47
 • cateran
  #47
  hmmm elarulom a filmek tobbsege 1 sided 1 layered lemezen jon ki (annak se nagyobb a kapacitasa..)ha hosszabb a film vagy soooook extra van,jon 1 sided 2 layersen (pl Batman:The Dark Knight 1080p-ben rippelve true hd hanggal 11Gb..lusta vagyok utanaszamolni,de legyen 50%-kal kisebb a rawnal (nincs annyi,de tegyuk fel) es akkor legyen a raw 22Gb,sot legyen 30Gb...hol vagyunk meg az 50-tol?
  Jatekok: tobbseguk 15-25 Gb..lehet 1-2 kiemelkedo,de ritka...(l GTA4 18 Gb ha jol emlekszem,de az altalad emlitett MGS4 is valahol 35 kornyeken van,nyugodtan utananezhetsz:))
 • Tinman #46
  2k-t a GoW vagy az UT3 akkor is megért, mert majdnem 5k u.e. a verzió a boltban.
 • Tinman #45
  Soha nem játszom 0-day játékkal... emiatt nekem aztán mindegy, hogy aznap aktiválódik vagy 2 hét múlva.
 • Tinman #44
  1. Soha nem rendeltem 1 db játékot... általában megvárok 4-5 db-ot és akkor már bőven megéri a 10% engedmény miatt a 990 Ft-os futárdíj.

  2. Ha neten megrendeled, de személyesen átveszed az üzletükben, akkor nincs futárdíj, de a 10% akkor is él.
 • Zomil
  #43
  én is használok Steam-et és már csak a 7végi akciok miatt is érdemes fellépni :)
  van már egy pár steam-en vett játékom.
  Ennek ellenére, azért a doboz verziok-kal sincs bajom, néha még olcsobb is 1-2 dolog, mint a steam-en(bár ez leginkább nem a steam hibája hanem a forgalmazóké, h digitális nem hajlandók olcsobban adni a programjaikat)
  Viszont a CE-ket igy is boltban fogom megvenne :)

  "Amúgy az Impulse-nál el lehet adni a vásárolt cuccokat, sőt, még kölcsön is lehet adni."
  hm, erröl még nem hallottam, elég jó dolognak tünik :) eladni mennyiért lehet megvan határozva, h pl. a játék eredeti értékének 80%-áért eladhatod?
  mondjuk ez a kölcsönadás is elég jó 5letnek hangzik a Steam igazán átvehetné :D
 • SityiSXT
  #42
  Ahogy azt már írták előttem is, a Steamen az akciókat érdemes nézni.
  Amúgy az Impulse-nál el lehet adni a vásárolt cuccokat, sőt, még kölcsön is lehet adni.
  Aki meg az aktivációk számát kevesli: csak egy e-mail kérdése az egész, ha elfogy, és 2 napon belül újra aktiválható a játék.
  A GOG.com meg amellett, hogy olcsón adja a portékáját, sok extrát is adnak a játékok mellé.

