Vége a konzolkorszaknak?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
a te PC-dben Cell, vagy Xenon található? <#hehe>#hehe>
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
C:\Documents and Settings\xyz>ping index.hu
index.hu <217.20.130.97>217.20.130.97> pingelése 32 bájt méretû adatokkal:
Válasz 217.20.130.97: bájt=32 idõ=3 ms TTL=57
Válasz 217.20.130.97: bájt=32 idõ=2 ms TTL=57
217.20.130.97 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítõlegesen, milliszekundumban:
minimum = 2ms, maximum = 3ms, átlag = 2ms
Egyébként enélkül tényleg esélytelen a dolog, ezt õk is tudják.
A másik, hogy én úgy hallottam, hogy nem feltétlenül játékokat, hanem alkalmazásokat akarnak ezen futtatni, mivel arra nagyobb igény van, és kisebb az erõforrás+sávszél igénye is. Pl az ember nem vesz meg egy photoshopot, vagy ha van 3 gépe akkor nem vesz meg 3-at (irodai, otthoni, laptop), csak 1-et licenszel, neten keresztül.
Amúgy meg nem értek egyet a cikkel, jópár nem-is-olyan-régi játéknál az a helyzet, hogy megcsinálják konzolra, majd "talán" portolják PC-re ahol az elcseszett irányítás miatt kontroller nélkül játszhatatlan. Sõt, van amit nem is portolnak (Halo 3). Ha már nem képesek rendesen írni játékot úgy, hogy konzollal és egérrel ugyanúgy lehessen játszani, legalább vegyék a fáradságot hogy portolás helyett rendes PC-s verziót készítsenek, ne csak átírják, hogy PC-kompatibilis legyen (a PC mindennek az alapja, akárhogy is tagadják a konzolpártiak, minden konzol belsejében PC alkatrészek dolgoznak).
Szóval szerintem ez alapvetõen idõ kérdése. Manapság a szolgáltatók a sávszélre koncetrálnak, errõl szólnak a reklámok és a szerzõdések, responce-time-ról (szinte) sehol nincsen szó. Ha ez változik idõvel, leszorítják a pinget, akkor ütni tud... Nagyot... Nagyon nagyot...
Az üzleti életben ez gyakorlatilag a vékonykliensnek / remote-desktopnak megfelelõ ötlet. Ott pont ugyanez a probléma. Házon belül minden ok, nem tudom ki hogy van vele, de én már kb négy-öt éve így dolgozom különbözõ cégeknél. De mihelyst ki kell mozdulni az épületbõl, pláne ha mobil platformra megy az ember: bejön a lag. Röviden: sávszél már van, ping még nincs, hajrá! 😊.
LZ forever
Szóval lehet 120 megás kapcsolatot tesztelt, de mi lesz a hátulütõje, mert Upc-nek mindig van.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
kezdésnek asszem USA de késõbb ha bõvül a szerverpark akkor mindenfelé
sima tv felbontásnál 1,5MB, fullHD-hez 5MB
sztem nem, de sok sok cuccot akarnak feldobni rá induláskor, anélkül nem lesz sikeres
az õ kis dobozuk kell és valamilyen usb-s vagy bluetooth-os vezérlõ
viszont a technikai háttere lesz a halála..ha sokan akarják használni nem fogja elbírni a szerverpark, hiszen ha 1000 ember akar egyszerre fullHDben crysys-olni akkor kell hozzá 1000 gépnek megfelelõ számítási potenciál.. ha meg kevesen használják akkor nincs pénz és becsõdöl... ennyi..
a fenti infók erõsen memóriából vannak, mert 1-2 hónapja olvastam egy magazinban és a fórumokon..
3 hónapja nem ez a cég égett egy hatalamasat, mert szagatott a gép mint az állat? Szerintem de.
Másik hiába van 20 gigás kapcsolatom, ha azon szerveren 100 másik ember csatlakozik fel a neten. Mert ott vannnak néha komoly laggok. Plusz az adatokat dekodolni átküldeni a szervere, majd kibontani, kiszámolni visszaküldeni, és megjeleníteni. Mind ezt valós idõben, szerintem nagyon drága, és egyenlõre nagyon nagyon nehéz. Ha kiszolgáló szerver nincs abban az országban, ahol játszok, már akkor komoly sebbeség problémák léphetnek fel. És ha egyszer nem jön be, akkor többet nem játszok vele.
Sokára lesz még ez realitás, vagy max japánban, ahol már van lehetõség a 160 megás internet elérésre is, de itt Európában szerintem még nem kivitelezhetõ.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Sport játékok meg érdekes lesz nézni... mert ott mindkét tábor kontrorelt használ. Autós játékoknál is érdekes lesz... 😄
Mondjuk szerintem ez ugyan az lesz mint a PC vs Konzol, hogy PC leáldozóban van... faszság...
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Mert sztem nem sokan (nagy gémerek legalábbis biztos nem).
En ugyan nem nagyon szeretem a SONYt, de az ocsemnek van iPhone-ja, es lattam rajta par jatekot, meg repulo szimulatort is, meg valami autost is. Koze nincs minosegben, sem egyebben ahhoz amit egy PSP vagy DS tud. Szal kar meg temetni a kezi konzolokat.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Az más kérdés, hogy egy ilyen szolgáltatásnál a szó szoros értelmében iszonyat számítási teljesítményt kell fenntartani szerver oldalon. A megoldás inkább az lenne, hogy szerveres renderingre kellene élbõl megírni játékokat, amit per pill kb senki se csinál. De legalább az ötlet megvan, hogy 10 éven belül merre kell elmozdulni. Írni kell frankó kis 3D szerver programokat egy közös világ, clusterezhetõ, minõségben automatikusan skálázódó, stb. Jó kis meló, nem mondom.
Playstation id:RyosanHUN Live id:Ryo san HUN
Itt egy dolgot nem tudok, én most töröltem módokat és map-packokat a gépemrõl, mert már 5 gigára felszalad. Szval támogatja a személyre szabhatóságokat, az új amatõr mapokat, stb. A PC-nél van egyfajta szabadság, hisz nem ellenõrzött körülmények között folyik sokszor az online játék. A szervereket független cégek szolgáltatják és játékosok felügyelik.
Én belekukkantottam a videóba, a Crysis kicsit csúszott, de nem tudtam eldönteni, hogy a youtube csinálja, vagy a felvételen van így (mert nem dumáltak sokszor közbe).
Nem az 5lettel van a gond, hanem hogyan lehet kiaknázni. Képesek lesznek e arra, mint az Apple, hogy szinte az összes nagy kiadót rávegye, hogy az iTunesben benne legyen. Mekkora szabadságot kap a user, és mennyit kell fizetni.
Mert ezen a dolgon minden nagy 5let megcsúszhat.
Majd a flash játékokért lecserélem a pc-t konzolt mindent, nah persze.
Steam name: Renato_Misak XBL gamertag: Renato Misak PSN: Misak_Renato
Mennyibe kerulne?
Havi v jatekok utan kellene fizetni?
Minden orszagban elerheto lesz?
Mekkora savszelesseget igenyel?
Minden jatek elerheto lesz rajta?
Hasznalhatom majd hozza az xbox/ps/nintendo kontrolleret is?
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
ez a jövõ, a természetes evolúció.
Az apple meg nem konkurenciája a marokkonzoloknak, mert amilyen értelmetlen játékok vannak. Max 5-10 perc agyatlan játékra jó, de másra nem.