Felhõkarcolók és toronyházak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na volt ennek a sorozatnak, egy hidas része is, ahol egy új hidat építettek, mert az utak nem bírják már a terhelést. Képet nem találtam, de azthiszem ez az.

zaki
Mérnöki mûtárgyak
A Hong Kong-i reptér

Ez volt a mûsor címe.

Valami reptér rémlik nekem is...
Minimum egy sziget kell neki az óceánba, mert magában a városban nehezen férne el xD

zaki
laknék <#gonosz1>

amúgy én is :D
én is láttam vmi mûsort a discoveryn anno, egy új repteret csináltak a tengerbe, és összekötötték egy autópályával, pár híddal, alagúttal, stb... :o

mûholdkép

A figyelmen kívül hagyott hsz-em-et elõtérbe hozom: Hong Kong Én úgy vettem észre hogy ez a város terjeszkedik, de nem olyan mértékben, mint amennyire zsúfolódik.
Nemrég néztem Discovery-n egy új híd építését Hong Kongban (híd nevét már nem tudom, de elég nagy projekt volt/van) és tulajdonképpen a munkás csoportok harcoltak a helyért, ami az építkezésen tulajdonképpen kisebb rendszertelenséget okozott, de végül rendezõdtek a dolgok, ahogy egyre több elem épült be a hídba.
Amúgy megmondom õszintén, laknák Hong Kongban !

Az tényleg izléstelen lenne, ha a rendõrség épülete elé akarnának zsúfolni valamit. Az jelenleg úgy jó, ahogy van.

I.C.ram
Dragul elegge. Pl a Soroksari tesco kornyeken iszonyat durvan felmentek az ingatlanarak. Kb 11 eve vett a cegunk ott egy telket par tiz millioert egy picit nagyobb irodaepulettel rajta. Most kb a 10xeset eri. Lakohazak ingatlanarai annyira nem valtoznak, de az iradehazake baromira megemlekedtek, foleg ott del-pesti duna menti reszen.
Molnibalage
Azért nem 4 szint a plafon, de ne akarják már ezt 140 méterre emelni. Nem hiszem el, hogy ennyire drága a telek Pesten. Ez nem NY...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

I.C.ram
Szerintem van keresnivaloja, max letre kene hozni egy modern negyedet, mint a Defense negyed Parizsban. Oda kene szorni ezeket. Iszonyat modon visszaveti BP fejlodeset, hogy nincs koncentralva a szolgaltato szfera, illetve az irodahazak. 4 szintes epuletek meg baromira nem kotlseghatekonyak a magas telekarak miatt.
Molnibalage
A BME Áramlástan Tanszéke vizsgálta a szélterhelését az épületnek. Véleményem szerint ilyen épületeknek semmi keresnivalója Bp. látképében.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

De ez még nem is olyan magas, szerintem nem nagyon lógna ki a városképbõl, az más téma, hogy fantáziátlan, meg eltakarja a rendõrség épületét.

"magasságkorlát" Ezért nem épülhet Pesten felhõkarcoló...

zaki
hát ha ez megépült volna... nagyon durván nézne ki... <#wow2>

Rendõrszékház elé akarták ezt, de bezavart a magasságkorlát. A legmagasabb torony 32 emeletes és 110 méter magas lenne.

I.C.ram
Azt hiszem nem allt rendelkezesre akkoriban megfelelo szilardsagu szerkezeti acel. Meg ugye jott a haboru, es kellett az acel a tankokba.
#170: Nem lett volna rossz... Miért álltak le az építésével ?
#171: Elég furán néz ki, és az a barna nagyon nem illik rá <#idiota>

Azt szerintem lebombázhatták, és inkább egyszerûbben oldották meg a restaurálást, minthogy az a tornyot visszaépítették volna.

I.C.ram
Ami meg erdekes:

Szovjetek Palotaja:

El is kezdtek epiteni:

De aztan lealltak vele.
I.C.ram
Ha a terveket nem is, de ezt talaltam:

Fiume uti nyugdijkozpont regen:

es ma (hianyzik a torony teteje):
I.C.ram
Valahol pedig lattam rola tervrajzokat. Csak nem tudom, hol :(
Én spec ilyeneket találtam (Magyar Manhattan, ami helyett szennyvíztisztító épül):

Bõvebb infó itt !

1900-as tervekrõl képet nem leltem, viszont a terveket én is megtaláltam.

Én mintha hallottam volna róla... De lehet hogy másra gondolok, mert még a híradóban is mutatták úgy emlékszem.

I.C.ram
Nm tud valaki arrol a tervrol kepet berakni, ami meg az 1900-as evek elejen szuletett egy esetleges magyar felhokarcolorol/toronyrol? Valamelyik budapesti terre terveztek, de vegul nem lett belole semmi, pedig nagyon impozans volt/lett volna.
Én azt a részt nem toltam, a rossz híre miatt...

belapeter
Jééé !
Ez az épület van a Most Wanted ba is :D

Asus EAH5770 512MB|AMD Athlon 4800 x2 2.5GHz|2GB 800Mhz RAM|7.1-es hangkártya! \"Nagyon jó társaság vagytok\" Ez a Radeon HD Series team...

