13
  • Molnibalage
    #13
    Több száz Kw-os reflektrokkal is alig látsz el 10 méteres nagyságrendnél tovább. Ez energiát meg lopja a fekete doboz ehhez? A hang messze jobban terjed a vízben, mint a fény.

    Az egész doboz fajsúlyának kéne a vízénél kisebbnek lennie. Ez szerintem simán megoldható.

    Hogyan? Acélból meg hasonló anyagokból nagyon sok kell, hogy erős legyen a szerzet. Mennyi kis sűrűségű anyaggal kellene megtömni, hogy a sűrűsége a víz alatt legyen? Ez mekkora térfogat? Nagyobb, mint az akutális méret. --> A nagyobb térfogatkell --> nagyobb acélszerkezet --> nagyobb tömeg. Sok szerencsét a folyamathoz.

    Mondom, ne nézd már hülyének a mérnököket, mert a végén még ők néznek annak, ha ilyen meredek dolgokat erőltetsz.


    Készítenek egy dobozt ami elsüllyed mint a kő, 6km mélyre és nem találják...

    Kockázatelemzésről hallottál már? Hány olyan gép van aminek eddig nem találták meg a dobozát? Ennyi erőval atomrobbanás elviselésére is lehetne tervezni. Van egy határ amin túl anyagilag és műszakilag sem éri meg tervezni.

    [i]elég ok hogy hülyének nézzem őket? Sőt miért nincs eből 2 vagy 3 a gépen? olyan sok helyet foglal?

    Nagyon nem. Te esetleg milyen tervező jogosultságot vagy referenciát tudsz felmutatni?

    A lebegős módszereddel szerinted mekkora hely kellene?

    Mellesleg igen. Elég zsúfoltak a gépek minden szempontból. Minden kábelezést bele kell vinni. Ezt játszd el 3-szor... A 3 dobozt is karban kellene tartani. A gép farkában van, mert az marad meg általában a legjobban. A hely elég korlátozott. Mellesleg drága egy ilyen ketyere ám.
  • Drinkman
    #12
    Az egész doboz fajsúlyának kéne a vízénél kisebbnek lennie. Ez szerintem simán megoldható.
    Készítenek egy dobozt ami elsüllyed mint a kő, 6km mélyre és nem találják...elég ok hogy hülyének nézzem őket? Sőt miért nincs eből 2 vagy 3 a gépen? olyan sok helyet foglal?
  • Adamul
    #11
    Nehogymár egy hónap alatt ne találják meg! Bár valami extra erős világítás valóban jó lett volna erre.
  • Molnibalage
    #10
    Csak, ha olyan "szakértők" tervezték volna a gépeket akkro naponta zuhanna le egy Boeing és maga a repülés sem létezne.
  • Vorpal
    #9
    Van egy kormányunk amiről ugyanezt mondták 4 éve :)
  • Molnibalage
    #8
    Mit? A külső részére kelle valamit tenni, hogy felfújódhasson. A gond az, hogy az nem élnél túl azt, hogy x ezer méterről vízre esik. Betora is dobhatnád, nagy difi nem lenne. A belsejéből is felújódhatna, de akko résekkelm, meg a doboz integriása menne gallyra.

    Nem hülye emberek találták ki és tervezték meg ezeket, nem kellene ennyire hülyének nézni őket. Gondoljátok nem vizsgálták meg az általatok felvetett kérdéseket?
  • Drinkman
    #7
    Vagy rátenni valamit amitől úszik a vizen
  • csibra
    #6
    Alapvetően elég erős jelet sugároznak ezek a dobozok ahhoz, hogy megtalálják őket, akár jó messziről is. Viszont 5 km (máshol 3,7km-et mondanak) mélyen a víz alól semmi nem jön föl. Ha felrobbantanának egy atombombát ott lenn, annak a sugárzása és EMI-je sem jönne föl, szóval egyelőre nem lehet olyan adót tenni bele, ami megvakítja fél Brazíliát.
    Amúgy a rádióban azt mondták, hogy bálnák követőrádióinak a jelét észlelték.
  • Vogel
    #5
    Már megcáfolták a hírt, nem azokat a jeleket fogták.
  • Vorpal
    #4
    Én nem vagyok egy repülési szakértő, de azok a dobozok nem tűnnek túl robusztusnak - ahány baleset - annyiszor ripityára vannak törve - aztán kapargatják őket.

    De oké - kibírják - azt viszont én sem értem, hogy miért nem lehet rájuk tenni egy olyan adót ami megvakítaná fél Brazíliát, olyan erős jelet sugározna 10 napig - ahelyett, hogy itt sakkoznak 30ig.
  • Molnibalage
    #3
    És ahhoz erősebb akku kell. Akkor a doboz nagyobb lesz. Nagyobb test védelmére nagyobb és erősebb héj kell. --> Nem tankok repkednek az égben. Őszintén szólva hány ehhez hasonló baleset volt ilyen? Mindennek vagy anyagi vonzata és a mai világ a profitra épít. Ez van.
  • FoodLFG
    #2
    Egyszerűbb lenne, ha kétszer ennyi ideig sugározna, vagy erősebben, azt kész.

    Nekem úgy tűnik, hogy a feketedoboz tervezői nem is akarják, hogy egy bizonyos idő elteltével megtalálják a dobozokat. Talán ezzel próbálják csökkenteni a kutatás költségeit.
    Pár hét után mondhatják azt, hogy hát lemerül, most már úgysem találjuk meg. Így senki sem várja már el, hogy keressék őket. Ilyen limit beépítése költséghatékony, pár hét után meg már úgyis mindenki meghalt (ha volt túlélő), nekik már mindegy.
  • Cat 02 #1
    Ha már sugároz, akkor sugározhatná az adatokat is ami rajta van >.<