Felhõkarcolók és toronyházak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nálam mindig is ez lesz a fav.

Papirzacsi
Ízlések és pofonok, nekem nagyon nem tetszik. Akkor már inkább ez: :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

birdo
Egész yó ))
Végre nem egy totál üveg ronda remekmû

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Frankfurt Commersbank székház. van szebb kép is róla de nekem ez tetszett.

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Helyileg ez merre van ?

nem tudom kinek mennyire jön be, nekem nagyon ez az épület. Debrecenben simán el tudnék képzelni hasonlót Bildo!

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

birdo

Számomra a másik izgalmas város : Brisbane

zaki
hát, pl az empire state bulidinget egy év alatt húzták fel (!), 3400 ember dolgozott rajta, és 14-en haltak meg.

Azért kíváncsi vagyok hány ember halhatott meg a toronyház építések közben még ebben a munkabiztonság 0 idõszakban.

zaki

<#dumcsi>

birdo

A 280 méteres magassággal lehet, hogy nem is " olyan magasak ???
Viszont szépek ))

Szerintem foglalkoznak, legalábbis már volt példa hogy pesten nem engedélyeztek épületet.

birdo
Lehet, hogy nem csak nálunk nem foglalkoznak a várostervezéssel ??

Ez nem jó ötlet. :/ És tényleg rontana a városképen, de hiába, a pénz beszél...

Nekem 11 - 12 órának tûnik az idõ, és hideg hangulata van szerintem. Ezt a színvilágot csak így tudom elképzelni, de valószínûbb hogy a fényképezõgép beállításainál van a válasz.

nekem úgy tûnik, h a színek erõsebbek, mint a valóságban

Van egy olyan érzésem hogy ez csak távolról látványos, és szép. <#fejvakaras>

zaki
csak úgy belebotlottam

Shenyang - Kína 8. legnagyobb városa, 7.5 millió lakos :P

A fõnök biztonsági kötelekkel ? <#buck>

Molnibalage
Ki lehetett a fotós? :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Érdekes lehet...

zaki
azért ez hihetetlen :o
nem voltak szívbajosak az tuti :D

Akkor ezt benéztem... :D

Molnibalage
Nem kaja. Elvileg harmonikáznak. :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Érdekes kajaszünet ... nem lehetett egyszerû ezeken a gerendákon mászkálva, biztonsági kötél nélkül, felépíteni toronyházakat ... én nem tudom hogy képes lettem volna -e rá.

Molnibalage

Munkavédelem rulez. :)

Találtam egy ilyen nagy felbontású képet Chicagorol: :))

Petronas Towers - Kuala Lumpur

"A Magas Épületek Tanácsa 1996. április 15-én a Petronas-tornyokat nevezte ki a legmagasabbaknak a világon. Bár a projektgazdák, a magánbefektetõk konzorciuma, a maláj kormány, valamint a Petronas olajvállalat nem kimondottan erre a címre pályáztak, mikor az épület megépítése mellett döntöttek..."

Teljes cikk !

http://www.youtube.com/v/hBC4a5UXoN0&hl=en_US&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&hd=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hBC4a5UXoN0&hl=en_US&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999&hd=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>

<#eljen>
Dick Riddick

\"Heroes never die. They just reload.\"

birdo

Ez de szép ! Jó a kilátás.

http://www.youtube.com/v/mPENxYIQhGw

#306: Én keresek, de egyelõre még nem találtam. :/ Habár nappali képbõl több van...

Molnibalage
Nincs olyan kép errõl a drágasáról, ami wallpapernek jó és esti kép?

A régi New Yorki felhõkarcolókban elõfordulhat hogy nem éppen száguldoznak a liftek. :) De az új tornyokban olyan expressz liftek közlekednek, hogy hamar felérsz a legtetejére. Burj Dubai esetében szerintem 4-5 perc alatt feljutsz a tetejére, de úgy tudom hogy x emeletenként át kell szálni másik liftbe. Habár a liftekrõl most nagyjából infót mondtam, nem kell mérget venni rá.

A gyors felérésekkel kapcsolatban, ha jól emlékszem a sztorira, a Taipei 101-ben fordult elõ hogy a liftbõl kiszálva egy csávónak kiszakadt a dobhártyája. Ha jól tudom a magasabb felhõkarcolókban vannak is a nyomáskülönbség okozta problémák miatt orvosi rendelõk.

bertino
nem gyenge.
csak vagy 20 perc lesz lifttel az út a legtetejére <#zavart1>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Pár kép a Burj Dubairól. Akárki vállalkozik majd rá hogy nagyobb tornyot építsen, kemény lesz a fa ! :)

Molnibalage
Én? Egyik sem. Egyik fotó sem az enyém, ez max. a jó (?) ízésemet dícséri. :)

Ez tényleg nagyon szép ! <#eljen>
Videód is csodálatos. :) Mond csak, fényképész vagy, vagy csak annak készülsz ? :)

Molnibalage
Van még ahonnan ez jött. :)

Ebben van pár, bár nem csak felhõkarcolós.

Van még másik 3 is. Az utolsó két videó leírásában van két link, ott az összes fotó elérhetõ amit használtam.

birdo
Óóóó köszönöm ))

Molnibalage
Köszönöm kedvességed. <#vigyor2>

Jutalma egy szép kép. :)

birdo
Nem neked szántam.....
Téged soha nem bántanálak

Nem neked írta, hanem egy értelmes gyerek férfi nemiszervet linkelt a topikba.

Molnibalage
Ez nekem szólt?

birdo
Ez most a véleményed ???
Vagy mást jelképez ??

Molnibalage
Ne adja az ég. Éppen elég nagy így is Bp fényszennyezés az a rész Bp. tüdeje, arra tud csak igazán szellõnzni a fõváros déli része, a hegyvidéket megkerülõ áramlatok miatt.

zaki
20 év múlva csepel is ilyen lesz <#idiota>

bertino
itt más...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Az a qrwa nagy probléma a távolról csillogó nagyvárosokkal, hogy közelebbrõl büdösek és koszosak. Képeken Magyarország is szép, (habár Budapest nem épp az én stílusom) de aki itt él, az tudja mi az igazság... :D