540
  • drevil666
    A Lomonosov Egyetem az igencsak magas 36 emelettel 240 m.
  • birdo #379
    Nem olyan rég álltak neki gőzerővel építeni felhőkarcolókat...2008.
  • SZU
  • SZU

Ezeket is felhőkarcolóknak soroljátok?

Mert akkor a Hagymakupolás épületük is az.
  • SZU
    Érdekes. Kb. 6-8 éve voltam utoljára Moszkvában és akkor még csak egy felhőkarcolójuk volt.
  • drevil666
    Na keress rá kiyevskaya Mmegálló ilyen félsziget északi részén van az egyik pötty!
    lehet müködik lehet nem ez a link
  • USAMEN POWER
    Ja, én basztam el. Közbe én is keresgéltem, azt találtam ezt. Elnézést. Első felindulásból madártávlati képeket néztem, és egyiken se volt pár templomnál magasabb torony. :)
  • birdo #373
    Mert meglepő módon építkeznek ezerrel...holott alvó városnak hittem ))
  • birdo #372
    a wiki is hazudna ???
  • USAMEN POWER
    Akkor lehet elbaszták, ezek nem Moszkvában vannak. Most néztem pár képet, és sehol se látok ekkora felhőkarcolókat. A tájkép kb. Budapestre hasonlít.
  • drevil666
    Moszkvában készült Google Mapson akadtam rá (ott még csak pontokban lehet nézni) de megakadt a szemem a felhőkarcolókon.
  • drevil666
    Hogy felizgultatok Moszkva hallatán:)
  • USAMEN POWER
    Elég régi hír, de érvényes még sztem.:

"Habár a korábban bejelentett 22 emelet helyett csak 8-9-et kell lebontani az engedély nélkül túlépített Moszfilmovszkaja-toronyház esetében, Luzskov polgármester nem adja fel a tavaly kezdett harcot az illegális építkezésekkel szemben – olvasható a hg.hu oldalán.

A polgármester korábban már buldózereket küldött a Moszkva melletti Recsnyik területén felépült családi házak ellen, melyek természetvédelmi területen fekszenek, s nem kaptak építési engedélyt. A bontásokat végül Dimitrij Medvegyev államfő állíttatta le, de a polgármesteri hivatal kitart amellett, hogy mivel a tulajdonosoknak nem volt építési engedélyük, így a házakat le kell bontani. Emellett a közeli Fantasy Island nevű luxusnegyed is feltűnt a hivatalnak. Itt található a Vedomosztyi című lap szerint két miniszter és egy milliárdos otthona is. A hivatal szerint azonban az ott lakóknak sincs érvényes tulajdoni lapjuk. Míg 5-7 évvel ezelőtt még általánosnak számított, hogy a moszkvai befektetők papírok nélkül építkeztek, mára némiképp normalizálódott a helyzet – magyarázta a Moscow Timesnak Vlagyiszlav Szurkov ügyvéd. További problémát jelent azonban Moszkvában az épített örökség védelme, mivel kevés magánbefektető hajlandó az értékes épületek felújítására. Még a legfontosabb műemlékek megóvása is komoly nehézségekbe ütközik."

Szerintem a kép, az biztos nem Moszkvában készült. Moszkva valahogy így néz ki:

• birdo #367
    nagyon durva ))
    eztet nem látom..
  • drevil666
    Ez a Moszkva már nem az a Moszkva..........

• drevil666
    Hát sokszor tervezték, hogy megépül, de eddig semmi....
  • birdo #364
    ez lesz a nem semmi ))) ha egyáltalán építik..

• SZU
    Úgy magyarázták, hogy a fő építész pár szál cigarettával játszott és közben álmodta meg az épület érdekes elrendezését.

Összefogott 9 szálat és az átellenben lévő szálakat lejjebb tolta, majd megforgatta és megint és megint. Így lett ez az asszimetrikus forma.
  • SZU

• drevil666
    Az sokáig a legnagyobb volt, de nekem nem minden nézetből jön be!
  • SZU
    A szóban forgó toronynál magasabb a háttérben látható sears tower!