  Én nem akarok senkit "megtéríteni", de vannak előnyei a digitális vásárlásnak is. Az egyik legszebb pl. az, amikor a preloadolt játék a megjelenés pillanatában aktiválódik, és azonnal játszhatsz vele...
 • atomkrumpli
  #41
  engem speciel nem zavarna hogy csak egy kódot kapok de akkor ne kerüljön annyiba mint a dobozos verzió amivel rengeteg vesződsége van a forgalmazónak (nagyker-kisker kulcs, forgalmazás,stb).
  Ez olyasmi mint mikor a szervizben az olajcsere után megkérdezik hogy számlával vagy számla nélkül, mire visszakérdezel hogy számla nélkül olcsóbb ? A válasz meg az hogy -Nem (ilyenkor mondja az ember magában hogy a kurv#@%¢!)
 • Magnificat
  #40
  én akkor is megvettem volna, ha csak kódot kapok (így is beregeltem steam-re és azt a verziót rántottam le). Mondjuk nekem elsősorban a pályaszerkesztő és a modolási lehetőség miatt kellett... Azért az UT3-ban az a pár oldalas mini-artbook nem volt nagy bumm... szóval semmi olyan nem volt mellé, amire azt mondanám, hogy ejha, ezért megérte dobozosat venni...
 • Hober Mallow
  #39
  Mivel ps3 tulaj is vagyok,így közölhetem egyre több az oline megvehető játék...teszem azt COD4,SOCOM....bár sajna elég nagyok.A filmekből pedig kérlek járj utánna mekkora egy eredeti tömörítetlen BD film? Mert hogy sokak örülnek a 7 GB BD filmnek az rendben van csak egyrészt azon True HD hangzás sincs,másrészt a minősége éppen jobb mint egy mezei DVD:) egy True HD-s BD film tömörítések nélkül 40-50 GB:) nézz utánna.én már szedtem le:)50-100GB játékokról annyit...nézd meg mekkora az MGS4 vagy még pár ps3 játék:)Itt igazábol arról van szó hogy a legtöbb játék,ahoz hogy télleg szebb legyen+tárhelyre van szüksége. Szerintem nemsokára a boxhoz is kiadnak vagy egy BD olvasót,vagy vmi izmosabb vinyót.Mert ott pl már 4 DVD-s játékokról hallani...
 • Throme
  #38
  Ehhez a 10% kedvezményhez (576, CD Galaxis) online rendelés esetén, csak annyit, hogy a megtakarítást kifizeted a futárnak....
  Vagy ingyen szállítják ki?

  Másrészt ki kell fogni, hogy hol olcsóbb a játék, csak szét kell nézni.
  576-nál is vannak jó áron progik, persze nem a legújabbak ;)!
  Én az MM árain szoktam meglepődni, elég magasan tartják, még a classic sorozat is drága.
  Ja, fentiek konzolra értendők....
 • Tinman #37
  Fallout 2-t megvehetted volna a Fallout Trilogy kiadvány keretein belük 3k alatt.
  Teljesen korrekt kiadvány.

  GoW és UT3 valóban perfekt vétel GS mellékletként... de ezek ugye pont a dobozos verzió mellett szólnak. Én a seggemet se emeltem volna fel, ha 2k-ért kapom az újságot és mellé egy kódot, amivel letölthetem a GoW-ot.
  Viszont így, bejártam a várost érte és abs. megérte! Igényes kiadás, szokásos CD Projekt minőség.

  "de szerintem a digitális letöltésű vásárlás remekül kiegészíti a palettát. "
  Ezt nem is vitatom, de hogy csak és kizárólag ez legyen?
  Na onnantól fogok kőkeményen warezolni a vásárlások helyett!
 • Bogyi007
  #36
  Az EVM (ezt vedd meg) sorozat meg eleve tőlük ered. Az sem egy rossz dolog tőlük.
 • Bogyi007
  #35
  Nem akarom védeni az 576-ot de én mostanság a PsP játékaimat náluk vettem mert a legjobb akciókat ők nyomták sőt mostanság is vaannak akciók rájuk.

  De X360-ra is vannak most jó áraik.
 • Magnificat
  #34
  jah, most a Zeno Clash-el is szemezek, igaz 15 euró de remek játék, friss újonc csapattól, mindenképpen figyelemreméltó világgal... egy kis friss levegő a hasonló tucattermékek közt...
 • Magnificat
  #33
  én az utolsó olyan 6-7 programomat már digitálisan vettem (Steam és GOG). Steamről megérte? IGEN. Egyrészt olyanokhoz is hozzájutsz egyszerűen, amihez máshol, dobozosan nem tudnál/nem is adják ki dobozosan (pl plants vs zombies, braid, igaz mindkettő "casual" játék, de jobban és hosszabban szórakoztam velük, mint a méregdrágán megvett MoH Airborne-nal), persze van ami digitálisan nem elérhető, másrészt a steam-nél is érdemes az akciókat nézni. 75%-os Team Fortress 2 leárazás hétvégére? Nanáhogy... 3k-t megért bőven. Portal egy ezresért? legálisan? Stalker 2-ért? (szép szép az a pakk, amit mutattatok itt, de olyan 5x-ös áron lehet is :) ) Én elsősorban a játékot díjazom, a többi csecsebecse csak fun ha van, de ennél tényleg nem több). Ami monstanában újonnan vett, de nem digitális, az az UT3 (gamestar melléklet), 2k-ért újság + eredeti unreal tournament 3 vagy gears of war, szerintem ez is megéri bőőőőven. GOG-ról Fallout 2 (beszerezhetetlen boltban, de annyira bírtam, hogy megvettem utólag).

