Felhõkarcolók és toronyházak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

itt még csak épül:

2:

3:

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Azért a CCTV székház se semmi<#rolleyes><#vigyor2><#buck><#vigyor5>

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

birdo
Tudtam én, hogy inkább a mûszakira kellett volna járnom ))

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Hú b+, erre a képre öröm ránézni. <#eljen>

Ja a Tokió-i ez:)

Néhány egyetem, ha már témánál vagyunk:
Wuhan.i mûszaki egyetem

A rettegett MIT (mondjuk ez a fõépület egy része):

Tokió-i Mûszaki Egyetem (nagyon tetszik):

Debreceni Mûszaki Kar <#levele><#levele><#levele>:

Papirzacsi
Engem picit taszít ez a fajta épület, de mikor Varsóban láttam illetve jártam a Palace of Culture-ben, akkor egyszerre vonzott és taszított is ez a fajta monumentális építmény. Mai nempig nem tudom eldönteni, tetszik e vagy utálom. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Molnibalage
Kevés szép orosz épület van. EZ az. :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dehogynem:) :

Nem az én stílusom, de egyetemnek nagyon durva<#wow1>
Gondolom nincs is szükség több épületre, mint itthon szokás:)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

A Lomonosov Egyetem az igencsak magas 36 emelettel 240 m.

birdo
Nem olyan rég álltak neki gõzerõvel építeni felhõkarcolókat...2008.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ezeket is felhõkarcolóknak soroljátok?

Mert akkor a Hagymakupolás épületük is az.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Érdekes. Kb. 6-8 éve voltam utoljára Moszkvában és akkor még csak egy felhõkarcolójuk volt.

Na keress rá kiyevskaya Mmegálló ilyen félsziget északi részén van az egyik pötty!
lehet müködik lehet nem ez a link

Ja, én basztam el. Közbe én is keresgéltem, azt találtam ezt. Elnézést. Elsõ felindulásból madártávlati képeket néztem, és egyiken se volt pár templomnál magasabb torony. :)

birdo
Mert meglepõ módon építkeznek ezerrel...holott alvó városnak hittem ))

birdo

Akkor lehet elbaszták, ezek nem Moszkvában vannak. Most néztem pár képet, és sehol se látok ekkora felhõkarcolókat. A tájkép kb. Budapestre hasonlít.

Moszkvában készült Google Mapson akadtam rá (ott még csak pontokban lehet nézni) de megakadt a szemem a felhõkarcolókon.

Hogy felizgultatok Moszkva hallatán:)

Elég régi hír, de érvényes még sztem.:

"Habár a korábban bejelentett 22 emelet helyett csak 8-9-et kell lebontani az engedély nélkül túlépített Moszfilmovszkaja-toronyház esetében, Luzskov polgármester nem adja fel a tavaly kezdett harcot az illegális építkezésekkel szemben – olvasható a hg.hu oldalán.

A polgármester korábban már buldózereket küldött a Moszkva melletti Recsnyik területén felépült családi házak ellen, melyek természetvédelmi területen fekszenek, s nem kaptak építési engedélyt. A bontásokat végül Dimitrij Medvegyev államfõ állíttatta le, de a polgármesteri hivatal kitart amellett, hogy mivel a tulajdonosoknak nem volt építési engedélyük, így a házakat le kell bontani. Emellett a közeli Fantasy Island nevû luxusnegyed is feltûnt a hivatalnak. Itt található a Vedomosztyi címû lap szerint két miniszter és egy milliárdos otthona is. A hivatal szerint azonban az ott lakóknak sincs érvényes tulajdoni lapjuk. Míg 5-7 évvel ezelõtt még általánosnak számított, hogy a moszkvai befektetõk papírok nélkül építkeztek, mára némiképp normalizálódott a helyzet – magyarázta a Moscow Timesnak Vlagyiszlav Szurkov ügyvéd. További problémát jelent azonban Moszkvában az épített örökség védelme, mivel kevés magánbefektetõ hajlandó az értékes épületek felújítására. Még a legfontosabb mûemlékek megóvása is komoly nehézségekbe ütközik."

Szerintem a kép, az biztos nem Moszkvában készült. Moszkva valahogy így néz ki:

birdo
nagyon durva ))
eztet nem látom..

