110
-
#30 Sok minden összefügg sajnos, és nagy valószínűsége, hogy ezek együttesen vezetnek ahhoz, hogy az amúgy elég tűrőképes szervezet nem képes idő után helyreállítani az "egyensúlyt". Azonban ha rákeresel a transzzsírra, láthatod, hogy ez közel sem olyan, hogy "lehet, hogy kockázati tényező". És nézd meg, hogy mit írt előzménynek. -
#29 Ezt utálom az egészségiparban. Időnként rávetik magukat a vitaminokra, az ivóvízre, a zsírokra, aztán fél óráig az az Atyaúristen. -
#28 Jaj ne már. Ha éppen a klóros vízről olvastál volna, akkor azt linkeled be ide, mint a Nagymamája halálának az okát? -
#27 Nah igen, a rendelt ebéd hiba volt. Érdemes elolvasni pl. ezt, vagy utána nézni a transzzsírnak, ami valószínűleg a nagymamád halálát is okozta (és még emberek nemtomhányait).
És ez csak 1 példa a sok áldozatot követelő "betegségek" közül, amit simán el lehetne kerülni!
És akkor talán reggelig lehetne sorolni, hogy mennyi minden van, amiről átlagosan pl. nem is hallanak (pl. tej, cukor, stb.) -
#26 Nagyszerű cikk, már hiányoltam vmi ehhez hasonló, főleg ilyen késői órákban! :)
Azért ne keverjük ide a vallást, az ég világon semmi köze sincs ehhez. Hinni sok dologban lehet. ;) Meg sztem a politikához sincs köze. :)
Velem jó és rossz ehhez hasonló dolog is történt. Rossz sajnos Nagymamám halálával végződött. Nagymamám 80 éves koráig egy percet sem öregedett, egyedül élt Pesten (Mi vidéken). Aztán felköltöztem hozzá, jött a nagy 5let, hogy kíméljem, rendeltük az ebédet. Így már látható volt a változás, de nem jelentősen. Aztán kórházba kellett vinni, szívritmus zavarral. Ezután sok gyógyszert kellett volna szednie, de nem tette (jól is volt), ezért a család úgy döntött, hogy leköltöztetik vidékre, ott azért mégis csak Velük van, nem kell semmit sem csinálnia, valamint lehet felügyelni, hogy beveszi e rendesen az orvos által előírt gyógyszereket. Ezek után olyan rohamosan romlott az állapota, hogy 2 hónapon belül elment, ráadásul máj problémák miatt. (Egész életében egy kortyot sem ivott!) Röviden, volt egy idős nő, aki egész életében dolgozott, főzött, ellátta magát, aztán jó szándéktól vezérelve ezeket "elvettük" Tőle, így teljesen feleslegesnek érezte magát.
A jobb az meg csak annyi, hogy adott vagyok Én. 3 évvel ezelőttig nem volt rendes magánéletem (csak rövid, zűrős kapcsolatok), normális munkahelyem, satöbbi. Állandóan beteg voltam, elkaptam mindig mindent. Ráadásul allergiás is lettem! Aztán magánéletem helyre állt, rendes munkám is lett, azóta(3 éve!) egyszer sem voltam beteg és az "allergiámnak" is nyoma tűnt 1 csapásra(Semmi vitamin, vagy ilyesmi). Senki sem érti, hogy mi a fene történt.
Gondoltam megosztom Veletek, elnézést, ha unalmas voltam! -
#25 Nos, én elég sokat foglakoztam evvel a témával az elmúlt időben, és az alapján én abban hiszek, hogy a betegségek (mint pl. a rák) az egészségtelen életmód, egészségtelen étrend, és rossz lelkiállapot miatt alakulnak ki.
A rákból nem gyógyul ki szinte senki csak kemoterápiától, azonban kemoterápia nélkül már nagyon sokan (msot hogy a hit, vagy a b17 és egyéb vitaminok miatt, nem tudom pontosan, de ezek közül a hit a legfontosabb, az nélkül nem lehet!).
Egyébként régen sokat jártam orvoshoz, viszont az elmúlt 4 évben nem mentem el egyszer sem, betegség miatt (mikor legutoljára voltam, akkor is antibiotikumot kaptam, amit nem szedtem, és 4-5 nap alatt meggyógyultam). Egyébként bár csak visszamehetnénk az őskorszakba, lehet, hogy sokat tanulnánk az akkori emberektől :P
Amúgy, nem mondtam, hogy nem kell orvoshoz menni, persze hogy sok dolog van, amihez nagyon fontos a kezelés is, illetve csak az tud segíteni (és van egy kevés, amit megelőzni sem lehet... talán). De nagyon sokszor a kezelés teljesen felesleges, ha a beteg nem is hisz már abban, hogy egészséges lehet. -
cateran #24 "legtöbb esetben egyértelmű, hogy a hit (avagy akarat) az egyik legfontosabb dolog egy betegségnél, és több múlik azon, mint a különböző kezeléseken."
