73
-
tomcsa4 #33 Tessék. Személyeskedés helyett olvassál: íme.
Ezek elavult adatok? -
#32 Startert nem fogsz tudni venni, kivették a 3 folyamat korlátot, de a fejlődő országokba (és esetleg a netbookokra?) szánják.
20k körül lesz a home basic, az ulti meg 80k, szerinted az éri meg a legjobban grat. :D Szerintem a Home Premium és a prof fogja megérni a legjobban, ha már az árakról beszélgetünk. -
bummedli #31 Kipróbáltam ezt a win7 rc-nek nevezett bithalmazt de minek? jöhettek ide bármivel, de ugyanazon a 2 magos procis gépen, amiből az xp is 2 procit lát HÚSSZOR gyorsabb az xp minden téren... de tényleg, látványosan , érezhetően. és sok évi xp után ettől a hányadék kezelőfelülettől hát inkább térnék át egy linuxra mint erre a ...
azt már le se írom hogy hány órán keresztül tartott a telepítés és hányszor indult újra a gépem mert sírógörcsöt kaptok -
tomcsa4 #30 XP-nél a GUI-t nem a processzor számolja ki? Azaz a megjelenítés a procira hárul.
Amúgy kurva drága a Win7. Starter, mai a leg fapadosabb (3 folyamat, nuku aero) 10 ezer forintocska. Utána jön a következő lépcső, 20 ezer forint felett. Aztán kicsi különbségekkel folytatódik. Legjobban az Ulti éri meg. Jó, ez még nem boztos, ohgy a végleges árak (árfolyam stb ingadozása), de akkor is drágák.
Win7 alatt van baj a magyar bill kiosztással? Nálam jó. Én telepítésnél eltávolítom az angolt és felveszem a magyart. Angol Win7, hivatalos oldalról szedve. Amúgy hiába használnád az RC1-et, mivel frissíteni kell az OS-t és az felemelné a verziószámot. Azaz nem RC-d lenne, hanem véglegesed. :) -
roliika #29 GPU és megjelenítés... linuxnál és xp nél a dolog úgy néz ki, hogy fogja a gpu és kirajzolja az ablakot...ez ok..de bezárod...megint megnyitod..hát megint szépen kirajzolja ugyanazt az erőforrást használva másodszor tök feleslegesen.
Win7 nél egy dinamikus memóriaképet hoz létre, letárolja, majd ha ezerszer hívod meg x időn belől akkor csak a képet hívja elő, így nem terheli agyon az erőforrást, és mivel ez egy fix ojjjektum ezért több program is használhatja egyszerre mindneféle különösebb terhelés nélkül....na ebben más a win7 és a linux+xp -
#28 Hát figy, nálam most egy 2 magos gép dolgozik 2 giga rammal, az XP már nem bírta kihozni belőle azt, amit akartam, vistáról már leírtam párszor a véleményemet, win7 meg jó, csak nekem már nem áll kézre. És azért az, hogy linux nem tudja jól kihasználni a HW-t, azt azért erős túlzásnak tartom. Pl nálam videórenderelésnél határozottan gyorsabb (mondjuk igazságtalan verseny, mert 32bites XP-t nem nehéz leverni egy 64bites linuxal).
Amúgy meg GPU-t már elég régen használja megjelenítésre, ha videokártyád támogatja. Nem tudom pontosan, hogy mit kell, hogy támogasson, már valaki nálam okosabb már itt valamelyik fórumon leírta linkekkel alátámasztva.
#26 Megszokás kérdése, hogy mi egyszerűbb. Én 2 év only linux után próbáltam ki a win7et, és kb idegbajt kaptam tőle. Jó-jó, csak nekem már baromira nem esik kézre. Azt kényelmes használni, amit megszoksz. Majd ha lesz minden OS-el legalább annyi tapasztalatod mint nekem (kicsit ego, de igaz), akkor majd utána mondhatod, hogy felhasználóbarátabb :) Pl nálam már annyira alap a több asztalon való munka, mint nálad az egéren a görgő használata. Meg mi a túrónak csicsás összevissza kezelőfelület egy programhoz, ha pontosan tudom egy parancsból, hogy mit is akarok csinálni? Persze eleinte ez rohadtul nem kényelmes, de később, amikor belejössz, akkor rájössz, hogy mire te elindítasz egy videóvágó progit, kiválasztod hogy mibe konvertáljon, hogy tegye, milyen névvel, milyen kiterjesztéssel, az sokkal több idő, mint az, hogy én pár betűt leütök egy konzolba, és nagyjából minden második szavamat kiegészíti egy tab gomb.
Megszokás kérdése az egész.
