540
-
vass17 #460 Nem tudom, de az biztos, hogy az ablakmosás nem egyszerű feladat rajta:))
És akkor, hogy kép is legyen, Philadelphia:
-
raptorjesus #459 Én is azt hallottam, hogy visszavettek a menőzésből:)
Meg a Burj Dubaj is sok gyermekbetegségben szenvedett nemtom kijavították már őket? -
vass17 #458 Lehet, hogy megtervezték, de Dubai jelenlegi gazdasági helyzetében megvalósulni nem nagyon fog.
Távol álljon tőlem a kárörvendés, de nagyon is jól van ez így, mégiscsak durva, ami ott ment az utóbbi években... Lehet és kell építkezni, újítani, de mégiscsak felháborító az a pazarlás, ami ezekben az országokban megy.
-
#457 Ezek már konkrét hegyek. Igaz hogy manapság nagyon fejlett technika áll rendelkezésre több km mélységig felmérni a terepet, egy ilyen építménynél elég kemény agyalás lehet és mérés hogy egy mm-t ne süllyedjen. -
raptorjesus #456 Na ha ezt felépítik Dubajban (Al Burj) akkor a Burj Dubaj is kiscsicska lesz mellette:)
-
#455 Azon agyaltam valamelyik nap, hogy a WTC ugye NY szimbóluma volt, de valahogy az összhangba nem illet bele az új felhőkarcolóval ellentétben. Túlságosan kimagaslott a többi torony közül. Lehetséges hogy a tornyokat már mikor építették, azzal a tudatos céllal hogy majd repülőket irányítsanak bele.. -
vass17 #454 -
vass17 #453 Lehet, hogy futná, de hogy nézne ki egy Burj Dubai magasságú épület ott?:)
Szerintem inkább az egységesség a cél, éppen ez a szép New Yorkban, hogy nem találsz máshol ennyi felhőkarcolót. Gondolom nem akarták, hogy egy épület "lealacsonyítsa" az összes többit:) -
drevil666 #452 érdekes, hogy a felhőkarcoló adatbázisban magyar épületek is vannak.
Persze a debreceni 22 emeletes nem:(
debrecen legrandább épületei. Egyáltalán nem értek egyet!!!! -
drevil666 #451 nem lesz olyan fúú de nagy pedig futná nekik rá.
-
vass17 #450 Az új WTC lassan, de biztosan:)
Természetesen nem saját képek.
Az biztos, hogy kell valami, ami kiemelkedik a többi közül, mint régen:
-
USAMEN POWER #449 Dubai legkisebb felhőkarcolója:
-
vass17 #448 Nem árt félretenni legkevesebb 60 millát (300e dollár) egy New York-i lakáshoz, egyébként a határ a csillagos ég. Ez egy normálisabb manhattani lakás ára, persze harlemben vagy brooklynban biztos van olcsóbb is:D
Link
Egyébként hosszú távon nem tudom, hogy lehet elviselni egy ekkora várost, az állandó tömeg és szmog... Legfeljebb szórakozni mennék oda, annak viszont egy kicsit drága:)
-
drevil666 #447 Kösz, de még nem jártam Los Angelesben.
De Chicagoban igen. Nekem az a favorit. Bár egyik épületbe se sikerült felmennem ahova terveztem....
Na majd az idén talán. -
USAMEN POWER #446 A hegy neve Mount Baldy. Sí, és kiránduló paradicsom Los Angelestől pár km -re.
Amiért nem látszik az hegy nagy magassága, és a Los Angelest többnyire betakaró szmog miatt van.
Még találsz képeket itt.
Még Magyar weboldala is van. -
drevil666 #445 Azok a hegyek.....
Egyik rohadt felfőkarolón se volt panorámakép, hogy megnézzem.
Vagy eddig azért nem láttam, mert a szmog közbeszólt:), vagy egy kicsit rásegítettek PS-al.
-
USAMEN POWER #444 Mire gondolsz ? -
drevil666 #443 azt gondolom sejted, hogy ezzel a Los Angeles képpel nem stimmel valami..... -
USAMEN POWER #442 Ezt az oldalt meg érdemes megnézni, vannak itt qrwa jó képek hatalmas felbontásban. -
USAMEN POWER #441
-
USAMEN POWER #440 Én otthonnak nehezen tudom elképzelni, de egy szép reggelen egy kertvárosi ház ablakán kinézve, ami egy nagyváros felhőkarcolókkal telített belvárosára néz... biztos kellemes élmény lehet, nekem biztos az lenne.
