118
  • SCaine
    #118
    Játszatok a p*cs*t*kkel !
    A számítógépet másra is lehet használni !
    De a DirectD3 az azért megy Linuxon is.
    Íme:

  • Zoleeca
    #117
    Valahogy mindig kiszúrom, hogy megint kivel van dolgunk.
    Néha csak azon gondolkozom el, hogy vajon azért váltogatot a usereid neveit, mert képtelen vagy megjegyezni a jelszavakat?
    Ennyire ráérjen valaki...
    Vannak neked barátaid? Mármint olyanok akikkel élőben találkozol.
    Láttál már nőt közelről? Szoktál szórakozni járni? Ha nem ideje lenne tenni ellene.

    Szereted az életet? Ha igen, ideje lenne elkezdeni.
  • gothmog
    #115

    te hazug.
  • gothmog
    #113
    Valamit árulj már el nekem. Ubuntut használsz. Az ideológiádat hogy egyezteted össze ezzel?
    Mi az Ubuntu?
    Tudod mit jelképez az ubuntu logója? segítek:
    Circle of Friends
    De neked azért belefér ez a topikba általad ideokádott mocsok is? És komolyan is gondolod? És ez még mind belefér?

    Te hazug.
  • passatgt
    #110
    ezt kifelejtettem valóban:)
  • gothmog
    #109
    Persze-persze, azért csak vegye be szépen az orvosságát, Dezső bácsi.
  • Sanyix
    #108
    várjál, van akinek bonyolult az, hogy be kell pipálni, ÉS utána még okézni is. És azt várja, hogy ha bepipálja, akkor rögtön feltepíti, és ezért ki x-eli az ablakot :D
  • Loptop
    #107
    le vagy maradva, ma a legtöbb disztróval , nem vérizzadás, hanem néhány katt, a beépített csomagkezelőkkel (pl. Ubuntunál a Synaptics-szal) a legtöbb populáris szoftver, kategorizált feltelepítése, tehát , ha neked pl. Virtualizációs szoftverre van szükséged, akkor lenyitod a Virtulizációs szoftverek listáját és izomból beteszed a pipát a megfelelő helyekre: VirtualBox, XEN, QEMU és a végén izomból lepipázod, vársz egy fertály órát karbatett kézzel amíg letölti és feltelepíti, aztán újraindítás nélkül nekiesel mint tót a pi*ának... ENNYI.
  • blackeagle
    #106
    Most se sokkal több a boot ,de faragjanak belőle ha unatkoznak :)
  • [HUN]FaTaL
    #103
    Csak nehogy arra ébredj, hogy bilibe lóg a kezed:D
  • msstz
    #102
    én ezt nem olvasom tovább.
  • FlyingV
    #100
    boccs, de én maradok a Mac OS-nél inkább..
  • passatgt
    #99
    rajtad kívül mindenki
  • Sanyix
    #95
    nincs a felhasználóbarát designnel semmi gond. A gond a felhasználókkal van, akik a vindózt ismerik, és azt várják hogy a linux az egy vindóz más néven. Pl elképzelhetetlen nekik, hogy a partició olyan mintha egy sima mappa lenne, és hihetlen, hogy a partició nem c:\ hanem /mnt/hda/<meghajtócimke> (de lehet akár /fasz is, mert) akármire állíthatod.
    Meg az is hihetelne, hogy a folyamatokat, a gép adatait (órajel hőmérsékletek), egy mappában található szövegfájlt megnyitva lehet olvasni (persze ezekre is van felület), ami minden megnyitásnál frissül.
    Mert vindózt várnak linuxban... de bizony ha ezzel kezd az ember, a vindózé lesz érthetetlen, főleg mert az logikátlanabb is.
  • Sanyix
    #94
    Na már sikerült a linuxot olyan particióra telepítened amin maradt fél kbyte szabad hely? :DDD
  • gothmog
    #92
    Az hagyján, de az értőolvasás se megy neki. Legalábbis nem világos, miből szűrte le, hogy játékbuzi vagyok. Nem mintha meglepne...
  • [HUN]FaTaL
    #91
    Akkor húzzál már el és máshol oszd a faszságaidat, mert itt senki nem kiváncsi rád és a nulla szakmai érveket tartalmazó bullsh*t hszeidre.
  • [HUN]FaTaL
    #90
    Nem hát, a PC már megelőzte a currentgen konzolokat. Ismét látszik, hogy marhára vágod a témát. :D
  • WoodrowWilson
    #89
    Az a baj, hogy ezt már sokszor hallottuk tőled, és lám, mégis itt vagy és osztod a bullshitet.
  • gothmog
    #86
    Nem muszáj annak kockán lenni, teheted "falra" is. A kocka amúgy is csak látványelem, az effektív munka közben nincs jelentősége. A váltás pedig egyszerű asztal fölötti egérgörgővel történik, vagy a dockon/tálcán(panelon) rákattintasz a szükséges program ikonjára, és odatesz. Persze ettől még mindig több sima desktopod lesz és nem egy mega, amin csúszkálhatsz. Asztalból viszont annyit csinálhatsz, amennyit nem szégyellsz.
    És igen, ezek még mindig csak linuxra írt szoftverek. Egy Crysis Warheadot valszeg nem tudnék futtatni. De a CoD-sorozat pl. szépen futtatható. Hottoldon kívül senki nem mondja, hogy minden ugyanúgy fog menni, mint windowson, nem is ez a cél. De az sem igaz, hogy általános feladatokra -multimédiától a neten keresztül az irodai munkáig- ne lenne megfelelő. Ja az atisok egyelőre megszívták. Ők választanak a csilivili felület, vagy értelmes használat között, vagy használnak windowst, és annyi.
  • strogg
    #85
    Ez egy felesleges parasztavkítás :) 10sec-30sec-60sec édes mind1. A lényeg, hogy ha felállt, mire, milyen sebességgel, stabilitással tudod használni. Ez olyan dolog, mint annó volt a compiz :) Igazából marha kevesen használják, (én sem nagyon), de addig dolgoztak rajta, míg jó nem lett, kizárólag azért, hogy az akkor beharangozott vista aero ne tudja felülmúlni sohasem grafikai effektben. Nos ez sikeról. És? :) Kényelem: Nekem tökéletesen elegendő a beos/haiku gui tudta ami nekem kell. Jah, és haiku+eeepc 7mp, az indulástól, a desktop -ig. (hetente figyelem a haiku fejlődését, és remélem egyszer lecserélhetem rá az ubuntumat!)
  • gothmog
    #84
    Ha angol volt, az azt jelenti, hogy netkapcsolat nélkül telepítetted. Vagy ez valami nagyon korai verzió lehetett. Az első a 7.04-volt amit használni kezdtem, de ilyen gondom már avval se volt.
    Háttér, melyikre gondolsz? A parkettázottra? A konkrét háttérkép amit a feltöltő használt, nem tudom mi. Szerintem kezd itt:
    http://www.deviantart.com/#order=9&q=wood+floor+wallpaper
  • msstz
    #83
    Ehhez a háttérhez van esetleg linked amúgy?
  • msstz
    #82
    Szerintem meg mindegy, hogy hívják, mert egyébként is angolul volt Ubuntum, és azok után, hogy tényleg átállítottam Minden elérhetőre, és úgy sem találta meg a VLC-t, nem fáradozom azzal, hogy megjegyezzem a nevét. Persze ezt bizonyítani nem tudom, hiszen nincs róla videó, se más, de ha még ott is volt a VLC és csak én nem láttam 1 óráig, akkor ott még tényleg gond van, ha mással nem is, de az átláthatósággal és a felhasználóbarát designnal igen. Ha pedig nincs gond, akkor számtekeseké a Linux, illetve nekik való - és akkor ezt meg ismerje el mindenki, és hagyja az Ubuntu a Just Worksöt.
  • FoodLFG
    #81
    Szerintem nem arra gondoltok, amire én.
    Amit írtam az is lényegében egy több asztalos elképzelés, csak teljesen összeolvasztva.
    Az alap többasztalosban (amit eddig láttam) az zavart, hogy széttöredezett és nem elég gyors benne a navigáció. Ezért írtam, hogy nagyítással kéne inkább navigálni a tetszőleges nagyságú asztalon.
    Láttam olyat, hogy egy ablak félig az egyik félig a másik asztalon van egy kockára kifeszítve, de azt nem tekintem használhatónak.
  • Ahoy
    #80
    Nyeremény: 10 db BMW 5-ös, 3 tengerparti villa, 8 bombázó csaj, 51% Microsoft részvény, és a Linux forráskódjának teljes szabadalmi joga, uralma és zárttá tétele
  • Ahoy
    #79
    Programozó versenyt hirdetek:

    Firefox beépülő plugin, SG fórumra... Moderálja automatikusan Sanyopapa = Hottold = Arrakistor (és a "többiek") hozzászólásait. Olyan fícsörrel hogy azonosítja és felismeri a multi account flamereket, stílisról (mert hogy ilyen csak egy van, az qrvahétszent :)

    FF-et linuxon is lehethasználni, úgyhogy reméljük feltelepíti, és akkor be sem tudja majd gépelni az irományokat...
  • jatiking
    #78
    Fajín kis kép. :P Van több is? :F
  • gothmog
    #77
    :S

    Nem a játékok csak a pléjsztésün futnak. Tudhatnád eztet.
  • jatiking
    #76
    Linuxom futnak már játékok?
  • gothmog
    #75
    Azt a letöltőközpontot csomagkezelőnek, vagy Hozzáadás/eltávolítás-nak hívják. A vlc-t pedig akkor tudod elérni ha pl. az utóbbiban a forrást átállítod a "Canonical által támogatott"-ról "Minden elérhető"-re. Ez tényleg bonyolult, a keresőmező mellett egy legördülő menüből kell négy lehetőség közül kiválasztani.
    Bár előfordulhat, hogy te is ilyen "15 éve gépezek, de nem tudom mit jelent a desktop/server, vagy a 32/64 bit közötti különbség" -típusú ember vagy.
    Le lehet menni hottold szintjére és előadni ugyanazt a stílust, nyilván sokatoknak kapóra is jön, de ettől nem mi fogunk kevesebbnek tűnni, hanem ti.
  • Vorpal
    #74
    Biztos nem 30 as Sanyó - hottod - egy fiatal 20as éveiben járó középiskolából kilépő és valami monoton szarbe belépő zsebforradalmár képét kelti inkább.