Viszont hülyejúzer szempontból meg anyámat tudom csak örökké emlegetni, amikor ubuntu után felkerült a win7 tesztelés céljából, és megkérdeztem tőle, hogy milyen, akkor azt mondta, hogy "szép, de tetű". -
roliika #27 Aztán eltérő portálokon eltérő információk vannak a win7ről, és hát nem gondolom hogy tényleg szakemberek készítették a cikkeket, mert olvastam olyat hogy a 64 bitesnek 4 giga kell a simának meg legalább 2...ez úgy faszság ahogy van.
Mind a 64 bitesnek mind a 32 bitesnek elég egy 1Ghz-es proci 512 mega rammal és bármilyen integrált dx9-es graf chip..ezen már elindul és aero nélkül van olyan jó mint az xp.
Aeroval 1-1,5 giga ram és 2Ghz-en már teljesen használható még 32 megás videó karival is. -
lac14 #26 meggyöző érvek
csak tudod az h a linux felhasználóbarátabb már ott nem igaz mikor azt mondtad
"minden felmerülő progblémát eddig meg tudtam oldani maximum egy-két napon belül, a google és a linux fórumok segítségével,"
a win használata sokkal egyszerübb akármit is mondasz
és ha úgy használod ahogykell kevés olyan probléma akad h 10percnél tovább kéne keresgélj googleba nem h 1-2 napig
meg aztán Linux hiába ingyenes ha 1szer nem támogatják a szoftvergyártók
mer az 1 dolog h te netezel meg filmet nézel rajta...
hajól gondolom még programozásra lehet használni de másra nem igen...
ezért választják többen a windows-ot az egyszerüsége és a támogatottsága miatt és sztem ez érthető is -
roliika #25 Lesz ocscsós win7. 5-10 körül. Aero meg minden kacat nélkül. Notikra.
Igazából a memó kezelés amin javítottak és tényleg jobb mint xp nél, meg a proci ütemezés és a tcp/ip átírása, valamint a multicore támogatás + HD audio video + natív bluurééjj...2 éven belül nemfogsz tudni venni 4 masosnál gyengébb procit arrameg az xp kevés linux meg nem tul optimálisan használja, nemtudja kikapcsolgatni a magokat, és nemtudja gpu-ra optimalizálni a grafikus megjelenést...szal win7ben kb ennyi a lényegi és hasznos változás a többi meg kb csicsa. -
SCaine #24 Igen, mert nem is a wine, hanem a VirtualBox a megoldás. Teljesképernyőre kitéve a VirtualBoxot kollégáim meg sem mondják, hogy a háttérben még egy Linux is fut ! Mikor a múltkor mutattam, hogy egy jobb Ctrl és máris előbukkan a "valóság" , mint a Mátrixban, a kollégám azóta áttért Linuxra, mert annyira megtetszett neki a gumiszerűen pattogó komplett Windows egy Linuxablakban. -
#23 Kulturálódik, és amiket most ír, az tényleg nem hülyeség, hanem normális észérv. Kivéve a messengeres, mert én azt akárhogy próbálkoztam, nem sikerült wine-al életre kelteni. Sőt, még a wines licenszes dologgal is igaza van, ha egy win7 max 5 ropi lenne, akkor tutiziher, hogy nálam is itt figyelne a polcon. Bár mondjuk ez vonatkozik az összes többi (ami tényleg ér is valamit) programra. -
#22 engem meggyőzött, linux ftw -
torcipepe #21 a billentyűzetkiosztás megváltoztatásával én is és tesóm is próbálkoztunk. az rc1-ben van két magyar nyelvű billentyűzetkiosztás is. amivel először települ és alapértelmezett, az a rossz. a másik az infója szerint már helyesen használja az y-z gombokat, de csak az infója szerint. talán egy újraindítás az átállítás után helyrebillentené.
szerintem ezzel akarják a népet arra ösztönözni, hogy megvegye ősszel és ne az rc1-et használja még tavaszig. de ezzel inkább azt fogják elérni, hogy mindenki beszerzi illegálisan, hogy megnézze, a véglegesben jó-e a billentyűzet és ha már ott van, akkor elfelejtik megvenni.
