2011-ig visszaléphetünk majd a Windows XP-re
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
szerintem ezzel akarják a népet arra ösztönözni, hogy megvegye õsszel és ne az rc1-et használja még tavaszig. de ezzel inkább azt fogják elérni, hogy mindenki beszerzi illegálisan, hogy megnézze, a véglegesben jó-e a billentyûzet és ha már ott van, akkor elfelejtik megvenni.
xp-vel jól jártam, vettünk egy leselejtezett céges gépet potom pénzért, és ott virított az oldalán az xp prof magyar matrica. közben meg még az aukciós oldalakon is tízezreket kérnek egy kérdéses oem verzióért.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
- Viszonylag régi, gyenge gépem van, egy Pentium 3 1100es Tualation 512 +a RAMmal, de ezen minden kb. 3szor gyorsabban történik, mikor megnyitok a linux alatt egy firefoxot, mint az XP alatt, Vista az el se indul a gépemen, lefagy valami kék hibaüzenettel a telepítés közben,
- van benne egy 3d nagyon régi videókártya , egy Dzsíforsz MX440es 64 +a RAMMal, múzeális darab, mégis úgy szakít rajta a Compiz nevû igen látványos ablakkezelõprogram, hogy egy megrögzött Ájerós látványfan maga alá pikszítana ha ezt látná,
- "Atomstabil", többször is próbáltam szétbénáskodni, mégis hibátlanul fentvan és minden fut rajjta, még a vindózos programok is, és innentõl kezdve nekem nincs szükségem a vindóz már említett bénaságaira,
- nálam bénább, kezdõbb felhasználót ti még nem láttatok, mégis azt mondom, hogy így kezdõ létemre , gyorsabban beletanultam a(s)z ámítógépekbe, a linuxon keresztül, mint a vindóz súgóján keresztül, és igen, sokkal felhasználóbarátabb is a linux, még kezelni is könnyebb, egyszerûbb és egyértelmûbb, mint az XP
- a neten sokkal több a linux fórum, a linux fan , akik mindenben segítenek, minden felmerülõ progblémát eddig meg tudtam oldani maximum egy-két napon belül, a google és a linux fórumok segítségével,
- eleinte féltem a termináltól és a furcsa parancsok bepötyögésétõl de rájöttem, hogy a linuxban mindenre van egy terminálos megoldás is , amit a neten meg lehet találni, bár eléggé nehéz odáig elfajulni, hogy a terminált egyáltalán igényelni kelljen, és a kényelmes, gyors és stabil csomagkezelõbõl három kattintás bármilyen programot a több tízezer rendelkezésreálló program közül feltelepíteni
- az összes kodeket magától töltötte le a DVD lejátszó program, egyet se kellett kattintanom,
- eddig egy darab hibaüzenet, rejtélyes fagyás, vagy bármi de semmi gyanús dolog nem történt, pedig én adtam rá okot , és több ízben hibás programokat kezdtem nekiállni telepíteni és azt is rosszul, mint késõbb kiderült a fórumokon,
- kapásból futnak azok a programok, még a vindóz-emulátor(ok) nélkül is amiket a vindózon megszoktam és használtam, Skype, Opera, Pidgin, Truecrypt, Openoffice , Firefox ...
- van feltelepítve két vindóz-emulátor is, de egyiket se sûrûn használom, csak akkor indítom el, ha valami kollégám jön és messzendzserezni akar, mert azt szokta meg,
- a fél giga RAMomom is gyorsabb a vindóz ekszpí az emulátorban, mint másnál egy gigán a Vista natúrban.Nem kicsit! Nagyon. Éés ez röhej már azért kéremszépen!!
Van még nem egy, hanem egy vagon (!) olyan kényelmi funkció amiknek hírét se hallottam a vindózon: mint pl. a multi-deszktop és annak kezelhetõsége, hogy pl. az asztalon az egerem görgõjével tudok váltani az asztalok között és 3dben odaforog a következõ asztal a 4 közül (ami az XP alatt eleve elképzelhetetlen lett volna ilyen kevés RAM mellett)
Összességében, jó a windows , csak azt nem tudom, hogy ezek után mire ?