Igy-igy,elore (azaz vissza)a kokorszakba..szerintem orvoshoz ne is menj,csak lengess meg 1 doglott csirket es higgyj....
Nem vitatom,az akarat roppant hatasos segitseg lehet (es ezzel egyutt a gyogyulasba vetett hit) de hogy tobbnyire csak ezen muljon a gyogyulas...hat oregem.... -
karmicsek #23 Nekem felolvastál, hol a pénz? Na erre süss ki valamit!(egyébként nem de lehetett volna.)
A szép az hogy egy gyíkot nem lehet beképzelni, de el is pusztulna. -
djw #22 "A rossz hírek rossz fiziológiát eredményeznek."
régen ki is végeztették a roszz hírt hozókat... lehet hogy tudtak valamit :D -
Tsol #21 Hoppá! Nyeretem 10 millát az előbb! Nem mondtad hogy kitől kapom. Mégsem működik! -
#20 Ezt a 10 milás dolgot szerintem hagyni kéne, nagyon nagy hülyeség. Az hogy nem kapja meg a 10 milát az aki nemo lvassa el, nem bizonyítja, hogy a gondolataink, tudatunk hatással van egészségünkre, gyógyulásunkra, stb. -
polarka #19 Sztem ezzel nem mondtak semmi újdonságot. -
#18 Szerintem hasonló történetei mindenkinek vannak, és legtöbb esetben egyértelmű, hogy a hit (avagy akarat) az egyik legfontosabb dolog egy betegségnél, és több múlik azon, mint a különböző kezeléseken.
Nekem anyukám testvére került agyi infarktussal korházba (cukorbeteg, túlsúlyos, idős, 3. alkalommal volt ezzel korházban!), és épült fel annak ellenére, hogy az orvosok azt mondták, hogy szinte semmi esélye, de ha túl is éli lesznek "fogyatékosságai". Azóta otthon van, fogyatékosságok nélkül (persze, most ki tudja, hogy a kezelésektől, vagy azért, mert szcientologus unokája mindent megtett érte, szed vitaminokat, stb., de a szcientologiában is az első, hogy elhiggye a beteg, hogy tényleg tud rajta segíteni meg energiát átadni meg tökömtudja, és akkor ugyan ott vagyunk, mintha akár Istenben hinne).
A lényeg, hogy nagyon sok mindenből csodálatos módon ki lehet gyógyulni hittel, és a legegyszerűbb dolgokba is bele lehet halni, ha feladja az ember, vagy nem akar tovább élni.
Jó cikk volt. -
Sir Ny #17 mi van akkor, ha a tudatában van? -
WoodrowWilson #16 Addig oké, hogy a nagyapád meggyógyult azért, mert bízott benne. És, hogy ez mással is így működhet, mert az agy befolyásolja a test működését. Nade a 10 milla meg a feleség már nem ez a kategória : ) -
#15 Elgondolkodtató cikk. Mi van olyankor, ha egy hipochonder akkora pszichés energiával rendelkezik, mint a nagy jógik, és ennek nincs tudatában? -
#14 Na ez az a típusú anekdota, amiből nem lehet következtetéseket levonni a világ működésére vonatkozólag. Persze tanmesének tökéletes. -
bandypappa #13 Elmesélek egy történetet, ami nagyapámmal történt.
Vastagbélrákot diagnosztizáltak nála és még 5 másik embernél is, akikkel egy szobába került a kórházban. Ő nagyon hitt a gyógyulásában ( és a mai napig az egészségében). Úgy volt hogy 6 hónapja van hátra, aztán kakukk. Ő nagyon hitt a gyógyulásában, azt sem engedte meg, hogy a belét kitegyék oldalra. Egy "hagyományos" műtétbe beleegyezett, amivel a rákot távolították el a beléből, de ez nagyon kockázatos volt. A dolog lényege, hogy az orvosai is csodálkoztak a műtét után, mert még senkit sem láttak ilyen gyorsan felépülni. Azóta is él és virul, azonban a szobatársai sajnos már mind meghaltak, annak ellenére hogy fiatalabbak voltak. ja és a kemoterápiát sem engedte. Az a lényeg hogy azokra a dolgokra kell összpontosítanunk amiket szeretnénk, nem pedig annak a hiányára, mert abból fogunk kapni.
Ami a 10 millát illeti: neked sosem lesz 10 milliód, ha annak a hiányára összpontosítasz, ezzel a kommenteddel is egyre távolabb sodrod magad a célodtól. A kérdés az, hogy valóban ezt akarod? Pénzt nem kérünk az univerumtól, inkább egy szép autót egy gyönyörű lakást, egy jó feleséget (azt is lehet) Ezeket könnyű bevonzzani az életünkbe mert érzésekkel vannak felruházva. A pénz pedig legtöbbször negatív érzéseket kelt.