xp-vel jól jártam, vettünk egy leselejtezett céges gépet potom pénzért, és ott virított az oldalán az xp prof magyar matrica. közben meg még az aukciós oldalakon is tízezreket kérnek egy kérdéses oem verzióért. -
roliika #20 De már kultúrálódik azéé. :D Fejlődőképes. -
#19 mégegy alreg?:) -
SCaine #18 [b]Én ugyan nem mondtam hogy egyértelműen szar a Windows, de azért egy pár indokot mondanék, amiért én a Linuxra váltottam:
- Viszonylag régi, gyenge gépem van, egy Pentium 3 1100es Tualation 512 +a RAMmal, de ezen minden kb. 3szor gyorsabban történik, mikor megnyitok a linux alatt egy firefoxot, mint az XP alatt, Vista az el se indul a gépemen, lefagy valami kék hibaüzenettel a telepítés közben,
- van benne egy 3d nagyon régi videókártya , egy Dzsíforsz MX440es 64 +a RAMMal, múzeális darab, mégis úgy szakít rajta a Compiz nevű igen látványos ablakkezelőprogram, hogy egy megrögzött Ájerós látványfan maga alá pikszítana ha ezt látná,
- "Atomstabil", többször is próbáltam szétbénáskodni, mégis hibátlanul fentvan és minden fut rajjta, még a vindózos programok is, és innentől kezdve nekem nincs szükségem a vindóz már említett bénaságaira,
- nálam bénább, kezdőbb felhasználót ti még nem láttatok, mégis azt mondom, hogy így kezdő létemre , gyorsabban beletanultam a(s)z ámítógépekbe, a linuxon keresztül, mint a vindóz súgóján keresztül, és igen, sokkal felhasználóbarátabb is a linux, még kezelni is könnyebb, egyszerűbb és egyértelműbb, mint az XP
- a neten sokkal több a linux fórum, a linux fan , akik mindenben segítenek, minden felmerülő progblémát eddig meg tudtam oldani maximum egy-két napon belül, a google és a linux fórumok segítségével,
- eleinte féltem a termináltól és a furcsa parancsok bepötyögésétől de rájöttem, hogy a linuxban mindenre van egy terminálos megoldás is , amit a neten meg lehet találni, bár eléggé nehéz odáig elfajulni, hogy a terminált egyáltalán igényelni kelljen, és a kényelmes, gyors és stabil csomagkezelőből három kattintás bármilyen programot a több tízezer rendelkezésreálló program közül feltelepíteni
- az összes kodeket magától töltötte le a DVD lejátszó program, egyet se kellett kattintanom,
- eddig egy darab hibaüzenet, rejtélyes fagyás, vagy bármi de semmi gyanús dolog nem történt, pedig én adtam rá okot , és több ízben hibás programokat kezdtem nekiállni telepíteni és azt is rosszul, mint később kiderült a fórumokon,
- kapásból futnak azok a programok, még a vindóz-emulátor(ok) nélkül is amiket a vindózon megszoktam és használtam, Skype, Opera, Pidgin, Truecrypt, Openoffice , Firefox ...
- van feltelepítve két vindóz-emulátor is, de egyiket se sűrűn használom, csak akkor indítom el, ha valami kollégám jön és messzendzserezni akar, mert azt szokta meg,
- a fél giga RAMomom is gyorsabb a vindóz ekszpí az emulátorban, mint másnál egy gigán a Vista natúrban.Nem kicsit! Nagyon. Éés ez röhej már azért kéremszépen!!
Van még nem egy, hanem egy vagon (!) olyan kényelmi funkció amiknek hírét se hallottam a vindózon: mint pl. a multi-deszktop és annak kezelhetősége, hogy pl. az asztalon az egerem görgőjével tudok váltani az asztalok között és 3dben odaforog a következő asztal a 4 közül (ami az XP alatt eleve elképzelhetetlen lett volna ilyen kevés RAM mellett)
Összességében, jó a windows , csak azt nem tudom, hogy ezek után mire ?
Én maximum 5ezer Ftot fizetnék egy Windows 7 licencért, ha most vennék mondjuk egy új nótbúkot , többet semmiképpen nem érne meg, de ezek után nagyon valószínű, hogy inkább élből legyalulnám és feltennék rá egy linuxot. -
#17 újabb nevek matula, bummedli kiváncsi vagyok mennyi van még VAJON KIKI alteregoból?
-
#16 Lehet, hogy nem jobb a linux, de legalább ingyen van ^^
Mellesleg feltettem az ubuntut, feltettem a winet, és kb mindent meg tudok csinálni vele mint amit windowson, és legalább legális, nem úgy mint a windows, amit csak durva pénzért lehet legálisan használni. -
WoodrowWilson #15 "Mindenesetre en is mar..."
Attól, hogy csinálsz +1 nicket, nem lesz +1 vista/win7 hater linux/xp fan. Még mindig csak te maradsz, na meg a hangok a fejedben.
-
bigjoe #14 Sok-sok éve foglalkozom számítógépekkel kb a win 95 óta..