  Csak annyit mondok, nem vagyok dobozos verzió ellenes (bár tény, hogy páran elég csúnya összegeket rá akarnak verni plusszban az árára, de sajna a digitális sem olyan olcsó, mint lehetne), de szerintem a digitális letöltésű vásárlás remekül kiegészíti a palettát.
 • xido
  #32
  Na az 576 ezt az alámenést nem követi:)..Volt már nem egy,hogy galaxis már rég levitte az eredeti árat 30-40%-al,amott még mindig teljes áron adták hónapok múlva is..
 • Tinman #31
  Éppen hogy de.

  Példa:

  Galaxis elkezdte ezt a 10% kedvezmény dolgot netes rendelésnél. 1 hónap sem kellett és 576 is beszállt.

  Vagy

  Konzolboltok között régóta megszokott, hogy figyelik egymás árait és folyamatosan igyekeznek egymás árai alá menni.
  Ezért fordul az elő már rendszeresen, hogy egy kis konzolbolta egy adott premier játékot akár 4-5.000 Ft-al olcsóbban is megvehetsz, mint a "nagyoknál".
 • Narxis
  #30
  Hajrá digitális letöltés!!
 • InterFoxSOFT
  #29
  Megdöglene végre az a szemétláda mindent drágábban adunk, 576 üzletsor!:)
 • Gascan #28
  De nem a videojátékok terén.. igaza van Molnibalage-nak, a kisboltok nem adnak értéket a végtermékhez csak az árát növelik, szintúgy a nagyker .. ergo feleslegesen fizetünk értük, ami online letöltéssel megkerülhető
 • Tinman #27
  Azért, hogy árverseny legyen a piacon... ergo a vevő érdeke.
 • Molnibalage
  #26
  Szó se róla, ehhez nem kell bolt. Online rendelés egy disztribútortól? Minek kell a sok kis üzlet? Halál feleslegesek...
 • Molnibalage
  #25
  Igazi kézikönyvet alsó hangon fél évtizede nem adnak semmihez, de lassan inkább 10 éve. Nyomtasd ki magad, ha tapizni akarod. Rád hárítják a költségeket.

  A 20 oldals füzetecskéket 50%-ban sallang tartalommal ne hívjuk már annak... A kézikönyv az pl. a Falcon 4.0 500 oldalas kézikönyve, és nem sajtpapíron volt!

  Ma maga a könyv többe fájna ma, mint egy középkategóriás játkprogi...
 • Molnibalage
  #24
  Ha le lehetne tölteni úgy programot legálisan, hogy kiírható DVD-re én beza akkor el nem mennék egyetlen bolta sem...
 • xido
  #23
  Maradok annál,hogy amit szeretnék a polcomra,de sokallom a 12ezret érte,megvárom,míg leesik 5 körülre...épp ma raktam össze 5 játékot egy 20asért a cdgalaxisban,neten,az én szememben a digitális verzió kiírva lemezre nem értékesebb,mint egy warez...azért nem fizetek semennyit soha,hogy a verbatim felirat csillogjon rajta vagy még küszködjek szitázással,borító nyomtatással..
  vagy csak tegyem az 50es tégelybe és próbáljam megtalálni fél év múlva..
 • Gascan #22
  LOL :)

  Egyébként gondolom a gazdasági visszaesést, meg az olajár emelkedést valahogy az előrejelzők kihagyták a számitásból...
 • Tinman #21
  Hiába tettem ígéretet, hogy elhallgatok itt csak olvasok egy akkora baromságot, hogy muszáj reagálnom.

  STEAM?
  Az a Steam, amelyik gyakran drágábban adja digitális disztribúció formájában a játékot, mintha tokkal vonóval venned?

  ÉS mi van azzal ember amikor MEGUNOD! Vagy éppen úgy érzed, hogy most nem is lenne rossza a pénz amibe került az adott játék, vagy legalább a fele?
  Olyankor mit csinálsz a letöltött vacakkal? Ghostolod?