    30 as évek felett az ember már akkor is nehezen fasz ha akar, de a 20 as évek környékén mindenki azt gondolja, hogy kurvára tud mindent a dolgokról, később majd rájön, hogy szart sem.

    Kivéve persze ha személyiségzavaros - akkor más - de majd csak összeáll a kép.
  • gothmog
    #73
    Képzeld, két éve kezdtem linuxszal foglalkozni, de még csak ötletem sincs, hogyan kellene nekikezdeni bármiféle kernel-piszkálásnak. Bár lehet, hogy a ms-forgalmazók mesélték neked a linuxról ezt a kernel-szerelés dolgot, de az a helyzet, hogy túlhaladott. Összesen nem írtam eddig 50 parancsnál többet a terminálba. És azt is úgy hogy másoltam az adott leírásból.
  • gothmog
    #72
    Nem nagyobb szánalom, mint ahogy a vista ment a leopard után. Mi legyen a feület neve? A macnél mi? Aqua. Akkor a mienk legyen Aero. fúúúú.
    Persze te megint csak rákattintottál a linkre, megnéztél párat a felhozatalból aztán fikázol. Szóval az a baj a felülettel hogy olyanra állítom amilyenre akarom? Hát legyen.
  • mousee
    #70
    Azért ezt a vért izzadós példát nem mondanám igazán megalapozottnak. Én ha feltelepítek egy ubuntut, akkor onnantól kezdve a csomagkezelővel tökölök kb 3 percet (fel van írva egy listára, hogy miket használok, és azokat a csomagokat kijelölöm szépen neki), majd hagyom egy 5 percet, hogy szedje le, konfigolja magának. Utána meg már csak az esztétikai dolgok vannak hátra...háttér, ikonok, screenletek. Szal telepítés után kb 20 perccel van egy fullra konfigurált, villámgyors rendszerem, amin nekem minden kézre áll, és egész esztétikusan is néz ki.

    Win alatt meg telepítés után összeszedegeted a progikat, telepítegeted, 32-szer újraindítod, és utána meg lesz egy rendszered, ami szépen fokozatosan lassul, majd kb másfél év után már annyira tele van szemetelve és lasssulva, hogy muszáj vagy újratelepíteni.

    Megszokás kérdése, hogy kinek mi esik jobban kézre. Én most teszteltem kb 1 hónapon át a win7-et (64bit), és tényleg jó oprendszer. Annak aki a windowshoz van szokva. De nekem pl baromira nem állt kézre a dolog. Kinek mi.
  • gothmog
    #69
    A minix az nem Linus hanem Andrew S. Tanenbaum rendszere, és oktatási céllal készült. Annak a hiányosságai miatt állt neki Torvalds a Linuxnak. Amiért aztán több elhíresült vitája is volt Tanenbaummal, az alapvető filozófiai eltérések miatt. Szóval ne keverd össze, mert ezzel megint csak azt bizonyítod hogy bármiféle fogalom nélkül fikázol.

    A másik kérdésben viszont van valami. Ha már szóbakerült a canonical, valaki igazán megfizethetne pár programozót, hogy végre elkészítsék az a kibaszott ati/amd drivert normálisan. Mert a fikázóknak már csak az az egy biztos kapaszkodójuk val.
  • roliika
    #68
    Még egy gondolat..anno Torvalds a Minixet egy otthoni buherátor körnek szánta, mert tudta, hogy mindenre nem használható, viszont egy oprendszer működését tanulgatni pont jó már akit érdekel...ma ott tartunk, hogy túl van hájpolva, még mindíg csak részmegoldásokra jó, vagy vért izzadás árán összehozható egy megfelelő munkaállomás is akár...ha szépen süt a nap.
  • roliika
    #67
    De ha találtál volna is, még nem biztos hogy működik is, mert no support (Win esetében ha valaki nemműködő programot adna ki ,minimum máglyára küldenék...)! :D

    Egyébként sok program nem érhető el a letöltőközponton keresztül, hanem le kell tölteni. Aztán az adott kernelre kell fordítani, és aztán kézzel konfigolni...nesze neked felhasználóbarát felület. (Konkrét példa a mobil netes modemek drivere jelenleg is ilyen!).

    Ha win alatt kéne így tökörészni és órákat eltölteni egy driver feltolásán, úgy vágnám ki a rendszert hogy csak úgy nyekkenne.

    Hottold! Írd már ki a nevedhez, hogy International Flamer! :D
  • passatgt
    #66
    ue volt nekem is a gondom vele
  • roliika
    #65
    "...vagy ti vagytok még nálam is infantilisebb, naívabb panelkockák..." <- az önelemzés sosem árt. :DDD "...de nem lehet mindenki olyan okos, ügyes és intelligens mint én. " <- Mondta Micimackó és benyomott egy csupor mézet.