27
-
#27 Na igen, Steven Seagal is megpróbált hasonlót alkotni (igaz, ott megmerényelték a lányát, és bosszút áll), de nem lett zajos siker, nagyon nem. Pedig Seagal legjobb filmje hosszú évek óta. Nem szerencsés, ha rövid időn belül több film készül ugyanarra a témára. -
winnie #26 akkor az azóta bemutatott 2 lányelrablós film miért nem lett siker? hidd el, nem ilyen egyszerű a közönség. -
#25 A Fegyverek istenében 307 halott van, 236-ot a John Rambo-ban öltek meg:). -
AZTA #24 Hát pedig... azt hiszem nem hülyeség ha azt mondom hogy itt is egyszerubb lett volna egy másik kislányt csinálni mint 120 embert megölni:D:D -
Barakukk #23 A Taken - Elrabolva alapsztorija is kísértetiesen hasonlít a Kommandó alapsztorijára, az pedig nagyon sok bevételt hozott. Nyilván a stúdió úgy gondolja, hogy ha elrabolják az ember lányát, az izgalomba hozza ezentúl a közönséget. -
Athor #22 ÖÖöö... a Nagy Durranás második részében van egy hulla-számláló, ami hitelesen bebizonyítja, hogy AZ minden idők legvéresebb filmje!
-
edisonae86 #21 Mondok :) John Woo: "A fegyverek istene" Ez a film szállítja a legtöbb hullát 236 embert ölnek meg a filmben, és nem háborús, hanem a legdurvább és a legjobban kivitelezett, megkoreografált akciófilm, ami valaha készült. Kritikák is alátámasztják ezt. -
edisonae86 #20 Azokat kéne feldolgozni akik kitalálják hogy remake-et csinálnak valamiből. Már rohadtul kezdem unni, hogy mindent feldolgoznak. Hiába a mai technika, egyszerűen lehetetlen ugyanazt a színvonalat és hangulatot teremteni, mint ami az eredeti filmben volt. Szégyelje magát Hollywood hogy ennyire ötlettelen, és ostoba. -
AZTA #19 Mondjatok nekem még 1 filmet ahol másfél óra alatt vmi 120+ embert öl meg 1 ember ÉS a végén szabadon távozik :D:D -
Wolfi24 #18 Ha a Menekülő embert a King könyve alapján dolgozzák fel akkor lőttek a kőkemény akciónak, mert abban nem az volt a domináns. Viszont a vége nagyon durva lett, szokásos King féle befejezés. :D A film és a regény között tényleg oltári nagy szakadék van annyi csak a hasonlóság közöttük, hogy a főszereplő neve Benjamin Richards. Ezen kívül semmi sem egyezik meg. :D -
#17 "Azt nem fogják fel, hogy a legtöbb Arnold film azért az ami, mert benne van Arnold, ő adja azt a kis pluszt ami miatt pl: A Kommandó kiemelkedik a többi sima agyatlan akciófilm közül"
Lesz egy ujabb elcseszett remake. -
#16 Ha szereted a klasszikus akciófilmeket, amiben az egyszem főhős egymaga ledarál egy kisebb hadsereget, és közben idéznivaló egysorosakat köpköd jobbra balra, akkor valószínűleg tetszeni fog:). Egyébként 80-90 perc között van a játékideje csak, nem terhel meg nagyon:).