  Hirdetés: "Steamről megvásárolt Portal 2.000 Ft-ért eladó. Egy TDK dvd-n van az iso, de eredeti! Anyám életére esküszöm!"

  Argghhhh
 • vadmotoros
  #20
  Nekem bőven megfeleltek a játékok azon változatai, amihez csak a számla járt, meg a dvd-tok. Feleslegesnek tartom a cuccokat, amit a doboz mellé adnak.
  "A haszontalan tárgyakhoz való ragaszkodás bálványimádat"
 • SityiSXT
  #19
  Szerintem pedig jobb digitálisan vásárolni. Nincs lemez, nem kell másolásvédelemmel vacakolni, bármikor letöltheted, sőt, nekem már fogyott el aktiválási lehetőségem, nem is egyszer, e-mail-fordultával jelezték, hogy megint adtak lehetőséget...
  Az árakat meg érdemes pár bolt alapján összehasonlítani (ezek M.o.-ról (is) elérhetőek):
  Steam
  Impulse
  GamesPlanet
  Direct2Drive
  Good Old Games
  Az Impulse kivételével mindegyik helyről vásároltam márés pozitívak a tapasztalataim.
 • cateran
  #18
  Én meg arra gondolok,hogy honnan szedted ezeket a csinos kis számokat? 50-100Gb/játék meg 50 Gb/film..persze-persze...(jó lesz az olyan 15-20-nak is..)
  Másrészt -ha jól tudom- PS3 játékoknak nincs digitális terjesztése....

 • Throme
  #17
  Korábbi cikkben olvastam az "onlive"-ról. Szélessávú net kell hozzá (4-5 Mbps pipes a HD-hez) egy tv és amivel irányítod a játékot. Szerintem ez fog inkább elterjedni a letöltögetés helyett. Előfizetéses rendszerben eléggé ki tudják zárni a warezt. Természetesen egyelőre amcsikra fókuszálnak és nagy szerver pakok telepítésére is szükség van.

  Én sem látom értelmét a sok Gb letöltögetésnek és tárolásnak...
 • Lost Lont
  #16
  Azt hiszem, az egy-két év utáni negyedáron kiadott példányokból én ezeket szoktam hiányolni, szép köteg.
 • dara
  #15
  A Steam pl lehetőséget ad backup-ra, és annak visszaállítására. Szóval a lehetőség megvan ma is.
 • tomcsa4
  #14
  Hát igen, na ez pofátlanság a köbön. Steamen olcsóbbak a játékok és ahogy olvasgattam pár SG fórumban, működik a dolog (megbízható). Aki digitálisan szeret vásárolni, steameljen (már ha van az adott játékból steames elérhetőség). De csodálom, hogy a steamet még nem nagyon utánozták le.
 • tomcsa4
  #13
  Csinos kiadás. Magyarországra jutott ebből? Én nekem bőven elég a doboz+kézikönyv. Sőt, ha mondjuk 2000 ft-ért veszek valamit és nincs hozzá nyomtatott manual, az sem zavar. A gyári CD tovább tart, mint amit mi írunk ki. (Mivel azt speciálisan viszik fel.)
 • Tinman #12
  Digitális disztrib? Véresre röhögjem a torkom? Akkor most? Mehet?

  Miért?

  Digit Disztrib: Your download code is: ztrv9-tzhj9-ea9250

  vs.  Részemről ezzel le is zártam a további hsz-eket ehhez a témához.
 • snorbi
  #11
  Itt a bolt vs legális letöltés van versenyeztetve.
  A warezolás/torrentezés teljesen más kérdés...
 • snorbi
  #10
  Így tényleg...
  (Nem néztem utána, és azt hittem, hogy a letöltős jelentősen olcsóbb.)
 • atomkrumpli
  #9
  a galaxisban van hogy a digitális tíz (10) forinttal olcsóbb mint a dobozos kivitel (lemez+doboz+füzet stb) ebben a formában mocskos nagy vicc az egész
 • 60voltosNeon
  #8
  Nálunk meg az a gond hogy a városban (Szabadka) nincs olyan hely, ahhol birok venni original játékokat, ezért netről szedjük le őket. Vannak olyanok akik a piacon árulják az olyan játékokat, amiket torrentről szedtek le.