alkalmaznak olyan "gyógymódokat", amiknek SEMMI ÉRTELMÜK! Errõl is beszéltünk már annyit... Homeopátia, akkupunktúra, rinocéroszszarvval faroknövelés, meg hasonlók. Majd kibassza a szemed a bizonyítékok tengere, hogy hiába hatástalan egy "gyógyító" módszer, aki feltette rá az életét hogy megtanulja, az foggal-körömmel ragaszkodni fog hozzá, minden tény ellenére. Ez van, ilyen fasz az emberi természet. Régen sem volt másképp, sõt.
"Az életben maradás pont annyira köti le az életüket kb. mint nekünk civilizációban, csak nekünk kényelmesebb 😄"
Ja, nyilván, az a tény meg ne zavarjon, hogy megállt a fejlõdés, és maradtak az õskorban...
A természeti népeknél nem különösen fejlett az orvostudomány, és a társadalmuk egészségügyileg is elmaradott, aminek mértéke hasonló a más területeken tapasztalható elmaradottsághoz.
Egyébként ez az elmaradás rohamosan csökken. Ausztráliában, mikor repülõvel könnyen elérhetõvé váltak az amúgy elzárt területek, lehetõség nyílt a benszülöttek szakszerû orvosi ellátására, így ugrásszerûen megnõtt az átlagéletkor. A "repülõ doktorok" alaposan rácáfoltak az állításaidra.
Vagy mondjuk valami fejsérülés, vagy daganat miatt.
" Megfontolt sebészi eljárás
A sebészi trepanációt valószínûleg harci sérülések vagy daganatok gyógyítására alkalmazták a prehisztorikus korokban, és alkalmazzák ma is a természeti népeknél. A trepanáció bal oldalon gyakoribb, ami összefügg a jobbkezesség nagyobb gyakoriságával. Trepanáció az agykoponya minden területén elõfordul."
Azt meg te is tudhatod, hogy azért ha nem ért hozzá valaki, az szinte biztos, hogy halállal végzõdik, nem beszélve a fertõzésekrõl, amit szintén tudtak kezelni már akkor! Mi ez, ha nem modern?
"Egyébként ezt a koponyalékelõsdit kb 200 évvel ezelõttig, a modern orvostudomány kialakulásáig mûvelték is. Meg a vércsapolást is, mint univerzális gyógyírt minden bajra."
Ezek nem a természeti népektõl, és nem is az õskorból származnak. Ha próbálkoztak is ilyesmivel, arra egybõl rájöhettek, hogy semmi értelmük.
"Na, ugyanez a helyzet veled, ha válogatás és kritika nélkül minden ilyen "lehet"-re nyomatod ezt a pánikkeltést, akkor egy idõ után le sem fogják szarni, amit mondasz."
Érdekes, vannak akiket érdekel a téma, és egyet is értenek ezekkel. Te viszont eddig gyakorlatilag mindenbe belekötsz, mintha tényleg minden a lehetõ legnagyobb rendben lenne minden, nem lenne semmi ártalmas, stb. Az, hogy válogatás és kritika nélkül mindent beírok, az meg nemigaz, pl. az egészség topikban csomó mindenrõl amirõl tudtam cáfoló linket is kerestem. Mint ahogy pl. a vizet sem vetettem fel, és nem is mondtam, hogy ne igyon senki (fõleg, mivel eddig ellentmondásokba ütközik), és még van jópár dolog, amit így én is elvetettem.
"Definíciószerûen a gyûjtögetõ-halászó-vadászó népek nem tartanak állatot és nem termesztenek növényt, úgyhogy nemigen van más, csak amit találnak."
Nah jó, ha így nézzük igen, de nyilván van mindig konkrét elképzelésük, hogy miért mennek, a vadászatra mindig felkészülnek (mágia), gyûjtögetésnél is nyilván tudják, hogy mik hol találhatók, ha egyszer ott élnek.
"A szélsõséges körülmények csak konzerválták az állapotot. Olyan körülmények közt lelassul, megáll a fejlõdés, mert a lehetõségek igencsak leszûkülnek, és az ember energiáját leginkább az életben maradás köti le."
Az életben maradást, különbözõ technikákat már fiatal (14-16) éves korig megtanulják. Az életben maradás pont annyira köti le az életüket kb. mint nekünk civilizációban, csak nekünk kényelmesebb 😄 Ha a könyvnek utánanézel, elolvasod, akkor megérted mirõl beszélek.
Nem csak szélsõséges körülmények között éltek olyan népek, amik nem fejlõdtek, csak áldozatul estek a terjeszkedésnek, harcoknak.
