Valós hangokkal ötvöznék a virtuális vízcsobogást

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én is
lényeg hogy az x86 cpu max babysittingre jó ilyen téren 😄D

Az a helyzet, hogy nem értitek a lényeget. A csap csöpögését hangmintákkal szimulálni hülyeség. Pont akkor kerültünk volna közelebb a virtuális világokhoz, ha matematikai módszerekkel oldják meg, ugyanis a csap csöpögése abszolút kaotikus (mint a világunk), és csak attraktorokkal írható le. Azzal, hogy egy wav-ot újra meg újra lejátszanak, egy hajszálnyival sem kerültek közelett az élethû virtuális világhoz. Olvasnivaló nemlineáris dinamikai egyenletek számolásáról.

Lmntal
Na de most tényleg:

Ti olvasók, hány különbözõ féle vízcsobogást különböztettek meg?

Van a csapvíz, van a mosogatás, van a wc öblítés, van a zuhanyzás, van a szobaszökõkút, meg a vízesés. (ezek az alapok, a többi stb.)

Mind mind különbözõ anyagokkal való érintkezéskor, különbözõ sebességgel, különbözõ beesési szöggel produkálnak hangot és erre algoritmust akar valaki írni??? Irigylem a kitartását!

Remélem a fraktálokat és a káosz elméletet nem szándékoznak belõle kihagyni... 😊

Fogadjunk, ha ez egy "Britt tudósok" hír lenne, akkor a hugyozás hangját szimulálnák - de mivel csapvízrõl van szó, így elfogadjuk fantasztikus elõrelépésnek...

Elgondolkodtató mindenesetre <#fejvakaras>

Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)

Lazarus
Egyetértek
Darth Sith
Anno ilyen hasonló volt a Doom3-ban is, ott is realtime generálta a játék a hangokat, hogy ne lehessen kétszer ugyanolyan. Mi ebben az új?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Tetsuo
Ez nem vmi nagy attores.. még qrva messze vunk a virtualis vilagoktol.
Az NEM teljes szimulalas, ha elore felvett hangokat tarsitunk. LOL
En azt vartam, h ugy mint 1 zenei terprocesszor, kiszamolja a hanghullamokat, a fizikai kepletek es algoritmusok segitsegevel, nem pedig kbszott felveteleket rakosgat sorrendbe, majd lejatsza azt.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

"Ezzel csupán annyi a baj, hogy irgalmatlanul sok tárhelyet foglalnak el a merevlemezen. "

Ez nem sokat szamit.10 ev mulva a leggagyibb mobiltelefonban is tobb memoria lesz mint a mai legnagyobb vinyok kapacitasa.
Ez nagyon is hasznos. Tömény fizika. Ha jobb a modell, jobban értjük a jelenséget. Az eredményeit pedig az anyagszerkezet kutatásában, és alkalmazásában is lehet hasznosítani, nem csak a játékokban. Gratulálok nekik <#eljen>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Alwares
Hát ez rohadt hasznos. 😄

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

fázisviszonyok impulzusválasz frekvenciaválasz mind mind sokkal érdekesebbek min a dinamika.

Megnéztem. Jó meg minden de ettõl csak a wc-re kell kimennem. Azért még messze van az igazitól sztem.

Nothing Ever Changes

ez poén, csakhogy a TÉR hangja legalább olyan lényeges mint magáé a forrásé ( "ambience" ). Jelenleg realtimeban egy kis szobát tudnak lemodellezni egy 8800 GT-n. A procid meg szarra sem elég ezkben a dolgokbna.

A lényeg, hogy jól terhelje a procit..loool 😄D

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

B0nFire
Az a lényeg, hogy a soundfontok elvén fog mûködni, mint amit a virtuális hangszerek nagy többsége már régóta használ. Egy szemléletes példa: a dob pergetése. Különbözõ dinamikájú leütéseknél különbözõ hangminta szólal meg. Itt elvileg 1-es léptetéssel is megcsinálhatják; akár 127 vagy 255 különbözõ dinamikájú hangmintát is beprogramozhatnak a soundfontba.

Ezzel csupán annyi a baj, hogy irgalmatlanul sok tárhelyet foglalnak el a merevlemezen. Egy virtuális dobnál természetesen az a cél, hogy minél élethûbb legyen, de egy játéknál azért nem életbevágó. Fõleg, hogy minden objektumhoz, ami zajt kelt, hozzárendelnek 256 MB-nyi hangot.

Így lassan a játék már DVD-re sem fog kiférni, majd Bluréjn adják ki, ezzel együtt értékesítik a Bluréj meghajtókat (vagyis rákényszerítenek, hogy megvedd), és rögtön lesz létjogosultsága a Terabájtos vinyóknak is.

Nem az a lényeg, hogy hatalmas elõrelépést tettünk a szimuláció fejlõdésében, mert ez a "dinamikához rendelt hangfájl" már több mint 10 éve mûködik, csak még játékra eddig nem használták.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Az az animáció...a víz olyan mint valami hajzselé. 😄

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

gothmog
Mármost, tecciktudni, én ideológiailag nem vagyok eléggé képzett. Tessék nekem megmondani, ilyenkor hasra kell esni vagy hanyatt? <#idiota>
Jó persze, értem én, folyadékmodellezés, hanggal, és akkor innentõl majd a Doom 8-ban ha belegázolok egy pocsolyába, akkor nem elõre felvett csobogás fog szólni, hanem algoritmussal számolt. Most elõrébb vagyunk, télleg.

LOL. Nem a csöpögõ vízcsapon van a lényeg emberek. Hanem, h ez egy hatalmas lépés a szimulációk fejlõdésében. Nem igaz, enyit nem bírtok meglátni egy hír hátterében...

KillerBee
Nem akarok hülyének mutatkozni, értem a dolog lényegét és fontosságát is. De az istenért, miért éppen egy idegesítõen csöpögõ vízcsapot kell szimulálni?

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

[HUN]FaTaL
Hát ez baromi fontos... 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Ez tényleg kellett, mint egy falat kenyér! XD

Az élet előttem áll és nem látok tőle semmit!