Ez a Moszkva már nem az a Moszkva..........

Hát sokszor tervezték, hogy megépül, de eddig semmi....

birdo

Úgy magyarázták, hogy a fõ építész pár szál cigarettával játszott és közben álmodta meg az épület érdekes elrendezését.

Összefogott 9 szálat és az átellenben lévõ szálakat lejjebb tolta, majd megforgatta és megint és megint. Így lett ez az asszimetrikus forma.

Az sokáig a legnagyobb volt, de nekem nem minden nézetbõl jön be!

A szóban forgó toronynál magasabb a háttérben látható sears tower!

Chongqing World Trade Center

Azért erre kíváncsi lennék, hogy ha ez lapjára kapja szálvihart milyen kilengéseket produkál?

Ez kurvajól néz ki... Nanjinge van 89 emeletes:

Pár vesszõ kimaradt a mondókámból:
Legyen Debrecen a technika és kutatás Centruma, mint város. Ez valóban nem a felhõkarcolóktól függ, de ha valamit valaminek a központjává kívánunk tenni, akkor elengedhetetlen.
De a kutatások szorosan összefüggnek a kereskedelemmel, ami Magyarországon gyakorlatilag alig létezik. Pedig valódi, nyitott<#eljen><#eljen><#papakacsint> szakemberekre lenne szükség, akik brókercégeket kereskedelmi vállalatokat, szoftverfejlesztõ cégeket vezetnek, abban tevékenyen rész vállalnak.

Debrecenben nagyon kevés a hely, az alapterület. ezzel csak azok vitatkozzanak, akik Debreceniek!<#boxer>.
Szal 800-1000 m2-t elpocsékolni ilyen szarságokra, a belváros szívében az majdnem bûn!

Molnibalage
1. A tech és kutatás nem a felhõkarcolóktól függ.

2. Minek? A telekárak nen indokolják. A felhõkarcoló építés nem teljesen öncélú...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az a helyzet ezzel, hogy elég egy pillanatra megszédülni, azt nincs még1x.

Meghökkentõen frankó!

Walk the Talk.

Nem semmi, ha nem montage!!

Walk the Talk.

Nem tudom, terveket már annyit mondtak, h ha 1-1 tégla lett volna már piramist építettek volna belõlük.

Chicago nekem is a fav, ha tehetném oda költöznék. :) Na ami késik az... <#eljen>

thank you! Néha szarakszik nálam a képbeszúrás:)
Ha neadjisten összejön a chicago-i út jössz velem?:D Ha már ott vagyunk USA leugrunk még New York-ba és Phil-ibe is:P

Amúgy Chicago a kedvenc városom.
Látszik, hogy az elejétõl fogva tervezték és nem terjeszkedett. Mondjuk egyszer leégett....

Nem látszik a kép, de googleztam egyet:

Nekem is bejövõs. <#eljen>

Ezt még meg kell néznem élõben!
Chicago John Hancock Center:

Debrecen-fun vok:)
Csepelen nem valami kaszinó szarság lesz?

Sztem meg Csepelre építsék. Olyan lenne, mint Manhattan:)

bertino
ember.

az ország örül egyáltalán, hogy még nem roppant össze a cigányok és az államadósság nyomása alatt.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Ezt minap találtam...Osaka-ban van.
Debrecenbe 1 hasonlót!
Nem magas, de nagyon szép...
Amúgy meg a véleményem Budapestrõl. Nos régen még Én is azt mondtam teljesen átépíteni, rombolni stb. A 60m korlát az jó, mert Budapesten van még mit megvédeni.
Debrecenbe azért lehet ilyen modern szarságokat emelni, mert ott tulajdonképp 3 épület van ami védendõ és kultikus: Nagy Templom, Csokonai Színház, Egyetemváros
Úgy hogy sok-sok ilyet Debrecenbe. Legyen az a technológia és a kutatás városa Magyarországnak:

Jaja, nem rossz. <#eljen>

ritkán használom ezt a szót, de ez megérdemli, még ha üvegbõl van akkor is: Hong Kong Bank of China székház
fennséges!

Papirzacsi
<#eljen>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)