Oké, a mai orvosok koponya"mûtét"-nek nevezik. Valószínûleg valami szerencsétlen elmebeteget, skizofréniást, epilepsziást, vagy valami egyéb látványosan durva agybajt akartak így gyógyítani. Nem irigylem szerencsétlent, napokig egy fadarabbal fúrták a fejét... Egyébként ha nem fertõzõdik el, akkor persze, túlélhetõ a dolog. Sok szerencsét.
A sikeres mûtét meg nem egyenlõ gyógyult beteg. Ha tényleg agybetegség miatt fúrták meg, akkor nem gyógyult meg tõle. Persze vannak olyan betegségek, amik az agyban megnövelik a nyomást, és azokon a tüneteken persze enyhít.
De azért ne nevezzük már modernek, basszus!
Egyébként ezt a koponyalékelõsdit kb 200 évvel ezelõttig, a modern orvostudomány kialakulásáig mûvelték is. Meg a vércsapolást is, mint univerzális gyógyírt minden bajra.
Attól még, hogy csináltak ilyeneket, meg volt ember, aki túlélte, attól még nem lesz mûködõ gyógymód valami. (Itt említeném meg a kínai orvoslást, meg az akkupunktúrát is, mint olyan dolog, amit szoktak csinálni, csak épp az objektív eredményessége igencsak megkérdõjelezhetõ.)
"Bocs, valakit lehet, hogy érdekel, mi az ami tönkreteheti egészségét, és megölheti 40-50 évvel hamarabb... Én mindig is törekedni fogok arra, hogy elkerüljem azt, amit lehet, és erre szeretnék mindenkit rávenni."
Ismered azt a tanmesét a farkast kiáltó kisfiúról? Na, ugyanez a helyzet veled, ha válogatás és kritika nélkül minden ilyen "lehet"-re nyomatod ezt a pánikkeltést, akkor egy idõ után le sem fogják szarni, amit mondasz.
Másik fele, hogy a vitamintúladagolás is kockázati tényezõ, te meg azt teljesen nyugodt szívvel javasolgatod másoknak.
"Ha azt ennék mindig amit találnak, hogyan élnének egyáltalán 30-40 évig?"
Definíciószerûen a gyûjtögetõ-halászó-vadászó népek nem tartanak állatot és nem termesztenek növényt, úgyhogy nemigen van más, csak amit találnak.
"Ha annyira primitívek lennének mint ahogy gonolod, akkor hogy maradhattak életben többezer évig az Eszkimók, Szibériai õslakosok olyan körülmények között"
Úgy, ahogy pártízezer éve mi is életben maradtunk. Pontosan ugyanúgy.
A szélsõséges körülmények csak konzerválták az állapotot. Olyan körülmények közt lelassul, megáll a fejlõdés, mert a lehetõségek igencsak leszûkülnek, és az ember energiáját leginkább az életben maradás köti le.
Csak míg õk úgy maradtak, nekünk itt a melegben volt érkezésünk civilizációt építeni.
Ja igen, a másik fele, hogy ha szûkösek az erõforrások, akkor kevés embert tud a terület eltartani, nem marad fölösleges kapacitás, ami a technikai fejlõdést vihetné elõre.
"Néhányukról még az is biztosan állítható, hogy nem a mûtét vetett véget életüknek. <...>
Az orvos komoly mesterségbeli tudásról tett tanúbizonyságot, hiszen a páciens túlélte a „lékelést”, melyre az utal, hogy a koponya csontszövete láthatóan gyógyulni kezdett. "
Azt egyébként tényleg elnéztem, hogy nem természetben élõ néprõl szól, hanem a trákokról, de én már olvastam korábbról is. De biztos, hogy próbálkoztak már ilyennel civilizációkon kívül is, és tudhatták a módját - mégha hihetetlenül is hangzik számunkra (mint nagyon sok más is).
és mégis honnan tudod, hogy sikeres? ennyire azért nem kell bedõlni az ilyeneknek. egy csontvázból NEM TUDJÁK megállapítani, hogy túlélte-e a páciens.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Amúgy én linkeltem azt is, 2008 óta nem használnak transzzsírt nálunk sem (de valahol még igen).
Ha azt ennék mindig amit találnak, hogyan élnének egyáltalán 30-40 évig? Ott kicsi koruktól azokat tanulják meg, hogy hogyan éljenek ott, mit mivel lehet gyógyítani (többezer éves tapasztalatok), hogyan kell hatékonyan vadászni, elijeszteni az állatokat. Ha annyira primitívek lennének mint ahogy gonolod, akkor hogy maradhattak életben többezer évig az Eszkimók, Szibériai õslakosok olyan körülmények között, a fejlõdõ civilizáció nélkül (igen tudom, már nem élnek elszigetelten).