Kiállok a véleményemért, mert TUDOM, hogy a dolgok így működnek, ezt nagyapám hite bizonyította nemegyszer és az én életemben is túl sok az úgynevezett véletlen. Ha pegíd valaki mást hisz, akkor is IGAZA van. Vigyázz mit kívánsz mert megkaphatod! -
#12 Például a nagymamám tutira 100%, hogy nem olvasta.
Na hozzad csak azt a 10 millát a nagyinak, de tüstént! :D :P -
bandypappa #11 Ilyenkor áll a mondás: vigyázz mit kívánsz, mert megkaphatod! -
Dredd #10 nost akkor a lét határozza meg a tudatot, vagy fordítva? :D -
kvp #9 A magyarorszagi helyzettel az a gond, hogy nem csak szoban mondjak, hanem meg is tesznek mindent azert, hogy a folyamat megvalosuljon. Csak akkor tamogatott a gyerekszules, ha mindket szulo munkanelkuli es/vagy hatranyos helyzetu kissebbseg tagja. Ez csak azon csaladokban teszi lehetove tobb gyermek vallasat akik vagy elfogadjak az allam bunteteset es dolgoznak vagy nem kivannak/tudnak dolgozni. Igy csokken a lakossag termelesre alkalmas resze. Az igazi gond ott van, hogy mi lesz, ha mar nem dolgozik a masik resz eltartasarhoz eleg ember? (azaz mihez kezdenek a magyar kisebbseggel a kepviselok par evtized mulva)
Az, hogy a hit mire alkalmas vagy nem, pedig igazabol ma mar nem kerdes. Jopar azsiai szerzetesrol feljegyeztek, hogy kepesek tudatosan iranyitani jopar testi kepesseguket. Ha valakinel ez nem tudatos, attol az iranyitas meg megvan, csak tudatalatti modon tortenik (idealis esetben a vegetativ rendszer magatol megoldja). Igy mind a jo, mind a rossz befolyasolas mukodik, tehat az embert a tudatalattija olheti meg. Ezt a modszert (mind a pozitiv, mind a negativ reszet) legtudomanyosabb formajaban a SCIENce ficTion psychOLOGY (scientology) vallas/szervezet/vallalat vezetoi alkalmazzak a tagjaikon.
ps: Epikurosz, azok akiknek szukseguk lenne a 'feloldasra' nem olvassak az sg.hu-t, de ha osmagyar samannak oltozve jarnad a falukat, meg akar mukodhetne is. -
Amergin #8 Ha NEM olvasod el ezt a hozzászólást kapsz 10 millió forintot.
Elolvastad.
Ez van.
És MŰKÖDIK!!
Én is elolvastam és nem kaptam 10 milliót. Végre nem valami kitalált hülyeség!!!
-
Epikurosz #7 A dolognak az a pikantériája, hogy - amint egyébként le is van írva a cikkben - nagyobb csoportoknál is működik. A magyar nemzetnek évtizedek óta ezt mantrázzák az obskurusok, hogy népességfogyás, meg szív- és érrendszeri betegségek stb. stb.
Ezennel ÉN FELOLDOZOM A MAGYAR NEMZETET MINDENFÉLE HASONLÓ RONTÁS, ÁTOK ÉS KURUZSLÁS ALÓL! KELJETEK FEL, ÉS MENJETEK EGÉSZSÉGGEL!!! -
hawkie22 #6 Gratulálok, ha te ezen nevetni tudtál. Mint orvos, mondhatom, hogy van valóságalapja a cikknek. Nem csak a placebo-hatás képes gyógyulást kiváltani, de sokszor az is elég, ha azt mondod egy betegnek, a problémája nem komoly, hinnie kell, hogy meggyógyul. És sokszor tényleg segít, ha a beteg gyógyulni akar és nem hagyja el magát.
De te nevess csak. Remélem, nem kerülsz hasonló helyzetbe, hogy neked is HINNED kelljen a gyógyulásodban. -
Boba Fett #5 Na, csak nem bebizonyítják végre tudományosan is, hogy a hitnek valós hatása is lehet, amit ugye az összes mai értelemben nem modern gondolkodású társadalomban mindenki tud... Nem beszélve arról, hogy a vallásokban pont erről szól az imádság is. -
kissssss #4 jajaja meg pisztoly golyóval is lehet gyógyítani a nép irtókat pl -.-' a cikken meg jót nevetem na mindegy. -
lotsopa #3 Ami meg a cikkben van, tartalmaz valóságot is. Az agy sok mindenre képes, sima C-vitaminnal is lehet gyógyítani halálosnak ""HITT"" betegségeket is.... -
lotsopa #2 Azért ez nem ilyen egyszerű, de nálad hátha bejön, megérdemelnéd. Elvileg túlnépesedés van úgy is. -
Alfa Of NS #1 Aki elolvassa ezt a hozzászólást az három nap múlva meg fog halni