Viszont ez az a film, ami szerintem Schwarzenegger nélkül nem ér tényleg semmit. Najó, a ruszki remake nekem tetszett, de nem hiszem, hogy az amerikai is lenne olyan jó, ritkán csinálnak ők jó remake-et. Bár nem ismerem John Cenát, mindössze két filmet forgatott eddig, egy esélyt azért adhatok neki, a Tengerészgyalogos magyarul is megjelent. Az a baj, hogy manapság a jó dumát is kispórolják a szereplők szájából, mind a hollywood-i írók, mint a hazai ferdítők. A Kommandó néhány jelenete is kevésbé jó a tévés szinkronnal. -
torcipepe #15 huh, na ez az a film amit még vagy nem láttam vagy már olyan rég hogy nem is emlékszem rá. biztos megér 2 órát az életből. -
#14 Én sem olvastam, sőt a Dick regényt sem, de tudom, hogy egyik film sem ragaszkodott hűen az alaphoz. Ezért írtam, hogy kérdéses még, hogy az alapul szolgáló irodalmi műveket, vagy a filmeket fogják inkább feldolgozni. Mert előbbi esetben ugyebár nem beszélhetünk Arnie remake-ről, de szerintem könyvadaptáció esetében eleve nincs értelme. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy Rómeó és Júlia remake... Ebben a cikkben sem ártott volna megemlíteni, hogy azok adaptációk, bár valószínűleg a feldolgozásukban az is közrejátszik, hogy Schwarzenegger már sikerre vitte őket. De ez már szánalmas, szinte más filmhírt nem is látok, csak újabb és újabb remake-ről valamit. -
#13 engem ez a beszólás tompított le pár percre:
-Ereszd ki a gőzt Bennett!
báázeg -
ddt500 #12 Vicces gyerek vagy Te Sunny ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak. -
EroSennin #11 Schwarzi egy szakadek folott logatva (egy kezzel) vallat egy csavot a vegen pedig beleejti a szakadekba. Odajon a fekete csajszi:
- mit csinalt vele?
- elengedtem.
http://hu.wikiquote.org/wiki/Kommand%C3%B3_(film)
A Kommando az egymondatos akciofilmek klasszikusa :D -
Quantumleap #10 Nem olvastam még, de tudom, hogy a Menekülő ember esetében oltári nagy eltérés van a regény és a film között. -
sandor8206 #9 remélem jól idéztem :-) -
sandor8206 #8 Azt nem fogják fel, hogy a legtöbb Arnold film azért az ami, mert benne van Arnold, ő adja azt a kis pluszt ami miatt pl: A Kommandó kiemelkedik a többi sima agyatlan akciófilm közül
-Azt mondtam téged öllek meg utoljára...Hazudtam
Pufff -
#7 -Pontosan azt fogja csinálni amit én mondok...
-...Lóófaszt
Alapmű!
Ezt a filmet nem lehet feldolgozni mert annyira egyedi és megismételhetetlen , halott ügy már most. Az új forgatókönyv nem minden... -
#6 Földön fekvő embernek:
-Add meg magad!
-NEM ADOM!
-A jó kurva anyád! RATATATATATATA
Ez is benne volt :D -
#5 Hehe, nekem a Kommandó volt annak idején az elsők közt az akciófilmek között amit láttam. Még jó kis VHS-en alámondással (!) néztem meg vagy 20-szor kiskoromban. (Tudjátok, mikor végig egy színtelen hang mondja monológszerűen az összes szereplő szövegét. Legyen az férfi vagy nő, elég volt egy "szinkronszínész" ) Kíváncsi leszek mit tudnak kihozni egy remake-ből... -
#4 A Kommandónak tavaly készült egy jó kis ruszki remake-je. Egy az egyben, szinte jelenetenként lemásolták az eredeti filmet, átültetve orosz környezetbe. Ami tetszett, hogy volt pár elejtett utalás, kikacsintás az eredeti filmre. Sajnos a drága amerikai remake korántsem lesz ilyen jó, ebben biztos vagyok. Nem kéne hozzányúlni, sem ehhez, sem a többihez.
A menekülő ember és az Emlékmás esetében a remake szóval nem árt vigyázni, mert azt nem tudjuk, hogy a filmeket fogják újraforgatni, vagy a két regényből készül újra film. A Menekülő ember egy King novella, az Emlékmás pedig Phillip K. Dick regénye. -
atis78 #3 Ötvös Tibor nem vagy elég tájékozott már készült remake igaz unofficial de van már meg is néztem
Egy link a film egy kis részletéhezés egy kis infó a filmről -
Librarian #2 "Lószart!" - Arnold Schwarzenegger - Kommandó
XD
Ja, amúgy nem kéne hozzányúlni ehhez sem... de most az, hogy itt méltatlankodok rajta, nem számít... -
hPi #1 "...egykori pankrátor"? Megnézném az eredeti cikket... "néha" érdekesen fordít pár cikkíró az sg-n...