Akkor betegségek, gondolod nem jöttek rá arra, hogy a különbözõ betegségek átterjednek, ezért nem szabad "közelébe menni". Ez mellett ismerik a gyógynövényeket, meg tapasztalatból hogy mikor mit kell csinálni. Pl. 4000 évvel ezelõtt sikeres koponyamûtétet hajtottak végre (ez simán lehet jóval korábbi tudomány is!)
Ha elolvassátok a könyvet amit ajánlottam nagyon sok érdekes dolgot megtudhattok, és vszínûleg ti is rájöttök, hogy nagyon eltorzult elképzeléseink vannak az olyan életrõl. Gondolom az van bennetek, hogy állandóan csak vadásznak meg gyûjtögetnek, holott ez heti 1-2 pár órás alkalom volt (legalábbis nem mai körülmények között, de most sem az tölti ki az életüket!), a gyûjtögetés is.
Azt esznek emit találnak, tehát az egészségtelen életmódtól, és az alacsonyy higiéniás körülményektõl.
a mekdonálcnak <#duhos2>#duhos2>
én eddig azt hittem, hogy 40 évesen meghalnak. <#fejvakaras>#fejvakaras>
A kõkor elveszett civilizációi (könyv) - Richard Rudgley, vagy dokumentumfilmek amik természetben élõ népekrõl szólnak 😉 Pl. Túlélés törvényeiben is találkozik bennszülöttekkel. Inkább az elsõt javaslom, ha érdekel valamennyire a természeti népek élete.
"hogy transzzsírsavból orvosok szerint 5g már sok, pedig az zsír, tápanyag, nem pedig vitamin, amibõl alig-alig kell a szervezetnek. A szcik meg grammszámra zabálják."
Olvasd már el legalább, hogy mi a transzzsír. Hidrogonézett olajok, aminek az a tulajdonsága, hogy keményebb és tartósabb legyen. Persze, hogy kellenek zsírok, de nem az erekbe, természetes állapotban lévõ zsírokkal meg olajokkal semmi gond nincs.
"Magyarországon az összes halálozás 52 százaléka szív- és érrendszeri betegségek következménye, a halálozási ráta az unió átlagának közel kétszerese. Az utóbbi évek kutatásai egyértelmûen igazolták, hogy a transzzsírok tönkreteszik az ereket, ezért elhagyásuk jelentõs eredményt hozna a szív- és érrendszeri betegségek terén - hangsúlyozta Nagy András, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány elnöke."
"Csak észre kéne venni, hogy mekkora kurvanagy biznisz a pánikipar, és egy picit használni kell azt a bizonyos józan parasztit."
És mégis ki a tökömnek érdeke, hogy ne használjanak transzzsírt, mond már el.
"nem ráparázni minden "lehet"-re, meg "okozhat"-ra... "
Bocs, valakit lehet, hogy érdekel, mi az ami tönkreteheti egészségét, és megölheti 40-50 évvel hamarabb... Én mindig is törekedni fogok arra, hogy elkerüljem azt, amit lehet, és erre szeretnék mindenkit rávenni.
Errõl valami forást lökhetnél, mert azt tudom, hogy ez alapvetõ hittételed, meg szereted mondogatni, viszont szvsz sok köze nincs a valósághoz...
"DronkZero (illetve más is) meg pont ennek az elelnkezõjérõl próbált egyszer meggyõzni, hogy semmi szükség ezekre, mert mindenki megeszik annyit, hogy elegendõ vitaminnal lássa el szervezetét."
Egyáltalán nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy túlzásba vinni, mint ahogy a szcik csinálják, az faszság. A vízben oldódó vitaminokból kurvára semmi értelme nincs annyit megenni, amennyit Lenkei mond, mert kipisálod, a zsírban oldódóak meg felhalmozódnak a szervezetben, és betegséget okoznak. Emellett ha nincsenek hiánybetegségeid, akkor meg kurvára mindegy, hogy eszel-e belõle többet, nem oszt, nem szoroz.
Még egyszer megemlíteném, hogy transzzsírsavból orvosok szerint 5g már sok, pedig az zsír, tápanyag, nem pedig vitamin, amibõl alig-alig kell a szervezetnek. A szcik meg grammszámra zabálják.
Nekem mindegy egyébként, felõlem aztán rámehet az egészséged erre a nagy büdös egészséges életmód-témára, nekem aztán mindegy. Csak észre kéne venni, hogy mekkora kurvanagy biznisz a pánikipar, és egy picit használni kell azt a bizonyos józan parasztit. és nem ráparázni minden "lehet"-re, meg "okozhat"-ra...
Ha valaki szeretne elérni valamit, és hisz benne, hogy képes rá, akkor elõbb-utóbb (talán) sikerül is neki.
De ez nem a hite, hanem a ráfordított fáradtság miatt lesz. Persze ha nem hisz benne, akkor nem is tesz érte, és így el sem éri.
Tehát szerintem a hitnek "csak" ennyi jelentõsége van...