Eddig a Windows 7 a legjobb szerintem pedig még csak a RC-nél tartunk.. -
Rexhawk #13 tévedsz Scaine a kiskedvenc beépített flame generátor, ő szokott most már csak csak ész nélkül fikázni. Ahogy bummedli is az ő alregje -
#12 TE indokold már meg miért is szar:D Lehetőleg kerüljük a:
-mert pista bácsi azt mondta
-mert élből útálom az M$-t
-mert 6 éves gépemem szaggat az aero
-mert a linux sokkal jobb(elfogdaom indokkokkal)
-mert az xp milliószor jobb(indoklás hogy miben, kompatibilátsi problémák valóban lehetnek)
-mert fogalmam sincs csak erre jártam és fikázok már egyet
-fizet a konkurecia a fikázásért -
tomcsa4 #11
Sose felejtem el, maikor a 2.6-os kernel tönkretette a vinyó fat tábláját. -
#10 A Linux vs. Winhez annyit hozzátennék hogy csak az a Linux-felhasználó tegyen itt kijelentéseket aki évek óta azt használja.
Nehéz, rögös út ám a Linux - rögösebb mint a Win.
Mondom úgy hogy mindegyiket használom. -
bummedli #9 Szar ez a Windows 7. Nálam marad az XP. -
Matula Lukaski #8 Ugy latszik teged erdekel, mert majd' szetdurran a fejed a meregtol :)
Mindenesetre en is mar csak linukszt hasznalok, de a Windowsbol is csak az XP t es azt is csak akkor ha nagyon muszaj. -
#7 És ki a francot érdekel, hogy váltottál??? Már a tököm ki van, hogy az összes Windows hírnél (és nem csak itt), jön pár linuxos csóka pofázni. A f@sz ki van már. -
yvorl #6 "userfriendlybb" jujj :)) -
#5 Amikor telepíted a Windows 7-et átválthatod billenytűzetkiosztást magyarra,már a januári beta óta. Hogy nem vetted észre eddig? :D -
#4 Mos' mér'? Én tegnap éjjel is újrahúztam az egész kócerájt. Lassan már azt is megtanulom, hogy hogy kell minden beállításomat úgy elmenteni, hogy utólag ne kelljen annyit szopni vele.
Azt azért ne állítsd, hogy a Linux-szal nem kell annyit bütykölni, mint a Winnel. Ahhoz kell csak még türelem, no meg hozzáértés. A Linuxosokat (már meg ne haragudj érte) ahhoz az autótulajdonoshoz tudnám hasonlítani, aki nem azért vesz autót, hogy közlekedjen vele, hanem azért, hogy egész álló nap alatta feküdjön és szerelje. Analóg példa; a Win egyelőre userfriendlybb; persze nem olyan stabil mint a Linux, de azért már a Win7 nálam VMWare alatt is szépen muzsikál és stabil. Kimondottan tetszenek az olyan funkciói, mint a problem resolving, azaz tényleg megoldja a felmerülő problémákat, nem csak ígéri, mint az XP. Holott virtuális környezetben még több ütközésre lehet számítani, mint egyébként. Ha volna hozzá rendes magyar billentyűzetkiosztás, már lehet, hogy fel is tenném fő OS-nek. Egyelőre még csak az amerikaiak által elképzelt billentyűzetkiosztást ismeri, ami felcseréli a Z-t meg az Y-t, és sehogy sem tudom átállítani. Na, súgja csak meg nekem valaki, hogy hogy kell ezt csinálni!
btw, a múlt éjjel az egész rendszerem összomlott (XP), de úgy, hogy még el sem tudtam menteni sem a könyvjelzőimet, sem a jelszavaimat. No, de a virtuális Win7 Firefoxából ma utólag ki tudtam exportálni őket, és marhára örültem neki, mert negyven-egynéhány belépési kódra meg jelszóra nem emlékeztem volna.
Szal, jó lesz az a Win7. Ha megjelenik nálunk is magyar nyelven, biztosan meg fogom venni életem első legális OS-ét. -
SCaine #3 Milyen kár, hogy most váltottam Linuxra és többet hallani se akarok semmilyen Windosról. Úgyhogy ezzel egy kicsit elkéstek.
Ezzel megkímélem magam egy életre az SP , a trojan és a vírus szopás kérdésektől.
Hogy az "újra kell húzni a windows-t" -ról már ne is beszéljek ! -
#2 Na, jöhetsz flémelni a Windows-topicba, Sanyópapa, vagy hogy a f@szba hívod most magad! -
Reb Tevye #1 Tök jó, hogy még meg sem jelent az új op. rendszer, de már készítik a javítócsomagot hozzá. Esetleg (bocs, hogy vagyok) BELETENNI nem lehetne a javításokat a véglegesbe?