Papirzacsi
Ezesetben bocsánat a gyanusítgatásért, félreértettelek.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Utánanéztem az Atlantai Flatiron Buildingnek is:Itt minden infó megvan róla.

És mivel ma tudtam meg, hogy Észak Amerikában összesen 3 Flatiron épület van, itt a harmadik (ez Torontoban van, 1892-bõl):

"Vasalóház": Az 1902-ben felépült 87 méter magas, Flatiron Building volt New York egyik elsõ acélszerkezetû felhõkarcolója.
Érdekes alakját a Broadway, és a Fifth Avenue éles sarka határozta meg.

Az Atlantairól nincs infóm, nem értem miért úgy épült, de hát szerintem nagyon beleillik a környék hangulatába. Nagyén szép az az utca, szívesebben laknák ott, mint a New Yorkiban.

Nem hiszem hogy sokat készült erre a képre aki csinálta... Teljesen véletlen készülhetett.

Na de mostmár az OFF-nak vége !

Jajj, dehogy mondtam azt, hogy FOTOSOPPPP!!!!!%!. Csupán azt, hogy kurvaérdekes, mert ez önmagában nincs, tehát: valszeg akkor készült a kép, mikor elindult fölfelé a villám, de fentrõl meg még nem érkezett meg. És erre mondtam azt, hogy rohadt nehéz pont akkor lõni a képet. érCSétek má.

Molnibalage
Nekem is felforr az agyvizem ettõl. Azért, mert nem érti a jelenséget nem kellene hamisítványnak tekinteni a képet.

Soha nem halottatok arról, hogy talajtól felefelé is mehet a villám? Azt hittem, hogy ez köztudott...

Papirzacsi
Már bocs, de erõs kétkedést érzek az írásodban affelõl, hogy a kép eredeti lenne. Szerintem le kéne szokni errõl a biztos nem eredeti a kép, mert nem az van rajta amire számítottam divatról. Nincs olyan, hogy túlságosan véletlen.

Molnibalage
Érdekes koncepció szülhette ezeket. Egyébként öröm lehet lakni benne, mert egyes lakásokból elég tág panorámát kapthatsz.

sz4bolcs
Az atlantai micsoad nápolyi. Jön egy nagyobb szél, és eldönti. :D

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

"és a világ legmagasabb épületei" <-- Aki akar, hidakat is linkelhet nyugodtan ! Szerintem az is beleillik a topikba !

New York-i "vasalóház"... Öröm lehet benne lakni.

Itt meg a kisebb Atlanta-i haverja.

Lehet direkt volt.<#ravasz1>

de, de le is kéne jönnie, és pont azt nem látjuk :) tehát valszeg akkor készült, amikor még nemért le, ami finoman szólva is túlságosan véletlen

Azon a képen tulajdonképpen nem a villám megy felfelé?

villám?

Mi kéne lejöjjön?<#conf>

qtab986
Kérdés: Miért nem használjuk fel a villámlás óriási energiáját a háztartásokban?

1. válasz: A villám energiájának kiaknázása jó ötletnek tûnik, de több okból nem mûködik. Az elsõ a teljesítmény és az energia összekeverése. A becsapodó villámnak nagy a teljesítménye, de kicsi az energiája.

Bár egy tipikus villámlás energiája több gigawatt lehet, az esemény csak néhány milliszekundumig tart. Mivel az energia = teljesítmény · idõ, a villámcsapásban rejlõ energia csak néhány megajoule, ami kevesebb, mint az az energia, amelyet egy liter benzin elégetésekor nyerünk (33,6 megajoule).

Ugyancsak gondot jelent, hogy a villámlás megjósolhatatlan és idõszakos. De ha minden szabad területet beborítanánk is villámhárítóval, még hátra lenne a fél milliszekundumig sem tartó, 5000 amperes egyenáramú impulzusok átalakítása 230 voltos, 50 hertzes váltóárammá.

Sergey Borovik, Manchester

http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/miert/m01/villam.html

Az milyen jó lesz ha a villám elektromos energiáját valahogy majd hasznosítják, de nem túl bonyolúlt módon hogy olcsó és elterjedt legyen.

<#wow2>Hát nem örülnék neki, ha ott laknék. Elég durva, hogy ilyen sok villámot felfog, gondolom zavaró lehet az állandó dörgés. A mi házunkba egyszer csapott villám elég brutális hanggal, milyen lehet, ha ilyen gyakran történik meg??:D

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

sz4bolcs
Beszarás (már bocs) <#wow1><#wow2>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Több, mint kétszer, oda-vissza, ez okés, csak azon a képen nem látszik, hogy lefele jönne valami - ezen akadtam fent.<#fejvakaras>

Meg ezt:
http://www.youtube.com/v/Aie6qXTam3I&hl=en&fs=1&

Biztos eredeti kép?

Annyit tok én is, h villámláskor 2-szer villámlik, egyszer fel, egyszer le.

Ezt találtam:
http://www.youtube.com/v/sIR5K44IizY&hl=en&fs=1&

Papirzacsi
Valószínûleg kézbõl fotózhatta, vagy megmozdult az állvány, és ezért van ív az épület oldalán elhelyezett fényekben. Kicsit zavaró, de a villám a lényeg.:-)