37
  • winnie
    #37
    nem, nem, nem. félreérted. nem kötelező megnézni. aki akarja, akinek megéri, az nézi meg.

    hadd ne mi számoljuk ki helyetted. nálatok, mucsán, nem-imax 3d mozi sincs, így tök mindegy, hogy csak ott van-e-.

    egyébként 1340 forint a diákjegy az imax harry potter 6-ra
  • B0nFire
    #36
    Ja! Meg lehet nézni a 3d-t az IMAX-ban. Hát köszönöm szépen. Mennyi a beugró az IMAX-be? 2000-3000 Ft egész estés filmre? Mucsaröcsöge-Budapest oda-vissza vonattal 8 rongy+2 helyi közlekedés, két napi hideg élelem... Mennyibe is fájna, ha meg akarnám nézni?
  • Vucli
    #35
    Én nem olvastam a HP könyveket, de nekem a HP filmek közül a 3. tetszett messze a legjobban én nagyon sajnálom, hogy nem Cuaron rendezte a többit vagy legalább még egyet.
  • giga123
    #34
    remélem nem lesz sok moziban 3d-és mert szerintem elrontják nagyon akkor.
  • z99999
    #33
    (csökkenő)
  • z99999
    #32
    nekem tetszik mind a könyv mind a filmváltozat, nem próbálok összehasonlítgatni hanem boldogan élem az életem.ennyi.
    mellesleg a legjobb hp könyvek sorrendben: 7,1,6,3,2,4,5
  • Déta
    #31
    Szerintem tisztára igazad van.
    Én nagy HP rajongó vagyok/voltam de a 7.-ik könyv meg a harmadik film, hát az valami óriási csapás volt gyermeki lelkemre...
    Nem volt gusztusom egyiket sem egyszer többször asszimillálni, pedig az első részt pl. 17-szer olvastam.
  • kandeláber
    #30
    az kapta a legjobb kritikákat

    azoktól, akik nem olvasták a könyvet

    az tetszett legjobban a közönségnek

    azoknak, akik nem olvasták a könyvet

    az azutáni részek bevétele nőtt meg

    Az Azkabai fogoly jobb nyitóhétvégét produkált, mint az azt megelőző két film, és csak 5 nap után esett vissza. Jóval erősebb volt a visszaesése, mint a Chris Colombus-féle filmeknek. Itt a konkrét adatok.

    2006 második legsikeresebb filmje volt, a pókember 2-t megelőzve

    És ez mit bizonyít? Te magad cáfolod a bevétel jelentőségét: rég rossz lenne, ha a nagy bevétel jó filmet, a kicsi rosszat jelezne.

    de valahol lehet örülni, hogy végre egy rendező, aki gondolkodott is, nem csak másolta a könyvet.

    Sajnos az a baj, hogy Cuarónnak nem sikerült felfognia a könyvet, és ő egy gyerekhorrort akart készíteni, miközben a könyvek hangulatát nagy ívben letojta. A HP egyik legnagyobb erénye a humora, amit Cuarón gyakorlatilag teljesen megsemmisített. Az ő poénjai inkább idegesítőek. Túl naturálisra csinálta. A műve sok rajongónak nagyon tetszett, de sok rühellte. Jól megosztotta a közönséget. Az újabb két rész visszatért jobban a könyvek hangulatához, amit a közönség meg is hálált a nagyobb bevétellel. Cuarón minden fórumot megragadott, hogy jelezze: szívesen rendezne további HP filmet is, a producerek mégsem engedték. Nem véletlenül.
  • Chocho
    #29
    Lehet, hogy a kritikái jók voltak, de azok számára, akik olvasták a könyvet, csalódást okozott. Velem is ez volt a helyzet. Értem én, hogy az a film, ez meg a könyv (*a polcra mutat), de ez nem vigasztal, ha egyszer nem élvezem a mozit.

    A 4. rész okés volt, az 5. korrekt. Remélem, a 6. ténylegesen jó lesz.
  • Csak77
    #28
    Buta vagy és ostoba!
  • kalapos01
    #26
    Szerintem írd be a Google-be, hogy 3D + Harry Potter vagy, hogy Harry Potter + 12 minutes + 3D
  • Julius Caesar
    #25
    ezek a filmek tökéletesek sztem. beülsz teleszed/iszod magad meg fetrengsz. a célját beteljesíti
  • Csak77
    #24
    A film NEM 3D! IMAX moziban is szélesvásznú lesz a film, és az a 12 perc pedig kitölti a teljes vásznat(mint a batman utcsó részében pár jelenetben)! Nem kell hozzá szemüveg!!!!
  • N1ggA
    #23
    "ha eleget fizetnének akkor akár egy pornó filmet is elvállalnék"

    nagyon remélem hogy tényleg ezt mondta, és azt is remélem, hogy felkeresik, és fizetnek is neki jó sokat
  • Banano
    #22
    Ne mond ki a nevét te 'kcsög.:D