Én maximum 5ezer Ftot fizetnék egy Windows 7 licencért, ha most vennék mondjuk egy új nótbúkot , többet semmiképpen nem érne meg, de ezek után nagyon valószínû, hogy inkább élbõl legyalulnám és feltennék rá egy linuxot.
Welcome Goy to Hungary! To the land of the Goys ! Warning for jews: Beware the Goy ! Warning ! Jewhazard area !
What about the forests?
Mellesleg feltettem az ubuntut, feltettem a winet, és kb mindent meg tudok csinálni vele mint amit windowson, és legalább legális, nem úgy mint a windows, amit csak durva pénzért lehet legálisan használni.
A
Attól, hogy csinálsz +1 nicket, nem lesz +1 vista/win7 hater linux/xp fan. Még mindig csak te maradsz, na meg a hangok a fejedben.
Eddig a Windows 7 a legjobb szerintem pedig még csak a RC-nél tartunk..
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
-mert pista bácsi azt mondta
-mert élbõl útálom az M$-t
-mert 6 éves gépemem szaggat az aero
-mert a linux sokkal jobb(elfogdaom indokkokkal)
-mert az xp milliószor jobb(indoklás hogy miben, kompatibilátsi problémák valóban lehetnek)
-mert fogalmam sincs csak erre jártam és fikázok már egyet
-fizet a konkurecia a fikázásért
Sose felejtem el, maikor a 2.6-os kernel tönkretette a vinyó fat tábláját.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Nehéz, rögös út ám a Linux - rögösebb mint a Win.
Mondom úgy hogy mindegyiket használom.
Mindenesetre en is mar csak linukszt hasznalok, de a Windowsbol is csak az XP t es azt is csak akkor ha nagyon muszaj.
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
-TiMoN-
Azt azért ne állítsd, hogy a Linux-szal nem kell annyit bütykölni, mint a Winnel. Ahhoz kell csak még türelem, no meg hozzáértés. A Linuxosokat (már meg ne haragudj érte) ahhoz az autótulajdonoshoz tudnám hasonlítani, aki nem azért vesz autót, hogy közlekedjen vele, hanem azért, hogy egész álló nap alatta feküdjön és szerelje. Analóg példa; a Win egyelõre userfriendlybb; persze nem olyan stabil mint a Linux, de azért már a Win7 nálam VMWare alatt is szépen muzsikál és stabil. Kimondottan tetszenek az olyan funkciói, mint a problem resolving, azaz tényleg megoldja a felmerülõ problémákat, nem csak ígéri, mint az XP. Holott virtuális környezetben még több ütközésre lehet számítani, mint egyébként. Ha volna hozzá rendes magyar billentyûzetkiosztás, már lehet, hogy fel is tenném fõ OS-nek. Egyelõre még csak az amerikaiak által elképzelt billentyûzetkiosztást ismeri, ami felcseréli a Z-t meg az Y-t, és sehogy sem tudom átállítani. <#confused>#confused> Na, súgja csak meg nekem valaki, hogy hogy kell ezt csinálni!
btw, a múlt éjjel az egész rendszerem összomlott (XP), de úgy, hogy még el sem tudtam menteni sem a könyvjelzõimet, sem a jelszavaimat. No, de a virtuális Win7 Firefoxából ma utólag ki tudtam exportálni õket, és marhára örültem neki, mert negyven-egynéhány belépési kódra meg jelszóra nem emlékeztem volna.
Szal, jó lesz az a Win7. Ha megjelenik nálunk is magyar nyelven, biztosan meg fogom venni életem elsõ legális OS-ét. <#hehe>#hehe>
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Ezzel megkímélem magam egy életre az SP , a trojan és a vírus szopás kérdésektõl.
Hogy az "újra kell húzni a windows-t" -ról már ne is beszéljek !
Welcome Goy to Hungary! To the land of the Goys ! Warning for jews: Beware the Goy ! Warning ! Jewhazard area !
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
\"Ha gazdag lennék, rögtön bölcs lennék...\"