• drevil666
    Chongqing World Trade Center

Azért erre kíváncsi lennék, hogy ha ez lapjára kapja szálvihart milyen kilengéseket produkál?
  • drevil666
    Ez kurvajól néz ki... Nanjinge van 89 emeletes:
  • drevil666
    Pár vessző kimaradt a mondókámból:
    Legyen Debrecen a technika és kutatás Centruma, mint város. Ez valóban nem a felhőkarcolóktól függ, de ha valamit valaminek a központjává kívánunk tenni, akkor elengedhetetlen.
    De a kutatások szorosan összefüggnek a kereskedelemmel, ami Magyarországon gyakorlatilag alig létezik. Pedig valódi, nyitott szakemberekre lenne szükség, akik brókercégeket kereskedelmi vállalatokat, szoftverfejlesztő cégeket vezetnek, abban tevékenyen rész vállalnak.

Debrecenben nagyon kevés a hely, az alapterület. ezzel csak azok vitatkozzanak, akik Debreceniek!.
    Szal 800-1000 m2-t elpocsékolni ilyen szarságokra, a belváros szívében az majdnem bűn!
  • Molnibalage
    1. A tech és kutatás nem a felhőkarcolóktól függ.

2. Minek? A telekárak nen indokolják. A felhőkarcoló építés nem teljesen öncélú...
  • USAMEN POWER
    Az a helyzet ezzel, hogy elég egy pillanatra megszédülni, azt nincs még1x.
  • patiang
    Meghökkentően frankó!
  • patiang
    Nem semmi, ha nem montage!!
  • polarka
    Nem tudom, terveket már annyit mondtak, h ha 1-1 tégla lett volna már piramist építettek volna belőlük.
  • USAMEN POWER
    Chicago nekem is a fav, ha tehetném oda költöznék. :) Na ami késik az...
  • drevil666
    thank you! Néha szarakszik nálam a képbeszúrás:)
    Ha neadjisten összejön a chicago-i út jössz velem?:D Ha már ott vagyunk USA leugrunk még New York-ba és Phil-ibe is:P

Amúgy Chicago a kedvenc városom.
    Látszik, hogy az elejétől fogva tervezték és nem terjeszkedett. Mondjuk egyszer leégett....
  • USAMEN POWER
    Nem látszik a kép, de googleztam egyet:

Nekem is bejövős.
  • drevil666
    Ezt még meg kell néznem élőben!
    Chicago John Hancock Center:
  • drevil666
    Debrecen-fun vok:)
    Csepelen nem valami kaszinó szarság lesz?

• polarka
    Sztem meg Csepelre építsék. Olyan lenne, mint Manhattan:)
  • bertino
    ember.

az ország örül egyáltalán, hogy még nem roppant össze a cigányok és az államadósság nyomása alatt.
  • drevil666
    Ezt minap találtam...Osaka-ban van.
    Debrecenbe 1 hasonlót!
    Nem magas, de nagyon szép...
    Amúgy meg a véleményem Budapestről. Nos régen még Én is azt mondtam teljesen átépíteni, rombolni stb. A 60m korlát az jó, mert Budapesten van még mit megvédeni.
    Debrecenbe azért lehet ilyen modern szarságokat emelni, mert ott tulajdonképp 3 épület van ami védendő és kultikus: Nagy Templom, Csokonai Színház, Egyetemváros
    Úgy hogy sok-sok ilyet Debrecenbe. Legyen az a technológia és a kutatás városa Magyarországnak:

• USAMEN POWER
    Jaja, nem rossz.
  • drevil666
    ritkán használom ezt a szót, de ez megérdemli, még ha üvegből van akkor is: Hong Kong Bank of China székház
    fennséges!
  • Papirzacsi