Mikor még suliba jártam én ezzel kapcsolatban írtam fogalmazást, a tanárnő legszívesebben 6 -ost adott volna. :D Chicagoi utazás, vmi ilyesmi címe volt már nem emlékszem. -
EnxTheOne #439 Nagy vágyam hogy egyszer egy felhőkarcoló legyen az otthonom. (vagy egy yacht :D). Nagyobb városokban (New York, Tokyo) milyen árban lehetnek nagyság rendileg? Csak annyit tudok, hogy minnél magassabb, annál drágább. -
SZU #438 -
USAMEN POWER #437 Akadt már róla kép, de ha jól emlékszem azon még el se kezdték az üvegezést. -
Gabyee #436 nemtom volt-e már:
Észak-Korea befejezetlen szálloda
-
drevil666 #435 Egy kicsit távolabbról:
neeeem...... nem megegyengetjük a talajt, hogy vízszintes legyen:) inább lankára építjük az antennatornyot. Mondjuk nagy kilengése nem lehet.
-
drevil666 #434 prágai TV torony. Jópofák a tornyon mászó csecsemőszobrok:)
-
drevil666 #433 Az a baj, hogy most még a telekárat a picsába lent vannak. Meg kevés az a terület ahová nem lehet építkezni.
Ha majd több lesz a tilalmi terület és a sima építésii telek ára is kb. 1,5-2 millió Ft/m2 lesz. Akkor a városban el kezdenek felfele terjeszkedni. Debrecenben, amilyen helypocséklás megy az brutális.
Megtehetik mert olcsó a telek.
-
drevil666 #432 Ezek "törpék" de szép a formájuk, homlokzatuk:
Ez majd csak szép lesz....
-
#431 ez metal. -
#430 Mennyit fejeztek be idén ...kettőt ??
Pazarra sikerült )) -
USAMEN POWER #429 Ez igen !
[center]
További képek ! -
USAMEN POWER #428 Seoul:
-
#427 Egyeten erdőrész kivágásra rövid távos gyakorlatilag semmiféle hatással nem bír. Max., ha valamelyik virágára vagy bármijére allergiás vagy... -
USAMEN POWER #426 Az a helyzet hogy sokan szeretnek kimenni az agglomerációba, pont emiatt hogy "ki szeret ilyen városokban lakni". A tömeges kiköltözés a "nyugalomba" az évek múlásával akkorára növeli az agglomeráció méretét, hogy a hozzá tartozó nagyvároshoz csatolják, és a folyamat újraindul.
Szerte a világon ez van, de a fejlődő országokban a leggyorsabb.
Ha ez a növekedés természetcentrikusan működne, az lenne a legjobb, de a történeten nem változtat. Viszonylag város szélen lakok, és nem messze innen volt egy erdő. Nem kis részt kivágtak belőle, és bebasztak oda egy lakóparkot. A környék hangulata gyökeresen megváltozott, a levegő se olyan mint volt.
Itt egy cikk, ez nem rég volt. Ugyebár a pénz mindenek felett, nincs kímélet. Egy teniszpálya, de lehetne akár hulladéklerakó is, mert éppen hulladékot akar tárolni. Ennyi. -
USAMEN POWER #425 -
vass17 #424 Nem lesz jó vége annak, hogy a fejlődő országok ennyire szaporodnak. Számomra felfoghatatlan, hogy miért nem tesznek már valamit, hogy megállítsák ezt a folyamatot, mondjuk állami szinten...
Egyébként az is rejtély számomra, hogy ki szeret ilyen városokban lakni, nekem már NY is több a soknál, igaz, ott a lakosság mellett millió turista is van állandóan:) -
drevil666 #423 Hogy változik a világ.......
Paulo már csak a 6. OMG -
vass17 #422 Egyik se, de New York jóval kisebb, itt a lista:
Link -
drevil666 #421 Azért ez a Sao Paulo is jó nagy dzsungel. Nem tudom most ez e a világ legnagyobb városa (nem Metropolis) vagy New York?