    Egyébként pedig Hermió Né azt mondta régebben hogy ,,ha eleget fizetnének akkor akár egy pornó filmet is elvállalnék" Én hiszek neki!
  • FlyingV
    #16
    én ha jól emlékszem, most először értek egyet winnie-vel!

    szily3: a HP4 film volt eddig a lehető legtrágyább egy hányingerkeltően gyomorforgató lányregényt csináltak belőle..
  • Szemjuel
    #14
    lehet velem van baj, de én tudtam követni a történetet :D
  • szily3
    #13
    Hát bakker, ezt a rendezőt utálom! 4. volt az etalon, bár az előzőek is tetszettek... Az 5. részt pedig ennek a baromnak a hülye vágásával sikerült nagyon ellőni... A könyv hangulata szerintem abszolút elveszett, a történet nem volt követhető, csupa csilli-villi ficsőr, és semmi Harry Potter. Ha ezt is ellövi, kötelet neki!
  • winnie
    #12
    az kapta a legjobb kritikákat, az tetszett legjobban a közönségnek, az azutáni részek bevétele nőtt meg, 2006 második legsikeresebb filmje volt, a pókember 2-t megelőzve. nem kevered valamivel?

    rég rossz lenne, ha a nagy bevétel jó filmet, a kicsi rosszat jelezne. (az pedig, hogy mi marad ki belőle, a nézőben csak a megtekintés után tudatosul. de valahol lehet örülni, hogy végre egy rendező, aki gondolkodott is, nem csak másolta a könyvet.)
  • nydrian
    #11
    ... de leginkább azért lett negatív rekord az Azkabani fogoly, mert a legxarabb lett az összes közül. (pedig az egyik legjobb könyvből készült) Szerintem Cuaron rettenetesen elcseszte, és nem azért, mert nagyon "sötét" lett, hanem mert rengeteg fontos dolgot kihagytak belőle, viszont vannak hülyeségek, amiket meg hozzátettek, és a film érthetetlen katyvasz lett.
  • kalapos01
    #10
    Le van írva. Lesz 3D és nem forgattak IMAX kamerákkal. Szerintem csak összekeverted.
  • nandi27
    #9
    Ez a rész tudtommal nem lesz 3D. Csak forgattak benne IMAX kamerákkal is. A 7. epizód(ok) lesznek majd csak real 3D ben.
  • winnie
    #8
    elhanyagolható. főleg amerikában, ahol szinte mindig világpremier van és az ember választhat, hogy megnézi az első napon vagy pedig a 2-3. napon szar hanggal és képpel. (aki pedig kivár, míg lesz nézhető verzió, az a dvdripre is várna, amúgysem mozizna.)

    nem mellesleg a warez "hatalmát" remekül jelzi a taken eszméletlen nagy amerikai sikere, annak ellenére, hogy már előtte sok országban bemutatták és volt dvdrip. itthon is a legnagyobb legények már látták az amerikai csóró sorstársak előtt. más a kultúra, de attól függetlenül sokan úgyis letöltenek, így nem számítanak célközönségnek.
  • Weis
    #7
    Azért ne felejtsük el, hogy ezen adatokat mennyire befolyásolhatják a warez/torrent letöltések is. Sztem manapság nem elhanyagolható !
  • Andrews2007
    #6
    Az a kisgyerek Ralph Fiennes (Voldemort) unokaöccse. :D Érthető hogy a fiatal Voldemortot játssza mivel hasonlítanak is valamennyire. :D
  • Solten
    #5
    60-80 millió $ reklam? OMG, ennyibol egy jobb filmet is leforgatnak.
  • Szemjuel
    #4
    Amúgy az utolsó képen lévő srác úgy néz ki mint Russel Crow gyerekkorában xD Képzeljetek rá egy gladiátorfelszerelést, meg egy csataüvöltést, és tiszta RC :D
  • Szemjuel
    #3
    Én nem olvastam egyik részt se, nem vagyok rajongó. De a Főnix Rendje eszméletlen jó film! Itthon néztem meg, HD-ban, és nem csalódtam! Nagyon várom már a következő részt!
  • nohea
    #2
    Remélem, jobb lesz, mint az előző. Mer' az vmi iszonyat módon agyon volt barmolva. ... Bár, ahhoz, hogy jobb legyen, új színészek kellettek volna - már a Tűz Serlegébe is.
  • AzUs
    #1
    jupié... Nem vagyok egy nagy HP rajongó, de az előző rész nekem nagyon tetszett..! A varázslatok meg valami k...va jól sikerültek benne, remélem ebben is lesznek szép számmal!!